Mitä mieltä maksamisesta?

haarnis

Toinen on auttanut tms. Haluat antaa rahaa palkaksi vähän hyvästä avusta. Toinen ei ota. Sanot että ei se ottanut, ei voi mitään. Onko näin: oma vika kun ei ottanut, koskaan ei ole ottanut. (Palvelun anatnut ei kehtaa ottaa)
No onko näin että ei sit voi mitään. Minusta pitää tehdä niin että jättää rahan toisen kotiin tai autoon tai minne nyt sopii tilanteessa eikä sanoa että kun se ei ota.
Aikuinen ihminen keksii keinon hoitaa velkansa.
Mitä mieltä olette?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitollinen

      Ei ole tarpeen tyrkyttää, se voi loukata toista, joka ehkä hyvänhyvyyttään on apuaan antanut. Seuraavalla tapaamisella jokin tuliainen kuin korvaukseksi. Tuliaisen arvon ei toki tarvitse olla palkkion suuruinen, mutta saajalle mieleinen.

      • Kun asetan itsensä tuon auttajan paikalle, niin reaktioni olisi samanmoinen ja rahasta kieltäytyisin.
        Autettuna en olisi rahaa ojentamassa, mutta sanallisesti toisin esille haluni korvata. Jos edelleen toinen ei ota kuuloonkaan odottaa korvausta, kiitän kauniisti, mutta sopivan tilaisuuden tullen keksin kyllä jotain kiitokseksi. Jotain sellaista että se ei tunnu palkalta vaan ihan vilpittömältä ystävän kiittämiseltä.


    • Hyväteko

      Vastavuoroisuus on kaiken hyvän vuorovaikutuksen perusta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kun toinen auttaa, siitä on maksetttava rahaa. Osoita ystävällisyytesi, keinoja on miljoonia. Valmista hyvää ruokaa ja kutsu toinen (tai koko hänen perheensä) syömään. Ei tarvitse olla gourmet illallinen, vaan vaikka hernekeittoa ja pannukakkuja hillon ja kermavaahdon kera. Yhdessäolo ja toisen arvostaminen ihmisenä ovat asioita, jotka ovat jokaisen ihmisen unelma.

      • Sattumajeesaaja

        Kahvit voisit keittää joskus, se riittää minulle erinomaisesti. Ihan pikkujutuista selviät kiitoksella. Älä missään nimessä tyrkytä mitään, minä ainakin tykkään sellaisesta kyttyrää! En auta rahaa saadakseni vaan ihan muuten vain. On mukava kun saa joskus jonkun sanan vaihtaa muunkin kuin itsensä kanssa.


    • Konstiton

      Ei varmaan ole rahan tarpeessa,tai jos pelkää ,että pyydät jatkossa apua ja luulee olevan sitten liikaa sidoksissa.Jos ,ei näin ole,kiität vaan kauniisti ja yllätät hänet ostamalla sitä mistä hän tod näk pitää tai mitä käyttää.
      Rommipullo tai raamattu tai lahjakortti kauppaan missä hän käy.
      Jos sua asia vaivaa ,niin sanoppa että ei oikein kehtais ottaa ilmatteeksi apua vastaan.
      Vai ootko itse pihi?

    • ilmaisialounaitaeiole

      Juuri noin,että pitää korvata jos toinen auttaa.Esim.autolla kuljettavat ystävällisyyttään eivät voi määrätä summia,joten heittää hänelle jonkun euron riippuen matkan pituudesta.Minusta on tyhmää kulkea toisaen kyydeissä eikä mitään huolen häivää,sehän ei tunnu autoilijalla missään tuonvertainen, ajatuksella.

      • Miljoona.km.45.v

        Kuulepas! Se autolla kuskaaminen maksaa oikeasti niin paljon, että kukaan ei ilkeä edes sanoa! Siksi en ota kuskaamisesta koskaan mitään. Eurolla saattaa päästä suoralla tiellä hiljaa ajaen pari kilometriä kun auton pääomakuluja ei lasketa, kaupunkiajossa et edes sitä ensimmäistä kilometriä. Tätä ei autoton tajua eikä usko, vaikka joku kertoisi. Eikä autonomistajakaan jos ei pidä kirjaa ja laske rehellisesti!
        Tässä syy, miksi en ota kuskaamisesta mitään. Miinukselle menee joka tapauksessa, joten menköön kokonaan. Sitten kun minulla ei ole varaa kuskata, niin sitten ei ole varaa ajaa itsekään.


      • Liftarioneriasia

        Onpa eeerittäin outo ajatus ja katsantokanta asiaan "miljoonalla km:llä". Kahvikupin hinta tms. bensaraha on ele siitä, että ei halua käyttää hyväksi ja että huomioi, että kilometrit eivät ole kuskille ilmaisia.


    • Erimieltä

      Älä hyvä ihminen jätä rahaa mihinkään jos et voi antaa sitä käteen.

      Meijän muori antoi vuosia sitten joulumaistiaisiksi pullon ja pullopussiin oli sujauttanut myös rahan (€ 50,-). En älynnyt sitä sieltä etsiä, onneksi en heittänyt nättiä pullon suojaa pois ja monen vuoden päästä sillä olikin käyttöä pullolle, jonka halusin antaa jollekulle. Kun pyörittelin pussia niin monta vuotta piilossa pysynyt raha sujahti lattialle.

      Muori ei suostunut ymmärtämään, miksi raha olisi pitänyt olla näkyvästi esillä tai edes joku tieto siitä. Hänen mielestään minä olin huolimaton, kun en tarkistanut pullopussin sisältöä kunnolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe