Entisöinnin kauheus

kaarne65

Mielestäni uudenveroiseksi entisöityä autoa ei tulisi hyväksyä museorekisteriin. Museoauto on alkuperäinen vanha auto, entisöity vain halpa jäljitelmä. Eduskunnan tulisi nyt kiireesti säätää laki, jolla entisöidyt autot saataisiin poistettua museorekisteristä ja ne velvoitettaisiin täyttämään uusillle autoille välttämättömät säännökset. Sillä uusia autojahan ne ovat.

Olen tästä aiheesta keskustellut mobilistien kanssa usealla nettifoorumilla ja ihmiset ovat poikkeuksetta olleet kanssani samaa mieltä. Olisiko tässä aihetta kansalaisaloitteelle, vai otetaanko joukolla yhteyttä kansanedustajiin?

Terv: Kaarne, 87-vuotias mobilisti Turusta

5

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FT500

      Kaarnekin se vaan vanhenee... Välillä olet kirjoituksissasi 65-vuotias ja nyt jo 87-vuotias?

      Laitatko tähän ketjuun linkin "useille nettifoorumeille" niin pääsemme näkemään muiden samanmielisten tekstejä, kiitos.

    • KylSeNoinkinMut

      Jaa,noh millainen auto se sitten hyväksyttäisiin museoautoksi jos entisöityä ei?
      Tarkoitatko että kaikki määrätyn iän ylittäneet autot,kuntoon tai ulkonäköön/tekniikkaan ym muihin aiemmin käytettyihin kriteereihin perustuva unohdettaisiin ja tuo ikä vain kriteerinä?
      Sehän taasen nostaisi museoautojen määrän räjähdysmäisesti ja varsinkin väärinkäytökset olisi uusi muotilaji nyky MR helpotuksin=Ne poistuisi pikapikaa eli summa summarum,kukaan ei hyötyisi tästä paitsi romumiehet ja ulkomaiset harrastajat joille myytäisiin ne ikävät,entisöidyt ex-MR autot jotka ulkomaille kelpaisivat eli euro urheilumallit ja USA klassikot,eipä juuri muut.

      • kaarne65

        Museoautoksi hyväksyttäisiin vain alkuperäiskuntoinen auto. Auton pitäisi toki olla täysin ehjä,mutta kulumat sallittaisiin. Peltikorjaukset, moottorin vaihdot, ylimaalaukset ja uudelleen verhoillut sisustukset eivät kelpaisi museoautoon.

        Ikäni on 87 vuotta, 65 vuotta olen harrastanut mobiileja.


    • Mutzibur

      Kyllä nytkin hyväksytään jos auto määrätyllä henkilöllä.Lahdestakin löytyy mobili minkä poliisi oli omistanut ja hänen hyvävelitarkastaja hyväksynyt.

    • Urmas.K

      Oletetaan että autoa on kolhaistu joskus,aurinko haalistanut maalin tai jouduttu vaihtamaan ruosteen tms takia vaikka lokasuoja.
      Tarkoittaako se että autoa ei ikinä saisi MR kilpiin kun ei säilynyt "priimana"?
      Entäs jo uutena uudelleenmaalatut autot,kuten Itäystävän ym sossumaiden Brittivehkeidenkin tuotteille tahtoi monesti täällä käydä jo maahantuojan toimesta,toki muillekkin mutta eri syistä esim kuljetusvaurioita.
      Takuuaikana saattoi myös kone levitä vaihtokuntoon merkki kuin merkki ja aika velho oltava jos tiedät mikä moottori kuuluu/ei kuulu tähän yksilöön,kas kun joka merkki ei noudattanut mitään järkeviä systeemejä millä moiset selvittäisi ja nekin joissa joku numerokoodi kirjaimineen on saataa tuo koodi olla ties missä piilossa moottorin/vaihteiston uumenissa mihin ei oikein näe saati että joku tarkastaja olisi perillä miten vaikkapa juuri tässä merkissä&mallissa olikaan tämä homma,merkkejä malleineen kun lie satoja ja siihen eri vm eri kone vaihteistokoodit mitä on päälle.
      Kaikki kun eivät aja kuplalla,kusiaisella,Elitellä tai Amazonilla ym tavallisista tavallisimmalla MR vehkeellä,vaan ajopelillä joita ei tarkastaja ikinä edes nähnyt/tiennyt moisia olevankaan...
      Voimme myös vetää rajan alkuperäisyydelle siihen että autossa oltava orkkis laturi,startti,tulpanjohdot tulppineen kuin vaikka renkaat,pakoputki,letkut ym mitkä voi tarkistaa numerokoodeista!!
      Uudelleen verhoiluihin pätee samat jutut siinä mielessä että esim moniin klassikkoautoihin saa uusia verhoiluja jotka just eikä melkein niinkuin uutena ja arvaa miten monia vaihtoehtoja voi olla ihan yhteen automalliin kun otetaan huomioon materiaali,värit ja niiden sekoitukset vaikkapa jossain USA autossa?
      Kymmeniä vähintäänkin eikä kaikista löydy edes kuvaa välttämättä eri maiden vientiversiot ja vaikkapa Kanadassa,Australiassa,Meksikossa,Brasiliassa tai Argentiinassa tehdyt omat mallistot jostain GM kansanautosta joissa verhoilut,tekniikka ja koko ulkonäkökin perin erimoinen siihen "alkuperäiseen" .
      Toivotan onnea MR tarkastajien opiskeluihin koko maapallon ajoneuvojen esitteisiin,kirjallisuuteen kuviin ym infoon n vuodesta 1900-1986(tehty -85 puolella)MR tarkastuksiin=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe