Portugal Algarve,portimäo

Nivelvaivainen

Haluaisin saada tietoa millaista on asua Portugalissa..

Suomi-Seura siellä ei vastaa viesteihin, vaikka monta kertaa

olen yrittänyt saada yhteyttä.. Ihmeellistä touhua heidän kannaltan..

Yleensähän Suomi-seurat ovat olemassa Suomalaisia ihmisiä varten...

Algarven Suomi-Seura ei ilmeisestikään, halua uusia jäseniä seuraansa...

Ovatko he jotenkin parempia olevinaan siellä?? Vai mistä johtuu hiljaisuus?..

No yritän nyt saada tietoa tämän kautta, millaista siellä on asustaa??

Onko kenelläkään kokemusta asumisesta Portimäossa?..

Olisin kiitollinen jos joku joka tietää voisi vastata..

17

5045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olehyvä

      Suomi-seuran toimiston muutto varmaan on vienyt aikaa ja henkilöstön pois koneelta.
      Portimao on kesäisin, kesä-syyskuu todella ruuhkainen, mutta lokakuusta alkaen hiljenee melkolailla. Marraskuun alusta suljetaan rannan loputkin kaupat ja ravintolat ja talvi on sellaista koleaa ja kosteaa aikaa, muutoin kuin keskipäivällä jos aurinko paistaa. Päivällä varjon lämpötila tällä hetkellä on noin 16-17 astetta ja öisin 13-14 astetta. Tuuli tekee ilman aika viileäksi, mutta pukeutumalla pärjää, tuuli on melko voimakasta läpi vuoden ja kesäisinkin päivät on lämpimiä, mutta heti auringon laskettua atlantin pinnalta tuleva tuuli tekee ilma kylmän tuntuiseksi.
      Ilmasto on kovin erilainen kuin välimeren rannalla, jossa merivesi on lämpimämpää, eikä ole niin tuulista.

      Katujen kävelyreitit ovat kaikkialla pientä mukulakiveä ja tiepohjat todella epätasaisia.
      Rollaatorin työntäminen on hankalaa, pääkaduilla tosin on pienet asfaltoidut kaistaleet
      pyörätuoleille. Portimao on mäkistä seutua meren läheisyydessä ja portaita ja jyrkkiä nousuja on on paljon. Tasaisempaa on keskustassa, joen rannalla, mutta siellä kävelyluiskat ovat paikoin todella kapeita.

      Ruokia löytyy laidasta laitaan, kuten muissakin turistikohteissa. Ravintola-annokset ovat n 9,00€ kanan rintaleike aterioista tavallisten n 15,00€ lihapihvi aterioiden välillä, mutta löytyy sitten myös 20-30€ hintaisia annoksia myös.
      Pizzat ovat melkolailla suomalaisten yksityisten pizzeroiden hintojen tasoa.
      Talon viini 0,75cl ravintoloissa vaihtelee 7,5-15€ välillä (samat viinipullot kaupoissa yleensä noin 2,50-3,50€).

      Kotona perusruoka aineita käyttäen ja tavallisia ruokia kokaten pystyy tekemään lounas, päivällinen, illallinen ateriat edullisimmillaan noin 1,20€/henkilö.
      Aamiaisten hinta kanamunien, leivän ja leivänpäällisten kanssa menee 0,8-1,2 euron välille /henkilö. Tähän sitten juomat, hedelmät ja vihannekset päälle ja ne maksavat saman kuin suomessa kausituoteaikaan. Sanoisin että yksinäinen aikuinen pärjää ruokien, hygieniatuotteiden, 1 x kk parturi tai kampaaja, perusvaatteiden osalta noin 350-400€ /lla kuukaudessa jos ei käy ulkona syömässä, ei osta alkoholia päivittäin eikä innostu shoppailemaan, ne kaikki tulee tuohon päälle.

      Siihen sitten vuokra ( 1mh ) n 350-400€/kk jos ei ole ihan uusi ja lähellä rantaa yms. Sähkö, vesi, kaasu, tv-kanavat, puhelinliittymä ja internet noin 180€/kk. Nämä kaikki yhteensä noin 930€/kk jos todellakin nuukasti elelee.

      Muina kuluina sitten tietty kaikki mitä veronumeron, asumistodistuksen ja oleskeluluvan hakemiseen menee, asiakirjojen käännättämiset, virastomaksut jotka ovat vain kertaluontoisiaja hoituvat melkolailla helposti jos esim englantia osaa riittävästi ja osaa hakea tietoa ja neuvoa virastoista, muutoin on todella vaikeaa ja hankalaa ja siksi kannattaa tilata sieltä suomiseurasta sellainen opaskirja.

      Tässä hieman tietoa ja kuviahan löytyy esim googlettamalla. Kannattaa tutustua myös kaupunkeihin hieman kauempana merenrannasta, siellä on läpi vuoden vähemmän tuulista ja lämpimämpää, tosin talviaikaan hieman sateisempaa kuin rannikolla.

    • Nivelvaivainen1

      Oikein paljon kiitoksia vastauksesta..Tuli paljon tietoa :)

    • Setäasuusielläitse

      Portimao (etenkin Praia da Rocha) on mitä mainioin paikka asua!

      • Anonyymi

        Olisin kiitollinen jos joku ystävällisesti vastaisi minkälaista aluetta on sellainen ale nimeltään Pare des de coura ja alue ponte de lima onko se joku maaseutu ja mikä kaupunki on lähellä tunteeko kukaan aluetta ja ikä on lähin lentokenttä kiitän etukäteen vastauksesta jos joku olisi niin ystävällinen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisin kiitollinen jos joku ystävällisesti vastaisi minkälaista aluetta on sellainen ale nimeltään Pare des de coura ja alue ponte de lima onko se joku maaseutu ja mikä kaupunki on lähellä tunteeko kukaan aluetta ja ikä on lähin lentokenttä kiitän etukäteen vastauksesta jos joku olisi niin ystävällinen ?

        No aika ylos Portugalin ja Espanjan rajalle olet menossa, mitä kartalta katsoin. Ilmeisesti aika keskelle ei mitään. No älä huolehdi. Ei täällä Portimaossakaan ole oikeasti yhtään Suomalaista näkynyt koko kesänä, vaikka kovasti kehuttiin että on iso Suomalainen yhteisö baareineen ja kauppoineen. Kuulin baarista, että Suomalaiset palaa lokakuussa ketkä palaa ja silloin jatkuu ohjelmat. Suomi kauppa on kai nurin kun ei ole riittänyt asiakkaita, ainakin seinässä lukee että Habita myy sitä. Niin siellä ylhäällä se lähin lentokenttä on Porto. Niin. Kuulin myös että se verovapaus on todellakin loppu, eli ei enää verovapaita eläkkeitä Portugaliin.


    • guygou

      Miksi kaikki Suomalaiset haluaa työntyä samaan kolkkaan asumaan ja tietysti heti kaivataan pöytään lihapullia ja perunamuusia!

      • Anonyymi

        No siksi että on muita Suomalaisia auttamassa kaikessa mitä selviämiseen alueella tarvitaan. No eipä ole niitä Suomalaisia sitten kun on muutto saatu tehtyä ja Suomiseurakin pitää ovet kiinni.


    • pappi66

      Portimao on Algarven P---e reikä,jossa on epäsiistiä,joki haisee,kadut koirien jätöksissä,talot rappiolla
      jos joku pystyy kehumaan,,niin olisi hauskaa kuulla,,,,

    • Rreikä

      Niin. Portimao on jokiranta kaupunki ja laskuveden aikaan joki luonnollisesti haisee. Portimaossa on paljon purkukuntoisia vanhoja taloja, eikä asuttujakaan taloja ole kovinkaan hyvässä kunnossa pidetty. Se on sitä elämää mihin paikallisilla on varaa. Asukkaat on pääosin sitä koyhintä ryhmää sillä suunnalla. Siellä on myös paljon kulkukoiria, eikä ne osaa niitä jätöksiään siivota. Juuri siis siellä vanhassa kaupungissa, jokirannan tuntumassa. Mukava siellä on silti käveleskellä.
      Ei se ole kuin muutama kuukausi niin pääsee taas Suomeen helteistä nauttimaan.

      • Anonyymi

        Se on vähän niin että ,maassa maan tavalla tai maasta pois!!Vuodet täällä on menny hyvin riippuu varmaan vähän ihmisestä itsestäänkin.


    • ochjoaqim

      Ei vastaa Suomi-seura, lienee kuollut koko seurakunta tai sitten on niin sisäänlämpenevä porukka ettei sivullisille mitään vastaa, pitäisi varmaan maksaa ensin isot jäsenmaksut, pitäköön tunkkinsa!

    • Rohkkeutta60

      Asuin Portimaossa 6-kuukautta,jonka jälkeen muutin ihan Espanjan rajalle asumaan, jossa kuivempi ja lämpimämpi sää.
      Portimao on melko tylsä kaupunki talvisaikaan ja kesäaikaan liiankin vilkas.
      Hyvin pian on nähtävyydet nähty, ja Praia da Roca on liian ylimainostettu asuinpaikkana.
      En kertaakaan oleskellut Suomiseura porukan kanssa. He olivat leuhkaa porukkaa, sen näki usein ravintola terasseilla päiväsaikaan.. Mainostivat kännissä, kuinka heillä on rahaa ja varaa.. Hävetti olla Suomalainen, kun heitä kuunteli. Puhuivat sen verran äänekkäästi.. Parempiakin asuinpaikkoja Portugalissa on, kuin Portimao.. Tutkikaa ja googlagaa niin sillä selviää paljon asioita.. Niin tein itse kun tänne lähdin asumaan ihan yksin. Ja pärjätty on kiitos Englannin kieli taidon. En ole tarvinnut ulkopuolisia avukseni.. Ja Portugalin kieliki on jo alkanut sujua pakko kylvyssä..

    • JokkeLL

      Portimao veti ihmisiä, siksi että siellä asuvat ihmiset sitä mainostivat ja siellä järjestettiin esittely matkoja. Algarvessa Lagos ja Quarteira ovat paljon tasokkaamipia ja viihtyisämpiä kaupunkeja. Rannat ovat katutasolla, eikä kallioiden alla kaukana pääkaduista. Hinnatkin on paljon edullisempia, kun ei ole Suomalaisia välittäjiä, nostamassa hintoja. Espanjan aurinkorannikolla on lämpimämpää kuin Algarvessa se on totta. Jos oikeasti haluaa liikkua shortseissa ja t-paidassa tammi-maaliskuussa, niin sitten Kanarialle tai Madeiralle.

    • Portimao

      Mitä hotellia suosittelisitte 1kk matkaa varten. Mistä päin kaupunkia kannattaa katsella omistus asuntoa ja pärjääkö verotus asioiden kanssa ilman laki toimistoa ?

    • algarvexx

      Parhaat asuinpaikat ovat Vilamoura sekä Quarteira. Tasokkaat paikat pelailla myöskin Golfia. Portimao on hiukkasen köyhä paikka etenkin talvella ja kesällä taas liian vilkas sekä vaarallinen diskojen sulkemisajan jälkeen. Veroasiat saa parhaiden hoidettua itsekkin jos siihen on tarvetta. Soittaa kannattaa ensin kansainväliseen verotukseen Suomessa onnistuuko verotus vieläkin.

    • Anonyymi

      Pattaya on Paratiisi !

      • Anonyymi

        Näin se nykyään, moni on häippässyt Aasian iloihin, Natorannoilta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe