MOT ohjelma eläinten kohtelusta tänään TV1 klo 20.

Aboriginaali

Julmuutta ja välinpitämättömyyttä suomalaisteurastamoissa
Maanatai 26.10 2015 TV1 klo 20.00

MOT:n haltuunsa saama videomateriaali paljastaa vakavia epäkohtia suomalaisissa teurastamoissa. Erittäin laajamittaisen ja pitkään kuvatun materiaalin perusteella eläimiä käsitellään teurastamoissa tarpeettoman kovakouraisesti. Eläimiä hakataan laatikolla, vedetään jaloista ja kiskotaan turkista. Myös sähköpiiskaa käytetään enemmän, kuin mitä säännöt sallivat
-----------------------------------------
.

80

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jännetulehtu

      http://m.liveleak.com/view?i=545_1345800806

      Entä tuo, entä, entä entä..?????????

      Tuosta vaietaan visusti, mulatit vie ja edustajat ja muut "eläintensuojelijat" ei tee mitään asialle.

      Ja jos väität että ei suomessa.. tuolta tulee myös suomeen lihoja tarkemmin, citymarketille.

      Ei tunnu kiinnostavan eläinten oikeudet näiltä niin kutsutuilta, eläintensuojelijoilta.

      Halal lihan tuotanot on pahinta mitä eläimelle voidaan tehdä, tuossa eläin kituu pahimmillaa yli 10 minuuttia tuskissaan kun kurkku vedetään auki.

      • ähvätti

        Lähi-idässä kuulemma hautaavat elävältä (myös ihmiset), kuinkahan monta tuntia siinä menee?


      • Jännetulehtu

        Eipä jaksa kiinnostaa vaikka hautaisivat lähi-idässä kaikki sikäläiset multiin.


      • seuralaiset.mukaan
        ähvätti kirjoitti:

        Lähi-idässä kuulemma hautaavat elävältä (myös ihmiset), kuinkahan monta tuntia siinä menee?

        Vanhusten hoito alkaa olla samaa tasoa. Palvelut toimivat paperilla, ja laskutus toimii kiitettävästi, mutta käytäntö saattaa olla toinen. Täiden kanssa vaan nopeasti saattohoitoon näännytettäväksi, ja saattoloisten kanssa yhdessä krematorioon.


      • kuonat_poistoon

        Jokainen, joka hyväksyy (oikeaoppisen) halal-teurastuksen, tai myy tai syö halal-teurastettua lihaa, tulisi halal-teurastaa. Näin saisimme ainakin nettimarkkinoille myös hyvää ihmislihaa.


      • halal_kieltoon

        Jos kaupoissa oleva liha tulee kaikki olemaan tulevaisuudessa halal-teurastettua, niin minä siirryn täysin kasviruokavalioon. Vielä se ei ole ollut mahdollista, sillä minulla ei ole omaa keittiötä, missä voisi rauhassa kokkailla, ja kasvisruokavaihtoehdot valmisruoissa ovat vähissä. Hyviä salaatteja tosin löytyy. Mutta halal-lihaa en TULE SYÖMÄÄN KOSKAAN.

        Voin myös harkita väliaikaista lihaboikottia, jos löydän hyviä salaatteja.


      • realismi

        Halal:

        Kun kaulan verisuonet leikataan poikki, EEG käyrä ei näytä kipua leikkaamisesta. Eläimestä tulee nopeasti ns.aivokuollut. Sydän jatkaa pumppaamista (joten veri tulee ulos, eikä jää pilaamaan lihaa),eläimen ruumis nykii, mutta ei kivusta vaan refleksin omaisesti, ja veri tulee ulos. (on sanottu että halal liha säilyy pitempään)

        Länsimainen teurastus:

        Heti tainnutuksen jälkeen EEG käyrä näyttää kovaa kipua. Sydän pysähtyy. eläin ei sätki, joten verta jää sisään, mutta ruumis saadaan nopeammin pois alta ja seuraava teurastettava tilalle.

        Muita kommentteja länsimaisesta teurastuksesta:

        "Yksi teurastukseen liittyvä ongelma on se, että muun muassa siat, kanat ja kalkkunat tainnutetaan seuraavina tulevien eläinyksilöiden nähden, mikä lisää näiden pelokkuutta. Esimerkiksi sähkötainnutusta käytettäessä siat ajetaan kulkemaan peräkkäin kouruun, jonka loppupäässä tainnutus tehdään, ja ne näkevät, kun edellä kulkevalle annetaan tainnuttava sähköisku"

        (Verrattuna halal teurastukseen, jossa eläintä ei saa teurastaa toisen eläimen nähden!)

        Tainnutus:

        "Ongelmallisempi tainnutustapa on sikojen sähkötainnutus. Tainnutettavan sian ohimoille asetetaan elektrodit, joiden kautta sille annetaan sähköisku. Nykytiedon valossa pidetään todennäköisenä, että menetelmä on eläimille tuskallinen. Käsitystä tukee muun muassa se tieto, että tapaturmaisissa sähköiskuissa vastaavalla tavalla tajuntansa menettäneet ihmispotilaat kertovat kokemuksen olleen erittäin tuskallinen ennen tajunnan menetystä."

        Tainnutuspistooli: onko sillä yhteys hullunlehmän taudin leviämisssä ihmisiin?

        Siinä aivojen palasia leviää lihan sekaan.

        Pointti on että halal teurastus saattaa _näyttää_ pahemmalta, mutta itse asiassa se on eläimen kannalta kivuttomampi.

        Lähteet:

        -Professor Schultz & Dr. Hazim (Hannover University)

        -Islamonline

        -Animalia (suomi)


    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      ylellä se on ihme propagandajakso aina syksyllä kun joulu on tulossa,onko siellä niin paljon vihernarsisteja töissä että näitä vihaohjelmia pitää esittää juurikin tuottajien parhaan myyntikauden alla?

      • Jännetulehtu

        Eipä taida yle näyttää eikä ikinä ohjelmissaan tuota halal lihan tuotantoa.
        Eihän se yle atrkoitusperia aja, yle on hallituspaviaanien vetämä mutiaishautomo joka imee putinin persettä ja muslimeita suomeen kuin paraskin paska kärpäsiä.


      • Siemenestäseitää

        Kaikki kunnia meidän maataloudelle ja lihankasvattajille jotka tekevät kovaa työtä ja jaksavat vielä kaikenmaailman alatimuuttuvien säädösten seassa.Erityisesti vielä kohtelevat harvoja poikkeuksia lukuunottamatta eläimiään hyvin ja se näkyy eläimistä.Useimmiten kohtelu on vielä yksilöllistä ja silittelyä taputtelua jokaiselle jutellen.Eläinsuojat on hoidettuja.Siellä on valvontaa mutta sen tekeekin ammattilainen.Eiköhän aleta tekemään vapaaehtoistyötä vaikka ruoka ja matkakulupalkalla ja mennään kaikki kykenevät pari kertaa vuodessa oppimaan ja auttamaan maatilalle .Voisikohan pientilallisille avautua näin mahdollisuuksia myydä tilalta suoraan,tai esim.pieneltä yhteisteurastamoltaan.Sieltä voisimme ostaa ellkri tark.ei stressaantunutta lihaSuunnattaisiinko sitä vapaaehtoisuutta välillä myös omille vaikeassa tilanteessa toimiville ruoantuottajillemme.Siellä muuten myös oppii vaikka ja mitä sekä näkee kuinka kauniisti lehmä katsoo sekä vasikka huutaa perääsi .Sika juttelee se on älykäs ,hevonen kävelee kanssasi kun menet aidan viertä?pienikin tila on suuri maailma ja juuri se tarvitsee apuamme. Eiköhän ruveta ja jeesata porukan voimalla ja miel kiireaikana kevät ja syksy.Itselläni ei ole maatilaa mutta sellaisella kasvanut. Saako kannatusta?


    • ähvätti

      Syöpääkin aiheuttaa. Samana päivänä tulee kunnolla pskaa niskaan. Mitähän vielä? Joku lobbaa jotain, mitä?

      • Jännetulehtu

        Yle aiheuttaa pahinta aivosyöpää, putinismia ja mulatinnuolemista.


      • hhdhdgghg

        Jokin Halal lihan myyminen on vain jossakin Kalliossa etnisen idyllistä.Eläin vain tajuaa kuolevansa suurta kauhua tuntien sen parikymmenen sekunnin aikana kauhusta kun veri syöksyy kaulavaltimosta


      • Jännetulehtu
        hhdhdgghg kirjoitti:

        Jokin Halal lihan myyminen on vain jossakin Kalliossa etnisen idyllistä.Eläin vain tajuaa kuolevansa suurta kauhua tuntien sen parikymmenen sekunnin aikana kauhusta kun veri syöksyy kaulavaltimosta

        Kestää helvetin paljon kauemmin kun 20 senkuntia eläimen kituminen kun kurkku leikataan, eläin kituu 5 minuuttia, pahimmassa tapauksessa jopa 10 minuuttia siitä kun kurkku on leikattu.
        Täällä joku sekoittaa halal lihan tuotannos siihen kun suomen teurastamolla eläin tapetaan ja sitten kurkku aukaistaan, ne ei tiedä mitään muslimipaskojen kiduttamasta teurastusmuodosta.

        Jos et vielä ole tätä kattonut, kato nyt.

        http://m.liveleak.com/view?i=545_1345800806


    • kasviskuukausi

      Kuukauden pituinen boikotti!! En syö lihaa kuukauteen. Liittykää seuraan. Rupeaa kysyntä laskemaan ja työ vähenee näillä hirviöillä. Ottakoot opikseen.

      • Sarvipäistä

        Lihansyömättä jättäminen satuttaa eniten karjankasvattajiamme.Jotka kukaan ei antaisi eläimelleen tuollaista loppua.Paremminkin niille jotka antavat tehdä tai jopa kiireaikataulutusta ylläpitämällä aiheuttavat tuollaista.Nille jotka ovat valvonnasta vastuussa?Samoja tahoja löytyy pientilojen
        Kiristyneiden elinehtojen takaa.


      • laatupäällikkö007

        Kuukauden boikotti! Vaatikoot karjankasvattajat laatua teurastukseen. Eli lisää painetta heidänkin kautta. Boikotti on asetettu 26.10. klo 20:30 ja se pitää!!!


      • juustokuuri

        Meetwurstit lensi äsken roskikseen. Ei maistu vähään aikaan. Taidan itsekin pitää kuukauden mittaisen hiljaisen hetken eläinten puolesta. Laitan juustoa, sen tekemisessä ei ketään tapeta.


      • lihaonherkkua

        Lopettakka vaan kaikki äidin pikku kullat lihan syönti, kun näitte ihan kauhean ohjelman jossa lammasta vedettiin villoista ja lehmää tökittiin sähköpiiskallakin, hui hirveetä. Sehän tekee sen, että liha halpenee ja minä saan sitä enemmän.


      • asiaanpaluu
        lihaonherkkua kirjoitti:

        Lopettakka vaan kaikki äidin pikku kullat lihan syönti, kun näitte ihan kauhean ohjelman jossa lammasta vedettiin villoista ja lehmää tökittiin sähköpiiskallakin, hui hirveetä. Sehän tekee sen, että liha halpenee ja minä saan sitä enemmän.

        Liian vakava asia trollailuun. Eläimen kärsimys ei ole tarkoitettu pelleiltäväksi.


      • Pappapetalar
        lihaonherkkua kirjoitti:

        Lopettakka vaan kaikki äidin pikku kullat lihan syönti, kun näitte ihan kauhean ohjelman jossa lammasta vedettiin villoista ja lehmää tökittiin sähköpiiskallakin, hui hirveetä. Sehän tekee sen, että liha halpenee ja minä saan sitä enemmän.

        Voi sinua kultsipuppeli "lihaonherkkua". Jos lihan syönti on sinulle rahasta kiinni ja saat sitä enemmän kun hinta laskee niin syöppä sitten itsesi halki. Maksan kyllä ilomielin kulut.


      • Näinkin

        Epäonnistumisa sattuu alalla kuin alalla. Ihmiset eivät saisi hermostua kovin herkästi työpaikoilla, mutta kun kotonakin hermostutaan herkästi.


      • KauppaanJää
        juustokuuri kirjoitti:

        Meetwurstit lensi äsken roskikseen. Ei maistu vähään aikaan. Taidan itsekin pitää kuukauden mittaisen hiljaisen hetken eläinten puolesta. Laitan juustoa, sen tekemisessä ei ketään tapeta.

        Sama täällä! Lihat jää kauppaan, etenkin Atria!


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        ketä haittaa,voi saada alennuksella hyvää ruokaa,jättäkää useimminkin!


      • kevytkuuri

        Viikko boikottia jäljellä. En palaa entiseen lihansyöntiin. Kevyempi on parempi. Joskus voin ottaa vähän mutta entiseen en palaa. Kiitos teurastajien!


    • Uskaltaako.kulkea.ulkona

      Enää nämä teurastajat ja rääkkäykseen liittyvät henkilöt kun voi tulla reikä päähän yllättäen ilman puudutusta

    • taukit

      Virkavallan puututtava heti asiaan.Eläinten kiduttajat heti vastaamaan teoistaan.Kunnon sakot ja häkkiin.Tietenkin päivittäi kyseisille kusipäille sähköpiiska hoitoja niin alkaa järki palata.

      • LallaaJoo

        Kannatetaan!!! Olen aivan samaa mieltä klanssasi, muttab olisiko mahdollista saada vielä tuskallisempi kuolema, kuten nostaa peili ''potilaan'' ylle, jotta hän saa katsoa kuinka sähköpiiska käynnistyy(samoin kuin moottorisaha), no hyvä idea joka tapauksessa!


    • Rappiolla-ollaan

      Olihan taas varsinainen tietoisku. Rappiolla ollaan, mitä muutakaan tuosta voisi sanoa. Opetellaan edes häpeämään nyt, kun on saatu tietää, mitä maamme teurastamoissa oikein puuhastellaan. Stressatun ja kidutetun eläimen kosto on sen lihassa, jonka ihminen tyhmyyttään vielä syö ja sairastuu.

      Toivon mukaan eläinlääkärikoulutuksessa havahdutaan nyt todellisuuteen ja jatkossakin pysytellään hereillä. Miksi alan ihmiset eivät tahdo puuttua epäkohtiin, vaan mieluummin odottelevat, että muut ryhtyvät toimiin. Lääketieteellisessä koulutuksessa täytyy olla vakavia puutteita, jos käytännön työssä noin karkeasti erehdytään. Valvontaan eläinlääkäreitä, joilla on kykyä ja halua puuttua epäkohtiin. Luulisi jostain vielä sellaisiakin löytyvän.

      Muutama vuosi sitten kalkkunakuljetukset herättivät ihmetystä ja Eviran asiantuntijoiden kommentit vielä enemmän. Tämänpäiväiseen erona kuitenkin se, että tuolloin tehtävistään erotettu eläinlääkäri oli se ainoa hereilläolija.

      • Myötähäpeä

        Toivon todella että näistä lihankäsittelyistä isoimmat katteensa saavat teurastamon omistajat,jatkojalostajat sekä viranomaisvalvonnasta "puhuva"Evira tulevat vastaamaan jokainen kuinka tälläinen on meillä jatkuvaa ja jota Euroopassakin katsotaan ihmeissään.Eviran mitäänsanomaton olemus ,otettava toisenlainen ote välittömästi.Liian kallis ylläpidettävä ellei muuhun pysty kuin eihän se nyt ihan oikein mene .Silmien edessä on eläimen epäinhimillinen kohtelu,me kutsumme sitä kidutukseksi,vai kuinka rajua sen pitää olla että Evirakin toimii.Syömmekö paniikkilihaa minkalaista se on kertokoon viisaammat.poissuljetaan tästä eläintenkasvattajat ja työntekijät jotka kummatkin tekevät "tulosta"sitä vaativille ,rauhaan.Miettikää hetki mihin olette asiat ajaneet voiton haussa ja toimikaa sekä tehkää se näkyvästi.Tällätavoin käsiteltyä lihaa emme osta.Olkoon lähtömme täältä kaunis ja lempeä,hävettää jo pelkkä mitättömyys ao.kommentoinneissa.Elämää kunnioittava


      • Sarvipäitä
        Myötähäpeä kirjoitti:

        Toivon todella että näistä lihankäsittelyistä isoimmat katteensa saavat teurastamon omistajat,jatkojalostajat sekä viranomaisvalvonnasta "puhuva"Evira tulevat vastaamaan jokainen kuinka tälläinen on meillä jatkuvaa ja jota Euroopassakin katsotaan ihmeissään.Eviran mitäänsanomaton olemus ,otettava toisenlainen ote välittömästi.Liian kallis ylläpidettävä ellei muuhun pysty kuin eihän se nyt ihan oikein mene .Silmien edessä on eläimen epäinhimillinen kohtelu,me kutsumme sitä kidutukseksi,vai kuinka rajua sen pitää olla että Evirakin toimii.Syömmekö paniikkilihaa minkalaista se on kertokoon viisaammat.poissuljetaan tästä eläintenkasvattajat ja työntekijät jotka kummatkin tekevät "tulosta"sitä vaativille ,rauhaan.Miettikää hetki mihin olette asiat ajaneet voiton haussa ja toimikaa sekä tehkää se näkyvästi.Tällätavoin käsiteltyä lihaa emme osta.Olkoon lähtömme täältä kaunis ja lempeä,hävettää jo pelkkä mitättömyys ao.kommentoinneissa.Elämää kunnioittava

        Meillä on hämärtynyt käsitys viranomaisvalvonnasta mm.ko Evirasta.Elintarvikevirasto kuten Valvirakin ovat yhteiskunnan palveluksessa ei jotain sen yläpuolella osallistuen ja toimien vain kun sille sopii.Ei se ihan niin mennytkään.Pitää toimia jos kansalaiset tai kuten tässä tapauksessa ,kansalaisten kasvattamat elävät eläimet sitä tarvitsevat emmehän elä keskiajalla..Eikös se mene jotenkin niin että kenen kädestä syöt...-
        Mistäs se lihanjalostajakin sen euronsa ruokaan saa,tai teurastamo.


      • kuonat_poistoon

        No jos tuossa oli joitakin ulkomaalaistaustaisia henkilöitä työskentelemässä, niin on TÄYSIN ymmärrettävää, että asiaan ei puututa, sillä olisihan asian negatiivinen kommentointi rasismia, erityisesti eläinsuojelijoiden mielestä jotka ovat kaikki humanisteja, joille on AINA tärkeämpää ottaa IHMISTEN tunteet huomioon kuin ehkäistä hirvittävää ELÄINrääkkääystä. Tällaiset eläinsuojelijat voisikin lopettaa, kukin tavalla joka vastaa sitä tapaa rääkätä eläimiä jonka he jättävät huomiotta. Esim. jos eläinsuojelija vaikenee eläimen raiskaamisesta silloin kun on kyseessä ei-kantasuomalainen tekijä, hänet tulisi raiskata, miel. jonkin suurikokoisen eläimen toimesta ilman liukuvoidetta peräaukkoon, tai jos eläinsuojelija hyväksyy halal-teurastuksen, tulisi hänet halal-teurastaa, tai ainakin vähintään leikata yksi raaja irti ilman nukutusta. Tämä olisi oikeudenmukaista.


    • Yrjö9

      Karseeta kateltavaa. Ensi maanantaina MOT:ssa kai halalteurastusta? Kai vielä karseempaa!

      • Jyrkkämutka

        Älä luule että yle tuo punainen putinista ja islamin perseennuolija esittää miten rakkainpansa eläimiä kohtelee.


    • Herkuttelija-Hessu

      Heti huomenna kauppaan ostamaan naudanlihaa, siitä saa hyviä pihvejä kun nuijii ne ohuiksi ja paneeraa ne korppujauhoissa. Nam nam kun on hyvää, ihan eri tavaraa kuin viherrunkkarien syömät pinaattipihvit.

      • rajatpervoille

        "Terveyttä ja pitkää ikää" arvoisa ru##ari. Lirauta pihvehin myös. Syödessäsi saat vielä uuden.


      • NautiVaan

        Muista nauttia, sillä punainen, eli naudan, ja sian liha lisättiin juuri syöpää aiheuttavien ruoka aineiden listaa, hyvää ruokahalua!


      • NautiVaan kirjoitti:

        Muista nauttia, sillä punainen, eli naudan, ja sian liha lisättiin juuri syöpää aiheuttavien ruoka aineiden listaa, hyvää ruokahalua!

        Ja sokeri on terveellistä eikä aiheuta diabetes kakkosta eikä lihavuutta minkäänlaisina määrinä ;)


    • ravintoa_energian_mukaan

      Poukkoilee jotenkin tämä aihe.

      Itse lopetin lihansyönnin jo vuosia sitten ja olen paremmassa kunnossa, kuin koskaan aikaisemmin (mm. Cooperin testin tulos hajhoittelun kautta nousi 2560 metristä 3580 metriin 55-vuoiaalla, jonka paino aleni tasaisesti 110 kg:sta 74 kiloon.

      Metodeina jujutsu. sauvakävely- ja sauvajuoksu, jujutsu, venyttely, yoga , lentopallo ja uinti).

      Samalla terveyteni kohosi huomattavasti ja monet sairaudet jäivät pois, esimerkiki 2-tyypin diabetes joka laski 8,4:stä 4,1:teen, eli normaalilukemiin. Samoin lääkäri totesi, että kaikki lääkkeet ovat nyt tarpeettomia.

      Kun lopettaa lihansyönnin muodossa tai toisessa on ainakin itse erossa nisäkkäiden, lintujen ja kalojen kidutuksesta ja pahoinpitelystä.

      • kokemusta.on

        Minulla myös parani sairaudet kun lopetin lihansyönnin ja olen myös luopunut maidosta ja munista. Yrtit ja mausteet ne tekee ruokaan aromin, ei liha, joten nautinnoistakaan ei jää paitsi kasvissyöjänä.


      • mitähän.söisi

        Kasvissyöntini jäi soijan tähden jumiin, kun sain tietää, että soija on pikemminkin maanparannusaine kuin ravinnoksi kelpaava. Pidin soijasta ja olin oppinut valmistamaan tuosta maittavaa kelpo ruokaakin, mutta kun alan asiantuntemus kertoo, että soijasta eläimetkin sairastuvat, niin jäi koko juttu mietintään. Toki proteiinia saa muustakin kuin soijasta kuten muista pavuista, linsseistä ym, että ei sen puoleen. Totuus soijasta, sen kun tietäisi.

        Eläinten kaltoinkohtelu ajaa kasvisruokiin, se on selvä.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        tuolla nyt kyllä kovin räikeitä tapauksia ollut verrattuna muiden maiden silmien kaivelemiseen,sinnekö lihantuotanto halutaan Suomesta?


      • piisaa-jo-tämäkin
        usdfusdf-aka-asdfasdf kirjoitti:

        tuolla nyt kyllä kovin räikeitä tapauksia ollut verrattuna muiden maiden silmien kaivelemiseen,sinnekö lihantuotanto halutaan Suomesta?

        Eiköhän tuossakin ollut jo yllin kyllin. Kun ihminen menettää herkkyyden ymmärtää toista, ihmistä tai eläintä, tällaiset teot mahdollistuvat. Näin meneteltäessä elämä menettää kokonaan merkityksensä ja teot luisuvat aina vain hullumpaan suuntaan.

        Mitä ihmiselle on tapahtunut, kun hän tällä tavoin menettää otteen elämästään ja siirtää ongelman niille, jotka eivät kykene puolustautumaan. Nythän me TV-katsojatkin tiedämme, puhumattakaan viranomaisista, joten paha tässä on tietämätöntä näytellä, ja olla kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, tai kenties lievennellä asiaa sillä, että onhan tuota pahempaakin tullut nähdyksi.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        oikeutta eläimillehän on kanssa syyllistynyt eläinsuojelurikokseen kun ei ole heti ensimmäisestä ottanut yhteyttä viranomaisiin vaan pantannut tietojaan kaksi vuotta.
        sinne vain syytettyjen penkille,ai joo mutta eihän niillä ole tarkoituskaan eläimiä suojella vaan kieltää niiden ihmisten hoidossa olevien olemassaolo koko maasta.


    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      vihernarsistithan voivat hyökätä oikeutta eläimille järjestöä kohtaan joka on sallinut kyseisen toiminnan 2 vuotta edesauttaakseen oman ideologiansa eli ihmisten hoidossa olevien eläinten kieltämisen toiminna mitä eläinten suojelun.kuka muuten näyttää toteen että noissa työntekijöissä ei ollut mukan oikeutta eläimille jäseniä,jos kerrostalon polttoyritys onnistuu niin miksi ei eläinten vahingoittaminen?
      nämähän ajavat vain omaa agendaansa.

      • kuonat_poistoon

        Jos "vihernarsistit" tulevat kieltämään lemmikkieläinten pidon samalla kun sallivat halal-teurastuksen ja jättävät eläinten raiskaamisen rankaisematta, jos tekijänä on ei-kantasuomalainen, niin ammun ne kaikki. Siis vihernarsistit. :)


    • YölläOnPimeää

      Ehkäpä se antaisi perspektiiviä julmalle teurastajalle jos häntäkin hakattaisiin kepillä päähän. Saisi vähän tuntumaa että miltä tuntuu.

    • Tuttuja

      Oliko ketään tuttuja rääkkäämässä eläimiä?

      • paimiolaisia

        Muutama on kuulemma tunnistettavissa. Näin helposti saa julkisuutta.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        ettei liene nämä kuvaajat itse niitä pahimpia videolla esiintyjiä olleet,siksi näin pitkä aika ettei saada kiinni.


    • Hommajulki

      Videot youtubeen ilman pärstän sumennusta!
      Nähdään kuka teki mitä!

      • voivoijavieläkerranvoi

        Tässä maassa vastuuseen eivät joudu ketkään ja siinä syy, miksi julmuudet saavat jatkua. Kovat rapsut ja uudelleenkoulutus valvottuna, niin eiköhän se siitä tai uusi ammatti, jossa väkivallan harjoittamismahdollisuus estyy minimiin.

        Mistähän löytyisi sellaisia eläinlääkäreitä, jotka rohkenevat puuttua, eivätkä olisi moksiskaan uhkailuista. Erityisen suojan lääkäri kyllä tarvitsee tai muuten menee leipätyö. Tästähän meillä on jo kokemustakin.


    • Pihviliisa

      Minua ihmetyttää nämä pinaatin nielijät, kun olen saanut sellaisen käsityksen että he eniten vouhkaavat lähi- luomu- ym ruuasta. Sitten he pitävät soijaa kaiken maailman parhaimpana ruokana. Älyääköhän he mistä se soija tulee....Ja sekin on outoa että he käyttävät lihan ja lihatuotteiden nimiä kasvispöperöissään, kuten PIHVI, NAKKI ym. Eikö ole älyä keksiä omia nimiä näille mauttomuuksille. PIHVI on eläimen lihasta tehtyä ja ah niin hyvää, samoin nakki. Ettei vaan siellä jossakin sielun sopukoissa muhisi se ajatus oikeasta PIHVISTÄ!

      • informaationpaikka

      • Sonnipoika

        Pihviliisa kirjoitti totta joka sanan!!!! Eilen MOT:n jutussa asiantuntijakin puhui HÄRÄSTÄ, vaikka tarkoitti sonnia, monikohan näistäkin kirjoittajista tietää mikä ero näillä kahdella on??? Myös kaikki tunnetut ravintoloitsijat mainostavat häränlihaa. Esim ravintolassa et varmasti saa härän lihaa!!


      • butcher432
        Sonnipoika kirjoitti:

        Pihviliisa kirjoitti totta joka sanan!!!! Eilen MOT:n jutussa asiantuntijakin puhui HÄRÄSTÄ, vaikka tarkoitti sonnia, monikohan näistäkin kirjoittajista tietää mikä ero näillä kahdella on??? Myös kaikki tunnetut ravintoloitsijat mainostavat häränlihaa. Esim ravintolassa et varmasti saa härän lihaa!!

        Ootko vähä yksinkertane? Kyllä sonnista saa härän helposti, munat veks. Niin ne kaikki muuttuu teurastuksen jälkeen häräks


    • kuonat_poistoon

      V*ttu mitä kuonaa. Tuollaiset pitäisi teurastaa eläinten asemesta.

      Tiesittekö muuten, että mm. Yhdysvalloissa koulutetaan armeijan lääkäreitä ampumalla, leikkelemällä ja repimällä ELÄVIÄ ELÄIMIÄ? Nämä eläimet on nukutettu, mutta joskus ne heräävät kesken. Eräässäkin kokeessa viillettiin ensin sian reisi auki, sitten revitiin suolet ulos vatsasta ja lopulta ammuttiin leuka irti. Kaikki, kun sika oli elossa ja nukutettu. Tällaisetkin kuonat pitäisi lopettaa juuri samalla tavalla. Samoin kuonat jotka tällaisia kuonia puolustavat, jokainen tavalla jota ovat puolustaneet. Näin voimme myös ottaa kiinni kuonat jotka puolustivat taannoin kusipäätä joka potki pentukoiraa päähän huvikseen, ja potkia heitä päähän huvikseen. Loppuu varmaan eläinrääkkäyksen puolustaminen tämän jälkeen. Hahaha.

      Piste. Ei enempää keskustelua. Varautukaa, kaikki eläinrääkkääjät sekä eläinrääkkääjien puolustajat, sillä loppunne ei tule olemaan helppo.

    • Kptkprst

      Yllätys, miten hyvin ja virheettömästi teurastus on sujunut, kun kaksi vuotta piti kuvata, ennenkuin joku ylilyönti ja vahinko sattui!

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        ja sitenkin saatiin vain alle puolen tunnin kooste.


    • tuetpois

      Vaikuttaa ihan siltä, kuin teurastamoihin valikoituukin ihmiset, jotka saavat kiksejä kiduttaessaan eläimiä.
      Kaikki kiduttajat vietävä torille riviin ja heille saisi tehdä ihan mitä tahansa ja ihan kuka tahansa ilman mitään rangaistuksen uhkaa. Jos joltakin katkeis vaikka raajoja, niin piiskalla vaan ajettava ylös kulkemaan. Jos joku heittäisi veivinsä ei mitään hätää, olisihan vain yksi aivoton vähempänä.
      Ei voisi olla mitään turhempaa oliota maailmassa kuin eläinten kiduttaja.

      Eläin antaa ihmiselle hyvinvointia ja varakkuutta elämällään, tuottaessaan maitoa ja maataloustukia. Sitten kun eläin on tehnyt tehtävänsä se päätetään tappaa, mutta sekään ei vielä riitä, vaan eläin saatetaan raakalisten käsiin kidutettavaksi ennen kuolemaa.
      kaikilta tiloilta ja teurastomoilta joissa kidutetaan eläimiä kaikenlainen yhteiskunnan tuki lopetettava välittömästi.

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        ja kuvaajathan kuuluvat samaan sakkiin.vai onko sinusta eläinsuojelullista kuvailla kaksi vuotta kyseisiä tapahtumia?


    • Jäi_vain_puut-

      tumaan se, että POLIISI-elukat olisi tapettu saman tien.

      Ne saatanat jahtasivat jotakuta "eräopas"-pikkurikollista vuosia ja saivatkin hänet Suomeen ehdolliselle tuomiolle.

      Tietääkö kukaan yhtään juttua, jossa poliisista olisi ollut hyötyä jollekulle? Nytkin ne menevät teurastamoihin vasta kun tiedotusvälineet kertovat, että siellä on jotakin mätää. Toivottavasti ne paksupersepaskat teurastetaan siellä.

    • mr65123

      MOT munasi nyt. Yleensä ohjelmanne ovat olleet hyviä ja asiat tärkeitä. Ihan varmasti tiedettiin jo etukäteen, että möly nousee. Ja ihan turhasta. Olen tavalline suomalainen mies, syön lihaa, kalastan, en enää metsästä. Minusta on ihan naurettavaa populismia ja ällöttävää kaksinaismoralismia tehdä tuo juttu eläinten kohtelusta. Jos elukka kohta tapetaan (HUOM Henki pois!) syötäväksi ja te teette jutun siitä, että sitä nyt vähän revitään villoista tai tökitään väärään paikkaan sähköpiiskalla. Tietenkin nämä äidin kullat alkaa itkeä. Sovitaanko niin, että jokainen joka syö lihatuotteita, menee teurastamoon katsomaan ja auttamaan teurastuksessa, niin että se tulee tehtyä mielestänne oikein. Kasvissyöjät saavat tehdä ja sanoa mitä haluavat, kun eivät muutenkaan ole ihan normaaleita.

      • sovitaanparemmin

        Ei sovita. Pikemminkin sovitaan niin, että lakeja aletaan noudattaa teurastamoissakin ja nopeasti. Syylliset vastuuseen ja joutavat höpinät ojennukseen. Enemmän puhetta siitä, mitä ihminen saa tehdä ja mitä hän missään nimessä ei saa tehdä. Jos hyvää tahtoa on, harhautuneet saadaan kyllä ojennukseen.


      • Ajattelij

        Teurastajat täytyy vaihtaa ammattitaitoisiin, jotta tällaisia tapauksia ei tulisi lisää. Työtehtävissä tapahtuu epäonnistumisia itsekullekin, mutta tällaisia tapauksia ei saisi tulla lisää.


      • jotain.kohtuutta

        Kuulepas mr65123 !

        MOT ohjelmassa kerrotaan ja näytetään teruraseläinten epäasiallista ja julmaa kohtelua jollaista ei pitäisi ymmärtää eikä suosia missään oloissa!

        Tästä voit katsella miten lammas teurastetaan oikeaoppisesti ja eläimen hyvinvoinnista huolehtien: https://www.youtube.com/watch?v=uRIiTTmgy4A

        Samalla asiallisuudella tulisi teollisuudessakin teuraseläimiä kohdella!

        Tämä video kertoo että toiminta on jopa lainvastaista:
        http://www.elaintehtaat.fi/sastamalan-teurastamo


      • jotain.kohtuutta

      • Oikeinko

        Jos otetaan kaikki 20000 teurastusta, jotka tehdään vuosittain, niin pieni osa teurastuksista epäonnistuu. Ei kuitenkaan teurastuksessa saisi tapahtua yhtään epäonnistumista, mutta jokaiselle ihmiselle tapahtuu epäonnistumisia.


    • tehokas.systeemi
      • Nytkö

        Herää kysymys, milloin OE alkaa lähettämään Ylelle salakuvauksia lemmikeistä. Kuten tiedetään, lemmikkejä kohdellaan tosi raa àsti. Vai sanovatkohan ne, ettei lemmikit kuulu OE:n toimnkuvaan, vaikka onhan lemmikitkin eläimiä.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf
        Nytkö kirjoitti:

        Herää kysymys, milloin OE alkaa lähettämään Ylelle salakuvauksia lemmikeistä. Kuten tiedetään, lemmikkejä kohdellaan tosi raa àsti. Vai sanovatkohan ne, ettei lemmikit kuulu OE:n toimnkuvaan, vaikka onhan lemmikitkin eläimiä.

        oe.n perimmäinen tarkoitus on kieltää kaikki ihmisen hoidossa olevat eläimet.


    • usdfusdf-aka-asdfasdf
      • maitopojjaat

        Tässä sen taas näkee kuinka eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa yritetään peitellä vain koska jotkut tahot pelkäävät "elinkeinonsa" kärsivän. Ja maito on terveellistä vaikka se tutkitusti aiheuttaa syöpää. Näin täällä paukutetaan valheita päähän.


      • Kuinkas

        Väitetäänhän, että liha aiheuttaa syöpää ja maito on myrkyllistä. Ihmeellistä, että ihmiset elävät niin vanhoiksi.
        On tosiaan julmaa, että eläimiä kohdellaan niin julmasti. Lemmikkejä otetaan huostaan ,kun omistajat eivät kykene hoitamaan lemmikkejään.


      • vetreys

        Kyllähän ihmiset ovat viimeisinä vuosikymmeninä melko sairaita. On dementiaa, liikuntakyvyttömyyttä, syöpää, verisuonitauteja, sokeritautia jne. Suurin osa olisi ollut ehkäistävissä oikealla ruokavaliolla ja normaalipainolla. 80v. voi olla vielä hyvässä kunnossa jos on elänyt "oikein." Ei tartte olla vuodeosastokamaa.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        ja mitähän tämä "oikein"eläminen tarkoittaa?


      • Nautiskelij

        Ei saa käyttää alkoholia eikä tupakkaa... Pitää harrastaa paljon liikuntaa ja nukkua tarpeeksi. Tanssi on senioreilekin hyvää liikuntaa ja samalla mieli pysyy virkeänä.


    • nytriittää
    • VÄLTÄELÄINRÄÄKKÄJIÄ
    • Risto_rasminen

      Kaksi vuotta salaa kuvataan ja sitten vasta paljastetaan asia? Eikö heti pitäisi puuttua asiaan? Uskooko kaikki että kamerat vietiin yön pimeydessä avoimista ovista jne.. Vai olisiko teurastomon työntekijä sittenkin pistänyt sen kameran sinne? Ehkä sama työntekijä joka kidutti filmillä sitä eläintä?

      Mut kyllähän kaikki uskotaan kun viherpiiperot kertoo että miten se meni ja ei muuta vaihtoehtoa olekaan.

      Irtisanottiinko pahat työntekijät työtapojensa vuoksi vai paljastuttuaan viherpiiperoksi joka lavasti videon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe