Veronkorotustako??

säästöpossu

Muonion valtuutetut pitivät äänin 15–2 veroprosentin 22:ssa. (Luoteis-Lappi lehti)

Tuloveroprosentin korotus ei saanut muoniolaisilta valtuutetuilta kannatusta, vaikka Matti Myllykangas (kesk) esitti asiaa perustellen sitä tulevilla investoinneilla ja kunnan kattamattomalla alijäämällä. Myllykangas esitti, että korotuksella kerätyt 350 000 euroa ohjattaisiin tulevia investointeja varten.

Myllykangas jätti päätökseen eriävän mielipiteensä.
Kari Malila (sd) ja Anne-Mari Keimiöniemi (kesk) vastustivat veron korotusta.
– Veronkorotusten tie on käyty loppuun. Ei me voida jatkuvasti käydä kuntalaisten kukkarolla, Keimiöniemi sanoi ja arvioi kunnan tarvitsevan rakenteellista uudistumista.
Sdp:n rivit jakautuivat asiassa hieman, sillä Olavi Airaksinen (sd) kannatti Myllykankaan esitystä ja äänesti tuloveroprosentin noston puolesta.

KANNATAN EHDOTTOMASTI KEIMIÖNIEMEN JA MALILAN KANTAA. On todella kuntalaisia halveeraavaa vaatia veronkorotuksia. Ensin pitää katsoa kunnan kulurakenne kiihkottomasti aivan ulkopuolisen, vaikkapa konsultin silmin ja saada sitä kautta säästöä sekä järkeistämällä hallintoa. Säästöissähän on kyse n. kuuden viran kokonaiskuluista.

42

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satapois

      On tultu tienpäähän.Työmies vaatii palkan ja palkkaan on löydyttävä maksaja. Maksumiehiä ei ole ,on tasan yksi tie,joka lopettaa raskaan työn valittamisen.

    • Valtuutetunvastuusta

      Kunnallisverojen veroprosentin korotus kaatui äänestyksessä. Matti Myllykangas ja Olavi Airaksinen olivat ainoat veroprosentin korotuksen kannalla. Kyseiset korotuksen kannalla olevat, ovat hyviä kunnallisveron maksajia. Olivatko todellisesti vastustajina juuri vähäisen kunnallisveron maksajat. Nostan hattua järkevästä veroprosentin korotus ehdotuksesta. Korotuksen kannalla olevat tiesivät, että jos hyväksyttäisiin korotus, heille tulisi itsellensä kolo omaan rahapussiin, mutta menisi kuntapalvelujen parantamisen hyväksi . Tapahtuiko nyt niin, että siirtyykö terveyskeskuksen peruskorjaus ja kunnan omistamien kiinteistöjen osalta samaa ongelmaa. Entä kiristyikö kunnan lainan saanti mahdollisuus, tai ainakin lainan korko nousee ja mitä muuta seurauksena.

      • Valtuutetunvastuusta

        Tuloveroprosenttikorotus ehdotus, perustuu pelkästään kunnan huikeisiin velkoihin asukasta kohden. Pelkästään kellot soivat vähintään jo silläkin perusteella, että tuloveroprosentin nostamiseksi on lähes pakko. Poliittiselle ammatti kaveri kumppanille Olavi Airaksiselle (sd)nostan hattua, samoin entisenä Muonion kunnan valtuutettuna (sd) olisin äänestänyt samoin tuloverokorotusta. Matti Myllykankaan (kesk.) ehdotusta avauksena tapahtui oikeana. Muonion tilanne todella pelottaa, koska valtuutetuilla ei ole oikeata oivallusta taloushallinnosta.
        Valtuutettujen tietotaito, kun ei riitä kunnallasi liittoutumaan. Nyt, kun kunta halutaan säilyttää yhtenä. Kunnan on varmasti vastattava lakisääteisten kunnan palvelujen ylläpitämisestä, sekä maksuvalmius on oltava riittävä. Varmasti on otettava myös vähävaraisten toimeentulosta vastuun ottaminen. Valtio ei pakota kuntaliitokseen, ellei pakkona valtion tule määrätä. Porissa Lavia liitettiin Poriin Valtion pakottamana, vaikka porilaiset eivät sitä hyväksyneet. Muonio keikkuu vastaavilla ongelmilla. Myöskään SOTE ei tule lähiainoina itsestään etenemään, eikä Muonio sen seuraamana pääse kultakaivokseen. Muonio on niin pieni kunta asukasmäärältään, että ei puolue jäsenyydellä ole enemmälti merkitystä kuntalaisista vastuun ottamisessa. (Usein joudutaan unohtamaan poliittinen äänestys, näin nytkin on tapahtunut)


      • Diipadaapaa1

        Voi pyhä sylyvi noita Porin porinoita, eikös kunnajohtajan pidä johtaa kuntaa siten, ettei se joudu tilaan, missä Muonio nyt on? Kun Mikko tuli Enontekiölle, sekin oli aika hukassa oleva kunta, mutta nyt sillä menee kohtuu hyvin, Kiitos Mikon. Mutta mitens on käynyt Muoniossa?


    • Kohtaahistaa

      Tässä tämä pulma.

      Mukava se on allekirjoitella, siitä pitää myös kantaa vastuu.
      Myllyt pyörivät vaan ei Matin. Pitää saada jne. Rahasta sotesta jne.pidettiin suu kiinni.
      Ihailtavaa yksimielisyyttä oli päätöksenteossa, hyvä kun päätittä. Tavoitteeseen pitää pyrkiä, Te varmasti tiesittekö miten?
      .
      Mukava olisi kuulla myös kiinteistösijoittajien parvesta jotka tänne haluavat tk:n rakennuttajiksi.

    • Kerrankinsanoivat

      Tarvitaan rakeenteellista muutosta,sanoi Keimiöniemi. Suomenkielellähän tämä on irtisanomiset. Suunta on oikea ja terve.

      • Hyvinsanottu

        Olet oikeassa Kerrankinsanoivat. Kunnan rakennemuutokset pian käyntiin.
        Onneksi on topakoita naisia ja joku mieskin, joilla ei niin paljon kiinikkeitä etteivät uskaltaisi sanoa tosiasioita. Jossakin mättää ja pahasti.
        Myllärillä ollut jo liikaakin vuosia hoitaa asiat kuntoon.
        Mitään hyvää ei ole saanut aikaiseksi. Pelkkää pahaa verta.


      • Tietääkaiken

        Myllärin, jolla on oikeakin nimi, aikana asiat olivat kunnossa, suhteita hoidettiin, talous toimi ja tarvittaessa sitä tervehdytettiin ja investonnit toteutettiin.


      • llllllpppp

        Niin ehkä silloin ennen vanhaan. Verotuloja tuli ja kulut eivät olleet maata kaatavia. Nyt on aika toinen, työttömyys jne. Onko niin, että kunta elää VANHAA AIKAA eikä ole osannut sopeutua nykyaikaan. Tarkoittaa pienemmällä porukalla vähintään sama tulos. Mikä osuus on kunnanjohtajalla tähän kunnan talouskriisiin? Pitää tehdä kipeitä ratkaisuja ja ne eivät ole aina vain veronkorotuksia. Se on helpoin tie päättäjille.


    • kuntakuluttaa

      Mistä se rakennemuutos alkaa? Oikeassa muutoksessa pyrittäisiin digitalisoimaan paljon, mutta kun niitä ei osata käyttää. kts.väestörakenne
      Otetaampa vaikka pöytäkirjojen tarkastaminen. Miksi ne käydään allekirjoittamassa? Siihen tuhlaantuu aikaa ja kilometrikorvauksia. Sen voisi korvata sähköisellä allekirjoituksella, kotoa tai työpaikalta yms. pienistä puroista kertyy paljon.

      Muutos tarkoittaisi joko omaa osaavaa porukkaa lisää ja toisesta päästä ulos. Hallittu ostopalvelu on toinen tie, ja toisesta päästä ulos. Mutta, mitä tehdään heille joille on ovea näytetty, usein koulutus on tullut työssä oppimisen kautta ja papereita ei ole, eikä työtä.

      On asioita joihin tarvitaan aina väkeä, kunnasta ei voi potkia kaikkia pihalle ja kaikkea ei kannata ostaa ulkoa.

      Loputon aihe on luottamushenkilöiden kulut, tarvitaanko kaikkia? Mikä on sopiva valtuutettujen määrä, ja kun sote uudistuu on arvioitava lautakuntien tarve.

      • Niinköhänseon

        Koulutus tullut työn kautta ja työaikana. Onko kyseessä päättävä virkamies,poliitikko,seudun edustajako?


      • Väkeäonliiiikaaaaa

        Lautakuntia ei edes tarvittaisi. Aivan saman asian päättää hyvin valittu monen ammatin todelliset taitajat, ei itse oppineet eikä sopivana valitut. Laaja-alainen ammattiryhmä eikä tyhjäntoimittaja jäsenistä kootut lautakunnat niin, kuin nykyään. Niissä on yhdenkäden sormilla laskettavissa todelliset ammatti-ihmiset.
        Osa ei ole koskaan osannut päättää mistään, mutta toisen käskyläisinä on osattu kyllä olla. Se on tietysti ollut tarkoituskin.
        Voisin luetella montakin jotka istuu joka lautakunnassa eikä ole minkään alan asiantuntija.
        Kohtahan se nähdään montako istuu enää valtuustossa ja onko koko valtuustoa enää olemassakaan lautakunnista puhumattakaan.


    • Jaeläkeläiset

      Äänestäjänä toivoisin ,että täällä olisi tulevaisuudesa muitakin kun kunnan työntekijöitä. Kyläkuva näivettyy.

    • Valtuutetunvastuusta

      Tapahtuuko Muonion kunnassa hallituksessa ja valtuustossa seuraavaa. Kokouksen asialistat ja ehdotukset valmistelee kunnansihteeri, sekä tekee valmiit päätösehdotukset ja toimii kokouksessa sihteerinä. Puhetta johtaa kunnanjohtaja ja myös kunnanjohtajan päästöehdotus perustelineen annettava ennakkoon kokouskutsusta valtuutetuille. Myös tulee näkyä ennakkoon luottamushenkilön aloitteet ehdotuksineen. Kunnanjohtaja, kun tekee päätösehdotukset. Ne ovat usein oikein perusteltuja ja tulee silloin hyväksytyksi. Tulivatko valtuutetut oikein ymmärtämään, laajat perustelut verokorotukseksi? Mainitun laiseen menettelyyn olen tottunut aikoinaan Muonion - Enontekiön kuntaliitossa taloudenhoitajana ja talouspäällikkönä. Eri menettelyjä kokeiltiin. Muonion kunnassa kunnallisti laissa menetellään, että valtuuston ja hallituksen puheenjohtajina toimii valitut luottamushenkilöt ja heidän varapuheenjohtajat. (Mitä sanoo kunnallistekniikka ja taktiikka). Tuleeko kokousjohto toiminta epäonnistuen muuttaa.

      • Päätösperustelutnäkyviin

        Muoniossa ei osata perustella päätöksiä. Se vain merkitään pöytäkirjaan. Perustelut selvittäisivät asiaa ja miksi sellaiseen päätökseen on päädytty. Tyhjät puheet ja arvailut jäisivät vähemmälle. Tätä taitoa ei edes ole opeteltu. Kunnansihteeri uutena viranhaltijana voisi sen aloittaa.
        Oppia voitaisiin ottaa lähikunnista.


      • Googlettamaankaikki
        Päätösperustelutnäkyviin kirjoitti:

        Muoniossa ei osata perustella päätöksiä. Se vain merkitään pöytäkirjaan. Perustelut selvittäisivät asiaa ja miksi sellaiseen päätökseen on päädytty. Tyhjät puheet ja arvailut jäisivät vähemmälle. Tätä taitoa ei edes ole opeteltu. Kunnansihteeri uutena viranhaltijana voisi sen aloittaa.
        Oppia voitaisiin ottaa lähikunnista.

        Muoniolaiset laittakaa googleen haku "perustelut kuntapäätöksissä", niin näette mitä se oikein tarkoittaa ja kuinka vaillinaisia Muonion kunnan esityslistat ja pöytäkirjat ovatkaan. Ainoa puute ei ole liitteet. Niissä se asia oikeastaan onkin.
        Esittelijällä on vastuunsa ja siksi ne juuri puuttuvatkin.
        Nauratti, kun luki täältä sivuilta esityksen, että rahan säästämiseksi pöytäkirjat etätarkastettaisiin. Kuinka ne voitaisiin edes etätarkastaa, kun niitä ei ole oikeisiin aikoihin voinut lähitarkistaakkaan.
        Nettiinkään niitä saadaan harvoin ajoissa, vaikka pöytäkirjoissa lukee milloin ne pitäisi olla nähtävällä.


      • Kuntakuluttaa
        Googlettamaankaikki kirjoitti:

        Muoniolaiset laittakaa googleen haku "perustelut kuntapäätöksissä", niin näette mitä se oikein tarkoittaa ja kuinka vaillinaisia Muonion kunnan esityslistat ja pöytäkirjat ovatkaan. Ainoa puute ei ole liitteet. Niissä se asia oikeastaan onkin.
        Esittelijällä on vastuunsa ja siksi ne juuri puuttuvatkin.
        Nauratti, kun luki täältä sivuilta esityksen, että rahan säästämiseksi pöytäkirjat etätarkastettaisiin. Kuinka ne voitaisiin edes etätarkastaa, kun niitä ei ole oikeisiin aikoihin voinut lähitarkistaakkaan.
        Nettiinkään niitä saadaan harvoin ajoissa, vaikka pöytäkirjoissa lukee milloin ne pitäisi olla nähtävällä.

        Organisaatio ei toimi jos pöytäkirja ei ole tarkastuskelpoinen.
        Pöytäkirjaluonnos ensin kommentointiin ja sähköinen allekirjoitus perään.
        Käytetään mm. etäkokouksissa ja silloin kun ymmärretään että turhuuteen ei kannata työaikaa hukata.

        Jos hallintosääntö laittaa hanttiin, se voidaan muuttaa tai ensin sähköinen kuittaus ja seuraavan kokouksen tms. yhteydessä kynäversio.

        Sotealue tulee hoitamaan osaltaan kunnan kulut ja päätäntävalta jää infraan ja koulutukseen.
        Veroluontoiset maksut tuskin pienenevät, kukaan ei tule pelastamaan väärien investointien aiheuttamia tuhoja.
        Eurot jotka törsätään turhaan autoralliin tms. ovat tarpeen. Paljonko olivat kunnan maksamat km korvaukset luottamustoimista?

        Säästöt tulevat pienistä puroista, ne pitää padota ja suurien investointien varma käyttöaika on syytä tietää?


    • porsku

      Huh huijaa tuota entistä "taloudenhoitajaa". Että jaksaa...................

      • paperimiesjanainen

        Kuka osaa selkokielellä selventää viime viikolla pidetyn elinkeinolautakunnan kokouksen esityslistan ja kokouksesta mahdollisesti laaditun pöytäkirjan. Itse olen saanut koulutustakin mm.kokoustekniseen ilmentämiseen,en ymmärtänyt mitä esityslistassa pykälissä kerrottiin. Miksi?Mitä esityslistan tahallisella vaikeaselkoisuudella pimitetään tai harhautetaan? Järkyttävää munkkilatinaa.


      • Samatuloskahdella
        paperimiesjanainen kirjoitti:

        Kuka osaa selkokielellä selventää viime viikolla pidetyn elinkeinolautakunnan kokouksen esityslistan ja kokouksesta mahdollisesti laaditun pöytäkirjan. Itse olen saanut koulutustakin mm.kokoustekniseen ilmentämiseen,en ymmärtänyt mitä esityslistassa pykälissä kerrottiin. Miksi?Mitä esityslistan tahallisella vaikeaselkoisuudella pimitetään tai harhautetaan? Järkyttävää munkkilatinaa.

        Hyvä Paperimiesjanainen, olisin hyvin mielelläni kommentoinut ja oikolukenut salakielellä kirjoitetun esityslistan ja pöytäkirjan jos vain saisin sen luettavakseni.
        Kunnan nettisivuilla sitä ei ole eikä myöskään kunnanvaltuuston viimeistä pöytäkirjaa, vaikka piti olla jo perjantaina nähtävillä.
        Kiinnostaa siksikin tuo elinkeinolautakunnan pöytäkirja, kun edelleenkin on epäselvää miksi päätöksen mukaisesti elinkeinosihteerin tekemisiä ja tekemättä jättämisiä piti elinkeinolautakunnan seurata raportointien perusteella.
        Vähäiseksi on kokoustaminen ja raportointi edelleenkin jäänyt vaikka virassa on kokoaikainen uusi viranhaltija.
        Missä se sitten näkyy ja onko mitään saatu aikaiseksi. Vakituisen viran perustamisen syynähän oli elinkeinotoiminnan parantaminen, kun työntekijöitä on kaksi ja työnjako olisi pitänyt tulla selväksi.
        Kävikö kuitenkin niin, että palkkamenoja on vain kaksi yhden sijaista. Muuta tulosta ei sitten olekkaan.
        Kuka on elinkeinosihteerin valvova esimies?
        Pöytäkirjat ja esityslistat nettiin, niin kiinnostuneet pääsevät lukemaan.
        Tai sitten viekää Seon ilmoitustaululle!


    • Helppovaatia

      Jos on meno, tarkastus jää myöhemmäksi,onko ihme ettei ole aina netissä.

      • Selityksenmakua

        Vain yksikö töissä oikeasti kunnantalolla?


      • Kunnankuukkeli
        Selityksenmakua kirjoitti:

        Vain yksikö töissä oikeasti kunnantalolla?

        ? Pöytäkirjaan tulee useita allekirjoittajia. Jos yksi puuttuu, ptk ei ole pätevä.
        Syy voi olla loma, työmatka,matka sairaus jne. Kukaan ei voi allekirjoittaa toisen puolesta.


      • Sensuroitunanäytille
        Kunnankuukkeli kirjoitti:

        ? Pöytäkirjaan tulee useita allekirjoittajia. Jos yksi puuttuu, ptk ei ole pätevä.
        Syy voi olla loma, työmatka,matka sairaus jne. Kukaan ei voi allekirjoittaa toisen puolesta.

        Niin se sähköinen allekirjoitus muuten olisikin nykyaikaa! Muttako niiiiiin moni luottamushenkilö ei osaa ees käyttää tietokonetta, niin se kaastuukin siihen.
        Onko ees kirjotettu vielä koko pöytäkirjaa siinä käy ensin sensuuri tarkastamassa ettei kirjoteta liikaa tietoa kansalle. Seki kestää.


    • Vaankukaostaa

      Kyllä kun näitä juttuja lukee,pitää alkaa katselemaan muualta töitä ja asuntoa. Touhu on niin sisäsiittosta ja kateellista. Täällä sairastuu tervekkin ei sukulainen. En ihmettele enää ,miksi talot ei käy kaupaksi.

    • Talopreerialla

      Miksi talot ei käy kaupaksi? Koska työ ja yritystoimintaa hankaloittaa moni asia. Kun ei ole työtä, se talo katsellaan muualta.

    • Stadineläkkeelle

      Muonio ei kiinnosta enää asunnon ostamiseksi. Kunnan luottamustehtävissä on pysyvät ongelmat. Teillä on lyöty jarrut kunnan työn ja yritysten kehittämiseksi. Olen seurannut kunnan palvelujen tarjonnasta. Palvelukohteet kunnan omistamina kiinteistöt annetaan rapistua palvelu kiinteistöistä. En uskalla ostaa omakotitaloa Muoniosta eläkkeelle nyt päästessä. Teillä toimii mustana pilkkana SOTE palvelut. Järkevät kirjoitukset olen lukenut myös tältä 24.
      Mainitut kirjoitukset, eivät kuulu tälle avaus ohjelmalle, eräät yleensä siellä yrittää sotkea asiakeskustelun suuntaa vaihtaen.

    • Valinnanvapaus

      Sote mustana pilkkana? Ei ymmärrä

      Asuinpaikkaa valitessaan vaurastunut eläkeläinen voi shoppailla.
      Miksi valita kunta jossa on korkeat verot ja kiinteistöveroa

      Hyvät vanhuspalvelut ovat plussaa. Epäterve väestörakenne miinusta.
      Hyvät lääkäripalvelut plussaa.

      Listaa on helppo jatkaa. Kiilaako Muonio lähikuntien ohi? Sitä sopii miettiä. Jospa luntastratehia haluaakin estää vanhemman väen muuton. Ne on riesana loppupelissä

    • Stadiman

      Älä välitä vaikket ymmärrä, ei ymmärrä kukaan muukaan. Vaikka nimimerkki vaihtuu, kaikki tunnistaa sekavasta kirjoitustavasta et K:han se taas sekoilee. Vanhuus tullut ?

    • Muoniolaiseksi

      Varakkaat eläkeläiset ostavat vapaa- ajan asunnoiksi omakotitaloja tunturialueilta. Ne ovat moniin kuntiin erittäin tervetulleita, koska käyttävät hyvin vähän ilmaisia kuntapalveluja hyväkseen. Palvelujen ostamisissa ovat runsaskätisiä ja näitä liikeyritykset kaipaavat. Kuitenkin kunta konsernit tulee olla kaikin puolin turismia puoleensa vetämiseksi ja jääden turismi eläkeläisenä vakinaiseksi asukkaaksi. Monet hyvätuloiset eläkkeelle päästyään katoavat Muonion omasta kunnastaan. Varakkaat eläkeläiset tutkivat tarkkaa, mihin lapin kuntaan kannattaisi sijoittaa vaikka ostamalla asunoksi omakotitaloon tai vapaa ajan asunnoksi. Kiinnostuneet ostavat tontin ja rakennuttavat itselleän asunnon. Miksi Muonio ei kiinnosta?

      • eläneläkkeellä

        Sehän on kunnan etu, jos siirtävät kirjansa pois, mutta jättävät kiinteistön ja viettävät paljon vapaa-aikaa kunnassa. He tuovat eläkkeensä liikeiden ja muiden palveluiden kautta kuntaan ja maksavat kiinteistöveron ja hyödyttävät vielä Labecoakin jonkun verran.

        Kun eivät maksa kuntaan veroa, eivät myöskään käytä sosiaalipalveluita eivätkä ole muiden kuntalaisten ja kunnan päättäjien ja kunnan virkamiesten riesana vanhuuspalveluita vailla. Siirrymme yleensä asumaan sitten veronmaksukuntaan ja heidän riesaksi.

        Me vanhukset kun olemme joka paikassa riesana ja elämme aivan liian kauan ja olemme niin...niin... kalliita yhteiskunnalle. Mehän emme nuorempien mukaan ole kuin kuluerä ja jopa he joutuvat maksamaan eläkkeemmekin. Väitteet, mitä nuoret, ahkerat, terveet työntekijät esittävät voimme kyllä hyvällä omalla päästää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Me olemme tehneet pitkän työuran, kouluttaneet itsemme omilla kustannuksillamme tai velaksi ja maksaneet sen, maksaneet veroja, jotta jälkikasvumme saa hyvän koulutuksen, työnantaja ja itse olemme maksaneet eläkekustannukset ja jos joudumme kunnan kiskuripalvelutaloihin, maksamme koko eläkkeen hoitomaksuna. Niin ja me emme sairastaneet niin paljon tai emme ainakaan olleet töistä poissa kovin herkästi sairauspoissaolojen vuoksi ja äitiyslomatkin olivat vain muutaman viikon. Palvelutalon pienestä huoneesta, vaipanvaihdosta ja vähäisestä syömisestämme menee eläke ja lääkkeet ja kaiken muun maksamme säästöillä, jos on, ja loput kunnan sosiaalitoimi. Heitteillekään eivät voi jättää.

        Hyvällä omalla tunnolla nostan eläkkeeni ja elän niin kauan kuin elinpäiviä on suotu ja jätän omaan sivistymättömyyteen arvoonsa niiden nuorempien ihmisten puheet, joita aina joskus kuulee. Ettäs sillä tavalla.


    • Osaattekopalvella

      Usein Muoniossa puhutaan vain, että eläkeläiset ovat kunnan riesana ja tulevat kalliiksi. Sosiaalisena riesana ja samoin kuluttavat terveyskeskuksen kalliita kustannuksina. Tämä ei varmasti useiden eläkeläisten osalta pidä ollenkaan paikkaansa. Erää ovat eläkkeestään maksaneet kunnallisveroa vuosittain niin paljon, että sillä palkkaisi useita myös työhön. Samoin usean eläkeläisen oman vakuutukset ovat kunnossa, eikä tarvitse juuri kunnan julkisia terveyspalveluja.

      • noinon

        Oikeassa olet.


    • selväsuuntaus

      Sote jatkaa tulemistaan, Sipilä haluaa tolkuttoman miljoonan alueen sote mallin.
      Mitä se 18-alueen malli tänne tarkoittaa? No sitä että joudutaan perustamaan pieni erikoissairaanhoidon yksikkö johon kuuluu vain tyhjätaskuja.
      Muonio saa päättää tienpidostaan ja rakennusten kunnossapidosta sekä opetuksesta.
      TK - ja sairaala hornan tuutissa eivät taida kuulua valtion suunnitelmiin, joten "turhien" rakennusten osalta tullaan kuntalaisten kukkarolle.
      Rahaa ei ole ja pieni sote nostaa kuluja entisestään jotka peritäään oletettavasti alueellisella sote-verolla? Mihin sitten joudutaan, no holhoukseen.

    • Mitentässäkäy

      Voivoi, nyt ei auta edes kuntaliitos rikkaamman naapurin kanssa.

      • kepunvaltapolitiikkaa

        Järki hävisi, kepun valtapolitiikka voitti. Nyt kepulaiset pääsevät toteuttamaan nepotistista siltarumpupolitiikkaa pienillä alueilla ja varsinkin Lapissa.

        Etelä-Suomen väkimääräisesti rikkailla alueilla kokoomus ja demarit johtavat.

        Kepu ajatteli vain omaa valtaansa, kokoomus ajatteli tavallista kansalaista ja hänen pääsemistä nopeasti hoitoon.

        Kepun politiikka on vain valtapolitiikkaa.

        Pääministeri Sipilää arvostin tähän saakka. Panin toivoni siihen, että hänen johdollaan puolueesta tulee ihmisläheisempi puolue. Viime yö ja yleensä viime päivät ovat osoittaneet toista. Uhkailua hallituksen erolla pidän erittäin vastuuttomana näinä aikoina ja vain valtapoliittisista syistä. Asiantuntijoiden lausunnot heitettiin roskiksiin ja toimittiin puoluepoliittisen itsekkyyden mukaan. Olen pettynyt Sipilään.

        Täytyypä muuttaa etelään.


    • makaajapetaa

      Voivoi, mahdoitko olla allekirjoittaja? Vekseliin ei aikanaan kannattanut laittaa nimeään jos ei tiennyt mitä seuraa.

    • kiehnaajat

      MIKSI SE TOIMITUSJOHTAJA ON VAIENNU?

      • Kulturellistatuuletusta

        Kiitos kysymästä Kiehnaajat!
        Reilu kuukausi lomaa, kulttuuria ja hallintoa. Ihanaa tulla talviseen Muonioon.
        Se piristää ketä vain.
        Lomterveisin TJ


      • entinenbyrokraatti

        Loma ja kulttuuri piristää, mutta tuo hallinto...ei ei ei.


      • Lukienaikakuluuuuu
        entinenbyrokraatti kirjoitti:

        Loma ja kulttuuri piristää, mutta tuo hallinto...ei ei ei.

        Joidenki mielestä kaikki hallintoon liittyvä on tosi mielenkiintoista ja aika menee kuin siivillä ja siellä siivillä niitä vasta kiva on lukeakkin ja taloutta sekä pykäliä yhdestä sun toisesta asiasta.


    • Disinformaatio

      Loistavasti uppoaa "tieto"sotesta muoniolaisiin. Päätös on tehty ja 1.1.2019 ei enää tarvitse kinata Enontekiöläisten kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe