Sajoksesta vastaanottokeskus

1.1.1970

Voisiko Inarikin osallistua vastuunkantoon ja taakanjakoon pakolaisressukoiden auttamisessa. On ehdotettu, että sajos olisi sopiva vastaanottokeskukseksi, 98% ajasta tyhjänä ja sopiva suurellekkin >500 henkilölle, ja monikulttuurisuuden hengessä jatkaisi toimintaansa, saapuivathan saamelaisetkin tänne muualta ja me avosylin heidät vastaanotimme.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suvaitsevaisuutta

      Kyllä kannatetaan. Ja se Siulakin voisi olla hyvä vaihtoehto, kuten myös Törmäsen koulu (mutta vasta remontin jälkeen, eihän toki muuten voi sinne heitä majoittaa). Myös se Ylävaaran vanha K-market Ylävaara vai mikä se olikaan on ihan hyvä paikka, tosin se rakennus taitaa olla jo ihan laho, onhan ollut jo jotain 20 vuotta tyhjillään..

      • NNNNNNNNN0

        no eikä


    • X-82-X

      Ruotsista tulleet elintasopakolaiset on enimmäkseen pilalle hemmoteltuja irakilaismiehiä. Nämä muslimit tuo mukanaan levottomuuden ja turvattomuuden, etenkin tytöt ja naiset voi olla vaarassa.

    • numerotta

      Mutta saame neito on tottunut jakamaan alapäätään niin mitäs siitä ainakin täällä inarissa.

      • makepera

        Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat.


      • saameneidonihailija

        Onko numerotalla jottai saamenneitoja vastaa ku niitä morkkaa ???


    • suihkuun

      No ei ne kyllä pärjäis Inarissa sajoksessa. Poroniesten haju karkottais pakolaiset vähintään Kittilään jos ei kauemmaksi. Mutta olis kyllä mukava nähdä niien ilmeet ku ne näkkee eko poromiehen joka ei vaiha alushousuja.

    • jukrapoo

      Ja asiahan ei tietysti minulle kuulu mutta on saamelaisten asia ottavatko he pakolaisia sajokseen.

    • 585236

      Miten niin? ovatko he osallistuneet rakentamiseen ja kustantamiseen? ei rakennuksesta tule jonkun sillä että siellä pidetään epäilyttäviä kokouksia.

    • jukrapoo

      No olen hiljattain muuttanut paikkakunnalle. Toivottavasti saan joltakin taholta tietoa siitä kuka on Sajoksen todellinen omistaja.

      • varmaaaaaaaaaa

        se on nyt se mikä on ja pysyy, onneksi inarin kunnassa ei ole ylim asuntoja , kun asunnon tarttijoita on ainakin satakunta jo itessään


      • inar

        Saamelaiskäräjät on Sajoksessa vuokralainen joka alivuokraa joitain tiloja edelleen. Taitaa olla sellainen kun Senaatti joka talon omistaa ja varmaan kohta kauppaa kunnalle kun käräjiltä loppuu hynät.


    • laavulleko

      Onko tosiaan niin kova pula asunnoista.

    • hymyähuuleen

      Parempi paikka olis kyllä hotelli Inari. Pääsis Jaanakin kiistaan hymyllään.

      • lovelybotoksinassu

        Tämä hymytyttö kyllä pääsee vaikka mihin tuolla valoittavalla hymyllään!
        Vaikka pohjoiskorean uutisten lukijaksi.....


    • hetastaterkut

      Inari on huono kunta saamelaisille ja pakolaisille. Tervetuloa Enontekiölle jossa kaikki haluavat olla saamelaisia. Ja ps. Antakaa Sajos niille kadeinarilaisille lannanmiehille ynnä näisille.

    • zxdfa

      Sieltä ne ajelevat polkupyörillä jo Inaria kohti.

      • 3456799

        Pitäis lahdata jo kaikki isiksen parta lapset rajalle ettei tarvis niitä täällä katsella!
        Toivottavasti tulee kylmä talvi....


    • todellisuuttako

      Niin ja mitä isiksen porukka alkaa tekemään. Saa pelätä että alkaa täälläkin tuhoamaan paikkoja. Vanhaa alkuperäiskulttuuria. Terrorismin uhkaa jota ei näköjään oteta vakavasti. Kannattais suhtautua vakavasti eikä höpistä.

    • Suomalainen62

      Hyi vittu jo ajatusellekin!!!!!!!

    • saa.mitä.tilaa

      Melkoinen osa noista itärajan yli tulevista pakolaisista on jo kauan sitten tulleet Venäjälle ja saaneet siellä oleskeluluvan. Nyt ne sitten hankkivat itselleen karkoituspäätöksen päästäkseen länteen. Ei siis sieltäkään suunnasta juuri muita kuin elintasopakolaisia ole tulossa... Somalit ja afgaanit pitäisi suoralta kädeltä käännyttää ja ainakin Norja on sille kannalle kääntymässä, pikapalautus heti eikä puolen vuoden elättämisen jälkeen.

      • Köyhästärikkaaksi

        Elintason perässä ihmiset jaksavat tehdä töitä. On yhteiskunnan etu, että on mahdollisimman paljon ihmisiä, jotka haluavat jopa rikastua. Kuten moni elintasoapakolaisia haukkuva tietää, yhteiskunnan avustuksilla ei pitkälle pötkitä.


      • mitä.tilasit
        Köyhästärikkaaksi kirjoitti:

        Elintason perässä ihmiset jaksavat tehdä töitä. On yhteiskunnan etu, että on mahdollisimman paljon ihmisiä, jotka haluavat jopa rikastua. Kuten moni elintasoapakolaisia haukkuva tietää, yhteiskunnan avustuksilla ei pitkälle pötkitä.

        On tulijoiden seassa varmasti jokunen ammattilainenkin ja nuoria, jotka varmaankin voivat sopeutua jos annetaan mahdollisuus. Työperäinen maahanmuutto pitäisi kuitenkin tapahtua muuten kuin pakolaisstatuksen kautta. Nythän kuitenkaan ei työtä riitä edes jo täällä olevillekaan eli käytännössä toisten elätettäväksi suurin osa jää pitkäksi aikaa.


      • Ainaeteen

        Ei se pakolaisen status ketään ihmistä tee huonommaksi ja pieni kilpailu on hyväksi meikäläisille nuorille kun tietävät, ettei hällä välillä ja huonolla käytöksellä ehkä pärjääkään elämässä. Monipuolinen sosiaalinen kanssakäyminen on nuorisollemme hyvää koulutusta muutenkin.


      • pakolaisstat
        Ainaeteen kirjoitti:

        Ei se pakolaisen status ketään ihmistä tee huonommaksi ja pieni kilpailu on hyväksi meikäläisille nuorille kun tietävät, ettei hällä välillä ja huonolla käytöksellä ehkä pärjääkään elämässä. Monipuolinen sosiaalinen kanssakäyminen on nuorisollemme hyvää koulutusta muutenkin.

        Einiin, mutta turvapaikkaa haetaan, vaikkei sitä oikeasti tarvita. Sehän on selkeää huijaamista. Tuossa tapauksessa tekee huonommaksi. Kiinnostaisiko ottaa huijari töihin?


      • Sorretunpuoli

        Tuollainen "huijaus" lienee verrattavissa hätävalheeseen, joka tehtäneen kylläkin paljon vaikeammassa tilanteessa kuin tavalline hätävalhe. Jos ihmisellä ei ole muuta ahdolisuutta elantoon kuin alistumalla natsivaltaolosuhteisin, niin kyllä sieltä järki-ihmiset muualle haluaa.


      • mitä.sitä.tilaisi
        Sorretunpuoli kirjoitti:

        Tuollainen "huijaus" lienee verrattavissa hätävalheeseen, joka tehtäneen kylläkin paljon vaikeammassa tilanteessa kuin tavalline hätävalhe. Jos ihmisellä ei ole muuta ahdolisuutta elantoon kuin alistumalla natsivaltaolosuhteisin, niin kyllä sieltä järki-ihmiset muualle haluaa.

        Entäpä jos minä keksisin pienen hätävalheen, että minulla ei ole asuntoa ja sinun pitäisi ottaa minut kotiisi asumaan (oikeasti minulla on talo, muttei vain sijainti miellytä - kukaan ei sitä halua ostaa, eikä minulla siis ole varaa muuttaa keskustaan, oleskelen nyt sitten työttömänä täällä korvessa). Eihän minulla tietysti ole millä maksaa asumisesta ja luonnollisesti odotan sinun antavan minulle myös ruokaa (ei tietysti mikä tahansa ravinto hengenpitimiksi kelpaa, mutta ei nyt takerruta siihen). Saattaahan olla että autan sinua sitten kotitöissä ja ehkä jossain vaiheessa alan maksamaan asumisesta ja ruuastakin... Hyvä kun luotat minuun. Hienoa, että tuollaisia ihmisiä on olemassa... Kerrohan mihin saan tulla.


    • villiinpohjoiseen

      Onhan meillä tilaa täällä. Metsää ja tunturia ja tyhjää maata, tervetuloa uudisasukkaaksi!

      • Tilaton

        Tarkoitatko että alettais myöntämään pakolaistiloja? Pakolaistilalaki?


    • hahhahhaapöts

      Olis kerrassaan aivan mainiota jos inariin tulisi näitä turvapaikanhakijoita ja mielellään runsaasti. Olisi siinä saamelaisille vähän muuta ihmeteltävää ja voisivat hoksata että tämä maailma ei pyörikään pelkästään heidän napansa ympärillä.

    • Rahanreikiä

      Keskukset sijoitetaan poliisiasemien läheisyyteen . Tuo on tavoite sillä ne työllistävät poliisin ympäri vuorokauden . Päätöskin on olemassa .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe