Turun oikikseen 2016

kerranoikkariainaoikkari

Onko ketään Turkuun ensi keväänä hakevia? Tässä vaiheessa jännittää jo mitä tuleman pitää, etenkin kirjojen osalta. Toivottavasti tänä vuonna ei tule ruotsin kielistä pääsykoekirjaa :D Ajattelitteko osallistua valmennuskurssille vai lukea itsenäisesti?
Itse yritän jo neljättä kertaa ja tällä kertaa osallistun Lexin intensiivikurssille. Ajattelin myös että jos halukkuutta löytyy, voisi facebookiin perustaa salaisen ryhmän hakijoille. Viime vuonna Hesaan hakiessa se ainakin toimi, ja siellä tsempattiin ja vastailtiin toisten kysymyksiin. Osottautuipa ryhmä oikein oivaksi stressinvuodatuskanavaksi ja pääsykokeen jälkitunnelmien puintiin :)

45

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loistavakysymys

      Kaksi erittäin mielenkiintoista kysymystä, jotka heräsivät viestistäsi:

      1. Miksi nickkisi on "kerranoikkariainaoikkari" kun et ole kuitenkaan oikkari?

      2. Miksi haet Turkuun jos et ole päässy Helsinkiinkään?

    • näinminäteen

      Facebook-ryhmä toimi?
      Ei se sinua kuitenkaan tiedekuntaan vienyt. Kokemuksestasi viisastuisin sen verran, että ehkä paras keskittyä kuitenkin lukemaan.

    • koe

      Mitä ootte mieltä kevään 2016 valintakokeesta ja sen muutoksista aiempiin vuosiin? Esim:

      Ajankohta siirretty klo 12-16----> klo 13-17

      Opiskelupaikkojen määrä 129--->100

      Ensikertalaisille 75 paikan kiintiö (75%)

      Tehtäviä valintakokeessa 5 (yht. max 50p), joista 2 monivalintatehtäviä (max 20p).

      Monivalintatehtävistä pääsee 600 parasta "jatkoon" ja loppujen lähes tuhannen loppua valintakoetta ei tarkisteta ollenkaan.

      Toisen vaiheen pisteistä eli muista kuin monivalinnoista täytyy saada vähintään 15/30 pistettä että saa opiskelupaikan. Tämä siitäkin huolimatta, että esim. monivalinnoista tulee täydet 20/20 pistettä.

      • mikämenipieleen1

        toi koskee helsinkiä.....


      • koe

        Ei.


      • jippijeejou
        koe kirjoitti:

        Ei.

        Mitä "EI" XD

        Kertoisitko ystävällisesti lähteen, joka yhdistää uuden menettelyn TURUN valintakokeen kanssa.


      • ymmärrä

        GOole


      • oikistyttönen

        Ompas täällä töykeän kuuloisia oikishalukkaita! Mutta kyllä ,minäkin olen hakemassa ensimmäistä kertaa turkuun oikikseen ja jännitys on nyt jo kova. TehoPlus -kurssille ilmoittauduin toissapäivänä, koska olen kuulluut positiivista palautetta kurssista :) Ja fb ryhmä kuulostaisi oikeen hyvältä, kun paineet alkaa kasautua voisi jollekkin sieluntoverille sitten niitä purkaakin. Tsemppiä kaikille kanssa hakijoille! :)


    • tiedostavainen

      "Onko ketään Turkuun ensi keväänä hakevia?"

      Veikkaan ettei ole yhtä ainuttakaan.

    • admar

      Voisko Turkuun tulla ruotsinkielinen pääsykoekirja?

      • huhhuhtaasnyt

        ei xdxd


      • Oikkari

        En usko, että tiedekunta tekisi ruotsinkielistä kirjaa kahdesta syystä:
        1. Se asettaisi ruotsia äidinkielenään / erityisen vahvat osaajat liian hyvään asemaan
        2. pääsykokeeseen saa vastata myös ruotsiksi; tällä hetkellä erittäin harva vastaa kokeeseen kuitenkaan ruotsiksi, mutta ruotsinkielisen pääsykoekirjan vuoksi Åbo Akademiin hakijat hakisivat suoraan Turun Yliopistoon ja tiedekunta tarvitsisi moninkertaisen määrän henkilöitä tarkastamaan ruotsinkielisiä kokeita -> rahaa menee ja lomat palaa -> tiedekunta ei tykkää


      • specter

        Olihan enkku kirja viime vuona joka asetti erityisen vahvat osaajat liian hyvään asemaan. Se että harvat vastaa ruotsiksi kertoo siitä miten hyvän haasteen tiedekunta heittäisi. Onhan Suomi kaksikielinen maa! Se että 1 kirja on ruotsiksi ei saa Åbo Akademin hakijoita siirtymään Turun yliopistoon. Heidän pitäisi kuitenkin selviytyä muista kirjoista. Kokeeseen tuli viime vuona 2 kysymystä enkku kirjasta joten sen osaamisella ei saanut ylitse ampuvan hyvää asemaa. Yhtälailla joutuivat palkkaamaan enkku kirjaa. Kokeita tarkastaessa heillä on arvosteluperiaatteet.


      • Oikkari

        Åbo Akademistahan on hirveä tunku Turun Yliopiston puoelle, sillä Åbo Akadaemissa voi suorittaa vai rättsnotarie-tutkinnon (oikeusnotaari) ja maisterivaiheeseen pitää erikseen hakea. Mikäli tehtäisiin ruotsinkielinen kirja, Akademin opiskelijat hakisivat sekä omassa haussaan maisterivaiheeseen sekä yhteishaussa Turun Yliopistoon ja päästessään yhteishaussa läpi, he hyväksilukisivat Åbo Akademin tutkintonsa ja siirtyisivät suoraan maisterivaiheeseen. Näin ollen sisäänpääsijöistä osa siirtyisi heti maisterivaiheeseen.
        Tämä aiheuttaa kaksi ongelmaa: maisterivaiheessa olevia opiskelijoita olisi liikaa ja erikoistumisjaksoille (joille on tälläkin hetkellä vaikea päästä) olisi yhä vaikeampi päästä, mikä on omiaan johtamaan opintojen viivästymiseen. Toinen ongelma (tai ei niinkään ongelma vaan vaikutus) on, että fuksivuosikurssilla olisi tosiasiallisesti vähemmän opiskelijoita kuin normaalisti, minkä vuoksi kurssikiintiöiden koko pitäisi arvioida uudelleen.
        En tietenkään sano, että ruotsinkielistä kirjaa ei tule, mutta pidän sitä äärimmäisen epätodennäköisenä.


    • Täältätullaan

      "Onko ketään Turkuun ensi keväänä hakevia?"

      Täällä on!! Ensikertalaisena pyrin sisään. Ajattelin osallistua Lex kurssien TehoPlus -kurssille. Kauhulla/mielenkiinnolla odottelen kirjojen ilmestymistä...

      • marjaleena97

        milloin pääsykoekirjat ilmestyvät?


      • Oikkari

        4.4.2016. Ennakkotilaus alkaa muistaakseni 7.3.2016


    • Smile1997

      Täällä yks Turkuun hakeva! Oon kuullut pelkkää positiivista niin Turun yliopistosta kuin lex-kursseistakin. Osallistun itse intensiiviplus-kurssille ja toivon sen ainakin hieman lievittävän stressiä :)

    • terveppäterve_

      Juu tääl kans yks ensi keväänä Turkuun hakeva:) Ja Lexin intensiiviplus-kurssille myös menossa;) Jännityksellä ootan koko pääsykoe urakkaa, kunhan kirjoituksistakin ensin selviäis xD

    • oikikseen2016

      Mä olen kanssa hakemassa ekaa kertaa ja lexin intensiiviplus-kurssille olis tarkoitus mennä :) Jännityksellä odotan jo pääsykoekirjoja

    • Pihallataaaaas

      Tuleeko kirjat ja niiden aiheet tietoon jo ennen 4.4? Anteeksi tyhmä kysymys, mutta nyt ei ajatus kulje.

      • suattaapiollasdsa3

        Voi olla, että tulee, voi olla että ei.


    • Stadityttö

      Täällä on ensimmäistä kertaa turun oikikseen hakeva. Itse mene tehoplus kurssille. Jännittää kyllä paljon , onnea kaikille hakijoille ! :)

    • Tretur

      Täällä kans Turun oikikseen hakeva. Itse en valmennuskurssille mene :D

      • frendiale

        Hei, löytyisikö kolmea muuta valmennuskeskuksen kursseille osallistujaa täyden frendialen saamiseksi, saa olla muukin kuin oikeustieteen kurssi. Lähetätkö viestiä [email protected] osoitteeseen, jos vaikka saataisiin ryhmä täyteen frendialen saamiseksi.


      • frendiale

        Tämä ryhmä jo koossa.


    • ehkäpänyt

      Mä haen jo monetta kertaa ja tänä vuonna ajattelin mennä lukutekniikka kurssille ja tilata etäpaketin kotiin. Saan ite ajan tehokkaammin käytettyä kun opiskelen asiat itse ja yritän tänä vuonna enemmän myös tehdä harjotuksia. Kokeillaan mihin kantaa :)

    • tidiii1

      Täällä on kans yksi Turkuun hakeva! Ajattelin suorittaa valmennuskeskuksen etäkurssin, siinä on aika paljon materiaalia ja harjoituskokeita. Lisäksi aloitan tammikuussa avoimen yliopiston kurssin Helsingin yliopistossa "Johdatus oikeustieteeseen", ei ehkä itse kokeeseen auta mutta saapahan paremman käsityksen oikeustieteellisestä yliopistossa yms. Yritän tehdä töitä kuitenkin mahd paljon ennen kuin kirjat ilmestyy jotta on varaa lukea enemmän ja jättää työt vähemmälle/kokonaan.

    • Hkkh

      Turkuunhakija täälläkin, ekaa kertaa hakemassa. Tuli mieleen kysyä että kun kirjoja menee UTUn noutipisteestä keväällä hakemaan niin onko perinteisesti ollut paljonkin jonoa?

      • Ainokainenko

        Sanotaanko näin, että tuskin ihan ainoa olet.


    • pääsinhelsinkiinkeväällä

      Minulla on vinkki kaikille oikikseen tulevaisuudessa pyrkiville:
      Keskittykää lukemiseen. Tehkää lukusuunnitelma ja päivittäkää sitä tarpeen tullen. Ottakaa mahdollisesta valmennuskurssista kaikki hyöty irti, mutta hypätkää surutta esim. laaduttomilta tuntuvien videoluentojen yli. Niin, ja lukekaa. Lukekaa lukekaa lukekaa.

      Facebook-ryhmät ja muut teinijutut kannattaa laittaa kevään ajaksi sivuun. Ei kannata myöskään ravata koko ajan Staarbuksissa hakemassa pikakahvia taikka ehostaa itseään tuntikausien ajan ennen jokapäiväisen luku-urakan aloittamista. Ainoastaan pänttäämisellä on väliä.

    • Opiskelija80luvulla

      Jos todella haluat työskennellä koko työurasi Suomen byrokraattisen (ja toivottoman typerän) lainsäädännön parissa, niin onnea vain pyrkimiseen. Toivottavasti tiedät, mihin olet menossa. Tiedän aika monia, jotka ovat jossain vaiheessa uraansa ajatelleet, että paskan prosessoiminen saa riittää, ja siirtyneet sitten ajamaan vaikka taksia. Hyvän palkan juristina yleensä saa, mutta ei se monellekaan pitkän päälle riitä.

    • lloopppppp

      Minä en kyllä lexin kursseille menisi. Terv. Yhdellä kurssilla ollut

    • pettynytlex

      Olin itse pettynyt lexin kurssiin. Ainoastaan yksi luennoitsija oli hyvä ja osasi asiansa. Materiaali oli surkea ja siitä en saanut mitään irti.

    • paraslex

      itse en olisi päässyt oikikseen ilman Lexin materiaalia ja loistavaa enkkukirjan tiivistelmää.

    • oikisopiskelija

      Sisäpiiritietona kuultua: Tänä vuonna Turun kirjoista yksi sisältäisi runsaasti venäjän kielistä juridista terminologiaa. Vinkkinä siis kannattaa alkaa jo lukemaan venäjän kielistä oikeussanastoa!

      • Oikikseen

        Joo oon kuullu samaa! Ite oon hankkinu hyvän suomi-venäjä sanakirjan :)


    • näinsevaanmenee

      Tässä ennakkotieto tulevista valintakoekirjoista:

      1. Административное право
      2. სისხლის სამართალი
      3. Hyönteisoikeuden perusteet
      4. Juhani Suomi: UKK:n elämäkerta osat I - XX

    • 7306762365

      Oikiksiin tulee yhteishaku (Hesa, Turku, Joensuu, Rovaniemi) mutta tuleekos se vasta 2017? Viime vuonna Lexin valmennuskurssilla käyneenä ja yhtenä harvoista (oikeasti harvoista!) sisäänpäässeenä kurssilaisena sanoisin, että sen kurssirahan olisin voinut paremminkin käyttää. Se oli loppujenlopuksi niin, että itse kurssilta en mitään oppia saanut. Ehkä syynä oli se, että viime vuonna oli yllättävät kirjat. Yksi englanniksi (mulle ihan ok), toinen jotain aivan käsittämätöntä ja huonosti kirjoitettua Baselia ja sitten kolmas oli perusteos prosessioikeudesta. Taisivat Lex-kurssien vetäjätkin vähän jäätyä noiden kahden kirjan kanssa. Itse tentti oli suhteellisen helpon oloinen, tosin yllättäviä kompia oli vähintäänkin riittävästi, siksi pisterajat eivät nouseet hirveän korkealle.

      Summasummarum, jos et tiedä yhtään mitä pääsykokeelta odottaa, miten tarkasti vastaukset pitää muotoilla ja miten tarkkaan tietyt asiat osata, mene kurssille ja näe/koe se kaikki ennen koetta. Osaatpahan sitten lukea riittävällä tarkkuudella ja tiedät mitä odottaa. Jos ymmärrät tämän jo nyt, keskity lukemaan ja jätä kurssi väliin.

      • oikuestieteilijä

        Vuonna 2015 sisään päässeistä 75% osallistunut lex kursseille.


      • 204

        Niin, oli osallistunut jossain vaiheessa Lex-kurssille. Eli hieman harhaanjohtavasti laskivat mukaan myös sellaiset jotka ovat olleet heidän kurssillaan vaikkapa vuonna 2013 ja pääsi sisään 2015. Näin sitä tehdään näennäisen tehokkaita valmennuskursseja ;)


    • cloetta

      Ainut missä kurssi oli minulle hyväksi ni sain nähdä kuuma tarkkaan kaikki täytyy osata. Ilman sitä olisin puolivillaisesti lukenut ja vastannut heikosti. Muuta en kurssista saanut irti.

    • pyrkijä

      Mahtaako Lexin (tai jostain muusta) etäkurssista olla mitään hyötyä? Ekaa kertaa oon hakemassa.

      • 204

        Etäkurssista ei ole muuta hyötyä kuin tehtäväpaketti. Kirjatiivistelmät tulevat vasta kuukauden kuluttua kirjojen julkaisusta, joten siinä ajassa olet lukenut kirjat jo useamman kerran ja tehnyt omat muistiinpanot niiden pohjalta. Tehtävät ovat niitä jotka oikeasti auttavat oppimaan mutta kovin paljon ei taida tuohon etäpakettiin sisältyä.


    • MissaleAboense

      Luulen, että voisi olla hyvä idea perustaa jonkinlainen keskusteluryhmä vaikkapa faceen, missä porukka voisi keskenään keskustella kirjoista ja muusta valintakokeeseen liittyvästä sitten kun kirjat ilmestyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe