Tuottoisa myytti riskiperheistä

sijaishuollonhumpuukia

Siitä puhe, mistä puute- huolta ja riskiä etsimässä

Sijaishuolto ja lastensuojelu lobbaavat mieluusti päättäjille ja medioihin myyttiä pahoinvoivista suomalaisista riskiperheistä- ja siinä sivussa oman vallan, reviirin ja rahoituksen laajentamista. Tämä puhe luokitellaan asiantuntijatiedoksi. Asiakkaat taas puhuvat enimmäkseen puuttuvasta oikeusturvasta mutta heidän puheensa mitätöidään vertaistueksi ja vihapuheeksi. - See more at: http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tuottoisa-myytti-riskiperheista#sthash.iY8SdRAi.dpuf

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuottoatuottoa

      Niin se vaan menee :/ Koulutuksissa ilmeisesti menee läpi tuo riskihumpuuki. Huoliliputus on uskomattoman törkeä keino ajaa vanhemmat tuntemaan syyllisyyttä kehnojen tulojen tai väsymyksen tai työttömyyden tai sairastamisen takia.

      Oma lukunsa on se, kun lasta kiusataan koulussa ja vanhempi leimataan hankalaksi. Aika kätevä mittari todennäköisestä mestarikiusaajasta on se, että sellaisella ei ole poissaoloja juuri lainkaan ja se sanoo viihtyvänsä koulussa hyvin. -Mikäs siinä ollessa kun pääsee simputtamaan muita ja kun voi varmistaa että toisten koulumenestys kärsii!

    • Ikävä_ihminen

      Tämäkö nyt on esimerkki siitä, miten Lokakuun liikettä ei täällä mainosteta?

      • vanhaäiti

        Kuinka niin mainostamista? Mainontahan on voitontavoittelua varten! Mikä tuossa Lokakuun liikkeeessä noin VOI häiritä, että lasten ja nuorten sekä heidän omaistensa kokemuksista pitäisi vaieta?

        Mainitsetko, ikävä_ihminen, ne otteet Ikosen tai Syvälän tietoteoksista, mitkä kuuluisi oikaista?

        Oli aika, jolloin hoiva-alaan ei liittynyt yritystoimintaa eikä siis korruptiotakaan. Perheitä ihan oikeasti autettiin. Kuvittele: kun olin nuori äiti, eronnut ja kun ystäväpiirini oli kovin suppea, ja kaipasin parasta mahdollista seuraa lapselle, niin kodinhoitaja antoi minulle vinkkejä. Hän opasti käymään leikkipuistoissa, jutteli, tiskasi (se oli aika kiusallista, koska yhden lapsen äitinä minulta sujui siivoaminen mutta työelämään siirryttyäni siivousapu olikin hyvä).

        Sos.toimesta saattoi anoa harkinnanvaraista tukea lomaan. En paljoa tarvinnut rahaa kuitenkaan. Olin ennenkaikkea vapaa määrittelemään elämämme puitteet.

        En käsitä miksi ls oikeasti toimii nykyään järjenvastaisesti! Mistä noita toisen elämän määrittelijöitä oikein sikiää? -Kun VarPu oli alullaan, oltiin huolissaan jostakin huonovointisista perheistä. Mikäli muistan, niin 90-luvulla kauhu-uutisoinneissa mainittiin keskiluokan häpeästä kertoa tuttaville asuntoloukosta jolloin perheenpää mieluummin surmasi perheensä kuin menetti kasvonsa.

        Aikanaan käytettiin "kyllin hyvä vanhempi" -nimikettä silloin kun esim neuvolassa tuli purettua riittämättömyyden tunnetta; välillä olisin mieluusti halunnut tarjota kaikkea mahdollista iloa, mikäli rahaa olisi ollut tarpeeksi. Vaikkapa tutkimusmatkailua. Saksofoni oli myös liika hintava, lapsi olisi semmoisen halunnut jo ihan pienenä. Neuvolassa minua ei määritelty, vaikka toisilla oli kummallisia kokemuksia, sellaisia mihin törmää esim työterveydessä joskus, kun hoitaja työskentelee "omassa valtakunnassaan". Pelkkä moittiminenkin riittää madaltamaan vanhemman omanarvontunnetta! Oli kyllä uskomatonta tajuta, että nykyisin SIJAISVANHEMPI onkin se "kyllin hyvä"!


      • Ja_sitten_asiaan

        Ikosen ja Syvälän tuotokset eivät ole missään määrin "tietoteoksia". Lähinnä kyseessä on laajennettu mielipidekirjoitus.


      • justjoopa

        Tossa teoksessa on aika yksipuolinen näkemys asioista...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe