Kaatuuko Rääkkylä Kiteen syliin ?

Pientalonpoika

Kun Kitee on saamassa talouttaan kuntoon, niin eikös jo Rääkkylä ole kaatumassa sen syliin. Rääkkylä tämä Pohjois-Karjalan Kreikka taitaa maksattaa Attendo- ja valokuituvelkansa vielä kiteeläisillä.

Kansanedustaja Kulmala väitti vielä keväällä valtuustossa, että rääkkyläläiset eivät ole Kiteen tai Joensuun velkojen maksumiehenä. Kuka lie sitten lopulta.

Kiteeläisenä sanon, että tervemenoa Rääkkylä Joensuuhun, ei Kiteelle.

108

1100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • novotvot

      No ei nyt ainakaan kun myövät kunnanvirastonsa ja suavat hirveesti rahhoo ,ainakin niin paljo jotta ei paskalle taivu.

    • Acricola

      Riäkkylä möi itelleen PK:n sähkön osakkeet ja petrasi tallouttaan. Tälläset tallousmiehet pittää suaha Kitteelle. Myövät vielä Havukaisen hallin...

      • meteliforever

        Rääkkylä on ihme sekoitus uskovaisia/kepulaisia hihhuleita.


      • votharasoo

        Ja lisäksi perussuomalaisten haritusherra..


    • rustokorvat

      Eipähän näy kelpaavan Joensuullekkaan, niin miksi pitäisi Kiteenkään pakolla ottaa, tai sitten valtion annettava iso tukku rahaa Kiteelle.

      • edfrt

        Antaa niiden muhia liemissään. Kehuivat aiemmin pärjäävänsä omillaan.


      • atendonpaska

        Kyllä ne pärjääkin ,ainut oli tuo attendon paska joka vei taloudet kuralle.

        Oliko kiteellä jokin muu joka järjestää terveyspalvelut,attendo on sellainen veropakolainen ettei siihen koskea kepillkään,vaik koskitteko jo?

        Muuten toivotan vaan moi moi vaan


      • meteliforever
        atendonpaska kirjoitti:

        Kyllä ne pärjääkin ,ainut oli tuo attendon paska joka vei taloudet kuralle.

        Oliko kiteellä jokin muu joka järjestää terveyspalvelut,attendo on sellainen veropakolainen ettei siihen koskea kepillkään,vaik koskitteko jo?

        Muuten toivotan vaan moi moi vaan

        Ei sitä Attendoa kukaan teille määrännyt. Vaaleissa valitsemanne kuntapäättäjät sen ottivat.


      • attendonpaska

        Miten niin teille määrännyt?

        Oletkohan sinä tikissäsi?

        Enhän minä asu edes rääkkylässä tai kiteellä,mutta tiedän rääkkylän kunnanvaltuuston tehneen aikoinaan suuren virheen liityen veropakolaisten hyysäreiksi kuten attendo on ja on hyvin kallis ostaa alveluja tuolta.

        Se että viittasinkin jos kiteen on nyt samassa liemessä ja kunta talous saattaapi olla sitä mukaan melko ravalla niin toivotan vaan turpiin vaan ja onnea.

        Tohmajärven pöljät astuivat uudelleen miinaan,20 miljoonaa joka vuosi 2018 vuoden loppuunsaakka.


    • Pattendonaska

      Nimenomaan Attendon kustannusten ennalta ennustettavuus on Tohmajärven kohentuneen talouden selkäranka.

      • siisniinkutä

        Ai löytyykö suomesta ulkoistanut kunta jonka könttäsumma pitää? Yhtään vittuilematta en tunne kautta tiedä ensimmäistäkään. Atte ottaa sopimukseen kirjatun korvauksen jokaiselta vuodelta ja kunta maksaa ylitykset. Sellainen se sinun ennalta ennustettavuus. Kunta paikkailee pitkin vuotta budjetteja jotka kusee könttäsummasta viis.


    • Kiteeläinen
    • Acricola

      Se tietää kuntien pakkoliitosta, jos jompikumpi liitoskunnista vastustaa liitosta. Samalla perussuomalaiset ja keskusta kääntävät tässäkin asiassa takkejaan, sillä vaaleissa 2015 ne torjuivat kuntien pakkoliitokset.

    • Pientalonpoika

      Se tuo Rääkkylä on kuin Tuntemattoman Sotilaan lotta Kotilainen, jota tunnettua herrojen vosua kukaan ei halua ottaa kyytiin.

    • pakattuon

      mitä väliä, kohta saa kaikki muuttaa helsinkiin, sitähän ne ajaa, ei täällä riitä tulot maksaa jatkuvasti paisuvia veroja.

    • Rustokorvako

      Kitteeläisenä vaadin valtiolta 10 miljoonaa liittymisrahaa ja 5 miljoonaa korvausta henkisestäkivusta, jos räikkylä liitetään pakolla tänne.

      • lahjuksiaHenkilostölle

        jos saadaan liitos rahaa.. tahat menee juhlimiseen ja herrojen persiiseen.... kunta palkitsee työntekijöitään.. esim.. 2015v. kiteellä saivat.. aallon ison maljakon, kalevala korun ja marimekon pyyhesetit , sekä kukkapuskat.. jos ollu vuosikymmenet kunnan virassa koko päivä työssä. on vara ostaa itse aallon kipot. kalevala korut ja marmekon pyyhkeet......joku eläkkeele jäänyt kehui saaneensa kiteellä kaupungilta 500€ lahjakortin haluamaansa liikkeeseren......työttömänä kelpaa tuollasia lahjuksia maksamaan......


    • Kotisuomalainen

      Alkaako olla katkolla suojatyöpaikat Kiteellä kun on hinku saada kuntaliitos?

      • suojatyöOottaa

        saako kunnanjohto muutaman tonnin palkan korotukset. kuten kiihtelyksen kunnanjohtaja sai ennen joensuuhun liittymistä.... suojatyöpaikka varma saa istua ilman vastuuta nauttia hyvää liksaa ja hyvä eläke tipahtaa. kuin manulle illallinen ......


    • RahaaKankkulanKaivoon

      rääkkylä saa valtion avustuksia miljoonia jotka menee veroparatiisi virma attendon kitaan..... verovaroja veroparatiisi virmalle hyvin menee..... en halua kiteeläisenä maksaa yhtään killinkiä veroparatiisi virman vero rotille......

      • Maksat.jo

        Rääkkylä maksaa sotepalvelunsa tuottajalle valtionavustuksilla jotka koostuvat mm. sinun verotuloistasi valtiolle.


    • VerorotilleKenkää

      kiteen laitettava ehto.. rääkkylä ilman veroparatiisi attendoa kiitos......

      • Paljastuskone

        Attendo maksaa kyllä veronsa Suomeen !


    • PelleNieminen

      Rääkkylän talous ja asukkaat ovat tyytyväisiä !

      Nyt sitten on aloitettava kotoutuminen jotta ei 1.1 2017 enään ole mitää esteistä muuttaa taikka käydä töissä oman alueensa ulkopuolella !

    • PieniPorsas

      Seuraavaksi perkele Joensuu liitetään Kiteeseen. Sitten myös muut Pohjois-Karjalan kunnat liittyvät mukaan ja Kitee on kohta perkele Helsingille uhkana kun alkaa pieni tuppukylä valloittaa koko perkeleen Itä-Suomea. Ajassa muutama vuosi eteenpäin niin Suomi tunnetaankin nimellä Kitee, perkele. Näin siinä tulee käymään, kaikki vaan perkele mukaan milleniumin suurimpaan tapahtumaan.
      Vain perkele pelastaa meidät tästäkin tilanteesta!

      KUNNIA PERKKELEELLE PERKELE!!!

      • mainitunkaveri

        Mitä jos otettaisiin Saatanakin kaveriksi


      • IsoPossu
        mainitunkaveri kirjoitti:

        Mitä jos otettaisiin Saatanakin kaveriksi

        Ihan mitenkä vaan perkele. Pointti on se, että ei tämmöiseen perkeleen tuppukylään voi jatkuvasti liittää muita kyliä ja toivoa perkele parasta. Siinä on kohta iso perkeleen kokonaisuus ja talous on kaikilla yhtä perkelettä.

        KYLLÄ ON PERKKELE IHMEELLISTÄ POLITIIKKAA PERKELE!


    • KalliiksiTulee

      toivottavasti riäkkylässä ei oo sellasia pamppuja, joille kaupunki ostas kunnallisneuvoksen tuttelit 20 000 € kipale.

    • Pientalonpoika

      Karjalaisessa kirjoitti 5.4. -16 varatuomari Turtiainen osuvasti miten keskusta ja perussuomalaiset ratkaisevat Kiteen ja Rääkkylän kohtalon. Jos pakkoliitos tulee, niin takit on kääntynyt keskustalla ja persuilla ja pahemman kerran. Persujen Kulmala on Koti-Karjalassa syytellyt ministeri Vehviläistä asiassa, mutta pakkoliitos on aina hallituksen päätös. Siitä on persujen turha yrittää syyttää yksin kepua.

    • Rääkkylänpuolesta

      Rääkkylä ei kaadu mihinkään. Vaikka maa ja taivas katoaa niin Rääkkylä pysyy ikuisesti.

      • riäkkylä

        Kiteeläisiäkin voidaan pitää nk. juntteina, mutta rääkkyläläiset ovat siinä kyllä omassa sarjassaan.


      • PaksuNieminen
        riäkkylä kirjoitti:

        Kiteeläisiäkin voidaan pitää nk. juntteina, mutta rääkkyläläiset ovat siinä kyllä omassa sarjassaan.

        Tämä tuskin auttaa rääkkyläläisiä ? - jos liitetään Kiteeseen ?


    • EiHyvältäNäytä

      kiteeltä alkoi kato kunnan pamput haki muualle töihin.. yksi lähti kontiolahteen. toinen sotkamoon. ja sote pomoksi kolmas. kaupungin johtaja ei päässy soten johtoon. polttiko tuli työpaikan alla..kunnan palvelut pitää kilpailuttaa uudessa siun sotessa. veroparatiisi virma tekee halvimman tarjouksen. sen jälkeen hinnat nousee kuin carunan sähkön siirto.tuleeko kouluihin hamppari automaatit. cokis ja namut myös.. samoin siivous saattaa tulla muutaman työtuinnin mopittaja. entä vanhus huolto. jäävät ilman hoitoa.hallitus yksityistää kaikki veroparatiisi virmoille. lisää työttömiä tulee. siksi ansio sidonnaista alennetaan ja maksetaan lyhyempi aika. millä ihmiset elää kun töitä ei ole.

    • tolosenmäenkeisari

      Ensimmäiset valkoihoiset afrikassa olivat varmaan kiteeläisiä. Tullaan ylimielisinä valloittajina ja otetaan varat ja annetaan kurjistetaan alkuperäisten asukkaiden oloja. Nyt nillitätte attendosta mutta muistatteko oman hienon luomuksenne hellin? Piti vaan saada kiteeläisille suojatyöpaikkoja ja kupata naapurikunnat. Kitee on suomen paskin ja ahnein paikkakunta asukkaineen. No, melkein puhtaita venäläisiähän te olettekin. Vai mitä kesälahtelaiset?
      Entäs tämä tolosenmäen yrittäjä- guru? Itkee kun pikkutyttö.

      • sepieniero

        No, eipä oo paskat jo housussa niinku räkäkylässä


    • Ikuinenfanijoensuuhun

      Minä olen syntyjäni rääkkyläläinen ja en haluaisi synnyinkuntaani liitettävän Kiteseen. Olen aina vastustanut tätä asiaa, jo silloin 1972 kun tämä yhdistäminen alkoi.
      Silloinen sosiaaliterveysministeri Osmo Kaipainen totesi, että hölmöläisten hommaa koko yhdistäminen Kiteseen.
      Kunnanjohtaja Simainen on ollut aina kantava voima tätä asiaa viemään eteenpäin, ja viimeiseen asti kunnajohtajakin puolusteli Kiteseen menoa.
      Nyt sain sisäpiirin tietoa asiasta, että Vehviläinen on tehnyt lehmäkauppoja erään kunnanvaltuutetun kautta ja tämän valtuutetun vanhemmat kertoneet, että yhdistetään Kiteeseen.
      Kirjoitin Vehviläiselle postinkin asiasta ja laittelin Jaakko K Turusen tekemän kuntasuunnitelma Rääkkylästä, jossa se jako olisi 3 osaan eli Liperi, Kitee ja Pyhäselkä nykyinen JOensuu. Tuollainen jako olisi kaikkien kannalta hyvä ratkaisu, koska kunta ei pärjää yksin. Näin ollen velkataakka yhtä kuntaa kohden pienenesi huomattavasti, eikä Kiteestä tulisi pelkkä maksumies veloille.

      Se mitä tulee tähän keskustelaiseen valtuutettuun, niin hänellä varmaan pelko, ettei Joensuussa pääsisi valtuustoon vaan Kiteellä päästä helpompi.

      Olisin minäkin toivonut tältä Kulmalta kannanottoa kunnolla näihin asioihin, mutta ei.

      Sydämestäni asti toivon, että ettei saisi sitä Rääkkylää itsellene, koska johan järkikin sanoo, että pitkien matkayhteyksien vuoksi on vaikeaa tuottaa palveluita kaikille haluaville ja se maksaa jos tuotetaan.

      Toivottavasti Kiteen valtuusto heräisi ja äänestäisi ei yhdistymiselle., Rääkkylä varmasti äänestää ei.

      Kuntajakoselvittäjä selvitti olevinaan asiaa, mutta ne oleelliset asiat jätti pois, nämä pitkät matkat. Esim Joensuun rajalta Kiteelle on matkaa, ei kulje julkisia kulkuneuvoja. Kaikilla ei ole varaa taksiinkaan.

      Mutta lopuksi kommentoi, onneksi kaiken voi myydä Rääkkylästä, kun kiteeläiseksi en halua.

      • tältäkinyksilöltä

        Joo, kyllä mielenterveys palvelut on jääny saamatta


      • Maksaja
        tältäkinyksilöltä kirjoitti:

        Joo, kyllä mielenterveys palvelut on jääny saamatta

        Siksikö pimut kävelee junan alle. Jokaisen on syytä huolehtia omasta mielenterveydestään huutamatta aina yhteiskuntaa apuun.


      • lappaako

        Onko valtuutettu S.Lappalainen?


      • ikuinenfani
        lappaako kirjoitti:

        Onko valtuutettu S.Lappalainen?

        Ei ole.


      • Makkonenko

        Entä R.Makkonen?


      • jottasilleen

        On kääntänyt nyt puheensa kun kylillä alkoivat arvostella. T.M.


    • Helli1234

      Eihän Kitee muuten haluaisikaan yhdistymistä mutta koska ovat neitimäisiä, haluavat kostaa hellistä lähtemisen. Tuosta Kiteeläisten taidonnäytteestä. Jotain taitaa vaan olla Kiteen hallinnossa vialla, kun tuntuu henkilöstön vaihtuvuus olla kova.....

      • enkiteeläinen

        Kun vaan ei Kitee ampuisi kostollaan omaan nilkkaansa....se siitä neitiydestä sitten. Kyllähän se kertoo kunnan sisäisestä ilmapiiristä paljonkin jos henkilökunta vaihtuu koko ajan. Muuallakin Pohjois Karjalassa on nähtävissä tuota vaihtuvuutta.


    • Acricola

      Suomen hallitus ratkaisee viime kädesssä pakkoliitetäänkö Rääkkylä Kiteeseen kuten tuomari Turtiainen kirjoitti 5.4. Karjalaisessa. Ja odotettavissa on, että keskustan ja persujen vaalilupaukset tekevät häränpyllyä. Kokoomus on pakkoliitoksen kannalla. Karjalainenkin ja Koti-Karjala kirjoittaa kuntaliitoksesta myönteisesti.

      Kansanedustaja Kulmala pelaa kaksilla korteilla. Rääkkylässä hän vastustaa kuntaliitosta, mutta tosiasiallisesti mielessään toivoo, että pakkoliitos tulee ja hänestä tulee Suur-Kiteen kansanedustaja. Kulmala sai varsin paljon ääniä Kiteeltä, joten se on ymmärrettävää.

      Nyt pitäisi pakkoliitoksen vastustajien suunnata painetta keskustan ja persujen ministerien ja eduskuntaryhmän suuntaan ja muistuttaa heitä vaalilupauksista kuntavaaleissa 2012 ja EK- vaaleissa 2015.

      Jos pakkoliitos tulee Sipilän - Soinin - Stubin hallitukselta, ovat keskusta ja persut pettäneet vaalilupauksensa ja toteuttaneet jälleen kerran kokoomuksen tahtoa.

      • Maksaja

        Muistaakseni Sipilä sanoi vuosi sitten, että tämä halllitus ei tee yhtään pakkoliitosta.


    • enkiteelle

      Vehviläinen on kuntaliitoksen kannalla ja se on Kiteseen ja tämä on varma tieto. Hän petti äänestäjänsä niinkui koko keskusta. Sipilä todellakin sanoi ettei kuntaliitoksia tule.

      Vehviläinen ilmoitti keväällä jo , että ensin katsotaan Sote miten käy, ja hän tekee viimeistään päätöksen kesäkuun lopussa Rääkkylän liittämisasiassa.

      Kulmala todellakin haravoi maakunnassa äänestäjiä ja Eduskuntaan mennessä kääntää takkinsa.

    • asfasg

      Rääkkyläläiset kysyvät neuvoa niiltä johtajiltaan, joilla on oma lehmä ojassa. Ei kait kukaan omaa virkaansa antaisi, niin passaa valehdella kuntalaisille, että vastustakaa liitosta viimeiseen mieheen.

    • rääkkylä

      Niin yksi keskustalainen valteettu Rääkkylästä on myynyt itsensä kiteelle, liekkö vanhempiensa ansiota sekin. Mutta aikuinen mies jotain 50v luulisi olevan omat aivot joilla ajatella, eikä perintöaivoilla. Hän on Vehviläisen kanssa tätä lehmäkauppaa hieronut ettei Joensuuta edes ole esitetty ammoin pyydetty neuvottelukumppaniksi. Hän ei varmaan pääsisi JOensuun valtuustoon, mutta Kiteelle hänen äänensä varmaan riittävät, toivottavasti eivät.

      Mutta syvästi ihmettelen miten aulis on Kiteen kaupunginjohtaja ottamaan Rääkkylän, siinä on hänellä lehmä haudattuna ja rääkkyläiset sen kautta joutuvat maksumiehiksi etenkin niistä hellin aikaisista jutuista. Lycka till pitää sanoa.

    • Kuntien liittämisellä yhteen perustellaan yleensä yhteiskunnalta tulevien palveluiden takaamisella jne.....

      Kertokaappa miten tämä yhtälö toimii käytännön tasolla? Todellisuus on, miten valtiovalta joutuu joka tapauksessa jatkossa yhä enemmän sitoutumaan kuntalaisten palveluiden rahoittamiseen. Liitoksia tehden tai ilman.
      Niin, miten suuuuuuurpitäjä ajattelu tuo edullisemmaksi palveluiden järjestämisen? Eikö todellisuus ole juuri päinvastainen? Mitä lähempänä asioiden havainnoiminen ja päätöksenteko, sitä huolellisempi ja edullisempi on lopputulos.
      Joka tapauksessa palvelut järjestetään verovaroin ja siksi punaisena lankana tulisi olla aikuisen oikeesti järjestetty edullisin palvelun järjestäminen.
      Nyt asioissa edetään täysin mututuntumalla,- ilman minkäänlaisia tutkimuksia ja havainnoimisia.

      • brunokikkanen

        Palvelut taataan kaupungin keskustassa. Siellä on hyvä rääkkyläläistenkin piipahtaa hankkimassa tarvitsemansa laadukkaat palvelukset.
        Eihän jokaiseen kyläpahaseen kannata palveluita perustaa.


      • pysyasiassa

        Todellisuus on, miten valtiovalta joutuu joka tapauksessa jatkossa yhä enemmän sitoutumaan kuntalaisten palveluiden rahoittamiseen. Liitoksia tehden tai ilman.

        Missä haave maailmassa elät?? Valtio pesee kokoajan näppäjään vastuusta, muuten kuin lainoittaa kreikkaa ja hommata valtion viroissa oleville lissä palkkaa ja etuja.

        Kuntalaiset ne maksumiehinä on kohta kaikessa.


      • pysyasiassa kirjoitti:

        Todellisuus on, miten valtiovalta joutuu joka tapauksessa jatkossa yhä enemmän sitoutumaan kuntalaisten palveluiden rahoittamiseen. Liitoksia tehden tai ilman.

        Missä haave maailmassa elät?? Valtio pesee kokoajan näppäjään vastuusta, muuten kuin lainoittaa kreikkaa ja hommata valtion viroissa oleville lissä palkkaa ja etuja.

        Kuntalaiset ne maksumiehinä on kohta kaikessa.

        Todellisuus on. Jos tämä meno jatkuu, niin kunnat eivät tule selviämään menoistaan. Kunnat / ihmiset ovat jo nyt eri arvoisessa asemassa ja tilanne kärjistyy entisestään. On siis upporikkaita alueita ja rutiköyhiä ja soteratkaisut eivät poista tätä todellisuutta.

        Ja kaiken kukkuraksi sotemenot nousevat ihmisen sairastaessa tulevaisuudessa yhä enemmän. Tottaki tänä aikana vatuloidaan ja pestään käsiä vastuusta, mutta asioiden kärjistyessä tilanne saa uuden ilmeen. Suuntia on vain kaksi. Taantuma hyvinvoinnissa tai uusi ajattelutapa kokonaisvastuun kantamisineen.

        Muuten ihminen /veronmaksaja on aina maksumies tuleeko verovaroin avustaminen mistä kanavasta tahansa. Verovarojen kierrättäminen valtionkassan kautta ihmisten eriarvoisuus on mahdollista kaventaa.


      • pahoinvointiyhteiskunta

        Noinhan se menee laillista veron kiertoa, esim kauniainen suomen monaco.


      • eisenttiäkäänliikaa
        pahoinvointiyhteiskunta kirjoitti:

        Noinhan se menee laillista veron kiertoa, esim kauniainen suomen monaco.

        Joo, sano vielä että rikkaaksi pääseminen on helppoa tai että rikkaana olo on helppoa.
        Jos on omilla taidoillaan rikastunut niin saa myös kaikki edut itselleen. Köyhät ei tarvitse veroparatiiseja koska ei ole rahaa. Onneksi on mahdollisuus maksaa pienempää veroa!


      • sullemullejärjestelmä

        Ei varmasti ole helppoa, rikkaaksi ei suomessa pääse ilman hyvä veli systeemiä, voi se konnailu tuntua myöhemmin omassa tunnossakin.


    • KinnasVirtanen

      Kiteen tarvitsee ihan uutta ajattelua että miten Rääkkkyläm kanssa toimitaan !

      Hieman positiivisempi asenne niin saadaan kaikki hyvä alku ja paremmat palvelut !

      • Rummunainen

        Itse olen samaa mieltä !


    • Joensuuhun

      Jos Rääkkylä pakkoliitetään Kiteeseen, rääkkyläläiset ajavat Kiteen liittämistä Joensuuhun mahdollisimman pian . Sitä saa mitä tilaa!

      • Joensuuuhun

        Se olisi ihan oikein.


      • tupauuno

        Ovatko nuo kunnat edes rajanaapureita Joensuun kanssa.


      • rajat

        Pakkoliitoksen jälkeen ovat naapurikuntia.


      • emmehaluakaatua

        Rääkkylä on nyt jo Joensuun kanssa rajakunta, samoin Kiteen, Tohmajärven ja Liperin. >Siihen mitään pakkoliitosta tarvita että tulisi rajakunnaksi >Joensuun kanssa


    • enkiteensyylikaadu

      Rääkkylällä on Joensuun kanssa yhteinen raja jo ilman liitostakin ja sitten Liperin sekä Kiteen kanssa ja vielä Tohmajärvenkin. Jospa vaan kaikki kunnat Joensuuhun ja yksi yhtenäinen iso kaupunki kokonaisuus. Silloin voi palvelutkin isompi keskus jakaa paremmin kuin kaksi tai kolme köyhää kuntaa yhdessä, Kiihtelysvaara, Eno ja Tuupovaara olivat viisaita kun aikanaan menivät Joensuuhun, sekä Pyhäselkä, silloin olisi pitänyt toimia Rääkkylän päättäjienkin.

      No ent kunnanjohtaja Simanainen saa nyt kaiken haluamansa vanhoilla päivillään, hän on alunperin ja keskusta tälle Kiteseen menolle näyttäneet vihreää valoa jo 70 luvulta asti, kiitos sen aikaisten vastustajien. Saitte pitää pitkään itsenäisen kunnan kuitenkin.

    • pomotlähteekuppajää

      kuntien työntekijöiden suojatyö poistuu 2017. saattaa olla pelko persiissä. voipi suaha mononkuvan persiiseen. tavikset saanu potkuja taloudellisten syiden takia satoja vuosia.

    • työtönkö

      Kiteen valtuutetuissa on sellaisia jotka tulevat menettämään työpaikkansa ajankuluessa , jos Rääkkylä pakkoliitetään Kiteeseen. Eivät vain ole vielä heränneet, huomenna on jo myöhäistä itkeä työpaikkansa perään!

      • samajuttu

        Saattaa olla sama juttu Rääkkylässä..??


    • Pientalonpoika

      Nyt sitten alkaa se pakkoliitos. Kepu pettää EK- vaalilupaukset kuntien pakkoliitoksista. Mitä tekee persut ? Minusta tuntuu, että persut pettävät myös vaalilupauksensa. Kunnissa ollaan kuntaliitoksia vastaan, mutta Soini pakkoliittää kunnat. Eipä siinä uskalla persuvaltuutetut paljon uikuttaa vastaa tai tulee lähtö puolueesta. Erehtymätöntä Soinia ei saa vastustaa.

      Kokoomuksen politiikkaa tukee kepu ja persut kuntien pakkoliitoksilla. Valitettavasti.

      Kevyet mullat haudallesi Rääkkylä, emme jää kaipaamaan.

    • hyvästirääkkylä

      Ketä nämä Rääkkylän viisi petturi valtuutettua olivat jotka äänestivät Kiteen puolesta, hävetkää.

      • hyvästit

        Valtuustonkokouksen liitteenä on äänestyslista: Makkonen, Ihalainen, Lappalainen, Pakarinen ja Parviainen ovat petturit ja osa näistä valtuutetuista tekopyhijä oma lehmäojassa olevia .


      • hejpådejrääkkylä
        hyvästit kirjoitti:

        Valtuustonkokouksen liitteenä on äänestyslista: Makkonen, Ihalainen, Lappalainen, Pakarinen ja Parviainen ovat petturit ja osa näistä valtuutetuista tekopyhijä oma lehmäojassa olevia .

        Just, eli isäni sana pitää paikkansa, akat pettää aina ja kepu. Simainen on saanut nyt haluamansa täyttymyksen, harmi ettei Maaherra Timonen elä, hänkin sai. Toivottavasti Kitee kohtelee rääkkyläisiä kaltoin ja jättää syrjäseudut omansa onnensa nojaan. Siinä näkevät nämä puoltajat mihin se johtaa. Luulisin tuonkin Lappalaisen kannattavan Joensuuta kun Joensuun raja on kivenheiton päässä. Onkohan Senjalle luvassa miten iso bonus Kiteen kaunpungilta tästä hyvästä.


      • hyvästit

        Nimenomaan akat pettää ja pari punasta, joiden saattoikin odottaa äänestävän Kiteen puolesta periaatteesa kepua vastaan.


    • InMemorian

      R.I.P.

      Kirjoitan tämän muistopuheen Rääkkylän kunnalle ja kuntaisille ja heille jotka ovat olleet aina itsenäisen Rääkkylän kannalla.

      1970-luvun alussa oli Kuntaliitos esillä ja silloinkin se oli Kiteseen.
      Kiitos niille edesmenneille ihmisille, sekä Osmo Mölsä ja Kauko Laakkonen, jotka olette elossa. Nämä ihmiset taistelivat Itsenäisen Rääkkylän puolesta silloin.

      Yhteishenki oli kuitenkin hyvä ja samaan hiileen puhalettiin oman kunnan säilyttämisen puolesta. Rääkkylä sai toimia yli 44v tuon jälkeen Itsenäisenä kuntana ja on ollut edellä Sosiaali-ja terveydenhuollon tuottajana, ostaessaan palvelut Attendolta.

      Kunnanjohtaja Simainen oli oma persoonsa, kuitenkin hänkin kävi kotonani isältäni kysymyssä joskus jopa neuvoakin. Muistan erään Tapaninaamun kun Ilkka ajoi pihaa jo anivarhain aamulla ja kyseli isältäni , mikä neuvoksi. Siinä aamupäivä meni pohtiessa ja kait se ratkaisu löytyi. Simainaisen kanssa oli välillä sukset ristissä, mutta asiat ne tappelivat, eivät raavaat miehet. Kättä lyötiin päälle ja elämä jatkui. Näin jälkikäteen ajatellessa, Simaisella oli kova paikka olla kunnanjohtajana. Valtuuetuissa oli voimakkaita persoonia ja eriävät mielipiteet varmaan oli tunnussana. Simainen luotsasi Rääkkylää niillä eväillä mitkä olivat käytettävissä.

      Olen ollut Rääkkylästä poissa 45v, joten en sillä tavalla tunne näitä valtuutettuja vuosien varrelta.

      Merkille kyllä pistin kunnanjohtaja Yrjö Erosen, hänellä oli terve tapa ajatella kunnasta ja sen säilyttämisestä niinkuin nykyiselläkin kunnanjohtaja Luukkosella.

      Rääkkylä on toisaalta vaikeiden kulkuyhteyksien päässä ajatellen yritystoimintaa, se on varmasti ollut huono asia koko kunnan kehitykselle. Maatalous on vähentynyt, tietenkin tilat ovat suurunteneet jotka ovat jääneet.
      Kantaväestöstä varmaan käy Rääkkylän ulkopuolella suurin töissä, koska teollisia työpaikkoja ei ole. Kunnan palvelut työllistävät, koululaitos sekä Terveydenhuolto.
      Pienyrittäjyyttä kunnassa tuntuu olevan ja se on hyvä asia, ettei ole usko yrittämiseen loppunut.

      Sydämestäni toivoin, että eilinen äänestystulos olisi ollut puhdas, mutta viisi äänesti Kiteseen. Näille valtuuttuille sanon, häpäsitten isiemme työn. Olisitta yhteenhiileen puhaltaneet , sit kun on pakkoliitos, se tapahtuu Valtion toimesta. Luulen , että teillä viidellä ei tule Rääkkylässä olemaan kannatusta lieneekö yösijaa. Nämä kepulaiset naiset jotka pettivät kuntalaiset ja sosdemien kaksi miestä, voidaanko puhua miehistä, teidän paikkanne olisi jo nyt Kiteellä.

      Senja Lappalaiselle sanon, muista missä juuresi ovat ja mistä aloititte toiminnan. Pyhäselkä lehden ostitta ja Kotiseutu uutiset olivat jo , sitä kautta pääsitte laajentamaan. Unohdit kuitenkin asuinpaikkasi ja äänestäjäsi samalla. Sintsiläisistä valtaosa on Joensuun kannalla.

      Lopuksi Kiitokset Tapio Hämäläiselle ja Harri Laasoselle, te olette olleet esimerkkillisiä Rääkkylän kunnan itsenäisinä säilyttäjiä.

      Hyvää kesää.

      • hyvästit

        Hyvä kirjoitus, kiitos ja kumarrus kirjoittajalle. Pettäjille tie vie Kiteelle ja eikä takasin tuloa ole. Terve menoa ja ikuisesti hyvästit!


    • Maksaja

      Jokaisella kunnalla on oikeus olla itsenäinen, jos tulee omillaan toimeen, olipa asukasluku vaikka sata henkeä, mutta ei pidä vaatia suurten kaupunkien asukkaita maksamaan nurkkakuntaisuuden seurauksia. . Siitä on kysymys.

      • eipakkoliitostaniillekkä

        juu, on suomen Monacokin kutsutaan nimellä Rikkaitten veroparatiisi kauniainen.


      • No, jos itsekeskeisesti pohditaan, niin ajatus on just noin mitä pohdit. Jokainen maamme kunta/lainen tulkoon omillaan toimeen ja järjestäköön omillaan palvelunsa. Niin, asuipa työttömyyden raiskaamassa kunnassa tai kehäkolmosen sisäpuolella.

        Mutta,- eikö tänä aikana erikoisesti tulisi ajatella ihmisten tasavertaisuutta. Siis mahdollista saada samantasoinen perusterveyden hoito asuipa Inarissa tai Helsingin keskustassa. Niin, olemmehan edelleen samassa veneessä.

        Mielestäni kaikkein paras määritelmä kuntien itsenäistymisen säilyttämisessä tulisi olla palveluiden yksikköhinnan määritys kuntalaista kohden. Esim. jos Rääkkylän kunta mahdollistaa järjestämään palvelunsa henkeä kohden taloudellisemmin itsenäisenä kuntana / itse suunnitellusti, niin kokonaisuutena verovarojen kannalta tämä vaihtoehto on parempi. Joka tapauksessa verovarojen käytöstä on kysymys olipa se valtionavusteinen tai ei.

        Niin, kuntien itsenäisenä pysyminen ei tule perustua neuroottisuuteen,- vaan verovarojen taloudellisuuden tavoitteluun.


      • junttilantia

        Kiteekö muka kaupunki, on kyllä todellisuudessa kuihtuva venäläinen junttilantia.
        Sähköpostikin tulee etanapostin kantamana! Ootta niin kehityksestä jäljessä. Joensuussa on herätty kehittelemään maaseudulle nopeita nettiyhteyksiä. Kiteeläiset eivät taida tietää miten nopeat valokuituyhteydet helpottavat yritysten toimintaa ja luovat työpaikkoja kuntiin, vanhusten kotihoito helpottuu valokuidun myötä. jne . Maailma tulee tänne syrjäseudulle valokuituyhteyksien myötä, meidän ei tarvitse lähteä maailmalle.


      • öfjgifgj
        markkulievonen kirjoitti:

        No, jos itsekeskeisesti pohditaan, niin ajatus on just noin mitä pohdit. Jokainen maamme kunta/lainen tulkoon omillaan toimeen ja järjestäköön omillaan palvelunsa. Niin, asuipa työttömyyden raiskaamassa kunnassa tai kehäkolmosen sisäpuolella.

        Mutta,- eikö tänä aikana erikoisesti tulisi ajatella ihmisten tasavertaisuutta. Siis mahdollista saada samantasoinen perusterveyden hoito asuipa Inarissa tai Helsingin keskustassa. Niin, olemmehan edelleen samassa veneessä.

        Mielestäni kaikkein paras määritelmä kuntien itsenäistymisen säilyttämisessä tulisi olla palveluiden yksikköhinnan määritys kuntalaista kohden. Esim. jos Rääkkylän kunta mahdollistaa järjestämään palvelunsa henkeä kohden taloudellisemmin itsenäisenä kuntana / itse suunnitellusti, niin kokonaisuutena verovarojen kannalta tämä vaihtoehto on parempi. Joka tapauksessa verovarojen käytöstä on kysymys olipa se valtionavusteinen tai ei.

        Niin, kuntien itsenäisenä pysyminen ei tule perustua neuroottisuuteen,- vaan verovarojen taloudellisuuden tavoitteluun.

        Se on vaan köyhässä maassa jo vähän valittava niitä rahareikiä, infran tai vaikka jonkun palvelun tuomienen sinne Inarin tai Rääkkylän etään perän kahdelle asukkaalle maksaa miljoonia euroja per asukas, kun kaupungeissa selvitään niistä kuluista murto-osalla.
        Vähän pitäisi niihin vaatimuksiin tolkkua olla, saa asua maalla, mutta ei pidä joka torppaan vaatia kaupungin oloja hinnalla millä hyvänsä.


      • voiteitähöynäytettyjä

        Vai luo piuhan kaivu työ paikkoja??

        Varmaan se luo jos löytyy niin hölmöjä maksajia tarpeeksi, täytyy ihmetellä miten räääkkylässä ei jo ole työvoima pulaa???


      • markku.lievonen
        öfjgifgj kirjoitti:

        Se on vaan köyhässä maassa jo vähän valittava niitä rahareikiä, infran tai vaikka jonkun palvelun tuomienen sinne Inarin tai Rääkkylän etään perän kahdelle asukkaalle maksaa miljoonia euroja per asukas, kun kaupungeissa selvitään niistä kuluista murto-osalla.
        Vähän pitäisi niihin vaatimuksiin tolkkua olla, saa asua maalla, mutta ei pidä joka torppaan vaatia kaupungin oloja hinnalla millä hyvänsä.

        Niin, itse en asu Rääkkylässä, mutta olen seurannut sivullisena sotepalveluihin liittyviä asioita. Lisäksi en painota muuta kuin sotepalveluita.

        Niin, lähes joka maamme kaupungissa ja kunnassa on piiiiiiiitkät jonotukset sotepalveluihin ja säästökuurit meneillään eli kertoo todellisuudesta, ettei asiat toimi ja ole hallinnassa,- vaikka veroeuroja paikkakunnalle tulee ovista ja ikkunoista.

        Niin, sitä edelleen ihmettelen, miten hyvällä tasolla on Rääkkylän sotepalvelut ja en usko alkuunkaan, että ne olisi kalliisti toteutettu per henkilö. Olisi mielenkiintoista tietää kustannustaso ja vertailu verraten sitä koko maan tilanteeseen.

        Muuten lapsikin ymmärtää mikä muuttuu kuntien yhdistymisessä. Siis palveluiden toteuttamisen hintataso ei laske,- vaan palveluiden käyttötaso heikkenee ja säästö ,- jos sitä tulisi tulee tästä. Ihmiset sairastuttavat itseään passiivuuden lisääntyessä. (Hankalampi hoidattaa sairauden ensioireita).

        Niin, perusihminen ja ajattelutapa ei ole ihmisellä muuttunut vuosituhansien/kaan saatossa eli hallitseva ihminen pyrkii itsekkyydellään hallitsemaan ja muovaamaan ympäristöään itselleen sopivaksi. Pahin esimerkki oli Neuvostoliitto etä hallitsevuudellaan ja kehityksessään. Mitä kauempana päätäntä valta sitä retuperällä on asioiden paikallinen hoito ja kehitys.

        Esim. jos Rääkkylä yhdistettäisiin Kiteeseen, niin piiiitkässä juoksussa palveluiden toiminta ohjattaisiin Kiteen keskustaan,- joka olisi kehityksen piste. Kukaan ei vain halua huomioida todellisuutta, miten todellisiin kustanuksiin vaikuttaa se kun Rääkkylän Oravinsalon mummo kävisi Kiteen keskustan palveluissa.Joku aina maksaa kustannukset. Taas Kiteen keskustan suunnittelijaa ei kiinnosta /näe sitä Oravisalon mummon elinympäristö ongelmineen.


      • markku.lievonen

        Muuten oletteko kuulleet kehäkolmosen sisäpuolella olevien päättäjien huolestumisesta Pohjois- Karjan työllisyystilanteesta tms tai yleensä elinoloistamme. Sitä se vielä uupuisi, jos he päättäisivät asioistamme.

        Niin,- aivan sama ajattelutapa ja käyttäytyminen kuntien yhdistämisessä. Päättäjän tulisi olla todella syvälläisellä tasolla empaattinen, jos näkee kauempana olevan ihmisen elinympäristön ongelmineen, niin ja kiinnostumaan vielä siitä.


      • hokaaa
        öfjgifgj kirjoitti:

        Se on vaan köyhässä maassa jo vähän valittava niitä rahareikiä, infran tai vaikka jonkun palvelun tuomienen sinne Inarin tai Rääkkylän etään perän kahdelle asukkaalle maksaa miljoonia euroja per asukas, kun kaupungeissa selvitään niistä kuluista murto-osalla.
        Vähän pitäisi niihin vaatimuksiin tolkkua olla, saa asua maalla, mutta ei pidä joka torppaan vaatia kaupungin oloja hinnalla millä hyvänsä.

        Mutta eihän niitä nopeita nettiyhteyksiä ole kuin aktiivisissa syrjäisissä kunnissa.
        Valokuitu on kymmenien vuosien investointi ja nopeutta voi lisätä 1000 megaan
        sitten, kun tietsikat ym tulevaisuuden laitteet kehittyvät sille nopeudelle. Jos tiedätte mitä investointi tarkoittaa?


      • KlaraVappen
        markku.lievonen kirjoitti:

        Niin, itse en asu Rääkkylässä, mutta olen seurannut sivullisena sotepalveluihin liittyviä asioita. Lisäksi en painota muuta kuin sotepalveluita.

        Niin, lähes joka maamme kaupungissa ja kunnassa on piiiiiiiitkät jonotukset sotepalveluihin ja säästökuurit meneillään eli kertoo todellisuudesta, ettei asiat toimi ja ole hallinnassa,- vaikka veroeuroja paikkakunnalle tulee ovista ja ikkunoista.

        Niin, sitä edelleen ihmettelen, miten hyvällä tasolla on Rääkkylän sotepalvelut ja en usko alkuunkaan, että ne olisi kalliisti toteutettu per henkilö. Olisi mielenkiintoista tietää kustannustaso ja vertailu verraten sitä koko maan tilanteeseen.

        Muuten lapsikin ymmärtää mikä muuttuu kuntien yhdistymisessä. Siis palveluiden toteuttamisen hintataso ei laske,- vaan palveluiden käyttötaso heikkenee ja säästö ,- jos sitä tulisi tulee tästä. Ihmiset sairastuttavat itseään passiivuuden lisääntyessä. (Hankalampi hoidattaa sairauden ensioireita).

        Niin, perusihminen ja ajattelutapa ei ole ihmisellä muuttunut vuosituhansien/kaan saatossa eli hallitseva ihminen pyrkii itsekkyydellään hallitsemaan ja muovaamaan ympäristöään itselleen sopivaksi. Pahin esimerkki oli Neuvostoliitto etä hallitsevuudellaan ja kehityksessään. Mitä kauempana päätäntä valta sitä retuperällä on asioiden paikallinen hoito ja kehitys.

        Esim. jos Rääkkylä yhdistettäisiin Kiteeseen, niin piiiitkässä juoksussa palveluiden toiminta ohjattaisiin Kiteen keskustaan,- joka olisi kehityksen piste. Kukaan ei vain halua huomioida todellisuutta, miten todellisiin kustanuksiin vaikuttaa se kun Rääkkylän Oravinsalon mummo kävisi Kiteen keskustan palveluissa.Joku aina maksaa kustannukset. Taas Kiteen keskustan suunnittelijaa ei kiinnosta /näe sitä Oravisalon mummon elinympäristö ongelmineen.

        Markku, olet oikeassa tuosta palveluiden tuotetavuudesta kuntaliitoksen jälkeen. Olen aiemminkin täällä kirjoittanut, että aikanaan jo sos terv ministeri Osmo Kaipainen sanoi, 'Hölmöläisten hommaa viedä palvelut takakäteen*. Säälittää suorastaan ne ihmiset jotka jäävät sinne kuntarajalle asumaan, eli Oravisalo, ja Niemisen-Sintsin alue. Molemmista matka kestää iäisyyden mennä Kiteelle. Kun naapurikunnat ovat lähempänä. No onneksi tämä uusi laki antaa myöten, että voit itse valita Terveyskeskuksen. Tiedän jo nyt, että moni valinnut Joensuun eli Hammaslahden toimipisteen.

        Onkohan ne kuntajakoselvittäjät jalkautuneet ollenkaan asukkaiden piiriin? Se asia on minulle täysin epäselvä. Minä en ole kuullutkaan keneltäkään rääkkyläläiselta että he olisivat kysyneet mielipidettä.

        Kuntajakoselvittäjät ovat nuoria ihmisiä, heillä ei ole käsitystä muusta kuin miten asiat numeroilla esitetään. Kyllä Rääkkylän vaikean maantieteellisen aseman vuoksi tarvitaan muutakin kuin numeroita. Kalliiksi tulevat ne matkatkin yhteiskunnalle jos lääkäriin mennään Kiteelle, maksaa sekin. Omavastuu on äkkiä vanhenevalla ikäpolvella täysi. Sitten ajetaan yhteiskunnan varoin. Sama se on koulukyydityksessäkin. Minä en tällä istumalla usko, että Rääkkylässä tulee säilymään omat sosiaali ja terveyspalvelut eikä sivistystoimi. Muutaman vuoden aikana Kitee on ne alasajanut.

        Kiteeläiset jo nyt haukkuvat, että teidän velkojen maksajaksi joudumme. Kiteeläiset, teidät valtuutettunne asian äänestivät , että haluatte maksaa, me emme ole tulossa teille.


    • tyhjänpanttii

      Turha Rääkkylän änkyröidä ketään vastaan, kun kukaan ei todellisesti halua Rääkkylää elätikseen.

      • teelle

        Näyttäähän täällä Kiteellä olevan haluja , vai valehtelevatko meidän valtuutetut äänestäesään?


      • valehtelevatnekin
        teelle kirjoitti:

        Näyttäähän täällä Kiteellä olevan haluja , vai valehtelevatko meidän valtuutetut äänestäesään?

        >kolmen kerran äänestys ei kerro haluista, se kertoo lähinnä haluttomuudestakin..


    • karjalantyttönä

      5 valtuutettua haluaa muuttaa Rääkkylästä Kiteelle, heille tervemenoa. Me muut pysymme täällä.

      • dölgkjohj

        Ettekö te pölhöt tajua, että niillä valtuutetuilla on oma (eikä oikeiden rääkkyläläisten) lehmä ojassa. Kokouspalkkiot juoksee ja eikös niillä joku virkakin ole vaarassa, jos yhdistäminen tulee.
        Eikun ilolla vaan Kiteeläiseksi ennen viimeistä konkurssia, kun ei teidän ääliöattendopäättäjien ja muiden suhareiden takia taida enää muutakaan mahdollisuutta olla. Hyvin ovat nuo päättäjät suhmuroineet kunnan raha-asiat.


      • kateelliset

        Käykö katteeksi, kun Rääkkylässä lääkäripalvelut pelaavat hyvin?


    • Acricola

      Mitä pahaa me kiteeläiset olemme tehneet kun meidän kiteeläisten pitää maksaa kesälahtelaisten ja rääkkyläläisten kuntapäättäjien tekemät velat ja vastuut ?

      • leijona1950

        Kysykää teidän valtuuteitultanne koska äänestävät liitoksen puolesta. Kuitenkin rääkkyläiset eivät halua noita 5 lukuunottamatta teidän kanssa liitokseen. Rahan ahneus teillä on, saatte rahaa kun otatte köyhän kunnan. Valtio olisi voinut tuon saman summan antaa rääkkylälle velkojen maksuun. Pitäkää puolenne elkää haaliko velkaista kuntaa, te itse äänestätte siellä.


    • 25484

      Kyllä valtio on saanut tarpeekseen pikkukuntien töppöilyjen hyysäämisestä. Ei taida paljon vaihtoehtoja olla. Miksi helkkarissa valtion pitäisi maksaa töppääjien velkoja loputtomiin? Olisitte jotain tolkkua panneet kuntapäättäjien sijoituksiin. Ei voi kuluttaa enempää kuin on varaa, vai muidenko pitäisi teidän luksushoitonne maksaa iänkaiken?

      • markku.lievonen

        No, jos syyllisiä halutaan etsiä, niin suurin syyllinen on "teollisuus". Työpaikat eivät ole levinneet tasaisesti maamme alueelle. Jos kehäkolmosen sisäpuolelta kärrättäisiin Rääkkylän kuntaan 3000 työpaikkaa, niin kunta/laiset päättäjineen olisivat onnellassa. Taas kehäkolmosen sisäpuolella kärräämisellä ei olisi mitään vaikutusta.

        Jos työpaikat olisivat tasaisesti koko maan alueella, niin uskompa, ettei koko keskustelua käytäisi. Mutta, todellisuus on toinen ja vaihtoehtona on maaseudun täydellinen autioittaminen.

        Mutta, tuovatko muutokset mitä tahansa, niin punainen lanka piilee ihmisen herkässä sopeutumiskyvyssä. Ihminen on suunniteltu sopeutuvaksi joka tapauksessa ympäristönsä olosuhteisiin. Vain muuttumis / sopetumisvaihe tuottaa harmaita hiuksia.


      • 5478454

        Totta, mutta kalliiksi tulisi työpaikkoja viedä etäänperille (jos niitä nyt ylipäänsä olisi), kyllä Suomi on niin alas ajettu, että vain kasvukeskuksiin kannattaa sijoittaa, siellä on lyhyet työmatkat ja työntekijöitäkin tarjolla.
        On tutkittu, että sen paremmin taloudessa menee, mitä enemmän ihmisistä asuu kaupungeissa, koska palvelujen kuten valokuitujen vetäminen, teiden kunnossapito ja muu infra muutamalle ihmiselle tulee kohtuuttoman kalliiksi per asukas. Saati sitten, kun vanhukset tarvitsevat kotihoitoa, ei siinä hoitaja ehdi montaa hoidettavaa käydä katsomassa, kun he asuvat jossain kaukana ja hankalien teiden päässä.
        Eli maalla saa ihmiset asua ihan vapaasti, mutta ei pidä vaatia sinne kaupunkien palveluita, silloin kun ei ole valtiolla rahaa edes välttämättömiin menoihin suurimmalle osasta ihmisiä.


      • markku.lievonen
        5478454 kirjoitti:

        Totta, mutta kalliiksi tulisi työpaikkoja viedä etäänperille (jos niitä nyt ylipäänsä olisi), kyllä Suomi on niin alas ajettu, että vain kasvukeskuksiin kannattaa sijoittaa, siellä on lyhyet työmatkat ja työntekijöitäkin tarjolla.
        On tutkittu, että sen paremmin taloudessa menee, mitä enemmän ihmisistä asuu kaupungeissa, koska palvelujen kuten valokuitujen vetäminen, teiden kunnossapito ja muu infra muutamalle ihmiselle tulee kohtuuttoman kalliiksi per asukas. Saati sitten, kun vanhukset tarvitsevat kotihoitoa, ei siinä hoitaja ehdi montaa hoidettavaa käydä katsomassa, kun he asuvat jossain kaukana ja hankalien teiden päässä.
        Eli maalla saa ihmiset asua ihan vapaasti, mutta ei pidä vaatia sinne kaupunkien palveluita, silloin kun ei ole valtiolla rahaa edes välttämättömiin menoihin suurimmalle osasta ihmisiä.

        Niin, työpaikkojen kärrääminen oli vain vertauskuva ja siten ei teoriassakaan mahdollista toteutua. Niin, ymmärrän erittäin hyvin ajattelutavan /persoonaa miten taloudellisinta on yritysten / työpaikkojen sijoitus kehäkolmosen sisäpuolelle. Tänä päivän yritykset ovat pörssiyrityksi,- joiden omistajille on täysin tuntematon käsitys ihmisen elinympäristöstä vastuun ottaminen.

        Muuten oleko ajatellut, miten taloudellisinta olisi luovuttaa Venäjälle koko kehäkolmosen ulkopuolella olevat alueet? Mitä järkeä on pitää riippakiveä rajojen sisäpuolella.

        Muuten tästä leikistä olisi haaska siirtyä pohtimaan lapsen / ihmisen virikkeelllistä kasvuympäristöä ja sen vaikutusta eli miten lapsen kasvuympäristö vaikuttaa ihmisen kehitykseen. Tai miten kehäkolmosen ulkopuolella oleva ympäristö on kehityksen / terapian kannalta parempi vaihtoehto,- mutta ei rahallisesti yrityksen kannalta.

        Niin, todellisuus on miten piiiiiiitkässä juoksussa kehäkolmosen kaltainen ihannointi aktivoi eri sairauksia ihmiseen.Olipa kyseessä mielen tai psykosomaattiset tai fyysiset sairaudet. Niin, joskus huvittaa, ettei päättäjät lotkauta edes korviaan miten ympäristöllä,- sen muutoksilla on suora yhteys ihmisen hyvin / pahoin vointiin.
        Esimerkiksi jo nyt tapahtuvilla ympärsitön muutoksilla on suora yhteys tämän päivän mielialalääkkeiden käytön järkyttävän suureen kasvuun ja kasvun huippua ei ole edes näkyvissä.

        Siis kenelle ja mitä varten ihminen petaa elinympäristöään?????? Ei ainakaan itselleen.


      • markku.lievonen

        >>>Totta, mutta kalliiksi tulisi työpaikkoja viedä etäänperille (jos niitä nyt ylipäänsä olisi), kyllä Suomi on niin alas ajettu, että vain kasvukeskuksiin kannattaa sijoittaa, siellä on lyhyet työmatkat ja työntekijöitäkin tarjolla. <<<

        Mutta,- olisiko asia todellisuudessa noin mitä pohdit. Netin käyttäminen mahdollistaa etätyöskentelyn/kin.

        Tänä päivänä yrityksissä myyjät ovat yleensä saman katon alla tuotannon kanssa. Myyjät siis seuraavat varastoa netin välityksellä ja monissa yrityksissä jopa asiakkaat.
        Todellisuudessa tuotantolaitos voi/si sijaita vaikka kehäkolmosen sisäpuolella ja myyjät Rääkkylässä. Netin käyttömahdollisuus huomioiden on yks hailee missä sen käyttäjä on kunhan yhteys on katkeamaton.
        Niin, yrityksien kannalta heidän on taloudellisinta olla kehäkolmosen sisäpuolella, mutta taas toimistohenkilökunnan sijainti voi olla missä ihminen viihtyy. Uskon, miten tulevaisuudessa tämä lie täysin yleinen yritystoiminta.


    • lgodkgjh

      Hyviä kirjoituksia, mutta onko se sitten reilua, kun todellisuus on kuitenkin se, että kun kaikki suomalaiset eivät voi maalle terveelliseen ilmastoon ja muuhun hyvään muuttaa (eikä tietysti kaikki tahtoisikaan), niin sitten ne siellä pahoissa ja sairaissa kaupungeissa elämään ja työskentelemään pakotetut maksavat sitten maalla asuvien monenkertaiset kulut?
      Näin on nyt asiat. Siitäkin etätyöstä on puhuttu jo 20 vuotta, mutta yksittäistapauksiksi ne työpaikat kuitenkin ovat käytännössä jääneet, ja kaikki puhelinpalvelukeskuksetkin tunnutaan perustavat kaupunkeihin, tai nykyisin yhä enemmän ulkomaille. Suomi on kallis maa.

      • markku.lievonen

        Niin, miten hauaisit ratkaista Rääkkylän kaltaisten kuntien ongelmat?

        Kuten aiemmin jo tuli esille, niin työpaikkojen hajauttaminen tänä aikana on teoriassa täysin mahdollista. Sitä en tiedä jarruttaako tätä suuntaa työnantajien epävarmuus kontroilla etätyössä olevan ihmisen työajan käyttöä, vai jokin muu tekijä. Tätä päivää ajatellen työpaikkojen hajauttamiselle suurimpana esteenä lie ihan ihmisen perusolemus,- viihtyvyyteen liittyvät tekijät. Suomeksi sanottuna kunnat eivät voi tarjota harrastusmahdollisuuksia, koska ihmisellä nälkä on kasvanut syödessä. Kesällä harrastetaan talvi- ja talvella kesälajeja jne...

        Niin, teoriassa monet ongelmat voitaisiin ratkaista,- mutta kun kuvioon laitetaan ihminen perusolemuksineen, niin käytäntö on vallan toinen. Paras esimerkki tästä yhteisten asioiden hoidosta on kommunistinen valtio. Teoriaassa kommunismi on erittäin kaunis aate / arvomaailma,- mutta se ei istu ihmisen käyttäytymiseen ja siten ihanne käytännön tasolla ei toteudu, vaan muuttuu ihmiselle vankilan omaiseksi ympäristöksi.Vasten ihmisen tahtotilan toimintaa.
        Niin, aivan sama mielikuva, jos ihmiset maassamme ohjattaisiin vasten tahtoaan etätyöpisteisiin tasaamaan kuntien taloutta,- niin seurauksista välittämättä.

        Todellisuudessa asioista päättäjät ovat puun ja kuoren välissä ja aloitukseen viitaten Rääkkylä tulee kaatumaan Kiteen syliin. Kaatuu,- vaikka kukaan ihminen ei voi edes teosiassa todistaa asian paremmuutta. Kokonaisvaltaista säästöä tai parempaa kehitysympäristöä ihmiselle ei saavuteta. Asiat ohjaavat päättäjiä,- ei päättäjät asioita.
        No, ei uutta auringon alla.


      • etätyö

        Mie ainakin teen etätyötä Rääkkylässä. Etätyöntekijät eivät vain huutele, maailmalla tekevänsä etätyötä. En voisi tehdä etätyötä, jos ei olisi nopeita nettiyhteyksiä. "Maailma pelastuu", kun ei tarvitse ajella kymmeniä kilometrejä omalla autolla työpaikalle.


    • kopkpp

      Niinhän siinä varmaan käy, että kaatuu Kiteen kylkeeen. Varmaan siitä jotain positiivistakin pitäisi yrittää repiä. Ehkä hieman avarammin isossa kunnassa voi päätöksiä tehdä, ettei sitten mene asiat näin velkaiseen umpisolmuun.

      • unta

        Kiteelläkö avarakatseisia päättäjiä, älkää unta nähkö. Kiteeläiset ovat olleet Venäjän kyljessä iät ja ajat. Venäläinen menttaliteetti on tarttunut jo sukupolvien ajan kiteeläisiin, elikkä kiteeläinen on kiteeläinen, vaikka voissa paistas.


      • ölgfjogj

        Jospa siellä kuitenkin on kunnan hommissa joku laskutaitoinen, että miettii onko rahaa esim. attendoon tai valopiuhaan, ennenkuin rynnätään hankkimaan sellaisia rahareikiä.


    • Verojenmaksajat

      Toivottavasti hallitus tekee kuntaliitospäötöksen kiteen kanssa! Loppuu turha vouhotus.

      • Pöllit

        Loppuihan se!


    • Acricola

      KHO RATKAISI ASIAN - HALLITUKSEN PÄÄTÖS OLI LAITON.

    • Pientalonpoika

      Kari Kulmala petti jälleen. Kulmala pelasi kaksilla korteilla Rääkkylän pakkoliitosasiassa. Rääkkylässä oli pakkoliitosta vastaan, mutta mielessään toivoi liitosta, jolloin hänestä olisi tullut suur-Kiteen kansanedustaja. Nyt Kulmala sitten loikkasi keskustan apupojiksi Timo Soinin ministeripäivien takaamiseksi. Voi aikoja ja tapoja.

    • Jöpötin13

      Kulma on toitottanut vain Halttusen ja Soinin ajatuksia, omia kun ei ole ollenkaan. Nyt yrittää sitten pysyä porukassa, että edes joku pikku säde Soinin auringosta osuisi häneen ja tekisi autuaaksi ja nostaisi itsetuntoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe