Miksi mua syrjitään?

73883

Oon 8.luokalla oleva tyttö. Oon alkanu miettiä miks Mia syrjitään ja kiusataan. Oon aika hiljanen ja en oo tehny kellekkään mitään pahaa. Mua on alettu syrjiä nyt tän syksyn aikana. Viime vuonna 7.luokalla mua ei vielähde kiusattu. Jos teemme vaikka pari/ryhmätöitä joudun aina olemaan yksin. Kukaan ei halua tehdä sitä mun kanssa. Saan yleensä tämmöisistä töistä arvosanaksi 9 tai 10. Silti muut haukkuvat mun työtä. Esim. tunnin jälkeen käytävällä he haukkuvat sitä selän takana, ja matkivat esiintymis tapaani. He eivät ota minua luokan whatsapp ryhmään. Kun kysyin pääsenkö sinne, he sanoivat että et todellakaan. Muutenkin osa kopioi vastauksiani tunnilla. Sitten he sanovat "Tämä on ihan väärin, etkö sää osaa mitään", vaikka vastaus on oikein. Keskiarvoni oli 9.65, voiko tämä vaikuttaa? Kiitos, jos joku jaksaa lukea ja kommentoida jotain.

65

5356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksinäinen666

      Oon 8luokal oleva poika. Mulla sama juttu vaik en oo kovi hyvä koulus. Keskiarvo 7päälle.

      • mulla oli keskari lopputokaris 5 ja mua ei syrjitty yhtään hahaha. johtuu siitä et oon ultrasöpö :3


    • ElämäOnPashaa

      Koska sä oot aika hiljanen etkä oo tehny kellekkään mitään pahaa...
      Jos pärjää hyvin koulussa niin sitä ei muuten kantti kailotella pitkin käytäviä vaan piä omana tietonas ettei sua leimata ärsyttäväksi hikeksi (ei sillä et sä oisit tehny niin, mistä mä tiiän). Jotkut joilla menee itellä koulu huonosti saattaa ärsyyntyä siitä ja kiusata sua sen takia. Jos ne haukkuu sua niin sano vastaan, älä jää vaan kuunteleen.

      • hakkaaja666

        Aikoinaan minuakin syrjittiin mutta sitten muuttui kiusaamiseksi.
        Otin ruataputken kouluun mukaan ja vedin kiusaajaa koulun jälkeen polvilumpioon niin helvetin lujaa kun mahdollista, siitä seurannut mulle mitään mutta kiusaaminen loppui samantien ja minua ei enään syrjitty ja aloin saamaan kavereita.
        Sun pitää vaan näyttäää nille runkuille että olet parempi kuin he. Älä kumminkaan änkeä porukkaan sillä silloin kukaan ei tykkää sinusta.


    • foley

      Kateellisia ovat mut pidä puolesi ja sano takasin samat sanat.

    • SolidaarinenHumanoidi

      En ole varma olenko paras henkilö vastaamaan tähän, olen siis erittäin näsäviisas joten haukkumiseni/ivaamiseni on miltein mahdotonta ja olen erittäin yksinäinen ja yksinäisyydestä tykkäävä. Jos totta puhutaan sun pitäis kertoa opettajalle tai alkaa haukkua/viisastella takaisin.

      • Mävaantässsä

        Kuulostaa siltä, että luokkalaiset ovat todella kateellisia sinulle ja pentu murkku köytöstä heiltä. Ajattele, että he ovat mädäntyneitä loisia, joiden takia sun ei tarvitse sitä koulia käysä vain itsesi takia ja sä voit opettajaa pyytämään yksityisesti.seuraamaan tilannetta miten he kohtelevat sinua tai kysyä suoraan miksi. Ole viisas ja arvosta älykkyytäsi älä anna kenenkään sorruttaa itseäsi. Mua on koulu kiusattu monta vuotta ja sain myöhemmin.tietää, että mua pelättiin mikä tuli täytenä yllätyksenä. Mä en tehny mitää pahaa välillää härnäsin poikia, mutta kyllä mä aika hiljaa olin nua syrjittii jätettii yksin ja just tollee samalla lailla. Sanottii, että en kuulu joukkoo. Kieroja ku korkkiruuvit on ja älykkyysosamöärä on heillä pienempi, kuin vasemman jalan kumisaapas yhteensä. Älä välitä sellasista munapäistä jätä he omaan arvoonsa jos heillä on ees sellaista. Tsemppiä ja oo onnellinen arvosanoista mä olisin ylpeä susta jos olisit mun lapsi tai siis oonki ylpee vaikka en tunne sua hyvä sinä jaksat suoriutua ja selviit mistä vain, kun haluat kiitos kyllä seisoo vielä usko vain. Tsemppiä ja iso hali mä en nosta hattua kiusaajille sä oot hieno ihminen varmasti.


    • Heippa!

      Vastaan sinulle, koska viestisi herätti niin paljon tunteita. On ihan syvältä, että joudut miettimään mitä SINUSSA on vikaa, jos sinua kiusataan. Koska vastaushan on, että vika on kiusaajissa! Upeaa, että olet noin hyvä koulussa. Kateuteen on varmasti syytä, mutta oikeuttaako se kiusaamisen -ei tietenkään. MLL Nuortennetti listaa jotain mitä asialle voisi tehdä, luepa sieltä lisää: http://www.mll.fi/nuortennetti/kiusaaminen/

      Eli ykkösenä olisi puhua jollekin luotettavalle aikuiselle. Uskon, että pystyt siihen, koska olet rohkesti kysynyt esim. pääsetkö luokkasi WhatsApp -ryhmään. Toivon että tilanne helpottaa ja löydät luokaltasi kavereita, ja että kiusaaminen loppuu.

      TSEMPPIÄ.

      Maarit / EHYT ry
      __________________________________________________
      Oliko vastauksesta hyötyä? Voit antaa palautetta täällä: https://my.surveypal.com/suomi24

      • Tuhoan ei ole totta. Itse kiusaan heikkoja, huonosti pukeutuneita tai muutenvain räsyvaatteissa kulkevia. Kiusatun olisi aika miettiä millä vaatteilla koulussa kulkee. Oma vika jos on kiusattu, ei voi mitään.


      • Serverikone
        KivaaKiusata kirjoitti:

        Tuhoan ei ole totta. Itse kiusaan heikkoja, huonosti pukeutuneita tai muutenvain räsyvaatteissa kulkevia. Kiusatun olisi aika miettiä millä vaatteilla koulussa kulkee. Oma vika jos on kiusattu, ei voi mitään.

        Se todistaa sinun olevan todella luova kiusaajahenkilö jos sinulla ei ole mitään vakuttavampaa syytä kiusata kuin jotkut vitun vaatteet. Sinun olisi aika miettiä millä aivoilla koulussa kuljet.


      • Serverikone kirjoitti:

        Se todistaa sinun olevan todella luova kiusaajahenkilö jos sinulla ei ole mitään vakuttavampaa syytä kiusata kuin jotkut vitun vaatteet. Sinun olisi aika miettiä millä aivoilla koulussa kuljet.

        Kerroin vain tässä yhden syyn.


      • Gjkkgdflöö
        KivaaKiusata kirjoitti:

        Tuhoan ei ole totta. Itse kiusaan heikkoja, huonosti pukeutuneita tai muutenvain räsyvaatteissa kulkevia. Kiusatun olisi aika miettiä millä vaatteilla koulussa kulkee. Oma vika jos on kiusattu, ei voi mitään.

        Älykkyytesi on huippualhainen...


      • Jukepoksi

        Se ei kuulu sinulle millään tavalla miten joku toinen pukeutuu.


      • elmere-
        KivaaKiusata kirjoitti:

        Kerroin vain tässä yhden syyn.

        Tuhoa vain, mutta lopulta tuhoat itsesi, sano minun sanoneen.


    • Syrjitty2v

      Siksi ettei sinussa ole mitään vikaa! Luultavasti olet vain erilainen, erilaisuutta pelätään. Siinä ei ole mitään vikaa, jos olet hyvä koulussa, niin se on mahtavaa! Itseänikin syrjitään, mutta en jaksa vain välittää enää, koska muuten minulla on asiat melkeinpä täydellisesti. Mieti niitä hyviä juttuja sun elämässäsi. Vaikka sulla ei koulussa olisi ketään puolustamassa, niin minä olen täällä sinun puolellasi. Tääonhelppo on luultavasti kateellinen tai ymmärtämätön, koska itse on es-jonne, keskiarvo 5. Kun pääset yläkoulusta niin hah, luultavasti voit tuulettaa hyvällä todistuksella kaupan kassalla istuville. Yleensä kasiluokka on pahin, joten tsemppiä sinulle! <3

      • Tuhoan ei ole totta. Itse kiusaan heikkoja, huonosti pukeutuneita tai muutenvain räsyvaatteissa kulkevia. Kiusatun olisi aika miettiä millä vaatteilla koulussa kulkee. Oma vika jos on kiusattu, ei voi mitään!


      • Serverikone

        Olet jopa niinkin luova kiusaajahenkilö että et viittinyt kirjoittaa kahta eri kiusausviestiä vaan kopipastaat omia viestejäsi. Kivaa että susta on kivaa kiusta mutta TEE SE EDES SAAKELI KUNNOLLA!


      • Serverikone

        Onko se nyt niin hienoa kiusata köyhiä kakaroita! Et oo näköjän koskaan kokeillu isompies saati rikkaampies kiusasuta, se vasta on mukavaa!


      • LopetaJoHeti
        KivaaKiusata kirjoitti:

        Tuhoan ei ole totta. Itse kiusaan heikkoja, huonosti pukeutuneita tai muutenvain räsyvaatteissa kulkevia. Kiusatun olisi aika miettiä millä vaatteilla koulussa kulkee. Oma vika jos on kiusattu, ei voi mitään!

        Toivottavasti joskus tulee tilanne jossa tajuat kuinka typerä ihminen olet. Se että kiusaat toisia vaatteiden takia on todella julmaa koska mistä sinä voit tietää vaikka heidän perhe olisi köyhä


      • Venlanikkinen

        Es jonne
        Tajuatteko että Jonne on ihan oikea. Pojan nimi. Ei mikään haukkumasana


    • Kkkkkkkkkkks

      Juu oon siskalla ja nyt näyttää sultä etätä vituun kiusaajat

    • TrueStories

      Ne kiusaa sua koska ne on kateellisia tai ne haluu vain tuhota sun elämän tai maineen, kokemuksella sanon näin.

    • Selvttely

      Mitä tuolloin tapahtui kun syrjintä alkoi?

    • Markku164839

      Syynä lienee kateus. Sen haluasin kertoa sinulle että älä ikinä etsi syytä itsestäsi. Muista se joka ilta kun menet nukkumaan.

      Omalla kohdalla kiusaaminen loppui vasta fyysiseen väkivaltaan, leikki loppui siihen kun tuli mitta täyteen. Olen 40-kymppinen mies.

      Sanonta että se mikä tapa, ainoastaan vahvistaa. Voisin tulla lopettamaan kiusaamisesi vaikka heti tänään, mutta siitä tulee seuraamuksia jota en perheellisenä voi ottaa vastaan.

      Tavallaan se mitä sai kokea, teki minusta sen mitä olen. Olen vahvempi.

      Sanoisin että sinun on syytä puhua vanhempiesi kanssa ja ottaa yhteyttä kiusaajiisi. Koita jaksaa ja kaikkea hyvää.

    • He ovat kateellisia sinulle, kerro opettajalle että sinua kiusataan tai kerro vanhemmille että koulussa muut ovat ilkeitä sinulle, toivottavasti kiusaaminen loppuu ja se on hienoa että on hyvä arvosana :) tsemppiä ja jaksamisia sinulle :)

      • Ooot heikkö ja muuten vaan huono ihminen. Kiusaajat yrittää muuttaa toisten elämää paremmaksi. OMA syy jos on paskasissa vaatteitta yms.


      • Serverikone

        Ja vittu ootko itte niin prinsessa että sun mielestä vaatteet on ihmisen mitta?? Sulla on ehkä hemmottelevat vanhemmat jotka ostaa sulle roppakaupalla uusia kiiltäviä kuteita mutta ajattelun lahjaa eivät ole vaivautuneet antamaan. Olisit vaan hiljaa.


      • KivaaKiusata kirjoitti:

        Ooot heikkö ja muuten vaan huono ihminen. Kiusaajat yrittää muuttaa toisten elämää paremmaksi. OMA syy jos on paskasissa vaatteitta yms.

        En tiedä trollaatko vai oletko tosissasi... mutta molemmissa tapauksissa on kyse jonkin asteisesta kiusaamisesta. Jos yrität kiusaamalla "muuttaa jonkun elämää paremmaksi", niin käännät asiat täysin ylösalaisin tai esität tyhmää, trollaukseen kuuluu sekin.

        Itse asiassa SINULLA olisi se heikko itsetunto kiusaajana, mutta et osaa käsitellä tai kohdata sitä oikein, koska yrität painaa toisia alas sen sijaan että ponnistaisit itse ylöspäin.

        Se on halpa tapa tuntea itsensä suuremmaksi, ja pelkkä illuusio omassa yksinäisessä maailmassasi joka on pääsi sisällä. Kukaan ei tule sinua tuollaisella tavalla sankariksi tunnistamaan, suuressa tosimaailmassa tai tässä yhteiskunnassa.

        Haluat hyväksyntää siinä missä muutkin, mutta olet estynyt antamaan muille varsinaisia syitä miksi heidän pitäisi sitä sinulle antaa. Sinullakin on varmasti aitoja lahjoja, joten en tiedä miksi olet niin haluton löytämään ne, että sinulle on syntynyt pakkomielle siitä että muut eivät saa lahjojaan käyttää.

        Lainataanpa Sibeliusta:

        "Älkää kiinnittäkö huomiota mitä kriitikot sanovat, kriitikoille ei ole koskaan pystytetty yhtään patsasta."
        "Lintujen laulu on maailman kauneinta musiikkia... [varis alkaa raakkua] ...ja tuo on se kriitikko."


    • takenoshit

      tsemppiä sulle ja onnea hyvästä kolumenestyksestäsi! jatka vaan samaan malliin. olen itse lähes viisikymppinen nainen ja muakin yritettiin kiusata, vaikka olin ihan keskiverto-oppilas. joka välitunti pelkäsin, ettei kukaan haluaisi olla mun kanssani, mutta onneksi koulussani oli lapsuudenkavereita, jotka ainakin antoivat mun hengailla heidän kanssaan. pesäpallojoukkuetta valittaessa ei ollut mukavaa tulla viimeiseksi tai toiseksi viimeiseksi valituksi, vaikka muutoin olinkin aika liikunnallinen ja harrastin tanssia. tärkeää on, että tiedostat, ettet ole yksin kokemuksiesi kanssa. kiusaaminen/ syrjiminen tulee loppumaan aivan varmasti, vaikka sulla on nyt vaikeaa. toivon, että sulla on kavereita ja harrastuksia koulun ulkopuolella. voit puhua asiasta jonkun ulkopuolisen kanssa, ihmisen kanssa johon luotat ja josta pidät itse. muista, että olet ainutlaatuinen ihminen! onneksi kiusaamisesta puhutaan nykyisin yleisemmin kuin aikaisemmin. monet "filmitähdet", "valokuvamalit", ns. entiset "hikipinkot" ovat tulleet ulos "kaapista" ja kertoneet nuorena tulleensa kiusatuiksi. olin itse aika estynyt ja ujo teini vielä lukioaikoina,enkä pysytynyt suoriutumaan niin hyvin koulusta kuin kykyni olisivat edellyttäneet. lukion jälkeen maailma ikäänkuin avautui ja tapasin paljon erilaisia ihmisiä ja ymmärsin etten koskaan ollut "yksin"....minulle voimaa antoi koulun ulkopuolisten kavereiden ja harrastuksien lisäksi musiikki, kirjat, elokuvat ja kotona yksin tanssiminen. toivon, että kirjoitukseni hiukan lohduttaa sinua. keep strong! asiat tulevat muuttumaan parempaan suuntaan kohdallasi. love.

    • mummu73

      Ensinkin, kerro vanhemmillesi. He ottavat kouluun yhteyden. Näin luulisin asian etenevän. Tässä on kiusaajien vanhempienkin oltava mukana, kaikkien, kiusaajia myöten. Tämmönen on kamalaa, vaikka itse olen yli seitsemänkymmentä, koen mielessäni tuntosi. Kannan huolta omista lapsenlapsista. Jos heitäkin kiusataan, mutteivät uskalla puhua siitä kellekään. Kiusausta on ollut aina, mutta nykyään se on kovempiluontoista. Henkinen tai fyysinen, molempi paha. Minua kiusasikansakoulun kolmannella luokalla eräs tyttö ja poika. Kun koulu loppui illalla (iltavuorossa), nämä juoksivat edelle ja piiloutuivat tien varteen. Enää en muista, mitä sanoivat tai tekivät, mutta pelotti lähteä illalla pimeällä koulusta. Kerroinpa kahdelle vanhemmalle veljelleni tapauksesta. He tulivat väijymään koulupäivän päätyttyä tien varteen piiloon. Muistan hämärästi, että veljeni syöksyivät piilosta ja kurmuuttivat (ehkä vain sanansäilällä) näitä kiusaajia. Se peli loppui siihen. Sain kulkea rauhassa. En muista muuta, mutta rauhan sain.
      Olet etevä tyttö, älä anna opiskelusi häiriintyä kumminkaan. Niinkuin joku tuolla kirjoitti, ettei kannata kehua tai kertoa hyvistä numeroista. Se synnyttää kateutta. Mutta ei tarvi aliarvioidakaan itseään. Ole oma itsesi. Toivottavasti apu löytyy. Tuommonen syrjiminen kuuluu juuri tyttöjen tyyliin. Just se, ettei oteta leikkeihin ja isompana muunlainen... Tsemppiä!

    • Dgjklkhfdhjkk

      Aloittajan kiusataan koska kiusaajat ovat yksinkertaisesti tyhmiä ja kateellisia, koska tietävät sinun pärjäävän heidän jäädessä tekemään hanttihommia tai jäädessä työttömiksi. Vain hölmöt typerykset kiusaavat, viisaat eivät niin tee. Aloittajan pitää nyt vain kannustaa itse itseään eikä missään nimessä saa näyttää kiusaajille, että olisi pahoillaan tai surullinen. Päinvastoin, aloittaja, näytä niille apinoille (kuvittele ne kiusaajat apinoiksi vaikka onhan se tietysti loukkaavaa apinoita kohtaan.... mutta onneksi eivät tiedä)..... näytä siis niille, että olet kiusaajien yläpuolella ja pärjäät ilman heitäkin.

    • Nyyyhkis

      Mul on sama juttu mut oon vaa seiskal keski arvo jku ysi mut ei kyl nii paha et matkis otan osaa mis koulus oot ei sillee tarvi kertoo mut ois kivs tietää ja varmaa kiva tutustui

    • syrjitty_tyttö

      mul o numerot 8-10 ja mua on syrjitty 7 vuotta, että älä valita!

      • Serverikone

        Aivan. Kaikilla on elämässä kurjia hetkiä mutta kaikki ei ala niistä itkemään nettiin.


    • Juliajii

      Tiedän että toi tuntuu paskalta mutta MUISTA että vika ei oo sussa! Kukaan sellanen jolla on hyvä olla ittensö kanssa ei kiusaa muita, ja sun dissaajat ei selkeesti voi hyvin. Puhu asiasta jollekin! Elämä muuttuu vielä hyväksi, LUPAAN SEN! Nyt, koeta nauttia lahjakkuudestasi, pääset vielä pitkälle!

    • poika28v

      kettän eisaa syrjiä eikä saa kiusata

      • Turpakii räsyvaatteissa kulkia


      • Serverikone

        Kuono umpeen herra prinsessamekko! Ja sinä kuvittelet että köyhät on alempiarvoisia kuin sun kaltaset potaattiaivot? Mee kotiin kasvamaan!


    • Itse666

      Suomalaisille on taottu päähän, että menestyminen on väärin ja tasapäisyydestä poikkeavat täytyy murtaa. Toivottavasti selviät ongelmiesi kanssa. MInä en selvinnyt, olen nyt vanha enkä ole ikinä toipunut koulukiusaamisesta.

    • hnvvhhjbvv

      ......

    • n_37v

      Jos olet rohkea niin kysy kiusaajiltasi suoraan:"Miksi kiusaatte? Miettikää, mitä teette tulevaisuudessa? Siirrättekö kiusaamisperinteen kakaroihinne?"
      Minua kiusattiin ala asteella. Yläasteella kiusaajat ei tulleen onneksi samalle luokalle. Itse aloin yhden luokkalaisemme kaveriksi, koska hän on hiljainen ja yksinäinen. Aloin kaveeraamaan myös rinnakkaisluokat tytön kanssa, jota nämä tytöt uudesa luokassaan kiusasivat.

    • Tuu opettaa muaki, oon lukiossa ja kaipaan todella apua, ottaen huomioo et lukion ekat kurssit on melkein yläkoulun kertausta. Anyways muista et pääset todennäkösesti pidemälle elämässäs ku ne. Suurin osa kiusaajista päättää vieläpä lisääntyä eikä siltikää aikuistu. Joten ole parempi, sano opettajalle tai ala vittuilemaa takasin. Voit sitte ysillä naureskella ku pääsit sinne minne halusit ja ne joutuu kymppiluokalle tai väliinputoajaks.

    • teemitätäytyy

      Olet juuri sellainen henkilö jota olen itsekkin (kiusannut) en ole ottanut mukaan porukkaan eli syrjinyt. Hiljainen ja ujo kaksi pahinta piirrettä mistä joutuu kiusatuksi koska jos sinulla ei ole jo valmiiksi kavereita tai et osaa tehdä kavereita niin sitten joudut muiden paskan kohteeksi! Koulu menestys ei tuo mukanaan onnelisuutta vaan keverit tuovat. Mielestäni sinun kannattaisi ystävystyä niiden vähän hiljaisempien ja mukavempien luokkakavereiden kanssa joilla olisi kuitenkin jonkin näköistä auktoriteettiä luokassa jolloin tätä kautta sinua ei enää voitaisi syrjiä tässä neuvoni itse olin yksi niistä mukavemmistä en ihan niitä pahimmista kiusaajista mutta kiusaaja kuitenkin :(

    • Janicaaa

      Voitko sinä kiusattu samaistua Häneen?:

      "Hän kasvoi Herran edessä kuin vähäinen verso, kuin vesa kuivasta maasta.
      Ei hänellä ollut vartta, ei kauneutta, jota olisimme ihaillen katselleet, ei hahmoa,
      johon olisimme mieltyneet. Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies,
      sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli,
      me emme häntä minään pitäneet. (Jes. 53:2-3)"

      Ota vastaan Jeesuksen rakkaus. Et menetä mitään, saat ilon, jota ei tämä maailma tarjoa. :)

    • Meidän luokalla ainakin ilman mitään syytä, kiusaavat kiusaa niitä joita on helppo kiusata / ei laita vastaan

      • Näinhän se menee. Olin koulussa se hiljainen tyttö, ja minuahan kohtaanhan tekivät yhtä ja toista. Jos jotenkin joutuisin teinikroppaani takaisin ja heidän eteensä, olisi täysin eri juttu. Antaisin heidän kuulla mitä ansaitsevat.


    • hidden4ever

      On kuin olisin lukenut omaa tarinaani, tosin 30 vuoden takaa. Joten tiedän miten paha olo sinulla on. Olen monta kertaa miettinyt, miten neuvoisin 14-vuotiasta itseäni, jos voisin mennä ajassa taaksepäin. Koska tuo hyljeksintä ja sosiaalisten tilanteiden pelko, ja pelko ylipäätään kaikkea kohtaan kulkee minulla mukana vieläkin.

      n. 26-vuotiaana aloin kuulemaan harhoja siitä kuinka ihmiset haukkuivat minua rumaksi ja osoittelivat. Eli koin nuo yläasteen kauhut pääni sisällä uudelleen. Tämä takauma on kuulemma tyypillistä kiusatuilla myöhemmin elämässään.

      Olen kouluttautunut, mutten sen potentiaalin mukaan, mitä minusta olisi pitänyt/voinut tulla. Olen hyppinyt työpaikasta toiseen peläten sitä, että muut huomaavat pian miten huono ja arvoton olen. Nyt olen työtön, onneton ja yksinäinen, perheetön. Moni kiusaaja ei voi käsittää, mitä tuhoa saa aikaan jopa toisen loppuelämän ajaksi.

      Niinpä neuvoisin sinua. Kerro vanhemmillesi, hae tukea heiltä. Itse en tätä tehnyt, koska meidän perheessä ei sallittu heikkoutta, huonoutta. Mutta kerro sinä, jos vanhempasi eivät ole täysin onnettomia. Tai kerro edes jollekin läheiselle aikuiselle.

      Hanki harrastus, vaikka se pelottaisikin. Tätä kautta löydät kavereita varmasti. Liity vaikka johonkin joukkuelajiin. Itseäni kaduttaa, etten omien pelkojeni takia lähtenyt mihinkään harrastukseen, minkä nyt vanhempana tiedän olevan yksi pelastus pois yksinäisyydestä.

      Käy puhumassa koulusi terveydenhoitajalle ja kerro avoimesti tuntemuksistasi kiusaamisen suhteen. Tai käy vaikka seurakuntasi pastorin puheilla. Tuo asiasi julki ammatikseen auttaville tahoille.

      Kerää rohkeutta toteuttaa nämä kolme kohtaa. Käytä vaikka voimavarana sitä, ettet todella halua löytää itseäsi minun tilanteestani 30 vuoden kuluttua. Katsoen kun elämä lipuu ohi.

      Toivon sinulle voimia, rohkeutta, uskoa itseesi ja parempaan tulevaan :)

      • hidden4ever

        Huomasin vasta, että kirjoituksesi on viime vuoden puolelta. Olisi kiva kuulla, onko ysi-luokka alkanut paremmissa merkeissä, eli onko tilanteesi muuttunut parempaan vai pysynyt samana/ mennyt pahemmaksi?


    • öfmzöz

      Mikäli kiusaaminen pysyy verbaalisella tasolla, niin kannattaa vaan kasvattaa paksu nahka. Jos ruvetaan lyömään ja potkimaan, niin sitten pitää tehdä ilmoitus vanhemmille ja rehtorilleja pahimmassa tapauksessa poliisille.
      Pyri kaikesta huolimatta menestymään hyvin koulussa. Jos se yhtään lohduttaa, niin tulevaisuudessa pääset haluamaasi opiskellupaikkaan, kun sen sijaan kiusaajat jäävät ulkopuolelle, koska he ovat selvästikin tyhmiä (älä kuitenkaan sano tatä heille).
      Vika ei ole sinussa vaan kiusaajissa.

    • Hei.
      Vaikuttaa siltä että tilanne on edennyt pisteeseen jolloin siihen tulee puuttua. Asiasta olisi hyvä kertoa opettajalle ja vanhemmille. Mitä nopeammin tilanteeseen reagoi sitä paremmin se saadaan loppumaan. Jos jännittää kertoa vanhemmille tai opettajalle, löytyy kunnastasi varmasti seurakunnan/kaupungin nuorisotyöohjaajia joille sydäntä purkaa. Yhteystiedot on helposti haettavissa netistä.

      Tulee myös auttamatta mieleen että ystäviä ja kavereita löytyy myös muista paikoista kuin koulusta, esimerkiksi harrastusten parista. Ei ole ollenkaan huono ajatus hakeutua paikkoihin joissa tutustuisit muihinkin nuoriin.

      Mikko Kiri, NettiSaapas ohjaaja Kotka

    • Hmm. Okey. Jossakin siinä 7 - 8 luokalla oli joku semmoinen tilanne mullakin. Mnjahh, siihen mennessä olin urheilua harrastanut jo joitakin vuosia. Kiusaajat ei. Yksi kaunis päivää tilanne purkantui luonnolisesti ja sen jälkeen oli rauhallista.

      Vastaako viel viisammat, mutta siinä on kasvuikä päällä. Hyvin todennäköisesti elimmistö tuotaa hormooneja ja se vaikutaa psyykeen.

      Maniakaalista käyttaydymistä aika rajuihin kohtauksiin asti on esintynyt kehonrakentajilla 80 ja 90 luvulla, jotka olivat vetänyt jotain hämärähormooneja. Eli ne on syystäkin kielletty vuosikymmenijä sitten.
      Eli hormoonit hyrrää ja ihmisen ei nyt se kaunein puoli voi tulla esiin aika rajusti, ottaen huomioon että se jokaisen minä on kans vielä nuori.

      Tarkoittaa että ei nyt sinussa oo mitään vikaa, kiusaajilla on vaan hormoonit jyrrämässä täysilla. Yksi horooneihin liittyvä sivuvaikutus oli muistaakseni vielä keskittymisvaikeudet , jotka johtaa sitten oppimis vaikeuksiin. Ne on hyviin väliakaiset ja kun kasvuvaihe hellittää ei oo enää mit''n hätää. sinäänsä.

      Miten sitten semmoinen sykkiva hormoonihermoraunio teini saadan kurissa pidetty sen verran että hän ei kiusasi. Mnjahh, jos ei oo itsekuria, tai kotikuria, on tulos se mitä stadin keskustassa näkee viikonloppusin. Eli meri on polviin asti ja elämän allokko lyö pian pään yli.

      Mitä pystyy tekemaan. Se luotettavan aikuisen tuki olis aika kova sana. Aikuisten välintulo voi olla kuisallinen hetki, mut sul on oikeus koulussa oppia ja olla ihmisena, eikä mikään uhri.

      Jos sinussa löytyy jotain myötätuntoa tai pikkaisen hyvää tahtoa, niin jos ne koululäksyt on niin vaikeat niile, niin voisit ehkä, se on ehkä, ajatella tarjoa niille apua niissä.
      Sanot et hei ne on oikeesti aika simppeleita, sa voit näyttää miten ne tehdään, jos vaan pystyy pikkasen keskittyy. Että ei tuommoisia tartte luntata ku lunttauksesta jää loppupelissa kiinni just siinä pahimalla hetkellä.

      Eli sa niinkuin astut sen kiusaamisen tason ylitse. Ei tarkoittaa sitä että joku, sinä, ne ihan kuka vaan, olisi jotenki parempi, huonompi, tai muuta vastaava.
      Ihmiset vaan on erilaiset ja no ne koululäksyt on sulle niinkui, helppoa.

      Vaati kyllä jonkun verran itseluottamusta tuo, mutta, jos jollakin on edes kaski aivosolua, niin luulisi että se on liian hyvä tarjous ohitaaksen.
      No ja sit sitten rakentelee ittä ja toisia kunnioittaavia suhteita.

      Miehenä, ,mulla on nuoruudessa ollut kaikken yksi vastaus. Urheilu. Tilanne kun tilanne, kun väsyttää ittensa treeneissa ihan loppuun asti, niin miehen avoissa tapahtuu semmoinen ihme prosessi, et kaikki muu on sen jälkeen huomaattavasti helpompaa sitetää ja ajatella selväksi.

      Jos se kouluporukka mene ihan hankalaksi, niin oukey joku treeniporukka sulel uudeksi sosiaaliseksi taustaksi ja antaa niiden vaahtoa omassa vaahdossa.

      Loppupelissa, olet sinä se joka tekee päätökset mitkä vaikutta sun tulevaisuuteen. Bill Gates, Steven Jobs, ja monet muut pioneerit olivat nuoruudessa erakkoja. Myöhemmin kävikin ilmi, että ne olivat neroja.

    • lakatkaase

      Tarkatkaa edes hieman artikulointianne siellä eheydessä. Jokaista asiaa ei voi kuitata koska-välinpitämättömyydellä, kun jokainen ei tyydy sen esitykseen.

    • gfege

      heikko homo

    • opksvvittu

      Toi on ikävää kun toisen kovalla vaivalla tehtyjä töitä haukutaan. Pieni arvostelu ei niin haittaa. Ootko siis keskustellut openkaa tosta? Sitä paitsi kenties oot liian pätevä;)

    • opksvvittu

      Jaa en tietenkään katso ikinä millon nää on kirjoitettu.

    • syyontäs0u0

      Muut on vaan kateellisia ja omaa paskan itsetunnon. Mä vaan nauran tommosille kiusaajille.

    • Tsemppiä_sinulle

      Minua kiusattiin ja syrjittiin koulussa aina neljänneltä peruskoulun loppuun asti, olin hiljainen vetäytyjä ja koulun päättötodistus ka. oli 9.8. Se oli kamalaa aikaa elämässä, mutta en koskaan provosoinut kiusaajiani, en koskaan leveillyt arvosanoillani.


      Nyt pitkän ajan jälkeen, olen tehnyt vuosia teknisellä alalla talon korkeimmalla tuolilla. Ja minulla on alaisina samaisia kiusaajia, jotka aikuisena ovat itse syrjäänvetäytyneitä, osa alkoholisoituneita ja sellaisia joita elämä on potkinut lujaa päähän. Takana avioeroja ja monia eri työpaikkoja. Annan heille mahdollisuuden uuteen elämään työllistämällä, enkä kanna kaunaa vaikka muistot mielessä onkin.

      Lukioajoilta asti olen ollut naimisissa onnellisesti, meillä on jo upeita aikuisia lapsia ja tulossa isovanhemmiksi kovaa vauhtia.

      Älä siis koskaan luovuta, olet elämänvaiheessa jossa kaikki on sinulle mahdollista ja tulevaisuus täysin avoin. Tulet vielä elämän varrella kohtaamaan menneet kiusaajaasi ja ne jotka ovat sinua syrjineet. Ja he voivat olla vain kateellisia silloin sinulle, koska sinusta tullut vahva ja elämässä menestynyt.

    • Anonyymi

      Minuakin kiusataan

    • Anonyymi

      mua kiusattiin myös ylä asteella ja myös ala asteella varmaan sen takii koska oon ollu aina outo ja mulla on nyt todettu skitsofrenia ja oon 18v muakaan ei otettu peruskoulussa whatsup ryhmään ya luokkalaiset sano ettei meil oo ees wa ryhmää mutta amis/lukio aikoihin mun ya luokkalainen kerto et meil oli wa ryhmä

    • Anonyymi

      Oon 12v tyttö ( jäin luokalle kakkosella ja minulla on luki häiriö)

      Joskus vuosi sitten aloin saamaan raivo kohtauksia kaverille. Sitten he aina lähti ja aloin itkemään mutta kun olin taas raivonnut (he tekevät kakki yhdessä ja minä jän yksin) kun olin yrittänyt puhua heille he vain katsoi minua ja lähti juoksemaan pois. Sitten minä olen aina se jonka pitää pyytää anteeksi vaikka he tekivät noin. Kerroin tästä minun luokkaliseille pojille ( mä oon 2010 syntyny ja mun luokkalaiset on 2011) ja ne kakki pojat puolusti muo kunnes alan saamaan kaikista kokeista hylättyjä. Nykyään olen vain yksin meidän koulun terveyden hoitaja ja kuraattori ovat minun juttelu seuraa. Ja terveyden hoitaja epäilee että minulla on masennus . Nään unia jossa pyörryn tai kuolen ja minulla on uni ja syömis vaikeuksia. Kello on juuri nyt 4.07 am.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe