Apua ruusufinniin

Punanaama

Minulla on diagnisoitu ruusufinni keväällä 2006 (jee... kohta voisi "juhlia" 10-vuotispäiviä...). Perusvaivana punainen nenä, nenänsivu ja leuka. Pahimmillaan on nenässä ja nenäpielessä kipeitä paukamia ja kasvojen ihoa koskee.
Ilman Joe Blacon meikkivoidetta en pystyisi ihmisten ilmoilla liikkumaan.
Lisäksi ihoni on todella herkkä ja pintakuiva ja olen oppinutkin sen, että käyn kemppareista, kosmetologeilta ja apteekeista pyytämässä aina näytteen ennenkuin ostan minkään kalliin putelin. Sen verran on rahaa vuosien aikana mennyt... Jonkun voiteen käyttö saattaa laukaista iholla ensimmäisellä kerralla allergisen reaktion ja kasvot kuumottaa ja punottaa kahta kauheammin.

Olen vuosien aikana käyttänyt parikin pitkää antibioottikuuria, paukamiin ne on auttaneet mutta eivät punoitukseen. Rozaxista ei ole ollut apua, ei myöskään Elidelistä. Nämä on olleet ihotautilääkärin määräämät.

Sitten noita ihonhoitotuotteita on kokeiltu vaikka mitä... Dr. Hauscka, Dr. Baumann, Bion, Exuviance, Etanavoide, Rocacea Care, Biotherm, Lumene, Ahava, Malu Wilz, Rosenserie, jojobaöljy, kookosöljy, otsonoitu oliiviöljy.... en kaikkia edes muista.. Noista Bion on ollut ensin hyvä mutta jossain vaiheessa tuntui ettei auta.

Ihmevoidetta tähän EI ole. Se on uskottava. Eli keinon täytyy löytyä sisältäpäin. On joo vältetty alkoholia, tulisia ruokia. On oltu gluteenittomalla ja maidottomalla dieetillä. Vältetty sokeria ja vehnää. ei apua.

Sitten kokeilin nonia. Tilasin viime vuonna sitä Jenkeistä koska oli huomattavasti halvempi kuin mitä täällä Suomessa Arctic Nutrition myy. Tilausosoite: iHerb.com (Varoitus!.. tuolla on vaikka mitä!!) Purkki tulee sujuvasti ilman tullimaksuja ja yleensä siihen tilaan D-vitamiinipurkin päälle ja joskus vielä jotain muuta kivaa mitä keksin ja mahtuu että jää tullimaksun alle. Ja kun postituksen valitsee FedEx, niin postimaksut on about kolme euroa.
Aloitin viime vuoden keväällä. Otin ensin kaksi kapselia päivässä kuukauden ajan ja sen jälkeen yhden kapselin päivässä. Elokuussa huomasin että iho oli huomattavasti parempi eli vaikutus näkyi vasta muutaman kuukauden päästä. Ja iho on pysynyt hyvänä. Punoitusta on välillä enemmän ja välillä vähemmän mutta USKOMATONTA mutta totta - välillä iho on niin hyvä ja punoitusta ei juuri ollenkaan joten olen voinut liikkua ihmisten ilmoilla ILMAN Joe Blascoa!!! Eli välillä en laita mitään peitevoidetta naamaan. Ei tarvitse.

Tuolta iHerbistä kun tekee ensimmäisen tilauksen, niin koodilla LHS491 saa 5-10 dollarin alennuksen. Ja myönnän heti että tuo on koodi millä itse saan jonkun pienen prosenttiosuuden provikkaa. Mutta älkää käyttäkö tätä jos katsotte tämän mainostamiseksi. Googlettamalla löytyy noita koodeja pilvin pimein. Itse käytin jonkun sellaisen henkilön koodia, joka oli tehnyt hirveän hyvät ohjeet nettiin, kuinka tilata iHerbistä.

Mutta haluan mainostaa koska tämä on itselläni auttanut. Olen niin paljon vuosien aikana lukenut näitä keskustelupalstoja ja hirveästi näillä ei ole kirjoiteltu, mikä oikeasti auttaisi.

Ai niin ja ihonhoito.. Olen huomannut, että mitä vähemmän hoidan kasvojani ja käytän vähemmän aineita, niin iho ei ärsyynny. Kasvot pesen ainoastaan iltaisin, aamuisin en puhdista kasvoja ollenkaan. Nyt olen käyttänyt reilun vuoden Dermalogica-sarjaa ja oikeastaan vain kolmea tuotetta: Ultra Calming Cleanser putsaukseen (kallis, mutta mulla purkki on kestänyt vuoden!!!), Barrier Repair yövoiteeksi (tarvittaessa, ei joka ilta jos iho ei tunnu kuivalta) sekä Redness Relief päivävoiteeksi. Tuo Redness Relief on aivan ihana voide!! Se on vihreää mutta väri kyllä tasaantuu. Aika tönkköistä sellaisenaan eikä levity hyvin mutta sekoitan siihen aina Barrier reparia niin levittyy paremmin. Rauhoittaa hyvin punoitusta ja monasti tämän jälkeen ei tarvitsekaan peitellä enää mitään joeblascolla.
Noita dermalogican tuotteitakin tilasin Englannista, tulivat halvemmaksi kuin Suomesta tilatessa.

Tässä minun vinkkini joista olen huomannut olevan apua. Ainakin rahaa säästyy kun tuo yksi nonipurkki riittää viideksi kuukaudeksi ja Dermalogican tuotteet on tosi riittoisia. Toivottavasti tästä on apua jollekin.

4

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Punanaama
    • kroonikkoinen

      Mulla auttoi tämä:
      Rozex-geeli kahden kuukauden huolellinen kuuri (voide ei sopinut)
      Ei aurinkoa
      Ei hajusteita
      Ei saunaa eikä hikoilua, jos hiki niin heti kasvojen huuhtominen
      Hajusteettomat mineraalimeikit
      Pesu vain perusvoiteella (meikit lähtee tällä myös), Widmerin takuulla ja aidosti hajusteettomat tuotteet ihonhoitoon
      Heti kun tulee pienikin vihje finnistä tai rakkulasta, Rozexia peliin, ettei leviä
      Pysynyt kurissa vuosikausia tällä käytännöllä

    • rosacnea

      Ihotautilääkäriltä (en tiedä saako yleislääkäriltä) resepti Mirvaso-nimiseen voiteeseen. Vaikuttaa naaman verisuoniin 6-8 h ajan, punoitus poistuu. Mulla on ollut tuubi yli vuoden, maksaa yli 60€, mutta en mistään hinnasta luopuisi siitä enää. Ei peittelemistä, vaan taikatemppumaisesti verisuonet karkuun ja piiloon.
      Tuhkimofiilis tosin tulee, koska vaikutus kestää vain max 12 h. mutta, mikä estää laittamasta uutta kerrosta.

    • syynä_homeet

      Vielä kaiken muun päälle vinkkiä, että katso ettet nuku iänikuisilla tyynyillä ja petivaatteilla sillä nukkumistekstiilit ja vuodevaatteet voivat aiheuttaa kroonisia iho-ongelmia ym... Tyyny pitää vaihtaa neljä x vuodessa tai ostaa uusi tyyny usein ja muutkin kuten patjat, patjan päälliset, täkit huolehdittava, että ovat puhtaita. Lue oheinen juttu ja pitää paikkansa.

      http://www.iltalehti.fi/asuminen/2015112620730275_an.shtml

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe