Lähtisitkö sinä nuori isis-järjestöön taistelemaan

Gallup

Mielenkiinnosta ja muustakin kysyn nyt että onko suomalaiset nuoret ajatellut tai onko aikomusta ryhtyä isis-järjestöön? Jos on niin mikä on syy miksi? Entä mitä mieltä olet isis-järjestöstä?
Eli tosi helppo vastata kertokaa myös omia mielipiteitä koko isis "jutusta" tai siihen liittyvästä?

25

79

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LetUsKillSomeTerrorists

      En, mut voisin lähtee tulittaa niitä tai jotenki vakoilla/soluttautua välittää tietoja esim USAlle.

      Isis on maailman syöpä eikä sitä millään neuvotteluilla kukisteta. Vaikka jokainen elämä on tärkeä, täytyy estää terroristeja viemästä niitä siviileiltä.

      Olen tyttö 15w.

      • näin.on

        Oon samaa mieltä kanssasi. Isis on perseestä. Itte taistelisin Isistä vastaan enkä sen puolella. Sen jälkeen mitä se teki Ranskalle sai minut vihaamaan sitä enemmän. Toivottavasti nyt joku kaunis päivä se saadaan tuhotuksi.


      • tgtgtgtgtg34

      • nasseri-asseri
        tgtgtgtgtg34 kirjoitti:

        " vakoilla/soluttautua välittää tietoja esim USAlle."
        Olet aika helvetin lapsellinen ja ikkunattomassa tynnyrissä kasvatettu jos et tiedä että USA rahoittaa ko. järjestöä.
        Tästä on mm. Putin antanut maailmalle faktat.

        http://www.veteranstoday.com/2015/11/16/putin-g20-gets-evidence-that-g20-financing-isis/

        Tässä vielä suomeksi jos sinne tynnyriin ei ole kielioppia tullut tarpeeksi.
        http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2015/11/putin-loi-g20-kokouksessa-faktat.html

        Jos kerran rahoittaa niin miksi se sitten pommittaa niitä samoja joukkoja. Turkkia en ihmettele kun nehän tavallaan ovat liittolaisia samalla puolella. Syyrian armeijaa ja Kurdeja vastaan, sitten niitä on noita rikkaita Arabivaltioita jotka mielellään näkisivät Assadin kaatuvan.


      • tgtgtgtgtg34

        Kannattas lopettaa se kymppiuutisten, helsingin pravdan lukeminen ja yleensäkin propagandauutisten ottaminen faktoina.
        Jos hieman tutkisit ulkomaalaisia lähteitä, niin huomaisit, että USA on pommittanut syyrian siviilejä eikä palkkasotureitaan. Päinvastoin, he rahoittavat ja aseistavat heitä. Muun 39 maan kanssa.

        Mietippä, miksi usa massapommituksillaan ei ole saanut KAHDESSA VUODESSA paljon mitään aikaiseksi.. sitten tuli venäjä ja pommitti ainaki kolmanneksen ISISin joukoista KAHDESSA VIIKOSSA. Ja miksi usa pistää kokoajan enenevissä määrin pakotteita venäjää kohtaan lisää kokoajan mediapropagandaa venäjää kohtaan... Vai onko liian iso asia ajatella ja laskea yhteen 1 1?


      • 456748967

        USA ostaa halpaa öljyä ISIS:ltä samalla kun se muut ostaa arabeilta kalliimpaa. USA:n poliittinen koneisto on maailman korruptoitunein. Obama ei välttämättä edes tajua mitä tapahtuu tai sitten pelkää Kenedyn kohtaloa.


    • 7824

      Jos voisin pommitaisin koko isisin paskaksi kirjaimellisesti.

      • näin.on

        Ei tarvitse. Ranska alkoo kostopommittaa ja Englanti sanoi että ehkä senkin pitäisi lähteä mukaan ja on myös sanottu että Saksa yritettäisiin ottaa mukaan joten tässähän niitä sotijoita on :D


      • wertuers
        näin.on kirjoitti:

        Ei tarvitse. Ranska alkoo kostopommittaa ja Englanti sanoi että ehkä senkin pitäisi lähteä mukaan ja on myös sanottu että Saksa yritettäisiin ottaa mukaan joten tässähän niitä sotijoita on :D

        World War 3 Confirmed. Ei saatana...


      • voivituntyhmä
        wertuers kirjoitti:

        World War 3 Confirmed. Ei saatana...

        Ei ole maailmansota jos kaikki vastaan yksi.


    • Gallupaloittaja

      Hienoa että suomalaisilla nuorilla on näin fiksuja ajatuksia toivottavasti ketään ei ole isisksen puolella, koska se on sairas järjestö joka manipuloi ihmisiä ja pilaa kaikkien elämän

    • näin.on

      Ranskan iskussa ISIS tappoi erään pelaajan (siis yhden tietokonepelin) jonka tunsin, käy sääliksi häntä. Hän oli nuori ja aktiivinen pelailija ja niin odotti että täyttäisi muutaman viikon kuluttua 18, mutta sinne asti hän ei koskaan elänyt. Erittäin ikävää hänen kannalta ja kaikki on ISISin syytä, joten kyllä ISIS saisi kokea saman kohtalon!

      • näin.on

        korjaan tietokonepelin pelaajan...


      • näin.on

        Ähhähähähää! Voi ku hauskaa... ymmärsit kyllä ittekkin mutta rupesit nyt viisasteleen...


    • puudr

      Taistelisin mielummin vastaan ja rahottasin kurdien sotaa niitä vastaan.

    • ootasosokfkkfk

      E!!!

    • Karseetakaikki

      ISIS on karmea "järjestö". En kuitenkaan voi tuomita niitä, jotka menevät sen riveihin taistelemaan. Joillekin se voi oikeasti olla paras vaihtoehto, jotta voivat suojella perhettään samaiselta järjestöltä. Se voi olla myös ainoa vaihtoehto joillekin.

      Jos sun vaihtoehto on kuolla ja jättää sun perhe kidutettavaksi/ ihmiskaupan uhriksi TAI liittyä saman järjestön riveihin ja saada sun perheelle edes vähän turvaa ja joku paikka olla, kumman sä valitsisit? Ihan varmasti jälkimmäisen. Etenkin ne, jotka on eläneet koko elämänsä sodan keskellä ja joilla ei oikeasti ole mitään kokemusta ihmisarvoisesta elämästä on varmasti todella helppo saada radikalisoitumaan, varsinkin jos sillä luvataan toimeentuloa ja turvaa perheelle.

      ISIS tunnetustihan aivopesee rankasti kaikki taistelijasa ja käyttää taitavasti psykologiaa saadakseen uusia ihmisiä radikalisoitumaan. Mä en voi edes niin hirveistä asioista, joita ISIS on tehnyt, alkaa tuomita aivopestyjä ihmisiä. Siellä joukossa on aivan varmasti aidosti pahoja ihmisiä ja psykopaatteja, mutta silti.

      Mä en todellakaan puolusta ISIS:tä tai terrorismia, en tosiaan. Mutta mä en suostu tuomitsemaan aivopestyjä ihmisiä. Toivottavasti nyt joku edes ymmärsi mun pointin.

      • anteeks.mitä.vittua

        En ymmärrä, on yksi toinenkin vaihtoehto: poistu maasta. Tappaisin mielummin itteni ku liittyisi maailmantuhoa vaativaan järjestöön.


      • Karseetakaikki
        anteeks.mitä.vittua kirjoitti:

        En ymmärrä, on yksi toinenkin vaihtoehto: poistu maasta. Tappaisin mielummin itteni ku liittyisi maailmantuhoa vaativaan järjestöön.

        Jos sulla ei kerta kaikkiaan ole rahaa, miten ihmeessä sä pakenet? Mitä sä voit tehdä, jos sulla ei ole mitään omaisuutta, ei koulutusta, ei mahdollisuutta ottaa selvää mahdollisuuksistasi? Mitä sä voisit tehdä siinä kohtaa, kun sun on pakko valita koko perheen kuoleman ja äärijärjestön välillä, etenkin jos sulla ei ole tietoa mistään paremmasta?

        Näitä ihmisiä ihan oikeasti on. On maita, jotka on ollut vuosikymmeniä sisällissodassa ja siellä on ihmisiä joilla ei ole mitään muuta kuin perheensä joita ne haluaa suojella. ISIS järjestää jäsenilleen katon pään päälle ja ruokaa. Jos sulla ei ikinä ole ollut kotia tai et oo koskaan syönyt itseäsi kylläiseksi, kyllä sua kiinnostaisi se. Jos sulla ei ole mitään koulutusta tai tietoa maailman menosta, ja joku tulee kertomaan, että jos uskot tähän jumalaan saat pelastuksen. Sä saisit turvaa itsellesi ja se joka sen on antanut aivopesis sua samalla ilman, että sä edes tajuat sitä.

        Jos sulle se joka sua on auttanut ja saanut sut fanaattisesti uskomaan aatteeseensa, sä olet valmis tekemään mitä vaan sen eteen. Tää on psykologiaa. Sairasta sellaista, mutta silti. Älkää ajatelko vain suomalaisen hyvinvointivaltioissa kasvaneen näkökulmasta.


      • eberhardt.fuckelstein

        Karseetakaikki

        Tuossa se yksi ongelma ISIS:n kaltaisia järjestöjä vastaan taistelemisessa juuri on. Se johtaa siihen, että moraalisesti sota on likaista myös ISIS:iä vastaan toimittaessa, mutta parempia vaihtoehtoja on todella vaikea löytää.

        Vietnamin sodassa syntyi vastaavanlainen asetelma ja sitä on kuvattu aika karmealla tavalla elokuvassa "Ilmestyskirja. Nyt!". Se on aika masentava otos jos sen katsoo muutenkin kuin vain väkivaltaviihteenä. Elokuvassa monia asioita saatetaan liioitella, mutta perusasetelma oli silti se, että Vietkong kiristi väkivallalla tukea kylistä, jotka eivät halunneet sitä tukea pelätessään hallituksen joukkojen ja amerikkalaisten kostoa. Koska vietkong koostui paikallisista, se pystyi kiristämään pahemmilla tavoilla ja kyläläiset taipuivat, sillä seurauksella, että hallituksen joukot ja jenkit sitten kostivat. Oikeastaan niissä teoissa oli kyse turhauman purkautumisesta raivona, jota helpotti se, että kohteeksi joutuneet siviilit olivat niin fyysisesti kuin kulttuurisesti erilaisia ja elämäntavoiltaan "jäljessä". Tuollaiset tekijät nostavat varsinkin sivitymättömistä aineksista kootuissa joukoissa monesti rasistisia reaktioita, jotka saattavat ilmetä juuri tuolla tavoin liittolaisen siviilejä kohtaan suoritettuna silmittömänä väkivaltana. Sitä tapahtui USA:n joukoissa jo toisen maailmansodan aikana Tyynellä merellä ja myöhemmin Korean sodassa. Vietnam oli kuitenkin ensimmäinen sota, josta sitä raportoitiin suurin piirtein reaaliaikaisesti maailmalle. Se oli ensimmäinen länsimainen sota, jossa tiedotusvälineet eivät olleet hallitusten pitävässä kontrollissa, koska sähköistyneen tiedonvälityksen aikakausi oli nostanut median mahdin ennennäkemättömäksi tekijäksi. Rahalla saa valtaa, ja medialla sitä oli yhä enemmän. Siksi on siis tavallaan esim. Beatlesien ansiota se, että USA:n joukkojen liittolaistensa siviileihin kohdistamia julmuuksia voitiin näyttää suorissa TV-lähetyksissä. Siksi, ja tietenkin myös 1960-luvun poikkeuksellsisen etnografisen tilanteen vuoksi, Vietnamin sota oli ensimmäinen, jota vastaan nousi niin merkittävä sisäinen vastarinta, että sota jouduttiin lopettamaan sen takia. Vietnamilaisille se tarkoitti vain väkivallan kohteiden vaihtumista toisiksi. Vietkong ja kommunistit teurastivat ne vastustajansa, jotka eivät mahtuneet mukaan USA:n joukkojen kuljetusvälineistöön heidän poistuessaan.

        Mainittu Vietanamin sodan asetelma ei kuitenkaan ollut mitenkään uusi tai ainutlaatuinen, silloin se vain ensimmäistä kertaa tuli laajasti julki. Vastaava on tapahtunut maailman sivu ja melkoinen osa natsien julmuuksista oli samanlaisen turhauttavan reaktion tulosta, jota vielä erittäin huomattavasti voimisti miehittäjän avoimesti propagoima rasistinen ja erittäin väkivaltamyönteinen ideologia. Tämä koskee siis vain partisaaneja, jossain määrin myös lännessä toimineita vastarintaliikkeitä, vastaan suoritettuja operaatioita. Juutalaissiviileihin kohdistuneet julmuudet olivat puhtaasti rasismin ja valloilleen päästettyjen väkivaltarikollisten tulosta (vrt nämä polttopulloiskut Suomessa, sama peruskuvio vaikka tulokset tällä kertaa vain naurettavia, eivät traagisia, onneksi).

        Tämä asetelma ei ole tuntematon myöskään suomalaisille. Kansalaissodassa punaiset pakottivat miehiä, jotka olivat jääneet heidän alueelleen, taistelemaan riveihinsä julistamalla jonkinlaisen asevelvollisuuden. Samalla tavoin toimivat myös valkoiset. Valkoisten voitettua joitakin näistä sangen vastahakoisesti punaisten riveihin liittyneitä kohdeltiin hyvin julmasti ja ilmeisesti jopa teloitettiin. Sokean vihan ja raivon alkaessa laantua valkoiset alkoivat tuomioissaan huomioida myös olosuhteita, joissa punaisten puolella taistelleet olivat heidän riveihinsä joutuneet, mutta silti aika moni heistä käsittääkseni menetti kansalaisluottamuksensa, koska heidän katsottiin yhtä kaikki olleen mukana maanpetoksellisessa toiminnassa. Näille ihmisille itselleen se oli traagista. Kapinan alkuvaiheessa kuitenkin näytti sille, että punaiset tulevat voittamaan ja moni katsoi paremmaksi mieluummin alistua heidän valtaansa, oman tulevaisuutensa turvatakseen, vaikka sinänsä olisi inhonnutkin heidän ajatusmaailmaansa ja heidän harjoittamaansa terroria ja väkivaltaa. Terrorin eskaloitumista ja syyttömien joutumista sen uhriksi on mainiosti kuvattu Väinö Linnan kolmiosaisessa tiiliskivessä "Täällä Pohjantähden alla", joka myös hienosti kuvaa ruohonjuuritasolla sen sosioekonomisen ja poliittisideologisen prosessin, jonka tuloksena sota syttyi. Tuon kuvauksen pohjalta on jossain määrin mahdollista ymmärtää vastaavia tapahtumia myös muualla päin maailmaa.

        Mielenkiintoinen yhtymäkohta nykytilanteeseen on siinä, etä kansalaissodan aikaiset pakolaiset olivat, kuten irakilaiset nyt, nuoria miehiä. He tosin yleensä pakenivat miehittäjän alueelta toiselle liittyäkseen vastapuolen joukkoihin. Näinhän osa irakilaispakolaisistakin on tehnyt, mutta ovat sitten...


      • eberhardt.fuckelstein

        ... huomattuaan taistelunsa vapaiden joukkojen riveissä turhaksi ja kenties väistämättä tappioon johtavaksi päättäneet paeta koko sotaa. Näin kävi myös Suomessa 1918. Sodan alkaessa kääntyä punaisille tappiolliseksi, karkuruus heidän riveistään lisääntyi ja huomattava joukko entisiä punakaartilaisia päätyi Venäjän rajan taakse mm. englantilaisten maihinnousujoukkojen riveihin Murmanskin rintamalla. Huvittavaa sinänsä, että siellä he palvelivat kapitalistista isäntää ja olivat siis aivan vastakkaisen poliittisen ideologisen palveluksessa, joskin osittain vastustaja oli sama, Keisarillisen Saksan sotavoimat ja niiden liittolainen Suomi. Voisi olettaa, että tässä joukossa ehkä oli enemmäkin juuri niitå, jotka eivät olleet lähteneet kapinallisten mukaan ideologisen palosta tai halusta rakentaa parempi tulevaisuuden Suomi. Heissä saattoi olla juuri niitä, joita koko asian poliittinen puoli ei kiinnostanut lainkaan, mutta ajautuivat painostuksen vuoksi mukaan ja huomasivat joutuneensa väärälle puolelle, sekä niitä, jotka olivat lähtenee sotaan vain silkkaa seikkailunhaluaan.

        Suomalaisten valkoisten Venäjän rajan yli lähettämät vapautusretkikunnat välttivät yhteenottoja liittoutuneiden joukkojen kanssa, huolimatta siitä, että kaikkein saksalaismielisimmät suomalaiset olivatkin valmiita sotatoimiin länsivaltoja vastaan. Mannerheim ja monet muut "ryssän upseerit" eivät olleet ja heidän olemassa olonsa pelasti Suomen väestökatastrofilta sodan jälkeen. Ilman heitä nälkään olisi kuollut koko joukko myös voittajia, ei vain leireille kasattuja punavankeja, kuten sittemmin tapahtui. Mannerheimin voittajavalloilta neuvottelemat luotot ja viljatoimitukset olivat sillä hetkellä ratkaisevia maalle, jolla ei ollut omavaraisuutta elintarvikkeiden suhteen ja olemassa olevakin tuotantokoneisto oli osin sodan tuhoamaa ja sekasorron vallassa.

        Aivan kansalaissodan loppuvaiheessa lähti liikkeelle myös merkittävä määrä siviilipakolaisia ja kokonaisia perheitä. Heitä kohdeltiin sotavankeina ja he kokivat leireillä kauheissa olosuhteissa todella kovia kohtaloita. He lähtivät liikkeelle välttääkseen voittajan koston ja pyrkivät Neuvostoliittoon. Heidän matkansa päättyi Lahden tienoille Felmannin pelloille pohjoisesta edenneiden valkoisten ja etelestä Helsingin suunnasta saapuneiden saksalaisten katkaistua heidän tiensä. He kohtasivat koston, johon varsinkin aluksi liittyi satunnaista vihaväkivaltaa. Vastaavanlainen pakoaalto on odotettavissa myös Lähi-idässä, mikäli ISIS kukistuu. Silloin sen taistelijat ja heidän perheensä lähtevät etsimään suojaa muualta ja pyrkivät piiloutumaan muiden pakolaisten joukkoon, kuten keskitysleirien vartijat pyrkivät naamioitumaan vangeiksi tai lähiseudun siviileiksi liittoutuneiden joukkojen saapuessa paikalle. Pääosin pakenevat ISIS-taistelijat luultavasti suuntaavat kohti islamistien voimakkaita tukialueita Afganistanissa ja Pakistanissa, ehkä myös Afrikassa ja muualla, missä länsimaiden valvontakoneisto ei pysty heitä löytämään. Mutta osa saattaa pyrkiä myös Eurooppaan, varsinkin heistä, jotka ovat täältäpäin lähteneet. On varmaa, että osa heistä myös pääsee läpi kontrollien ja saattaa muodostaa myöhemmin pahan turvallisuusuhan. Nämä ihmiset nimittäin tuskin ovat niitä, jotka lannistuvat tappiostaan, vaan ovat entistäkin enemmän täynnä katkeraa vihaa. Siksi turvallisuuselinten tulisi tehostaa toimintaansa kaikissa Euroopan maissa huomattavan pitkäksi aikaa ISIS:n tappion jälkeenkin.


    • ei.tätä
    • Noentiiä

      Kurdeja lisää! Tämän kyseisen terroristijärjestön uskonto sanoo, että jos he vahingoittaa naista, ei pääse kuoleman jälkeen paratiisiin. ISIS on jo hyvin heikossa asemassa ja heikkenee koko ajan, lähinnä siksi että niiden resursseja tuhotaan, mutta naisiin ne ei kovin nopeasti kajoa.

    • isis_kiima

      Meiän luokalla on yksi muija joka kuolaa kaikkien arabien ja muslimien perään jatkuvasti. Samalla jatkuvasti haukkuu ja pilkkaa suomalaissyntyisiä mm .junteiksi ja natseiksi. Uskoisin, että hänessä on oivaa ainesta ns.isis-vaimoksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe