Esaimaa ja LUT

kaukaakatsoen

On pitään ollut tiedossa että Esaimaa ei julkaise LUT mitää arvostelevaa tekstiä tämäkin ei mene läpi. PItäisi vielä tilata ko mainoslehti

Ei ihme jos tarvitaan irtisanomisia, kun henkilöstön irtisanomiseen tarvitaan viikko. Liike-elämässä tämä tapahtuu tunnissa. Nyt henkilöstöä riipustetaan hirressä viikko, ja tänä aikana toiminta on lamassa. LUT on vielä hallintolain alainen ja neuvottelujen tuloksesta on mahdollisuus, jokaisen jota asia koskee salassapitovelvollisuudesta riippumatta saada tietoa vaikka pääluottamusmieheltä. LUT tilanne johtuu vääristä valinnoista, LUT on omilla päätöksillä ajanut alas ne alat joissa olisi ollut mahdollisuus tehdä yhteistyöttä teollisuuden kanssa ja keskittynyt ns uusiutuvaan energiaan. Yleensä vääristä valinnoista vastaa johtokunta, jonka olisi aika vetää omat johtopäätökset

26

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liika-on-liikaa

      Itse uskon täysin, että lut:ssa on aivan liikaa suojatyöpaikkoja, joten niistä voi hyvin vähentää ainakin reilut 100 henkilöä.
      Uusiutuvaan energiaan ollaan pantu paljon paukkuja ja siitä on toivottu paljon. No nähtäväksi jää, tuleeko siitä mitään pelastusta pidemmällä aikavälillä.
      Suomessa on paljon yliopistoja ja ehkä muutama yliopisto pitäisi jopa lakkauttaa. Tästä on puhuttu aika ajoin mutta vielä ei olla yhtään lopetettu. Tulevaisuudessa ehkä tapahtuu joko jonkinlaisia yhdistymisiä tai lopetuksia.

    • säästösika

      Alle 100 000 asukkaan kaupungeista voisi lakkauttaa yliopistot Rovaniemeä lukuunottamatta. Kun ajattelee Lappeenrannan sijaintia ja yhteyksiä muualle niin kulkeminen Helsinkiin ja Tampereelle on vaivatonta ja halpaa Onnibussin tulon myötä.

    • leipäjonoonmars

      juu tehdään tänne veroparatiisiyhtiö onnibussi yliopisto ja ollaan kokoomuslepäjonoissa kaikki ! hienoa fantastista fantsua, katainen leipäjonopäälliköksi lappeenrantaan.

    • ilmanvärihaalareita

      LUt:tä koskee ihan sama ilmiö, kuin mikä on vallalla koko tässä kaupungissa. Hyväveliverkoston takia on sinne palkattu totaalisen turhia käytävissä kävelijöitä ja netissä plaraavia ajanviettäjiä. On tullut paikanpäällä havaittua. Uteliaisuuteni herättää vain se, ketkä hv- verkostoon kuuluvista joutuvat lähtemään. Vai onko verkostoon kuulumattomia tarpeeksi tavoitteen saavuttamiseksi?

    • LUTonTärkeä

      Onko siis joku ihan oikeasti paikkakuntalainen sitä mieltä, että tuhansiä ihmisiä suorasti tai epäsuorasti työllistävä yliopisto pitäisi paikkakunnalta lakkauttaa? Sympatiaa irtisanotuille - tietääkseni heitä ei irtisanota siksi, että olisivat olleet suojatyöpaikassa. Kyllähän edellä näkyviä katkeria ja kateellisia kommentteja on helppo kirjoitella, mutta nämä irtisanotut on ihan oikeita ihmisiä, ja tehneet työnstä todennäköisimmin oikein hyvin. Ajat ei ole helpot, eikä johtajienkaan työ ole aina virheetöntä, mutta mieluummin kyllä vastuuttaisin päättävässä asemassa olevia ja muita vastuun kantajia sekä valtion ohjauspolitiikkaa irtisanomisista, kuin muutamaa reppanaa, jotka irtisanomisten uhriksi ovat joutuneet.

    • lutamk

      noin 120 sai kenkää. Voivat nyt rekrytoitua ja siirtää osaamistaan. nyt on se aito kokoomus mahdollisuus !! Modernisti.
      ja tulevaisuudessa lut ja amk pyörii yhdellä hallinnolla, toiminnot yhdistetään. halvemmaksi tulee.
      Ja kun ulkomaiset verorahoillamme ilmaiseksi opiskelijat alkaa maksaa opiskelustaan, niin saadaan tuloja. voidaan maksaa palkkoja....

      • verotnouseee

        ulkomaalaisia on jo liikaa ilmaiseksi opiskelemassa suomessa, joten tarvitaan niille maksut.
        On väärin maksattaa veronmaksajilla ulkomaalaisten opiskelut - se on oikeastaan rikos veronmaksajaa kohtaan !!
        Samoin pakolais turistien lomien maksu ei kuulu veronmaksajille, ei siis ollenkaan !!


    • kfhgn

      Suomen kokoisessa maassa on 14 yliopistoa ja 6 yliopistokeskusta, sekä Akateemiseksi koulutukseksi laskettava Maanpuolustuskorkeakoulu. Näissä opiskelee noin 165 000 henkilöä. Henkilökuntaa on noin 32 000 .

      Lisäksi tulevat vielä alemman asteen ammattikorkeakoulut ym. ei akateeminen koulutus.
      Kun katselee näitä koulutuksessa olevaa väkimääriä, ei ole ihme, jos julkinen talous sosiaali- ja terveyden huoltomenoineen on paisunut kestämättömäksi.

      Lappeenrannan Yliopisto on opetusohjelmineen niitä harvoja yliopistoja Suomessa, jotka uusilla innovaatioillaan ja tuotekehittelyillään turvaavat yrityksille vientiin sopivien tuotteiden valmistuksen.

      • ursal

        Jokainen yliopisto on omien sanojensa mukaan innovatiivinen. Miten iso osa LUTin dippainsseistä on ollut kehittämässä jotain oikeasti hyödyllistä Suomen kannalta, se on oikea kysymys.


    • exettilaaja

      etelä saimaa ei julkaise paljoo muutakaa varsinkaa arvosteluja koski ketä tahasa.

    • mitäänsanomatonlehti

      Etelä saimaa on ihan paska lehti

    • Totuuttaeikerrota

      Edelliset irtisanomiset ja yt:t kun oli Esaimaa ei julkaissut mitään negatiivista asiasta kun laittomia irtisanomisia yms. Täysin hyväveli järjestö ja suojatyöpaikkoja aivan liikaa ja toiset vaan nostaa palkkaa. Totuutta ei tulla näissäkään irtisanomisissa kertomaan.

      Kokoomus ja porvarit tämän takana ja suhteet Etelä-Saimaaseen ;-)

    • Mielipiteet-esille

      Minä olen lopettanut Etelä-Saimaan tilauksen sekä osallistumisen lehden keskusteluihin. Aikaisemmin kirjoittelin paljon erilaisia näkökantoja keskusteluketjuihin, mutta monet jätettiin julkaisematta. Niimpä olen siirtynyt tänne sekä muille keskustelupalstoille. Haluan pitää kiinni sananvapaudesta ja ilmaista mielipiteeni. Erilaisten mielipiteiden ilmaiseminen ei ole rikos ainakaan vielä. Eikä toivottavasti tulevaisuudessakaan.

    • unelmahöttöä

      Eipä voi paljon odottaa lehdeltä joka on punavihervasemmiston äänenkannattaja. Hyvä lehti pilattu "yhden totuuden" toimittajilla.

    • Surkealehti

      Aikaisemmin vuosia sitten lehdessä oli paljonkin kriittistä kirjottelua vaikka virkamiehistä. Nyt on pelkkää hymistelyä. Päätoimittaja vissiin pelkää ja suojelee kavereitaan jotka on töissä politiikassa ja kaupungilla. Kyllähän niitä juttuja liikkuu miten suojelee tiettyjä tahoja vaikka olisivat tosi epärehellisiä..

    • hyyväveeli

      Etelä-Saimaan nykylinja on tosiaan hymistelyä. Tutkiva journalismi on loppunut.

      • lehdistökriisissä

        ------ voi yleistää muihinkin lehtiin, täysin mainos lehtiä esim hesari on hampaaton,,,,
        toimittajat pelkää potkuja ja päätoimittajat on lahjottuja.

        Pravdan tasoa on suomalainen herlin lehdistö kokoomus markkinatalous suomessa....lipäjonosuomessa


    • eikelpaavessapaperiksi

      Onko täällä kaakossa vaihtoehtoa Etelä-Saimaalle? Ei kyllä millään jaksaisi enää lukea tämän lehden yksipuolisia uutisia. Suurin osa uutisistakin on lainattu hesarista. Mitä tämä oikein on?

    • etelävainaa

      Sanomalehtien aika alkaa olla ohi, nuoremmat lukee uutiset netistä. Eilisen uutisia tilaavat kotiinsa lähinnä vanhukset.

    • pakkomonikulttuurihlvett

      lut ja muut oppilaitokset ympäri suomen maan, voisi ottaa lukukausimaksut ulkomaalaisilta, siis tehdä bisnestä, niin tulisi rahaa laitoksen ylläpitoon.
      Tämä nykyinen malli, jossa vierasmaalaiset ilmaiseksi opiskelee ja asuu täällä, ei vetele, kun ei ole rahaa ilmaisiin opiskeluihin ja ilmaiseen turismiin suomessa.

      Onkos tää vaikea ymmärtää yliopisto ja amk tasolla ? - mutta kun se oma työpaikka menee ja laitoksia alasajetaan rahan puutteessa, niin ehkä alkaa kovapäisinkin monikulttuuri hvetin asiamies tai nainen uskoa todellisuutta, vai ???

      • verorahaatuhlataan

        voisi tosiaan alkaa kerätä rahaa, --- verorahojen tuhlaus ulkomaalaisille tulee nopeasti lopettaa !!!!!!


    • Pravda-Saimaa

      Pelkkä propaganda-lehti nykyään.

    • takakylältä

      Nämä ilmaisjakelulehdet kertovat riittävästi paikkakunnan asioista ja onhan esim. Vartissa hyväkirjoituspalsta jossa kirjailija Petteri Sairanen kertoo elämästään ja luontosuhteestaan. Lappeenrannan uutisten päätoimittaja Kannala on aivan huippua kirjoituksissaan. Hän uskaltaa sanoa suoraan asioista niin kuin ne ovat, eikä turhaa mielistele päättäjiä.
      Eteläsaimaassa oli tänään saarelan kolumni jossa hän hyvin törkeästi haukkui Kannalaa.
      Tämä turhake lehti eteläsaimaa saa kyllä jäädä minulta tästä lähtien tilaamatta.
      Kauppojen mainokset ja seurakuntauutiset voilukea muualtakin.

    • onnellinenkuinomena

      nyt on tehty... sanottu vetelä saimaa irti.

    • uusijuttu

      Esaimaassa oli tänään juttu LUT. Jutun idea oli, että nykyinen rehtori ei pysty hoitamaan hommaa. Joko professori oli kertonut, ettei pääse rehtori puheille niin kuin ennen ja toinen että rahoista joutuu kilpailemaan LUT sisällä. Koko juttu haisee siltä, että pari professori ei voi enää hyödyntää LUT omassa liiketoiminnassa kuten ennen. Etelä-Saimaan artikkeli oli tilaustyö joiden professorin puolelta. Samat tahot jatkoivat esaimaan keskustelupalstalla asian rehtorin haukkumista. Mitään nimiä ei tietenkään esitetty. Etelä-Saimaa kertoi myös, että yhteistyötahot ja sidosryhmät yhtyvät arvosteluun. Mitä nämä yhteistyötahot ja sidosryhmät ovat. Mitä arvo on sellaisella taholla, joka ei uskalla esittää mielipidettä omalla nimellä ja mitä lehtimiestapaa on sellainen, että henkilöä arvostellaan julkisesti, mutta tahot eivät uskalla kertoa omalla asioita omalla nimellä.
      Jutussa kehuttiin aikaisempaa rehtoria siitä, että hän oli yhteiskunnallisesti aktiivinen ja LUT oli suuntautunut maakuntaan. Edellisen rehtorin aikana organisaatio kasvoi erilaisilla suhdetoimintaihmisillä ja muilla jotka eivät kuulu yliopiston tehtäviin. Samalla opetus ajettiin alas ja valtaa yliopistossa käytti hallintojohtaja ”rovasti”, joka kylläkin lähti lomalle kun Yt neuvottelut alkoivat. Rahaa haaskattiin tarpeettomiin aurinkopaneeleihin ja toimettomaan tuulimyllyyn. LUT tehtiin mauttomia mainioksi, joille muu Suomi nauroi. Mainostoimistolla teetettiin erilaisia esitteittä ja pahvinukkeja. Tätä sai edellinen rehtori aikaa. Jos Etelä-Saimaa selvittäisi LUT mainoskulut viime vuosilta, ilmeisesti ovat julkista tietoa.
      Maakunnan insinööritoimistot arvostellevat LUT siitä, että LUT ei ole enää insinööriosaamista. Koko perusinsinöörikoulutus on ajettu alas. LUT on ostettu erilaisia sijoituksia ns. kansainvälissä vertailuissa. Kyseiset vertailut ovat maksullisia ja niihin osallistuvat vain ne jotka katsovat sen aiheelliseksi.
      Nykyinen rehtori ei voi hankia ulkoista rahaa, jos tutkimus ei ole laadukasta ja sitä se ei ole suurimmalta osalta. Koko olemassa olon aikana LUT on ollut noin 6 kansainvälisen tahon professoria ja nyt ehkä kaksi.

      Lehdistö joka ei täytä tehtäväänsä kuolee ja sitä Etelä-Saimaa on tekemässä. Lut on samalla suunnalla jos muutosta ei tapahdu.
      Kirjoitan tähän koska Esaimaa ei julkaise

    • Turha-lehti

      Minäkin luin jutun Etelä-saimaasta ja ihmettelin. Jokin siinä tuntui oudolta, että vähän aikaa johtajana ollutta naista arvostellaan löysin perustein. Onko niin, että henkilökemiat eivät natsaa yliopistolla vai saiko potkut muutama hyväveliverkostoon kuuluva. Tuollaiset arvostelut pitäisi puhua työpaikalla keskenään eikä lehtien palstoilla.

      Kaikenkaikkiaan Etelä-saimaa on muuttunut aivan turhaksi lehdeksi. Siellä rajoitetaan sananvapautta rajusti, koska juttuja ei saa enää kommentoida vapaasti. Keskustelut ovat tyrehtyneet täysin olemattomiin. Mielenkiinto lehteä kohtaan on loppunut. Luulen, että lehti lopetetaan lähiaikoina.

      Ihmiset hakevat tietonsa yhä enemmän ns. vaihtoehtomediasta. Esim. MV-lehdestä. Siellä kirjoitetaan asioista niinkuin ne ovat eikä piilotella ja sensuroida mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2814
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      522
      2645
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      55
      1077
    Aihe