Onko läpäistyjen tenttien arvosanalla merkitystä?

sdfgih

Eli tiedättekö onko sillä mitään merkitystä missään vaiheessa opiskelua tai elämää jos on suoritettuna rivi tenttejä 1/5 arvosanalla verrattuna vaikkapa sitten 3/5 tai 5/5-keskiarvoon?

15

2257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onhasil

      Merkitystä on sillä, mitä osaa ja mitä ei osaa. Rivi arvosanoja 1/5 osoittaa osaamattomuutta ja välinpitämättömyyttä. Sillä toki on merkitystä.

      Todistukseen merkitään opintokokonaisuuksien arvosanat. Alle 3/5 arvosanaa ei huoli kukaan.

    • Riippuu

      Vain jatko-opintoihin vaaditaan hyvä keskiarvo. Työnantaja ei yleensä kysy mitään arvosanoja.

    • nablarabula

      Toki kannattaa muistaa, että liian hyväkin arvosanarivi voi koitua ongelmaksi. Jos keskiarvo huitelee 5 tietämillä, voi se vihjata autistisiin / perfektionistisiin / hikipinkomaisiin piirteisiin, jotka eivät ole niitä työnantajan haluamia henkilöitä. Tällöin ne myös saattavat antaa kuvan aika epäsosiaalisesta ja ei-tiimipelaajasta, joten lähtötasolla varmaan se 4/5 arvosanat ovat työllistymisen kannalta parhaimmat.

    • Mittarit_tässä

      Jos tavoite on tutkijan ura, niin 5/5 on hyvä targetti. Jos meinaa työelämään, niin 4/5 ja 3/5 on ihan ok juttu. Itselle tärkeästä ainekokonaisuudesta 5/5 on hyvä, jos hakeutuu tietylle ikiomalle spesiaalialalle. Pelkät ykköset todistuksessa ovat kyllä vessapaperia. Saa työntää todistuksen koulun vessan pönttöön ja vetää vettä päälle. Nopea koulun läpäisy yleisarvosanalla 4/5 on merkki "mestarista"

    • jopjop

      Yksittäisen tentin hyväksytyllä arvosanalla ei ole merkitystä. Ne eivät sellaisenaan näy kandin tai maisterin todistuksessa. Mutta vaikuttavathan tenttiarvosanat luonnollisesti siihen, millainen kuva sinusta on opettajilla ja ehkä opiskelutovereillakin. Jos jatkuvasti vetelet 1/5, sinua tuskin paljon arvostetaan.

      Mutta jokaisen tentin arvosana tietysti vaikuttaa siihen, millaisia ovat opintokokonaisuuksien (perusopinnot, aineopinnot, syventävät opinnot) arvosanat ja nämä näkyvät todistuksessa. Kyllä työnantajaa kiinnostaa yleensä, mitä olet opiskellut ja millaisella menestyksellä siinä vaiheessa, kun näyttöä työelämän ansioista ei vielä ole. Heikot arvosanat ja hidas eteneminen kertovat heikosta suorituskyvystä. Eikö tämä ole aika selvä asia? Työnantajaa kiinnostaa suuresti, mihin pystyt ja mitä sinulta voi odottaa.

      Jos menet satamaan ahtaajaksi, niin silloin tietysti katsotaan enemmän hyvää kuntoa kuin yliopiston arvosanoja.

      • Huomautan_toki

        Jos on pitkänä opiskeluaikana vedellyt ykkösiä tai kakkosia, niin on syytä olla hyvä selitys siitä, miksi näin on käynyt: ylioppilastoiminta, intensiivinen harrastus tai perhesyyt. Sairauskin tietysti käy, mutta se ei ole meriitti.


    • 26_

      Joo, ei niillä yksittäisillä arvosanoilla taida olla sen pahemmin merkitystä, mutta toki pelkkien ykkösten ja kakkosten vetely esim. seitsemän vuoden opiskeluaikana kertoo suoraan sanottuna tyhmyydestä ja laiskuudesta. Sen sijaan alle viiden vuoden valmistumisaika ja rivi kolmosia on mielestäni ihan kohtuullinen suoritus, joka kertoo siitä, että ainakin olet oppinut jotakin omaan alaasi liittyvää. Ja toki, kuten joku jo totesikin, opiskelukavereille saattaa tulla kuva laiskasta ja kyvyttömästä tyypistä, jos kaikista kursseista mennään rimaa hipoen ja hitaasti.

      Kannattaa joka tapauksessa muistaa, että se varsinainen oppiminen alkaa vasta työelämässä. Yliopisto antaa pohjaa ja takeita tulevalle työnantajalle siitä, että olet kykeneväinen oppimaan uusia asioita.

    • ali-ihmiset

      ja täällä tyhmät ali-ihmiset puhuvat Suomen sairaasta ja vääristyneestä arvostelu -maniasta (juuri tuo 1-5 skaala jossa edellä esimerkkejä) Miksi jotkut kuvittelevat että sillä arvostelu on joku "normi" ja maan tapa - kun sille ei kuitenkaan juuri löydy vertailukohtia ulkomailta. Tiedän tapauksia että Ruotsin yliopistojen vast. tdk:ssa opiskelevat (ruotsalaiset) ovat saaneet käytännössä samoista aineista joko Godkänd tai Väl godkänd. Tällöin mahdollinen huono arvosana (2 tai 1) ei leimaa ihmistä tarpeettomasti kun varsinaista arvostelua ei ole. Eli 2 tai 1 taidot kuitataan suoritusmerkinnällä Godkänd (jos hyväksyttävä läsnäolo läpäistyt tentit ovat olemassa) Entäpä sitten tapaukset joissa arvostelijat antavat tahallaan esim. arvosanan 2 (tiedän tapauksia) pilatakseen ao. opiskelijan maineen tahallaan ??

      • jayli-ihmiset

        "Tällöin mahdollinen huono arvosana (2 tai 1) ei leimaa ihmistä tarpeettomasti kun varsinaista arvostelua ei ole. "

        Siinähän se tuli! Arvosanoilla on merkitystä, huonot arvosanat leimaavat.

        Arvostelussa on se hyvä puoli, että toisaalta hyvät arvosanat ovat eduksi. Kyllä se motivoi yrittämään.


      • ylimieliset-ihmiset

        Tuommoinen kaksiportainen arvosana myös vähän passivoi opiskelemaan. Tiedän niitä, jotka lukee paljon hyvien arvosanojan tähden ja jos nyt vain arvosanat on mallia hyvä/huono/hylätty niin harva tähtäisi enää parhaimpiin pisteisiin vaan enemmänkin ylittämään riman tuon hyvän suhteen. Samoin, jos on ennestään alle keskinkertainen opiskelija niin todennäköisesti asettaa mielessään riman sille tasolle, että saa vain sen huonon arvosanan.


    • yliopistolainen

      "Mutta vaikuttavathan tenttiarvosanat luonnollisesti siihen, millainen kuva sinusta on opettajilla ja ehkä opiskelutovereillakin. Jos jatkuvasti vetelet 1/5, sinua tuskin paljon arvostetaan."

      Jos arvosanojen perusteella ihmisiä arvostaa tai on arvostamatta, niin silloin on mielestäni elämän realiteeteissa jotain jo enemmän pielessä ja kertoo paljon enemmän niistä opettajista ja opiskelutovereista, kun itse arvosanojen saajasta. Minä en ketään ihmistä arvosta tai ole arvostamatta arvosanojen perusteella vaan minulla ihmisten arvostus perustuu aivan muihin asioihin.

      Eikä kyllä ainakaan omalla alallani toiset opiskelijat voi mitenkään toisten arvosanoja edes tietää, ellei niitä itse heille kerro. Meillä kun arvosanoja ei ilmoiteta nimen kanssa.

      • toinenylislainen

        Olen samaa mieltä siitä, että toisen tuomitseminen muutaman heikohkon opintosuorituksen johdosta on vähintäänkin typerää, mutta jos perus- ja aineopinnot ovat pelkkää ykköstä, niin kyllähän se kertoo siitä, ettei kyseinen henkilö ole oikeasti joko kovinkaan fiksu tai ahkera, ehkei kumpaakaan.


    • yliopistolainen

      Miten se kenenkään toisen päänsärky on, jos jollekkin opiskelijalle tulee vaikka kaikista kursseista ykkösiä. Jos opiskelija on itse arvosanoihinsa tyytyväinen, niin mielestäni siihen ei silloin ole silloin muilla sanomista. Ei kaikkien aina välttämättä tarvitse saada niitä parhaimpia arvosanoja ja yliopisto on paljon muutakin kuin pelkät arvosanat. Luulisi jo yliopistossa opiskelevien ihmisten ymmärtävän, että ihmiset ovat erilaisia ja ihmisillä on erilaisia tavoitteita ja toiset ihmiset ovat eri asioihin tyytyväisiä kuin toiset.

      • toinenylislainen

        Elämää on myös yliopiston ulkopuolella, ja jos toinen ihminen on puhtailla ykkösillä vedellyt läpi koko opintonsa, kuuluu kysymys siitä, onko tuollainen tyyppi palkattavissa tai suositeltavissa. Se on sitten eri asia, jos arvosanat ovat vaikkapa kakkosta ja kolmosta tyypin tehdessä töitä siinä sivussa tms.

        Tästä on kysymys; ei siitä, että toinen ihminen tuomittaisiin huonoksi ihmisenä sinänsä tjsp.


    • Hör.ni

      Ihminen voi myös jättää opiskelut kesken kun ei pärjää tenteissä, mutta silti menestyä hienosti urallaan, kunhan on ymmärtänyt ottaa oikean puolueen jäsenkirjan,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe