Alan vaihto 40-vuotiaana

HeidiHee

Olen opiskellut koko ikäni viheralaa (puutarhuri ja hortonomi) ja nyt riittää! Kokoaikatöitä ei löydy tai jos löytyykin, kokoaikaisuus muuttuu määräaikaiseksi niin, että joudun olemaan ainakin 4 kuukautta pankolla.

Olen jo 40-vuotias ja mietin, että jos nyt vielä lähden opiskelemaan, niin mikä ihan oikeasti kannattaisi. Olen toiminut myynnissä ja hoitoavustajana, mutta tiedän että hoitoalan työ on viimeinen mihin ryhdyn, mielummin kaivan vaikka ojaa.

Onko teissä myöhäisherännäisiä? Ja miten löysitte itsenne uudelleen? Miltä alalta ylipäätään löytyy kohtuupalkattua työtä, jossa ei tavitse koko päivää istua tai seistä räntäsateessa.

15

3010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapio_Eevertti

      Hyvistä ojankaivajista(lapiomies) on jopa kysyntää. Omakotitalon pihaan ei uskalla kaivinkonetta raijata. Menee nurmikot sun muut pilalle ja tärviölle. Vahvaselkäinen lapiomies tulee silloin paikalle hätiin saappaat jalassa ja tekee kuopat ja ojat suitssait ja nopeasti. Piha pysyy kunnossa ja siistinä. Ja lompakosta löytyy euroja. takaan sen.

      • omakotikullkallis

        Ai sulla, opiskelijallako. Vai muutenko vaan surfaat joka palstalla egoilemassa mersumies?


    • Yrittäjäksi

      Perusta kukkakauppa, joka tarjoaa myös vihersuunnittelua

      • tuulitasku

        Tiukassa on leipä kukkakauppiaalla. Tiedän jo pari, jotka menneet konkkaan tänä vuonna vaikka toimineet vuosia. Markettien kukkamyynnit ottaneet osansa.


      • Ihan_Turha

        Kyllähän tuo viherala on jo kokonaisuudessaan aika kuopattu. Maanrakentajat tekee muka ammattilaisina pihat, kiinteistöhuoltajat sössii viherhuollon, marketit myy kukat, sisustussuunnittelijat piirtele nättejä pihoja ilman mitään tietoa tai taitoa oikeista rakenteista ja soveltuvista kasveista, silti myyvät! Syyttävät sitten vaan hunoa taimilaatua, kun mikään ei kasva tai sitä ammattitaidotonta maanrakentajaa kun muurit sortuvat. Ongelma on että tällä alalla on näitä ryöstäjiä samalla tavalla kun "rakentajia" rakennusalalla. Loppukädessä on sen tilaajan tiedettävä mistä maksaa...

        Niin... mihin niitä viherammattilaisia sitten tarvitaan? No Helsingissä ehkä, muualla ei enää missään!


      • Höpönpöppööö---

        Viheralaa ei voi opiskellakoko ikäänsä. Kirjoittaja tarkoittikin varmasti, että on työskennellyt koko ikänsä viheralalla, vai mitä?

        Viherala ei myöskään sovellu voimakkaasti allergisille ja allergiseksi voi herkistyä ajan mittaan.

        Viheralalla jos on töitä niin ne ovat siivoojapalkalla haravointia ja kukkien istutusta kesä ajan. Tässä välissä totean jo, että on rahallisesti parempi mennä jo suoraan siivousfirmaan töihin! Tämä työ sopii pelkän peruskoulun suorittaneille ei-allergisille ajelehtijoille/alisuorittajille, kunnianhimottomille ihmisille, rappioalkoholisteille suojatyöpaikaksi. Puutarhurin työhän on sesonkityötä, kesällä työtä, mutta ei talvella.


      • jdklfdkljfklfj
        Höpönpöppööö--- kirjoitti:

        Viheralaa ei voi opiskellakoko ikäänsä. Kirjoittaja tarkoittikin varmasti, että on työskennellyt koko ikänsä viheralalla, vai mitä?

        Viherala ei myöskään sovellu voimakkaasti allergisille ja allergiseksi voi herkistyä ajan mittaan.

        Viheralalla jos on töitä niin ne ovat siivoojapalkalla haravointia ja kukkien istutusta kesä ajan. Tässä välissä totean jo, että on rahallisesti parempi mennä jo suoraan siivousfirmaan töihin! Tämä työ sopii pelkän peruskoulun suorittaneille ei-allergisille ajelehtijoille/alisuorittajille, kunnianhimottomille ihmisille, rappioalkoholisteille suojatyöpaikaksi. Puutarhurin työhän on sesonkityötä, kesällä työtä, mutta ei talvella.

        Toivottavasti en kaltaistasi ihmistä elämäni aikana tule tapaamaan.


    • paskis

      No mä oon lähteny ihan eri alalta just lähihoitajaksi, mitä en koskaan aiemmin edes ajatellut. Kannattaa selailla eri koulujen tarjontaa, aikuisopiskelu on ihan jees. Ammattinetistä sai ammatin mukaan työllisyystietojakin, se on siis ammattinetti.fi
      Mutta etsi myös paikkakuntasi kouluja, jotka tarjoaa aikuisopiskelua. 40v alanvaihtaja on vielä melko "nuori", ei siis mikään toivoton tapaus.

    • Töihinsieltä

      Hortonimille työpaikka jkl! katso mol!

    • amkopiskelija

      Hoitoalalla on hyvin töitä. Jos hoitoala kiinnostaa, niin valitse ennemmin hoitoalan ammattikorkeakoulutus kuin lähihoitajakoulutus. Ammattikorkeakoulun hoitotyön opiskelijana pääsee jo opiskeluaikana lähihoitajan (60 opintopistettä) ja sairaanhoitajan (140 opintopistettä) sijaisuuksiin.

      Viheralan työtilanteesta en osaa sanoa. TE-toimistoissa on ammatinvalintapsykologeja, jotka osaavat auttaa opintojen suunnittelussa. Palvelu on maksutonta. Eli varaa aika ammatinvalintapsykologille.

    • dfgh12

      osaako kukaan sanoa miten sosionomi AMK saa oman alan duunia opiskeluaikana?

    • työmyyräksi

      "osaako kukaan sanoa miten sosionomi AMK saa oman alan duunia opiskeluaikana?"

      Oman alan duunia löytyy opiskeluaikana, kun sitä hakee! Ymmärtääkseni sosionomeilla on laaja-alainen koulutus ja hyvät työllistymisnäkymät?

      Hae lastenhoitajan ja lastentarhanopettajan sijaiseksi päiväkoteihin, kouluihin koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan koulunkäynninohjaajaksi, ohjaajaksi kehitysvammaisten ja vanhusten päivätoimintaan, dementia- ja vanhainkoteihin, kehitysvammaisen ja vanhusten hoitokoteihin ja palvelutaloihin, maahanmuuttajien vastaanottokeskuksiin, henkilökohtaiseksi avustajaksi jne. Kelaan voisi päästä palveluneuvojaksi. Usein on tarjolla myös hoitoapulaisen ja sairaalahuoltajan töitä sairaaloissa, vanhainkodeissa ja terveyskeskuksissa.

      Ja palvelualan töihin pääsee helposti - jopa ilman alan koulutustakin! Jos oman alan töitä ei heti löydy, niin hae sanomalehtien varhaisjakajaksi, varastotyöhön, järjestyksenvalvojaksi, vartijaksi, keittiö- ja ravintola-alalle (tiskaaja, blokkari, keittiöapulainen jne.), siivoojaksi ja kauppoihin myyjäksi. Näistä saat ansaittua rahaa opintoihin.

    • aikkarinope

      Hei,
      Oletko miettinyt nykyisen osaamisesi yhdistämistä opiskelemaasi alaan? Esim merkonomi ja viherala voisi sopia myynnin tehtäviin ko alalla ( kauppa, btob..)?
      Jos saat työpaikan, missä voisit opiskella tutkinnon oppisopimuksella, niin saisit samalla palkankin. Aikuisilla otetaan tausta huomioon, kun mietitään opiskeluaikaa

    • työhönsä.kyllästynyt

      Täytän tänä vuonna 42v ja olen ollut nyt teollisuustyöntekijän 10 vuotta, on alkanut pyöriä mielessä että vaihtaisiko alaa mutta kuten nuorena, nytkään ei ole oikein mielessä mitään mikä erityisemmin kiinnostaisi. Yksi koulu on käytynä nuorena mutta se tutkinto on jo lakkautettu eli Merkantti.
      Yksi suuuuuuri kynnys on myös se että pelkäänpä etten pärjää opintotuilla tai edes sillä ansiosidonnaisen tasoisella aikuisopintorahalla kun palkka on kuitenkin teollisuustöissä aika pieni. Ja löytyykö töitä edes tuore tutkinto taskussa näin vanhalle enää.

    • Hommathaltuun

      Itsellä tuli etenemisessä seinä vastaan joka suunnalta ja palkan ostovoima on pienentynyt jatkuvasti. Ei vaan riitä pelkkä päätyö.

      Nyt 40v:na opintovapaalla töistä ja monimuoto-opiskelijana amk:ssa aikuisiopintorahan, lainan ja lyhennysvapaiden turvin.
      Tuki on pienenemään päin, eikä jatku koko opiskelun ajan.

      Jos pystyn jatkamaan koulun loppuun, niin se tarkoittaa etäopiskelua työn ohessa sivutöineen.
      Jotain uusia ovia saattaa aueta, ja lyön homman seis ja palaan pelkkään työhön sivutöihin, jos en jaksa.

      Eikun kohti uusi haasteita, muuten jää kelkasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe