Pekan tarina

azertyuip

Olipa kerran Pekka Persaukinen.
Hän oli palaamassa kävellen kotiin pitkältä matkalta, mutta vielä oli muutama kilometri kuljettavana. Pakkasta oli reilusti ja Pekka vähissä vaatteissa, joten kylmä alkoi nuoren miehen jo tulla. Pekka käveli omakotitalon ohi ja mietti, että tuolla sisällä olisi lämmin. Hän ei kuitenkaan kehdannut tunnustaa, että oli ajattelemattomuuttaan lähtenyt liian vähissä vaatteissa liikkeelle. Tuntui vähän nololta mennä soittelemaan ovikelloa ja pyytää apua puoli tutuilta ihmisiltä.

Värjötellen Pekka jatkoi matkaansa, kun häntä vastaan käveli Ville Vippaaja. Ville kyseli Pekalta, onko tämän kylmä ja kertoi, että hän voisi auttaa asiassa. Jos Pekka antaisi hänelle tupakan, Ville voisi kusta hänen päälleen.
"kato sit sun tulee lämmin, kun saat sitä lämmintä nestettä".
Aluksi ajatus tuntui Pekasta oudolta, mutta Villen vaikuttavien perustelujen jälkeen, Pekka ymmärsi, että hänen vilunsa voitaisiin pyyhkäistä pois muutamassa sekunnissa. Se olisi hienoa. Pekka antoi Villelle tupakan ja tämä lorautti litran lämmintä nestettä Pekan takille.

Oli lämmin ja mukava olo. Pekka jatkoi matkaansa kohti kotia. Muutaman sadan metrin jälkeen virtsa takissa alkoi kuitenkin jäähtyä ja lopulta jäätyä. Pekan tuli entistä kylmempi. Nyt oli saatava lisää lämpöä ja nopeasti. Pekka lähti juoksemaan takaisin päin etsimään Villeä. Pienen harhailun jälkeen Ville löytyikin. Pekka kertoi ongelmastaan ja sanoi että nyt tarvittaisiin lisää virtsaa, että palelu loppuisi. Villeä alkoi hieman ärsyttämään, ei tässä nyt ehtisi koko ajan virtsailla ihmisten päälle. "montas röökiä sulla vielä on?"

Lopulta päädyttiin ratkaisuun, että Pekka antoi loput tupakkansa askin pohjalta Villelle ja sai taas uuden suihkun takilleen. Tällä kertaa uusi virtsa ei kuitenkaan paljoa lämmittänyt. Vaikka virtsaa oli ollut myös yksi litra kuten ensimmäisellä kerralla, se oli vain sulattanut ensimmäisen lorauksen. Lämpöenergiaa ei ollut riittänyt Pekan lämmittämiseen. Pekka kiiruhti nopeasti kotia päin, mutta ei päässyt kovinkaan pitkälle, kun kylmä alkoi taas iskeä.

Pekka tajusi, että nyt jos tästä aikoi selvitä, ei enää yhden ihmisen rakon sisältö riittäisi. Hätääntyneenä hän ryntäsi kadulla näkemänsä pariskunnan puheille. "Vai sinun päällesi pitäisi lorauttaa?", he ihmettelivät. Pekka kuitenkin aneli kylmissään. Lopulta luvattuaan antaa heille housunsa, pariskunta myöntyi ja lorautti Pekan takille. Tuore 2 litran annos sulatti taas takkiin jäätyneen vanhan virtsan ja Pekka lähti kotia kohti.

Matka ei kuitenkaan pitkään jatkunut. Takkiin tähän mennessä imeytynyt yhteensä 4 litraa virtsaa jäätyi pikaisesti ja ilman housujaan Pekan tuli kylmä hyvin nopeasti. Hädissään hän taas alkoi etsi apua ja juoksella ympäriinsä. Lopulta hän löysi 4 henkisen perheen hiihtoretkellä. Pekka aneli koko porukkaa virtsaamaan päälleen. Hänellä ei kuitenkaan ollut mitään kuin kusinen takkinsa ja se ei perheen isälle kelvannut. Pekka jäi ilman lämmintä suihkua.

Hypotermia alkoi iskeä ja Pekka harhaili ympäriinsä paniikissa. Lopulta hän huomasi olevansa saman omakotitalon edessä, kuin tarinamme alussa. Hän ajatteli, että nyt jos koskaan on tilanne niin paha, että on nieltävä ylpeytensä. Pekka ryntäsi soittamaan ovikelloa. Talon omistaja avasi oven ja Pekka kertoi, että nyt olisi päästävä sisälle lämmittelemään. Housuton ja kusen-hajuinen matkaaja oli kuitenkin talon omistajan mielestä kuvottava näky. Hän ei suostunut päästämään Pekkaa sisälle.

Pekka jäi ulos pakkaseen. Hän päätti, että ainoa ratkaisu on nyt oikaista metsän kautta kotiin.
Hänet löydettiin keväällä lumen sulettua.

12

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ktkktkyhkthk5

      Pikavippi on ihan paikallaan sitä tarvitsevalle, jos sen pystyy vain maksamaan takaisin. Otin takavuosina sellaisia usein enkä joutunut ikinä mihinkään ihme kierteeseen. Mieluummin vastedeskin lainaan rahat jostain kuin paastoan viikon.

      • jhggfg

        Eli päätät sitten paastota pikavipin oton jälkeen vielä pidempään kuin olisit paastonnut säästämällä etukäteen. Sillä näinhän asia on. Sillä jos otat 1000 euron pikavipin 10 kuukaudeksi 100 euron kuluilla, maksat 110 euroa kuussa 10 kuukauden ajan. Jos sen sijaan säästät 100 euroa kuussa 10 kuukauden ajan saat saman asian. mutta olet päässyt oikeasti helpommalla kuin pikavipin ottanut.

        Oikeastaan siis valitset ainoastaan sen, että 7 päivän paastoamisen etukäteen sijaan valitset 8 päivän (tai enemmän) paastoamisen jälkikäteen. Paastoamisen välttäminen pikavipillä on itsepetosta.


      • jhggfg
        jhggfg kirjoitti:

        Eli päätät sitten paastota pikavipin oton jälkeen vielä pidempään kuin olisit paastonnut säästämällä etukäteen. Sillä näinhän asia on. Sillä jos otat 1000 euron pikavipin 10 kuukaudeksi 100 euron kuluilla, maksat 110 euroa kuussa 10 kuukauden ajan. Jos sen sijaan säästät 100 euroa kuussa 10 kuukauden ajan saat saman asian. mutta olet päässyt oikeasti helpommalla kuin pikavipin ottanut.

        Oikeastaan siis valitset ainoastaan sen, että 7 päivän paastoamisen etukäteen sijaan valitset 8 päivän (tai enemmän) paastoamisen jälkikäteen. Paastoamisen välttäminen pikavipillä on itsepetosta.

        "Eli päätät sitten paastota pikavipin oton jälkeen vielä pidempään kuin olisit paastonnut säästämällä etukäteen."

        En ole joutunut paastoamaan sen jälkeen kun keksin pikavipit. En ole koskaan joutunut mihinkään pikavippikierteeseen. Jotkut ovat. Niin kuin ehkä se omaisesi, jonka pikavippivelkoja olet hyväntahtoisesti maksellut takaisin.

        Edellisen kerran otin pikavippiä kesällä 2012. Pyrin nykyisin ostamaan isommat ostokset mahdollisimman edullisella osamaksulla, koska sosiaalitoimisto ottaa säästöt ainakin periaatteessa huomioon. En viitsi kotonakaan säilyttää rahaa sukanvarressa.


    • RöihinVaan

      Mee pummi röihin kuulikko!!?11

    • azertyuip

      Miksi jotkut ihmiset ovat rikkaita ja jotkut persaukisia? On tietysti monta pientä syytä, mutta suurin syy on se että rikkaat ymmärtävät miten raha toimii.

      Joitakin syitä mitä kuulee, mutta jotka eivät pidä paikkaansa
      1) Mulla on niin huono palkka! Väärin: kysymys on siitä mihin sen käyttää.
      2) Yhteiskunta potkii mua päähän! Väärin: et itse viitsi yritää vaan haluat kaiken valmiina.
      3) Kaikki rahat menee siihen ja tohon! Väärin: voit itse päättää mihin rahasi laitat
      4) Rikkaat syntyy rikkaisin perheisiin! Väärin: he voivat olla rikkaita aluksi, mutta eivät osaa kasvattaa omaisuuttaan. Moni aloittaa tyhjästä ja tekee miljoonia.

      Tähän ketjuun kirjottaneista (ensimmäinen) jhggfg ymmärtää miten raha toimii. ktkktkyhkthk5 ja jälkimmäinen jhggfg (sama kirjoittaja?) eivät ymmärrä.

      Raha on aina jonkun velkaa jollekkin toisella. Ja maailmassa ei ole tarpeeksi rahaa velkojen ja niiden korkojen maksamiseen. Siksi taloutemme on pakko kasvaa koko ajan, muuten systeemi romahtaa. Jos sinä olet se joka ostaa kaiken velaksi, olet ton systeemin orja ja se joka siitä kärsii eniten.

      Mutta rahaa saa myös ottamatta lainaa. Ja sitä voi jopa lainata jollekkin toiselle ja saada itse niitä korkoja. Jos toimit näin, hyödynnät systeemiä ja käärit siitä edun.

      • fbkgfbkkhtk5g5iggi5kjgfk

        Sosiaalitoimisto ottaa säästöt huomioon toimeentulotukilaskelmassa.


    • eitajua87

      Pikavippikierteeseen joutuneet voisivat katsoa peiliin, vika on puhtaasti pikavipin ottajassa jos sillä itselleen ongelmia aiheuttaa. Pikavippihän on aivan loistava apu jos tarvitsee äkillisesti hieman ylimääräistä. Olen ottanu vippejä elämäni aikana ja otan varmaan tulevaisuudessakin jos tekee tiukkaa. On älytöntä kuinka porukka syyttää vippejä kun ovat itse niin jumalattoman tyhmiä ja vastuuttomia. Kannattaa pysähtyä miettimään hetkeksi mitä on tekemässä, kannattaa ensimmäisenä vaikka miettiä onko maksukykyä yleensäkään maksaa vippiä pois...

    • Mitäsvittuah_

      Mitä vittua?

    • vähävaraisen hyväksikäyttöä.

      • dswgdgdgdgd

        Pikavippi on yksi vaihtoehto, kun parempaakaan ei löydy eikä ennakkosäästäminen ole mahdollista. Etuna pikavipissä on, että sen saa hyvin nopeasti tililleen. Asettaisin pienituloiselle pikavipin edelle seuraavat:

        - etukäteen säästäminen
        - luottokortti (ei myönnetä useinkaan pienituloiselle)
        - joissakin kunnissa: kunnan sosiaalinen luotto (todella edullinen korko; hidas päätöksenteko) http://www.takuu-saatio.fi/hae-apua/talous-ja-velkaongelmat/sosiaalinen-luotto
        - joissakin kunnissa: Takuu-Säätiön pikavippi (todella edullinen korko; hidas päätöksenteko) http://www.takuu-saatio.fi/palvelumme/takuu-saation-pienlaina
        - osamaksu (joskus aika edullinen)

        Jos mikään edellä mainituista ei onnistu, sitten vasta pikavippiä, varsinkin jos tarvitsee rahan nopeasti tililleen.

        Jos pienituloinen esimerkkihenkilömme sattuu olemaan toimeentulotukea ja peruspäivärahaa saava työtön, niin silloin hänen ei pitäisi lainailla ollenkaan, koska lainan takaisinmaksaminen olisi liian vaikeaa. Hänen on turha edes hakea kunnan sosiaalista luottoa tai Takuu-Säätiön pikavippiä, sitä ei ikinä myönnettäisi. Kallis pikavippi on silloin ainoa vaihtoehto, mutta kuluttajansuojalaki vaatii luotonantajaa tutkimaan luotonhakijan lainan takaisinmaksukyvyn "riittävän tarkasti".


      • syntyy helposti kierre, missä järsitään kohta kynsiä.


      • niinkuin koko maalle on käymässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe