Edes lukiolainen ei ala töihin 14€/h palkalla

Kovat-palkkatoibeet

Suomen palkkataso on järjettömän korkea. Valtion jatkuvalla 5..6 Mrd euron velkaantumisella voidaan kuitenkin edelleenkin elättää 400.000 hengen työttömien laumaa, ja myös työtä karttelevat nuoret siinä ohessa.

Edes kouluttamattomalle lukiolaisellekaan ei kelpaa perusduuni 14 €/h eli 2.350 €/kk palkalla.
http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1437969951592.html

Ei ole ihan mikään pieni osa toiminimityyppisistä yrittäjistä jotka tekee duuniansa reilusti tuota pienemmällä kk-korvauksella. Parturi-kampaajat tsemppaa 1.600 e bruttopalkalla menemään vuosikausia. Saksassa minimipalkan taso on 6 €/h, jolla palkalla on jo otettava työ vastaan. Tai muuten sosiaalietuudet menetetään.

Suomi on nykyisine ylikorkeine palkkatasoineen ja Nokian hullujen vuosien kasvattaminen elintasoineen menossa jorpakkoon. Pieni kuoleva pohjoinen pikkuvaltio.

Sellainen joka luulottelee että kouluttamattomia pakolaisia maahan kuljettamalla HE ALKAVAT ELÄTTÄÄ JA HOITAA meitä. Ja että sitä kautta vanhat ja sairaat tulee hoidetuksi, ja oma vanha leppoisa suomalainen elintasommekin palailee takaisin. No eipä palaile. Oikeat toimenpiteet on ihan toisenlaisia.

Edelleen odotellaan vain sitä, että IMF tulee ne ohjeet meille sanelemaan 2...3 v. kuluttua.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennen-sotea-tää

      Siivoojat ei suostu siivoomaan TES:in mukaisella 1540 €/kk palkalla.
      http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1446187266708.html

      En väitä että tuo palkak olisi hyvä, mutta on se tuplasti enemmän kuin 700 €/kk oleva peruspäiväraha.

      Sosiaalitukien tekemä suurempi vääristymä alkaa kun päivärahan päälle maksetaan Asumislisää ja muita harkinnanvaraisia tukia. Silloin 2.000 €/kk bruttopalkkakaan ei enää innosta sohvalta töihin.

      Suomen KOKO PALKKAUS- JA SOSIAALITUKIEN JÄRJESTELMÄ on aivan pielessä. Kaikkein kiirein asia ei ole rakentaa SOTE:a jonka toteutukseen menee ainakin 5..10 vuotat aikaa.
      Kaikkin nopein, välitön remontti tarvitaan alle 2.000 € kk-palkoilla tehtäviin töihin yleensä, ja liian helppoihin sosiaalitukiin. Tilanne on korjattava.

    • Eimuodikasta

      Tämähän on ihan älytön väite. Ei voi pitää paikkaansa.
      Mutta jos tuo kuitenkin sattuisi olemaan totta, niin työntekijää lienee haettu väärästä paikasta. Meidän emäntä on kuusikymppinen asentaja, joka vähän alle viisikymppisenä sai suoritettua metallialan ammattitutkinnon (ammattikoulua "vastaavan" metallialan kurssimuotoisen tutkinnon) ja työskenneltyään muutaman vuoden määräaikaisissa hommissa keikkatyöläisenä sai lopulta vakituisen työpaikan naapuripaikkakunnalla sijaitsevasta alan pienyrityksestä.
      Mutta ei koko työssäoloaikanaan ole missään työpaikassa saanut palkkaa enempää kuin 12,5 eur/h tai alle, joten hyvinpä tuntuvat lukiolaiset tienaavan ..
      Ajatelkaa itse, kuusikymppinen ihminen, ammattitaitoinen, parinkymmenen vuoden (ollut kotona lasten ollessa pieniä) kokemus monensorttisista töistä ja saa palkkaa 12 - 12,50 /h.!! Pari euroa tunnissa vähemmän kuin se, mikä ei riittänyt lukiolaiselle.
      Kyllä suomalainen työelämä on kummallista nykyään.
      Aloittajan pitää varmaan etsiä vähän iäkkäämmästä päästä työntekijää itselleen. Eivät sitten ole niin vaativia ja voi työtuloskin olla parempi. Vaan ei taida olla muotia ottaa töihin yli 40-vuotiasta ihmistä nykyään, vai kuinka?

    • 5plus3

      Ihan noinhan se tuossa artikkelissa ei ole. Ei, vaan ettei ko työnantaja voinut katsoa palkkaavansa yhtäkään noista haastattelemistaan kymmenestä nuoresta, jotka oli valinnut hakevien joukosta.

      Suomihan on pullollaan työntekijöitä, joiden palkka on tuota tasoa tai selvästi huonompikin. Suurin piirtein kaikki välttämätöntä ja elintärkeää 'ruumiillista perustyötä' tekevät naisvaltaiset alat ja myös miesvaltaisista aloista suuri osa.

      Suomessa on juuri nyt ennennäkemättömän pitkä ja vaikea talouskriisi, mutta ei se valehtelemalla parane.

    • PerustuloRatkaisu

      Ei se siitä kiinni ole etteikö joku tekis pienelläkin palkalla töitä, vaan ylettömästä BYROGRATIASTA.

      Jos tunnin, päivän, viikon työrupeamat HYÖDYTTÄISIVÄT työntekijääkin, niin tottakai suurin osa tekisi töitä.

      Mutta kun lyhytaikaisesta matalapalkka pätkätyöstä seuraa täysin kohtuuton paperisota, joka johtaa siihen että kaikki tuet katkaistaan heti siihen saakka että kaikki lippuset ja lappuset on selvitelty, niin ensimmäisen erehdyksen jälkeen älykäs ihminen ei enää sellaiseen rumbaan ryhdy.

      Eikä ryhdy edes tyhmä, koska typerinkin tajuaa ettei sillä tunnin, päivän, viikon palkalla ELÄ kuukausia minkä papereiden selvittely kestää.

      Pahimmillaan työttömän vastaanottama pätkätyö, vie elannon useiksi kuukausiksi!

      Miten ihmisten tulisi mukaa elää neljäkin kuukautta ilman rahaa? Miten maksaa vuokrat, laskut, ruuat?

      Jos olis yksinkertainen perustulo, jonka saa 100% varmasti vaikka ottaa vastaan pätkätyön, ei olis mitään ongelmaa tehdä lyhyt aikaisiakin työrupeamia.

    • YrittäjäksiSiirtynyt

      Tuon Iltalehden jutun perusteella lähinnä lukiolaiset eivät kelvanneet ko. yrittäjälle. Olivat epäkohteliata, CV:t eivät olleet kunnossa jne. Vain yhden osalta kerrottiin, että oli pitänyt 14 €/h liian pienenä.

      Vaikkapa hampurilais- ja pitsaravintoloissa on paljon lukiolaisia töissä. Heidän tuntipalkka on alle 10 €/h.

    • työttehtyjo

      "TE-toimistosta vahvistetaan, että monen nuoren työnhakutaidot ovat hyvin puutteellisia."

      22 euron tuntipalkkaa odottava lukiolainen on suuruudenhullu poikkeus tai sitten pilailee aika ikävästi, näitä ei paljon ole. Varsinainen ongelma on, että hyvin moni nuori ei tiedä tai ei ymmärrä, miten työnhakutilanteessa toimitaan ja käyttäydytään. Nykyajan nuori on usein suunnattoman itsekeskeinen vetelys. Miten tämmöistä voisi ajatella mihinkään yleisön palvelutehtävään esimerkiksi.

      Reipas eläkeläinen on aina varmempi työntekijä ja osaa käyttäytyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe