Moni psyykenlääkehumalassa ratissa

Kauhea_tilanne

Mtv:n uutisissa lukee, että moni on promillen humalassa ratissa psyykenlääkkeiden takia. Ei ole mikään ihme. Minulla ei ole autoa, mutta minulle laitettiin vahva neuroleptilääkitys sairaalassa ja psyk. polilla.. Olen ollut vuosia niin vahvassa lääkehumalassa, että en ole edes pystyssä meinannut pysyä. Olen unohtanut mm. kahvinkeittimen yöksi päälle. Tilani on ollut varmaan kahden promillen humalatila. Tuntemani miehen yläkerrassa asui nainen, joka käytti psyykenlääkkeitä, ja kaksi kuukautta sitten tämän naisen asunnossa syttyi tulipalo. Koko asunto paloi asumiskelvottomaksi. Myös tämän miehen asuntoon tuli isot vesivahingot, ja toinen huone meni remonttiin. Ihmetyttää tämä psyykenlääkkeiden holtiton jakelu ihmisille. Minullakin on ollut monia vaaratilanteita humalatilassa toikkaroidessani vuodesta toiseen. Syy pitkään käyttöön on ollut se, että en aiemmin osannut lopettaa itse lääkitystä pitkän käytön jälkeen. Nykyisin olen onneksi saanut vähennetyksi paljon sitä, ja pystyn jo olemaan enemmän hereillä, ja varomaan, että en tee ainakaan paljoa vahinkoa. Mutta on todella ihmeellistä näiden aineiden jakelu ihmisille, ja vielä joidenkin pitäisi olla lopun elämää humalatilassa näiden lääkkeiden takia.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otat_et_aja

      Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että psyykenlääkkeissä ei tulisi olla asiaa auton rattiin tai koneiden ohjaimiin. Samoin on käsittämätöntä miten esimerkiksi lentäjät saavat käyttää huumeita lentäessään, kunhan ne on vain byrokratian puolesta luokiteltu reseptilääkkeiksi. Satojen ihmisten henki vaarantuu ja harvapa lentomatkustaja tietää, että lentäjänsä saattaa olla aineissa ja ihan laillisesti.

      • klölk

        Mun tietääkseni lentäjät eivät todellakaan voi syödä keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja olla työvuorossa. Ainakin tuttu perämies kertoi että oli joutunut ottamaan nukahtamislääkettä ja perumaan työvuoronsa. Sun kertomaan mukaan lentäjät vetelee resepti huumeita ja lentelee tuolla pitkin maailmaa täydessä pöllyssä...

        Psyk. potilaat halutaan tuhota kovilla lääkityksillä koska heistä ei ole mitään väliä. Moni voi paljon paremmin kun itse vähentelee lääkitystään tai lopettaa kokonaan. Virallinen psykiatria pitäisi lopettaa kokonaan.


      • otat_et_aja
        klölk kirjoitti:

        Mun tietääkseni lentäjät eivät todellakaan voi syödä keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja olla työvuorossa. Ainakin tuttu perämies kertoi että oli joutunut ottamaan nukahtamislääkettä ja perumaan työvuoronsa. Sun kertomaan mukaan lentäjät vetelee resepti huumeita ja lentelee tuolla pitkin maailmaa täydessä pöllyssä...

        Psyk. potilaat halutaan tuhota kovilla lääkityksillä koska heistä ei ole mitään väliä. Moni voi paljon paremmin kun itse vähentelee lääkitystään tai lopettaa kokonaan. Virallinen psykiatria pitäisi lopettaa kokonaan.

        Ainakin Yhdysvalloissa saavat syödä osaa reseptihuumeista ja ilmeisesti Saksassakin. En usko, että Euroopan muut maat eroaisivat Saksasta tässä asiassa juurikaan, jos ollenkaan. Esimerkiksi Germanwingsin perämies Andreas Lubitz oli ollut jo vuosia vaikka millaisella tökötillä lentämässä.


    • kortit_kuivumaan

      Asetetaanhan epileptikoillekin ajokieltoja tietyissä vaiheissa. Saman pitäisi koskea muitakin, joilla on ajatustoimintaan tai havaintokykyyn liittyviä puutteita. Äsken katsoin dokumentin alzheimerin taudin syiden ja hoitojen etsinnästä. Ratissa on taatusti moni, jolla on jo mitattavaa dementiaa (1/8 yli 65-vuotiaista sairastuu dementiaan...). Dementia, epilepsia, psykoosi, tarkkaavaisuushäiriö, itsemurha-alttius... Kaikki ovat varmasti haittoja liikenteessä. Monellekohan jäisi kortti, jos kaikilta riskiryhmäläisiltä evättäisiin ajo-oikeus?

      • ajetaansataanäpräil

        Iso riski on muuten selvinpäin,mutta kännykkää kokoajan räpläävät vuoret kuskit.


    • hyväkysymystääki

      "Psyk. potilaat halutaan tuhota kovilla lääkityksillä koska heistä ei ole mitään väliä. Moni voi paljon paremmin kun itse vähentelee lääkitystään tai lopettaa kokonaan. Virallinen psykiatria pitäisi lopettaa kokonaan."


      Aivan oikein!
      lopettaa pitäisi koko lobotomia!

      miksi heittelevät mamuille polttopulloja kun maassamme on oikeita natseja
      vieläkin määräilemässä ihmisiä houruloihin saamaan itselleen lobotomian??

      • jdkljalkdf

        Ei turhaan ole mielenterveyspalsta.


      • Väskläri

        Itse olen miettinyt hieman samaa. Seksuaalivähemmistöjen asema on kohentunut ja heidän oikeuksiaan on alettu kunnioittamaan eri tavalla 2000-luvulla. Ihmisten asenteet ovat muuttumassa myös muita vähemmistöjä kohtaan, kuten vammaiset ja eri kulttuureista tulevat. Tietoisuus ja suvaitsevaisuus lienee kasvanut avoimemman kommunikoinnin ja maailmanmatkustamisen myötä.

        Samaan aikaan valitettavasti mitään muutosta kansalaisten suhtautumisessa psykiatrian orjia kohtaan ei ole ollut nähtävissä. Psykiatrista orjuutta, tosin eri nimellä, kannattaa yhä valtaosa kansalaisista. Asiaa selittää osaltaan ihmisten tietämättömyys psykiatrian todellisesta funktiosta yhteiskunnassa. Ihmiset ajattelevat tai uskovat psykiatrian olevan osa lääketiedettä ja siten yksilön auttamista vaikka todellisuudessa kyseessä on lain haaraosasto.

        He, jotka tietävät psykiatriasta enemmän tai ovat huomanneet mitä ala todellisuudessa tekee, hyväksyvät sen, koska eivät suvaitse erilaisuutta ja toisaalta haluavat peittää omat asenteensa auttamisen jalouden alle. Moni heistäkään ei ehkä ole tullut myöskään ajatelleeksi itsensä tai läheistensä olevan vaarassa joutua joskus psykiatrian käsiin.

        Kuten sanottua harva ihminen tajuaa sitä uhkaa ihmisoikeuksille, yksilövapaudelle ja suvaitsevuudelle ilman, että on joko itse joutunut todistamaan psykiatrian toimintaa läheistensä kohdalla tai ollut itse alan kynsissä.


    • cfivs

      Suurin haitta aiheutuu varmaan kolmiolääkkeistä - tai yhdistettynä alkoholi, oluet, siiderit - ynnä kipu- ja unilääkkeet. Onhan kai kaikissa lääkkeissä myös se aineitten kertyminen elimistöön - jolloin tokkuraisuus väsymyksen ohella lisääntyy.
      Kyllä fyysiset sairaudetkin aiheuttaa joskus ihan kuolemanraskasta väsymystä ja oloa
      - kuin posttraumaattiset stressitkin hoitamatta jätettynä.

    • radan_profiili

      Vuosia sitten käytin psyyken lääkettä. Annostelu ei toiminut. Kaahailin vaarallisesti töihin ajaessani. Onneksi ei mitään sattunut.
      Kävin uudelleen sillä samalla psykiatrilla joka oli määrännyt sen lääkkeen. Valitin sen lisäävän maanisuutta.
      - Et sinä tarvitse enää mitään lääkettä, tohtori tokaisi. Niin jäin kellumaan jonkun asteen bibolaarisen oirehtimisien kanssa.
      Vuoristorata-efektiin on jo mukautunut. Syvät depiskuilut ovat jostain syystä vai muutaman tunnin pituisia.
      Olen yrittänyt seurata millaiset sisäiset tai ulkoiset virikkeet mahdollistavat epätoivon rotkosta nousu. On kai vaan kemiallinen. automaattinen juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe