olen tyhmä raukka poika

fail95

mitä mun pitäis tehdä kun olen tyhmä? isä on älykäs ja kykenee matemaattis-loogiseen ajatteluun, mutta äiti on yksinkertainen... taitaa jäädä yo-kirjoitukset kirjoittamatta kun en tajua mitää.

en ole ainoastaan tyhmä, olen myös luuseri muutenkin. olen perinyt muutenkin huonot geenit.. minulla on jatkuvia iho-ongelmia monta vuotta putkeen vaikka olen 20v mies.. vasen silmä on sokea ja karsastaa ja näyttää vammaiselta.. minulla on myös pieni päänympärys 56cm ja matala otsa. olen kuitenkin 185cm pitkä.. lisäksi minulla ei ole leukaa juuri ollenkaan, hörökorvat, pystynenä ja paksut lurppahuulet.. minulla on myös leveä lantio..

tyttöystävää ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan, ei juuri mitään kanssakäymistä vastakkaisen sukupuolen kanssa. ei mulla ole kavereitakaan juurikaan. en osaa oikeen ollakaan.. en osaa edes hoitaa asioitani kunnolla... olen murehtinut tyhmyyttäni monta kuukautta.. mulla on liikaa todisteita sen puolesta että olen tyhmä.. en osaa mitään korttipelejä edes, ja älyllinen reaktioaikani on todella pitkä (jos täytyis esim pelata jotai peliä missä pitää huomata ja havainnoida nopeasti jotain)...

en pääse eteenpäin, enkä haluaisi hyväksyä olevani tyhmä.. tiedän kuitenkin että älykkyys on ainakin 50% periytyvä ominaisuus..

18

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhake11

      Ensinnäkin äly on treenattavissa, mutta ihmisen ei tarvitse olla nero menestyäkseen elämässä. Olen itse loistava esimerkki älykkäästä ihmisestä josta ei yksinkertaisesti ole mihinkään. Hyvännäköinenkin vielä, mutta naisetkaan ei kiinnostu koska oma paha olo huokuu huomattavissa määrissä ulospäin. Tiedostan jokaisen ongelmani, mutta olen täysin kykenemätön tekemään asialle yhtään mitään. Olisin paljon mielummin tyhmä ja ruma, jos ei tarvitsisi näin paljon mielipahaa kokea. Itse olen kaikkeen syyllinen, mutta älykkäänä ja itsekriitisenä ihmisenä sitä on niin tietoinen kaikesta, että olo vain pahenee. Tavallaan rankaisee vielä itseään lisää, vaikka voi jo muutenkin huonosti.

      Älykkyydelläni siis viittaan älykkyysosamäärääni ja kykyyni ratkaista asioita vain ajattelemalla. Mutta yhtäkaikki, ikinä ei ole älykkyydestä ollut minulle mitään hyötyä kun en sitä käyttöön pysty valjastamaan saamattomuuteni takia.

      • nu-rotic

        Heeh... En usko, ettei olisi ikinä ollut hyötyäkin, jos sitten varmaan haittaakin. Sama siihen ulkonäköön.

        Mutta aloittajalle: mitä sinä tykkäät tehdä, mistä iloitset ja missä koet toteuttavasi itseäsi kaikkine hyvine ja huonompine ominaisuuksinesi?

        Kokeile satsata ja suunnata sellaisiin asioihin?


    • Keissa

      Älykkyys osittain periytyy ja voi olla että sinulla ei ole isän lahjoja. Älä keskity nyt vain yhteen lahjakkuuden osa-alueeseen. Itse olen keskivaiheilla älykkyyden suhteen ja pääsin aikoinani kirjoitukset läpi.
      Kirjoitat hyvin loogista ja asiallista tekstiä ja osaat pohtia ja analysoida itseäsikin monipuolisesti. En osaa ilmaista itseäni niin hyvin kuin sinä kirjallisesti ja et siis ole tällä alueella "tyhmä". Onkohan omakuva kuitenkaan ihan realistinen vaan liioittelet alamittaisuuttasi.
      Sinulla on lahjakkuutta alueilla, jotka ovat tällä hetkellä itseltäsikin piilossa. Ei kaikkien tarvitse olla matemaatikkoja ja loogikkoja.
      Jos koet että et ole viimeisen päälle kokea, mutta muista että eivät ole kaikki naisetkaan niitä missejä.
      Jos et pääse ylioppilaaksi loistavin arvosanoin tai ollenkaan niin sinulla saattaa löytyä tehtävä käden taitojen alueella.
      Olemme kaikki ainutlaatuisia ja kahta samanlaista pakettia ei ole. Suurin viisaus on oppia oivaltamaan ja hyväksymään oma arvokkuus ja omalaatuisuus ihmisenä.

      • hmhmhmhmhmhm

        Synnynnäinen älykkyys opiskelussa on niin typerä käsite, että se kannattaa unohtaa aivan kokonaan.

        Sen huomioimisesta, ei ole mitään muuta kuin haittaa.

        Jos kuvittelee olevansa älykäs, tutkitusti se laiskistaa ja turhauttaa jos tulee vaikea tehtävä, jossa ei sitten pärjääkkään ihan heti.

        Taas jos kuvittelee olevansa vähä-älyinen, sekin vähentää motivaatiota opiskella, koska kuvittelee ettei voi oppia kun on vähä-älyinen.

        Oman henkilökohtaisen opiskelumotivaation kannalta koko käsite on aivan turha, se kannattaa haudata kokonaan.


    • hmhmhmhmhmhm

      Et sinä ole tyhmä.

      Matemaattislooginen ajattelu, kuten moni muukin asia, paranee harjoittelulla. Toiset asiat vaativat vain paljon enempi harjoitusta kuin toiset.

      On kahdenlaisia ihmisiä. Ensimmäinen tyyppi ovat ne joilla on niin sanottu, fixed mindset. He ajatelevat, että koulumenestys riippuu syntymässä saaduista ominaisuuksista, joihin ei voi kovin paljoa vaikuttaa. Tästä seuraa se virhepäätelmä, että jos kaikki taidot ja lahjakkuudet ovat synnynnäisiä, niitä ei siloin juurikaan voisi parantaa. Eli kun lähestyy koe, he eivät harjoittele riittävästi luullen ettei asiaan voi vaikuttaa. Sitten koe tulee ja menee. Se menee todella huonosti, jolloin ajattelee olleensa oikeassa; "Minähän sanoin, että en osaa tätä". Siitä tulee itseään ruokkiva kierre ja menestys on koko ajan huonompaa ja huonompaa.

      Toinen ajatusmalli on niin sanottu growth mindset. Ihmiset jotka ajattelevat tämän mallin mukaisesti, ajattelevat, että kaikkia taitoja voi parantaa. Älykkyys tai matemaattinen osaaminen ei ole syntymässä saatu, vaan se paranee harjoittelemalla, joka pitää aivan paikkaansa. Kun ajattelee, että omalla työllänsä voi menestymiseensä vaikuttaa, tulee aivan huomaamattakin tehneeksi paljon enempi työtä tehtäviensä eteen. Mikä yleensä aivan automaatisesti johtaa parempaan menestymiseen koulussa.

      Tutkimuksissa on selvinnyt, että täysin samat ihmiset, vaihtamalla ensinmainitsta ajattelumallista tähän toiseen, menestyvät huomattavasti paremmin koulussa ja koulutehtävissä.

      Eli ei kannata ajatella niin, että kaikki taidot olisivat synnynnäisiä tai, että kaikkeen pitäisi olla lahjakkuus. Luontainen lahjakkuus helpottaa, mutta lahjakkuudellakaan ei tee yhtään mitään, jos ei harjoittele. Jos harjoittelee kovasti, osaa paremmin kuin se jolla on luontainen lahjakkuus, mutta joka ei harjoittele.

      Sitten taas jos opettelee jotakin asiaa, niin omien synnynäisten lähtökohtien murehtimisesta ei ole mitään hyötyä. Ne kannattaa unohtaa aivan kokonaan, koska asioita joihin et voi vaikuttaa, ei ole mitään järkeä murehtia.

    • neuvoja-täältä

      Pään koko ja aivojen koko ei korreloi älykkyyttä/tyhmyyttä. Einsteinillä oli normaalia pienemmät aivot joten se siitä teoriasta, että isopäinen olisi älykkäämpi.

      http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288517371322.html

      Olematon leuka nyt sattuu olemaan aika monen suomalaisen "ongelma" kuuluu rotu ominaisuuteen joten et ole todellakaan ainoa leuaton mies ja leuattomuus ei kerro tyhmyydestä, hyvä esimerkki menestyneestä leuattomasta on Harkimo.
      Pystynenä on ihan jees ja hörökorvat oikeasti aika yleinen ongelma monella. Paksut huulet on nyt oikeasti IN (jopa miehillä palvottava ominaisuus)joten käännä se asia positiiviseksi. Leveä lantio ei nyt kerro paljoakaan, jos on ylipainoa se kapenee laihduttaessa, kuntosalilla bodaaminen myös muokkaa paljonkin miehen lihaksia. Iho-ongelmiin löytyy apua monesti ruokavalion muutos auttaa, sokerit ja hiilarit minimiin ja kysy kosmetologilta/lääkäriltä apua jos mikään muu ei auta. Olet vielä melkein teini joten iho-ongelmat on aika yleisiä ikäisilläsi miehillä.

      Jos on ongelmia koulussa niin siihen ei auta muu kuin ahkerampi opiskelu, lukeminen ja jos ei se niin hae tukiopetusta jostain. Huono muisti saattaa olla monesti vikana ettei mikään jää päähän, muistiakin voi harjoittaa. Ahkera lukeminen ja ja aivojen treenaus tuottaa tulosta ei laiskottelu ja itsensä surkuttelu.

    • nääsville

      Eihän isäsi syyllistä tai halua alistaa sinua, kun et vielä todellakaan tiedä elämästä ym yhtä paljoa kuin se. Kaikki kehittyy aikanaan, eikä kaikkien tarvitse olla ruudinkeksijöitä. Millainen se isäsi oli sinun iässäsi?
      Toisaalta kaikki ympäristömyrkyt, lisääntynyt mikroaaltosäteily ym hormonit ruokaketjussa voivat vaikuttaa ties miten, eikä kukaan ole vielä ehtinyt tutkimaan vaikutuksia taloudellisten voittojen huumassa.

    • fail95

      Viimeisimmälle tiedoksi: isäni oli kirjoittanut 4 laudaturia mm. pitkästä matematiikasta täydet pisteet nuorempana kuin minä olen nyt. Äiti on ihan idiootti, ei tajua mistään mitään. Isäni meni hurmoksessa hänen kanssaan naimisiin kun isäni oli juuri tullut Jehovan todistajaksi, minkä seurauksena kumppanin älykkyydellä ei ollut enää mitään merkitystä, ainoastaan näennäisellä hengellisyydellä.

      Ja aiemmille: kallon koon ja älykkyyden välillä on huomattava korrelaatio, massamedia vaikenee siitä. Onhan se kova pala nieltäväksi ettei meistä kaikista ole eläjiksi, ainakaan mielekkäiksi sellaisiksi.

      • whenallelsefails

        Älykkyyden mittailu ja siitä tehtävät päätelmät ovat ylipäätään vähän sellaista ei-ehkä-sittenkään-kaikkein-terävimpien hommaa, joten se kannattaa jättää ehkä ensimmäisenä omaan arvoonsa.

        Älä nyt helvetissä ainakaan kuvittele, ettei sinusta "elämään" ole. Etsi se oma tapasi ennemmin? On myös täysin ymmärrettävää, että se tuossa iässä on enemmän ja vähemmän kateissa, ja aito itsetunto maissa, jne. Mutta tulee niitä usein toisenlaisiakin vaiheita, usko vaan.

        Nykyajassa on kuitenkin monilla myös suht hyvät mahdollisuudet toteuttaa erilaisia mahdollisuuksia ja ominaisuuksia - ei tarvitse sovittautua välttämättä yhteen muottiin (vaikka sitäkin sontaa paljon on tietty liikkeellä, esim. juuri ulkonäön ja henkisen luonteenkin osalta).

        Pitäisi vaan löytää ne omat "tiet"...

        Ei minullakaan tuon ikäisenä ollut ollut yhtään seurustelusuhdetta, tuskin paljon muutakaan sensuuntaista. Ja kuvittelin olevani melko vastenmielisen näköinen / oloinen - myöhemmin sitten tullut täysin toisenlaista kokemusta suhteissa vastakkaiseen sukupuoleen. Noistakaan ei kannattaisi liikaa paineita ottaa teininä tai parikymppisenä...


      • jnbmv

        No mieluummin pienipäinen kuin iso kupuäinen mammutti liialla älykkyydellä.


      • whenallelsefails

        Jahah?


    • faktoja

      Maailman korkeimman ÄO:n omaava nainen Marilyn vos Savant

      https://www.youtube.com/watch?v=mkuR2KnoUSs

      Ei tuo otsa ainakaan kovin valtavaltalta näytä älykkyydestä huolimatta.

      Niin ja aika monilla kehitysvammaisilla ja vajakeilla on USEIN valtava kallo/pää ja ÄO yleensä tosi PIENI.

      • JamiPääkallo

        Tämä frenologia ja äo-mania vaikuttaa aika vähä-älyiseltä.


    • fail95

      Nii eli oon vähä-älyinen eli tyhmä

      • dr_x

        Ja onko mm. lääkäri diagnosoinut tuon sinulle ihan virallisesti? Ja jos on niin sinulla on varmasti myös mahdollisuus saada eläkettä vammasi johdosta.


      • JamiPääkallo

        En tarkoittanut sinua.

        Ehkä olet masentunut ja / tai sinulla on heikko itsetunto ja ankara itsekritiikki, minkä johdosta väheksyt ja sätit itseäsi koko ajan tyhmäksi? Riippumatta nyt siitä, millaiset älynlahjasi todellisuudessa ovat - kuulostat ylipäätään enemmän tuolta kuin miltään tyhmältä.


    • pyydäapuakoulusta

      Älykkyyttä on monenlaista. Muistathan, että on olemassa myös tunneäly, jota ei kaikilta hyvin koulussa menestyneiltä, älykkäiltä ihmisiltä löydy. Älykkyyttä ei siis voi mitata pelkällä koulumenestyksellä. On myös eri tapoja opetella asioita. Joku oppii parhaiten kuulemalla, joku toinen lukemalla, kolmas kirjoittamalla, neljäs tekemällä. Lopeta itsesi mollaaminen, haukkuminen tyhmäksi. Jollet saa käytyä lukiota, niin silti sinä et ole ihmisenä yhtään arvottomampi kuin muut. Oppimiseen vaikuttavat myös yleinen mieliala, ravinto, unen määrä jne.

      Voisitko koulussa ottaa puheeksi oppimisvaikeutesi? Koulun henkilökunta voisi katsoa voisiko sinulle löytyä apua opiskeluun tavalla tai toisella. Ainakin ammatillisessa koulutuksessa testataan onko opiskelijoilla oppimisvaikeuksia ja jos on, niin se otetaan huomioon opiskelussa. En tiedä mikä käytäntö on lukioissa. Itsellä ei opimisvaikeuksia ole testeissä havaittu, joten en sitten tiedä miten se tarkallaan otetaan huomioon. Sinuna rohkeasti ottaisin oppimisvaikeudet puheeksi koulussa opinto-ohjaajan tai jonkun muun kanssa.

    • Fail95

      Up!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe