AY-liikettä murretaan tosi toimin

23457899bb

Näyttää olevan kiihtymässä uusliberalistien nelistys kaikilla areenoilla. Postin lakkoa yritetään murtaa rikkurityövoimalla. Televisiossa kysytään luottamusmieheltä, miksi on menty näin vakavaan toimenpiteeseen kuin lakko? Miksei samaa asiaa kysytä työnantajapuolelta? Suuryhtiöt hyökkäävät ay-liikettä vastaan vaatimalla entiseltä Pron puheenjohtajalta 700.000 euron korvauksia. Yksityishenkilönä!

Kaikin tavoin ay-liikettä yritetään murtaa. Nythän on oiva tilaisuus. 3 porvaripuoluetta EK:n käsikassarana. Nyt on tilaisuus iskeä. Kapitalistien suurin murheenkryyni on juuri ay-liike. Se on viimekädessä joukkovoimallaan pystyvä torpedoimaan kapitalistien ylilyönnit palkansaajia kohtaan sekä muutoinkin estämään edes jossain määrin uusliberaalien aatteiden vyörymistä yhteiskuntaan. Mikään puolue ei yksin tähän pysty. 2,3 miljoonajäseninen ay-liike voi yhteistuumin estää pahimmat ylilyönnit.

36

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loppumuttamiten

      Ei kukaan yksityinen ay-jäsen maksa EK:lle yhtään mitään, ei edes niiden jäsenille -suuryhtiöille. On todella härskiä vaatia yksityiseltä johtajalta korvauksia. Jos lakia on rikottu, niin sakot menevät vallitsevien pykälien mukaan.

      Nyt EK on voimainsa tunnossa, kun sillä on käsikassara hallituksessa - 3 porvaripuoluetta. Ei yhtään palkansaajan puolestapuhujaa. Nyt on tietysti oikea paikka iskeä ay-liikkeen nujertamiseksi. Sehän on tavoite. En kuitenkaan usko, että 2,4 miljoonainen jäsenkunta antaa EK:n kukkoilla kovin pitkään.

      EK:ssa on kova siipi, joka käy jatkuvaa sotaansa ay-liikettä vastaan. Uusliberalismi -politiikka on tehnyt tehtävänsä jo maailmanlaajuisesti. Rahat valuvat 1%:lle maailman väestöstä. 99% nuolee näppejään. Nyt koitetaan "tiristää" vielä se 1%, niin maailma on totaalisesti rahamaailman hallussa. Elämme rahan diktatuurissa.

      Pohjoismaissa ay-liike on vielä jotenkin pystynyt pitämään kansalaisten puolta.

      Olemmekin maailman sosialistisimpia maita - jos näin halutaan sanoa (sosialismi kuulostaa pahalta porvarin korvaan). Porvarit kutsuvat sitä hyvinvointiyhteiskunnaksi. He jättävät sanan "valtio" mielellään lausumatta.

      Norja lienee Pohjoismaista sosialistisin. Siellä öljytuloista 78% menee veroina ja tuloina Norjan valtiolle. Suurin piirtein kaikki ihmiset ovat hyvintoimeentulevia - moni jopa rikas.

      Viimeisen 30 vuoden aikana rahat ovat siirtyneet työltä pääomalle. Reaalitaloudessa ei rahaa juuri liiku. Sen sijaan finssiteollisuudessa sitäkin enemmän. Siellä tehdään ns. helppoa rahaa tekemättä työtä. Rikkaaksi yön yli.

      Ketäpä työnteko ja yrittäminen enää kiinostaisikaan, kun helpommallakin voi rikastua.

      Reaalitalouteen jäneet yrittäjät ja työntekijät saavat kiistellä penneistä muiden täyttäessä taskunsa rahalla.

      Mikäli systeemiin ei saada muutosta, niin ei tämä varmasti kauan jatku. Osattomaksi jäänyt suuri ihmismeri tuskin tyytyy katsemaan sivusta.

      Yksilösuorituksia on taas nähty - mutta massaliike odottaa tuloaan.

    • Sakmafiat

      Punaniskojen linnakkeet murtuu! Ei ole enää varaa niihin!

      • näinkäy1

        Kapitalismi murtuu - tulee vallankumous!


      • hhnhnhnn

        Kehen teillä on varaa? Ketä luulette maksavanne?


    • Ajatmuuttuu

      Maalima muuttuu eskoseni! Punaniskojen tiktatuuri on ohi!

    • pikaoikeutta

      Nytkin eräs ministeri ilmoittelee, että terroristeille voisi hyväksyä kuoleman tuomion? Näihän Suomessa toimittiinkin v. 1918 jolloin teloitettiin punikkeja. Nämä punikit olivat valkoiselle Suomelle samanlaisia terroristeja.
      Toivottavasti tämä oikeuskulttuuri ei tule nyt voimaan eli ay-aktiiveja ja muita sss-politiikan vastustajia aletaan tuomita kuolemaan terroristeina?

    • kauhea_Suomi

      SSS-hallituksen yhteiskuntasopimus: punikki vapaa yhteiskunta.
      Tämän vuoksi pitää herättää vanha luokkaviha eli valkoiset vastaan punaiset terrorin aika ja sitten punikit voidaankin teloittaa terroristeina.
      SSS-hallituksen ministerien puheet tulee aina vaan yhtä oudommaksi: terroristeilta nirri pois.
      Miksi Suomen pitäisi palata v. 1918 malliin? Tätäkö oikeusministeri tahtoo?
      Ryhtyykö ne "nopean toiminnan" kotijoukot toimimaan jonain "einsatzgruppenina"?

    • uuspunikit_tuomiolle

      Pian Suomessakin aletaan laatia uusia terrorismilakeja. Eli "uuspunikit" määritellään terroristeiksi uusissa pakkolaeissa.
      Ay-toiminta tullaan määrittelemään terrorismiksi uusliberalistista yhteiskuntajärjestystä vastaan. Ehkä tämä on lähempänä kuin moni edes osaa arvata?

      Kunnon kommunistejahan ei enää ole, nyt nämä epämääräiset ainekset ovat vain jonkinlaisia "uuspunikkeja".

      • Nykydemokraatteja

        Ei vaan demokraatteja oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen oikeusvaltion puolustajia.


      • gfsgfsgfgf
        Nykydemokraatteja kirjoitti:

        Ei vaan demokraatteja oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen oikeusvaltion puolustajia.

        Euroopan Unioni on sisäänrakennetussa markkinafundamentalismissään selkeästi ay-liikkeen vastainen projekti, ja sosialidemokraattien on pitkän päälle yhä vaikeampi saada ay-liikettä pysytelemään sen takana. Mitä pidempään ay-liike roikkuu mukana liittovaltioprojektissa ja sen kautta vapaakauppapolitiikassa, sitä syvempään kriisiin se itsensä ajaa. Toisaalta myös sosialidemokraattisia puolueita uhkaava kriisi on sitä syvempi, mitä pahempaan pulaan ne ay-liikkeen ajavat.

        Omalta kannaltaan sosialidemokrraattiset puolueet ovat menettäneet ay-liikkeen hallinnan muille puolueille. Ay-liikkeen kannalta olisi parasta, jos liittovaltioprojekti kaatuisi sosialidemokraattisen ja uusliberalistisen oikeiston välisen liiton hajoamiseen.


    • Ei_tarvitse_niellä

      Miettiikääs nyt vähän näitä Postin työnanajatouhuja. Irtisanottavien pitäisi opettaa työtehtäviä tilalle tulevien vuokratyöfirmojen porukoille. Tämähän on suoranaista nöyryyttämistä, tahallista häpäisemistä, röyhkeää vittuilua.

      • lontoonjaska

        Rikkureita:

        "M.m. Jack London on kuvannut rikkureita seuraavasti:

        "Sen jälkeen kun Jumala oli tehnyt selvää kalkkarokäärmeestä, rupisammakosta ja vampyyrista, hänellä oli jotain kauheaa ainetta jäljellä, mistä hän teki rikkurin.

        Rikkuri on kaksijalkainen eläin, jolla on korkkiruuvisielu, vesiaivot, selkäranka yhdistelmä hyytelöä ja limaa. Siellä missä muilla on sydän, hän kantaa sisällään mätien periaatteiden kasvainta.
        Kun rikkuri kulkee katua pitkin, ihmiset kääntävät selkänsä ja enkelit nyyhkyttävät taivaassa, piru sulkee helvetion portit pitääkseen hänet ulkopuolella.

        Kenelläkään miehellä (tai naisella) ei ole oikeutta olla rikkuri niin kauan kuin on olemassa vesilammikko mihin hän voi hukuttaa raatonsa ja kyllin pitkä köysi mihin hirttää itsensä

        Juudas oli herrasmies verrattuna rikkuriin. Petettyään mestarinsa, hänessä oli riittäväti luonnetta hirttää itsensä. " Rikkurilla sitä ei ole.

        "Eesau myi esikoisoikeutensa hernerokasta, Juudas myi Pelastajansa kolmestakymmenestä hopeakolikosta. Benedict Arnold myi maansa lupauksesta komentaa brittiarmeijaa." Rikkuri myy syntymäoikeutensa, maansa, vaimonsa, lapsensa ja kanssaihmisensa työnantajansa katteetomasta lupauksesta.

        Eesau oli petturi itselleen, Juudas oli petturi Jumalaansa kohtaan, Benedict Arnold oli petturi maataan kohtaan; rikkuri pettää Jumalansa, maansa, perheensä ja luokkansa. "

        - Jack London (1876-1916) -


      • posti.kulkee.joskus

        "PAU tiedottaa palkkojen leikkaushaluista (100 € - 500 €/kk)
        Pidä mielessä, jakaja saa noin 2.000€/kk ja postin pääjohtajan palkka on 50.000 €/kk (ja Sipliä saa noin 15.000€/kk):
        Vain postinjakajan palkkaa halutaan leikata."

        http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207166-postilakko-eli-kuinka-paljon-palkkoja-halutaan-leikata

        "Jos pääjohtaja oli tinkinyt vaikka 40% omista kuukausituloistaan, hän vieläkin saisi 30.000 € kuukaudessa miinus verot kaikki luontaisedut.
        Siis jos hän johtaisi edestä, eikä niinkuin nyt => pelkkä Etelärannan juoksupoika.

        Fordin pääjohtaja Iacocca tuli aikoinaan kuuluisaksi siitä, että hän pyysi johtajiaan laskemaan palkkojaan ja leikkaamaan kulujaan, kunnes Chrysler tekisi taas voittoa. Itse hän tyytyi yhden(1)$ vuotuisen palkkaan, kunnes näin tapahtuisi.
        Silloin kyllä ay-liikekin oli valmis joustamaan, mutta autoalalla olikin hyvät palkat.

        Nyt ihmisiä, joilla elämä on usein kädestä suuhun, halutaan viedä erilaisiin tukijonoihin, eli kasvatetaan byrokratiaa. Joka sivumennen sanottuna tuntuu olevan hallituksenkin tavoite => työllistää paperityön kautta.

        Olen eläkeläinen ja katson tilannetta, jossa kymmeniätuhansia eläkeläisiä sananmukaisesti talutetaan tukiluukuille.
        Ymmärrän myös, että jos nämä leikkaukset saadaan läpi => tulee muillekin aloille => myös työeläkerahasto-kertymät pienenee.
        Eli tämä on meidän kaikkien yhteinen asia."

        "Postilaiset ovat koekaniineja työnantajien ristiretkellä," twiittasi juuri poliisien ammattiliitto SPJL."


    • Suomensuunta

      Eiköhän se ole työnantajan asia, miten työt tehdään. Omilla työntekijöillä tai alihankkijoilla.
      Suomessa työnantaja saa sentään vielä valita työntekijänsä, muualla paitsi linja-auton kuljettajan, jolla on Lonka sopimuksen suoja.
      Ei ihme vaikka Suomi on EU: n peränpitäjä Kreikan kanssa.
      Ei ole edes työntekijän etu, että Suomen talous painuu entistä syvemmälle !

    • Julmuuksia

      Hyvä työnantaja arvostaa ammattiyhdistysliikettä. Syntyisi melkoinen kaaos jos työehdoista pitäisi sopia jokaisen työntekijän kanssa erikseen, työvoimavaltaisilla aloilla erityisesti.
      Onhan se hyvä muistuttaa nykypolvelle 1918 sisällissodan kauheuksista; Lahtarit/valkoiset lahtasivat silloin puniikkeja/punaisia moninkertaisen määrän. Saksa antoi sotilaallista apua valkoisille kouluttamalla SS-miehiä ja osallistumalla muutenkin valkoisten puolella punaisten tappamiseen.

      • luetaan_oikein_historiaa

        "Saksa antoi sotilaallista apua valkoisille kouluttamalla SS-miehiä ja osallistumalla muutenkin valkoisten puolella punaisten tappamiseen."

        SS-miehiä EI vielä ollut v. 1918. Eihän tuolloin vielä ollut edes kansallissosialistista Saksaakaan. Ne saksalaisjoukot jotka tulivat v. 1918 Suomeen olivat Saksan keisarikunnan sotaväkeä.
        1. maailmansodan päättyessä Saksan keisarikunta lakkasi olemasta ja tämän myötä saksalaiset keisarilliset joukot poistuivat Suomesta. Keisarivallan päätyttyä Saksasta tuli tasavalta, Weimarin tasavaltana. Ja v. 1933 kansallissosialistit (natsit) pääsivät valtaan.

        PS. Suomen oikeisto tahtoi tehdä itsenäistyvästä Suomesta kuningaskunnan, mutta kun Saksan keisarikunta lakkasi olemasta tämä suunnitelma saksalaisesta kuninkaasta Suomessa ei onnistunut. Näin meni se oikea historia.
        Eikä myöhempinä vuosinakaan oikeiston kiinnostus Saksan päin ole lakannut. Tämä yhteys vahvistui uudelleen v. 1941-44.
        Kun Berliini yhteys ei aina sovi niin sitten käytetään korvikeyhteyttä eli Brysseliä.


    • Suominousuun

      Todellisuudessa AY liikkeenkin on hankittava oma arvostuksensa. Yhteiskunnalle jatkuva ongelmien ja tappioiden tuottaminen tuskin arvostusta nostaa.
      Suurin osa meistä Suomalaisista tietää, että olemme eläneet yli varojemme ja jotain pitäisi surkeasti tehdä, eikä olla jatkuvasti tukkanuottasilla.
      Maailma muuttuu ja Postinkin on pärjättävä kilpailussa, muita yrityksiä vastaan. Kustannukset on saatava kuriin, tai hukka perii. Suomestakin löytyy lukuisia esimerkkejä, joissa työntekijät ovat saaneet painostettua yrityksen konkurssiin ja Wärtsilä meriteollisuus ei ole ainoa.
      Postin johtokaan ei ole niitä taitavimmin toimineita, mutta ei ole tämä isokoinen AY johtokaan.

    • Julmuuksia

      "luetaan-oikein-historiaa", kiitos kun korjasit SS-miehiä koskevan kohdan kirjoituksessani. Jääkäreitähän ne olivat silloin sisällissodan aikaiset saksalaiset, eikä suinkaan SS-miehiä.

    • heihulihei

      Tässä postikiistassa itse postilaiset ovat sivuosassa. Päätavoitteen on hallituksen kaataminen yleislakolla. Sen jälkeen kaikilla on niin mukavaa, kun ei tarvitse enää itse päättää mistään, vaan EU ja IMF hoitava kaikki ikävät hommat.

      • suuntaonmuutettava

        Postin työntekijät eivät ole vaatimassa mitään. Työnantaja Posti on vaatimassa pudottamaan palkkoja sekä heikentämään muita työehtoja. Nyt on vallalla medioissa uutisointi työntekijöitä vastaan. Puhutaan ay-mafiasta ym.. Tämä on juuri sitä uusliberalista suurempaa kokonaisuutta, jolla mm. ay-liikettä halutaan murentaa. Jos lähdetään peruuttamaan, niin takaseinää ei ole näkyvissä. Vasta kun eletään orjayhteiskunnassa porvarit ovat tyytyväisiä.

        Posti on jo pidempään ollut huonon työnantajan maineessa. Supistuksia supistusten perään. Palveleva Posti loppui silloin, kun Postista tuli liikelaitos Itella. Silloin kaikki pantiin uuteen muottiin markinafundamentalistien pillin mukaan. Koko Suomen kansa menetti palvelevan Postin. Näin yhteiskuntaa muutetaan uusilberalistien sanelemaan suuntaan pala palalta. Tällaiselle kehitykselle on pantava piste. Ay-liike on avainasemassa, koska puolueista ei näytä olevan mihinkään.

        Ihmetyttää vain, miksei ay-liike kansainvälisty, kuten vastabooli on tehnyt. EU:ssa yhtenäinen työväenliike panisi koko EU:n uuteen kuosiin ja siitä saattaisi kehittyä jopa kaikkien kansalaisten EU, eikä mikään eliitin demokratia!


      • rkp

        kyllä hämmästyttää, mixei kansainvälisty. liberaalit vinkuvat että suomilaisen työntekijän pitäisi hinta kilpailukyvyssä päihittää aasialainen lapsi kollega. onnexi heitäkin hemmotellaan suomilaiselle tutuilla veroilla. kiinteistövero,autovero/käyttövero, sähkövero,jätevero,varainsiirtovero ja edelleen työnhintaan vaikuttavilla työ- tuli-turvallisuus-tie-rata-ym-ym-ymluvilla.


    • porvarit_on

      duunareitten sortaja kyykyttäjä terroristeja, jotta tuntisivat olevansa edes jotain. Sanottiinhan eräästä autoliikkeestä irti aikoinaan paras myyjä. Mutta sitähän se kapitalismi just on ylimielistä mutta niin alhaista. Aina ollaan ei itseään nostamassa mutta toisia kyykyttämässä niin silloinhan sitä on itse korkeemmalla. Miten vastenmielistä.

    • kun_työolot

      on jokapaikassa kiristyneet ja kiristetään niin olis aika kaikkien työtätekevien edes hetkeks jäädä lakkoon. Silloin päätösvalta olisi myös tekijöillä itsellään. Loppuu se hävytön pompottelu.

      • fgjfgjfgjjf

        Luotu konsensus 1980-luvulla oli virhe. Vanha sanonta, että kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden. Se pätee juuri pilkulleen kapitalisteihin. Vuosien mittaan ahneus on vain kasvanut. Mikään ei enää riitä. Työntekijän pitäisi ymmärtää kenen joukkoihin kuuluu.

        Oikeistodemari Kalevi Sorsa teki karhunpalveluksen työväenliikkeelle, kun alkoi puuhata Korpilammen kokousta.

        Nyt työntekijät eivät enää ymmärrä, että ollaan eri leirissä.


      • voikristus
        fgjfgjfgjjf kirjoitti:

        Luotu konsensus 1980-luvulla oli virhe. Vanha sanonta, että kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden. Se pätee juuri pilkulleen kapitalisteihin. Vuosien mittaan ahneus on vain kasvanut. Mikään ei enää riitä. Työntekijän pitäisi ymmärtää kenen joukkoihin kuuluu.

        Oikeistodemari Kalevi Sorsa teki karhunpalveluksen työväenliikkeelle, kun alkoi puuhata Korpilammen kokousta.

        Nyt työntekijät eivät enää ymmärrä, että ollaan eri leirissä.

        Ilman konsensusta ei oltaisi nyt EU:ssakaan, vaan edelleen suvereeni kansallisvaltio. Oli nimittäin ay-liikkeestä kiinni liittyykö Suomi EU:iin. Mikäli ay-liike olisi sanonut "ei", niin ei oltaisi liitytty. Konsensuksen vuoksi kuitenkin ay-liike myöntyi.

        Nyt nähdään, että se oli virhe. Työpaikat ovat hävinneet vapaakaupan myötä ulkomaille suuryritysten ja pienempienkin yritysten mukana. Kotimarkkinoille ei Suomessa valmisteta enää juuri mitään, kuten ennen. Kaikki tuodaan niistä halpamaista, minne yritykset ovat hävinneet. Halpatyövoima entisistä Itä-Euroopan maista on työntynyt kilpailemaan suomalaisen työntekijän kanssa samoista työpaikoista Suomeen.

        Sitten poliitikot ihmettelevät, kun Suomessa ei ole työpaikkoja. Ovatko he tyhmiä, näyttelevätkö tyhmää vai ovatko tietyn poliittisen ideologian vietävissä? Kyllä tehdyillä päätöksillä on seurauksensa. Eihän niitä työpaikkoja voi olla, kun poliittiset päätökset ovat sallineet niiden hävitä. Sitten hoetaan joistakin "Start-upeista" ja toivotaan niistä pelastavaa enkeliä korvaamaan hölmöjen päätösten seurauksia.

        Suomi on hunningolla!! Paskalla on tekijänsä!


    • höhlähahlo

      Jos posti ei pärjää niin kutistetaan sitä tarvetta vastaavaksi. Esimerkiksi kirjeiden jakelu voitaiiin hoitaa kerran viikossa. Postin ei kannata hamuta uusia tehtäviä, koska johto nähtävästi ei kykene tekemään niitä kannattaviksi ja työntekijät eivät halua mitään uutta.
      Annetaan luonnollisen poistuman hoitaa vanhat työntekijät pellolle. Uusia ei oteta muuten kuin aivan välttämättömässä tarpeessa. Posti on ilmeisesti niin degeneroitunut, että sen toimintaa ei kannata laajentaa. Joka ei pysy pinnalla se hukkuu.

    • EnnustajaErkki

      Pakettikuljetuksiin on lähdössä todella suuria kuljetusliikkeitä ja sähköposti valtaa. Ajat muuttuvat ja Postin seuraava vaihe on YT neuvottelut.

    • Pete400

      Yksinäinen työntekijä on melko hampaaton EK:n edessä, jollei liiton tuki olisi takana. Siitähän ne ammattiyhdistykset lähtikin liikkeelle. Postissakin on liuta turhia johtajia ja päälliköitä sekä poliittisia päättäjiä, jotka vain heikentävät yrityksen taloutta. Oman palkkansa turvaamiseksi he haluavat pienentää työntekijöiden palkkoja entisestään.
      Huvittavaa, että nuoret eivät suvaitse, että joku puolustaa heitä mielivaltaa vastaan. Itse olen kestänyt 45 vuoden aikana ne huonotkin ajat, osittain ammattiliiton avulla. Nyt ei ole huolta työelämästä. Saa nauttia työnsä hedelmistä. Tulevilla polvilla näyttää nuo hedelmät jäävän melko pieniksi, jos tämä meno jatkuu.

    • todelliset_syyt

      Yhteistoiminta-laki eli se "tuotannollis-taloudellisten syiden" mukainen irtisanomislaki pitäisi kumota.
      Nyt se on vain keinotekoinen massapainostuslaki jolla kiristetään duunareita myöntymään huonohin työehtoihin.

      Irtisanominen on AINA tehtävä todellisin henkilökohtaisin syin eli työnantajan on voitava näyttää toteen, että yksittäinen työntekijä on todella toimillaan aiheuttanut tuotannollis-taloudellista häiriötä.
      Aiheettomasta ja väärästä irtisanomisesta duunarillekin kuuluu kunnon korvaus "kultaisten kädenpuristusten" tapaan. (1-2 vuoden palkka olisi sopiva korvaus ilman työttömyyspäivärahaoikeuden menetystä)
      Massapainostus irtisanominen ei ole mikään oikea syy. Se on raakaa kiristystä ja pelottelua.

      • tretrttretret

        Yt-laissa ei sen nykymuodossa ole kysymys mistään yhteistoiminnasta. Se on pelkkä irtisanomislaki. Nimeksi pitäisi siin panna "Irtisanomislaki" Ei muuta.


    • bcvbcvn
    • hhyhhyhh6

      Ei ainakaan maanviljelijöillä, jotka ovat Keskustapuolueen alkuperäisiä kannattajia, pitäisi olla mitään esitettyjä EU:n vastaisia lausumia. Ay-liike ja entinen Keskustapuolue ovat kulkeneet yhdessä tähän asti. Eu on vihollinen molemmille.

      • cbvnbcvn

        Keskustapuoluehan on europarlamentissa ALDE ryhmässä, joka ajaa kaikkein kiivaimmin maataloutta alas ja vaatii maataloustukien lopettamista.


      • ihmettelenpä
        cbvnbcvn kirjoitti:

        Keskustapuoluehan on europarlamentissa ALDE ryhmässä, joka ajaa kaikkein kiivaimmin maataloutta alas ja vaatii maataloustukien lopettamista.

        Ymmärtäävätkö suomalaiset maanviljelijät, mitä heidän puolueensa todellisuudessa ajaa?


      • cvbbvcn
        ihmettelenpä kirjoitti:

        Ymmärtäävätkö suomalaiset maanviljelijät, mitä heidän puolueensa todellisuudessa ajaa?

        Kyllä niistä aika moni sen tietää, on niille kerrottu.

        "Keskustan yllättävät EU-tavoitteet julki: "Maataloustukia leikattava"

        EU-parlamentin liberaaliryhmä Alde on julkaissut tavoitteensa kevään EU-vaaleissa. Yksi Alden vaatimuksista on leikata maataloustukia."

        http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Tahan joukkoon keskusta kuuluu-15453

        " sehän tarkoittaa sitä kuten jo silloin alussa kun eurokiimaiset halusivat suomen unioniin niin jo silloin puhuttiin kaikesta viljelemisestä ja maidon tuottamisesta että näitä ei kannata harjoittaa pohjoisissa olosuhteissa ja että kaikki kasvatettaisiin etelä-euroopassa missä tulee useampi sato ja maitotilatkin on niin suuria että ei kannata enää suomessa tätä harjoittaa kun tukiaiset ovat suuria kustannuksia unionille ja että kun se hintakin olisi kohtuullinen etelässä tuotettuna jolloin ei tarvitse tukiaisia maksella"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3391
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      169
      1431
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1102
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      784
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      729
    Aihe