Mikä jääkiekon harrastamisessa mättää?

huolestunutvanhempi

Itselläni ei ole mitään kiekko taustaa, mutta lapsieni kautta olen tutustunut myös tähän lajiin. Näin kolmen lapsen isänä olen nähnyt myös muita lajeja mm jalkapallon sekä tenniksen ja sitten myös musiikillisia harrastuksia. On selvää että niissä lajeissa jossa on paljon harrastajia kuten jalkapallo ja jääkiekko niin aina välillä tulee jotain erimielisyyksiä, mutta missään muussa harrastuksessa en ole tavannut näin paljon ongelmia ja valituksia kuin jääkiekossa. Miksi näin on? Ihan samalla tavalla esimerkiksi jalkapallossa lapsieni joukkueessa on pelaajien isät valmentajina kuten myös jääkiekossa ja sanottakoon että minulla ei ole pahaa sanottavaa lapsieni joukkueiden valmentajista tai toimihenkilöistä missään heidän harrastuksissaan.
Mikä tästä kiekosta tekee tälläisen "ongelmalajin" vaikka se on ihan samanlainen harrastus kuin mikä muukin laji tai vaikkapa joku musiikillinen harrastus?

36

1522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aslakks

      Se johtuu siitä kun isät elävät liikaa poikansa kautta (oma kiekkoura ehkä tyssännyt) ja pojan täytyy lunastaa isän asettamat haasteet ja unelmat.

      Toinen seikka on se, että joukkueessa etusijalla on toimihenkilöiden pojat. Toimihenkilöitä onkin sitten paljon ja nämä junnut ovat etusijalla (huippulupauksetkin jäävät toimihenkilöiden kiintiöjunnujen taakse). Jos toimihenkilöitä on esim 15 kpl niin 15 junnua on sitten etusijalla ennen muita.
      Ja jos junnusi on hyvä, muttet ole toimihenkilö, niin et voi kritisoida tai ehdottaa mitään. Jos näin teet niin junnusi ura stoppaa tässä joukkueessa. Saat hankalan vanhemman maineen kaiken lisäksi...

      Jos Junnu on hyvä mutta kemiat ei toimi on syytä vaihtaa joukkuetta jossain vaiheessa.

      • huolestunutvanhempi

        Mutta miksi juuri jääkiekossa tämä on niin yleistä? Varmasti huonoja esimerkkejä löytyy joka lajista, mutta ei tässä mittakaavassa ei edes suhteutettuna harrastajamääriin.


    • Hjuyvb

      Kyllä kello on hirveetä iskäpönötystä. Yhdeksän vuotiaat jaetaan jo tasoryhmiin vaikka seurajohto olis sen kieltänyt. Ei oltais aloitettu koko kiekkoa jos oltais tiedetty. Äidit itkevät jos esim poika pelannut huonosti yms.

      • uqjwb

        No mutta voihan sen kiekon lopettaa ja 9 vuotias ehtii hyvin mihin tahansa lajiin mukaan.


    • futiksestahuolestunut

      En kyllä allekirjoita alkuperäistä viestiä. Mistähän päin Suomea esimerkki on. Juniorijääkiekossa ei ole kaikki mennyt täydellisesti, moraalisesti tai edes oikeudenmukaisesti, mutta jonkinlainen linjaus siellä on. Lajin suurin heikkous on muita nopeammin kasvavat pojat, jotka pääsevät fyysisesti vahvoina parempaa uraputkeen. Sillä ei ole väliä onko sinne kakkosjengiin jäävillä, vielä murrosikää odottavilla, sitten huomattavasti parempi peliäly tai fyysinen koordinaatio. Ei edes sillä ole väliä että kasvuennuste olisi parempi. Fyysisyys ja voima ratkaisee ja pelit halutaan voittaa nyt eikä huomenna. Mutta joku linja kuitenkin on ja futis oli taas meillä ihan toista maata ja melko hävettävää toimintaa. Siellä ratkaisi oliko isä toimihenkilötiimissä ja hyvät pelaajat latistettiin, kannustavuus oli nollassa. Lopputuloshan oli se että ei se ykkösjengi milloinkaan pärjännyt kunnolla ja ketään pojista ei päässyt futiksessa eteenpäin ja ne hyvät pelaajat, joita oli 30 % kakkosjengistä ja kannattelivat sitä, lopettivat urheilut tai päälajiksi tuli juuri lätkä tai monella myös sähly. Jääkiekossa kannustettiin ja pojat valitsivat sen kun kunnon kilpakiekko alkoi. Futis olisi ollut hyvä kakkoslaji, mutta se ei oikein sitten enää onnistunut järkevästi.

    • Saitamsawq

      Uraputkessa kiekossa on valmentajien ja toimihenkilöiden pojat. Ei mistään kehityksen nopeudesta ole kyse. Huippu joi hypätä vuotta vanhempiin treenaamaan.

      Meillä ainakin jo 9-vuotiaat jaettiin tason mukaan vaikka se oli kielletty.

      Tosiaan turha tulla väittämään, ettei toimihenkilöiden junnut ole etusijalla. Meidän joukkueessa kaikki toimihenkilöiden pojat ovat "AAA". Ja olisko kaksi poikaa jotka ovat omilla lahjoillaan päässeet AAA:han. Mitään kehityskeskusteluja ei löydä AApoikien kanssa eikä kukaan tiedä mitä pitäisi kehittää..,

    • näinseoikeastion

      Ja paskat. Jääkiekossa ei ole ongelmia yhtään enemmän kuin muissakaan lajeissa. Täällä itkee vain ne jotka ei pärjää. Kun sen oman pojan lahjat tai harjoitteluinto ei riitä niin sehän on valmentajan vika. Keksitään kaiken maailman tekosyitä vaikkapa siitä että valmentaja suosii omaa poikaansa. Yleensähän näissä on kysymys siitä että ei nähdä metsää puilta ja sekin on tietenkin valmentajien vika.

      • HOCKEY1

        Toi ei kyllä pidä paikkaansa,ei ainakaan suurseuroissa.Oma poika on ollut aina hyvä,ja sen takia haluan puolustaa näitä jotka esim.maksavat tästä ihan yhtä paljon kun muutkin.Ensinnäkin haluaisin muistuttaa jokaista vanhempaa siitä,Pitäkää sitä posiitivistä ilmettä yllä , myös huonoina hetkinä.Kaikki riippuu kuitenkin loppupeleissä pojan omasta halusta ja rakkaudesta pelata jääkiekkoa.Ymmärän kyllä monen vanhemman huolen,enkä itsekään tajua miten joku amatööri vanhempi
        voi saada päättää tuleeko 13-15 vuotiaista jääkiekkoilijoita vai ei.


      • näinseoikeastion
        HOCKEY1 kirjoitti:

        Toi ei kyllä pidä paikkaansa,ei ainakaan suurseuroissa.Oma poika on ollut aina hyvä,ja sen takia haluan puolustaa näitä jotka esim.maksavat tästä ihan yhtä paljon kun muutkin.Ensinnäkin haluaisin muistuttaa jokaista vanhempaa siitä,Pitäkää sitä posiitivistä ilmettä yllä , myös huonoina hetkinä.Kaikki riippuu kuitenkin loppupeleissä pojan omasta halusta ja rakkaudesta pelata jääkiekkoa.Ymmärän kyllä monen vanhemman huolen,enkä itsekään tajua miten joku amatööri vanhempi
        voi saada päättää tuleeko 13-15 vuotiaista jääkiekkoilijoita vai ei.

        Toi ei nyt vaan pidä paikkaansa. Koskaan joku amatrööri vanhempi ei päätä sitä tuleeko jostain pojasta jääkiekkoilija vai ei. Valinta on aina ja vain sillä jääkiekkoa pelaavalla pojalla.


      • kurri69

        Kyllä amatöörivalmentaja voi herkässä iässä olevan pojan kiekkounelman päättää
        aika helposti.Poika on tottakai vastuussa harjoittelemisesta ja pelaamisesta,mutta jos valmentaja vittuilemalla jokaisesta tekemisestä löytää virheen,niin eiköhän valkussa ole se vika.
        Kaiken huippu on se että valmentaja on kakkonen ja ykkönen vieressä hyväksyy tälläisen toiminnan.


      • voisääliä

        "Ja paskat. Jääkiekossa ei ole ongelmia yhtään enemmän kuin muissakaan lajeissa. Täällä itkee vain ne jotka ei pärjää. "
        Noin kirjoitti eräs kommentoija. Kirjoituksen agressiosta jo näkee missä ongelma. Eivätkä nuo ongelmat ratkea pukuhuoneessa tuomaria pahoinpitelemällä kuten on yritetty.
        Voisivat muuten nuoret kohentaa kuntoaan, ettei kuntotestien tulokset ole naurettavia kuten nhty. Viisi leukaa on liikaa!


      • Herääjo

        Taas tällä niitä ketkä ei ymmärrä lätkästä saati sitten noista testeistä mitään.


    • Ykukuk

      kyllä junnukiekossa on käytäntö on, että valmentajien pojat pelaavat. Tulkaa katsomaan vaikka ipan junnuja.

      • sumo69

        Onneksi ne ei pelaa enään a-junnuissa,ei tarvi huolestua.


      • AIK69

        Se on just näin,nähty monta kertaa.


    • Ewew

      Valkun itkee kun pojan pitää päästä AAA-ryhmään. Säälittävää kun saa katsoa iskäpönötystä ja homogeenistä porukkaa liiaksi.

      • NähtyOn

        Rasvamongot valtaavat alaa jääkiekon pikkujunnuissa, koska lihavuus nopeuttaa ja aikaistaa kasvupyrähdystä. Monet isät lihottavat poikiaan tahallaan jäähallin rasvamakkaroilla. Sitten läskit läskine poikineen tallovat norsuina muut jalkoihinsa.


      • elefanttia

        se norsu on hieno eläin ja komea ja ylväs, mitä sinä et ole.


    • Asafa

      Onko kukaan nähnyt toimihenkilön junnua (isot seurat) AA-junnuissa? Se on täysin mahdotonta Suomessa. Toimihenkilön Junnu ei koskaan putoa alempaan tasoon vaikka mitä tapahtuisi.

      Reilua junnuille kun jaetaan 9-vuotiaina AAA ja AA -poikiin. Monen itsetunto saa kiekkoilijana kolauksen ja osan kiekkoegoa pönkitetään. Joissain seuroissa AAA pojat eivät halua treenata AApoikien kanssa...kun ovat huonoja! Olisko kumminkin kotoa opittu toisten dissaamista? Vähättelemällä toista joukkuelajissa ei johda mihinkään.

      • mitentaasnäin

        Mutta eikös niitä aa joukkueitakin jotkut valmenna ja varsin usein taitaa olla jonkun pelaajan isä valmentamassa ihan samalla tavalla kuin aaa joukkueessakin.


      • aatoimihenkilö

        Minä ole nähnyt montakin toimihenkilön poikaa aa joukkjeessa!


    • Vanhemmatmaksaa

      Jääkiekossa ole mitään harrastusta, siellähän vaan painetaan että saadaan uutta pelaaja-ainesta sarjoihin. Junnujen höntsäkiekko ei seuroja oikeasti kiinnosta.

    • redarit

      kyllä helsingissä on muutama seura ketä kiinostaa höntsä kiekkokin

    • teletapitnukkumaan

      Ei mikään verrattuna jalkapalloon. Siellä isävalmentajat ovat liian pitkään ja todelliset urheilijat häipyvät muihin harrastuksiin.

      • 1999

        Mun mielestä,jos näkee heti kauden alusta tätä ns.isä valkku toimintaa niin vanhemmat kokoon heti,että ei koko kausi mene käsille.


      • ääsäääsääsäsäsäsääs

        Niin ne kuule häipyy kiekostakin, kun ruetaan ihan pikkupentuja jakamaan tasoryhmiin. Mitä itse olen seurannut näitä ns "kehittyneempiä" pelaajia, niin eivätpä kyllä kovinkaan moni ole mitään lahjakkuuksia.

        Ja mitenkäs se nepotismi jne?

        Kyllä siinä peli-into ja luovuus kärsii, kun ruetaan liian aikaisin "ammattimaisesti" treenaamaan.

        Ihan muutama helvetin tyyppi on pilannut suomikiekon typeryydellään.


      • kapteeninemojutila
        ääsäääsääsäsäsäsääs kirjoitti:

        Niin ne kuule häipyy kiekostakin, kun ruetaan ihan pikkupentuja jakamaan tasoryhmiin. Mitä itse olen seurannut näitä ns "kehittyneempiä" pelaajia, niin eivätpä kyllä kovinkaan moni ole mitään lahjakkuuksia.

        Ja mitenkäs se nepotismi jne?

        Kyllä siinä peli-into ja luovuus kärsii, kun ruetaan liian aikaisin "ammattimaisesti" treenaamaan.

        Ihan muutama helvetin tyyppi on pilannut suomikiekon typeryydellään.

        Ensinnäkin "luovuus" ei kärsi vaan se on ominaisuus ja niillä joilla on palo lajia kohtaan
        huomataan. Mun mielestä Suomikiekko maailmanmestaruuksineen kertoo aika paljon.


    • TeroD

      Ongelmahan on siinä, että valta on näillä isivalkuilla jotka on yleensä vanhoja hokihemmoja. Ja nää hokihemmothan ei tyypillisesti ole niitä penaalin terävimpiä kyniä.

      • oikeassaolet

        No joo ei ne penaalin terävimmät kynät kyllä mistään urheilun parista löydy, vaan kyllä ne ihan muualle hakeutuu.


    • PienistäPiireistä

      Meillä pari valmentajaa valitsee pojilleen sopivat ja sopivan sukuiset pelikaverit ja joukkueellinen lapsia joutunee nyt lopettamaan jääkiekon. D-junnujen 2a ei seurassa kiinnosta ketään kun edustuksesta tehdään Suomi-sarja joukkuetta. Wau - pitää olla tavoite.

      • ParempaakinTekemistä

        Taitaa olla normisettiä nykyaikana. Ja sitten ollaan mukamas huolissaan kun lapset lopettaa urheilun teini-iän kynnyksellä. Höpö-höpö, edes kiekkoliittoa ei kiinnosta, se on hyvin pieni todennäköisyys että noista tulisi liigapelureita isona. Oikein hyvällä tuurilla saattaa löytää jostakin lajista yhteisö jossa lasten tekeminen ja viihtyminen on pääosassa.


    • Rakkaudesta_lajiin

      Junnukiekkoa sivusta seuranneena olen sitä mieltä, että jos lapsella on kiinnostusta lajiin niin heti vaan mahdollisimman ison, oikean seuran touhuun mukaan. Koko tämä yhteistyöseuratouhu on ihan ajan hukkaa jos haluaa kehittyä.

      Ensimmäiset oikeat kilpajoukkueet kun C-nuoriin tehdään niin nähtävissä on valtava ero laadukkaan valmennuksen ja ei niin laadukkaan valmennuksen kohteena olleissa nuorissa.

      Kaikkien ei tarvitse haluta pelata kilpakiekkoa vaan ihan vaan harrastaa mutta se olisi hyvä tunnustaa riittävän aikaisin niin ei tulisi hurjia pettymyksiä (joskus myöskään vanhemmille).

    • mikkovalkku

      No, voin puhua vaan Vantaan pojista. Mutta pahasti mättää ! Vaikka isätkin pelaa, pojista on tullut pahamaineisia häiriköitä, jotka on häirinneet jopa vanhusten asumisrauhaa pelialueilla, potkuhakanneet ovia, heittäneet kivillä ikkunoihin, 2 - 3 vuoteen !!! Muusta häiriköinnistä puhumattakaan ! Mikä tämä tällainen tuleva "Selänne" oikein on ? Nuorisorikollinen, jolle saadaan heti 16 vuoden jälkeen ikioma rikosrekisteri !

    • persereikää

      no vantaa on vantaa jos turkua ei olis sehän olis vantaa

    • IIHF

      Mitä vittua jos yhdessä joukkueessa valmentjien ja toimihenkilöiden pojat muiden poikien edellä. Mitä nää ketkä ei saa lämäriä nousee ja naapurin jonnet ja luokkakaverit ilkuu siitä niin tänne vaa valitamaa ja puhumaan paskaa . Toki joissain seuroissa näin se menee mutta täällä paskapuheiden levittämisellä ei homma parane valittettavasti.Jos yks seura tekee näin niin ei tarvii jokasta valmentaja isää haukkuu nii !!!!!!##

    • AIK69

      Voi V..tu uskokaa nyt jo jokainen vanhempi,että teidän lapsesta ei tule kiekkoilijaa jos te sitä haluatte.On aivan järjetöntä lukea 9 v.kiekkovanhempien ongelmista kun ongelmat,jos niitä ongelmiksi haluaa sanoa alkaa vasta 15-16 vuotiaana.Sillä mitä olet tehnyt ennen sitä, pyyhkäistään pöytä tyhjäksi kerralla ainakin suurkaupungin seuroissa.Todellinen työnteko alkaa siitä ja suurin osa ei sitä kestä montaa vuotta,koska harjoittelu on aivan järjetöntä maallikon silmistä katsottuna.Ne kaverit jotka esim.pääsevät tänäpäivänä A-junnuihin otan kyllä lakin nöyränä päästä,ja lausun sanat, on ne kovia jätkiä.Palaan vielä siihen,että lapsesta ei tule kiekkoilijaa jos se ei sitä itse halua,on aivan sama onko poika tehnyt 50 maalia 10-vuotiaana,kun pelistä katoo ne selkään taputtelijat,niin se vaan ei ole kivaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe