It-alalla vahva ylitarjonta

valitsetoinenala

12

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • duunia

      Epäilen että olisi suuri ylitarjonta osaavista työntekijöistä. Suurin osa näistä työttömistä on keskinkertaista sakkia, ja kovat tekijät paikaa duunia.

      • AatuGotlettiToinen

        Ulkomailla keskinkertaisetkin saavat parempaa palkkaa kuin Suomessa huippuosaajat. Ei muuta kuin joukolla Saksaan töihin!


    • 243öjjkö

      1000 hakemusta yhteensä, oli varmaan kymmeniä avoimia paikkoja. 1000 hakemusta ei tarkoita sitä, että olisi ollut yhteen paikkaan 1000 hakemusta.

      Ainahan hakemuken voi laittaa menemään ihan vaan amis-pohjalta.

      Noista 1000 hakemuksesta tuskin monikaan on IT-ammattilainen sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan mahdollisesti joku huu-haa manageri jostain suuresta firmasta laitettu pihalle tms.

      Kovista ja osaavista IT-ammattilaisista en usko olevan ylitarjontaa. Jos osaa tehdä digitalisaatiota käytännössä niin näistä on pula, luukulla voi olla 1000 wannabe koodaria tms. joilla olisi kovasti halua mutta ei mitään osaamista.

      M-Files tulee luultavasti kohta ilmoittelemaan yt:stä. Kasvu ei voi olla kestävällä pohjalla. Tuote ei ole niin uniikki. Korvaavia tuotteita on paljon ja lisää tulee.

      • oraceli

        "M-Files tulee luultavasti kohta ilmoittelemaan yt:stä"

        Jos ei kohta niin jossain vaiheessa tulee tietysti niin tekemään. Yt-neuvotteluista on IT-alalla tullut vakiintunut käytäntö vaihtaa vanhaa, väsynyttä ja kallista uuteen, innokkaaseen ja halvempaan.


    • olenparasparas

      nyt haetaan superkoodareita
      http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/8826219_fi.htm

      Superkoodari, ProVAD Oy, Tampere, Tampere

      Meitä yhdistää ammattiylpeys, halu kehittää ja tuottaa asiakkaillemme erinomaista jälkeä. Meillä tekemisen meininki yhdistyy rentoon ilmapiirin, jossa on matala hierarkia ja huonot vitsit.

      Tässä tehtävässä saat aidosti mahdollisuuden tehdä ja vaikuttaa. Tehtävässäsi toimit ratkaisevassa roolissa sovellusten kehittäjänä, osana Provad Tech centeriä. Olet rakentamassa asiakkaillemme entistä parempia sovelluksia ja palvelukokonaisuuksia. Osa työajastasi on myös nykyisten sovellusten ylläpitoa. Tehtävässäsi olet tekemisissä asiakkaidemme kanssa kasvotusten, puhelimitse ja sähköpostilla.

      Olet kokenut .NET-ohjelmistokehittäjä, jolla on OOP verissä. Hallitset sujuvasti C#, VB, SQL, Java Script, JQuery ja ASP.NET kielet. Sinulla on kokemusta myös SQL-tietokantojen ja ISS-palveluiden asennuksesta ja ylläpidosta.

      Olet suunnitellut, kehittänyt ja toteuttanut web-sovelluksia. Luet ja kirjoitat sujuvasti HTML5-, CSS- ja PHP-koodia, ja ehkä näet lopputuloksen jo ennen kuin virkistät sivun selaimessa. Kokemus eri CMS-julkaisualustoista on myös plussaa - voit mainita esimerkkejä toteutuneista projekteista. Erityisesti arvostamme UX-osaamista, sillä panostamme käytettävyyteen.

      • asdfadsf

        "ja ehkä näet lopputuloksen jo ennen kuin virkistät sivun selaimessa"


      • mitätarkoittaa

        virkistä?? kylmäävettäkö?


    • Maailma_muuttuu

      Itse asiassa jokaiseen alaan on juuri nyt Suomessa ylitarjontaa. Ei pelkästänsä IT-puolelle.Toisaalta on myös taivaan fakta, että tulevaisuuden maailmaa ei voi toteuttaa ilman IT-juttuja. Jokaisessa jutussa mitä tullaan tekemään on IT jollain tavalla vahvasti mukana. Jos valitsee IT puolen omaksi urakseen, niin täytyy olla valmis oppimaan koko ajan uutta. Tarvitaan sekä syväosaajia, että myös moniosaajia. Omaan ammattitaitoon ja osaamisen kannattaa ehdottomasti panostaa. Silloin on vahvoilla työmarkkinoilla. Maailma vain on nyt sellaisessa murrostilassa että vanhat alat katoavat ja uudet alat vasta hahmottuvat. Siksi on työttömyyttä. Se uusi maailma kun lähtee vetämään niin silloin on taas duunia tarjolla runsaasti. Varmaan 5 vuoden aikajänteellä tapahtuu ja paljon. Kykeneekö koulujärjestelmä uudistumaan ja opettamaan noita uusia juttuja on se iso kysymys!

      • asdfad

        "Omaan ammattitaitoon ja osaamisen kannattaa ehdottomasti panostaa. "
        Tuo on ihan totta. Riittää kun käyttää kaksi tuntia päivässä töiden jälkeen ja toisen päivän viikonlopusta sekä muutaman päivän lomapäivistä (kesälomasta pari viikkoa) osaamisensa kehittämiseen, niin työpaikka on jo jonkin verran paremmin turvassa.

        Lääkärit sen sijaan, pitävät osaamisensa ajan tasalla töiden ohessa (itseopiskelua, seminaareja, koulutustilaisuuksia, jne.) ja nauttivat vapaa-ajastaan täysillä ja kokonaisuudessaan.

        Ammatinvalinnastahan tässä on kyse, ei mistään muusta. It-alan valinnut, vaikkei sitä tiennyt, valitsi alan, jossa vapaa-ajallaan opiskellaan. Jatkuvasti.


      • it-alaton

        Työaikana tehdään töitä, siitä työnantaja maksaa. Opiskelut hoidetaan sitten muuna aikana.


    • ei_tunkki_toimi

      Ainahan se niin on mennyt, että mitään IT-hommista tietämättömät valitsee myyntimiesten puheiden perusteella toteutusvermeet, joilla "hommat käy nappia painamalla" - sitten vaan se napin painaja on jäänyt kouluttamatta.
      Ehkäpä pikkuhiljaa aletaan ymmärtää, että tekijä tuo tullessaan kielet ja tuetun laiteympäristön.

      • CaseClosed55

        Ja kaks tekijää tuo tiimiin kaksi eri kieltä ja eri ympäristöt.

        Ja sitten tarvitaan taas johtajuutta hiekkalaatikolla erottamaan lapset toisistaan.

        Ehkä se on parempi että it alasta tietämätön myyntimies päättää ja myy, ja sen jälkeen katsoo osaavat tekijät sen perusteella mitä myi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe