Minkä hintaisia saa olla korvattavat huonekalut

hjkhjhjhjklo

sijoituksen alussa? Mietin, että voinko ostaa vaikka 500e sängyn pienelle lapselle, vai korvataanko vain halvemmat huonekalut? Kattohan tulee vastaan jossain 1500e kohdalla, mutta meillä tuo ei välttämättä mene ihan kokonaan kun valmiiksi löytyy aika paljon kaikkea. Siksi kysynkin, voinko ostaa vähän kalliimmalla pari yksittäistä asiaa vai miten ne katsotaan korvattaviksi yleensä?

35

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyiettärisoo

      Siis aiot rahastaa ottamalla sijoituslapsia? Niin, nykyisinhän se on bisnestä, ennemmin tuetaan ja maksetaan vieraille kun tuettaisiin omai vanhempia.
      Luulen että olet värällä alalla.

      • eihyvääpäiväääää

        Sijaisvanhemmille ihan kuuluu se korvaus, millä korvataan esimerkiksi sängyt, verhot ja niin edelleen. Sinä varmaan jättäisit ottamatta ja kieltäytyisit kulukorvauksestakin, lapsilisästä ja palkkiosta. ;)


    • Jep jep toivottavasti et koskaan saa lasta sijoitukseen tai saa tehdä töitä missä saa/joutuu olemaan lasten kanssa ! Sinusta tulee mieleen satu Hannusta ja Kertusta !

      • hjhkhjhjhjh

        Meillä on jo kaksi sijoitettua lasta ja ihania ovatkin. Onneksi me otimme, kun oma äiti ei kyennyt huolehtimaan eikä isää koskaan kiinnostanutkaan. Mitä ihmeellistä siinä nyt on, että haemme meille kuuluvat korvaukset?

        Taitaa kenkä puristaa ihan toisesta syystä siellä.


      • hjhkhjhjhjh kirjoitti:

        Meillä on jo kaksi sijoitettua lasta ja ihania ovatkin. Onneksi me otimme, kun oma äiti ei kyennyt huolehtimaan eikä isää koskaan kiinnostanutkaan. Mitä ihmeellistä siinä nyt on, että haemme meille kuuluvat korvaukset?

        Taitaa kenkä puristaa ihan toisesta syystä siellä.

        Rahastus paistaa läpi niin kuin parissa muussakin paikassa... ...omille ostetaan uudet sängyt patjat ja merkataan sijoitus lapsen nimille ja sijoitus lapsi saa vanhat tavarat ! Ja vaatteitakin ostetaan sijoitus lapsen nimille ja silti sijoitus lapsi kulkee vanhoissa vaatteissa... ...no reiluutesi ansiosta tarkastamme muutaman sijoitus paikan


      • hkhlhkhlhkhh

        Anteeksi mitä? Kenestä sinä oikein puhut, onko kaikki ruuvit ihan paikallaan?


      • hahhhhhahhhahhhh

        Miten ostetaan omille vaatteita sijoituslapsen nimissä? Emme me merkkaa mitenkään yhdenkään noista vaatteista? Jo on tarkkaa jossain kunnassa, jos jokainen vaatekin pitäisi kirjata ylös. Meillä kulkee biot ja sijoitetut ihan laidasta laitaan, on toisiltaan kierrätettyä ja sijaislapsi pienimpänä saa niistä käytetyimmät, on kirpparilta ostettua ja sitten uutena ostettua. Ihan tavallista perhearkea meille, kierrätys on ihan hyvästä jopa niille ihmeellisille sijoitetuille lapsille. ;)


      • hkhlhkhlhkhh kirjoitti:

        Anteeksi mitä? Kenestä sinä oikein puhut, onko kaikki ruuvit ihan paikallaan?

        Sinustpa juuri sinusta teistä... ... ja kolmesta muusta sijoitus kodista joihin tehtiin tarkastus jossa lapset uudelleen sijoitettiin kavallus epäilyn takia


      • hjlhkhllkhlhlh

        Siis keneltä olen kavaltanut ja mitä? Nyt en oikein ymmärrä.


      • hjlhkhllkhlhlh kirjoitti:

        Siis keneltä olen kavaltanut ja mitä? Nyt en oikein ymmärrä.

        Lapsilta !


      • hkhlhkhlhlkhkh

        Niin selitätkö nyt kunnolla, mitä olen meidän biolapsilta tai sijoitetuilta kavaltanut? En vieläkään ymmärrä horinoitasi.


    • on-halpojavaihtoehtoja

      Sosiaalitoimessa ainakin hyväksytään vain kaikista halvin huonekalu. Lisäksi huonekaluihin annetaan erikseen ns maksusitoumus, millä ei voi hankkia vaikkapa mattoa tai muutakaan sisustustavaraa, mitä sitoumuksessa ei ole mainittu.

      Olisiko tuo 1500e mahdollisesti korkein harkinnanvarainen raha, minkä saa siinä tapauksessa, kun lapsen tarvikkeita ei ole lainkaan? Todennäköisesti ainakin kuitit tulee säilyttää hankinnoista että ne täsmäävät raha-avun kanssa.

      • hjhjhkhkhjh

        Meille vain sanottiin, että lähettäkää kuitit ja hintakatto on siinä 1500e. Ei maksusitoomuksista ollut puhetta.


      • on-vaihtoehtoja

        Ette siis saaneet tuota 1500e lainkaan?


      • hkhjhkhkhkhkh

        Ei kun emme mitään ole ostaneetkaan.


      • on-vaihtoehtoja

        Tarvitsette vauvansängyn? Pitäähän teidän saada ainakin sitä varten joko raha tai maksusitoumus! Kannattaa kysyä sostoimesta miksei teille anneta maksusitoumusta sänkyyn, koska sehän kuuluu ainakin perheellisen toimeentuloasiakkaan vähimmäisoikeuksiin jotta lapsi ja sen kautta myös vanhemmat voivat elää ihmisarvoista elämää! Halvallakin saa esim kirpputoreilta perustarvikkeita, on turvaistuimia (jos perheessä on auto) ja syöttötuoleja plus paljon muita tavaroita.

        Olkaa tiukkana! Laittakaa selkeä lista kaikesta mitä tarvitsette ja vaatikaa tuo sitoumus: se pitäisi saada vaikkapa UFF:n liikkeisiin.
        Sitten kuitit.


      • pssthehhhheh

        Auton omistava ei voi saada toimeentulotukea. Ensin käydään lävitse ylellisyystavarat, jotka asiakkaan kuuluu myydä ja niillä tuloilla hankkia itse se tarvittava tavara.


    • sossupaholainen

      Perhehoitolain mukaan käynnistämiskorvaus on enintään 2916,43 euroa /henkilö. Eli siinä se maksimisumma. Perhehoitolain löydä twww. finlex.fi ja hakusananana perhehoitolaki.

      • laaaahhhhhaa

        Helsingissä se on vain 1500e, aika ihmeellistä jos se on muualla enemmän kun Helsinki on niin kallis paikka asuakin.


    • Rahantakiauuteenammatt

      Okei, mitäpä täss muutkaan kitkuttelemaan palkkatuloilla, kaikki vaan ottamaan sijoituslapsia, siitähän jo tienaa huikeat summat. Eipä ole tullut ennen ajatelleeksi, ei olisi leipäjonossakaan tarvinnu omien lasten kanssa käydä. Jos otan viisi tai kuusi sijoituslasta, niin paljonko tienaan???? Uusi ammatti odotaa minua.

      • rahantakiaeikannata

        En suosittele aloittamaan jos raha on ainoa asia, on meinaan tosi rankkaa ja löytyy parempiakin tapoja jos haluaa vain sitä rahaa. Tiedän, että on provo, mutta vastaan nyt silti. :D


      • hohoijaa

        Sijaisperhevalmennuksen lopussa pitää ihan toteennäyttää omat tulot, menot ja velat plus omaisuus. Jos joudut leipäjonossa käymään, sijoitusta ei tule. Sijaisperheen taloudellisen aseman tulee olla vakaa.


    • oneymoneymone

      Taas nähdään, että raha puhututtaa kaikkein eniten näillä "vilpittömillä, ihmisrakkailla hyväntekijöillä".

      • sivustaseurraaajaaa

        Kaikkein eniten? Ai koska jollain on kysyttävää korvauksista, niin raha puhuttaa eniten? Etkö itse koskaan joutunut kysymään esimerkiksi kelan korvauksista tai mistään? Olet säästynyt paljolta jos ei koskaan ole raha puhuttanut! :D Onnekas! :D


      • koululaisen-sijasvanh

        eihän toi sijaisvanhempi niitä huonekaluja osta itselleen, vaan sille lapselle...mikä ahneus??? Ja lapsi omistaa ne huonekalut, jos vaikka muuttaa kotiinsa takaisin hän saa ne mukaan.
        Kun meille tuli koululainen niin kyllä satsattiin huonekaluihin jotka saatiin käynnistämiskorvauksilla ostaa koska tiedettiin ettei sen jälkeen saa kun kulukorvauksen ja sillä ei huonekaluja juuri ostella. Kun ostettiin kunnolliset huonekalut niin ne saattaa hyvinkin kelvata teinille kun muuttaa omilleen. Eli eivä ne meillä jää vaan tässä(kin) oli ajatus lapsen parhaasta.
        (ja jos esim. perhe myy pienen lapsen sängyn niin sen rahan he käyttävät uuteen sänkyyn ei raha ja jää sijasperheelle)


    • hahahhhahaahahahahaha

      Pitääkö näiden katkerien biovanhempien tulla tähänkin ketjuun märisemään? :D

      • hohhohhohhoo

        Niitten kait pitää määkyä ketjussa kun ketjussa :D :D

        Annas winkki missä ne eniten märisee :O (saa sitten taas nauraa)!


      • ulvo-vaan

        Voitonriemu paras riemu?

        Katkerat biovanhemmat, ai että ne sua huvittaa? Olet sit osannut laskelmoida ajoissa niinkuin hyvä kauppias vain pystyy...haistamaan hyödyt?


      • ai-hahahhhahaahahahahaha

        Josko avaisit pikkasen mitä haluat oikeasti viestittää. Kun asiahan on näin, että epäreiluus saa tunteet kiehumaan jo taaperoikäisellä ja sitten kun kyse on ihmisoikeuksien halventamismenettelyistä, missä esim puututaan lapsi-vanhempi -suhteeseen niin hiukan hämmentää suhtautumisesi kaikkiaan.

        Pridessä ei taideta ohjeistaa sijaisvanhemmiksi ryhtyviä rehelliseen peiliinvilkaisuun? Kiusaajaluonteet läpäisevät tämän NIIIN raskaaseen työhön vaadittavan koulutuksen ja kuin joku Kauppakeskuksen VARTIJA ikään: sijaisvanhempi sanelee ja nauraa justsilloinku sitä haluttaa.


      • länkyttäjä

        Ei ko me länkytetään kato. Kuka sano: "Älä länkytä!"


      • sanojjo

        Hei KERRO nyt missä muussa ketjussa ne märisee? Mageeta ois lukea kaikki.


    • Sijari

      Me ostimme noin viidensadan arvoisen kerrossängyn ja se hyväksyttiin.

    • kjhkjhk

      Meidän sijoituslapsi oli alle kahden vuoden joten tarvetta oli vaunuista, turvaistuimesta ja pinnasängystä, kaikki korvattiin kuitteja vastaan. Näin siis pääkaupunkiseudulla. Perus setti vaatteita tuli lapsen mukana joten niitä ei tarvinnut.

      • hikihikihiki

        Onko omatunto siis ihan puhdas? Seuraatko tavallisilta perheiltä evättyjä omien lastensa tarpeisiin anottuja hakemuksia myös vai välitätkö edes? Taisitte saada upoudet vai kiersittekö etsimässä hyviä käytettyjä tavaroita? Turvaistuimesta päätellen teillä on myös auto: onko auto nyt ihan tarpeellinen?


      • lapsenparas

        oot kyllä joko yksinkertainen tai sitten tietämätön että tilanteita, varsinkin suvun sisälle sijoitustapauksissa, on niin kovin monenlaisia. Esim la iltana ilmoitetaan, että huomenna tulee...ilman muutamaa vaatetta enempää mukanaan. Ei siinä kirppiksille lähdetä heti kiertelemään. Akuuteimmat tavarat haetaan heti ja koti valmistellaan iän vaatimalle turvallisuudelle...

        Tietysi jokaisen toive on, että biovanhemmat hoitaisivat, kasvattaisivat jne lapset. Se miksi se ei aina onnistu, ei ole yhtä tekijää. Ja kyllä ne, jotka lapsen ottavat määräämättömäksi ajaksi, tekevät sen rakkaudesta.Siinä voi käydä niin, että suunnitellut lomareissut ym siirtyvät hamaan tulevaisuuteen, syville yöunille voi sanoa hetkeksi heips ym.

        Me ostettiin heti edullinen matkasänky, 200e vaunut, tori.fi turvakaukalo, syöttötuoli, myöh. viikolla tori.fi pinnasänky 40e, muutamat vaatteet, hoitopöytä oli ennestään.

        Maksaako meille niitä kukaan, ei tunnu tärkeimmältä, jos maksaa hyvä niinkin. Elämme muutenkin yhden palkalla, totuttu pieneen. Raha ei ole motiivi, vaan lapsi, jotta tapaamiset vanhempien kanssa sujuisi mutkattomasti ja usein. Ja muunkin suvun näkeminen.

        Ajatuksena se, että ehkä ajan myötä meistä tulee melko tarpeettomat. Sekin voi olla mahdollista. Olen aikoinaan itse ollut lastensuojelussa töissä ja tiedän, että joskus kun lapsia tarjotaan vanhemmille takaisin, he eivät välttämättä niitä haluakaan. Puheet ovat vuosia olleet kuitenkin sitä, että haluavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe