Turvallinen ja halpa uusi auto nuorelle naiselle

25vNainen

Olen 25-vuotias nuori nainen, joka on kuskina ihan kokenut, mutta joka ei ymmärrä auton "toiminnasta" tai eri automallien teknisistä tiedoista juuri mitään. Luonnollisesti erotan automallit toisistaan, mutta en osaa autoja "rassata" yhtään. En ole omaa autoa omistanut, mutta isäni autolla olen ajanut paljon. Nyt olen saanut työpaikan, jonne joudun matkustamaan noin 40 kilometrin työmatkan päivittäin. Julkisia ei alueellee mene, joten joudun ostamaan oman auton.

Olen päättänyt, että haluan uuden auton turvallisuussyistä. Paras ystäväni kuoli auto-onnettomuudessa ajaessaan käytetyllä ja vanhalla autolla viisi vuotta sitten, joten siitä on jäänyt lievä autokammo. Autossa tärkein ominaisuus on siis turvallisuus. Isäni auto on iso ja todella turvallinen, mutta aivan liian kallis budjetilleni. Uusi auto olisi myös varmaan kivempi siinä mielessä, että siinä on vähemmän "rassattavaa"/korjattavaa, joten sellaisen omistaminen olisi helpompaa.

Hintakatto olisi noin 15 000 euroa miellään. Minulla on rahaa vielä tuon ylikin, jos käytän "hätävarasäästöni", joten saa periaatteessa mennä tuon ylikin. Mitä suosittelette? Onko turvallisia ja halpoja autoja olemassa? Erityisiä toiveita ei ole. Ainoa lisävaruste, mikä olisi kiva, olisi automaattinen valojen vaihto pitkistä valoista lyhyisiin valoihin, mutta tämäkään ei ole pakollinen. Ajan autolla yksin, joten en tarvitse takapenkille välttämättä ovia tms.

Olen todella pahoillani tästä tyhmästä viestistä, mutta autoja mainostetaan lähinnä kiihtyvyyden tms. suhteen, kun taas minulle mitkään numerotiedot (paitsi kiihtyvyys, sen ymmärrän) eivät sano yhtään mitään. Olen lellitty isin tyttö, joten en valitettavasti ymmärrä autoista mitään.

28

2309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peteeee

      Ota mainitsemastasi hintakatosta 10 000 euroa pois jos rahalla on sinulle arvoa.

      • Mies30v

        Ompahan taas älykkäitä vastauksia.

        Nythän on niin että 15ke - tai edes parilla tonnilla lisää - saa sen turvallisempaa uutta autoa kuin käytetty muutaman vuoden käytetty auto.
        Yleensä tuon hintaluokan uudet autot ovat melkoisia kinnereitä.

        Sinuna miettisin jotain suhteellisen kompaktin kokoista mutta jotain missä on edes hieman oikeaa peltiäkin.Esimerkiksi Volkswagen Golf.Tuolla 15ke saa 2010 tai jopa 2013. Ja on hyvä ajaa, oikeasti.Sitten vain huolehdit että on hyvät renkaat aina alla, niin hyvä tulee.

        Ps. Älä välitä.Kohta joku tulee kertomaan Volkwagenin skandaaleista.Se on tän sivun "suola" joillekkin.


      • Aloittajan_toivomus

        Aloittajan toivomushan oli myös, ettei sitä auto tarvitsisi kokoajan korjata!


      • Hohhoijakkaaaaa

        Aloittaja hakee turvallista ja luotettavaa autoa, ja joku hullu kehtaa ehdottaa golffin koppimopoa, joka täynnä volkkarin paska tekniikkaa, mm. dsg, tsi, pakokaasuhuijaukset.


    • 2kärpästäiskulla

      Osta tarpeeksi iso auto että takapenkillä mahtuu touhuamaan. Sitten vaan illalla baanalle. Se on parasta mitä pystyt auton kanssa tekemään. Isket vaan kundeja jotka hauskan pidon kanssa opettaa sulle autosta kaikki mitä tarttee tietää.

    • 25vNainen

      Pelkäsinkin, että saisin tällaisia vastauksia kuin 2kärpästäiskulla antoi. Ihan vakavissani etsin autoa, en miestä. Osaan ajaa, pysäköidä ja vaihtaa renkaat, se on jo enemmän varmaan kuin monella muulla naisella.

      peteeee, todellako? Millaista autoa suosittelet?

    • 35000vuodessa

      Sinuna harkitsisin vakavasti Volvon ostoa koska auto on turvallinen ja luotettava sekä todella hyvä ajaa esim S60 on käytössä omalla vaimolla ja on ollut tyytyväinen eikä ole ollut mitään vikaa, itse ajan V70 eikä tartte korjaamolla seisottaa. Meillä on kokemuksia myös volkkareista ei niin hyviä paitsi -99 diesel passatti.

    • olenKomia

      Suosittelen ostamaan laadukkaan oikein hinnoitellun käytetyn auton pikkuliikkeestä.

      • vaiJobbarillaHelmet

        Onko pikkuliikkeissä parempia autoja? Mihinkä perustat tuon väitteesi?


      • huijarinpiilomainos
        vaiJobbarillaHelmet kirjoitti:

        Onko pikkuliikkeissä parempia autoja? Mihinkä perustat tuon väitteesi?

        Mainos.


    • 25vNainen

      35000vuodessa, isovanhempien Volvoa on tullut ajettua ja tiedän Volvon turvallisuudesta, mutta valitettavasti hinta on kyllä tällä hetkellä hieman liian suuri. Voisin kuitenkin kuvitella Volvon joskus ostavani, joten kiitos kommentistasi!

      olenKomia, Tiedän, että käytetyn ostaminen voisi olla järkevää, mutta lähinnä pelottaa, että myyjä saisi minut "huijattua" ostamaan huonon käytetyn, sillä en tosissaan autoista mitään tiedä. Kiitos sinulle joka tapauksessa!

      • niinpäniinsac

        Kyllä 15 tonnilla saa jo ihan hyvän volvon jos ei ihan uutta tarvitse.


    • toyotaonhyvä

      Kun sinulla on käteistä rahaa, niin voit ostaa auton yksityiseltäkin.
      Eikö isäsi voi auttaa sinua tai onko hänellä tuttavaa joka auttaisi auton testaamisessa.
      Jos sen on oltava uusi tai uudehko, niin osta toyota, on parhaita. Älä osta renua, peugeottia , seattia, sitroenia tai niitä wolkkareita joista hajoaa vaihteistot tai kone.

    • AciaDero

      Dacia Sandero

      • muhonen

        DACIA ehdottomasti !!!


    • mikseimyösuusidacia

      Mikäli käytetty kelpaa niin:
      Jos puhutaan halvasta ja turvallisesta autosta, on kyseessä Lada eurosamara, Nissan micra, Mazda 626, Toyota corolla, volvot, yms. Näissä on myös jo airbagit ja Abs jarrut lähes kaikissa.

      1990 luvun lopun autoja suosittelen, jos haluat:turvallisia, edullisesti huollettavia,ja muutenkin varmaa tekniikkaa. Näitä saa hyviä hintaluokassa 500€>.

      Kannattaa muistaa että uuden auton arvo voi pahimmillaan pudota kymmeniä euroja päivässä. Luistonestoa ja ajonvakautusta ei välttämättä tuon ikäisistä löydy... Mutta perusvarmoja kippoja kaikenkaikkiaan, joista minulla on kokemusta.

    • Tiedoksisulle

      Ota joku sellainen ihminen avuksi, joka tajuaa niistä enemmän. Varmasti osaat itsekin, mutta kun myyjä on mies ja ostaja nainen joudut helposti maksamaan "tyhmän asikkaan" lisän. Olen huomannut että miehet antavat miehille helpommin alennuksia kuin naisille, auto- ja tekniikkakaupoissa, se kun on heidän aluettaan!? Joten ota joku kakslahkeinen mukaan kulissiksi, että saat hyvät alennukset. Miehet suhtautuu tunteelle autoihin. Se on heille rakkauslaji. Ja koska nainen ei pysty sitä ymmärtämään saa hän myös mielellään ihan vähän nenilleen kalliimman hinnan kautta.

      • joedoedonvonlax

        "Olen huomannut että miehet antavat miehille helpommin alennuksia kuin naisille, auto- ja tekniikkakaupoissa..."

        Höpöhöpöä ja hevonkukkua!
        Asia on todellisuudessa juurikin päinvastoin; myyjä (mies) kokee iloa ja onnea, kun pääsee opastamaan naista ja osoittaa näin "paremmuutensa" autotietoudessa. Siinä huumassa, jos nainen vielä vähänkään pant... kauniin näköinen, helpostikin lipsahtaa alennuskoodiksi reilummalla kädellä pyöristyksiä hinnassa alaspäin.
        Kauppakumppanina jos on sitten "kaikkitietävä-besserwisser-vtun-asiantuntija" ja tälle naiselle näyttämässä miten kauppiaalle laitellaankin luu kurkkuun ja jauhot suuhun, jää kauppa pahimmillaan kokonaan tekemättä.
        Näitä on niin nähty; "sul on hinnas ilmaa ainaki xxx-euroo", "näis on tyyppivikana just toi pakoputken ruostumine ni alennappas hintaa uuden putkiston verran ainaski"... vttu näille "asiantuntijoille" myydä mitään! Suksikoon vttuun.

        Nainen saa pääsääntöisesti paremman alennuksen, jos yleensäkään hinnassa on alennuksia annettavana.


    • Carseller

      Hanki Honda Accord, se on käypä peli!

    • jokaosaaajaatsillä

      polo ois sopiva naiselle

    • ffdgfdgf

      Kulupuoli nyt ensin tarkkailuun kun myös niin monet muut rahanmenot.Itse hyppäsin miehenä alemman keskiluokan autosta isoon perheautoon ja alku viehätyksen jälkeen alkoi vaan rahanmeno kismittämään jonka huomasi ensin vakuutuksesta.Myös Bensaa lisää se parilitraa yli satasella kun tuntui samoilla ajoilla että saa nyt jatkuvasti tankata.Mitään huomattavaa eroa sitten kuin leveämpi sisältä ja takajalkatilat.Peräkärryllä taas aiemmin sitten isommat kuskaukset joten tavaratila niin kriittinen.
      Myös varaosista odotetaan että menee firman piikkiin kun niissäkin aimo hyppäys hinnoissa.
      Jos työmatka suoraa helppoa matka-ajoa tiellä jossa hirviaidat niin alempaa keskiluokkaa dieselillä kun noilla kilometreillä säästää ja vähemmän huollettavaa.

    • NuoretnaisetNAM
    • järki_käteen

      Ota asiantuntija mukaan autokaupoille. Katsastustilastoista löydät mallit mitkä kestävät ja ovat luotettavia, vältä VAG-konsernin autoja (VW,AUDI,SKODA,SEAT).
      Vuoden vanha auto on liki uusi (ajettu 15-30tkm), mutta pudottanut jo hintaansa mukavasti, monesti siihen saa täydet uuden auton takuut vielä mukaan.

    • 828382

      Toyotat ja Subarut on luotettavia, varsinkin bensamoottoriset. Japanilaisissa on yleensä ottaen vähemmän vikoja ja pidemmät takuut.
      Ja vältä niitä Volkkareita, Audeja, Seatteja ja Skodia. Ne ovat kaikki saman konsernin tuotteita ja keskenään paljolti samaa tekniikkaa. Ovat kyllä hyviä ajettavia, mutta niissä on paljon vikoja.
      Katso autotie.fi, josta löytyy faktaa eri merkkien tyyppivikoista ja vikasarjoista.

    • pali333

      osta asunto tai mummon mökki työ paikan läheltä.

    • bvnvbnvbn

      Kolareissa lähinnä nuo hullujen ohitukset ja nykyään myös tuo ajatuksissaan ajelu kännykällä kun naiset ovat posauttaneet ojaankin ihan suoralla tienpätkällä ja sen jälkeen kyykitään jalkatilassa kännykkää etsimässä.

    • Kitte58

      Ostin tyttärelleni uudehkon Minin dieselmoottorilla. Mahtuu sinun hintahaarukkaasi. Auto on siisti ja huollettu asianmiukaisesti.

    • muhonen

      Osta -DACIA-Koirat haukkuu Dacia kulkee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe