kevytliikenne äly hoi!

hyvätavaton

Eikö Riihimäellä kävelijöillä ja pyöräilijöillä ole mitään suojeluvaistoa.Opetelkaa pyöräilijät liikennesäännöt,ei pyörillä voi ajella miten sattuu.Täällä ei useammalla pyöräilijällä tai kävelijällä edes pää käänny, kun mennään tien yli.Ei se sitä tarkoita, kun on suojatie,että auton eteen voi vain hypätä.Kyllä voisi poliisisedät huomautella hiukan heitä,jos sattuvat näkemään ja muilta kiireiltä ehtivät.

21

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lada-uralin-mersu

      Ja myös se että voisi olla edes jotain heijastinta tai valoa niissä pyörissä.

    • n47ia

      Kävelijä voi kyllä nimenomaan vain hypätä suojatielle, autoilijan tehtävä on aina väistää suojatiellä liikkuvaa kävelijää. Jos et tätä ymmärrä, niin on parempi jättää autoilu osaavammille.

      • typree

        Mitäs sitten jos auto ei kerkiä pysähtymään.Kyllä täytyy olla typerä jalankulkija,jos ei katso yhtään.Ei välttämättä tolla tyylillä elonpäivät riitä pitkälle.


      • m40ia

        No ei muuten voi.

        44 §
        Ajoradan ylittäminen

        Jalankulkijan on ylitettävä ajorata suojatietä kulkien, jos se on lähellä. Muuten ajorata on ylitettävä kohtisuoraan ja yleensä risteyksen vierestä.

        Suojatielle tai muuten ajoradalle astuvan jalankulkijan on noudatettava sitä varovaisuutta, jota lähestyvän ajoneuvon etäisyys ja nopeus edellyttävät. Hänen on ylitettävä ajorata tarpeettomasti viivyttelemättä.

        Ajorataan rinnastetaan tässä pykälässä pyörätie ja raitiotie. (7.5.1997/414)


    • fdfsdsdf

      Mutta pyöräilijä on väistämisvelvollinen ajaessaan suojatien yli ellei taluta romuansa. Tämä on näköjään niin helvetin vaikeaa sisäistää noiden spandex-hompsulien keskuudessa.

      • Reikäratissa

        Samasta aiheesta ja yleensäkin liikenteestä tuolla taannoin jo kirjoitti nais rekankuljettaja. Hänethän lytättiin ja haukuttiin ns. maan rakoon.
        Asiasta hän kirjoitti.

        Nyt ilman heijastimia ja valoja liikutaan, pimeä tulee aikaisemmin. Kas kummaa talvikin kohta taas yllättää. Pian rytisee ja paukkuu, vakavia vammoja monelle valitettavasti.

        Tarvitaan varovaisuutta ja näkyvyyttä niin jalankulkijoilta, pyöräilijöiltä kuin autoileviltakin.

        Turvallista matkaa kaikille:)


      • oppia

        Mistähän kirjekurssilta olette ajokorttinne saaneet? Kaikki pyöräteiden jatkeena olevat suojatiet ovat ns. pyörätien jatkeita, joilla pyöräilijä saa ajaa. Autoilijoilla on lisäksi tällöin väistämisvelvollisuus, jos tulevat kolmion takaa tai kääntyvät. Itse laskin, että kun lähden täältä Uhkolasta, niin kaikki suojatie ovat näitä jatkeita ja 13:sta peräti 11 on sellaisia, joissa autoilijat tulevat kolmion takaa, eli ovat väistämisvelvollisia.

        Yleensäkin ottaen kannattaisi huomata, että suurimmassa osassa pyöräilijän ja auton kolareista autoilija todetaan syylliseksi.

        Jos asiat on päässeet unohtumaan tai niitä ei ole koskaan oppinutkaan, kannattaa päivittää tietonsa osoitteessa www.Polkupyoraily.net


    • fillaristixx

      Itsesuojeluvaisto puuttuu niin jalankulkijoilta kuin pyöräijöiltäkin. Toiseksi jäät jos auto ajaa päälle vaikka kuinka olisit oikeassa.

    • pyörätkumoon

      Autoilija väistää ainoastaan jos pyöräilijä taluttaa, tai autoilijalla on kolmio/stop merkki tai kääntyy risteävän tien yli.

      MUUSSA TAPAUKSESSA PYÖRÄILIJÄ VÄISTÄÄ AINA AUTOILIJAA.

      • yksisuuntainen

        Ei pyöräilijöillä ole alleajo oikeutta.Vaikka kuinka olisivat etuajo oikeutettuja.Täysi tollo pitää olla,jos sillain ajelee.Liikenne on yhteispeliä ja järjenkäyttöä.Totta kai liikennesääntöjä ja merkkejä pitää noudattaa.


      • lukutaitoisille

        www.polkupyoraily.net


      • 67-

        kiertoliittymästä poistuva auto on myösväistämisvelvollinen.


      • j.i

        Se on liikenneympyrä, eikä kiertoliittymä.


    • vvsdsd

      Huomaa, että pyörätien jatkeen käyttö ei anna pyöräilijälle automaattisesti etuajo-oikeutta. Pyöräilijällä on etuajo-oikeus, mikäli autoilijan väistämisvelvollisuus on osoitettu erillisellä liikennemerkillä (kärkikolmio tai stop-merkki) ennen pyörätien jatketta tai jos autoilija kääntyy risteävän tien yli. Muissa tapauksissa pyöräilijä on väistämisvelvollinen esim. ylittäessään risteävää ajorataa pyörätieltä tullessaan. [2]


      Tätä ei 101% riksun spandex-pelleistä tajua vieläkään....

      • näinonnn

        Juu, mutta se kolmio on n. 90 prosentissa. Tämä johtuu ihan siitä tosiasiasta, että pyörätiet kulkevat pääväylien varsilla, ja näillehän autoilijat tulevat melkeinpä poikkeuksetta kolmion takaa. Kannattaa joskus hypätä pyörän selkään ja ajella Rixun pyörätiet läpi. Huomaat, että asia tosiaan on näin.


    • justjee.jee

      Vakuutusyhtiöiden onnettomuustilanteissa auto on syyllinen 80% pyörän ja auton risteysonnettomuuksista. Totuus on niin ikävä. Totuus on myös se että mitä enemmän autoilijalla on ikää tai koordinaatiohairiöitä, sitä enemmän se valittaa pyöräilijöistä.

      • pyörällä

        Iäkkäämpien kuskien osalta selitys voi olla puhtaasti tietämättömyys. Joskus muinoinhan pyöräilijä oli aika lainsuojaton liikenteessä. Monen papan ajokortti on noilta ajoilta, ja eivät ole viitsineet saattaa tietojaan ajan tasalle. Mutta yllättävän paljon on tietämättömyyttä esim. suojatiestä pyörätien jatkeena ihan nuorillakin kuskeilla. Olisikin mielenkiintoista kuulla, että miten asia autokoulussa nykyään opetetaan vai opetetaanko lainkaan.


    • näkymätönnäkyväksi

      Eikös tässä ketjussa ollut kysymys pimeällä, liikenteessä ilman heijastinta tai muuta valoa liikkuvista, tyhmistä henkilöistä?!

      • Köyhiltäkorttipois

        Itse liikun melko pimeänä mutta luotanki enemmän omiin aisteihin kuin muiden aisteihin.


      • luetunymmärrys

        Täh. Ei aloittaja ainakaan edes mainitse heijastimia. Hän vain parjaa pyöräilijöitä siitä, että nämä eivät tuntisi liikennesääntöjä. Kuitenkin tässäkin ketjussa nimenomaan autoilijat osoittivat taas kerran tietämättömyytensä koskien pyöräilysääntöjä. Niitä sääntöjä olen muutaman muunkin kanssa tässä yrittänyt tuoda esiin.

        Mutta heijastimet esiin tottakai! Hyvin varustellussa pyörässähän niitä onkin vähintään kuusi.


    • Järkikulta

      Jokaisellahan on oikeus vaikka takoa itseään lekalla päähän. Joten tiukasti vaan pitämään oikeuksista kiinni, lopputuloksesta riippumatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe