Chilipaprikasuihkeiden vaikutus päihtyneisiin?

TilastotJaTestitVsHuhut

Millaista tutkimustietoa asiasta on, eli kuinka paljon vaikutus heikkenee alkoholia käyttäneisiin tai muita päihteitä käyttäneisiin?

Olisin kiinnostunut sekä tilastoista voimankäyttötilanteista, jos sellaisia löytyy, että kontrolloiduista testitilanteista - siis mielellään useilla testihenkilöillä, vaikkapa alkoholin suhteen niin, että juodaan tietty määrä per painokilo, katsotaan promillet, testataan suihketta, luokitellaan vaikutus ja verrataan vaikutusta selvin päin oleviin testihenkilöihin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhuuuuuuu

      Hyvin toimii.

    • caasumaisteri

      Alkoholia käyttäneeseen vaikutuksella ei kenttäkokemuksen ei ole eroa. Ehkä kipu voi olla vähempää jos on ihan naamat, mutta kyllä se vastarintakin silloin on heikompaa. Oikealla kaasu valinnalla on sen sijaan enempi väliä. Esim. tuulisessa säässä sumulla, ei välttämättä osu kunnolla ja vaikutus vähäinen. Juovalla kun vetää naaman täyteen, niin sanoisin että oli vastassa missä aineessa tahansa oleva, niin vaikutus on 35-100 % välillä lamauttava. Aineelle herkimmät tippuu kenttään ja vahvimmallakin menee näkö hyväksi toviksi.

      Yleensä epäonnistunut vaikutus, eli vastarinta jatkuu toimintakykyisenä johtuu siitä että ei olla saatu vaikuttavaa ainetta tarpeeksi oikeaan paikkaan tai kaasua ei ole viime aikoina sekoitettu, jolloin lyödään ponneaineet naamalle vaikuttavan aineen jäädessä purkkiin.

      Mielestäni kartio (sumu) ei ole ammattilaisen väline, vaan soveltuu henkilölle joka ei kykene paineen alla tähtäämään ja ei ole sitä vuosittain treenannut. Juovalla kun saa naama osuman, on ainetta sen verran paljon että toimintakyvyssä hyökkääjällä tapahtuu aina merkittävää alentumista. Myös geelit ja vaahdot toimivat jos niitä osaa käyttää, eli saa hierottua ne kohdehenkilön naamaan. Myös tuolla kartiolla voi saada hyvän osuman, mutta se vaatii soveltuvia ulkoisia olosuhteita.

      Henkilöissä voi olla myös eroja kivun sietämisen kanssa. Esim. itse pystyn pelkän silmä osuman kanssa hakkaamaan sokkona nyrkkeilysäkkiä, mutta kunnolla kun tulee tavaraa ja menee henkeen, niin menee jo hankalammaksi.

      Naama ja silmä polttavuuden kanssa siis tottunut / kipulääkkeet / huumeet henkilö pystyy sokkonakin vielä toimimaan alentuneesti. Mutta kyllä oma käytännön kokemus on opettenut, että kunnon osuman oikeanlaisesta kaasusta saanut henkilö ei ole enää hyökkäys kykynen oli missä aineessa tahansa. Kun ainetta menee hengitykseen, ei enää kivun siedosta ole kyse, vaan hyökkääjä pysähtyy fyysisistä syistä.

      Olen joutunut kaasuja käyttämään aika harvoin, mutta urani pituuden takia kuitenkin kertoja on useita. Kerran kartiolla kaasuttaessani ulkona, ainetta ei mennyt tarpeeksi hyökkääjään ja vaikutukset tulivat vasta noin. 5 min viivellä, jolloin hyökkääjä menetti näkökyvyn. Muutaman kerran juovalla kaasuttaessa on hyökkäysinto loppunut, mutta passiivinen vastustus jatkunut, kunnes ovat suostuneet raudoitukseen saadakseen ensiapua. Useamman kerran on hyökkäys loppunut heti ja jonkin ajan kuluttua menneet maahan osaksi toimintakyvyttömä.
      Yksi juoksi 50 metriä ja tippui suorilta jaloilta mahalleen.

      Yleensä vaikutusta joutuu / kannattaa odottaa hetken. Koskaan ei ole kukaan kun luodista tippunut, eli sellaista ei kannata odottaa. Vähän sama kun itse syö äkäisen chilin, eka ei tunnu missään, mutta kohta on suu tulessa.

      Se miksi sanoin että kannattaa odottaa, niin syy on myös se että jos heti syoksyy raudoittamaan niin kaasua voi olla vielä siinä kohtaa missä kaasutit ja saa myös itselle oireita. Parempi olisikin pyytää kohdetta esim. ryömimään lähemmäs, jotta pääsee raudoittamaan ilman että itse altistuu. Voi esim. sanoa että röymi ääntä kohti, saat vettä joka helpottaa oloa, niin monesti tuntuu myös kaasutuksen kohteesta hyvältä idealta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe