Olen miettiny: Tekisinkö tämän aloituksen tai en..

alex.kasi

Mutta teen sen nyt kuitenkin ...
Aihe on mikä vikana kristinuskossa? Ja kristinuskolla tarkoitan sen päälinjaa eli näiden suurimpien kirkkojen ja lahkojen opetuksia.
Jotta nyt voisimme heti alkuun hypätä yli kaikkien niiden lapsellisten kommenttien joissa sanotaan jotain tyyliin että kaikki uskonnot ovat vain p**kaa tai muita samankaltaisia yksinkertaisia iskulauseita .. niin oletetaan että ne on jo sanottu ja että loppu keskustelu on aikuisia varten..

Kristinusko on yksi maailman suuria uskontoja joka on jakautunut monen muun uskonnon tavalla moniin eri uskonsuuntiin joten niistä ei ehkä kaikkia voi samaistaa, mutta niissä on kuitenkin samoja piirteitä joista voi keskustella:

- Jumalan olemuksen kuvaileminen - kristinuskon käsitys Jumalasta ?
- Kuolemattomuus käsite - mitä kuolemattomuus on ?
- Jumalan laki - mitä sillä tarkoitetaan ?
- Synti - mitä synti on ?
- Lunastus - mitä sillä tarkoitetaan ?
- Uskovan elämä ? täällä ja nyt ?
- Mitä kuoleman jälkeen ja miksi ?
---

Ok, minulla ei ole suuria odotuksia siitä että tässä syntyisi mitään syvempää hengellistä keskustelua - siis sellaista joka menisi pintaa syvemmälle .. mutta nuo ovat kristinuskon perimmäiset kysymykset ja itse olen (kirkosta eronneena mutta Jumalaan uskovana) sitä mieltä että kristinuskossa olisi toivomisen varaa lähes jokaisessa kohdassa - ja että kaikki mikä menee vikaan on lähtöisin yhdestä ja samasta virheellisestä lähteestä - nimittäin ajatuksesta, että ihmisellä olisi itsessään jokin kuolematon osa joka ei koskaan voi kuolla. Sen seurauksena jokainen noista esiin tuomista kohdista menee väärään suuntaan ja tekee kristinuskosta vain yhden uskonnon jossa uskotaan jumalaan - ei Jumalaan. Sen seurauksena menee esimerkiksi käsitykset Jumalasta täydellisesti väärään suuntaan koska Jumalan ihmisen Luojana saotaan luoneen elämää ikuisesti tuomittuna kitumaan n.s. helvetissä. (Huomaa mitään helvettiä ei Raamatussa ole - vaikka siitä adventistitkin puhuvat) .. Ja tämä on se perusta joka vie kristinuskonkin siihen samaan uskontojen sekamelskaan jossa jo kaikki muut uskonnot tavalla tai toisella ovat.

Ja samaa linjaa seuraavat nuo muutkin esiin ottamani kohdat - sillä koska usko Jumalan ominaisuuksiin ja ihmisen kuolemattomuuteen on väärä - epäraamatullinen - tule koko uskonnosta ristiriitainen ja siksi ei-uskottava kompromissi erilaisten asioiden ristiriitaisuudessa - ja se ensiksikin tekee monista ateisteja ja antaa heille sitten myös hyvät mahdollisuudet puhua turhuuksiaan Jumalasta - vaikka he tosiasiassa puhuvat jumalista ja ihmisten kehittämistä kummallisista uskonnoista joista kristinusko on yksi.
Monet uskovaiset lankeavat siihen kuoppaan että he alkavat puolustamaan näitä kummallisia uskontoja - joista siis kristinuskokin on yksi - ja sen mukana tulee sitten puolustettua asioita joita oikeastaan ei edes haluta puolustaa.
Siis täytyy todeta -- että ateistit ovat osittain oikeassa kun he kritisoivat näitä kummallisia uskontoja - mutta samalla totaalisesti väärässä koska he hylkäävät epäuskossaan myös Jumalan - joka todella On olemassa.

Jos luet Raamattua tätä silmällä pitäen, niin huomaat ehkä kuinka historia toistaa itseään .. ja siitä juuri Raamattukin kertoo ja luonnollisestin sitä millä tavalla Jumala - ei jumalat - voi pelastaa kohti omaa tuhoaan kohti kulkevat ihmiset - jos nämä sitä haluavat, huomaa mitään "pakko-elämää" ei ole - ihmisellä on oikeus kuolla jos hän sen itse valitsee.
Ihmisellä on Jumalan tahdossa eläen oikeus elämään mutta myös (jos hän ei elämää halua) oikeus kuolemaan ..

alex

48

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eremitth

      Onhan fyysinen kuolema eli ihmisen lihallisen muodon kuolema aivan itsestään selvä asia: Siis maasta sinä plet ja maaksi sinä tulet, ei siinä ole mitään epäselvää, niin siis kuolema on jokaisen maan päälle syntyvän oikeus, myöskin elämän fyysisen kokemisen, jälkeen ja se toistuu aina uutena egona- minänä Äitinså tai emonsa kohdussa, sillä hän persoonallisesti ja henkisesti samaa olemusta kuoleman majan majoille menneen fyysisen muodon kanssa?

      Mutta se tieto ja ja taito on kätkettynä tuohon elämän henkeen, johon ihmisen perusominaisuus, eli sielun kerätty HENKINE RIKKAUS fyysisen aineellisen "majan" kokeman maallisen vaelluksensa aikana keräsi erilaisten MINÄÄN talletettujen fyysisen kokemusten ansioina hankittu uuteen syntyvään MINÄÄN: Eli MINÄ tulee siten "pukeutumaan" ajallisen elämän käytäntöön sielullisesti ja tiedollisesti valmiimpana uuteen ajalliseen muoto "verhoonsa". Ja se on sitä niin kutsuttua elämän muodon kautta ansaittua tietoa, jota jokainen ihmishenki, "sielu-ruumis" elämänsä kokemusena tuo jälleen-syntymänä uuteen ruumiiseesa, fyysiseen muotoonsa jo äidin kohdun kautta, jälleen kerran uuteen elämään!? eremith3

      • Ihan hyvä ja täynnä ajatusta - eremith - ja jopa eräällä tavalla totta, nimittäin kun ajatellaan sitä että ihmiset perivät ominaisuuksiaan vanhemmiltaan. Ihan ulkonäöstä lähtien aina erilaisiin muihin ominaisuuksiin asti.

        En tiedä kuinka paljon tällä oikeastaan oli aloituksen kanssa tekemistä, mutta totta -ja jopa kiinnostavaa - nykyään on meillä käytössämme DNA-profiili joka kertoo meille eri asioita, esimerkiksi meidän oman sukumme menneisyydestä ja tosiasiassa myös ihmiskunnan menneisyydestä.

        DNA profiili löytyy ihmisen jokaisesta solusta ja sisältää uskomattomat 3,2 miljardia merkkiä. Tänään on mahdollista kohtalaisen halpaan hintaan saada tietää esimerkiksi oman sukunsa juurista, erilaisten DNAssa periytyvien mutaatioiden (muutoksien) - ja ominaisuuksien kautta jotka periytyvät ja näkyvät ihmisen DNA:ssa.

        Joten aivan oikeassa olet tältä kantilta asiaa katsoen - me siis perimme menneisyydestä erilaisia ominaisuuksia itseemme - ja me tiedämme sen koska ne näkyvät DNAssa - joskus positiivisia joskus negatiivisina mutaatioina..

        Esimerkiksi erilaiset alttiudet eri sairauksille voivat usein näkyä DNAssa.

        Jos esimerkiksi seuraamme n.s. Y'DNAta (sitä osaa joka ei muutu) voimme seurata isiemme linjaa vaikkapa tuhansia vuosia taaksepäin. Tosi kiinnostavaa jo ajatuksena - meissä on samaa DNAta kuin esi isämme tuhansia vuosia aikaisemmin..

        Mutta samalla tavalla kuin on olemassa fyysisiä ominaisuuksia, on olemassa myös hengellisiä, ja ne yhdessä muodostavat ihmisen - ei siten että meissä olisi jonkin erillinen "hengellinen ihminen" vaan yhtenä kokonaisuutena johon kuuluu niin hengellinen kuin ruumiillinen - ne yhdessä muodostavat ihmisen ja jos puhutaan iankaikkisesta elämästä täytyy molempien, niin hengellisen kuin ruumiillisen täyttää iankaikkisen elämän vaatimukset.
        Hengellinen toimii ruumiillisessa. Hengellinen on monella tavalla tärkeämpää kuin ruumiillinen - sillä myös raihnaisessa ihmisessä voi olla syvällistä hengellisyyttä joka tekee ihmisestä onnellisen. Kun elämä on "hyvää" elämää siinä ei silloin ole sitä rikkovaa pahuutta - siis sellaisia hengellisiä ominaisuuksia jotka ovat elämälle tuhoisia. Siksi ei ole mahdollista että pahuudessa olisi ikuista elämää - kska pahuus tuhoaa elämän.

        alex :)


        Minä joka uskon Raamatun kokonais-sanomaan, en pidä kristinuskon useimpien kirkkojen oppia sielun kuolemattomuudesta uskottavana ja tarkkaan Raamattua lukiessa se ei edes ole ajatuksena raamatullinen.

        Raamattu sanoo Ihmiselle että ihmisen kuolema (rangaistus) on siinä että hän elämän mahdollisuuksien puuttuessa kuolee.

        Sitä Raamatun sana että "Synnin palkka on kuolema" ainakin minulle tarkoittaa.

        alex


    • >> Aihe on mikä vikana kristinuskossa? >>

      Kaikki. Kolmen epä'n uskonto.

      Epäuskottava, epälooginen, epäilyttävä.

      Pettyneiden juutalaisten epätoivoinen yritys pitää toiveensa yllä siitä, että Jeesus oli jotain muuta kuin tavallinen kylähullu.

      • Jep - jos kristinuskolla tarkoitetaan sitä uskoa missä opetetaan että Jumala loi elämää esimerkiksi ikuisesti kitumaan jossain helvetin tulessa tai että elämä on ikuista vaikka siihen ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia tai että Jumala onkin jumala tai että oikeudenmukaisuus ja rakkaus ei olekaan Jumalan ominaisuuksia .. siinä tapauksessa ollaan suunnilleen samalla linjalla.

        Mutta jos sanot että Jumalaa ei ole tai, että Jumala ei voisi pelastaa kuolemasta sitä sitä joka haluaa elää tavalla joka on välttämätöntä elämän säilymiselle (siis Jumalan tahdossa) tai jos sanot että kaikki usko on samaa soopaa .. niin silloinkin ollaan eri linjoilla :)
        Mutta minä edes yrittäisi käännyttää sinua uskomaan Jumalaan - siis vastoin tahtoasi - saat ihan vapaasti valita oman tiesi ja kantaa valintojesi seuraukset aivan niinkuin kaikki muutkin. Se mikä kuitenkin olisi surullista olisi jos ajattelisit että valinnoillasi ei ole seurauksia - sillä kaikella on seurauksensa.
        Mutta ainakin minun mielipiteeni on, että jos ihminen tietoisesti jotain valitsee - vaikka sitten kuoleman valintojensa seurauksena on ihmisellä siihenkin Jumalan antama oikeus, sillä mitään ikuista pakkoelämää ei ole olemassa.

        alex :)


      • Jeesus sanoi:

        - "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi" .

        - "ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan"

        - "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon".

        alex


      • pyhpyhpyhpyhpyh

        Tuollaista paskaa puhuu vain sydämessään pimentynyt ateisti matkallaan helvetin tuleen.


      • pyhpyhpyhpyhpyh kirjoitti:

        Tuollaista paskaa puhuu vain sydämessään pimentynyt ateisti matkallaan helvetin tuleen.

        Kuule pyh, mitään helvettiä ei ole olemassakaan joten sinne ei voi kukaan joutua. :) ..


      • pyhpyhpyhpyhpyh kirjoitti:

        Tuollaista paskaa puhuu vain sydämessään pimentynyt ateisti matkallaan helvetin tuleen.

        Kuule pyh, mitään helvettiä ei ole olemassakaan joten sinne ei voi kukaan joutua. :) ..


      • pyhpyhpyhpyhpyh

        Kyllä on. Se ei ole ikuinen piina, vaan tulijärvi jossa tuhoutuvat.


      • eläke-ukko
        pyhpyhpyhpyhpyh kirjoitti:

        Kyllä on. Se ei ole ikuinen piina, vaan tulijärvi jossa tuhoutuvat.

        Ei uskovaiset syntiset poltetaan grematoriossa. Eli grematoidaan. Saattoväki tietää jo siunaus tilaisuudessa viimeistään , pääsikö tämä henkilö helvettiin vai taivaaseen. Väärin , kyllä hänet poltettiin helvetin tulessa, mutta toisaalta voi hän myös päästä taivaaseen poistuihan hän piipunkautta savuna ilmaan.
        Tälle mahdolliselle syntisäkille oli siis loppuun asti mahdollisuus päästä jumalan valtakuntaan.
        Tämä on lyhennetty versio aloittajan syvällisestä pohdinnasta.


      • alex.kasi
        eläke-ukko kirjoitti:

        Ei uskovaiset syntiset poltetaan grematoriossa. Eli grematoidaan. Saattoväki tietää jo siunaus tilaisuudessa viimeistään , pääsikö tämä henkilö helvettiin vai taivaaseen. Väärin , kyllä hänet poltettiin helvetin tulessa, mutta toisaalta voi hän myös päästä taivaaseen poistuihan hän piipunkautta savuna ilmaan.
        Tälle mahdolliselle syntisäkille oli siis loppuun asti mahdollisuus päästä jumalan valtakuntaan.
        Tämä on lyhennetty versio aloittajan syvällisestä pohdinnasta.

        Hah hah - mikä vitsi ...
        Totean vain että ei sinulla ollut mitään järkevää sanottavaa jolla olisit voinut asiallisesti sanoa kantasi .. :) Olet luullakseni ikuiseen helvetin piinaan uskova ja se tietysti kismittää että joku sanoo vastaan.. Mutta ota rauhallisesti vain - maailma on täynnä eriäviä mielipiteitä .. ja yhä harvempi uskoo noihin ikuisen piinan juttuihin .. Valitettavasti monet ovat tajuttuaan ikuisen helvetin piinan olevan älytön epäraamatullinen pakanauskonnoista saatu harha -- myös menettäneet sen mukana uskonsa Jumalaan .. Nyt jokaisen tulisi miettiä asiaa kaksi kertaa - ja huomata että uskoa ihmisiin ei ole sama asia kuin uskoa Jumalaan .. Ihmiset ovat usein väärässä ja siksi Jeesus kehotti ihmisiä etsimään ensin Jumalan vanhurskautta..

        alex


    • ttkkl

      Ei Kristinuskossa mitään vikaa ole! Kristinusko tarjoaa pelastusta ihmisille autuuteen,iäiseen elämää uskon kautta Jeesukseen!
      Hyvä tietää!
      Antikristus ilmaantunut!
      Se Raamatussa ilmoitettu antikristuksen ilmaantuminen!?
      Raamatun mukaan antikristus ei tunnusta Jeesusta Kristusta lihaan tulleeksi Jumalan Pojaksi!
      Ja Kalliomoskeijan ulko- ja sisäseiniin muhamettilaiset ovat kirjoittaneet;"Ettei Jumalalla ole Poikaa!" Eli kirjoitukset käyvät tuossa toteen, eli muhamettilaisuus eli islam on Antikristus, joka Raamatuissa on ilmoitettu tulevan maailmaan!!!
      Voi vain kysellä, pelastuvatko ne antikristuksen joukotkin!

      "Joka uskoo Jeesuksen olevan Jumalan Pojan, sillä on elämä, mutta joka ei usko Jeesusta Jumalan Pojaksi, sillä ei ole elämää!" Raamattu
      "Jumala loi kaiken Jeesukseen Kristukseen ja kaikki kuoli Golgatalla, Jeesus nousi ylös synnittömänä ylös kuoliesta ensimmäisenä kuolleista ylösnousseista ja astui taivaaseen ja lähetti opettuslapsille Pyhän Hengen! Pyhä Henki laskeutui Jeesuksen lupausten jälkeen Jerusalemiin Ensimmisenä Helluntaina ja alkoi saarnavirka Jeesuksen käskemänä ja sitä tehden Pyhän Hengen saarnavirka on jatkunut vuosisadasta toiseen! Joka uskoo Jeesukseen, saa syntinsä anteeksi ja uudestisyntyy ja saa Pyhän Hengen ja liittyy Kristilliseen Seurakuntaan!
      Lue vaikka Apostolien tekojen alusta!!! Ja siellä oli paljon todistajia todistamassa tuota!
      "Jeesus tuli pelastamaan, ei tuhoamaan!"
      "Evankeliumi julistettava rauhassa rauhaa pitäville!"
      "Usko Jeesukseen, niin sinä pelastut autuuteen!" Raamattu
      Jeesus pelastaa!

      • Jaa-a kristinuskoa on niin monenlaista - ja se että ihmiset kutsuvat itseään kristityiksi ei vielä todista mitään. Tarvitseeko ihminen Jeesusta iankaikkisen elämän saamiseksi tai uskooko hän jo olevansa iankaikkisuus olento - siis kuolematon --

        Se on hyvä tapa erottaa ne jotka uskovat, että Jeesus voi johdattaa heidät iankaikkiseen elämään niistä jotka jo uskovat olevansa iankaikkisia..


    • ma-X-olen

      Tasan viikko sitten Pariisissa oli eräitä joiden korvien väliin päässyt Jumala veteli heidän lankojaan ja he noudattivat tämän Jumalan tahtoa.

      • pstt

        "he noudattivat tämän Jumalan tahtoa."

        Tarkoitat varmaan arabien vanhaa myrskynjumalaa Al Rabb:ia alias Allah:ia.

        Hänen kanaanilainen alter egonsa Yah-weh on yhtä kiivas ja kiukkuinen , mutta armahtavainen ja laupias pelkääväisiään kohtaan ( jos kohta Al Rabb on sitä samaa omilleen).

        Että mikä vikana kristinuskossa...


      • pyhpyh

        Puhutte paskaa.


    • aeviterniti

      Elämme maallista elämäämme ajassa ja tilassa. Olen ymmärtänyt, että kristinuskossa ajatellaan osan ihmisestä elävän ajassa ja tilassa ja osan jo nyt ajan ja tilan ulkopuolella ajattomuudessa. Ajattomuudessa ei ole aikaa ollenkaan, eikä se siten ole äärettömän pitkä ajanjaksi (ikuisuus).

      Ihmisessä on siis ajaton komponentti, joka jatkaa elämäänsä kuolemankin jälkeen.
      Kuolemaa ei siis seuraa äärettömän pitkä ajanjakso eli ikuisuus vaan ajattomuus.
      En näe tuossa ajatuksessa mitään vikaa. Uskon, että ajattomuuden oikein ymmärtäminen on avain kristinuskon oikein ymmärtämiselle.

      • pyhpyhpyhpyhpyh

        Tuo on tuota väärää mukamukakristinuskoa, jolla ei ole oikean kristinuskon kanssa mitään tekemistä.


      • Ihan näin monet kristinuskon ja esimerkiksi muslimien opit menevät. Sitä minä juuri tarkoitin tässä aloituksessani kun sanoin että kaikki mikä menee vikaan on lähtöisin yhdestä ja samasta virheellisestä lähteestä - nimittäin ajatuksesta, että ihmisellä olisi itsessään jokin kuolematon osa joka ei koskaan voi kuolla.
        Eikö kukaan todellakaan viitsi ajatella asiaa.
        Hyvä keino päästä alkuun asioiden järkevämpään ajatteluun on asettaa jokaisen kysymyksen eteen sanat: MIKSI näin? ja etsiä sellaisia vastauksia jotka täyttävät niin oikeudenmukaisuuden kuin rakkauden vaatimukset.

        Siis MIKSI? on oikeaan uskoon kiinteästi kuuluva sana .. koska se täyttää sen Jeesuksen kehotuksen sisällön jossa hän sanoo :ETSIKÄÄ ensin Jumalan valtakuntaa ja HÄNEN (ei kenenkään muun ) vanhurskauttansa ...

        1. Tim. 6: 12 - 16
        Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä. Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee, ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua, että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka, jonka aikanansa on antava meidän nähdä se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra, jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta.

        Amen.

        Kirjoitti Paavali

        /alex


      • Exap
        alex.kasi kirjoitti:

        Ihan näin monet kristinuskon ja esimerkiksi muslimien opit menevät. Sitä minä juuri tarkoitin tässä aloituksessani kun sanoin että kaikki mikä menee vikaan on lähtöisin yhdestä ja samasta virheellisestä lähteestä - nimittäin ajatuksesta, että ihmisellä olisi itsessään jokin kuolematon osa joka ei koskaan voi kuolla.
        Eikö kukaan todellakaan viitsi ajatella asiaa.
        Hyvä keino päästä alkuun asioiden järkevämpään ajatteluun on asettaa jokaisen kysymyksen eteen sanat: MIKSI näin? ja etsiä sellaisia vastauksia jotka täyttävät niin oikeudenmukaisuuden kuin rakkauden vaatimukset.

        Siis MIKSI? on oikeaan uskoon kiinteästi kuuluva sana .. koska se täyttää sen Jeesuksen kehotuksen sisällön jossa hän sanoo :ETSIKÄÄ ensin Jumalan valtakuntaa ja HÄNEN (ei kenenkään muun ) vanhurskauttansa ...

        1. Tim. 6: 12 - 16
        Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä. Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee, ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua, että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka, jonka aikanansa on antava meidän nähdä se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra, jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta.

        Amen.

        Kirjoitti Paavali

        /alex

        "kaikki mikä menee vikaan on lähtöisin yhdestä ja samasta VIRHEELLISESTÄ LÄHTEESTÄ - nimittäin ajatuksesta, että IHMISELLÄ OLISI ITSESSÄÄN JOKIN KUOLEMATON OSA joka ei koskaan voi kuolla."
        No mikä on virheellinen lähde - vastaus: Raamattu, Alexin mukaan.
        Sak 12:1 "Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja JOKA ON LUONUT IHMISEN HENGEN HÄNEN SISIMPÄÄNSÄ"
        Saarn 3:21 "KUKA TIETÄÄ IHMISEN HENGESTÄ, kohoaako se ylös, ja eläimen hengestä, vajoaako se alas maahan?" [kuollessa]
        Ilmeisesti Alex on viisaampi kuin Salomo - hän sanoo ettei sellaista ihmisen henkeä joka pysyisi olemassa kuoleman jälkeen, ole olemassakaan ?
        Uskon kuitenkin enemmän Jeesusta, kun Hän sanoo: "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua"... tai Psalmin kirjoittajaa, kun hän toteaa: "Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa."
        Siinä mielessä Alex on oikeassa, että sellaista osaa joka ei VOISI kuolla, ei ole olemassa. Jumala voi nimittäin HALUTESSAAN tuhota kaiken luomansa, myös sen sielun jota ihminen ei voi tappaa, ja jota Jumala ei hylkää Tuonelaan.


      • aeviterniti
        alex.kasi kirjoitti:

        Ihan näin monet kristinuskon ja esimerkiksi muslimien opit menevät. Sitä minä juuri tarkoitin tässä aloituksessani kun sanoin että kaikki mikä menee vikaan on lähtöisin yhdestä ja samasta virheellisestä lähteestä - nimittäin ajatuksesta, että ihmisellä olisi itsessään jokin kuolematon osa joka ei koskaan voi kuolla.
        Eikö kukaan todellakaan viitsi ajatella asiaa.
        Hyvä keino päästä alkuun asioiden järkevämpään ajatteluun on asettaa jokaisen kysymyksen eteen sanat: MIKSI näin? ja etsiä sellaisia vastauksia jotka täyttävät niin oikeudenmukaisuuden kuin rakkauden vaatimukset.

        Siis MIKSI? on oikeaan uskoon kiinteästi kuuluva sana .. koska se täyttää sen Jeesuksen kehotuksen sisällön jossa hän sanoo :ETSIKÄÄ ensin Jumalan valtakuntaa ja HÄNEN (ei kenenkään muun ) vanhurskauttansa ...

        1. Tim. 6: 12 - 16
        Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä. Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee, ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua, että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka, jonka aikanansa on antava meidän nähdä se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra, jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta.

        Amen.

        Kirjoitti Paavali

        /alex

        Yritin vain tuoda esiin näkemystä, että kuolemaa ei välttämättä seuraa automaattisesti ikuisuus vaan ajattomuus. Ovat melkeinpä toistensa vastakohtia.


      • kerettiläinen--
        alex.kasi kirjoitti:

        Ihan näin monet kristinuskon ja esimerkiksi muslimien opit menevät. Sitä minä juuri tarkoitin tässä aloituksessani kun sanoin että kaikki mikä menee vikaan on lähtöisin yhdestä ja samasta virheellisestä lähteestä - nimittäin ajatuksesta, että ihmisellä olisi itsessään jokin kuolematon osa joka ei koskaan voi kuolla.
        Eikö kukaan todellakaan viitsi ajatella asiaa.
        Hyvä keino päästä alkuun asioiden järkevämpään ajatteluun on asettaa jokaisen kysymyksen eteen sanat: MIKSI näin? ja etsiä sellaisia vastauksia jotka täyttävät niin oikeudenmukaisuuden kuin rakkauden vaatimukset.

        Siis MIKSI? on oikeaan uskoon kiinteästi kuuluva sana .. koska se täyttää sen Jeesuksen kehotuksen sisällön jossa hän sanoo :ETSIKÄÄ ensin Jumalan valtakuntaa ja HÄNEN (ei kenenkään muun ) vanhurskauttansa ...

        1. Tim. 6: 12 - 16
        Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä. Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee, ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua, että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka, jonka aikanansa on antava meidän nähdä se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra, jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta.

        Amen.

        Kirjoitti Paavali

        /alex

        >> se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra, jolla ainoalla on kuolemattomuus ...>>

        2. Moos.3
        13 Mooses sanoi Jumalalle: "Katso, kun minä menen israelilaisten luo ja sanon heille: 'Teidän isienne Jumala on lähettänyt minut teidän luoksenne', ja kun he kysyvät minulta: 'Mikä hänen nimensä on?' niin mitä minä heille vastaan?"
        14 Jumala vastasi Moosekselle: "Minä olen se, joka minä olen". Ja hän sanoi vielä: "Sano israelilaisille näin: 'MINÄ OLEN' lähetti minut teidän luoksenne".


      • aeviterniti kirjoitti:

        Yritin vain tuoda esiin näkemystä, että kuolemaa ei välttämättä seuraa automaattisesti ikuisuus vaan ajattomuus. Ovat melkeinpä toistensa vastakohtia.

        Hyvä kun tuot esiin tätä ajatusta, koska se tekee mielekääksi huomattavan osan uskontojen muuten käsittämättömistä jutuista eikä kuitenkaan riitele tieteen kanssa.

        Lauseiden muodostelu on vain erittäin haastavaa. Ajattomuus ei tietenkään "seuraa kuolemaa", vaan on läsnä samalla tavoin kaikkina aikoina. Moniin mystisiin perinteisiin kuuluukin yhteyden saaminen ajattomuuteen tässä ajallisessa elämässä.

        Se, mikä on kristinuskon oikein ymmärtämistä, on lopultakin mielipidekysymys. Ehkä voisi paremmin puhua kristinuskon ymmärtämisestä hyvällä ja hyödyllisellä tavalla.


      • aeviterniti

        Wikipediassakin näyttää olevan hyvää pohdintaa aiheesta. Ikuisuus on näköjään yleisesti ymmärretty, joko ajattomuutena tai äärettömänä määränä aikaa..

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ikuisuus


      • avara
        Exap kirjoitti:

        "kaikki mikä menee vikaan on lähtöisin yhdestä ja samasta VIRHEELLISESTÄ LÄHTEESTÄ - nimittäin ajatuksesta, että IHMISELLÄ OLISI ITSESSÄÄN JOKIN KUOLEMATON OSA joka ei koskaan voi kuolla."
        No mikä on virheellinen lähde - vastaus: Raamattu, Alexin mukaan.
        Sak 12:1 "Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja JOKA ON LUONUT IHMISEN HENGEN HÄNEN SISIMPÄÄNSÄ"
        Saarn 3:21 "KUKA TIETÄÄ IHMISEN HENGESTÄ, kohoaako se ylös, ja eläimen hengestä, vajoaako se alas maahan?" [kuollessa]
        Ilmeisesti Alex on viisaampi kuin Salomo - hän sanoo ettei sellaista ihmisen henkeä joka pysyisi olemassa kuoleman jälkeen, ole olemassakaan ?
        Uskon kuitenkin enemmän Jeesusta, kun Hän sanoo: "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua"... tai Psalmin kirjoittajaa, kun hän toteaa: "Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa."
        Siinä mielessä Alex on oikeassa, että sellaista osaa joka ei VOISI kuolla, ei ole olemassa. Jumala voi nimittäin HALUTESSAAN tuhota kaiken luomansa, myös sen sielun jota ihminen ei voi tappaa, ja jota Jumala ei hylkää Tuonelaan.

        "Oiskohan nyt sitten "Jumalaksi" nimitettävä tuolla kaikkeuden avaruuden perimmäisenä kehittyvää supernovaa eli galaksia, joka on kaikkeuden suurin Galaksi ryhmittymä, ja joka on horisontissaan luhistumssa MUSTAKSI aukoksi, jonka äärettömän jopa miljoonien asteiden kuumaan kitaan ravitaation vetovoiman ansiosta tämä olemattoman pieni ihmiskuntamme asuttama maapalomme, sittemmin joutuisi tuon jätiläisen eli miljoonia kertoja suuremman jättiläisen äärettömään kitaan, joka palaisi hirvittävässä kuumuudessa loppuun ja muuttuisi siten vain mustaksi aukokosi, siten materian hävitessä olemattomiin. Eli tuon tapahtumahorisontin takanakaan ei siten voisi olla mitään jota voidaan aineeksi kutsua?


      • stratosfäärissä
        avara kirjoitti:

        "Oiskohan nyt sitten "Jumalaksi" nimitettävä tuolla kaikkeuden avaruuden perimmäisenä kehittyvää supernovaa eli galaksia, joka on kaikkeuden suurin Galaksi ryhmittymä, ja joka on horisontissaan luhistumssa MUSTAKSI aukoksi, jonka äärettömän jopa miljoonien asteiden kuumaan kitaan ravitaation vetovoiman ansiosta tämä olemattoman pieni ihmiskuntamme asuttama maapalomme, sittemmin joutuisi tuon jätiläisen eli miljoonia kertoja suuremman jättiläisen äärettömään kitaan, joka palaisi hirvittävässä kuumuudessa loppuun ja muuttuisi siten vain mustaksi aukokosi, siten materian hävitessä olemattomiin. Eli tuon tapahtumahorisontin takanakaan ei siten voisi olla mitään jota voidaan aineeksi kutsua?

        Hei,sä tsiigasit sen saman dokkarin kö määkii ;D Tosi o-helvetti eli kadotus on yhtä kuin musta aukko...tai ehkä meidät nielee ensiksi aurinko-who knows? No one :)


    • iloinen_naurajaa

      Kun ajattelen uskontoja, minut valtaa syvä viha. Hengitykseni tahti muuttuu kiivaammaksi, käsi puristuu voimakkaasti nyrkkiin. Hikikarpalot alkavat valua otsalla ja ohimossa tuntuu sykkivän monia verisuonia. Suuta alkaa kuivata ja tekee mieli huutaa ääneen taisteluhuuto.

      Vihaan uskontoja sydämeni pohjasta, sillä ne ovat valhetta ja eksytystä!!!

      • ##Kun ajattelen uskontoja, minut valtaa syvä viha.##

        Viha on heikkoutta, koska se on tunne jota ihminen ei hallitse ja lopulta siinä voi käydä niin että se tärvelee ja tuhoaa vihaa tuntevan elämän täydellisesti. Usein se joka vihaa tartuttaa vihansa esimerkiksi lapsiinsa tai muihin läheisiinsä.

        Ihmisen tulee karttaa vihaa .... asioiden ymmärtäminen on paras keino jotta siinä onnistuisi. Voimme esimerkiksi katsoa sinua ja vihaasi ja yrittää ymmärtää miksi olet ajautunut tuohon tilaasi jossa tunnet syvää vihaa ... se jos paremmin ymmärrämme tukalan tilasi jota vihasi tuottaa ja jota yrität lievittää esimerkiksi alkoholilla auttaa meitä näkemään näiden kirjoituksiesi "taakse" ja sen sijaan että alkaisimme tavallasi vihaamaan sinua .. voimme ohittaa nuo säälittävät sekavat vihan hedelmäsi vain vihasi purkauksina ...

        Siis todellinen ymmärrys poistaa vihasi myrkyn elämästäsi - kokeile sitä ..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        ##Kun ajattelen uskontoja, minut valtaa syvä viha.##

        Viha on heikkoutta, koska se on tunne jota ihminen ei hallitse ja lopulta siinä voi käydä niin että se tärvelee ja tuhoaa vihaa tuntevan elämän täydellisesti. Usein se joka vihaa tartuttaa vihansa esimerkiksi lapsiinsa tai muihin läheisiinsä.

        Ihmisen tulee karttaa vihaa .... asioiden ymmärtäminen on paras keino jotta siinä onnistuisi. Voimme esimerkiksi katsoa sinua ja vihaasi ja yrittää ymmärtää miksi olet ajautunut tuohon tilaasi jossa tunnet syvää vihaa ... se jos paremmin ymmärrämme tukalan tilasi jota vihasi tuottaa ja jota yrität lievittää esimerkiksi alkoholilla auttaa meitä näkemään näiden kirjoituksiesi "taakse" ja sen sijaan että alkaisimme tavallasi vihaamaan sinua .. voimme ohittaa nuo säälittävät sekavat vihan hedelmäsi vain vihasi purkauksina ...

        Siis todellinen ymmärrys poistaa vihasi myrkyn elämästäsi - kokeile sitä ..

        alex

        Viha on tunne. Tunteet ovat viestintuojia. Vihan viesti on se, että sinua tai jotakuta, josta välität, on mahdollisesti kohdeltu epäoikeudenmukaisesti.

        Kun tunne tulee, viisas ihminen ottaa viestin kiittäen vastaan ja sitten tarkistaa, oliko hälytykseen aihetta. Jos siihen oli aihetta, hän päättää kaiken viisautensa avulla, mihin toimiin ryhtyy tai ryhtyykö mihinkään.

        Tunteita ei missään tapauksessa pidä yrittää vaimentaa tai estää. Se johtaa vain mielenterveyden ongelmiin. Kuningas, joka rankaisee huonon uutisen tuojaa, on typerys.

        Kun tunteen tuoman viestin ottaa vastaan, se on tehnyt tehtävänsä ja poistuu itsestään.


      • v.aari kirjoitti:

        Viha on tunne. Tunteet ovat viestintuojia. Vihan viesti on se, että sinua tai jotakuta, josta välität, on mahdollisesti kohdeltu epäoikeudenmukaisesti.

        Kun tunne tulee, viisas ihminen ottaa viestin kiittäen vastaan ja sitten tarkistaa, oliko hälytykseen aihetta. Jos siihen oli aihetta, hän päättää kaiken viisautensa avulla, mihin toimiin ryhtyy tai ryhtyykö mihinkään.

        Tunteita ei missään tapauksessa pidä yrittää vaimentaa tai estää. Se johtaa vain mielenterveyden ongelmiin. Kuningas, joka rankaisee huonon uutisen tuojaa, on typerys.

        Kun tunteen tuoman viestin ottaa vastaan, se on tehnyt tehtävänsä ja poistuu itsestään.

        Hyvin kirjoitettu vaarilta - ja sen innoittamana selvennän tuota aikaisempaa kirjoitustani siten että sen sijaan että sanoisin että "viha on heikkoutta" sanon "vihan valtaan antautuminen on heikkoutta" (mikä oikeastaan oli kirjoitukseni tarkoituskin) - mutta oikaisen nyt kuitenkin koska sana valinta oli ehkä väärä sille joka ei asiaa ymmärrä.

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Hyvin kirjoitettu vaarilta - ja sen innoittamana selvennän tuota aikaisempaa kirjoitustani siten että sen sijaan että sanoisin että "viha on heikkoutta" sanon "vihan valtaan antautuminen on heikkoutta" (mikä oikeastaan oli kirjoitukseni tarkoituskin) - mutta oikaisen nyt kuitenkin koska sana valinta oli ehkä väärä sille joka ei asiaa ymmärrä.

        alex

        Niinpä.

        Ihmisen ja sätkynuken ero on juuri siinä, että ihmisellä on mahdollisuus päättää, miten toimii. Sätkyknukke heiluu heti.

        Aika moni meistä alentuu sätkynukeksi, kun vihan narua nykäistään.


    • ma-X-olen

      Kun ihmiset alkavat lopulta ymmärtämään että ei ole olemassa ketään heidän langoistaan veteleviä jumalia,he ymmärtävät että silloin asioista on sovittava pelkästään paikalla olevien ihmisten kesken.
      Pariisin tapahtumaakaan ei olisi tapahtunut jos eräät paikalla olijat olisivat ymmärtäneet että ei ole olemassa muita kuin paikalla olevat ihmiset.

      • Minä taas sanoisin että, kun ihmiset alkavat ymmärtämään mikä on Jumalan ja jumalien ero silloin alkaa paljon muutakin valkenemaan. Aivan vakavissani tarkoitan että katolisuus on yksi niistä jotka ensin luovat vaikeuksia ja saavat monet ihmiset pelkäämään ja sen jälkeen ikäänkuin tarjoavat ratkaisua ihmisille joka poistaa pelon ..
        Siis suunnilleen sama systeemi kuin se, että sellainen maa jolla on vihollinen pitää paremmin yhtä kuin sellainen maa jolla ei ole vihollisia. Tämä että luodaan vihollisia on politiikkaa jonka avulla ihmisiä voidaan hallita ja pätee niin maallisissa kuin uskonnollisissa asioissa. Pelko synnyttää esimerkiksi rasismia tai terrorismia ja sen mukana levitetään sitten erilaisia valheita joihin rasistit uskovat.

        alex


    • kaptainkidd

      Hyvä Alex. Kristinuskoon on pesiytynyt kaikenlaista valhetta, mutta kuten olet oivaltanut, valheista tehokkain ja pahin ja ensimmäinen on sielun kuolemattomuus. Se valhe on kerrottu jo paratiisissa. Se valhe on saanut ihmiset epäilemään Jumalaa ja Hänen tarkoitusperiään. Jumalan lakia. Jumalan oikeutta hallita.

      Koska jos kerran olemme kuolemattomia, niin miksi emme sitten söisi ymmärrystä antavia hedelmiä ja tulisi Jumalan kaltaisiksi, Jumalasta riippumattomiksi ja oman itsemme herraksi?. Tänäkin päivänä kuolemattomuutta opettavat opettavat usein myös laittomuutta ja tottelemattomuutta. Jeesus taas opetti: kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä, eli tottelemaan Jumalaa. Jumala vaatii tottelevaisuutta.
      Raamatun sanoma on se, että Jumala on valmistanut pelastuksen niille, jotka haluavat palata tottelemattomuudesta takaisin kuuliaisuuteen. Sen tähden jos joku on pelastettu, hän ilman muuta arvostaa, kunnioittaa sekä mielellään noudattaa kaikkea Jumalan tahtoa. Ihminen joka ei halua olla kuuliainen ei myöskään etsi pelastusta Jumalassa. Aina kun poikkeamme Jumalan tahdosta, teemme "hyvän- ja pahantiedon" tekoja, jotka johtavat kuolemaan. Pelastettujen kohdalla kuolemaa seuraa kuitenkin ikuinen elämä sillä tavalla kuin Jumala sen alunperin tarkoitti.

      Mutta kadotetut eivät elä ikuisesti, ei varsinkaan helvetissä, joka onkin myöhemmin keksitty saatanan valhe, jolla Jumalan hyvät tarkoitusperät on taas kerran mustamaalattu. "Nyt se diktaattori aikoo kiduttaa teitä pikku erehdyksen takia ikuisesti." tätähän ateistit meille kertoo palstalla, he ovat jumalattomuudessan viisaampia kuin kiduttajajumalaan uskovat. En ihmettele, että Jumala ei ole suosiossa, jos oppi on tällaista. Ei kuitenkaan kannata uskoa tätäkään valhetta Jumalasta. Jumalalla on nimittäin kaksi puuta ja se toinen, jonka luota ihmiset on karkoitettu, eli elämänpuu, ei suinkaan kasva helvetissä. "Elämän puu"- kielikuvassa on myös huomattavaa, että se antaa satoa kerran kuussa, joka kuvastaa Jumalasta riippuvaa elämän voimaa.

      Niin ja lunastusta ja sovitusta on vaikea ymmärtää, ja se onkin täysin mahdotonta ymmärtää jos tuntuu, että on jo valmiiksi kovin kuolematon olo.

      • N.N.A

        Kiitos - parhaita vastauksia pitkään aikaan, lisää näitä. Näissä tulee esiin Jumalan ja jumalien ero ja totta puhut : Se on Raamatun selvä ilmoitus, että ei iankaikkista elämää voi olla siellä missä valhe ja rakkaudettomuus vallitsevat, sillä ei valhe voi kestää iankaikkisesti - vain se mikä on oikeudenmukaista ja rakkaudellista . Se on valhe ja rakkaudettomuus joka tuhoaa ihmisen elämän. Ja siitä ei jää juurta eikä oksaa.

        Mal. 4:
        1 Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.
        2 Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat
        3 ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot.


      • Aivan näin .. jos otetaan pois tuo ihmisten usko omaan kuolemattomuuteen ja siis iankaikkiseen elämään sen tähden .. se tosiaan muuttaa koko Raamatun sanoman toiseksi.

        Nyt monet ihmiset eivät halua ymmärtää miksi he kuolevat, koska lähes jokainen uskoo jollain tavalla olevansa kuolematon (jopa ateisteissa on heitä) Monet uskovat ajattelevat että kuolema on Jumalan kosto - mutta se KARMEA TOYUUS on että kuoleman syyt ovat ihmisessä itsessään - hänen omassa vajavaisuudessaan. Ihminen tällaisena kuin me olemme ei kerta kaikkiaan ole elinkelpoinen kuin pienen aikansa.

        Tässä kirkko on uskonnollaan on todella vetänyt ihmisiä huulesta tuhansia vuosia - mutta sillä ei ole mitään tekemistä Jumalan ja todellisen elämän kanssa.

        Ainoa toivo jonka Raamattu antaa iankaikkisesta elämästä on lunastus ja sitä kautta paraneminen Jumalan tahdossa ja Jeesuksen hallitessa Jumalan valtakuntaa.

        alex

        ps. olen usein miettinyt että "mitä tapahtuisi jos kirkko tunnustaisi että oppi ihmisen kuolemattomuudesta synnissä on vain harhaoppi. Mutta valitettavasti en usko että se tulee tapahtumaan - se olisi liian suuri asia tunnustettavaksi:
        En voi kuvitella että kirkoilla olisi voimia sanoa ihmisille : "Anteeksi, mutta me olemme opettaneet teille väärää oppia kohta 2000 vuotta .. olkoon Jumala meille armollinen ..

        ---
        Valitettavasti se mahdottomuus ..

        alex


      • eremitth
        alex.kasi kirjoitti:

        Aivan näin .. jos otetaan pois tuo ihmisten usko omaan kuolemattomuuteen ja siis iankaikkiseen elämään sen tähden .. se tosiaan muuttaa koko Raamatun sanoman toiseksi.

        Nyt monet ihmiset eivät halua ymmärtää miksi he kuolevat, koska lähes jokainen uskoo jollain tavalla olevansa kuolematon (jopa ateisteissa on heitä) Monet uskovat ajattelevat että kuolema on Jumalan kosto - mutta se KARMEA TOYUUS on että kuoleman syyt ovat ihmisessä itsessään - hänen omassa vajavaisuudessaan. Ihminen tällaisena kuin me olemme ei kerta kaikkiaan ole elinkelpoinen kuin pienen aikansa.

        Tässä kirkko on uskonnollaan on todella vetänyt ihmisiä huulesta tuhansia vuosia - mutta sillä ei ole mitään tekemistä Jumalan ja todellisen elämän kanssa.

        Ainoa toivo jonka Raamattu antaa iankaikkisesta elämästä on lunastus ja sitä kautta paraneminen Jumalan tahdossa ja Jeesuksen hallitessa Jumalan valtakuntaa.

        alex

        ps. olen usein miettinyt että "mitä tapahtuisi jos kirkko tunnustaisi että oppi ihmisen kuolemattomuudesta synnissä on vain harhaoppi. Mutta valitettavasti en usko että se tulee tapahtumaan - se olisi liian suuri asia tunnustettavaksi:
        En voi kuvitella että kirkoilla olisi voimia sanoa ihmisille : "Anteeksi, mutta me olemme opettaneet teille väärää oppia kohta 2000 vuotta .. olkoon Jumala meille armollinen ..

        ---
        Valitettavasti se mahdottomuus ..

        alex

        Eikö meidän ihmisten järki'ja äly: "alex" sinun mielestäsi olekkaan luotettava ja, siten parhaita työvälineitä oman elinympäristömme ymmärtämiseksi? Kerroppa sinä alex-8, jotta onko sinulla täysin paikkansa pitävä aavistus, että mikä se voisi olla joka korvaisi ihmisjärjen ja älytoiminnan välttämättömyyden. Ole alex niin kiltti ja selitä mikä kongreettisesti korvaisi ihmisen käyttämän järjen ja älytoiminnan jotka antaa ihmiselle ymmärryksen toimia täysin oikeuden mukaisesti ja rakastettavasti.

        Voitko luoda jotenkin uuden lähtökohdan- ihmisen järjellisen kasvun- ja kehityksen luonnolliseksi ihmisjärjen kasvu-väyläksi kuin, että hänen oma sisäinen minänsä tahtoo oppia tuntemaan olemassaolonsa perustellun perimmäisen tarkoituksen, sen korkeimmassa mielessä johon hänen tietämisensä ennenkaikkea kohdistuu järjen ymmärryksen ja älyn, sen kautta hankitun tiedon pohjalta? Mikä perusteltu tieto on sinulla vastakohdaksi ehdottaa?


      • eremitth kirjoitti:

        Eikö meidän ihmisten järki'ja äly: "alex" sinun mielestäsi olekkaan luotettava ja, siten parhaita työvälineitä oman elinympäristömme ymmärtämiseksi? Kerroppa sinä alex-8, jotta onko sinulla täysin paikkansa pitävä aavistus, että mikä se voisi olla joka korvaisi ihmisjärjen ja älytoiminnan välttämättömyyden. Ole alex niin kiltti ja selitä mikä kongreettisesti korvaisi ihmisen käyttämän järjen ja älytoiminnan jotka antaa ihmiselle ymmärryksen toimia täysin oikeuden mukaisesti ja rakastettavasti.

        Voitko luoda jotenkin uuden lähtökohdan- ihmisen järjellisen kasvun- ja kehityksen luonnolliseksi ihmisjärjen kasvu-väyläksi kuin, että hänen oma sisäinen minänsä tahtoo oppia tuntemaan olemassaolonsa perustellun perimmäisen tarkoituksen, sen korkeimmassa mielessä johon hänen tietämisensä ennenkaikkea kohdistuu järjen ymmärryksen ja älyn, sen kautta hankitun tiedon pohjalta? Mikä perusteltu tieto on sinulla vastakohdaksi ehdottaa?

        Että mikä korvaisi ihmisen järjen ? Valitettavasti typeryys on korvannut ihmisen järjellisen ajattelun aivan liian usein ..Mutta jos tarkoitat että minkä todellisuudessa voisi panna ihmisessä järjen tilalle - ja siten korvata ihmisen järjen .. niin ei mikään.. Olen ihan varma että Jumala antoi meille kyvyn ajatella ja tehdä päätöksiä - sillä muussa tapauksessa olisimme täysin ilman vastuuta teoistamme.

        En oikein varmaan ymmärtänyt kysymystäsi .. jos tarkoitit että en usko että kirkko voisi alkaa käyttämään järkeä ja tunnustaa että väärin opettanut ihmisille kuolemattomuutta synnissäkin .. En todella usko että nämä ikuisen helvetin piinan-kirkot voisivat muuttua .

        Mutta jos muuttuisivat niin oikein hyvä .. :))

        alex


      • kerettiläinen--
        alex.kasi kirjoitti:

        Että mikä korvaisi ihmisen järjen ? Valitettavasti typeryys on korvannut ihmisen järjellisen ajattelun aivan liian usein ..Mutta jos tarkoitat että minkä todellisuudessa voisi panna ihmisessä järjen tilalle - ja siten korvata ihmisen järjen .. niin ei mikään.. Olen ihan varma että Jumala antoi meille kyvyn ajatella ja tehdä päätöksiä - sillä muussa tapauksessa olisimme täysin ilman vastuuta teoistamme.

        En oikein varmaan ymmärtänyt kysymystäsi .. jos tarkoitit että en usko että kirkko voisi alkaa käyttämään järkeä ja tunnustaa että väärin opettanut ihmisille kuolemattomuutta synnissäkin .. En todella usko että nämä ikuisen helvetin piinan-kirkot voisivat muuttua .

        Mutta jos muuttuisivat niin oikein hyvä .. :))

        alex

        >> En todella usko että nämä ikuisen helvetin piinan-kirkot voisivat muuttua . >>

        Minä en usko, että myöskään nämä "ainoat oikeaoppiset" Äitikirkon jälkeläiset, kuten esim. Adventtikirkko tai Jehovan todistajat, voisivat muuttua, vaikka eivät uskokaan ikuiseen piinaan, sillä kun jonkun "oppipakettiin" on alusta asti kuulunut sellainen uskomus ja väite, että on Jumalan edustaja täällä maan päällä, niin kaikki virheiden myöntäminen asettaa kyseenalaiseksi koko väitteen ja vaatimuksen pitää kyseistä seurakuntaa jonakin jumalallisena auktoriteettina ja "totuuden kanavana"...


    • eremitth

      Meidän 'Nyt jo olemassa oleva olemuksemme', on niin kauan sidottu tietoisuuten kenttään eli persoonallisuuteemme, kunnes sen toiminta lakkaa kuolemassa, mutta sen persoonallisuuden joka lakkasi kuoleman-kautta toimimasta, jätti fyysisen olemassaolnsa jälkeen informaation minä-tajunnan tietoisuudestaan, jonka ilmentymä hän oli. Ja tuo tajunnan energia ei lakkaa toimimasta materialistisen minän kuoleman tapahtumassa, sillä tietoisuus on energiaa josta aivotoimintakin on tietysti ollut riippuvainen, aivan kuten koko persoonamme, Siksi energian olemassa olo on, myöskin mielen johdannaisuuteen kytkettynä eli ajatuksen synnyttäjänä, kuitenkin sitoutumattomana aineelliseen olemukseemme, koska energia on aina toimivaa voimaa!

      • eremitth - minä ajattelen näin :
        Tietoisuus toimii niin kauan kuin sillä on energiaa mitä käyttää ja meidän fyysinen olemuksemme toimii. Kun me kuolemme lakkaa tietoisuus koska me lakkaamme n.s. toimimasta - me menemme rikki - epäkuntoon ja ruumiimme mätänee .. ja meistä ei jää kuin muisto.. ja se mihin ihminen voi toivonsa panna on, että Jumala muistaa meidät ja herättää meidät uudessa olemuksessa jossa me voimme jatkaa olemassaoloamme. Se mikä herää on Jumalan muistissa oleva ihmisen "minuus" ..

        alex


      • Exap

        Energia. Ja mistä tuolle energialle muodostuu tietoisuus itsestään ?
        Joutuessani kuuntelemaan luentoja feng shui:sta, sain ihan aimo annoksen noita selittelyjä sille miten se jokin energia virtaa ja sen virran hallintaan tai ohjailuun perustuu viime kädessä koko mystinen feng shui. Tai siis ei kertakaikkiaan mitään selitystä, kunhan nyt luennoitsija vain halusi ottaa hienon sanan käyttöön peittämään sitö täydellistä loogisen ajattelun tyhjiötä joka tuon "uskonnon" takana on. En voi sanoa muuta kuin että oli pakko kuunella sitäkin potaskaa (eli kaliumkarbonaattia).
        Kerropa nyt sitten mistä se energia tulee, mihin se menee ja miten se aikaansaa tietoisuuden. Olen koko päivän viettänyt vastaanottokeskuksessa pakolaissonnan puhdistamiseksi joten kyllä voisin mielelläni kuulla vaihteeksi hieman lisää tuosta kantasuomalaispotaskasta. Perustelepa nyt oikein juurta jaksaen.


      • Exap kirjoitti:

        Energia. Ja mistä tuolle energialle muodostuu tietoisuus itsestään ?
        Joutuessani kuuntelemaan luentoja feng shui:sta, sain ihan aimo annoksen noita selittelyjä sille miten se jokin energia virtaa ja sen virran hallintaan tai ohjailuun perustuu viime kädessä koko mystinen feng shui. Tai siis ei kertakaikkiaan mitään selitystä, kunhan nyt luennoitsija vain halusi ottaa hienon sanan käyttöön peittämään sitö täydellistä loogisen ajattelun tyhjiötä joka tuon "uskonnon" takana on. En voi sanoa muuta kuin että oli pakko kuunella sitäkin potaskaa (eli kaliumkarbonaattia).
        Kerropa nyt sitten mistä se energia tulee, mihin se menee ja miten se aikaansaa tietoisuuden. Olen koko päivän viettänyt vastaanottokeskuksessa pakolaissonnan puhdistamiseksi joten kyllä voisin mielelläni kuulla vaihteeksi hieman lisää tuosta kantasuomalaispotaskasta. Perustelepa nyt oikein juurta jaksaen.

        Se, mitä fysiikassa tarkoitetaan energialla, on sinänsä persoonatonta.

        Energiaa tarvitaan kyllä aina informaation kantamiseen.

        Jos ajattelemme, että ihmisen syvin minuus on informaatiota, vähän niinkuin Alex kirjoitteli "muistitikusta" ja Jumalan muistista, se on periaatteessa mahdollista kopioida täydellisesti niin, että mistään ei voi sanoa, mikä on alkuperäinen. Jos toiselle puolen maailmaa luotaisiin sinun informaatiosi mukainen ihminen, olisitko silloin siellä, täällä vai molemmissa paikoissa?

        Luultavasti ihmisen minuuskokemuksessa on myös harhaisuutta, mutta jotakin hyvin syvällistä siinä on, mikä on edelleen tieteelle täysi mysteeri. Olemisen kokemuksen tutkiminen sisältäpäin on niinsanotusti subjektiivista ja luonnontieteissä on tapana rajata sellaiset asiat tutkimusalueen ulkopuolelle.

        Minusta niin energian kuin informaation käsitteet ovat puutteellisia kuvaamaan tätä eksistenssin riemua ja tuskaa. Tässä on sauma myyttisille ja mystisille lähestymistavoille, jos vain kelpaa.


      • kerettiläinen--

        >> Siksi energian olemassa olo on, myöskin mielen johdannaisuuteen kytkettynä eli ajatuksen synnyttäjänä, kuitenkin sitoutumattomana aineelliseen olemukseemme, koska energia on aina toimivaa voimaa!>>

        Jos tarkoitit kirjoituksellasi sitä, että ihmisen tietoisuus ei ole riippuvainen hänen aineellisesta kehostaan, niin olen kysynyt aikaisemminkin (siihen kuitenkaan vastausta saamatta), että miten se ihmisen tietoisuus voidaan sitten "sammuttaa" esim. anestesiassa, jos ihminen ei kerran tarvitse siihen kehoaan ja aivojaan...? Eikös sen itsestään tietoisen minuuden pitäisi silloin vaan jatkaa olemassaoloaan nukutus- tai muista aineista riippumattomana?
        Ja kuolema on huomattavasti tehokkaampi tietoisuuden sammuttaja kuin nukutusaine...


      • kerettiläinen-- kirjoitti:

        >> Siksi energian olemassa olo on, myöskin mielen johdannaisuuteen kytkettynä eli ajatuksen synnyttäjänä, kuitenkin sitoutumattomana aineelliseen olemukseemme, koska energia on aina toimivaa voimaa!>>

        Jos tarkoitit kirjoituksellasi sitä, että ihmisen tietoisuus ei ole riippuvainen hänen aineellisesta kehostaan, niin olen kysynyt aikaisemminkin (siihen kuitenkaan vastausta saamatta), että miten se ihmisen tietoisuus voidaan sitten "sammuttaa" esim. anestesiassa, jos ihminen ei kerran tarvitse siihen kehoaan ja aivojaan...? Eikös sen itsestään tietoisen minuuden pitäisi silloin vaan jatkaa olemassaoloaan nukutus- tai muista aineista riippumattomana?
        Ja kuolema on huomattavasti tehokkaampi tietoisuuden sammuttaja kuin nukutusaine...

        Jotkut muistavat anestesiasta unia. Joissakin tapauksissa potilaalla on muistikuvia anestesian ajalta ihan todellisistakin tapahtumista. Mutta nämä ovat poikkeustapauksia. Useimmiten muistikuvia ei ole.

        Jos tietoisuus on täydessä toiminnassa anestesian aikana, ainakaan siltä ajalta ei välity muistikuvia. Voidaanko tuollaisesta tietoisuuden tilasta edes silloin sanoa, että se kuuluu samalle henkilölle kuin hereillä oleva potilas.

        Monissa uskonnoissa ajatellaan, että ihmisen sielu, mikä se sitten tarkkaan ottaen lieneekään, syntyy yhä uudelleen. Pääsääntöisesti ihmisillä ei kuitenkaan ole mitään muistikuvia aiemmasta elämästä. Niitä, jotka sellaisista kertovat, pidän lähtökohtaisesti hyvin epäluotettavina todistajina. Paljastettuja huijauksiakin on aika paljon.

        Jos tuon sielun mukana ei tule muistoja, onko oikeastaan kyse samasta henkilöstä ja tietoisuudesta?

        Tämä taitaa kuulua niihin aiheisiin, joissa voi edetä paremmin kysymyksillä kuin väitteillä.


      • kerettiläinen--
        v.aari kirjoitti:

        Jotkut muistavat anestesiasta unia. Joissakin tapauksissa potilaalla on muistikuvia anestesian ajalta ihan todellisistakin tapahtumista. Mutta nämä ovat poikkeustapauksia. Useimmiten muistikuvia ei ole.

        Jos tietoisuus on täydessä toiminnassa anestesian aikana, ainakaan siltä ajalta ei välity muistikuvia. Voidaanko tuollaisesta tietoisuuden tilasta edes silloin sanoa, että se kuuluu samalle henkilölle kuin hereillä oleva potilas.

        Monissa uskonnoissa ajatellaan, että ihmisen sielu, mikä se sitten tarkkaan ottaen lieneekään, syntyy yhä uudelleen. Pääsääntöisesti ihmisillä ei kuitenkaan ole mitään muistikuvia aiemmasta elämästä. Niitä, jotka sellaisista kertovat, pidän lähtökohtaisesti hyvin epäluotettavina todistajina. Paljastettuja huijauksiakin on aika paljon.

        Jos tuon sielun mukana ei tule muistoja, onko oikeastaan kyse samasta henkilöstä ja tietoisuudesta?

        Tämä taitaa kuulua niihin aiheisiin, joissa voi edetä paremmin kysymyksillä kuin väitteillä.

        >> Jotkut muistavat anestesiasta unia. Joissakin tapauksissa potilaalla on muistikuvia anestesian ajalta ihan todellisistakin tapahtumista. Mutta nämä ovat poikkeustapauksia. Useimmiten muistikuvia ei ole.>>

        Uskoisin, että nämä muistikuvat syntyvät siinä vaiheessa, kun nukutusaineen vaikutus alkaa vähetä ja ihminen alkaa heräillä nukutuksesta... Joka tapauksessa en ole kuullut, että yksikään ihminen, jonka aivot ovat tuhoutuneet, olisi tullut kertomaan minkäänlaisista muistikuvistaan tai unistaan eli jos se "kuolematon sielu" tai ihmisen minuus ei tarvitse ruumista ja aivoja, niin miksi se ei sitten kykene kommunikoimaan ympäristönsä kanssa ilman niitä? Voiko joku, joka on nähnyt aivokuolleen ihmisen, sanoa, että hän olisi lähempänä jotain "korkeampaa tietoisuuden tasoa"?


      • Exap
        v.aari kirjoitti:

        Jotkut muistavat anestesiasta unia. Joissakin tapauksissa potilaalla on muistikuvia anestesian ajalta ihan todellisistakin tapahtumista. Mutta nämä ovat poikkeustapauksia. Useimmiten muistikuvia ei ole.

        Jos tietoisuus on täydessä toiminnassa anestesian aikana, ainakaan siltä ajalta ei välity muistikuvia. Voidaanko tuollaisesta tietoisuuden tilasta edes silloin sanoa, että se kuuluu samalle henkilölle kuin hereillä oleva potilas.

        Monissa uskonnoissa ajatellaan, että ihmisen sielu, mikä se sitten tarkkaan ottaen lieneekään, syntyy yhä uudelleen. Pääsääntöisesti ihmisillä ei kuitenkaan ole mitään muistikuvia aiemmasta elämästä. Niitä, jotka sellaisista kertovat, pidän lähtökohtaisesti hyvin epäluotettavina todistajina. Paljastettuja huijauksiakin on aika paljon.

        Jos tuon sielun mukana ei tule muistoja, onko oikeastaan kyse samasta henkilöstä ja tietoisuudesta?

        Tämä taitaa kuulua niihin aiheisiin, joissa voi edetä paremmin kysymyksillä kuin väitteillä.

        "Jotkut muistavat anestesiasta unia. Joissakin tapauksissa potilaalla on muistikuvia anestesian ajalta ihan todellisistakin tapahtumista. Mutta nämä ovat poikkeustapauksia. Useimmiten muistikuvia ei ole."
        Ehkä asian ymmärtäminen vaatii hieman tarkempaa pohtimista siitä mitä "minuus" voisi olla, ja ennen kaikkea miten se "minuus" on yhteydessä fyysiseen ruumiiseemme.
        Tiedämme faktana, että ihmisen muisti on aivoissa fyysisenä. Eli jos kutsumme "minuutta" nimellä sielu, voidaan sanoa että sielussa ei ole muistia; siinä on tietoisuus olemassaolosta.
        "Jos tuon sielun mukana ei tule muistoja, onko oikeastaan kyse samasta henkilöstä ja tietoisuudesta?"
        Aivojen muisti voi osittain tuhoutua, tai esim. pitkäkestoinen muisti voi lakata toimimasta. Tällainen henkilö on pitkälti samanlainen kuin ennenkin jos hänen muistinsa on lakannut toimimasta esim. onnettomuudessa.
        Voinemme kohtuudella olettaa että sielu on yhteydessä fyysiseen ruumiiseen tavalla jota emme lainkaan ymmärrä. Sielu itsessään ei muista asioita ainakaan pitkäkestoisesti, mutta sielulla on oletettavasti "luonne" tai ominaisuuksia jotka pysyvät - tai ajan myötä muuttuvat. On siten mahdollista että sielulla itsellään on ainoastaan jokin "lyhytkestoinen" muisti.
        Sielu pystyy ohjaamaan ruumista vain niin kauan kuin ruumis on "toimiva", ts. mikäli aivotoiminta lakkaa lähes kokonaan, kuten tapahtuu esim. koomassa, siitä mahdollisesti herättyään ihminen ei jälleen ole mitenkään oleellisen erilainen kuin ennen sitä.
        Raamatun mukaan sielua ei voi tappaa vaikka ruumiin voi. Raamattu antaa myös viitteitä siitä että tuo linkki sielun ja ruumiin välillä voisi olle se "henki" jonka Jumala ihmiselle antaa. Sielu voi myös uudistua tai "syntyä uudesti", mikä ei muuta ruumista, muistia tai muuta fyysistä ominaisuutta, mutta vaikuttaa ihmisen minuuden suhtautumiseen tiettyihin asioihin.
        Näin ollen, ei liene mahdollista osoittaa ettei sielu olisi toiminnassa myös sinä aikana kun nukumme tai olemme vaikkapa koomassa. Ihmisen kyky muistaa asioita tai valta hallita ruumiinjäseniä on olemassa vain niin kauan kuin linkki ruumiiseen (aivoihin) on toiminnassa; eli ruumiin kuollessa tuo linkki purkautuu, mikä ei välttämättä tarkoita sitä että sielu ei toimisi aivan samoin kuin elämänkin aikana.


    • kerettiläinen--

      >> - Mitä kuoleman jälkeen ja miksi ? >>

      Tässä Raamatun antamia vastauksia.

      1. Moos.2:7
      Ja Herra Jumala muovasi MAAN TOMUSTA ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa ELÄMÄN HENKÄYKSEN. Näin ihmisestä tuli elävä olento.* [Heprean kielessä maata merkitsevä sana ja ihmistä merkitsevä sana ovat äänteellisesti lähellä toisiaan. Ks. myös 3:19.][ Job 33:4,6; Ps. 104:29,30; Saarn. 12:7; 1. Kor. 15:45]

      1. Moos. 3:19
      Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi, kunnes TULET MAAKSI JÄLLEEN, sillä siitä sinut on otettu. Maan TOMUA sinä olet, maan TOMUUN SINÄ PALAAT. [Ps. 90:3, Ps. 104:29; Saarn. 3:20, Saarn. 12:7]

      Job 4:19
      Kuinka hän luottaisi SAVIMAJAN asukkaisiin? TOMUSTA heidät on tehty, hän voi musertaa heidät kuin koiperhosen. [Jes. 45:9; Jer. 18:6; 2. Kor. 4:7]

      Job 10:9
      Muista, että olet itse minut tehnyt maan SAVESTA! Nytkö teet minut maan TOMUKSI jälleen? [1. Moos. 2:7 | 1. Moos. 3:19 ]

      Job 17:16
      Se vaipuu minun kanssani TUONELAAN. Yhdessä katoamme maan TOMUUN.

      Job 34:15
      koko luomakunta MENEHTYISI hetkessä ja ihminen palaisi takaisin maan TOMUUN. [Ps. 104:29; Saarn. 12:7]

      Ps. 22:29
      (22:30) Vain häntä kumartakoot maan mahtavat, hänen eteensä langetkoot kaikki, jotka maan TOMUUN vaipuvat. He EIVÄT VOI ELOSSA PYSYÄ,

      Ps.90:3
      Sinä annat ihmisten tulla MAAKSI jälleen ja sanot: "PALATKAA TOMUUN, Aadamin lapset." [1. Moos. 3:19 ]

      Ps. 104:29
      Kun käännyt pois, ne hätääntyvät, kun OTAT NIILTÄ ELÄMÄN HENGEN, ne KUOLEVAT ja PALAAVAT MAAN TOMUUN. [1. Moos. 3:19 ]

      Saarn. 3:19
      Sillä ihmisten ja eläinten kohtalo on yhtäläinen: SAMALLA TAVOIN KUOLEVAT molemmat, YHTÄLÄINEN HENKI on kaikilla. Ihmisillä ei ole etusijaa eläimiin nähden, kaikki on turhuutta.

      Saarn. 3:20
      KAIKKI menee samaan paikkaan: kaikki on TULLUT TOMUSTA ja kaikki PALAA TOMUUN. [1. Moos. 3:19 ]

      Saarn. 12:7
      TOMU palaa maahan, josta se on tullut. HENKI palaa Jumalan luo, joka on sen antanut. [1. Moos. 3:19 ]. ( ks. 1. Moos.2:7; Ps.104:29 )

      Jes. 26:19
      Mutta SINUN KUOLLEESI HERÄÄVÄT ELOON, heidän ruumiinsa nousevat ylös. TOMUUN vaipuneet, HERÄTKÄÄ ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin MAA PALAUTTAA KUOLLEET ELÄMÄÄN. [Hes. 37:3; Dan. 12:2; 2. Makk. 7:9]

      Jer. 17:13
      Herra, sinä olet Israelin toivo! Kaikki, jotka hylkäävät sinut, saavat onnettoman lopun, jotka luopuvat sinusta, häviävät kuin TOMUUN KIRJOITETUT NIMET. Sillä he ovat hylänneet Herran, elävän veden lähteen. [Jer. 2:13]

      Mal. 4:3
      (3:21) Sinä päivänä, jonka minä määrään, te poljette jumalattomat maahan, tallaatte heidät TOMUKSI, sanoo Herra Sebaot.

      Job 17:16
      Ne astuvat alas TUONELAN salpojen taa, kun yhdessä LEPÄÄMME TOMUSSA."

      Jes. 26:19
      Mutta SINUN KUOLLEESI VIRKOAVAT ELOON, minun ruumiini nousevat ylös. HERÄTKÄÄ ja riemuitkaa, TE JOTKA TOMUSSA LEPÄÄTTE, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe