Kaikkien terroritekojen takaa löytyy aina HUUMEET.

lehdenlukija

Yksi yhteinen tekijä on kaikkien terroritekijöiden takana, se on HUUMEET.

Vieläkö joku on sitä mieltä, että ne pitäisi laillistaa?

Pariisin päätekijä Abaaoud, median mukaan "ajautui rötöstelyyn ja huumeiden täyttämään elämään" jne jne.

39

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepujee.jep

      Iltapäivälehdet aina liioittelevat asioita. Yleensä pahin terroristi on humalassa.

      • jauhopäät

        tai pireissä ja muissa mömmöissä. hyvin suosittua myös lääkkeet ja viina kombo.


    • Faktuaali

      Huumeet pitää siis laillistaa mahdollisimman nopeasti, niin niillä eivät terroristit enää tee rahaa.

      • jkhgf

        Niinpä. Useiten terrorismin taustalla on uskonnollinen tai poliittinen fanatismi tai molemmat,


      • Vivbkl

        Koko Homo Sapiens - lajin historiaa värittävät sekä sodat, että päihteiden ja lääkeaineiden käyttö kaikissa olemassa olevissa ja olleissa kulttuureissa.


      • Vivbkl

        Ihmiset toimivat siis edelleen aivan kuten ovat toimineet historiansa alkuhämäristä asti. Mikään ei ole muuttunut.


      • lehdenlukija
        jkhgf kirjoitti:

        Niinpä. Useiten terrorismin taustalla on uskonnollinen tai poliittinen fanatismi tai molemmat,

        Niinpä, mutta huumeet antaa näille tavoitteille sen järjettömän osion.

        Ilman huumeita uskonnollinen ja poliittinen tavoite pysyisi kuitenkin siedettävissä rajoissa.


      • Aigas
        lehdenlukija kirjoitti:

        Niinpä, mutta huumeet antaa näille tavoitteille sen järjettömän osion.

        Ilman huumeita uskonnollinen ja poliittinen tavoite pysyisi kuitenkin siedettävissä rajoissa.

        "Ilman huumeita uskonnollinen ja poliittinen tavoite pysyisi kuitenkin siedettävissä rajoissa."

        MIelestäsi siis terrorismia on olemassa myös siedettävissä rajoissa? No huh huh, miten sairasta ajattelua!


      • Bauhays
        lehdenlukija kirjoitti:

        Niinpä, mutta huumeet antaa näille tavoitteille sen järjettömän osion.

        Ilman huumeita uskonnollinen ja poliittinen tavoite pysyisi kuitenkin siedettävissä rajoissa.

        Onko tämä oma "musta tuntuu"-mielipiteesi, vai onko tälle väittämälle olemassa jotain tieteellistä pohjaa, lähdettä, tai yhtään mitään mihin voisit viitata kuin että "musta nyt vaan tuntuu että.."?


      • Bauhays

        Koulutettu ihminen nimittäin yleensä tietää että "musta tuntuu" ei kuvasta todellisuutta, kuten ei myöskään "maalaisjärjellä ajatellen". Ei pidä luulla tai olettaa mitään. Pitää tietää jos jotain väittää.


      • Bomona
        lehdenlukija kirjoitti:

        Niinpä, mutta huumeet antaa näille tavoitteille sen järjettömän osion.

        Ilman huumeita uskonnollinen ja poliittinen tavoite pysyisi kuitenkin siedettävissä rajoissa.

        Voi vittu miten säälittävää huumelässytystä.


      • Hvjbkkn

        Minä syytän maailman ongelmista noitia. Noidat tekevät kirouksia ja siitä ne ongelmat syntyvät. Nyt kun tiedämme että syyllisiä ovat noidat niin ei tarvitse enää kuin etsiä heidät ja polttaa roviolla. Lähteitä kaipaavia kehottaisin tutustumaan keskiaikaiseen kirjallisuuteen, josta nämä asiat selviää.


      • Hvjbkkn

        Ennen kuin kukaan vatipää luulee että kehoitan ketään polttamaan noitia roviolla, haluan kertoa viestini olleen ironiaa. En siis kehoita ketään mihinkään fanaattisuuteen. Noitia ei ole olemassa.


      • pelle.pelotonn
        Hvjbkkn kirjoitti:

        Ennen kuin kukaan vatipää luulee että kehoitan ketään polttamaan noitia roviolla, haluan kertoa viestini olleen ironiaa. En siis kehoita ketään mihinkään fanaattisuuteen. Noitia ei ole olemassa.

        Alkoiko pelottamaan? Kannattaa harjoitella kirjoittamistaitoa vielä muutama vuosi, ennenkuin julkaiset oman ironisen sarkastisen väitöskirjasi.


    • Hvjknl

      Miksei kukaan ole huolissaan siitä että terroristi on kokeillut alkoholia tai tupakkaa? Eivätkö ne ole päihteitä? Ovat, mutta ne ovat laillisia ja sen takia esimerkiksi tupakan polttaminen ei radikalisoi ketään. Koska siihen ei liity vastakkainasettelua. Tosiasiassa mikään päihde laillinen tai laiton ei radikalisoi ketään, mutta yhteiskunnasta syrjäytettyjä ihmisiä on näiden kiihkoilijoiden helpompi aivopestä.

      • lehdenlukija

        Viimeinen virke kirjoituksessasi pitänee paikkansa."yhteiskunnasta syrjäytettyjä ihmisiä on näiden kiihkoilijoiden helpompi aivopestä."
        Yhteiskunta on epäonnistunut syrjäytymisen estämisessä.
        Syrjäytyneitä nuoria on todellakin helppo "aivopestä" ja varsinkin rahan avulla.

        ISIS ryhmittymä on vallannut haltuunsa monia öljytuotantolaitoksia, ja rahaa on tästä syystä suhteellisen paljon. Tällä rahalla on helppo haalia syrjäytyneitä nuoria palvelukseensa. Ja kun siihen lisätään vielä ilmaiset huumeet, joiden avulla "aivopesu" onnistuu todella hyvin, niin lopputulos on se mikä on.

        Se, että mikä on syrjäytymisen syy yhteiskunnassa, se lienee se avainkysymys.


    • Informatto

      http://mvlehti.net/2015/11/21/jihadisteilla-on-oma-vastineensa-suomalaisotilaiden-hookipulverille/



      Viime päivinä taistelu ISIS-järjestöä vastaan on kiihtynyt ja samalla etenkin Syyrian rajan tuntumassa Turkissa on tehty massiivisia ratsioita, joissa on löydetty huimia määriä omituista Captagon-lääkettä. Jihadistitaistelijat käyttävät sitä suorituskykynsä parantamiseen ja pelon tunteen vähentämiseen.

      France24-kanavan siteeraaman AFP-tietotoimiston mukaan tuoreimmassa iskussa löydettiin kaksi tonnia lääkettä, eli noin 11 miljoonaa yksittäistä pilleriä.

      Captagon on kauppanimi fenetylliinille, joka keksittiin vuonna 1961. Siinä on yleensä kofeiinia sekä metamfetamiinia sekä ekstaasi-huumetta. Captagonia on käytetty urheilussa doping-aineena (esim. pyöräilyssä 1960- ja 1970-luvuilla) ja lääkkeenä mm. narkolepsiaan, hyperaktiivisuuteen ja masennukseen.

      Vuodesta 1986 alkaen se on ollut kielletty aine suurimmassa osassa maita, koska se on erittäin voimakkaasti riippuvuutta aiheuttava sekä lisää sydämen lyöntitiheyttä vaarallisen paljon.

      Lääkkeen käyttäjä tuntee olevansa voittamaton, hän hieman lisää voimia, koska lääke terästää lihasten ja hermojen toimintaa, ja ennen kaikkea hän pystyy lääkkeen voimalla olemaan hereillä hyvin pitkiä aikoja. Lisäksi se vähentää kivun tunnetta jopa niin, että kertomusten mukaan lääkkeen käyttäjät vain naureskelevat kun heitä pahoinpidellään.

      Vastaavanlaisia lääkkeitä on testattu ja käytettykin asevoimissa ympäri maailman ja hieman samaa tehtävää hoiti suomalaissotilaidenkin toisessa maailmansodassa käyttämä pervitiini. Samantyyppisiä huumelääkkeitä on toki muitakin.

      Captagon on kuitenkin erityisen harmillista, koska sitä on tuotettu suurissa määrin Lähi-Idässä ISIS-sotilaiden käyttöön. Erityisen suosittua se on Syyriassa, missä sitä löydetään joka puolelta.

      Lähi-Idässä valmistus oli keskittynyt vuoteen 2011 saakka Libanoniin, mutta sen jälkeen suuri osa tuotannosta on siirtynyt Syyriaan, missä sille on nykyisin suurta kysyntää.

      Pillereitä kuljetetaan Maailman tullijärjestön mukaan Syyriasta ennen kaikkea Libanoniin ja Jordaniaan, missä niitä voi ostaa viiden ja 20 dollarin välillä liikkuvaan hintaan.

      Takavarikoidun captagonin määrä on ollut huimassa kasvussa, sillä kun vuonna 2012 sitä pysäytettiin vain neljä tonnia, oli vuonna 2013 takavarikoitu määrä jo 11 tonnia. Ja nyt siis yhdessä ainoassa takavarikossa saatetaan löytää useita tonneja.

      Vuonna 2014 Syyrian sisällissodan eri osapuolien tiedetään käyttäneen captagonia, ja sen jälkeen käyttö on muuttunut yhä järjestäytyneemmäksi.

      Todennäköisesti lääkettä on myös Euroopassa olevilla taistelijoilla. Esimerkiksi toissapäiväinen pitkä tulitaistelu Pariisissa terroristeja kiinni otettaessa voi selittyä paitsi heillä olleella suurella tulivoimalla, niin myös captagonista saadulla henkisellä voimalla. Lisäksi marraskuun 13. päivän iskuista selvinneet silminnäkijät kertovat hyökkääjien toimineen “robottimaisesti ja kuin huumattuina”.

      “Voit valvoa koko ajan. Olet puhelias ja energinen. Ongelmia ei ole, sotilaat eivät edes ajattele nukkumista, eivätkä kaipaa pois vartiopaikoiltaan”, kertoi libanonilainen psykiatri lääkkeen vaikutuksista taannoisessa Independent-lehden uutisessa. “Aine antaa voimia ja rohkeutta!”

      • Hihkjki

        Tuollaiset aineethan ovat vain välineitä sodassa, joilla saadaan ihminen toimimaan täysin rauhallisesti, hyvinvoivasti ja tehokkaasti vaikka tilanne olisi mikä hyvänsä. Myös Ranskan karhuryhmä käyttää pitkissä piirityksissä amfetamiinia jotta poliisit voivat toimia herpaantumatta. Myös jenkit käyttivät Vietnamissa ja varmasti näitä amfetamiinijohdannaisia käytetään vieläkin puolin ja toisin kaikissa sodissa kun tilanne sitä vaatii.


      • w3erww

        Heh, artikkeli "Mitä Vittua"-lehdestä:)

        "Captagon on kauppanimi fenetylliinille, joka keksittiin vuonna 1961. Siinä on yleensä kofeiinia sekä metamfetamiinia sekä ekstaasi-huumetta. Captagonia on käytetty urheilussa doping-aineena (esim. pyöräilyssä 1960- ja 1970-luvuilla) ja lääkkeenä mm. narkolepsiaan, hyperaktiivisuuteen ja masennukseen."

        Täysin irrationaalista tekstiä. Eikös tuossa sanota että sisältää fenetylliiniä?! Ihan sama kuin sanoisin että Burana sisältää yleensä parasetamolia, kofeiinia ja sytostaatteja.


      • Ymbyrä

      • kapteeni_onni

        Piri (eli about sama tavara kuin tuo Captagon) aiheuttaa minulle joka kerta pienen psykoosin. Määrällä ei ole mitään merkitystä. Joka kerta on muodostunut päälle jonkin sortin psykoosi, joka yleensä kestää vähintään 2 viikkoa tai pidempään. Ei se voi selittyä edes pirin metabolialla, koska nämä kaudet kestävät kerrallaan useamman viikon tai kuukauden.

        Suunnilleen sama tunne tulee, jos ei saa nukuttua yöllä ja täytyy mennä aamulla duuniin. En ihmettele yhtään, jos voi kylmänviileästi paukutella aseella toisia ihmisiä hengiltä, jos et ole henkisesti terve eli olet psykoosissa. Pitäisi varmaan lähteä neurologin juttusille, sillä tämä kaava on toistunut jo pikkutytöstä saakka. Hyi vittu sitä oloa oikeasti :|

        Sen sijaan vahvinkaan kannabislajike ei ole minulle psykooseja aiheuttanut. No, jokaisen aivot ja keho ovat omanlaisensa.


      • 2343444

        "Captagonia on käytetty urheilussa doping-aineena (esim. pyöräilyssä 1960- ja 1970-luvuilla) ja lääkkeenä mm. narkolepsiaan, hyperaktiivisuuteen ja masennukseen"

        Mikäli captagon on käyttäjien antama nimi, eikä varsinainen tuotemerkki, niin miten voidaan sanoa että se on ollut määrättynä laillisena lääkkeenä? Ymmärrän nämä uutiset niin, että ilmeisesti on ollut joskus olemassa, myös lääke nimeltä Captagon, mutta nämä terroristien pillerit ovat jotain sekoituksia, joita myydään tuolla nimellä.


      • look.at.your.future
        2343444 kirjoitti:

        "Captagonia on käytetty urheilussa doping-aineena (esim. pyöräilyssä 1960- ja 1970-luvuilla) ja lääkkeenä mm. narkolepsiaan, hyperaktiivisuuteen ja masennukseen"

        Mikäli captagon on käyttäjien antama nimi, eikä varsinainen tuotemerkki, niin miten voidaan sanoa että se on ollut määrättynä laillisena lääkkeenä? Ymmärrän nämä uutiset niin, että ilmeisesti on ollut joskus olemassa, myös lääke nimeltä Captagon, mutta nämä terroristien pillerit ovat jotain sekoituksia, joita myydään tuolla nimellä.

        Muistuttaa siis Suomen Valtion apteekin toimintaa sotien jälkeen, kun aspiriinia ja kofeiinia myytiin höökip...eikun pervitin -tuotemerkin nimellä :o

        Katso yleltä huumesuomen historia, jos haluat tietää lisää.


    • 34t4444

      "Kaikkien terroritekojen takaa löytyy aina HUUMEET"

      Koko ihmiskunnan historian takaa löytyy kaikista kulttuureista huumeet. Huumeita käytetään myös sotimiseen, joten on ihan oletettavaa että niitä käyttävät myös terroristit. Huumeita käyttävät myös pasifistit ja alkoholikin on huume. Karkeasti voidaan sanoa että maapallolla ei ole kovin paljon ihmisiä, jotka eivät ole elämänsä aikana jotakin päihdettä kokeilleet.

      • 34t4444

        Yhden asian syyttäminen monimutkaisista globaaleista ongelmista kuulostaa aina vähän sivistymättömälle.


      • yksivainen

        Kirjoitit että "alkoholikin on huume" .

        Alkoholi ei ole huume, koska huume on laiton päihde, ja alkoholi on laillinen.

        Pyytäisin nimimerkkiä 34t4444 katsomaan vaikka Wikibediasta tai jostain muusta tietolähteestä, että mitä on HUUME.

        Alkoholi on päihde, mutta ei huume.

        Huume se on vasta sitten kun se on tehty laittomaksi.

        Että vähän järkeä kirjoituksiin.


      • cfoor
        yksivainen kirjoitti:

        Kirjoitit että "alkoholikin on huume" .

        Alkoholi ei ole huume, koska huume on laiton päihde, ja alkoholi on laillinen.

        Pyytäisin nimimerkkiä 34t4444 katsomaan vaikka Wikibediasta tai jostain muusta tietolähteestä, että mitä on HUUME.

        Alkoholi on päihde, mutta ei huume.

        Huume se on vasta sitten kun se on tehty laittomaksi.

        Että vähän järkeä kirjoituksiin.

        Alkoholi huumaa käyttäjänsä jopa täydelliseen tajuttomuuteen asti, joten alkoholi on selkeästi myös huume. Mikään muu huume ei muuten kykene sammuttamaan ihmisen tajuntaa, eikä ole myöskään niin vaarallista aivoille mitä alkoholi.


      • 34t4444
        yksivainen kirjoitti:

        Kirjoitit että "alkoholikin on huume" .

        Alkoholi ei ole huume, koska huume on laiton päihde, ja alkoholi on laillinen.

        Pyytäisin nimimerkkiä 34t4444 katsomaan vaikka Wikibediasta tai jostain muusta tietolähteestä, että mitä on HUUME.

        Alkoholi on päihde, mutta ei huume.

        Huume se on vasta sitten kun se on tehty laittomaksi.

        Että vähän järkeä kirjoituksiin.

        Niin, alkoholi on meillä laillinen, mutta siellä Syyriassa taitaa olla laiton?

        Vielä kommentoidakseni tuota että terrorismin takana on aina huumeet, niin voitaisiin pohtia olisiko Irakin sota jäänyt sotimatta jos George Bush ei olisi käyttänyt Collegessa kokaiinia..


      • voi.voi.voi.voi.voi
        34t4444 kirjoitti:

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288338569410.html

        Lähde.

        Voi sinua pikkupoikaa. Iltasanomat ei ole mikään virallinen lähde. Tämän vuoksi et varmasti päässytkään sinne haluamaasi työpaikkaan tai yliopistoon, jos tämän ymmärtäminen sinulle on jotenkin vaikea asia.


      • 34t4444

        Lähinnä haen tällä sitä että joku muu on vastuussa siitä että sanon George Bushin käyttäneen kokaiinia. Tässä tapauksessa siis tuon kirjan kirjoittaja eli Sharon Bush. En siis keksinyt tuota omasta päästäni. Mielestäni kenenkään ei pitäisi käyttää kokaiinia, vai mitä olet mieltä?


      • 34t4444

        Olen sanonut myös että:

        "Yhden asian syyttäminen monimutkaisista globaaleista ongelmista kuulostaa aina vähän sivistymättömälle."

        En siis tosissani usko että Bushin nuoruuden kokaiinikokeiluilla ja sodilla on mitään tekemistä toistensa kanssa. Halusin vain kärjistää kritiikkiäni aloittajan spekulointiin sillä asialla että terrorismi aiheutuisi huumeista, mikäli hän sitä tarkoitti.


      • 34t4444

        "Voi sinua pikkupoikaa. Iltasanomat ei ole mikään virallinen lähde. Tämän vuoksi et varmasti päässytkään sinne haluamaasi työpaikkaan tai yliopistoon, jos tämän ymmärtäminen sinulle on jotenkin vaikea asia."

        Voi voi sinua. Pääsin ja valmistuin. Tuo oli myös aika sivistymätön kommentti. Myönnän kyllä uskovani yleensä mitä Ilta-Sanomissa lukee, esimerkiksi siellä sanottiin tänään että Turkki ampui alas venäläis-koneen ja uskoin sen aivan kyseenalaistamatta.


      • t.kekkonen
        34t4444 kirjoitti:

        Lähinnä haen tällä sitä että joku muu on vastuussa siitä että sanon George Bushin käyttäneen kokaiinia. Tässä tapauksessa siis tuon kirjan kirjoittaja eli Sharon Bush. En siis keksinyt tuota omasta päästäni. Mielestäni kenenkään ei pitäisi käyttää kokaiinia, vai mitä olet mieltä?

        Alkoholin, huumeiden, tupakan tai minkä tahansa päihteen käyttö on yksilön oma asia. Se ei ole koskaan kenenkään muun syy, kuin henkilön itsensä. Tämän kun jokainen ihminen ymmärtäisi, niin maailma olisi kummasti parempi paikka.


      • Ghkkbn

        Maailmalla eri huumeiden käyttö vaihtelee muotivirtausten mukaan. Vuonna 1979 20% yhdysvaltalaisnuorista oli kokeillut kokaiinia ja nykyään tuo määrä on 60% pienempi. Sitä vastoin extaasin kokeileminen on lisääntynyt.


      • likujyhg
        34t4444 kirjoitti:

        Niin, alkoholi on meillä laillinen, mutta siellä Syyriassa taitaa olla laiton?

        Vielä kommentoidakseni tuota että terrorismin takana on aina huumeet, niin voitaisiin pohtia olisiko Irakin sota jäänyt sotimatta jos George Bush ei olisi käyttänyt Collegessa kokaiinia..

        Buska junior pääsi vilpillä pressakksi. Taitaa olla ainoa jota heiteltiin kananmunilla kun tuli valituksi? Sota irakissa oli päätetty jo ennenkuin keksivät tekosyyn. En tiedä ketkä päätti mutta yleensä rahaa seuraamalla löytyy ketkä.

        Huumeiden kanssa usa on ihan oma erikoisuutensa. Käyttävät eniten, käyttävät rahaa eniten huumesotaan ja vielä lätkivät vankilatuomioita eniten. Suorastaan jännä maa vastakohtien kanssa. Toisaalta oikeita yksilön ja kotirauhan oikeuksia ja toisaalta järjettömiä tuomioita tekoon nähden. Pahimmillaan 14 vuotta kahdesta jointista mutta tuomittu olikin värillien.


    • Sssmiehet

      Huumeiden syyttäminen silloin kun ihniset tuntevat itsensä epävarmoiksi tuntemattoman uhkan edessä, toimii eräänlaisena varoventtiilinä jolla voidaan vähentää epävarmuudesta johtuvaa ahdistusta. Samalla tavalla 90-luvulla pelättiin saatananpalvojia. Mihinkäs se saatananpalvonta on kadonnut kun siitä ei enää kirjoiteta?

      • LAPLANDFlNLAND

        SAATANA EI OLE KADONNUT MIHINKÄÄN.


      • lockcaps

        Joo, hyvin se elää vielä varttihullujen päiväunissa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe