Onko onnellista parisuhdetta olemassakaan?

Rakkausensin

Mitä enemmän olen seurannut toisten ja omia parisuhteita, olen alkanut epäilemään että onnellista parisuhdetta ei olekaan. Parisuhde taitaa olla vain vaihtoehto yksinolemisille, jos kokee että on yksin onnellisempi, niin valitsee sen ja toisinpäin, jos ei halua olla yksin niin sitten on parisuhteessa ja kestää kaiken siihen liittyvät huonot asiat.

Parisuhde vaikuttaa olevan monille kulissi, tapa synnyttää lapset, taloudellinen ratkaisu ja pyrkimys olla sosiaalisesti hyväksytty, koska sosiaalinen paine on edelleen kova, vaikka sinkkukulttuuri onkin saanut jalansijaa.

28

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapinmies1111

      Onnellisuus liittyy nuoruuteen, kun elämänvarrelle tulee talovelkaa , lapsia, auto velkaa, työt takkuilee, alkaa rakkaus rahoilla. Sen jälkeen sitä ei ole.

      • Yltääköymmärrys

        Se on kyllä vale. Onnellisuus liittyy joka ikäkauteen. Tietenkin ehtona on se, että ihminen käsittää mitä tarkoittaa 'olla onnellinen'. Sinä et ilmiselväsit tajua.


    • 7167

      Ikävää, että sinulla on noin masentavia kokemuksia omista ja tuttaviesi parisuhteista.
      Ymmärrän kyllä, että ainutlaatuiseksi "kultamunaksi" kasvatetun henkilön on hankalaa löytää sopivaa elinkumppania koska ehdokkaistakin valtaosa on kasvatettu samaan henkeen.

      Mitä ovat ne parisuhteeseen liittyvät "huonot asiat"?

      Elääkö yksin tai parisuhteessa niin sisältöä elämään antavat haasteet, onnistumisen ilo, elämän suunnittelu kellumisen sijaan ja ihmissuhteet olivatpa ne sitten kaveruus- ja tuttavuussuhteita tai suhde elinkumppaniin.

      Lienemme vaimoni kanssa käyneet läpi tyypillisimmät vaihtelut elämäntilanteissa.
      Nuorena kaksin eletyt vuodet.
      Lasten hankinta.
      Asuntovelat jolloin pari vuotta todellista, syvää puutetta. Vaimo, vaimo, pane sieniin puolet petäjäistä.
      Talouden vakiintumisen.
      Lasten lähdöt.
      Kahdestaan ensin loppuvuodet työelämässä, sitten minun työttömyysvuoteni ja lopulta eläköitymiset.
      Asumismuodon muutos.
      Missään vaiheessa emme kokeneet mitään kriisin tapaistakaan. Kun rahaa ei ollut niin sitä ei ollut kummallakaan.
      Puitteet eivät vaikuttaneet parisuhteeseen.
      Nyt 71v ja 67v elämme tyytyväisinä huoletonta, stressitöntä aikaa.

      Emme odottaneet elämältä mitään hurmota. Ne ovat lyhyitä, onneksi vielä toistuvia hetkiä.

      • rospuutot

        Onnittelut teille kahdelle. Minun nuoruuden liittoni ei toiminut. Yksin vuosia oltuani löytyi, sattuman sanelemana, jotain- en vielä tiedä mitä. Pelot hiipineet jo toisen talven alussa- että miksi mies vaan ei tajua, etten ole elämäntoveriainesta, vaan keski-ikäinen vapaa-ajattelija, joka tänäkin iltana toivoo voivansa olla- yksin, kunnes aamulla soi herätyskello töiden edellä.
        Toki, VOISIN ruvetakin normaaliin ihmissuhteeseen- en vain tiedä mikä se oikeastaan on. Siitä nuoruuden liitosta on kaksi lasta olemassa, enää mitään perhemahdollisuutta ei ole, ja en oikein jaksa innostua loputtomasta harrastamisestakaan. Usein ihan kuitti viikonlopuista- nukkunut turhan vähän. Tehnyt monenlaista pelkästään toisen ihmisen elämisen ehdoilla- oma aika on arvokasta sekin. Ehtii hoitaa arkiaskarensa kotona. Ja levätäkin vähän.
        Pohtisin suhteissa kestävyyttä kun olisi jokin "yhteinen projekti". Teillä oli perhe-elämä ja asuntolaina ym.


    • Käsittämätöntä

      Ei niin kauan kuin ihmiset ihan yleisesti luulevat, kuvittelevat ja ennen kaikkea odottavat parisuhteelta vääriä asioita. Mm. että toisen pitää tehdä sinut onnelliseksi, että 'rakkaus' (mitä se on?) kestää samanlaisena vaaleanpunaisena pumpulihöttönä ja liirum-laarumina iankaikkisesta iankaikkiseen. Että yhteen pitää jotenkin kasvaa ja tulla samanlaiseksi toisen kanssa eikä omia asioita ja omaa persoonaa saa enää olla eikä elättää. Jne, jne ...

      Onnellisuus syntyy siitä, että minä saan olla vapaasti minä ja sinä saat olla yhtä vapaasti sinä eikä kukaan rakenna kummankaan ympärille kahleita, eli odotuksia, toiveita, käskyjä ja määräyksiä, joilla koetetaan omistaa ja rajoittaa, panna pallo jalkaan, estää elämästä omaakin elämää. Sellaisista suhteista ei tule ikinä onnellisia, mutta sellaisia suurin osa niistä on.

      • Mies30v

        " Että yhteen pitää jotenkin kasvaa ja tulla samanlaiseksi toisen kanssa eikä omia asioita ja omaa persoonaa saa enää olla eikä elättää. Jne, jne ... "

        Yhteen kasvamisella tarkoitetaan toisen ymmärtämistä mentaallisella ja henkisellä tasolla aina vain syvemmin.Tarkoitus ei ole siis tuhota toisen minuutta vaan löytää se yhteinen syvemmin ymmärys asioihin ja toisiinsa.


      • Eivättiedäeivättajuu

        Juu-u, niinpä niin, sen kaltaisia asioita se tarkoittaa. Mutta kerropa ja selitäpä se junttieinareille ja muille kukkulan kuninkaille ja Euroopan omistajille.


    • Rimanylittäjä

      Onnellisuus on yhteenkuuluvaisuutta ja yhteiseen hiileen puhaltamista.
      Onnellisuus on toisen arvostamista ja kunnioittamista.
      Onnellisuus on olla rakentavasti erimieltä ja olla vamis hyväksymään toisen katsontakanta jos se toimii yhteisen edun hyväksi.
      Onnellisuus on saada toinen huomaamaan hiljaisella ja rakentavalla tavalla miksi on aika muuttaa kurssia, muuttaa katsontakantaa.
      Onnellisuus on olla itse tarpeeksi lujalla pohjalla(henkisesti) että voi tukea toista heikkona hetkenä.
      Onnellisuus on ottaa tuki vastaan kun omat voimat ja taidot ei riitä.
      Onnellisuus on yhdessä toimia yhteiskunnan hyväksi, olla osa sitä.

      Onnellisuuden perusta on käyttää aikaa ja energiaa valita juuri itselle sopiva puoliso. Puoliso joka ylittää riman jonka itse on asettanut juuri sovalle korkeudelle.

      • Epätodellinenunelma

        Kommenttisi on ihana mutta ei todellinen. Valitettavasti. Ihmiset ovat epätäydellisiä, joten elämä ja onnellisuuskin on sitä.


      • tuulipuhaltaanurkissa
        Epätodellinenunelma kirjoitti:

        Kommenttisi on ihana mutta ei todellinen. Valitettavasti. Ihmiset ovat epätäydellisiä, joten elämä ja onnellisuuskin on sitä.

        "Valita itselle sopiva puoliso". Voi tarkoitaa, että vaihdetaan välillä ja palastaan samaan onnettomuuden tilaan...Onnellisuus ei tule toisesta ihmiseltä, vaan itsestä, mutta mikä lopulta estää olemasta onnellinen oman itsensä kautta? Vaikea pulma. Minusta ihmiset pitävät monia parisuhteessa nautittavia asioita itsestäänselvyyksinä, arvottomina tai taakkana. Ihmisiltä pitäisi ottaa julmasti kaikki mitä hänellä on pois, koti, pienet rakkaat tavarat, lemmikki, lapset, puoliso, vanhemmat, työ, auto, varat, kotipaikkakunta, sukulaiset, terveys, puolison hoiva, lasten yhteydenotot, välittäminen, puhtaana pitäminen, lämmin asunto, kaupassakäynti, katettu päkvällinen, tuttsvat, puolison läheisyys, puolison lähelläolo, puolison askeleet, puolison henki.

        Sinä yksin. Täysin yksin.


      • Niinsenkuuluukintehdä

        Mikä "vaikea pulma"? Totta: "onnellisuus ei tule toisesta ihmisestä, vaan itsestä". Onni on sisäsyntyinen tila, olomuoto, joka ei ole riippuvainen mistään ulkoisesta, ei toisista ihmisistä, tavarasta eikä mistään.

        Onni on tieto siitä, että vaikka elämä heittelee, niin omassa sisikunnassa on tieto ja rauha, jota kukaan eikä mikään hetkauta. Eikä onnellinen ole koskaan yksin, eikä jää ...


      • Mies30v
        tuulipuhaltaanurkissa kirjoitti:

        "Valita itselle sopiva puoliso". Voi tarkoitaa, että vaihdetaan välillä ja palastaan samaan onnettomuuden tilaan...Onnellisuus ei tule toisesta ihmiseltä, vaan itsestä, mutta mikä lopulta estää olemasta onnellinen oman itsensä kautta? Vaikea pulma. Minusta ihmiset pitävät monia parisuhteessa nautittavia asioita itsestäänselvyyksinä, arvottomina tai taakkana. Ihmisiltä pitäisi ottaa julmasti kaikki mitä hänellä on pois, koti, pienet rakkaat tavarat, lemmikki, lapset, puoliso, vanhemmat, työ, auto, varat, kotipaikkakunta, sukulaiset, terveys, puolison hoiva, lasten yhteydenotot, välittäminen, puhtaana pitäminen, lämmin asunto, kaupassakäynti, katettu päkvällinen, tuttsvat, puolison läheisyys, puolison lähelläolo, puolison askeleet, puolison henki.

        Sinä yksin. Täysin yksin.

        Siis ensinnäkin ihmiset jotka eroavat ja vaihtavat aina samanlaiseen "jätekasaan" uudestaan vanhan puolisonsa, eivät ole ymmärtäneet edellisestä suhteestaan yhtään mitään.Jos toinen alkoholisti tai tossun allelaittavaa ihmismallia, on siitä ihmisen pitänyt oppia jotain, esim. itsekunnioitusta ja rajanvetoa.

        Toisekseen, ihmisen onnellisuuden esteenä ei ole asioiden itsestään selvyytenä pitäminen vaan kyse on ihmisen sisimäisyydestä ja kuka uskaltaa kurkistaa sinne, kuka minä olen? MItä minä ajattelet?Mitä minä tunnen mistäkin?
        Kyse on siis itsensä tuntemisesta.Tätä eivät kaikki todellakaan uskalla tehdä ikinä elämänsä aikana.

        Ihminen on myös käytännössä aina yksin sinälläään että kun pitää kohdata itsensä vaikeiden asioiden tai sisäisten tuntemusten tiellä, kukaan muu ei voi loppujen lopuksi auttaa ihmistä itseään kuin itse.Toiset ihmiset voivat tukea ja auttaa mutta sisäisyydessä on asiat kohdattava itsenäisesti.


      • Twelvepoints

        Wauh, kymmenen pistettä ja papukaijamerkki "mies30v". Oletko oikeasti vasta 30 noilla jutskilla?


    • 57245

      On tärkeämpiäkin asioita kuin onni, etenkin se että elää ihmisiksi.

      Rakkaus tekee onnen yleensä mahdottomaksi, koska toisen tuskasta tulee myös oma tuska.

      • Mies30v

        Sitähän rakkaus on; toisesta aidosti välittämistä ja yhdessä aidosti asioiden kokemista.Se myös kasvattaa ihmisiä yhteen - on ne sitten onnellisia, surullisia, haikeita, nauravia, tuskaisia, vaikeita tai mitä hyvänsä yhteisiä tunnekokemuksia.


    • Jaa__a

      Jaa__a

    • DeadHabit

      Eiköhän onnellisia parisuhteita ole valtaosa.
      Ihmiset vain olettavat siltä liikaa.

      Tuskin kukaan pystyy olemaan aina onnellinen, yhdessä tai yksin.

      Itse näkisin, että jos henkilöt ovat yhdessä onnellisempia, kuin erossa, olisi se tuolloin onnellinen.

      Itse riitelen vaimoni kanssa jatkuvasti, mutta koko ajatus hänen menettämisestään, taikka elämästä ilman häntä repii sielun ja tarkoituksen rinnasta.

      • Mies30v

        " Tuskin kukaan pystyy olemaan aina onnellinen, yhdessä tai yksin. "

        Ei pystykään, elämään kun kuuluu hyvät ja huonot ajat. Kyse onkin ihmisen itse tuntemuksesta ja siitä mitenkä ajattelee sekä asennoitumaan asioihin/elämään.

        Parisuhteessa toistensa syvempi ymmärtäminen ja "me henki" määrittävät mitenkä asioita mennään ylitse. Jolleii tälläistä ole tai se on ns. kuollut, on parisuhde aika kylmä ja kalsea.

        " tse riitelen vaimoni kanssa jatkuvasti, mutta koko ajatus hänen menettämisestään, taikka elämästä ilman häntä repii sielun ja tarkoituksen rinnasta. "

        Mietihän ihan oikeasti, oletko onnellinen vaimosi kanssa? Mitä oikeastaan haluaisit parisuhteelta? Onko sinun käsitys hyvästä parisuhteesta riitelyä riitelyn jälkeen? Onko tämä riipivä tunne sielussa ja rinnassa todellisuudessa pelkoa toisen jättämisessä sekä yksin jäämisessä?
        Kovia asioita mietittäväksi ja myönettäväksikin.


      • 252344

        "Tuskin kukaan pystyy olemaan aina onnellinen"

        Muistelen, että viimeksi olin onnellinen kesällä 1987 (parisuhteessa). Sitä edellinen kerta taisi olla kokonainen vuosi 1978-79 (yksin).


    • Mies30v

      Niin, itse olen havainnut saman kuin ap; Iso osa on onettomissa suhteissa ja liitoissa monenlaisista syistä; raha, sosiaalinen paine, " biologinen kello", ei osaa/halua elää yksin yms. Suurimpana syynä pidän kuitenkin parisuhteiden epäonnistumiselle ihmisten omaa itsetuntemuksen puuttetta ja parisuhde ajatuksen puutetta.

      Monet kun seilaavat ja keskittyvät enemmän siihen mitä ulkoisesti ovat saavuttaneet.Monet pitävät elämän onnellisuuden ja onnistumisen mittarina koulutusta, titteliä, parisuhdetta, isoja tuloja yms. asioita.Todellisuudessa, nämä eivät ole niitä mitkä ihmisestä tekevät onnellisen vaan vastaus löytyy sisältä; Sisäinen rauha ja onnellisuus itseensä.Tietää mitä elämältään oikeasti haluaa, mistä tullut ja minne menossa.On pohtinut elämää ja asioita lopulta tietäen mitä mieltä on asioista.
      Nämä ovat kuitenkin sellaisia asioita joita harmillisen pieni osa ihmisistä havahtuu edes hieman ajattelemaan elämänsä varrella.Enkä kiistä; Taloudellinen turvallisuus ja siihen liittyvä uralla sekä koulussa menestyminen on tärkeä asia.On myös mukava ajaa hienolla autolla, asua isossa asunnossa sekä tehdä pitempiä reissuja pitkin maailmaa.Hyviä asioita - mutta ei elämän syvinpointti.

      Edellisen yhteydessä kasvaa myös ajatus toimivasta parisuhteesta missä toinen on vain plusmerkkinen erinomainen lisä omaan elämään. Elämästä tulee yhdessä samaan suuntaan hengittävää ja sykkivää. Ja tuolloin, on mahdollista että parisuhde todella onnistuu ja molemmat ovat onnellisia.

    • Cloetta

      Luultavasti jokainen on parisuhteessa henkilökohtaisten tavoitteidensa takia. Luulisin kuitenkin, että suurin osa meistä parisuhteessa olevista, on sen takia siinä, että haluaa olla, haluaa olla rakastettu ja haluaa rakastaa, haluaa jakaa surut ja ilot sekä rakentaa hyvää romanttista ihmissuhdetta. Ja seksilläkin on varmasti merkitystä, hyvällä seksillä.

      Onnellinen voi olla sekä parisuhteessa että sinkkuna; jokainenhan me itse onnestamme vastaamme, ei se toinen vaikka parisuhteessa ollaankin. Itselläni on aivan päinvastaisia kokemuksia ja näkemyksiä parisuhteesta verrattuna sinuun. Olen ollut naimisissa yli 30 vuotta ja suurin osa tuttavapariskunnistamme kuuluvat samaan kastiin. Voin käsi sydämellä todeta, että kaikki me olemme luultavasti keskimääräistä onnellisempiasekä tasapainoisia ja elämää rakastavia yksilöitä ja puolisoita.

      Parisuhteessa, niin kuin elämässäkin yleensä, on huonoja asioita ja ne joko kestää ja käsittelee tai kieltää. Ei mikään siviilisääty suojele ongelmilta.Parisuhteessa oleminen vaatii enemmän kuin sinkkuna eläminen mutta myös antaa enemmän; tämä siis henkilökohtainen mielipiteeni, ei fakta.

      Se, onko joku parisuhteessa rahan, rakkauden tai lasten takia, on jokaisen oma asia ja itsensä päätettävissä, siihen ei ole kenelläkään nokan koputtamista.

    • Stellaria

      Kuvaamasi on varmasti monien kohdalla osittain totta. Kuitenkin minulle parisuhteessa yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi (eikä vain lasten takia). En mielelläni puhu onnellisuudesta vaan tyytyväisyydestä: että on pääosin hyvä olla. On turvallisuutta ja luottamusta. Hyvä perusvire. Yksinkin saisin elämästäni varmasti hyvän, mutta kaksin vain on mukavampaa.

      • 7167

        Terminologiaa. Minustakin onnellisuus, sanan täydessä merkityksessä, on käsittämättömän vaativa ilmaisu ja ajattelen sen rajoittuvan hyvin lyhyisiin hetkiin joita seuraa tyytyväisyys.
        Tyytyväisyys on käsitteistössäni olotilaa kuvaava termi jonka vastakohta ei ole tyytymättömyys koska tyytyväisyyttä ei voi olla jos koskaan ei ole tyytymättömyyttä.
        Pahinta ja turhauttavinta on tyytyväisyyden puute. Kenellä pitempiä, kenellä lyhyempiä jaksoja.


    • tytyg

      Moni noin ulkoa päin katsoen voi olla sitä mieltä että minulla ja miehelläni on onnellinen tai hyvä parisuhde. Onhan meillä monelta osin asiat kunnossa. Ja sitten on hetkiä jolloin en vain jaksaisi. Kuitenkin, voi olla ettei ole olemassakaan kumppania jonka kanssa en kokisi hetkiä jolloin tunnen itseni syvästi haavoittuneeksi.

      Tyydyn suhteeseen jossa olen ja parhaiten meillä menee silloin kun pidän suuni kiinni. Se mitä katson onnellisuudeksi parisuhteessa, se taisi kuolla silloin joskus kun mieheni alkoi pitää meitä vanhana pariskuntana - ettei suhde ole enää uusi. Naimisissa alle kymmenen vuotta, ikää sen 30v. Ehkä tulevaisuus antaa niitä onnellisiakin vuosia. Ei parisuhde anna minulle sitä mitä haluan elämältä, mutta sen kyllä mitä tarvitsen. Onhan se osin mielentila kysymys, onnellisuus. Itsestä paljon kiinni.

      • 7167

        Hyvä parisuhde? Asiat kunnossa!
        Minusta sen voi ilmaista pelkistäen siten, että kumpikin pyrkii aidosti ja epäitsekkäästi, kykynsä mukaan huolehtimaan kumppaninsa kaikinpuolisesta hyvinvoinnista.
        Kun todella pyrkii toimimaan siten, niin onnistumis% on korkea.
        Kun ikääntyessä arkisten asioiden merkitys vähenee niin parisuhteen laadun merkitys korostuu.


      • Stellaria
        7167 kirjoitti:

        Hyvä parisuhde? Asiat kunnossa!
        Minusta sen voi ilmaista pelkistäen siten, että kumpikin pyrkii aidosti ja epäitsekkäästi, kykynsä mukaan huolehtimaan kumppaninsa kaikinpuolisesta hyvinvoinnista.
        Kun todella pyrkii toimimaan siten, niin onnistumis% on korkea.
        Kun ikääntyessä arkisten asioiden merkitys vähenee niin parisuhteen laadun merkitys korostuu.

        Ehkä hyvä parisuhde on sellainen, joka kestää ne ei-niin-onnellisetkin ajat? Ja niin kuin kirjoitit, minustakin hyvässä parisuhteessa puolisot miettivät, miten voisivat helpottaa toisen elämää ja mikä on kokonaisuuden, ei vain itsen, kannalta parasta.

        Olen ollut ajoittain hyvinkin onneton, mutta samaan aikaa parisuhteeseeni hyvin tyytyväinen. Tai toisaalta tyytymätön joihinkin asioihin puolisossani/ suhteessamme, mutta noin yleisesti onnellinen. "Pelkkä" suhde ei määritä sitä, mitä ihmisenä olen.


      • Mies30v

        " Tyydyn suhteeseen jossa olen ja parhaiten meillä menee silloin kun pidän suuni kiinni."

        " Se mitä katson onnellisuudeksi parisuhteessa, se taisi kuolla silloin joskus kun mieheni alkoi pitää meitä vanhana pariskuntana "

        " Ei parisuhde anna minulle sitä mitä haluan elämältä, mutta sen kyllä mitä tarvitsen. "

        Eikö noi omat lauseesi herätä itsessäsi mitään ajatusta? Kuten että onko tuossa todella mitään järkeä vai voisiko yksi tai jonkun muun kanssa olla asiat onnellisemmin?

        Enkä nyt tarkoita että elämä on jonkun muun kanssa pelkästään "hali-hali-pusi-pusi" vaan että molemilla olisi tilaa olla oma itsensä ja molemmat arvostaisivat toisiaan.Sinuna kyllä miettisin haluatko todella jatkaa tuolla tiellä ja heittää potkia samaan kiveen tulevat vuodet, kenties kymmenet.


    • vaimoke83

      Rakkaus tasaantuu ja tulee ruuhka vuodet. Tällöin olisi vain hyvä muistaa puhua kumppanille eikä mennä vain pää kolmantena jalkana elämää eteenpäin. Monesti ero juuri tulee silloin kun on elämässä monta rautaa tulessa ja ei muisteta kuunnella toista. Ja se onnellisuus.... Tässä itsekeskeisessä ajassa pitäisi olla kokoajan itse onnellinen. Hyvä fiilis ja ihqua. Eikö välillä voisi riittää se tyytyväisyys ja lasten sekä yleensä perheen hyvinvointi. Yhdessä oleminen ! Joskus voisi elää muille eikä aina ajatella omaa napaa. Pitää hyväksyä että tällä pallolla on muut ihmisiä ja oma toiminta vaikuttaa heihin. Kiitos ja anteeksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1801
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1105
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1017
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe