Miten päästä eroon läheisriippuvaisesta kaverista?

tukehdun

Yritän saada välejä katkaistuksi läheisriippuvaiseksi ihmiseksi paljastuneen entisen ystäväni kanssa. Ystävyyssuhde ollut jo pitkään todella rasittava ja kuormittava, suorastaan tukehduttava ja nyt kun yritän vihdosta viimein saada itseni kiskaistua irti siitä paskasta, ei tämä urpo suostu asiaa jakeluunsa painamaan, vaan roikkuu edelleen viestiä laitellen ja soittaa yritellen. Kerää sääliä kovasti viesteissään ja syylistää minua hänen yksin jättämisestään. Eikä ymmärrä, kun kerron hänelle kuinka paha olla minun on tässä ystävyyssuhteessa. Nyt yritän vain olla provosoitumasta hänen viesteistään, enkä vastaile mitään. Toivon, että totaalinen vastaamattomuus/hiljaisuus minun puoleltani voisi auttaa. Ja mahdollisesti myös numeron vaihto täytyy kohta tehdä. Vituttaa. Onko teillä muilla kokemuksia läheisriippuvaisista kavereista? Miten pääsitte heistä eroon? Miten läheisriippuvaisen ihmisen kanssa kannattaa menetellä? Olen todella kiitollinen vastauksista, vertaistuki ja neuvot enemmän kuin tarpeen!

5

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joseimuuauta

      Jos ihmissuhde alkaa viedä kaikki mehut niin on molemminpuolinen etu tempautua siitä irti. Voi kun voisit jotenkin tälle henkilölle saada perille, että hänen on aika kasvaa ihmisenä. Ei kannata lähteä ruokkimaan kenenkään läheisriippuvuutta.
      Jos järkipuhe ei mene kaaliin, niin on kai sitten vaihdettava puhelinnumeroa.
      Älä väsytä itseäsi loppuun.

    • kissa.pöydälle

      Soita hänelle ja kerro, että sinulla on tärkeää asiaa. Jos sinulla on pokkaa / voimavaroja, niin pyydä kasvokkaiselle tapaamiselle, muussa tapauksessa kerro lähettäväsi hänelle sähköpostia aiheesta.

      Kerro tapaamisessa / sähköpostissa, että koet teidän kahden olevan hyvin erilaisia ja ettet tahdo jaksaa vuorovaikutusta hänen kanssaan siinä elämäntilanteessa, jossa nyt olet. Ole ystävällinen ja painota, ettet syytä häntä, vaan toteat vain faktat siitä, miltä sinusta tuntuu. Eihän kukaan voi olettaa, että jonkun tunteet olisivat "väärin"?

      Varaudu siihen, että tämä kaverisi protestoi ratkaisuasi, yrittää syyllistää sinua siitä tai kiristää jollain menneisyyden yhteisellä kokemuksella tms.

      Kerro hänelle että olet pahoillasi, jos päätös loukkaa häntä.

      Tämä siis, jos oikeasti koet, ettei teillä ole mahdollisuutta jatkaa kavereina, vaikkapa uudenlaisten sääntöjen puitteissa.

      Jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti sovi kavereiksi toisilleen, koska persoonallisuustekijät ovat esim. joko liian erilaiset tai liian samanlaiset keskenään. Ei silti tarvitse vihamiehiä olla.

      Sinulla ei liene muuta mahdollisuutta kuin hoitaa asia rehellisesti perustellen, jos haluat menetellä omalta osaltasi reilusti. Kerran se kirpaisee.

    • ihanpuhki

      Noinkohan järkiperustelut tehoavat läheisriippuvaiseen??

      Itse joudun yhä vieläkin olemaan suhteessa läheisriippuvaiseen, joka ei vaan päästä irti vaan tarrautuu entistä tiukemmin, jos vihjaankaan eroamisesta.
      Olen moneen moneen kertaan sanonut suoraan, että voin pahoin ja haluan erota, joka on aiheuttanut vain ihan helvetillisen selittelyn ja vakuuttelun ja painostuksen suhteen jatkumiseksi.
      Multa on menny voimat tässä tilanteessa.
      Tänään olen kuunnellut jo 5 tuntia yhtä soittoa hänen vakuuttelujaan, että kaikki kääntyy hyväksi , hän muuttuu ja rakastaa minua etc.. MIKÄÄN ei saa häntä tajuamaan, etten usko tuohon hänen höpinäänsä.
      Tuo jankutus alkaa, jos vihjaankaan tyytymättömyydestäni ja sitä kestää siihen saakka, kunnes tulee vieraita tai jotain muuta, mikä sen katkaisee. Joskus voi mennä monta päiviä ja öitä. MIKÄÄN suhtautumiseni ei tilanteeseen vaikuta.

      Muuten hän on oikein mukava ja järkevä mies, vain tuossa kohtaa viiraa päässä ja pahasti.
      Eksänsä oli lähtenyt turvakotiin ja hakenut lähestymiskiellon, jota läheisriippuvainen oli rikkonut niin monta kertaa, että joutui vanheuteen ja sai tuomion.
      En haluaisi lähteä omasta kodistani pakoon, mutta ilmeisesti ei ole muuta vaihtoehtoa?

      Että hyviä neuvoja kaipaan, MITEN läheisriippuvaisesta pääsee eroon?

    • sinäpäätät

      Kuule asia on niin, että sinä tyyppi "ihanpuhki" olet se läheisriippuvainen ja mies on narsisti. Se on yleensä näin narsisti läheisriippuvainen ovat aisapari. Sinä olet manipuloitavissa, heikkotahtoinen ja ei ole kanttia lähteä suhteesta. Toinen keksii aina oikean narun, josta nykäistä ja jatkaa leikkiä. Voi taktikoida jopa määräaikaista rauhaa ja sopua ja kun olet perunut eroaikeet piiritys alkaa jälleen.
      Lähde tai voit joutua sinäkin turvakotiin.

      Lue kirja Narsistin vuoristorata

    • ystävä_vihollinen

      Liity viholliseen, luo itsestäsi vihollinen pienin askelin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe