Kaikki saavutetaan kivun kautta?

maailma.on.kärsimystä

Elämä täällä maailmassa on paljastunut sellaiseksi, että kaikki saavutetaan kivun kautta. Onko tämä normaalia vai kuulunko vähemmistöön?

Jos haluan jotain, sen hintana on aina jonkin verran kipua (epämukavuutta, ahdistusta, pelkoa, häpeää, fyysistä kipua). Jotkut ihmisetkin asettuvat poikkiteloin toisen ihmisen suunnitelmien tielle aivan kiusallaan, ilman mitään syytä. Sen sijaan, että auttaisivat.

Maailma on täynnä onnettomuutta, kipua ja kärsimystä. Ja sitä halutaan jatkuvasti lisää. Kukaan ei kai halua olla ainoa, joka kärsii. Sen vuoksi pitää laittaa vahinko kiertämään, tavallaan tasoittaa tilanne. Minulle tehtiin tällainen vääryys, nyt minun on tehtävä tuolle toiselle ihmiselle vääryys, ettei hänelle aiheudu kilpailuetua siitä, että minä joudun nuolemaan haavojani. Nuolkaamme koko ajan kukin haavojamme!

Kaikki koskee ja sattuu ja ahdistaa. Käsittääkseni koin näin jo lapsena / nuorena, mutta vasta viime vuosina olen tullut siitä tietoiseksi. Ja sen tiedostaminenkin tuottaa kipua. Mutta on kai parempi tietää kuin olla tietämättä. Vai onko?

15

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asennemuutos

      Näin se on ollut siitä asti kun ihminen lankesi syntiin paratiisissa. Jumalan suunnitelma ei kärsimys ja paha kuitenkaan ei ollut vaan se oli ja on tänäänkin ihmisen oma valinta.
      Ei kannata jatkaa tietoisesti pahaa ja kostoa. Anna mieluummin anteeksi ja jätä kosto. Kannattaa pyrkiä aina hyvää kohti. Silloin on itselläkin vapaa ja iloinen mieli. Ennen pitkää kyynisyys, viha, koska, katkeruus johtaa masennukseen ja lamauttaa.

      • maailma.on.kärsimystä

        Olen samaa mieltä. Mutta tämän ei näe toteutuvan maailmassa. Syy taitaa olla se minkä sanoit: syntiinlankeemus.


    • mikävääryys

      "Minulle tehtiin tällainen vääryys, nyt minun on tehtävä tuolle toiselle ihmiselle vääryys, ettei hänelle aiheudu kilpailuetua siitä, että minä joudun nuolemaan haavojani."
      Mistä tiedät että se oli vääryys?

      • maailma.on.kärsimystä

        Häh?


    • kassuliini

      Näkisin niin, että kuvailemasi juttu on osa henkistä aikuistumista. Se kuuluu osana elämään.
      Meillä ihmisillä on mielikuva siitä, kuinka asiat pitäisi olla, kuinka tulisi elää, kuinka selviytyä. Sitten kun yritämme, meille selviää että kaikki onkin huomattavasti vaikeampaa. Elämä viskoo niinkutsutusti kapuloita rattaisiin. Me tuskastumme ja valitamme: Miksi suunnitelmani ja unelmani eivät toteudukaan, eihän tämän näin pitänyt mennä!
      Niin se vain on, että me joudumme luopumaan mielikuvista ja unelmistakin. Viisas ihminen tajuaa tässä vaiheessa, että juuri näin sen pitikin mennä, monet suunnitelmat ovat tyhjää täynnä olevia kuplia, ne kun eivät ole elinkelpoisia ja toteutuessaan ehkä veisivät väärälle polulle.
      Sinä siis olet mielestäni tuollaisen kuplan puhkeamisen aiheuttaman pettymyksen kourissa. Olet joutumassa vielä vaarallisemmalle tielle, siis katkeroidut.
      Suunnitelmasi oli sinulle varmaan rakas, sinulla oli mielikuva pääsi sisällä. Mutta joku siis tuhosi sen? Nyt varmaan sitten piehtaroit uuden mielikuvan kourissa: Se tuhosi mun unelmani, miten kostaisin?
      Luovu harhakäsityksistä, siitä että kaikki jutut toteutuvat, että muut ihmiset auttavat, ovat onnellisia puolestasi. Ei se aina niin mene! Herää todellisuuteen. Mutta älä katkeroidu ja lähde kostamaan. Se on täysin hedelmätön ja mieltä myrkyttävä tila. Varo sitä.

      • maailma.on.kärsimystä

        Olet osittain oikeassa, mutta ymmärsit aloitukseni väärin. Puhuin yleisellä, filosofisella tasolla, ja tarkoitukseni oli vain pohdiskella maailman tilaa, ei pyytää moraalisia neuvoja.

        Kostaminen on pahaa, siinä olet oikeassa. Anteeksianto on hyvää. Kuitenkin maailmassa, jossa elämme, näkyy toteutuvan toisenlainen malli: ihmiset laajalti tuppaavat hahmottamaan sosiaaliset suhteet kilpailuasetelmina ja "tasaamaan tilejä", laittamaan vahingon kiertämään – sen sijaan, että heidän saamansa huono palvelu, esimerkiksi, innostaisi heitä itseään antamaan hyvää palvelua. Tämä peilautuu yhteiskunnassa pahoinvointina, väkivaltaisuutena, riistona yms.

        Tällaisia ajatuksia heitin ilmaan aloituksessani ja kysyin, oletteko te muut tehneet samoja havaintoja maailmasta.


    • Hjjhujh

      Kyllä ja ei. Otetaan esimerkkinä koulunkäynti; joillekin hyvät arvosanat eivät vaadi ihmeempiä ponnisteluja ja joillekin edes välttävien arvosanojen saaminen on tuskan takana. Länsimaisen yhteiskunnan vaatimukset asettuvat pitkälti gaussin käyrän mukaan.

    • KipuOnTärkeintä

      Kyllä. Ilman kipua et koskaan saa mitään. Kärsimys on edellytys menestykselle. Jos täällä aikoo saavuttaa jotain, on itseään ruoskittava ja siedettävä kipua. Jos saat jonkin asian ilman mitään kipua, ei se ole minkään arvoista. Se on silloin vain jokin "elämän pieni ilo" ja täysin arvoton.

      Jos tunnet jonkin asian vuoksi kipua ja ahdistusta, on se todennäköisesti tärkeää. Ahdistus on ihmisen aidoin tunne. Ilo ja nautinto voivat olla teeskentelyä, mutta ahdistus ei. Tämän ovat oikeasti viisaat ymmärtäneet aina ja sen vuoksi heidän elämänsä on ollut kärsimystä. Ja he ovat todellisessa viisaudessaan ymmärtäneet myös sen että kivusta ei tule edes luopua, koska se on eteenpäin vievä voima ja ihmisen elämän keskeisin osa.

      Joten kun kohtaat kipua, keskity siihen. Kohtaa se ja anna sen vallata koko kehosi ja mielesi. Sitten voit vasta oikeasti ymmärtää ja saavuttaa jotakin. Ja silloin olet jonkin todella arvokkaan asian äärellä. Ihminen ei koe kipua hänelle merkityksettömistä asioista.

      • höpsänkeikka

        Minulla oli yhtenä iltana päänsärkyä, kun katsoin yhtä tv-sarjaa. Mistäs tärkeästä asiasta se johtui? Teoriasi oli romutettavissa välittömästi.


    • vilosooohvi

      Onko kärsimys positiivinen vai negatiivinen asia? Onko se tervetullutta? Tai sitten, ovatko kaikki positiiviset asiat välttämättä tervetulleita? Jos kärsimys on hinta tavoiteltavien asioiden saavuttamisesta, niin silloinhan kärsimys on positiivinen asia samalla tavalla kuin raha, se on ostamisen väline? Kärsimys auttaa kohti tavoitetta? Jos näin on, miksi ihmiset eivät pidä kärsimystä positiivisena asiana?

      Buddhalaisten mukaan elämä itsessään on kärsimystä. Buddhalaiset haluavat elämästä eli kärsimyksestä eroon. Onko kärsimys eli elämä buddhalaisten mukaan negatiivinen asia? Vai onko se mahdollisesti positiivinen asia, josta halutaan silti eroon?

      Ja sitten tuo negatiivisuuden / positiivisuuden käsite. Olisivatko ne jotenkin kyseenalaistettavissa? Ehkä positiivinen on oikeasti negatiivista ja negatiivinen positiivista? Buddhalaisten mukaan kaikki mikä on positiivisesti olemassa on negatiivista ja sen takia kaikesta positiivisesta pitää päästä eroon, koska se on negatiivista. Tai jotain.

    • läpi_tuskankivun

      Niin se on kestävyysurheiluharjoituksissakin. Vedät treenejä lähes tajukankaalla,

    • elämänkoulussa

      Nuoria sieluja on täällä paljon.. Vanha sielu masentuu helposti nuorten keskellä. Täytyy vaan ottaa oma tila ja aika, elää omansa näköistä elämää ja harjoittaa ajatuksia; kriya joogaan kannattaa tutustua.

    • Peniel

      Kärsimys ja ahdistus on syntyy kun olet väärällä tiellä. Ja jos vielä omatuntosi soimaa sinua. Olisi syytä tutkia sisinpääsi ja miettiä elämääsi ja etsiä uusi suunta.

    • Artsi588

      Kyllä ihmisen itseään pitää jonkun verran kiusata, et on hyvä olla.

    • Sistinasnight

      Olipa asiallinen kirjoitus. Jollain oudolla tavalla jopa lohdullinen, kun se tuntui osuneen niin hyvin hermoon, etenkin tänä aikana kun on synkintä vuodenaikaa, ahdistaa ja masentaa ja tuntuu että hyvät ihmiset ovat loppuneet tyystin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe