HONKALAMPI-Säätiö rikkoo lakia Joensuussa!

IDateOnlyCrackWhores

HONKALAMPI-SÄÄTIÖ rikkoo lakia Joensuussa.Kuntouttavaa työtä ei saa tarjota yrityksille.Kuntouttavasta työtoiminnasta SÄÄTIÖT eivät saa hyötyä taloudellisesti ja juuri tätä HONKALAMPI-Säätiö tekee ainakin alihankinnassa,missä työ on yhteydessä VALUKUMPUUN.VALUKUMPU on yritys ja kuntouttava työtoiminta ei saa olla yhteydessä yrityksiin.Miksi te-toimisto ja TYP hyväksyy kyseisen toiminnan.Tässä rikotaan aivan selvästi kuntouttavan työtoiminnan lakia.

26

3409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TanteroToinonen

      Kuntoutettavaa työtä puolustavat ne jotka nauttivat oikeaa palkkaa ja ovat ehkä itse näiden Säätiöiden yms.palkkalistoilla.HONKALAMPI-Säätiö kyttää ja se jos mikä pahentaa kuntoutettavan asemaa.Usein mainitaan kuntoutettavalle,että tällä työllä on kiire.Kiire ei kosketa kuntoutettavaa millään lailla,sillä kuntouttavan lain mukaan kuntoutuksessa mennään asiakkaan omilla ehdoilla,siihen ei kuulu mikään kiire.Kiire on niille,jotka nauttivat oikeista töistä ja oikeista palkoista.Nämä kiireestä puhuvat saavat itse oikeaa palkkaa ja sietäisivät hävetä,sillä kyseinen toiminta pahentaa kuntoutettavan asemaa.Kuntoutettava voi kärsiä esim.mielenterveysongelmista ja kun mikelenterveysongelmaista painostetaan ja kytätään,niin ei hyvä seuraa.Laki kuntouttavassa ei oikeuta tulla puhumaan kiireestä!

    • IDateOnlycrackWhores

      En saanut tähän kysymykseen vastausta te-toimistolta,eivät osanneet vastata,vaan pyysivät kysymään sosiaalitoimesta.

      Honkalampi-Säätiöllä kuntouttavassa työtoiminnassa rikotaan kuntouttavan lakia.Kuinka on mahdollista,että KASKI:lla tehdää alihankinnassa työtä,joka on yhteydessä Valukumpuun.Valukumpuhan on yritys ja laki kuntouttavasta työtoimminasta kieltää työnteon yritykseen.Kuinka voin tehdä kuntouttavaa työtoimintaa KASKI:illa,joka os siis yhteydessä Valukumpuun,eikös tässä rikota kuntouttavan työtoiminnan lakia ja eikös kyseinen toiminta ole laitonta?

      • vittumikäantero

        Tuota en tiedä muistaakseni on olemassa joitakin juttuja että jos kyseessä on yhdistys, säätiö, järjestö, yms voittoa tavoittelematon taho ja tekevät voittoa tms. Niin periaatteessa voivat joutua maksamaan kaikki tukensa takaisin ja joutuvat muuttamaan toimintaa etteivät voi enää toimia yhdistyksenä, säätiönä, järjestönä tms voittoa tavoittelemattomana tahona. Tosin aika likaista ja kieroa peliä pelataan KASKI-honkalampisäätiössä, siellä on muutamia henkilöitä jotka ovat narsisteja, psykopaatteja,


      • Anonyymi

        Asia pitää saattaa eduskunnan oikeusasiamiehelle tai aluhallintovirastolle, jälkim-
        mäisestä kannattaa kysyä menettelytapaa.


    • IDateOnlyCrackWhores

      Erään kuntoutettavan loppuraportti Honkalampi-Säätiöltä vuoden kuntoutuksen jälkeen."Avoimille työmarkkinoille ko.tehtäviin työllistyäkseen tarvitaan tuottavampaa työotetta" Kaija Turunen Kuntouttava työtoiminta Honkalampi-Säätiö 2015 huhtikuussa kirjoittanut loppuraportin

    • mielipide2

      Sama Kuntouttava työtoiminnan malli on toiminnassa mm. karjalan sosiaaliturvayhdistyksellä ja honkalampisäätiön hallinoimissa toiminnassa.
      JOS yrityksessä pitää tehdä töitä, siitä pitäisi maksaa oikeaa palkkaa. eikä vain lisä 9€ päiväraha. myöskään prosentti lukuja täydestä palkasta.

      Kurssit on melkein 90% työharjoittelua jossa ei saa edes "jalkaa ovenväliin". kun työharjoitelu ei ole työkokemukseksi laskettua työtä, työnantajien mielestä.

      Kiertäkää kaukaa koko paikka

    • Kyyläystäkiirwttä

      Huijjaus paikka toiv. Joku viranomainen ottaa ton mestan touhut syyniin. Työtahti kohtuuton

      • KyyläAntero

        Työtahti on todellakin kohtuuton Kaskilla.Kuntoutettavalta työntekijältä ei voida vaatia mitään tiettyä työtahtia,johan sana kuntoutus kertoo,että kuntoutettavalta ei voida vaatia samaa,kuin oikeassa työsuhteessa olevalta.Kaskilla nämä muutamat narsistit ja psykopaatit vaativat aivan kohtuutonta työtahtia kuntoutettavilta.Säätiöt eivät saa tavoitella mitään voittoa tai hyötyä,mutta juuri sitähän tuo Honkalampi-säätiö tekee,kun piiskaa kuntoutettavia työtahdillaan,mistä muusta muka työtahdin kyttäys johtuisi?Kuntoutettaville henkilöille on tultu puhumaan työvaiheen kiireestä,mikä ei todellakaan kosketa kuntoutettavaa,kuntoutus on tapahduttava kuntouttavan omien kykyen ja voimavarojen mukaan,ei henkilökunnan.Lisäksi kuntoutettaville on tullut näitä loppuraportteja,missä on valitettu kuntoutettavan olevan liian hidas oikeaan työelämään.Esitä sitten näitä Kasken loppuraportteja jossain työpaikassa,niin jokainen tietää mikä merkitys sillä sitten on.


    • KyyläAntero

      Kuntouttava työtoiminta on tapahduttava kuntoutettvan omien voimavarojen mukaan ja jokainen kuntoutettava on yksilönsä.Kysymyksessä kun on kuntouttava työtoiminta,niin kuntoutettavalle ei voida tulla puhumaan työvaiheen kiireestä,työkiire kuulu oikessa palkkasuhteessa oleville.Kuntoutettavilla henkilöillä voi olla esim.työkykyä rajoittavia tekijöitä ja muutenkin kuntouttavaa työtoimintaa ei voi verrata oikeaan palkkatyöhön.Nämä kiireestä puhuvat työnohjaajat saavat itse palkkaa työstään ja vetävät tietysti taloon päin.Huoli on talon kannattavuudesta ja omasta työpaikastaan.Mikäli kuntouttavaa henkilöä tullaan painostamaan puheella kiireestä,niin kuntoutettava henkilö voi tehdä tehdä ilmoituksen omalle sosiaaliohjaajalle.

      • Anonyymi

        Tämähän kaski-honkalampi-säätiö on ollut joensuun kaupungin/Pohjois-karjalan te-toimiston ja sosiaalitoimiston erityissuojelussa mitään epäkohtia he eivät ole koskaan havainneet, eivätkä kuulleet koskaan mitään negatiivista palautetta kyseisestä paikasta. Mutta onneksi lopultakin oikeus voitti ja käry kävi honkalampisäätiöllä. Ketkä uskalsivat tehdä valituksia/kanteluita kyseisestä paikasta niin joutuivat sosiaalitoimen ja pohjois-karjalan te-toimiston mielivallan alle


    • jepjeeeeeeeee

      Mun mielestä on sairasta, että ihmisten on lähes pakko suostua orjatyöhön, josta tienaa 9€/pvä, vain koska kelvottomat päättäjät ovat ajaneet Suomen sellaiseen ahdinkoon, ettei töitä enää yksinkertaisesti ole tarjolla. Itse olen kieltäytynyt tekemästä töitä ilmaiseksi, ja meinaan kieltäytyä jatkossakin.

    • KyyläAntero

      Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen ihmettelee kuntouttavan työtoiminnan väärinkäytöksiä.

      Kuntouttava työtoiminta on kunnan järjestämää toimintaa, jonka tarkoitus on parantaa henkilön elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle. Kuntouttavaa työtoimintaa ei saa hankkia yritykseltä. Tällä pyritään siihen, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työpanosta ei käytetä taloudellisen voiton tuottamiseen.

      – On käynyt ilmi, että lakia rikotaan häikäilemättömästi ja kuntoutettavia työllistetään voittoperiaatteella toimiviin yrityksiin, Tolppanen toteaa.

      – Näyttää myös siltä, että palkatta tehtävä työ on paisumassa kannattavaksi liiketoiminnaksi ympäri Suomen. Esimerkiksi eräs uusi vantaalainen pesulapalveluyritys ilmoitti lehdessä toiminnan aloittamisesta ns. työllistämistoimena. Yritys kyllä työllistää, mutta palkkaa työntekijät eivät saa, työ teetetään kuntoutettavana työtoimintana ja työkokeiluna. Henkilö siis tekee työtä yritykselle ja saa siitä työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa per päivä sekä päivittäisen kulukorvauksen. Toiminnan voitto jää yrittäjän taskuun.

      Yhdeksän euroa päivässä

      Tolppasen mukaan eräs lahtelainen osakeyhtiö kehuu harjoittavansa menestyvää liiketoimintaa, jonka liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa vuodessa. Yrityksen ydintehtävä on kuntouttaa ihmisiä työelämään tuotannollisissa työpajoissa.

      – Työpajoihin etsittiin lehti-ilmoituksella työpajapäällikköä, jonka tehtävänä olisi valmentaa ihmisiä eteenpäin elämässään. Tämän yrityksen päivittäinen vahvuus on parisataa työntekijää, josta noin 60 on toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella, loput ovat kuntoutujia, Tolppanen sanoo.

      – Yksi toimista on kuitenkin ylitse muiden. On käynyt ilmi, että ihminen löytää itsensä vanhasta työpaikastaan, josta hänet on puoli vuotta aiemmin irtisanottu, tekemästä omaa entistä työtään 9 €/päivä. Tilanne on kestämätön. Se on selkeää työntekijän hyväksikäyttöä ja ihmisarvon viemistä.

      Työperäistä ihmiskauppaa?

      Tolppasen mukaan vastuu on TE-keskuksilla, joiden olisi puututtava selkeisiin rikkeisiin. Hän sanoo, että tämänkaltaisessa toiminnassa on työperäinen ihmiskauppa hyvin lähellä.

      – Nämä ovat vaikeita asioita, mutta ne on tunnistettava ja niihin on puututtava. TE-keskuksissa on tiedossa ihmisen työhistoria. Ketään ei pidä alistaa kuntoutettavaksi omaan työhönsä. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottu ei menetä ammattitaitoaan irtisanomisen takia. Nykyisellään kuntoutuspaikka on otettava vastaan, koska muutoin työkkäri kirjoittaa karenssilapun.

      Valtio maksaa viulut

      Tolppasen mukaan on vaikea kuvitella, että edes osa-aikaista palkkatyötä löytyisi työttömille, jos työvoimatoimisto tarjoaa ilmaisia, ammattitaitoisia ja työkykyisiä työntekijöitä.

      – Valtiolle tämä on kallista, koska valtio kustantaa tämän orjatyön.

      Tolppanen jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

      SUOMEN UUTISET

    • KyyläAntero

      Aktivoinnin anti työttömälle: "Nöyryytystä ja itsensä turhaksi tuntemista"
      Huittislaisen Teppo Palmroosin mielestä kuntouttava työtoiminta on nöyryyttävää. Palmroos sanoo, että hänelle valehdeltiin mahdollisuudesta saada oikeaa työtä. Vain kolme prosenttia työttömistä siirtyy kuntoutuksen jälkeen töihin.Huittislainen Teppo Palmroos kävelee joka tiistaiaamu kahdeksaksi täyttämään ristisanatehtäviä Huittisten päivätoimintakeskukseen.

      Hän astelee Huittisten keskustan halki pitkin hampain. Jos Palmroos jäisi kotiin, hänen tukiaan leikattaisiin, eikä nelihenkinen perhe tulisi toimeen.

      Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Palmroos on muutaman kerran kieltäynyt menemästä aktivointiin. Silloin hän on saanut tukien jäädytyksestä aiheutuvan karenssin.

      – Täytyy tulla vähän vähemmällä toimeen, mutta henkisesti se tuntuu helvetin vapauttavalta, Palmroos sanoo.

      Palmroos on mukana kuntouttavassa työtoiminnassa. Hänet on velvoitettu olemaan joka viikko neljä tuntia päivätoimintakeskuksessa. Kunnat ja kaupungit tarjoavat tällaista aktivointia muun muassa siksi, että niiden ei tarvitse maksaa sakkoa valtiolle.

      Palmroos pitää aktivointiaan hyödyttömänä.

      – Siellä ei tehdä yhtään mitään. Ei puutu kuin imelät viulut, niin meininki olisi kuin elokuvasta Yksi lensi yli käenpesän.

      Palmroos kertoo, että hän voisi tehdä kaikenlaisia töitä. Rakennushommat eivät onnistu polvivamman takia.

      Hän yritti hakea töitä vuokratyöfirman kautta. Se ei Palmroosin mukaan onnistunut, sillä vuokratyöfirmalle ei kelvannut hänen prepaid-liittymänsä.

      Mitä Palmroos on saanut kuntouttavasta työtoiminnasta?

      – Pahaa mieltä ja vitutusta. Nöyryytystä ja itsensä turhaksi tuntemista, hän sanoo.
      Palmroos väittää, että häntä huijattiin

      Palmroos meni mukaan kuntouttavaan työtoimintaan kahdeksan vuotta sitten.

      – Minulle valehdeltiin, että tämä voisi johtaa oikeaan työpaikkaan, Palmroos sanoo.

      Kuntouttavasta työtoiminnasta työllistytään huonosti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan vain kolme prosenttia päätyy kuntoutuksen jälkeen palkkatöihin. Yleensä päädytään uudelle kuntouttavalle jaksolle tai takaisin työttömäksi.

      Kuntouttava työtoiminta on alun perin tarkoitettu esimerkiksi päihdeongelmaisille, minkä vuoksi sillä on huono maine.

      Eräs nimettömänä pysyttelevä entinen työtön kertoo, että toimintaan oli kiusallista joutua mukaan.

      – Nimike kuntouttava työtoiminta on leimaava. Siitä tulee automaattisesti mieleen, että ihmisellä on alkoholi- tai huumeongelma, hän sanoo.

      Kuntouttavassa työtoiminnassa on mukana 25 000 työtöntä. Määrä on yli kaksinkertaistunut kolmessa vuodessa.

      Mukana on nykyään paljon sellaisiakin työttömiä, joilla ei ole ongelmia elämänhallinnan tai päihteiden kanssa.

      Ensi vuonna kuntoutettavien määrän odotetaan kasvavan lisää, kun kunnat joutuvat maksamaan entistä herkemmin sakkoa työttömistä.
      Kaupungilla tarjolla muutakin kuin ristikoiden täyttöä

      Huittisten kaupungilta kerrotaan, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat voivat halutessaan vaihtaa toimipistettä.

      – Meillä on esimerkiksi Meijerin piste, jossa voi hyödyntää omaa osaamistaan. Siellä on muun muassa puupaja ja metallipaja, sanoo kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Arja Lehtinen.

      – Jokainen saa tehdä jotain, ja tekemistä löytyy varmasti. Pyrimme myös kuuntelemaan ihmisen omia toiveita, Lehtinen toteaa.

    • KyyläAntero
    • Anonyymi

      Ja sama peli jatkuu vieläkin ..ainakin Nurmeksessa

      • Anonyymi

        kohtelu ala arvoista kun siihen kelkkaan joudut ei tarvitse haaveilla oikeista töistä. vaikka kuinka osaisit pidetään toisen luokan kansalaisena.


    • Anonyymi

      Siksi mulla tuli ripulija palijo kun söin huonoja leipejä

    • Anonyymi

      Sain römpsää sieltä kannatti mennä ai vittu se olikin vaa unta sori ei kannata mennä

    • Anonyymi

      Kaski Työhönvalmennus Joensuu ei ole mikään tavallinen työhönvalmennus, vaan sellainen paikka missä kidutetaan, ahdistellaan, haukutaan, alistetaan ja tapetaan erityisihmisiä kuoliaaksi ja samalla rikotaan toisten unelmia ja haaveita, jonka toisilla oli tarkoitus saada oikeita aloja eikä väärälle alalle! Siellä hullujen paikassa arvostetaan sellaisia kahjoja ja luusereita, jotka parittavat toisia ihmisiä oman tahtonsa mukaan esim. seksin, rahan ja vielä itsemurhan takia! Hävytöntä! Hyvät ihmiset kärsii ja Pahat ihmiset saavat valtaa, haistakoon vittu niille, jotka varastavat elämää!

      • Anonyymi

        Kyllä vaan ja tuhotaan mahdollisuus työttömiltä päästä oikeisiin palkkatöihin. Auta armias jos erehdyt vielä tästä Kaski työhönvalmennus paikasta kantelemaan ja valittamaan, niin olet sen jälkeen työkkärin kirjoissa sellaisella listalla että et pääse mihinkään työvoimakoulutukseen mistä voisit saada ammatin etc. Mitä ihmeellisempiä perusteluja sitten löytyy te-toimistolta


    • Anonyymi

      Jatkuuko kieroilu?

    • Anonyymi

      Kaija Turunen on narkomaani

      • Anonyymi

        Vieläkö pyörii siellä?


    • Anonyymi

      Vieläkö se Antero on puikoissa? Kunnon Herodes!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Irvokas oli kuva.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe