Hartolan seurakunnan rakennukset pakolaisille!

EiPelkästäSanasta

Hartolan seurakunnalla on tyhjillään olevia rakennuksia. Se harmaagraniittinen kivipaasi siinä keskellä kirkonkylää ja sen vieressä matalampi virastorakennuksen näköinen. Kun kummallakaan rakennuksella ei näytä tällä hetkellä olevan kovinkaan paljon toimintaa, niin miksi pitää tyhjillään tiloja etenkin kun kylään on tulossa iso joukko sodanuuvuttamia pakolaisia, jotka tarvitsevat asuntojen ym. lisäksi myös tiloja harrastustoimintaan. Seurakunta on ollut erittäin suopea hädänalaisia kohtaan.

Nyt olisi seurakunnalla todellinen mahdollisuus näyttää lähimmäisenrakkautta. Asiat tärkeysjärjestykseen. Kumpi on tärkeämpää; että jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin lähestulkoon tyhjille penkkiriveille ja vieläpä vääräuskoisille (siis luterilaisille) vai se, että pakolaiset tuntisivat olevansa tervetulleita ihan konkreettisesti ja voisivat suunnitella rakennusten sisustukset ja käyttötarkoitukset mielensä mukaisiksi, jotta ne sopisivat islamilaisille ja miellyttäisivät heidän esteettistä silmäänsä. Ainakin se lasimaalaus, jossa Jeesus roikkuu ristillä, on suorastaan islamin pilkkaamista. Jeesus ei ollut suurin profeetta vaan hänen jälkeensä tuli profeetoista se kaikkein ylhäisin, eli Mohamed, vaikka Jeesus parempikuntoisena olisi ristilläriippumis-kisan voittanutkin.

Islamilaiset eivät tule hyväksymään luterilaista hautausmaata. He vihaavat kuvainpalvontaa, he ovat tässä mielessä jopa vilpittömämpiä kuin venäläiset sosialistisen realisminsa kanssa. Minä en pilkkaa, enkä halua häiritä luterilaista hautarauhaa. Rakastan hautausmaata ja sen rauhallisen kaunista miljöötä. Päinvastoin, minusta tuntuu pahalta, että se väistämättömästi muuttaa käyttötarkoitustaan.

Mutta emmehän me halua olla sydämettömiä. Jokainen joka haluaa ojentaa auttavansa kätensä pakolaisille, tekee sen parhaiten niin, että ottaa kotiinsa yhden tai kaksi pakolaista. Hyvä idea? Seurakunnan työntekijät voisivat tehdä kyläkierroksen ihmisten kotona ja jutella miten kukin voisi auttaa ja jokainen, joka kannattaa pakolaisten ottamista kuntaamme, olisi velvollinen kotouttamaan yhden tai kaksi pakolaista omaan kotiinsa ja pitämään hänestä/heistä huolen myös sen jälkeen kun valtion rahat loppuvat.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oksaska

      Jos ja kun tänne saapuvat joskus ne maahanmuuttajat niin miksemme luovuttaisi heille jotakin pientä osaa omaksi hautausmaakseen?miksemme voisi muuttaa jonkun rivitalon moskeijaksi?Tilaa on ja maata on vain kysymys suvaitsevaisuudesta.Ja on todella hyvä että myös kauppiaat ymmärtävät mitä tarvitaan.Halal liha on hyvää olen maistanut ja puheet teurastustavasta tai muusta ovat suurta ymmärtämättömyyttä.Suvaitsevaisuutta nyt ihmiset.

    • TöitäTarjolla

      Jo nyt löytyi töitä pitkäksi aikaa työttömille. Siinä kuluu tovi kun porukat poistelevat ristejä hautakivistä jotta islam-uskoiset pystyvät käymään hautausmailla. Hyvä hyvä seurakunta!

    • dfghjklkjhg

      koska kirjoittaja provosoi tuossa ja suomi 24 ylläpito sen kohta pooistaa niin valaisen asiaa; muslimin ainoa tehtävä maapallolla on levittäytyä koko maailmaan keinolla millä hyvänsä, ja sen se tekee- he ovat tullessaan vahvoja, huomenna vielä vahvempia ja ylihuomenna he ovat voittamattomia. heidän tehtävänä on kuffereiden alistaminen ja ji´dshan saaminen heiltä,raiskaukset ovat vain osa alistamis riittiä

    • IdeaHyvä123

      Kannatan mitä tulee pakolaisten majoitukseen. Ne jotka ovat innokkaimmin heitä vastaanottamassa ovat paikkakunnalla hyväosaisia ja heillä on isot asunnut Jokaiselta kuntalaiselta mielipide ja he jotka haluavat pakolaisia, ottavat heidät myös huolehdittavakssen kotiinsa ja vastaavat mahdollisista aineelliista ja henkisistä vahingonteoista, joihin OSA pakolaisista syyllistyy.

      Kirkon ja seurakunnan osuuteen asiassa en ota kantaa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe