Kenkien venytys vedessä

Nainen40v

Ostin viime kesänä Italian-lomamatkalla ihanat mustat korkeakorkoiset avokkaat, mutta ne osoittautuivat todella kapeiksi jaloissani. En pystynyt niitä käyttämään kuin max kahden tunnin ajan, mikä harmitti, koska kengät olivat muuten täydelliset. Koska kengät olisivat jääneet lopulta käyttämättömiksi, päätin sitten lopulta venyttää niitä menemällä ne jalassa suihkuun - ajattelin, että ei kai siinä mitään menetä. Suojakäsittelin ne huolellisesti ennakkoon, sitten noin viiden minuutin kasteleminen ja sitten vähän aikaa kopsuttelua ne jalassa kylpyhuoneessa, minkä jälkeen jätin kuivumaan pariksi päiväksi. Hämmästyksekseni eivät menneet lainkaan pilalle, vaikka kengissä on nahkapohjatkin: nyt olen käyttänyt niitä toimistolla pariin otteeseen, kengät istuvat täydellisesti jalkaan eikä vesi ole tehnyt mitään näkyvää tuhoa kengän kuosiin tai muutenkaan. En ehkä suosittele kaikille kengille ja materiaaleille, mutta minulla tämä ainakin toimi :) Onko muilla vastaavia kokemuksia?

17

13644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trashheelz

      ei ne pilalle mene.vaimon korkeakorkoiset 15cm platform pohja-avokkaat on on olleet suihkussa ilman mitään suojakäsittelyä.saappaat jäivät valkoisiksi samassa käsittelyssä.mustat olivat ja valkoisia raitoja jäi

      • märkäämärkää

        itse kastelen kaikki matalat kengät ja käyn lenkillä niillä,jolloin muotoutuvat sopiviksi.eikun veteen likomaan ja lenkille.älä kuivat seuraavalle lenkille vain kuivat sukat jalkaan ja menoksi.jo parin lenkkikerran jälkeen on sopivat.mutta ei saa kuivattaa vaan annat rauhassa kuivaa .mielummin jaloissa ne kuivuu lenkkeilemällä.


    • eihän_ne_mene

      Olen myös "sovittanut"nahkaiset korkosaappaat jalkaani kostuttamalla.Kuullosti hassulta ensin suojata ja sitten kastella mutta..Itse kostutin saappaat sumupullolla jalassa ollessa ja annoin olla pari tuntia jalassa jolloin ne alkoivat kuivumaan.Ja sitten vasta suojasin ne seuraavana päivänä.Olen ymmärtänyt että jos kostea nahka kenkä tai hansikas kuivuu"vapaasti"ilmantäytettä voi se kutistua.

      • Nainen40v

        Kostutitko saappaasi siis paitsi sisältä, myös pinnalta? Mietin tuollaista samaa, mutta ajattelin että nahka ei sitten kuitenkaan kastu ihan läpimäräksi eikä näin ollen muotoudu uudelleen. Siksi totaalinen kasteleminen omille avokkailleni :) Suojakäsittelin ne etukäteen nimenomaan siksi, että nahan pintaan tulisi mahdollisimman vähän jälkiä kastumisesta... Tuliko saappaisiisi jälkiä...?


      • eihän_ne_mene

        Kostutin saappaat vai päältä sumulla kunnes tuntuivat jalkaan kostuvan. Ja kostutin vain saappaiden alaosan en varsia. Ja sitten kuivasin liian veden pois pyyhkeellä. Pidin niitä jalassa tehden kaikkea kotiaskaretta kunnes alkoivat kuivumaan. Onneksi ei tullut mitään jälkiä ja sitten niiden kuivuttua laitoin reilusti kunnon saapasrasvaa pintaan:). Joskus olen kyllä saman asian vuoksi kastellut saappaat ulkona ihan käytössä,silloin on saattanut jäädä jälkiä ilmeisesti suolasta tms.


    • Goddessssss

      Käsirasvaa sisään ja minkkiöljyä päälle niin että pehmenee. Sitten jalkaan ja muotoutuu hyvin. Suihkussa jkäyminen on ehkä vähän liikaa, vaikka onkin kivaa :)

      • koko46

        kaataat vodka sinne kenkiin tai sitten kostutat sukat vodkalla sen jälkeen märkijen sukkijen päälle kengät ja ei muuta kun menoksi. ei jätä jälkiä nahkaan.


      • Theo2013

        Oikein,kunnon juoksevaa öljyä nurjalle pinnalle on paras.Vesi vaatii lestin sisään,ei kuivu käytössä ellet pidä yötä päivää jalassa.Intiaanit tappoi ihmisiä käärimällä heidät märkään nahkaan ja jättivät aurinkoon,eli näin voi tulla vamma jalkaan siinä on aikamoinen puristus/ainakin saapas malli.Olen päälystänyt pulloja,muovisia ja tehnyt niistä tällä menetelmällä taskumatteja,jopa korkin voi nahkoittaa kunnon liiman kanssa,saumat nyörittämällä piiloon.Eli kyllä nahka venyy!


    • vettäparempi

      Valjasrasvalla nahka pehmenee. Sitä saa myös värittömänä.

    • ykäyy

      Saunaan toviksi.80 astetta puolituntia.

      • rgdfgdfgdfgdf

        Ei saunaan. Nahka palaa siellä.


      • Ninni768

        Sauna toimi kyllä eikä kengät menee mihinkään jos ne ovat jalassa, korkeintaan tosi hikiset. Olen käynyt saunassa melkein kaikilla uusilla nahkakengillä/saappailla aina. Vaikka ovat sopivia saan se sisään ajetut pari illan aikana. Ei koskaan saanut mitä rakkuloita vaikka lähtenyt koko päivä kaupungille pari päivä vanhoilla kengillä. Miestä saa kivasti sekaisien siitä myös ;)


    • Nahkarukkanen

      Jees :D Valjasrasva kuulostaa hyvältä.. Nykyisin vaikea ns."saapas-rasvaa" löytää..
      Itselle äiti neuvoi aikoinaan, että aitoa (Marseille?), pala-saippuaa nahkaisten/ mokkanahkaisten asujen pesuun, ja ettei kaikkea saippuaa saa huuhdella pois...
      Lienee jokin vahamainen koostumus, joka suojelee pintanahkaa repeilyltä.. Tai öljy?
      P.S. Suihkussa kengät saanevat sopivan annokset saippuaa..?
      Pelkkä vesi lämpö kyl omankin nahkan kuivattaa... Nahka kuin Nahka :D

    • mija5115

      Hei tv:ssä oli kerran ohje paksut sukat ja hiustenkuivaajalla puhaltaa ja samalla liikutella varpaita. Kokeileppa toimiiko

    • gdgfgfdgdfgfgfg

      Itse ostin kirpparilta parit vähän käytetyt avokkaat ja kohtelin niitä varsin suruttomasti netistä löydetyillä ohjeilla. Eli kunnolla kastelu ja sitten jalkaan. Eivät menneet pilalle.

      Huonolaatuiset kengät tai synteettinen materiaali onkin sitten asia erikseen. Monista halpakengistä lähtee helposti liimaukset auki. Jopa kävely metsässä voi olla edullisille kengille liikaa, eivät vaan kestä kosteutta, pohjat irtoavat.

    • Pilasin

      Jalkani liian pienillä kengillä ja nyt olen hoidattanut jalkojani 2 vuotta. Eli,kannattaa ostaa aina sopivat kengät.

    • Anonyymi

      Ajelin kuviosahalla laudasta, jalasta piirretyn lestin, kastelin kengät ja kenkälusikalla survoin lestin kenkään, annoin kuivua muutaman päivän. Kengät olivat kuin sukat, sopivat täydellisesti. Siitä lähtien olen toiminut saman kaavan mukaa jo vuosia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe