Poliiseilla oikeus tietää totuus pedo-tutkinnassa?

hyvää_kansalaistoimintaa

Uudessa vartiotornissa nro1, 2016 rehellisyyttä käsittelevässä artikkelissa annettiin valehtelulle porsaanreiän sisältämä määritelmä:

"Valehtelu on väärän tiedon antamista jollekulle, jolla on oikeus tietää totuus."

Lisää keskustelua oli jt-palstalla keskustelu.suomi24.fi/t/13953647/vartiotorni-nro1-2016

Saa nähdä, miten Iso-britannian tulevassa poliisitutkinnassa järjestö katsoo tutkivilla viranomaisilla olevan oikeus tietää totuus, kun poliisit tutkii järjestön ohjeistusta pedofiliatapausten ilmoittamisessa viranomaisille. Annetaanko tietoa ja koko totuus, mikäli se saattaisi tuoda jt-järjestölle raskaita talous/julkisuuskuva-tappioita.

Mikäli tutkinnassa paljastuu tapauksia, että seurakunnat briteissä on pimittänyt viranomaisilta tiedon pedofiliatapauksista (niin kuin n. 1000 jt-lapsen kohdalla oli äskettäin käynyt Australiassa), niin oikeudenkäyntikorvausvaateiden kustannukset saattaisivat olla varsin raskaita seuran taloudelle.

Kuin yksi yhteen ja sattumalta oli hiljattain Iso-britannian seurakuntien vanhimmille lähetetty kirje, jossa jokainen vanhin velvoitetaan tuhoamaan asiakirjoistaan 31.12.2015 mennessä vanhimmistokokousten asialistat, tiedostot, kirjanpidot sekä kirjeenvaihdot missä yksittäisiä henkilöitä saattaa tunnistaa. Poliisitutkintaa kiinnostaisi varmaankin saada käsiinsä vanhimmistokokousten ja oikeuskomiteoiden asiakirjat, varsinkin pedofiliatapausten käsittelyistunnoista.

http://m.imgur.com/MeHZxCW

Vaikuttaa siis siltä, että järjestö pyrkii tuhoamaan raskauttavia todisteita pedofiliatapauksista.

Poliiseilla ei ole oikeutta tietää koko totuutta? Katsooko järjestö, että poliisitutkinta on aiheetonta ja vihollista toimintaa, jolloin "viholliselle" ei ole tarvetta kertoa kaikkea tietoa, josta voisi koitua haittaa järjestölle.

Toki seuran kannalta, jos raskauttavaa todistusaineistoa ei poliisin toimesta kovin paljon löydy, niin vältyttäisiin Australian kaltaisilta suunnattomilta korvausvaatimuksilta. Niin järjestön talouden ja julkisuuskuvan ylläpito ei kävisi liian raskaaksi.


Jos englantia osaa riittävästi, niin allaolevien linkkien kautta voi jättää rikosilmoituksen nimettömänä Iso-britannian viranomaisille, sekä jättää yleisövihjeitä poliisitutkintaa varten. Voi olla,että siellä ei tiedetä millä vauhdilla ja missä laajuudessa mahdollisesti raskauttavien todistusaineistojen tuhoamistyö on käynnissä. Saisi vauhtia sinne poliisitutkintaan, ennen kuin kaikki todistusaineistot on tuhottu. Voi tehdä näin kansalaishyväntekeväisyystyötä, jotta saadaan rikolliset ja järjestön rikollinen menettelytapa kuriin.

https://www.police.uk/information-and-advice/reporting-crime/#report-crime-anonymously

https://crimestoppers-uk.org/give-information/give-information-online/

20

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinpä.arvelen

      Tuon voinee arvata siltä pohjalta, että JT: katsovat yksin olevansa Jehovan puolella ja koko maailman olevan Saatanan vallassa. Paikasta ja olosuhteista riippuen poliisi voi olla Jehovan todistajien kannalta paha ja vastustava voima, tai lähestulkoon hyvä, Jehovan todistajien uskonrauhaa suojeleva voima.

      Kaikissa tapauksissa poliisi on kuitenkin osa maailmaa, jolta on oikeus kätkeä totuus tarvittaessa vaikka väärää informaatiota syöttämällä - ilman, että se olisi "raamatullisessa" mielessä valehtelua.

      Kun Vartiotorniseura vääntää ihan tavalliset, vakiintuneetkin käsitteet näin kierolle mallille pelkästään omaa lahkoetuaan suojelemaan, niin ei tarvitse ihmetellä, jos Jehovan todistajissa olemisesta jää pahat henkiset vammat ja ulkopuolella elämiseen on melkoinen totuttelu.

    • Arvellaan

      Vartiotorniseuralla on rikas oppisisältö, kertoi naapurini, todistaja. Esim. Room 13 esivallat ovat joissakin vartiotorneissa maallisia, joissakin taivaallisia.
      Joissakin on rokotukset kiellettyjä, joissakin niitä ei kielletä.
      Joissakin suositellaan lahkoperustaja Russellin kirjojen ostoa vartiotorniseurasta joululahjaksiantamista varten. Minkälaisia lie sitten lahjakokemukset olleet, kun joissakin vartiotorneissa suhtaudutaan varsin kielteisesti joulun ajatukseeen.

    • kannatettavaonFBI

      Poliiseilla oikeus tietää totuus pedo-tutkinnassa?

      Pedofiilit on erotettu todistajista. Erotetut sekä itse eronneet todistajathan tuottavat uskontojen uhreissa suurimman asiakaskunnaan, niin olisi hyvä kampanjoida siellä, että nämä pedofiilit menisivät kertomaan poliiseille tekosensa.
      Veljesseurassa myös on aika iso osa näitä niin sanottuja luopioita joiden joukoissa he vaikuttavat.

      • KyökinKaisa

        Pedofiilit eivät ole erotettuja jehovalahkosta. Contin tapauksessa USA:ssa oikeus määräsi vahingonkorvauksen itsensä vartiotorniseuran maksettavaksi, koska paikallisseurakunnassa oli toimittu juuri seuran ohjeiden mukaan, pedofiilia suojellen, antaen hyväksikäytetystä lapsesta tulla ihmisraunio.

        Itse asiassa paljastui aikaisemmin, että vartiotorniseura piti kortistoa lahkon pedofiileistä. Kerropa sinä, rehellisyyttä matkiaksesi montako nimeä tuolloin paljastumishetkellä vartiotorniseuran pedofiilikortistossa oli.


      • edelleenvoimassa

        Hyväksikäyttötapausten ja epäilyjen tallentaminen seurakunnan arkistoon on vielä tätäkin päivää ja vanhinten opaskirjan, kuten myös aloituksessa mainitun checklistin vahvistama käytäntö.

        Sieltä voisi löytyä kaikenlaista jännää, jos poliisilla olisi aikaa käydä katsomassa.


      • niinkenenasialla

        Lukaseppas tämä niin ymmärrät miksi on kortistoitu ja myös kenen etu on että kortisto olisi jota vastaan hyökkäät. Ettet vai aja omaa asiaasi?
        Vartiotorni 1/1/1997

        Entä lasten hyväksikäyttäjä?
        Mitä jos kastettu aikuinen kristitty käyttää lasta seksuaalisesti hyväkseen? Onko synnintekijä niin paha, ettei Jehova koskaan anna hänelle anteeksi? Ei välttämättä. Jeesus sanoi, että ’pyhän hengen rienaamista’ ei anneta anteeksi. Ja Paavali sanoi, ettei ole jäljellä uhria syntien edestä sellaiselle, joka tuntee totuuden ja silti harjoittaa tahallaan syntiä. (Luukas 12:10; Heprealaisille 10:26, 27.) Raamattu ei kuitenkaan sano missään, ettei aikuiselle kristitylle, joka on käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen lasta – joko sukurutsaisesti tai muulla tavoin – voitaisi antaa anteeksi. Hänet voidaan siis pestä puhtaaksi synneistään, jos hän katuu vilpittömästi sydämestään ja kääntyy menettelytavoissaan. Hänen täytyy ehkä silti edelleen kamppailla kehittämiään vääriä, lihallisia halujaan vastaan. (Efesolaisille 1:7.) Lisäksi hänen menettelystään saattaa olla väistämättömiä seurauksia.
        Hän voi hyvinkin joutua vankilaan tai hänen pitää kärsiä muita valtion vaatimia rangaistuksia sen mukaan, millaiset hänen kotimaansa lait ovat. Seurakunta ei suojele häntä tältä. Lisäksi mies on paljastanut omaavansa vakavan heikkouden, joka pitää vastedes ottaa huomioon. Jos näyttää siltä, että hän katuu, häntä rohkaistaan edistymään hengellisesti, osallistumaan kenttäpalvelukseen ja jopa pitämään puheita teokraattisessa palveluskoulussa sekä esittämään sellaisia palveluskokouksen ohjelmanosia, joihin ei sisälly opettamista. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että hän soveltuisi palvelemaan seurakunnan vastuutehtävissä. Mitkä ovat raamatulliset syyt tähän?
        Ensinnäkin vanhimman täytyy olla ”itsensä hillitsevä” (Titukselle 1:8). On totta, ettei kenelläkään meistä ole täydellistä itsehillintää (Roomalaisille 7:21–25). Mutta vihkiytynyt, aikuinen kristitty, joka syyllistyy lapsen seksuaalisen hyväksikäytön syntiin, paljastaa, että hänellä on luonnoton lihan heikkous. Kokemus on osoittanut, että sellainen aikuinen ihminen saattaa käyttää hyväkseen muitakin lapsia. Kaikki lapsen hyväksikäyttäjät eivät välttämättä syyllisty tähän syntiin toistamiseen, mutta monet syyllistyvät. Seurakunta ei voi myöskään tutkia sydäntä ja kertoa, kuka on tai ei ole taipuvainen syyllistymään lasten hyväksikäyttöön toistamiseen (Jeremia 17:9). Paavalin neuvot Timoteukselle soveltuvat näin ollen erityisen voimakkaasti niihin kastettuihin aikuisiin, jotka ovat käyttäneet seksuaalisesti hyväkseen lapsia: ”Älä koskaan pane käsiäsi hätäisesti kenenkään päälle äläkä ole osallinen toisten synteihin.” (1. Timoteukselle 5:22.) Jotta voisimme suojella lapsiamme, niin miehen, jonka tiedetään syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, ei katsota soveltuvan seurakunnan vastuullisiin tehtäviin. Hän ei myöskään voi olla tienraivaaja tai palvella missään muussa kokoaikaisessa erikoispalveluksen muodossa. (Vrt. 2. Mooseksen kirjan 21:28, 29:ssä olevaan periaatteeseen.)
        Jotkut saattavat kysyä: ”Eivätkö toiset ole syyllistyneet muunlaisiin synteihin ja ilmeisesti katuneet, mutta sitten vain ovat tehneet saman synnin myöhemmin uudelleen?” Kyllä, näin on tapahtunut, mutta muitakin seikkoja täytyy ottaa huomioon. Jos esimerkiksi joku lähentelee moraalittomasti toista aikuista, tämän tulisi pystyä vastustamaan kyseisen miehen tai naisen lähentelyjä. On paljon helpompaa pettää, hämmentää tai terrorisoida lapsia. Raamattu puhuu siitä, miten lapselta puuttuu viisautta (Sananlaskut 22:15; 1. Korinttilaisille 13:11). Jeesus käytti lapsia esimerkkinä nöyrästä viattomuudesta (Matteus 18:4; Luukas 18:16, 17). Lapsen viattomuuteen kuuluu täydellinen kokemattomuus. Useimmat lapset ovat avoimia, innokkaita miellyttämään ja tämän vuoksi suojattomia sen aikuisen hyväksikäyttäjän juonia vastaan, jonka he tuntevat ja johon he luottavat. Seurakunnalla on siksi Jehovan edessä vastuu suojella siihen kuuluvia lapsia.
        Hyvin kasvatetut lapset oppivat tottelemaan ja kunnioittamaan vanhempiaan, seurakunnan vanhimpia ja muita aikuisia (Efesolaisille 6:1, 2; 1. Timoteukselle 5:1, 2; Heprealaisille 13:7). Miten järkyttävää ja läpeensä kieroa olisikaan, jos yksi näistä auktoriteeteista käyttäisi väärin lapsen viatonta luottamusta voidakseen vietellä tai pakottaa hänet sukupuolisiin tekoihin. Ne, joita on tällä tavoin käytetty seksuaalisesti hyväksi, kamppailevat usein vuosia voittaakseen tästä johtuvan tunneperäisen trauman. Seurakunta joutuu näin ollen kurittamaan ankarasti tällaista lapsen hyväksikäyttäjää ja asettamaan hänelle rajoituksia. Huolen aiheena ei tulisi olla hänen asemansa auktoriteettina vaan pikemminkin seurakunnan moitteeton puhtaus (1. Korinttilaisille 5:6; 2. Pietarin kirje 3:14).


      • niinkenenasialla

        Jatkoa edelliseen
        Jos lapsen hyväksikäyttäjä katuu vilpittömästi, hän ymmärtää, miten viisasta on soveltaa Raamatun periaatteita. Jos hän todella oppii inhoamaan pahaa, hän alkaa pitää halpamaisena sitä, mitä hän teki, ja kamppailee sen hyväksi, ettei tekisi samaa syntiä toistamiseen (Sananlaskut 8:13; Roomalaisille 12:9). Hän haluaa varmasti myös kiittää Jehovaa hänen suuresta rakkaudestaan, jonka ansiosta katuva syntinen, kuten hän, voi edelleen palvoa pyhää Jumalaamme ja toivoa olevansa niiden ”oikeamielisten” joukossa, jotka tulevat asumaan maan päällä ikuisesti (Sananlaskut 2:21).
        [Alaviite]


      • tuhat_ei_tunnu_missään

        No johan pomppasi Jehovan todistaja oikein röyhkeästi puolustamaan järjestöänsä.


      • exvanhin
        niinkenenasialla kirjoitti:

        Lukaseppas tämä niin ymmärrät miksi on kortistoitu ja myös kenen etu on että kortisto olisi jota vastaan hyökkäät. Ettet vai aja omaa asiaasi?
        Vartiotorni 1/1/1997

        Entä lasten hyväksikäyttäjä?
        Mitä jos kastettu aikuinen kristitty käyttää lasta seksuaalisesti hyväkseen? Onko synnintekijä niin paha, ettei Jehova koskaan anna hänelle anteeksi? Ei välttämättä. Jeesus sanoi, että ’pyhän hengen rienaamista’ ei anneta anteeksi. Ja Paavali sanoi, ettei ole jäljellä uhria syntien edestä sellaiselle, joka tuntee totuuden ja silti harjoittaa tahallaan syntiä. (Luukas 12:10; Heprealaisille 10:26, 27.) Raamattu ei kuitenkaan sano missään, ettei aikuiselle kristitylle, joka on käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen lasta – joko sukurutsaisesti tai muulla tavoin – voitaisi antaa anteeksi. Hänet voidaan siis pestä puhtaaksi synneistään, jos hän katuu vilpittömästi sydämestään ja kääntyy menettelytavoissaan. Hänen täytyy ehkä silti edelleen kamppailla kehittämiään vääriä, lihallisia halujaan vastaan. (Efesolaisille 1:7.) Lisäksi hänen menettelystään saattaa olla väistämättömiä seurauksia.
        Hän voi hyvinkin joutua vankilaan tai hänen pitää kärsiä muita valtion vaatimia rangaistuksia sen mukaan, millaiset hänen kotimaansa lait ovat. Seurakunta ei suojele häntä tältä. Lisäksi mies on paljastanut omaavansa vakavan heikkouden, joka pitää vastedes ottaa huomioon. Jos näyttää siltä, että hän katuu, häntä rohkaistaan edistymään hengellisesti, osallistumaan kenttäpalvelukseen ja jopa pitämään puheita teokraattisessa palveluskoulussa sekä esittämään sellaisia palveluskokouksen ohjelmanosia, joihin ei sisälly opettamista. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että hän soveltuisi palvelemaan seurakunnan vastuutehtävissä. Mitkä ovat raamatulliset syyt tähän?
        Ensinnäkin vanhimman täytyy olla ”itsensä hillitsevä” (Titukselle 1:8). On totta, ettei kenelläkään meistä ole täydellistä itsehillintää (Roomalaisille 7:21–25). Mutta vihkiytynyt, aikuinen kristitty, joka syyllistyy lapsen seksuaalisen hyväksikäytön syntiin, paljastaa, että hänellä on luonnoton lihan heikkous. Kokemus on osoittanut, että sellainen aikuinen ihminen saattaa käyttää hyväkseen muitakin lapsia. Kaikki lapsen hyväksikäyttäjät eivät välttämättä syyllisty tähän syntiin toistamiseen, mutta monet syyllistyvät. Seurakunta ei voi myöskään tutkia sydäntä ja kertoa, kuka on tai ei ole taipuvainen syyllistymään lasten hyväksikäyttöön toistamiseen (Jeremia 17:9). Paavalin neuvot Timoteukselle soveltuvat näin ollen erityisen voimakkaasti niihin kastettuihin aikuisiin, jotka ovat käyttäneet seksuaalisesti hyväkseen lapsia: ”Älä koskaan pane käsiäsi hätäisesti kenenkään päälle äläkä ole osallinen toisten synteihin.” (1. Timoteukselle 5:22.) Jotta voisimme suojella lapsiamme, niin miehen, jonka tiedetään syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, ei katsota soveltuvan seurakunnan vastuullisiin tehtäviin. Hän ei myöskään voi olla tienraivaaja tai palvella missään muussa kokoaikaisessa erikoispalveluksen muodossa. (Vrt. 2. Mooseksen kirjan 21:28, 29:ssä olevaan periaatteeseen.)
        Jotkut saattavat kysyä: ”Eivätkö toiset ole syyllistyneet muunlaisiin synteihin ja ilmeisesti katuneet, mutta sitten vain ovat tehneet saman synnin myöhemmin uudelleen?” Kyllä, näin on tapahtunut, mutta muitakin seikkoja täytyy ottaa huomioon. Jos esimerkiksi joku lähentelee moraalittomasti toista aikuista, tämän tulisi pystyä vastustamaan kyseisen miehen tai naisen lähentelyjä. On paljon helpompaa pettää, hämmentää tai terrorisoida lapsia. Raamattu puhuu siitä, miten lapselta puuttuu viisautta (Sananlaskut 22:15; 1. Korinttilaisille 13:11). Jeesus käytti lapsia esimerkkinä nöyrästä viattomuudesta (Matteus 18:4; Luukas 18:16, 17). Lapsen viattomuuteen kuuluu täydellinen kokemattomuus. Useimmat lapset ovat avoimia, innokkaita miellyttämään ja tämän vuoksi suojattomia sen aikuisen hyväksikäyttäjän juonia vastaan, jonka he tuntevat ja johon he luottavat. Seurakunnalla on siksi Jehovan edessä vastuu suojella siihen kuuluvia lapsia.
        Hyvin kasvatetut lapset oppivat tottelemaan ja kunnioittamaan vanhempiaan, seurakunnan vanhimpia ja muita aikuisia (Efesolaisille 6:1, 2; 1. Timoteukselle 5:1, 2; Heprealaisille 13:7). Miten järkyttävää ja läpeensä kieroa olisikaan, jos yksi näistä auktoriteeteista käyttäisi väärin lapsen viatonta luottamusta voidakseen vietellä tai pakottaa hänet sukupuolisiin tekoihin. Ne, joita on tällä tavoin käytetty seksuaalisesti hyväksi, kamppailevat usein vuosia voittaakseen tästä johtuvan tunneperäisen trauman. Seurakunta joutuu näin ollen kurittamaan ankarasti tällaista lapsen hyväksikäyttäjää ja asettamaan hänelle rajoituksia. Huolen aiheena ei tulisi olla hänen asemansa auktoriteettina vaan pikemminkin seurakunnan moitteeton puhtaus (1. Korinttilaisille 5:6; 2. Pietarin kirje 3:14).

        Just just...v 2012 vanhimmistolle osoitetussa kirjeessä ko. teksti on kumottu. Haaratoimisto voi päättää siitä, voiko lastenhyväksikäyttttöön syylistytnyt kuitenkin saada etuja.

        Ja hyvä ihminen: seura kertoo lehdissä yhden totuuden ja toimii itse toisin jos vaaditaan.


    • q_wert_y

      >>"Valehtelu on väärän tiedon antamista jollekulle, jolla on oikeus tietää totuus."

      En ota kantaa siihen, mitä poliisille saa/pitää/voi/en hyvä sanoa. Mutta tuo valehtelun määritelmä on mielestäni väärä.

      Minusta valehtelua on kaikki väärän tiedon antaminen, riippumatta vastaanottajan oikeuksista.
      Siis uusi määritelmä: "Väärä tiedon antaminen on valehtelua. Aina."

      Silloin, jos vastaanottajalla ei ole oikeutta saa tietoa, on oikea vastaus "en voi/halua kertoa".

    • jassootavainiin
    • lukeekuinpvartiotornia

      Valehtelua on myös että ottaa kokonaisuudesta yhden lauseen ja esittä sen omassa valossa.

      Suora lainaus

      "MITÄ SE ON? Valehtelu on väärän tiedon antamista jollekulle, jolla on oikeus tietää totuus. Siihen voi sisältyä se, että esittää asian väärässä valossa tai vääristelee sitä toisen harhaanjohtamiseksi, jättää kertomatta olennaisia tietoja toisen pettämiseksi tai liioittelee tosiasioita väärän vaikutelman antamiseksi.

      MITÄ RAAMATTU SANOO? ”Vilpillinen on Jehovalle inhottavuus, mutta hänellä on läheinen suhde oikeamielisiin.” (Sananlaskut 3:32.) ”Nyt kun olette panneet pois valheen, puhukaa totta, kukin teistä lähimmäisensä kanssa.” (Efesolaisille 4:25.)"

      Tuossahan oikein kehoitetaan umpi rehellisyyteen kun lukee koko kirjoituksen ja raamatun kohdat.

      "Valehtelu on väärän tiedon antamista jollekulle, jolla on oikeus tietää totuus."

      Tällä lauseellahan kehoitetaan ko. kokonaisuudessa siihen, että valehtelua on myös se, että jättää kertomatta asioita jotka rehellisyyden nimissä on toisen tiedettävä, eli joissakin tilanteissa vaitiolo on myös valehtelua.

      • KönösenKusti

        Tuosta tuli mieleen oppineen Barclayn lausunto, että seura on väärentänyt Raamatun.
        Seura oli sen päälle vielä väärentänyt tuon lausunnon muotoon, että Barclay muka kehuisi lahkon väärennöstä.
        Lue Turusesta selvitys. Pasi Turunen: Vartiotorni, valtakunta uudessa valossa


      • kieroileva_lahko

        "Tällä lauseellahan kehoitetaan ko. kokonaisuudessa siihen, että valehtelua on myös se, että jättää kertomatta asioita jotka rehellisyyden nimissä on toisen tiedettävä, eli joissakin tilanteissa vaitiolo on myös valehtelua."

        Sieltä se Jehovantodistajien palstatrolli tuli ihailemaan lahkon rehellisyysperiaatteita. Sitten kun heidän vartiotornejaan lukee ja ymmärtää ihan sellaisenaan mitä sinne on kirjoitettu ja pitää sitä moraalisesti/eettisesti arvelluttavana tai vääränä, niin sellaiset ihmiset Jehovantodistaja-trollit määrittelevät "raamattua lukeviksi piruiksi". Jehovan todistajien palstatrollit vihjailevat kriittisien lukijoiden harjoittavan valehtelua.

        Järjestön materiaalissa kuitenkin kehotetaan pidättäytymään totuuden kertomisesta, jos tiedon vastaanottaja on "jumalan vihollinen". Näin ollen järjestön mukaan oleellista on KENELLE totuus missäkin asiassa (esim. poliisille pedofiliatutkinnassa) kerrotaan.

        "We must tell the truth to one who is entitled to know, but if one is not so entitled we may be evasive… for the purpose of protecting the interests of God’s cause, it is proper to hide the truth from God’s enemies."


      • siinäpä.se
        kieroileva_lahko kirjoitti:

        "Tällä lauseellahan kehoitetaan ko. kokonaisuudessa siihen, että valehtelua on myös se, että jättää kertomatta asioita jotka rehellisyyden nimissä on toisen tiedettävä, eli joissakin tilanteissa vaitiolo on myös valehtelua."

        Sieltä se Jehovantodistajien palstatrolli tuli ihailemaan lahkon rehellisyysperiaatteita. Sitten kun heidän vartiotornejaan lukee ja ymmärtää ihan sellaisenaan mitä sinne on kirjoitettu ja pitää sitä moraalisesti/eettisesti arvelluttavana tai vääränä, niin sellaiset ihmiset Jehovantodistaja-trollit määrittelevät "raamattua lukeviksi piruiksi". Jehovan todistajien palstatrollit vihjailevat kriittisien lukijoiden harjoittavan valehtelua.

        Järjestön materiaalissa kuitenkin kehotetaan pidättäytymään totuuden kertomisesta, jos tiedon vastaanottaja on "jumalan vihollinen". Näin ollen järjestön mukaan oleellista on KENELLE totuus missäkin asiassa (esim. poliisille pedofiliatutkinnassa) kerrotaan.

        "We must tell the truth to one who is entitled to know, but if one is not so entitled we may be evasive… for the purpose of protecting the interests of God’s cause, it is proper to hide the truth from God’s enemies."

        Ja Jumalan vihollinen = Vartiotornin vihollinen, ihan yksiselitteisesti sama asia.

        Eli lyhyesti: kaikki on sallittua Vartiotorniseuran edun nimissä.


    • tjaahhhhh

      Kuka määrittelee sen kenellä on oikeus tietää totuus . . .

      • AINA.totta.puhuttava

        tottakai on aina puhuttava totta
        kun terroristit tulee sun taloon ja kysyy missä sun muija ja lapset on piilossa,
        sä annat sen tiedon heti ja kakistelematta


      • äläpäliioittele
        AINA.totta.puhuttava kirjoitti:

        tottakai on aina puhuttava totta
        kun terroristit tulee sun taloon ja kysyy missä sun muija ja lapset on piilossa,
        sä annat sen tiedon heti ja kakistelematta

        Rauhoitutaanpa vähän. Ihan noin dramaattisista asioista ei ole ollut kyse :)

        Vaan esimerkiksi siitä, miksi tiedottaja antaa julkisuuteen väärää tietoa karttamisesta. Eikö ulkopuolisilla ole oikeutta tietää totuutta tuollaisesta asiasta?


    • menettelytavat_uusiksi

      Kyllähän tuo tuntuu aika epäilyttävältä, että ennen laajoja pedofilia-aiheista tutkintaa Jehovantodistaja-kohdeseurakunnat määrätään oikein aikarajaan 31.12.2015 mennessä tuhoamaan vanhinten asiakirjat, kirjanpidot yms.

      Jt-trollit täällä puolustavat järjestönsä tiedonpimitysmenettelyjä tyyliin, että ei kai sitä terroristeillekaan paljasteta perheidensä/lastensa yhteystietoja, eikä anneta heitä terroristien käsiin.

      Asetelma vaan on käännetty Jehovantodistajien kirjoituksissa päälaelleen.

      Kyse ei ole siitä että luovutetaanko perhe ja rakkaimpansa terroristien ja raakalaisten käsiin surmattavaksi, vaan siitä että luovutetaanko jt-pedofiilit oikeuden eteen, vaikka Jehovan todistajat-järjestön maine ja talous siitä kärsisi.

      • Kontsu

        Lahkohengellisyys on selvitystä siitä, miksi lahkon valehteleminen ei olisikaan valehtelua, jos vartiotornista kysyttäisiin. Näin tässä tapauksessa.

        Linja näkyy sitten olevan, että kristityllä ei saisi olla uskoa Raamatustaan löytämäänsä Jumaluuteen, jota hän sanoo kolminaisuudeksi, mutta lahko ei kuitenkaan ilkeä puolustaa Jeesuksensa nimittämistä Mikaeliksi, joka tapa matkittiin aikoinaan adventisteilta, ja jotka puolestaan ovat sen virheelliseksi todettuaan siitä luopuneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe