SAMIN saneeraukset

Maksaja

Olipahan taas kerran tyrmistyttävä kirjoitus lauantain Itä-Savossa SAMIN sopeuttamisohjelmasta. Irtisanomiset ja lomautukset kohdistuivat jo kolmannen kerran pelkästään opettajiin, opetusta avustaviin sekä tukipalveluihin ja ulkopuolelle jäivät taas kerran johtavassa asemassa olevat viranhaltijat. SAMI pärjäsi vuosikymmenet ilman henkilöstöpäällikköä miksei muka nytkin ja mitä virkaa on koordinaattoreilla kun oppilaitos on menossa tiimiorganisaatioon, eikö muka tiiminvetäjät riitä koulutuspäälliköiden "oikeaksi kädeksi" Apulaisrehtori hoitaa rehtorin työt ja rehtori vain edustaa. On jo pidemmän aikaa havaittu kuinka surkeasti SAMIA on johdettu ja syy löytyy aina valtion tukien leikkauksista. Johtajilla ja päälliköillä kyllä riittää avustajia vaikka millä mitalla, mutta se on kuin pyhä lehmä johon ei puututa. Myös neuvotteluissa olleet luottamusmiehet voisivat ainakin esittää erimielisyysmuistion sen sijaan, että päivittelevät tilannetta neuvottelujen ulkopuolella. Yhtymähallituksen osalta on havaittu, että se on täysin Pesosen talutusnuorassa ja pihalla koko SAMIN asioista.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kommarivassari

      Duunarithan ne aina saa kenkää, jos nyt opettajia voi duunareiksi sanoa. Pointti on se, että Kokoomus-vetoisessa Suomessa ylin johto ja alemman johdon ihmiset, "hännystelijät" ovat aina koskemattomia.

    • Saneerattavaa_löytyy

      tasaisesti kaikista henkilöstöryhmistä ja myös mätä oppilasaines tulisi siivota pois samassa yhteydessä. Löytyy paljon tyhjäntoimittajia muttei onneksi poliittisin perustein työhön valittuja opettajia kovin montaa. Jälkimmäinen oli entisen kurssikeskuksen ongelma, toki juopottelun ohella. Kaikenmaailman kuraattorit sieltä joutavat ensimmäisinä pellolle hyödyttöminä ja tuottamattomina ja tosiaan osa oppilaista miettimään että löytyykö asennetta sen vertaa että muistaisi tulla kouluun ja opetella alaltaan edes perusteita. Oikeasti kehityskykyisiä sieltä saa tietyiltä osastoilta hakemalla hakea. Masentavaa.

    • Tämä_homma_on

      ollut useimmilla tiedossa jo vuosia, eikä sopeutustoimia silti aloitettu, ennenkuin vasta nyt viimeisen pakon edessä. Keijo hovinarreineen joutaisi jo viimeinkin pihalle asioita sotkemasta. Bovalliuksella sentään huomasivat nopsaan, että Keijosta on hankkiuduttava eroon ja pikaisesti, kuten sitten tekivätkin.

    • 6867uhjk

      Samista voisi lopettaa kokonaan sen Rakennuspuolen. Työnantajat palkkaavat valmiita ammattilaisia Virosta, ym. Nuoret ei saa töitä, kun valmiit ammattilaiset vie työt.
      Siinä turhakkeiden turhake.

      • RUK140

        Sama ongelma kaikilla osastoilla. Työnantajana ihmettelee kun koulusta valmistuu oppilaita sellaisilla taidoilla jotka eivät oikeassa elämässä riitä mihinkään. Nohevat nuoret tekijät kesätöihinkin ovat harvassa mutta joskus niitäkin onneksi löytyy.


    • saneerausta

      No nyt saneerataan sitten kiinteistöjä; suunnitelmissa on purkaa pääkampukselta neliöitä ja rutosti; mm. vuosia homehtunut E-siipi, Artemia ja Sumppu. Varpalasta aiotaan purkaa työntekijöiden rivitalo ja entinen johtajan omakotitalo. Varpalaa tarjotaan turvapaikanhakijoille Viittakiven kautta. Varpalan myyntituloja (eihän sitä ole edes myyty!) yritetään saada valtion luvalla siirrettyä rakennettavan liikunta/monitoimisalin rakennuskuluihin. Näin saataisiin neliömäärä/opiskelija sopivaksi.

    • kotoutusta

      Elintaso/elämys pakolaiset asumaan varpalaan ja korjaamaan, lumitöihin, metsänhoitoihin ja laittamaan itse ruokansa, polkupyörä, jolla hakevat kaupasta ruokansa, keittelevät koko sakille omista päivärahoistaan. Kun on tekemistä niin unhoittuu tyttöjen kyttäilyt pimeillä maanteillä. Tulee mieleen että olikohan viisasta tulla tänne rännän ja talven keskelle kärsimään työttömien Suomeen.

    • nuukuutta

      ja yks johtajista tekee nyt kahden johtajan pestiä. Mitenhän on mahdollista? Aiemmin on kai sit ollu liian vähän työtä, kun tuohon pystyy...toki onhan alaisia irtisanottu..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1023
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe