Kotkan kahdessa koulussa tuberkuloosia

vainharmia

Kaksi oppilasta on sairastunut tuberkuloosiin, toinen tapaus on Rauhalan koulussa ja toinen Karhulan koulussa.
Tuberkuloosia on todettu matuilla. Epäilen, että ovat saaneet tartunnan matuilta. Nämä lapset ovat nyt keskussairaalassa hoidossa.
Pankaapa merkille, kuinka muualla Euroopassa mm. poliisit pitävät hengityssuojaimia.

21

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äijäke

      Kiitos vaan, OrpoPetteriPiru ja ÄsPeeÄr.

    • nappiotsaan

      Kiitos mutiaiset tästäkin suomi rakastaa teitä.

      • TiedoksesiRasisti

        70% Suomen tuberkuloositapauksista on kotoperäisiä. Lisäksi paljon Venäjältä.


    • PuuhPuuh

      Hengittäkää syvään, se helpottaa.....

    • TubiaSuomessakin

      Suomessa on tuberkuloosia ihan kotoperäisenäkin, etenkin vanhuksilla. Luultavasti tosin Venäjältä.

      • totuus.tässä

        86 % tapauksista ulkomaalaisilla


    • Hysteriahousut

      Tuberkuloosi ei myöskään hyppää ilmasta, vaan altistuakseen tarvitsee oleilla samoissa tiloissa sairastuneen kanssa pitkiä aikoja. Osoittaa silkkaa tietämättömyyttä kuvitella poliisien käyttävän hengityssuojaimia tuberkuloosin tähden. Sama kuin pitäisi maskia Prismassa asioidessaan, sillä käyhän siellä vanhuksia, eli potentiaalisia tubin kantajia! Maski suojaa tavallisilta hengitystiesairauksilta. Paras sinun pysyä kotona vaan.

      • Eivähäteltävä

        Älä puhu paskaa. Tuupertumiskuloosi leviää yhtä hyvin kuin muu flunssa tai kuumetauti. Jos on otollinen henkilö, muuta ei tarvitse. Ei sitä tarvita oleilla semmoisen kanssa tai jopa harrastaa seksiä.


      • Kyllälentää
        Eivähäteltävä kirjoitti:

        Älä puhu paskaa. Tuupertumiskuloosi leviää yhtä hyvin kuin muu flunssa tai kuumetauti. Jos on otollinen henkilö, muuta ei tarvitse. Ei sitä tarvita oleilla semmoisen kanssa tai jopa harrastaa seksiä.

        Kyllä se vaan ilmasta hyppää niin sanotusti. Ne, jotka sen saavat ei ole "kätelly" edes sairastuneen kanssa.


    • PysykääKotona

      Opetelkaa luetun ymmärtämistä. Tubi ei hyppää ilmasta kauppakeskuksissa, kouluissa tai varsinkaan ulkoilmassa. Kirjoitin sen vaativan pitkäaikaisen oleskelun pienessä tilassa sairastuneen kanssa. Ei riitä minuutit tai tunnit. Koululuokassa se voi levitä, mutta ei koko koulussa!

    • EiLeviäHelposti

      "Yleensä tartuntaan tarvitaan pitkäaikainen oleskelu samoissa huonetiloissa, esimerkiksi asuminen yhteisessä kodissa tai yhteismajoituksessa. Yhteisasumisessa noin joka neljäs sairaudelle altistunut saa tartunnan. Tartunta on hyvin harvinainen esimerkiksi liikennevälineissä tai yhteisissä julkisissa tiloissa ja työyhteisöissä.

      Tartunta johtaa oireettomaan tilaan, jossa bakteeri kuitenkin on piilevänä keuhkokudoksessa. Tällaista infektiota kutsutaan latentiksi tuberkuloosiksi. Latentti infektio ei ole tartuttava. Latentti tuberkuloosi voi aktivoitua myöhemmin esimerkiksi ikääntymisen tai sairauksien ja niiden hoitojen heikentäessä elimistön puolustuskykyä. Kuitenkin tartunnan saaneista vain joka kymmenes sairastuu tuberkuloosiin jossain vaiheessa." Terveyskirjastosta. Ja tuo sinulle kuka väitit tubin leviävän flunssan tavoin. Ei leviä.

      • Seliseliseliseli

        Moni henkilö asuu yksin ja ei ole tekemisissä mainitulla tavalla kenenkään kanssa eikä ole ollut aikaisempina vuosina, ei asunut kenenkään kanssa ja ollut yksikseen. Ei ole mahdollista ollut tuon teorian mukaan saada tartuntaa. Kuitenkin on tullut jostakin tuo kipeys????


      • Jooooojoooo

        Lapsena ei ole ollut tekemisissä perheensä kanssa? Kylkiluusta on syntyny ja hiekka-aavikolla yksin asunu? Oikeesti hanki elämä.


      • Sairasvääns
        Jooooojoooo kirjoitti:

        Lapsena ei ole ollut tekemisissä perheensä kanssa? Kylkiluusta on syntyny ja hiekka-aavikolla yksin asunu? Oikeesti hanki elämä.

        Älä väännä. Suvussa ei ole kenessäkään ollut ko. tautia ja kuitenkin sairastuu. Väännätkö, että se on ollut esi isissä tai jossakin äidissä ja sieltä periytynyt ja nyt puhkesi ????? Se voi olla viiden tai kymmenen polven takaakin???? Kummankin vanhemmat ei ole muistissa olevan perimätiedon mukaan, eikä edeltäjät kukaan milloinkaan sairastanut ko. juttua. Älä väitä kahden sadan vuoden takaisia, että suvussa olisi ollut tuupertumiskuloosi, tai enemmin ajassa taaksepäin.


    • Polttouuniin

      On se helvetti et noita mutiaisia pitää vielä elättää ja palkaksi saadaan taudit niskaan ja pikku tyttöjä raiskataan kuten keruruulla 14v ja kaksi mutiaista teki temput taisi olla vielä sipiän sukulais tyttö ryöstöistä ja pahoinpitelyistä nyt puhumattakaan joka päiväistä luettavaa nykyään lehdissä

      • KaljaJuopot

        Liittyy ketjuun miten? Oulussa kantasuomalaiset joukkoraiskasivat 15-vuotiaita. Kaljapellet pois Suomesta! Opettele kirjoittamaan!


      • Annarahaaminule
        KaljaJuopot kirjoitti:

        Liittyy ketjuun miten? Oulussa kantasuomalaiset joukkoraiskasivat 15-vuotiaita. Kaljapellet pois Suomesta! Opettele kirjoittamaan!

        Mina somali ei osa kirjoita


      • sairasolet

        kaltaisesi kaljajuoppo ei osaa muuta kuin uhota ja toivoa muille pahaa. kuvaavaa on sekin kuinka eräällä kovaäänisellä raiskauksilla pelottelevalla kotkalaisrasistilla on lapsi 14-vuotiaan kanssa.


    • lunssa

      Kuulin varmasta tietolähteestä, että kotkalaisessa koulussa, ainakin yhdessä on ollut syksynaikaa joillakin nuha-oireita, sairaalan lääkäri sen oli alkuaan kertonut hoitajalle, joka kotonaan kertoi siitä naapurilleen, minä kuulin asiasta marketissa hyllyn toisella puolella kuuntelin, kun kaksi vanhempaa parikuntaa asiasta keskusteli.
      En viitsi asiaa sen enmpää levitellä ja eteenpäin siintä puhua.

    • nämä.lisääntyy

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe