Lumiauraus

JärkikäteenHeti

Kokkolan päättäjien päätös että viikon loppuna eivät saaneet lumi aurat puhdistaa teitä koska Kokkola säästi rahaa siinä ei mene vaan jakeluun. Onko tosiaankin niin että raha on päättäjille tärkeämpi kuin ihmisten turvallinen liikkuminen. Kaiken lisäksi säästö jonka kokkola tosta sai on aika mitätön siihen nähtieen että Tollainen päätös aiheuttaa ihmisille harmaita hiuksia ku ei pääse mihinkään liikkumaan ilman että pitää lumessa kulkea.

44

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JärkikäteenHeti

      Jatkan

      Jos ei kunta osaa tai halua hoitaa velvollisuutta ni Suomen hallitus voisi tehdä pakko laki että tiet pitää aurata yleisen turvallisuuden takia koska eihän mitkään hälytysajo autotkaan pääse liikkumaan...

    • lisääVeroa

      Kyllä halkokarilla aurattiin. Aamunlehdessä tiemestari toivotti onnea loppuviikon vesisateisiin, kun nuo tiet sitten sulaa sohjoksi. Ranskasta mallia ja tiet tukkoon kun homma ei toimi.
      Verot nousee ja palvelut heikkenee. Rahat palaa hallintoon, kuntaliitokset oli kuoleman isku Kokkolalle. Pietarsaaressa aurataan.

    • säästetään-palkoista

      Palkkakustannuksista on vedettävä rahaa aurauksiin, palkat voi maksaa vaikka vuoden päästä, mutta tiet pitää aurata silloin kun on tarvetta.

    • VaiTiemestari

      Paljon kalliimmaksihan tulee jättää auraamatta tiet, kuin aurata ne ajoissa.
      Aurakalusto olisi pitänyt laittaa liikkelle jo lauantai iltapäivänä, eikä vasta maanantaina.
      Launatain ja sunnuntain aikana ihmiset liikkuvat autoilla ja pyörillä, jolloin kadut ovat maanataina polanteisia ja muhkuraisia, ei tuollainen aura niihin pure.
      Jos auraus olisi aloitettu jo lauantaina iltapäivän aikaan, niin kadut olisivat nyt tasaisiia, sileitä, asfalttiin saakka aurattuja ja hyvä liikkua.
      Naurettavaa touhua, kun maanantaina kaupunki auraa katua traktorilla, jossa on kevyt etuaura, joka ei edes pure polanteisiin, vaan liittää tienpinnalla.
      Nyt kadut pitää aurata toiseen kertaan tiekarhulla ja kuorma-autolla, jossa on järeä terä, joka irroittaa polanteet ja muhkurat kaduilta ja pyöräteiltä.

      Kun oikein paljon säästää väärässä paikassa, niin tulee moninkertaisesti kalliimmaksi.
      Tämä kokkolan nykyinen tiemestari taitaa olla aika tyhmä loppujenlopuksi, kun ei ymmärrä tienhoidosta yhtään mitään.
      Tavallinen kansalainenkin ymmärtää tienhoidosta paljon paremmin ja tavallinen kansalainen olisi laittanut aurat liikkeelle heti lauantaina, mutta tämä tiemestari ei.
      Tiemestarin tittelistä saa poistaa tuon mestarin ja paljon sopivampi titteli on pelkkä tiemies.

      Älkää nyt vaan sitä virhettä menkö tekemään, että menette levittämään hiekoitus soraa niille muhkuraisille pyöräteille, ne pitää ensin karhuta tasaisiksi, eikä silloin hiekoitus soraa edes tarvitse, eikä olisi tarvittu, jos olisitte ajoissa auranneet, niin olisi paljas asfaltti, eikä jäinen tie ollenkaan, kun ilmat nyt lauhtuu.

      • joniinkyllästynyt

        Kirjoitit ihan täyttä asiaa!Kävin itse juuri kävelemässäja pyörätiet ovat todellakin urautuneet niin ettei aura ole enää saanut niihin kunnon jälkeä.Hirvittää valmiiksi kun nyt vielä lauhtuu tuo sää.On se kumma,että joka vuosi tehdään samat virheet vaikka siitä valittaisi kuinka!


    • Palkatpäivitetään

      Tiemestari Kari Pihlajamäki sai moitteet aurauksen myöhästymisestä. Kari Pihlajamäki toimi vastuullisesti aivan oikein noudattaessaan valtuuston ohjeistusta, säästää pitää joka taholla, ymmärrän häntä hyvin, tilanne oli etukäteen mahdoton arvioida. Tähän on tultu kun ei ole päivitetty kunttien palkkakustannuksia muita etuisuuksia valtion ja kuntien tuloihin, mitkä tehtiin 2008 kun Suomessa alkoi laskukausi, tämän seurauksena kuntien on pakko säästää, koska velkataakka on kasvanut . Säästöjä löytyisi .Esim. voi mainita Kokkolan kielilisän, sillä auraisi noin 4-6 kertaa( 1x auraus 50.000e ) meillä maahanmuuttajat kotoutuvat valtakieleen 1-3 vuodessa. Perustuslakeja on päivitetty Suomessa kymmeniä kertoja, ei meillä tarvita koko maata valjastaa kaksikielisyydelle, ja sen kustannuksille. Kyllä meillä kouluverkosto pitää huolen kielten opetuksesta, aivan kuten muuallakin mailmaa tehdään.
      Ei yrittäjien, palkansaajien, pienituloisten, eläkeläisten, työttömien, sairaiden ja muiden huono osasten veroilla kyetä kattamaan valtion ja kuntien menoja sekä palveluja, nyt jo vanhukset muut vähävaraiset tästä kärsivät, koska sieltä heikoimmilta aina ensin otetaan esim. vanhuspalvelujen heikennykset omaishoidon tuet, sekä nyt narinaa aihuttavat auraukset/kunnossapito. Kuntien ja valtion työpaikat on tarkoitettu toimenpiteisiin joilla ylläpidetään kuntalaisten erilaisia tarpeita, rahamäärällä jonka kuntalaiset kykenevät kohtuudella kustantamaan .Tämä ei ole enää demokratiaa, tämä on ay-/kielimafiaa, tässä on unohdettu tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus kuntalaisia kohtaan, kun siirretään veronkorotuksilla ja asumiseen liittyvillä korotuksilla kuntalaiset ahdinkoon.

      • Kadutkuntoon

        Tiemestari Pihlajamäki on epäonnistunut surkeasti, ja jos olis mies niin kommentois edes tapahtunutta tai eroasi tehtävästään ja nimim. palkatpäivitetään kehoittasin nostamaan ahterina ylös ja lähteä ulos katsomaan kuinka surkeassa kunnossa kadut ja jalkakäytävät ovat, sen jälkeen voit mennä Kiurun kirurgiselle osastolle kertomaan liukkauden takia luunsa katkoneille kuinka Pihlajamäki on tehnyt oikean päätöksen.


    • JärkikäteenHeti

      Lopetetaan kaupungin rahoilla uusi vuoden ja Venetsialaiset ilotulitus.... leikataan myös pomojen palkat... ja ihan jokainen kokkolan kuntalaisen päivän palkatonta myös johto portaat johan löytyis rahaa hoitaa tiet

      Mutta tiet pitää hoitaa

      • cityduunari

        Onko se yksin kaupungin työntekijöiden aikaansaamaa tämä köyhyys ja lumi kaduilla? Oletko itse valmis antamaan tuon päivän palkan jonka haluat kupata toisen duunarin taskusta omaan hyötyyn jotta pääset nappaskengillä liikkumaan?


      • JärkikäteenHeti

        Toistan itseäni ja kyllä tarkoitin joka ikistä työn tekijää... Myös itseäni... Pidempi versio mieli pidestäni olen julkaisut 26.11.2015 klo 20.30 lue se!


      • JärkikäteenHeti
        JärkikäteenHeti kirjoitti:

        Toistan itseäni ja kyllä tarkoitin joka ikistä työn tekijää... Myös itseäni... Pidempi versio mieli pidestäni olen julkaisut 26.11.2015 klo 20.30 lue se!

        Ja en kulje kesä kengillä


      • JärkikäteenHeti

        Lopuksi kysyn miten niin omaan taskuun? Aattelin vain jos ei oo muuta keinoa että on vara aurata. Mitä jos koko talvi tehdään noin ettei aurata viikon loppuisin lainkaan? Tai mitä jos he päättää ettei voi aurata edes arkisin ku ei ole rahaa? Miten töihin päästään?

        Näköään täällä tykätään huonoa jos jotain ehdottaa..


    • nevermorekokkola

      Nauretavat touhut naurettavaan kaupunkiin. Mikä yhteissattuma!

    • uusi-äly-kännykkä

      Kaikesta turhasta pitää säästää, tehokkuutta eli tuottoa voidaan nostaa lomauttamalla tai palkkoja laskemalla, kuntatyötekijöiden tehottomuudesta on tutkittua tieto.

      Veroista yli 60% menee palkkakustannuksiin, tuo luku pitäisi saada alle 50%:n.

      Hyvin koulutetut erittäin pätevät ja tarpeelliset kuntatyöntekijät, mistähän tuollainen käsitys on lähtöisin?

      Noin 3500 älykännykän päivitykset kertovat totuuden työaikana tehdyistä facebook ja witter selauksista.
      Tietysti tuossa joukossa on heitäkin jotka tekevät sitä hyvin vähän ja taas heitä jotka tekevät sitä hyvin paljon ja yleensä mitä suurempi palkka sitä suurempi surffaaja.

    • tulostaiulos

      Olemme valtuuston valinneet heidän lupaustensa mukaisesti, saattaa talous kuntoon, keinoja on kokeiltu, neuvoteltu henkilöstön kanssa saavutetuista eduista, palkoista, lomautuksista, heikoin tuloksin, pelivaraa on vähän jos verorahoista menee palkkakustannuksiin yli 60% niin kuin täällä todettiin. vaihtoehdoksi jää palveluista tinkiminen, aurauksista ym veronkorotukset, sekä asumiseen liittyvät piiloverot.

      Tulos= kun kukaan ei halua luopua "saavutetuista eduista, joka ei ole enään tätä päivää lama Suomeesa.
      Syy = kunta ja kielimafia.
      Lopputulos = katasroffi

    • TOSIrealistiKokkola

      Tiemestari teki mahtavan ratkaisun. Viikonloppuna ei teitä ja katuja tarvitse aurailla. Hyvä Pihlajamäki. Olen täysin puolellasi. Nyt säästettiin peräti 50 000 euroa, eikä yhtään kuolonkolaria sattunut...
      Joka ei osaa liikkua sohjossa, lumessa, niin pysyköön kotonaan, sohvallaan, kunnes lumi sulaa, hah hah haaa...

      • tulostaiulos

        Tässä asiassa olen kerrankin samaa mieltä :)


      • halkokarinääliölle

        No ei tietenkään sinun takia, sinähän istut kotona lihavan ahterin päällä ryypiskelemässä, heh eihän tuollainen ihrapallo jaksa ulkona liikkua, kotona sohvalla viinaa vaan lipittelet ja netissä v:ttuilee, rapakuntoinen vanha läski.


      • TOSIrealistiKokkola
        halkokarinääliölle kirjoitti:

        No ei tietenkään sinun takia, sinähän istut kotona lihavan ahterin päällä ryypiskelemässä, heh eihän tuollainen ihrapallo jaksa ulkona liikkua, kotona sohvalla viinaa vaan lipittelet ja netissä v:ttuilee, rapakuntoinen vanha läski.

        Tosirealistilla on pieni ja sopusuhtaisen kiinteä pylly, ja houkuttelevan kiinteät rintalihakset sanovat tytöt. Vartalo on kuin Rembrantin maalaamalla adoniksella. Liikkeissään tosiressu on kuin rasvattu salama, tosin tarvittaessa hyvinkin hidas.
        Kysymys kuuluukin, että onko ryypiskely ja lipittely jotain syötävää tai juotavaa...


    • PaljastuiTieto

      Tosirealistilla taitaa olla jotain teerenpeliä tiemestarin kanssa, tuollainen kehuskelu haiskahtaa jo tiemestarin nuoleskelulta.
      Mitäs peliä se Tosirealisti oikein pelaa, taisi paljastua, eh heh heeh.
      Taitaa olla Tosirealistilla kuppi kuumana, kun tiemestari kaahaa illalla Tosirealistin luo OMG Mersullaan.

      Tosirealisti kertoi toisenkin tosiasian nimittäin Tosirealisti istua röhnöttää kotona sohvalla ja raha tulee syliin.

    • JärkikäteenHeti

      Ihanne tilanteessa kenenkään ei tarvis kulkea mihinkään viikonloppuna...

      Kun kerta säästöjä mietitään ni miksi tuo tuhlata rahaa ilotulitukseen uutena vuotena ja Venetsialaisina ?

      Eihän siinä tavallinen Matti meikäläinen paljon köyhtyisi jos jokainen olisi yhden päivän palkatonta lomalla...

    • Rajatontahuutoa

      Ei näyttänyt tiet haittaavan suurinta osaa väestöstä. Oli väkeä Tiikerien pelissä, oli väkeä kaupoissa, musiikkitapahtumissa ... kunhan valitetaan ja voivotellaan.
      Hei haloo, miettikää vähän. Tähänkö se maailma nyt kaatui? Tuskin.

      Rollaattori-ihmiset ja huonojalkaiset on asia erikseen. Ne tuskin tänne kirjoitteleekaan.

      • Kadutkuntoon

        Sinun mielestä Rollaattoria käyttäviltä ja huonojalkaisilta puuttuu kirjoitustaito, samalla lailla kun sinulta järki?


      • Rajatontahuutoa

        Ne eivät niinkään valita vaan joutuvat tyytymään moneen muuhunkin asiaan. Suurinta ääntä pitävät ne, joiden ei tarvitsi huutaa yhtään. Niin tässäkin.


    • loputon-reikä

      Niin niin mutta mutta kun olen säästänyt kokoelämäni ja laittanut rahani arvopapereihin ja demari rinne uhkaa lisätä pääomatulojen verotusta ja
      Lisäksi SDP esittää, että sijoitusvakuutusten osalta otetaan käyttöön verotusjärjestelmä, jossa verotetaan vakuutuskuoren arvopapereiden vuosittainen minimituotto. Veroperusteena on valtiovarainministeriön vahvistama peruskorko tai valtiolainan keskikorko (kuitenkin minimissään yksi prosentti).

      Piensäästäjien ostovoima häviää julkisen alan yltäkylläiseen elämiseen.

      Tuossa haisee paskamaisuus joka rokottaa vain ns piensijoittajia, koska suursijoittajat konsultteineen vetää aina välistä.

      En äänestä enää SDP:tä heillä on samat aatteet kuin hallituksellakin, eli köyhälistö kyykkyyn.

      Niin mutta mitä tekemistä tällä asialla on auraamisen kanssa.

      No perkele vastuut pitää siirtää sinne missä on rahat ja tiet pitää aurata ennen palkankorotuksia, koulutusvapaita, lomarahoja sun muita joutoaikoja.

      • JUTTA-RINTEEN-ALAMÄESSÄ

        Vittu taas koska:
        Lisäksi SDP esittää, että sijoitusvakuutusten osalta otetaan käyttöön verotusjärjestelmä, jossa verotetaan vakuutuskuoren arvopapereiden vuosittainen minimituotto.

        Onko takuuta, että jos ei ole edes minimituottoa niin SDP ja Rinne maksaa vuosittaista minimituottotappiota?

        Kirota ei saisi, jutta anteeksi mutta, eikö teillä poliittisilla tolloilla on muuta tekemistä.

        Suomen taloutta ei voida parantaa muuta kuin työllisyyden kautta.

        Saatanan tunari, jutta anteeksi piti sanoa mutta työnteko ei ole mikään uusi sähköinen keksintö sitä on eikä se lopu koskaan.

        400000 työtöntä niinkö se talous nousee SAATANAN TUNARIT.

        Kriisitietoisuudella pehmitetään kansaa leikkauspolitiikalle, palkansaajien kurittamiselle ja julkisen sektorin alasajolle samaan aikaan työttömät odottavat turhaan työpaikkoja ja pelkäävät työttömyysturvan leikkauksia, työssä olevat pelkäävät työpaikkansa menetystä, mutta Wahlroos ja Co: odottavat iloisina kevään osinkojuhlia.

        Niin mutta miten se liittyy aurauksiin, no kun jonnekin muualle turhuuteen ne rahat kuitenkin häviävät.
        Ulkomaiset yritykset ovat ristiretkellä suomessa ja suomalaiset haluavat halintarekisterin omille rahoilleen.

        Vielä kerran saatanan TUNARIT


    • TOSIrealistiKokkola

      Keskarin kuvat juttuineen. Mitä hell...... se vanhus - Juho Kainu tekee keskellä katua lumisohjossa pyörätuolineen. Olis maannut sovalla ja syljeskellyt kattoon. Samoin nuori äiti lapsineen kauppareissulla. Voi saa.... mitä hulluutta. Olis laittanut ukkonsa hakemaan ne pari maitotölkkiä, ja eikö se ole aivan typerää käydä joka päivä kaupassa, puhumattakaan viikonloppuisin. Jokaisella perheellä lienee pakasteessaan ja jääkaapissaan vähintään kuukauden "eväät". Joten älkää naurattako yhden päivän kestäneen lumisateen aiheuttamista "mukavuuksista".
      Ei kai se ole tiemestarin syy jos lunta sataa. Pysykää ikuiset kitisijät kotona, ja jos on pakko lähteä tuuleen, tuiskuun, myrskyyn ja sateeseen, niin syyttäkää vain itseänne, ja "matkustakaa" tarvittaessa taksilla, joka kulkee aina.
      Äitini lähti 1960-luvulla navettaan kahlaten metrisessä lumessa, ja lehmät lypsettyään työnsi maitotonkat maitokärryillä valtatien varteen maitolaiturille, eikä hän koskaan valittanut. Aura-autokin aurasi valtatien (vt 13) kerran viikossa, jos silloinkaan. Tiekarhu oli meille lapsille harvoin nähtynä suuri ihme...

      • halkokarinääliölle

        Oot sä Reijo niin s:tanan tyhmä äijä ja loistava esimerkki uudelleensyntymästä, koska on täysin mahdotonta tulla noin tyhmäksi yhden elämän aikana. Ps. Missä aselajissa poikasi palveli?


    • loputon-reikä-co

      Sanon vielä ja sitten aloitan keskiviikon.
      Suomen talouden kivijalka on tavallisten yksityisten ihmisten varallisuus, sillä mennään yli lamat ja muut taantumat.

      Työläisen varallisuus 2000000 € omakotitalo mukaan luettuna on sitä kivijalkaa jota ei saa rokottaa eli verottaa, jutta eikun mutta siitä ylimenevää voidaan jo vaikka polttaa.
      Ansiotulot ovat sitä rahaa josta tehdään kokkoja jotka sitten roihuavat pääomissa, eli ansiotuloihin kunnon verotusta ja säästämistä pitää palkita.

    • tulostaiulos

      On se kummaa narinaa lumenaurauksesta, ensin kuntalaiset vaativat säästöjä, kun ay-mafia ei suostu saavutetuista eduista tinkimään, joka ei vastaa tämän päivän kuntien ja valtion tuloja, niin sitten kaikki kuntalaiset kärsivät, esim. vanhuspalveluja ajetaan alas, rahanpuutteen takia, heikommat aina kärsivät.
      Veroprosenttia ym. asumiseen liittyviä kustannuksia nostetaan, kohta ei eläkeläiset pysty enään asumaan kotona.
      Ollaan rakennettu sellainen hyvinvointiyhteiskunta , palveluineen, että se alkaa kääntymään itseään vastaan, se näkyy jo monenlaisena pahoinvointina tilastoissa.

      Valtuutetut saamattomia nahjuksia kun ei saa taloutta kuntoon.

      • Trash

        Ja sinä olisit valmis laskemaan palkkasi?


      • tulostaiulos

        Palkan arvo on suhteessa ostovoimaan, nyt korkian palkkatason myötä hintatasokin on noussut, elämme satojen tukien varassa mm asuntotuki, jota veronmaksajat maksavat ja asuntokeinottelijat hyötyvät, tuet pois niin markkinat korjaa tilanteen realitalouteen, nyt työ pakenee ulkomaille, jos kaikki vaan pitää kiinni saavutetuista eduista, niin työ loppuu meiltä kaikilta.


      • Trash

        Et vastannut kysymykseen.


      • tulostaiulos1

        Jos hallinto sekä siihen liittyvät kalliit kustannusrakenteet/palkat ym.koko ajan nousevat, mistä riittää se veronkantokyky, ylläpitää tätä järjestelmää, kun se on jo nyt monellakin köyhällä eläkekeläisellä selviytymisen äärirajoilla asumiseen liittyvissä kustannuksissa. Olisin valmis, totta kai, koska markkinatalous seuraa ostovoimaa, ja kaikki hinnat laskisi, myös asuminen tulisi halvemmaksi, myös auraukseen riittäisi rahaa.


      • varma_tieto
        tulostaiulos1 kirjoitti:

        Jos hallinto sekä siihen liittyvät kalliit kustannusrakenteet/palkat ym.koko ajan nousevat, mistä riittää se veronkantokyky, ylläpitää tätä järjestelmää, kun se on jo nyt monellakin köyhällä eläkekeläisellä selviytymisen äärirajoilla asumiseen liittyvissä kustannuksissa. Olisin valmis, totta kai, koska markkinatalous seuraa ostovoimaa, ja kaikki hinnat laskisi, myös asuminen tulisi halvemmaksi, myös auraukseen riittäisi rahaa.

        Tässä kyse oli virkamiehen jääräpäisyydestä aurapäivystyksen aloittamisesta. Varmalta taholta sain tiedon, että auraajat olivat ehdottaneet alkuviikosta päivystyksen aloittamisesta, kun säätiedot lupasivat myräkkää, mutta kaupungintalon virkamies ei hyväksynyt sitä. Tiemestaria tämän henkilön mukaan on tässä tapauksessa turha syyttä, ylempää oli tullut käsky.


      • tulostaiulos

        Kyllä se virkamieskin on palkkarenki, ja noudattaa valtuuston päätöstä alentaa kustannuksia, ja tätähän kansalaisetkin haluavat, talous oli ensi sijalla viime kuntavaaleissa, kukahan tässä änkyröi säästöjä vastaa= se on ay-mafia


      • Oiskohan_näin
        tulostaiulos kirjoitti:

        Kyllä se virkamieskin on palkkarenki, ja noudattaa valtuuston päätöstä alentaa kustannuksia, ja tätähän kansalaisetkin haluavat, talous oli ensi sijalla viime kuntavaaleissa, kukahan tässä änkyröi säästöjä vastaa= se on ay-mafia

        Kustannuksia alennetaan, joo kyllä. Nyt pitää kuitenkin muistaa se, että vielä käytetään 2014 loppuvuonna budjetoitua rahaa vuodelle 2015. Ja kuka muistaa viime talven? Silloin ei lunta ollut suurta määrää vaan paljon alle normaalin talven, eli rahaa varmasti oli suorittaa auraus. Epäilen, että rahoja on vain yksinkertaisesti siirretty aurauksesta johonkin toiseen kohteeseen.


    • JärkikäteenHeti

      Kuten sanonu monesti että kyllä tiet pitää hoitaa. Se että ehdotin päivän palkatonta jokaiselle jotakin työntekijälle ei ollu tarkoitus saada ketään pahalle päälle vaan ajatuksena oli että sillei oltais voitu näyttää kokkolan valtuustolle että kokkolaiset puhaltavat yhteen ja halutaan pitää tiet kunnossa..

      Tarkoituksena oli myös se että päättäjät miettisivät että voisko hekin osallistua lama talkoisiin eikä vaan me tavalliset duunarit.

      Ymmärtäisin ihmisten kiukun jos olisin ehdottanut enemmän kuin yhden palkattoman vapaa päivän. Yhden palkattoman vapaa päivän olen valmis sietämään jos sillä saadaan tiet pidetty huonosti..

      Vastaan koska muutama teistä olettaa etten ole itse valmis myös yhteen palkattomaan vapaa päivään.

      Kun aloitin tämän ketjun en todellakaan arvanu että aletaan haukkumaan yksittäisiä ihmisiä koska sitä minä en toivo ollenkaan..

      Muutenkaan en ymmärrä miksi pitää haukkua muita oli heillä sitten mielipide mikä tahansa.

      Voitaisko palata ketjuun otsikkoon eli Lumiauraus

      Terveisin järkikäteenHeti

    • TOSITOSiTyhmäPerholainen

      Ampuuko nyt keskustelu yli vähän molemmin puolin liian jyrkkien mielipiteiden muodossa?! Säästöjä varmasti kaupungissa tarvitaan, mutta oliko tämä se oikea "säästön kohde" juuri tähän talven kohtaan!? Mutta hyvä, että ihmisellä on erilaisia mielipiteitä.. se on sitä rikkautta.. ja edes TOSIrealistiKokkola ei ole läheskään aina oikeassa melipiteissän.. sekin on hyvä pitää mielessään.

      Ps. TOSIMiehet eivät tule rollaattoria käyttämään.. eivät ainakaan vanhenevat perholaiset TOSIMiehet Kokkolassa!?

    • tulostaiulos

      Jos tämä kuntatalous jatkaa samanlaista kehitystä, jossa hallinto sekä siihen liittyvät kalliit kustannusrakenteet/palkat ym.koko ajan nousevat, mistä riittää se veronkantokyky, ylläpitää tätä järjestelmää, kun se on jo nyt monellakin köyhällä eläkekeläiselläym. vähävaraisella on selviytymisen äärirajoilla asumiseen liittyvissä kustannuksissa.
      Huom. kuntaliitos on tullut Kokkolalle maksamaan päällekäisvirkoineen (5-vuoden kuntien jatkopaikat/virkoineen, on tullut maksamaan jo yli 40 milj. euroa kuntalaisille, ei ihme jos rahat ei riitä auraukseen. On niin hölmöläistä hommaa.

    • JärkikäteenHeti

      Onneksi sataa vettä!

    • Ladutkuntoon

      Jos kaupunki päätti säästää lumenaurauskustannukset, niin kuinka paljon meni samana viikonloppuna kaupungin varoja latujen kuntoon laittamiseen. Käsittääkseni nämäkin työntekijät ovat vaikkakin eri osastolla Kokkolan kaupungin palkkalistoilla. Kannattaisiko kuitenkin miettiä näiden asioiden tärkeysjärjestystä!

      • JärkikäteenHeti

        Taas sataa lunta... saa nähdä onko aamulla tiet aurattu vai aurataanko vasta maanantaina


    • JärkikäteenHeti

      Viime viikolla sanottiin että 28.11 alkaa auran päivystys... pidetäänkö lupaus Vai oliko vain sana hälinää... Aura käyttöön ja heti... ei me missään pohjois navalla asuta . Jätetään hiihto ladut tekemättä jos ei oo varaa pitää kadut lumesta.

      Ai niin... eihän meidän tarvi muka liikkua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe