AURINKOSÄHKÖ KOKEMUKSIA??

Mökkihöpsö

Olemme katselleet esim NAPS 200 genio
teho 200W, ohjaus yksikkö GENIO etänäyttö. Akusto NAPS 460ah. Sisälsi 12v helkama jääkaapin.
Hinta 3250e.

Edustaja väitti että pärjää vaikka pitäs suunnilleen koko ajan valoja päällä.

Onko kokemuksia kuinka mökkioloissa toimii, meillä normaalin sähkön veto ei ole mahdollista.

Entä NAPS merkkinä??

Kuinka aurinkosähköä käytettäessä esim tv, jos siinä on normaali jännite, jota käytetään invertterin kautta, ja jos se jääkaapppi on kuitenkin 12v. Niin pitääkö kaikki laitteet olla sit joko normaali tai 12 volttisia.

Olisin kiitollinen kokemuksista, koska itse pähkäilemme aggregaatin ja aurinkosähkön välillä.

Tällä hetkellä kynttilöiden loisteessa:)

13

3103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä on

      Eli noin 10 v ollut käytössä erittäin aurinkoisella paikalla paneleiden teho noin 150 w Akkuja noin 5 x 65 ah. Sähköä olemme käyttäneet valaistukseen tv katseluun ja radioon. Jääkaappia kokeilimme alussa akkukäytöllä mutta kulutus ainakin tähän tehoon liian suuri joten se on kaasukäyttöinen ja kaasua menee noin 2 11 kg pulloa vuodessa. Lataustehoon on suuri ero jos paneleihin edes vähän tulee esim. puiden varjoja. Yhteenvetona mielestäni pitää olla paljon varauskykyä että saadaan aurinkoisella ilmalla sähköä varastoon.Tv on 14 tuuman 12 v ja vie noin 5 a /tunnissa valot vie tosi vähän kun käyttää pienitehoisia halogeneja. Toivottavasti tästä on jotain apua

    • Dintsa

      Meillä on molemmat. Agregaatti oli kun ostettiin mökki, se on iso: 5 jotain... Isäntä halusi lisäksi aurinkosähkön. Ei tartte papatusta kuunnella. Luonnossa se kuuluu liikaa. Kesällä pärjää lähes pelkästaään auringolla. Meillä on kahvinkeitin, mikro, tv (invertterin perässä) ja valot muutama pistorasia. Jääkaappi on katsottu järkevimmäksi pitää kaasulla. "Papatuksen" perässä on muutama pistorasia, yksi valopiste, lämpöpuhallin ja säteilylämmitin. Myös TV, mikro, kahvinkeitin saadaan toimimaan sillä ja imuri. Sitten on pari pöytälamppua pistorasiasta. Kuulema voisi muutaman lämmittimen laittaa lisää. Takka ja hellakin on, mutta talvella on hyvä olla lisää lämmityslaitteita, niin saa hirret lämpimäksi nopeammin. Agregaatti myös lataa akkua, johon menee virtaa myös auringosta. Papatus on tietysti varmempi kuin pelkästä auringosta...ellei löpö lopu. Jos on pimeitä päiviä...syksy tai talvi, virtaa tulee kyllä ehkä valoihin tarpeeksi, mutta tv tms... siinä ja siinä.....hmmm...makuasia... molempi parempi!

    • Vanhempi suunnittelija

      Minä hommaisin isomman dieselin. Vesijäähdytys siksi, että voisi sen jäähdytysveden kierrättää pattereihin. Kaukokäynnistysvehkeet gsmllä siihen hommaisin.

    • on itsellä

      Aurinkosähköjärjestelmä toimii kun vain mitoittaa oikein ja panelit laittaa siten ettei jää varjoon.Ongelmana on kun ihmiset ei halua ostaa riittävän tehokkaita laitteita koska ne tietysti maksaa.Mutta jos sähköyhtiö tyo kaapelin niin se napisematta maksetaan.
      Nyt on saatavissa aurinkopaneelin ja generaattorin yhdistelmiä jotka toimivat erinomaisesti.Tietysti on käytössä aina huomioitava miten sähkö on tuotettu.Saunan sähkökiuas on mahdollista vain jos on riittävän tehokas generaattori.Mutta automatiikka pelaa.Talven keskimmäiset kuukaudet on paljolti gebneraattorin varassa mutta kun lumi heijastaa valoa niin vuoden alkupuolella panelit rupeaa kummasti virkoamaan.Syksyn lumeton aika on vähätuottoisinta.Kodinkoneiden valinnassa sähkön tuottotapa on huomioitava.Minulla jääkaappikin on 12 volttinen,nykyään saa vähäkulutuksisia samoin pakastimia.Ota apuja sellaiselta jolla on kokemusta niin se on toimiva systeemi.Itse olen muutamille suunnitellut eikä kukaan ole haukkunut jälkeenpäin.

      • on hyvä

        meillä on kaksi paneelia ja kaksi 165 ampeerin akkua. riittää hyvin käyttää valot ja telkkari maaliskuusta lokakuun loppuun. riippuu tietysti mitä mökille haluaa. käytännössä sinne saa kaikki toimimaan aurinkopaneelilla-tutstu sunwind.fi


      • musikkamies

        olen akkuja hankkimassa aurinkosäköön.onko napsin huoltovapaa 210ah hyvä?


    • jannes

      Jos jääkaapin haluut, niin kannattaa harkita kaasukaappia, sillä 12v kaappi syö sun akut tyhjiksi, koska se on kokoajan päällä. On myös saatavilla 12 kompressorikaappeja, sellaista voisi ajatella. Kalliita voivat olla, mutta niin on myös kaasukaapit uutena. ns. vastuskaappia ei kannata harkita. Kannattaa kysyä mitä mallia tuo helkama on.
      Valaistus ja tv menee akuilla ja paneelilla. Valaistustahan ei paljoa kesällä tarvi. Kannattaa hankkia 12v tv, se syö vähemmän kuin 230v tv invertterillä. Itsellä on 300w invertteri vain tilapäiskäyttöä varten. Esim. vatkain ja siimaleikkuri. Muut romppeet 12v. Paneelin teho on 12W, siis wattia! Pieni on mökkikin :-) Lisälatausta saa aggrekaatilla, mutta kannattaa hankkia tarpeeksi isot paneelit, ei kuten minä. Kunhan halavalla sain.

    • musikka

      hei.
      onko kukaan ostana auriko paneleita finunit oy.
      ovat kiinalaisi ja korelaisia.

      • motherfuker

        Mistä löysit yli 10 vuotta vanhan keskustelun?


      • Aurinkopaneelimökkeilijö

        On. Vielä ei ole tullut toimitus perille, mutta aikani netissä seikkailtuani totesin että ainakin Renesola Virtus 2 on hinta/laatusuhteeltaan erinomainen paneeli.


    • musikka

      hei.
      en lyitänä mistään.
      meinasin tilata panelit finunilta.

    • korpiukko

      oma järjestelmä hankittu tänä vuonna:

      morningstar 60A MPPT monitori näyttö victron invertteri 12V ->240vdc 3000W/6000W hollannnista käytettynä sekä 1500Ah AGM akusto 1000W panelitehoa monikide paneelein (yingli)

      saksasta paneelit ja muunnin noin 1300e, akusto 1Ah=1e, victron 500e ja kaapelointeihin noin 300e

      eli yht. noin 3600e

      tällä tuntuu pyörivän kaikki, pesukoneet, sirkkelit, kaikki elektroniikka...akut tulevat nopsaan täyteen, koska paneelitehoa on riittävästi.

      suurimmat virheet jotka viisaasti vältin, kiitos kokeneempien neuvojen oli ylihinnoiteltujen kamojen osto suomesta tai liian pienen järjestelmän rakentaminen, ulkomailta osto on helppoa, sähköposti maksu suoraan tilille= kamat viikon päästä omalla pihalla, ja alle puoleen suomen hinnoista.

      aloittelioille vinkki, osta riittävän kokoinen MPPT muunnin heti alussa niin järjestelmän laajentaminen on lasten leikkiä myöhemmin!

      Toinen vinkki kattele victronin siniaalto invertterejä käytettynä netistä, ne on paljon parempia kestävyydeltään kuin kiinan vast. kamat ja tulevat edullisemmaksi (käytetään kaikissa hälytysajoneuvoissa, linkkitorneissa jne...)

    • musikkamies

      hei.
      olen harkinnut hankkia invertteri-lataussäädin yhdistelmää taiwaneita.
      onko kellään kokemuksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe