Seropin korvat

pystyvailuppa

Milloin viimeistään tietää miten seropin korvat mahtaa asettua?! Seropini nyt 5kk ja korvat välil pystys ja välil lupalla... Tiedän että riippuu roduista ym. mut milloin sinun seropisi korvat on noussu pystyyn jos näin on ollakseen?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ftchcfth

      Hampaiden vaihdon jälkeen viim.

    • lerpputtajakorvat

      Vililtä nousi vain toinen korva pystyyn, toinen jöi lerputtamaan lopuksi ikää. Sakun korvat alkoivat asettua noin 6 kk ikäisenä, ovat tosin nytkin 14 v, puolittain lupassa tai taakse vinossa. (emä pystykorvainen, isä luppakorva)

    • jotainrajaakylsaisolla

      Voi jäädä sellasiksi ropelleiksi, niinku puolipystyiksin sojottaa sivulle,ne on kyl hassut ja luonnottomat.Mut niin voi käydä, jos menee risteyttää pysty ja luppakorvaa.Jos haluu et pennuilla on nätit korvat, kannattaa vähän oikeesti miettiä.Et valitsis ees saman tyyppisiä koiria,ettei rumia tule.En sekottas pysty ja luppakorvaa ollenkaan.
      Muutenkin, voishan sitä sekotuksia teettäessä miettiä edes hiukan lopputulosta,luonnetta,kokoa,ulkonäköä,terveyttä jne.Eikä vaan valita sitä omaa koiraa,tai naapurin sesseä.Aika usein, tulee söpöjä pentuja, jotka on aikuisena rumia,esim.karjalankarhukoira labbis....iiikk XD

      • eläinrakasko

        jotain rajaa........ mitä väliä onko pystyt korvat tai ei tai yleensäkään koiran ulkonäkö. Luonne se ratkaisee.


      • tarkkaanvalitsensen
        eläinrakasko kirjoitti:

        jotain rajaa........ mitä väliä onko pystyt korvat tai ei tai yleensäkään koiran ulkonäkö. Luonne se ratkaisee.

        Juu,luonnehan ei pennusta näy, vanhemmista voi hiukan arvella, jos ne nähtävissä.
        Ja ihan kiva koira on jos on jollain muulla, vaikka olis susirumakin.Luonne on tietysti kiva, että on hyväluonteinen.Vaikka olis vieraankin koira.Itelle en vaan ottas rumaa koiraa, kun nättejäkin ihan jalostetaan monen näkösiä ja kokosia .Ja niitä saa, kun vaan odottaa että syntyy, ja varaa pennun ajoissa.
        Miksi ottaisinkaan itselle ruman koiran, jonka ulkonäkö ei silmää miellytä?

        Jos koiran ottan, niin valitsen sen 1.käyttötarkoituksen, 2.koon ja 3.rodun perusteella.
        Etsin Kasvattajia, terveet rodun edustajat joille pentuja tulossa, tutkin vahempien taustat, suvun.Katson terveystulokset molemmista suvuista,kuolinsyyt,eliniät.Ja kyselen kasvattajilta, sairauksista, luoteesta, käyttäytymisesta jne.Ja sitten vasta päätän, keltä pennun otan.Tuohon sukuun,ja terveyteen, yms,perehtymiseen ja pennun valintaa eri yhdistelmistä,menee aikaa puolesta vuodesta kahteen.
        En valitse pentua siksi, että se on heti saatavilla ja halpa koira XD


    • jokasortinsallinta

      Nalle luppakorvan oloinen, puolipystykorva on hellyttävä, samoin koira jonka korvankärjet on taittuneet, kuten colliella kuuluu ollakin, kauneus on katsojan silmissä. esin sakemanni/labbis on oikein soma kun korvat höröttää välillä ja välillä on päätä pitkin. Sitäpaitsi seropeja ei välttämättä teetetä, vaan narttu tulee karkureissultaan/ metsästysmatkalta ja pnnut syntyy parin kuukauden päästä, ilman että isästä on edes aavistusta.

      • eivahinkojaoleolemassa

        Aika vastuuton nartunomistaja, kun ei vahdi narttuaan niin ettei juoksuisena karkaa, eihän koira saa karata muutenkaan.Koiraa ei saa päästää luvatta muiden maille , ja metsästysaikanakin, vain alueelle jonne itsellä on metsästyslupa,ja metsästyskorttikin oltava.
        Kukaan ei ole oikeasti niin tyhmä,että päästäisi juoksuisen nartun metsästämään, metsästäjänä sen tiedän.Kukaan rotukoiran omistaja, ei halua sekoitus vahinkoja koiralleen.Sehän olisi nolointa ikinä.Metsästyskaverit käy usein kylässä,niin asia tulisi aika nopeasti julki.Ei ole kellään mun tutulla/kaverillakaan ollut nartullaan vahinkopenikoita.
        Ei kannata ottaa mitään koiraa, jos ei kykene sen karkaamista estämään.Koulutuksella voi toki vaikuttaa tuohonkin.
        Mulla on ollut elämäni aikana viisi koiraa, vanhimmaksi elänyt eli 14vuotiaaksi.Ei multa viellä ole koskaan koira karannut, ei edes pihasta, vaikka on siellä vapaana....kop,kop.
        Vahinkoja ei olekkaan, on vain huonoja vastuuttomia omistajia,joille ei pitäs koiraa luottaa.On vain vahinkoja, kun joku on mennyt sellaiselle koiran luottamaan.


      • rxdgder

        Ajat muuttuvat, samoin etiikka. Olen samaa mieltä koiranpidosta (vaikka vahinkoja voi sattuakin - varmasti omilta koiriltasikin on joskus kynsi katkennut, turkki ollut takussa tai hengitys haissut), mutta määrätietoista seropikasvatusta on jo olemassa. Se ei tuota kasvattajalleen häpeää, vaan terveet ja harrastuskelpoiset koirat ovat hänelle kunnia-asia.

        http://noyalteam.net/


      • lkjhgrcvtbynumi
        rxdgder kirjoitti:

        Ajat muuttuvat, samoin etiikka. Olen samaa mieltä koiranpidosta (vaikka vahinkoja voi sattuakin - varmasti omilta koiriltasikin on joskus kynsi katkennut, turkki ollut takussa tai hengitys haissut), mutta määrätietoista seropikasvatusta on jo olemassa. Se ei tuota kasvattajalleen häpeää, vaan terveet ja harrastuskelpoiset koirat ovat hänelle kunnia-asia.

        http://noyalteam.net/

        Puhumattakaan muista, rotukoirista.Terveitä rotujakin on, ja niiden suvut pitkältä aikaa tiedossa, kun katsoo ettei ota ylijalostettua rotua.

        Sekoituksia on myös paljon tarjolla, jos on halua ottaa sellainen.Apulassa esmes,myydään ja lahjoitetaan niitä usein,erinäköisiä.Myös reckueita on jo tarjolla, joita ei ensimmäinen ottaja halunnutkaan.Joten kyllä löytyy jokaiselle jotain.Ilmaisesta koirasta, ihan pariin tonniinkin asti, jos haluaa vaikka toimivan metsästyskoiran.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe