Putkiremppa Helsingin keskustassa, jaiks !

Jännäksmenee

Elikkäs taloyhtiöön on tulossa putkiremontti ja nyt sitten kiivaasti mietitään kuka sen hoitaisi. Onko kellään ehdottaa hyvää, mutta kustannuksiltaan siedettävää firmaa hoitamaan asiaa?

17

134

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MuutamaNeuvo

      Firmojen nimiä ei ole antaa, mutta muutama neuvo:

      - Hinta ei ole ykkösprioritetti
      - Pyydätte tarjouksia useammalta firmalta.
      - Tarkistatte referenssit, eli otatte yhteyttä niihin taloyhtiöihin, joissa firma on rempan tehnyt.
      - Ja tärkein kaikista: Teette tarjouspaperin niin hyvin, että saamanne tarjoukset ovat vertailtavissa.

      • Eeeti

        Kyllä ja noiden lisäksi ehdottomasti tarkistakaa firmojen luottotiedot ja että Tyel maksut ovat ajantasalla, ettei ikäviä yllätyksiä synny.


    • Tilaajavastuu_kuntoon

      Ei se mitään herkkua ole. Lue ajan kuluksi http://putkiremontti-osakasx.blogspot.fi/
      https://www.tilaajavastuu.fi/fi/ kannattaa lukea, sillä sen asiat pitää hoitaa kunnolla ja https://www.tilaajavastuu.fi/fi/palvelumme/ voit pikatarkistuksena hoitaa firman tiedot. Kun olet rekisteröitynyt, niin saat täydellisemmän raportin. Sieltä löytyy myös asiansa hoitavista urakoijista listoja.
      Muistakaa valita kunnollinen ja kokenut suunnittelija ja aktiivinen osaava valvoja, joka ihan oikeasti seuraa työmaan tapahtumia.

      • oikea.ins

        Valvojaksi otetaan yleensä naisinsinööri, joka ei pyydä paljoa. Äijät nauraa sen pois työmaalta ensimmäisenä päivänä. Pykälät täyttyy, mutta mistään valvonnasta ei ole kysymys.


    • MalttiOnValttia

      Komppaan edellisiä, että nyt ei kannata hätiköidä. Laittakaa tarjousta esimerkiksi Kiiravalle menemään. Tuttava kehui ystävällistä palvelua.

      • johan-on-ihme

        Jaa en tiennytkään, että Kiirava tekee myös putkiremppoja, aika vekkuleita isännöitsijöitä ovatkin jos tähän pystyvät. Taisi jäädä mainosnauha päälle...?

        Ihan aikuuste oikeasti, ottakaa hyvä suunnittelija sekä täysjärkinen valvoja ja näitähän et löydä yhdestäkään "Kiiravasta".


      • Didiuu

        Joo putkiremppoja ei kiirava toteuta, vesieristystarkastuksia tekevät nettisivun mukaan..Teillä kuitenkin todennäköisesti aika paljon isommasta rempasta kyse..


    • slidari

      Kyllä siinä on monta vaihetta ennenkuin urakoitsijaa aletaan valitsemaan, hankesuunnittelu, toteussuunnittelu, urakkatarjouspyynnöt, rahoitus ja monet yhtiön päätökset.
      Kannattaa lukea alan kirjallisuutta ko. linjasaneerauksesta. vaikka Kiinteistöliiton kirjakaupasta.

    • Jännäksmenee

      Kiitos kaikille vinkeistä! Kyllä aina kannattaa kysyä suomi24:sta, aina löytyy apua! Soitellaan varmaan tuonne Kiiravaan nyt aluksi.

      • voihanneppari

        Kiirava on isännöintitoimisto. Puuttuuko teiltä siis isännöitsijä? Ei Kiirava ole urakoitsija!

        Isännöitsijä ei vedä linjasaneerauksia vaan sen tekee asiaan pätevöitynyt ja asiansa osaava projektijohtaja.

        Tähän löytyy kyllä konsulttifirmoja, kunhan hallitus keskittyy etsimiseen ja kilpailutuksen jälkeen sellaisen löytää. Muistakaa tehdä valitsemillenne projektijohtajille sellaiset tarjouspyynnöt, että tarjoukset ovat vertailukelpoisia.

        Kuten jo aiemmin mainittiin, välissä on monta vaihetta alkaen ylipäätään yhtiökokouksesta, joka hyväksyy hankkeen aloituksen. Ilman tätä valtuutusta ei kannata alkaa räpeltämään.

        Pieleen menee, jos ette toimi alusta lähtien oikein.


    • putkiremontti_hups

      Oliko tarkoitus edestä perinteisellä tyylillä, eli palkkaatte urakoitsijan "laittamaan putket" ... siis töihin vaan, vailla mitään suunnitelmia?

      Vai onko teillä alkup. piirustukset tallessa ... eli tavoitteena on palauttaa talo alkuperäiseen 50/60-luvun kuntoon? Sehän varmaan on hyvä myyntivaltti myös 2030 luvulla? Eikä varmaan ole mitään ikäviä yllätyksiä tiedossa liittyen muuttuneisiin sähköturvallisuusmääräyksiin yms.? Eikä talossa seuraavien 10 vuoden aikana tiedossa mitään muutakaan remontti/parannustarvetta = ei kannata tehdä mitään muita korjauksia samaan aikaan...?

      Oletteko ajatelleet yhtään mitään? Muuta kuin että nopeasti ja halvalla pitää suoriutua, muusta viis...

    • Onnettomatharrastelijat

      Suositteluja en voi antaa, mutta vinkiksi voisin kertoa ettei ainakaan kannata ottaa aloittelevaa alle 20 vuotta alalla ollutta yrittäjää pääurakointiin ja valvojan kanssa samoin. Meille kävi huonosti kun kummatkin olivat täysin "amatöörejä". Kaikki meni pieleen, niin putkiremppa kuin valvontakin. Tulivat hallituksen puheenjohtajan yrityksestä huoneistoremonttien harjoittelun jälkeen tekemään vuosisadan vaihteen taloon "putkiremonttiharjoitustyötä" ja pilasivat koko talon ja vielä purkivat yhteissaunankin, kivijalkakaupan, kaksi vuokra-asuntoa Tosin syytä oli myös rakennusvalvontaviraston valvonta-insinöörissäkin. Ottakaa tunnettu vanha yritys ja kyselkää naapuritaloista joissa on onnistuneita putkiremontteja, näin voi olla mahdollisuuksia onnistuneeseen putkiremonttiin tai -saneeraukseen ja myös hyvät suunnittelutoimistot ja mahdolliset tunnetut arkkitehdit. Säästätte loppupeleissä.. Onnea toivotellen.

      • jensen

        Taloyhtiön hallitukselle tärkein kokous on se, jossa valitaan rakennuttajakonsultti. Hinnan pitäisi tässä valinnassa olla yksi viimeisistä merkitsevistä tekijöistä. Referenssit kärkeen. Ihan sama maksaako se remontti kokonaisuutena miljoonan vai miljoona ja kymmenen tuhatta euroa.


      • Päästään

        Riippuu hankintamuodosta, KVR-hankkeessa konsultti voi olla tyhjänpanttina. Referenssejä kysytään rakennustarkastuksessakin ja sellaisia voi urakoitsija kirjoittaa sivukaupalla ihan omasta päästään.


    • Eläkeläinen45

      Hyvää ei ole ehdottaa, mutta varoituksena, että ORA-yhtiöitä ei kannata käyttää. Putkiremonttimme oli painajainen ja yhtiön työn laatu todella huonoa. Remontti venyi pienessä yhtiössä yli 2 kuukautta, joka todella paljon. Esimerkkeinä virheistä, kylpyhuoneeseen oli unohdettu asentaa pesukoneliitäntä, valujen jälkeen ei emme enää saaneet suunnitelman mukaista. Pyydettyjä yksittäisiä asuntoja koskevia urkakkatarjouksia ei tehty jatkuvista muistutuksista huolimatta tehty. Nyt jälkeen päin hyvä, sillä työn laatu oli todella huonoa. Remontin valmistuttua jouduimme tekemään omalla kustannuksella laajahkon pintaremontin eikä yhtiö korjannut omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja (ei kiistänyt tehneessä vahingot). Urakan aikana tietoa ei annettu eikä yhteyshenkilö vastannut viesteihin - jatkuvista yrityksistä huolimatta. Juristin mukaan asia olisi pitänyt viedä oikeuteen, mutta eläkeläisinä meillä ole varaa ja uskallusta. Sen voimme sanoa, että hyvän putkifirman etsimiseen kannattaa todella käyttää aikaa.

    • timpuriTimonen
    • fdhgjhfk

      Kun köyhempi kansa etsii asuntoa ostettavaksi, he haluavat edullisen asunnon, ei vanhaa asuntoa, jonka hinta on kaksinkertaistettu turhalla putkiremontilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe