Ystävä lähettää rukoukset minulle

ViimeinenVillahousu

Minua ihmetyttää ja häiritsee erään ystäväni käyttäytyminen. Hänelle tuntuu olevan tärkeää, että minä ajattelen hänen olevan uskossa. Hän esim. lähettelee minulle tekstiviesteinä / sähköposteina rukouksiaan, joita rukoilee Jumalalta. Hän käyttää alkoholia ja useimmiten tätä tapahtuu humalassa / krapulassa.

Hän on mm. kerran lähettänyt minulle rukouksensa, jossa pyytää Jumalalta, että minä pääsisin synneistäni! Hän päättää viestinsä sanaan "Amen" eikä kirjoita minulle mitään. Pelkkä rukous. Minulle tuli tästä olo, että hän yrittää syyttää minua epäsuorasti synneistä, joita olen menneisyydessäni tehnyt. Miksi?

Minua häiritsee tämä enkä enää haluaisi tälläisiä viestejä häneltä. Jeesus kehotti menemään yksinäisyyteen rukoillessa, jolloin taivaallinen Isä kuulee rukouksen eivätkä muut ihmiset. Voinko tällä perusteella suoraan kieltää ystävääni lähettämään rukouksia minulle? En halua niitä enää!

20

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YstäVäköEi

      Ystäväsi käyttäytyminen ei ole tervettä. Se on jopa ilkeää kiusaamista.
      Sinun tulee lopettaa yhteydenpito hänen kanssaan. Ei hän ole ystäväsi.
      Ystävä ei kiusaa eikä syyttele toista hengellisyyden nimissä, eikä varsinkaan hengellisyyden nimissä niin kuin ystäväsi tekee. Siksi ota etäisyyttä.

    • eiköhänselviä

      Vaikea on antaa neuvoja kun ei tunne teitä ja ystävyyttänne. Tietenkin te päätätte ja niin kuin meistä jokainen päättää ystävyyssuhteistaan. Sinun kannattaa olla rehellinen ja ilmaista harmisi suoraan hänelle. Anna ymmärtää, ettet pidä hänen tavastaan viestitellä.

    • ntdnnty

      entäpäs minkälainen ihminen lähettää tekstareina omia rukouspyyntöjä maallisista asioista, tai jostain flunssasta, kun sillä toisella on omainen kuolemaisillaan syöpään? Eikö mitän häpyä ole? Aivan kuin jonain tahallisena ivauksena??

      • helluntailainen

        Usein minua ärsyttää nämä flunssojen, polvikipujen, ym. arkivaivojen rukousvastaukset. Niitä hehkutetaan ja intoillaan joskus samoja jopa moneen kertaan. Flunssa oli tulossa, mutta en ottanut sitä vastaan,..., polvi aristi, mutta kun rukoiltiin niin toisena päivänä se oli terve, Oli kuume kolme päivää, mutta nyt se on poissa kun rukoiltiin. Kun sanoin tälle sisarelle, että jos kuume kestää varsinkin ikäihmisessä yli kolme päivää, iin on aika menne lääkäriin. Hän suuttui, huitoi nyrkillä, että "älä nyt sotke, kun annan Jumalalle kunniaa". Kyllä Jumala kunniastaan huolen pitää. Olen siitä aivan varma.
        Penkissä istuu sitten todella kroonisesti sairaita: kivut, kolotukset ja rajoitukset ovat arkipäivää ja olleet sitä jo vuosia. On rukoiltu, voideltu öljyllä, koeteltu rukoilijan ja sairaan uskoa, mutta tilanne on ja pysyy samana. Tiedän erään joka ei enää käy edes tilaisuuksissa kun on kyllästynyt näihin "parantumisihmeisiin" ja hehkutteluihin että ota vastaan terveys nyt.


    • Jumala.on.Jumala

      Joo. Tuo "ystävä" on henkisesti sairas. Kannattaa ottaa etäisyyttä. Itse olen ottanut etäisyyttä vastaaviin. Eräs lähetti minulle aikoinaan tekstiviestejä, jopa soitteli, vaatien minua rukoilemaan tämän ja tämän asian puolesta.

      Itse en ymmärrä yhtään tuollaista taianomaista Jumalan hyväksikäyttöä, jatkuvaa rukoilua, joka pikemminkin kertoo kyltymättömästä ahneudesta saada elämässä sitä ja tätä, sekä kestämättömyydestä vaikeuksien edessä.

      Tuollainen ihminen ei tyydy elämään sellaisena kuin elämä on. Jos Israelissa pamahti pommi, heti piti itkien rukoilla uhrien puolesta. Miksi? Sota on sotaa. Israelilaiset itse ovat tottuneet siihen. Ei joka vastoinkäymistä tarvitse ryhtyä pelkäämään ja huutaa Jumalaa pelastamaan niistä, vaan ottaa vastoinkäymisetkin elämään kuuluvina.

      Jumalaa tulee kunnioittaa, eikä pitää Häntä orjanaan. Tuollainen ihminen pitää Jumalaa palkkarengin asemassa, jonka on tuotava herralle / rouvalle kaikki eteen ja voi itku, jos ei kaikki toiveet täyty!

      Ihmettelen, onko tuollainen todellisessa "uskossa" ollenkaan. Mitään hän ei usko, ei luota Jumalaan. Mielestäni Jumalalle tulee esittää Isä Meidän-rukous, sekä ehkä omat asialliset pyynnöt, "tapahtukoon kuitenkin Sinun tahtosi mukaan" eikä aloittaa parku kun Jumala tekee niin, ei teekkään "minun tahtoni" mukaan!

      Samaan lajiin kuuluvat karismaattisissa tilaisuuksissa, taikureiden edessä juoksijat ja kaatuilijat. Menisivät ennemmin sirkukseen, tulisi jopa halvemmaksi. Karismaattisuus pilkkaa Jumalaa.

    • onhäätmirj

      Minulle helluntaiuskovan veljeni helluntailainen vaimo lähettää omalkustanteisia nuottikirjojaan, omia muistelmiaan, sekä itse sepustamiensa hengellisten laulujen sanoja.
      Ompa joskus tullut cd-levykin jolla hän laulaa omia sepustuksiaan. Koen tälläiset hyvin ahdistavina, ja sen että olen joutunut hänen maalitaulukseen. En haluaisi noita mielestäni lapsellisia sepustuksia vastaanottaa. Heitän ne roskiin, ja on tehnyt mieli palauttaakiin niitä. Muuta yhtetyttä hän ei pidä
      Mielestäni hän ei noilla korota Jumalaa vaan itseään.

      • selvät.sävelet

        Tuolla ei taas ole aloituksen kanssa mitään tekemistä. Kyllähän lahjoja saa antaa, musiikkia yms. Jos et halua niitä, sano vain ystävällisesti, ettet halua enempää lahjoja.

        Kyllä lahjoja saa antaa.

        Rukoukset suunnataan Jumalalle.

        Tässä ei ole mitään epäselvää.


      • sekoiraälähtää

        Lahjoja voi antaa, mutta tuollainen ei ole kovin fiksua, laittaa omia äänitteitään ym tuotoksiaan. (maalikkotuotteitaan, toki kirjat ym. olisi joku kustantamo ottanut painaakseen, jos niisä jotain olisi, mutta kun ovat täyttä huuhaata, niin itse ne joutuu kustantamaan.)

        Olisi hyvä kysyä halutaanko näitä itseään mainostavia "lahjoja" vastaan ottaa.'

        Mikäpä sinä olet määrittämään, aloituksen kanssa on juurikin paljon tekemistä, samanlaista uskonnon pakkosyöttöä .

        Harrastaako "selvät sävelet" kenties samaa, kuin ko. henkilö_::::))) Tuppaa mukamas "lahjoina" omakustanteitaan, joista vastaanottaja pelkästään kiusaantuu ja ahdistuu??


      • hengellistäväkivaltaa

        Hengellisestä väkivallasta tuossakin on kyse. On myös kova halu olla kirjailija, säveltäjä, sanoittaja jopa runoilijakin.Ja teokset kansiin omalla kustanuksella, maksoi mitä vaan.


      • selvät.sävelet
        sekoiraälähtää kirjoitti:

        Lahjoja voi antaa, mutta tuollainen ei ole kovin fiksua, laittaa omia äänitteitään ym tuotoksiaan. (maalikkotuotteitaan, toki kirjat ym. olisi joku kustantamo ottanut painaakseen, jos niisä jotain olisi, mutta kun ovat täyttä huuhaata, niin itse ne joutuu kustantamaan.)

        Olisi hyvä kysyä halutaanko näitä itseään mainostavia "lahjoja" vastaan ottaa.'

        Mikäpä sinä olet määrittämään, aloituksen kanssa on juurikin paljon tekemistä, samanlaista uskonnon pakkosyöttöä .

        Harrastaako "selvät sävelet" kenties samaa, kuin ko. henkilö_::::))) Tuppaa mukamas "lahjoina" omakustanteitaan, joista vastaanottaja pelkästään kiusaantuu ja ahdistuu??

        Jos joku pyynnöistä huolimatta antelee lahjoja, niin toki se voi olla pahantahtoista. En tunne tapausta, joten en tiedä kuinka vakavasta asiasta on kyse. Toivon sinulle rauhaa.

        Tilanne on silti erilainen kuin aloittajan. Voithan tehdä omista vaikeuksistasi oman aloituksen, vaikka aiheesta uskon pakkosyöttö lahjoin tms.?

        Aloittaja on viestistään päätellen uskossa itse, hänen ystävänsä ei ilmeisesti ole (?). Joten siinäkin suhteessa tilanne on täysin erilainen sinun ongelmaasi verrattuna.

        Ja myös siinä suhteessa, että rukouksen kohde on Jumala, ei uskovainen lähimmäinen. Aloituksessa viitattiin Matteuksen evankeliumin kohtaan, jossa Jeesus kehottaa rukoilemaan siten, etteivät muut ihmiset kuule rukousta, vaan rukouksen kuulee Isä, joka on taivaisssa.


    • KalleKukkonen

      Voit kertoa tälle "ystävälle" että et halua ottaa vastaan näitä viestejä.
      Sano aivan selvästi ettet halua.

      • estolistalle

        Sähköpostissa voi laittaa estolistalle.Eipä tule viestejä.


      • kokemansavoikertoa

        Äläpä saivartele. Aloittaja on kokenut selvää kiusantekoa hengellisyyteen naamioituna ystävänsä taholta kuin minä veljeni vaimon taholta.Yritä ymmärtää asioita hieman laajemmasta näkökulmasta, jos mahdollista!!

        En kysynyt neuvoa mitä sanoa tai tehdä. Kerroin vain kokemukseni hengellisestä väkivallasta, narsismiin sairastuneen helluntailaisen naisen taholta.
        Muusta hengellisestä väkivallasta, sekä aivan tahallisesta kiusaamisesta, mitä hän on vuosien varralla harrastanut mm. minua kohtaan, en näe tarpeelliseksi kertoa näillä palstoilla.


    • selvätkölienee

      Ja ylläoleva kommenti selville sävelille....

    • ddddddddddff

      tällaisia rukouspyyntöjä sain usein tältä uskovalta:
      -että olisi hyvä sää kun he menevät leirille.
      -mies saisi töitä
      -asuntonsa saisi myytyä ja kaupat tehtyä
      -flunssat, ym.
      itellä tosiaan omainen kuolemaisillaan, ja itse olin täysin uupunut tilanteessa, aina kun jaksoin rukoilla, rukoilin vain hänen elämänsä puolesta! Siksi nuo alkoi ärsyttää, hän tiesi tästä asiasta.
      Toinen, kerran joku sanoi kokouksessa. rukoillaan Maatin ja Maijan avioliiton puolesta!??? Samaan aikaan olin naimaton jyksinäinen,etsin elämänkumppania. Tuo tuntui ivalliselta.

      • hullujaovat

        Tuollaiselle "ystävälle" ei auta muu kuin alkaa luetella omia vastaavanlaisia rukousaiheita. Potut pottuina, keljuilla hellarit kyllä osaa uskonsa varjolla. Tottakai se riepoo, kun omasta uskostaan saavat kuulla pilkkaa, niin sitä tavallaan sitten kostetaan "heikommille" ts. sellaisille henkilöille joille uskaltavat kenkkuilla.

        Minulla kanssa on helluntailainen "ystävä" joka jatkuvasti vähätteli mielipiteitäni.Joka ainoalla lenkkeily kerralla olen saanut kuulla saarnaa homouden haitoista ym. Itse olen hetero, mutta tuota kummaa vääntöä on jatkunut kauan, monista muistakin asioista.
        Hän jopa puuttuu matkoihini. Israel on hänen mukaansa paikka, jossa jokaisen uskovan kuuluu edes kerran elämässään käydä, ja hän on katkera kun matkailen etelän lomakohteissa, mutta en Israelissa ole käynyt.
        äänekkäästi hän sopivissa tilaisuuksissa neuvoi minua lasten kasvatuksessa , rahan käytössä yms. asioissa , aina kun joku hellari oli sopivasti kuulolla. Olin yh, lapseni kyllä olen kasvattanut,ovat akateemisissa viroissa, ja itse olen koko ajan ollut vakityössä.Jostain syystä tämä "erinomainen" helluntaiuskova rouva joutuu itse kulkemaan pätkätöissä vielä lähes eläkeikäisenä muilla paikkakunnilla...::)

        Vuosi sitten kyllästyin , ja sanoin mielipiteeni siitä että hän vähättelee, manipuloi, määräilee ja mitätöi uskonsa varjolla minua. En ole enää halunnut olla häneen missään yhteydessä.Pitköön erinomaisen uskonsa omanaan.


    • vdfvdfvdf

      ei hän ollut helluntailainen, vaan luterilainen kylläkin....

    • armostaanteeksi

      Jeesuksen raamatussa käsketään; rukoilkaa toistenne puolesta että itse parantuisitte . Nyt rukoillaan että nämä parantuisivat amen. Raamatussa käsketään puhumaan hyvää toisista. Siunatkaa älkää kirotko. Armahtakaa. Kärsikää toinen toistanne. Antakaa anteeksi jos jollakin on jotakin toista vastaan. Anna meille anteeksi meidän syntimme NIINKUIN MEKIN ANNAMME niille jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Kristuksen ruumiissa on erilaisia jäseniä kaikkia tarvitaan. Yksi hairahtuu yhdessä toinen toisessa. Pysykää keskinäisessä yhteydessä leivän murtamisessa . Joku voi saada rukousta hengessä jonkun puolesta joku rukoilee järjellisesti . Tässä on varmaan sydämen jakamisesta jollekin kyse. Taakat jaetaan . Tunnustakaa syntinne toisillenne . Elämme armosta. Kantakaa toistenne taakkoja näin te täytätte kristuksen lain. Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Onko lähimmäistä autettu hädässä vai tuomittu. Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi. Hengelliset pitää erottaa maallisista. Sielunhätä tulee huomioida julistaa anteeksiantoa. Syntinen nainen jota oltiin kivittämässä Jeesus sanoo heitä kivi jos olet synnitön. Me teemme elämämme aikana näitä ihan samoja syntejä itsekin . Älkää langetko pois armosta siinä pidetään muutkin.

    • EiSinunVelvollisuuttasi

      Aloittajan ystävässä on henkivalta, hän ei ole sairas, vaan hänessä on demoni, jonka tarkoitus on ainoastaan kiusata ja härnätä sinua.

      Aloittaja ei voi tehdä asialle mitään, on parempi, kun et vain vastaa hänelle mitään, suljet hänet elämäsi ulkopuolelle. Hän on tehnyt valintansa.

      Tee sinäkin. Et saa antaa pyhää koirille. "Saastaiseen älkää koskeko." Unohda hänet.

    • luetaankosanaa2

      Voi voi, kun taas ollaan taittamassa jo särkynyttä ruokoa ja suitsevaista kynttilänsydäntä !

      Matt. 12:20 Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon.

      Jos joku rukoilee tuollaisia sielullisia rukouksia, niin sellaiselle uskovalle pitää opettaa oikea tapa rukoilla !

      Eli lähtökohta kaikelle rukoilulle on se, että rukoilemme Totuudessa:

      Joh. 4:23 Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo.

      Toinen asia on se, että rukoilemme Jumalan tahdossa ja Hänen tahtonsa mukaan, ja vain silloin tiedämme saavamme sen, mitä anomme !

      Matt. 6:10 tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;

      Sitten pitää anoa uskossa:

      5 Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.
      6 Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee.
      7 Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa,
      8 kaksimielinen mies, epävakainen kaikilla teillään.

      Siis Jumala vain voi synnyttää sen uskon, että se saadaan, mitä anotaan, joten taas kerran tulee anoa Jumalan tahdon mukaan !

      Sitten tärkeä asia, eli anomisemme tulee alistaa Jumalan tahdon alle selvästi, ihan kuten Herramme sen tässä teki:

      Matt. 26:39 Ja hän meni vähän edemmäksi, lankesi kasvoilleen ja rukoili sanoen: "Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja; ei kuitenkaan niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin sinä".

      Luuk. 22:42 sanoen: "Isä, jos sinä tahdot, niin ota pois minulta tämä malja; älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan sinun".

      Eli vaikka haluamme jotakin, niin se halummekin tulee alistaa Jumalan tahdon alle, eli tulee ymmärtää ja hyväksyä se, että lastaan Rakastava Isä tietää yksin sen, mikä on parhaaksemme ja sen myös mikä meille ei olisi hyväksi !

      Tälläistä Sanaa tulisi jakaa sille, jolla rukoilu ei vielä ole hallussa, eikä vain rakkaudettomuudessa hyljeksiä, yhä jostain syystä ymmärtämätöntä, Jumalan lasta !

      Siis ei sammuteta sitä suitsevaa kynttilän sydäntä, eli uskovaa joka "nokeaa", ja jonka lamppu ei pala kunnolla !

      Eli tulee ennemmin auttaa sitä uskovaa saamaan sen lampun taas palamaan kunnolla, sammuttamisen sijaan !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe