Miksi takuupalkallinen puhelinmyynti ei kiinnosta?

Kalervo_

Mol.fi-palvelusta löytyy satoja (ellei tuhansia) avoimia puhelinmyyjän paikkoja. Kilpailu alalla on kovaa ja osa firmoista tarjoaa jopa takuupalkkaa provision tueksi.

Miksi nämä paikat eivät kelpaa työttömille? Luulisi, että kevyt toimistotyö olisi lottovoitto monelle kotonansa sohvakangasta kuluttavalle vyöttömälle.

15

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exankkakauppias

      Koska päivässä ei voi myydä korkeintaan yhden Aku ankka tilauksen, jos edes sitäkään. Palkaksi siis jäisi vain muutama satanen.

    • sdasadsdsads

      Onhan se erikoista, että 600-800 euron takuupalkka työsuhde-etuineen ei riitä. Myymällä pari kolme tilausta päivässä pääsee jo 1200-1500 euron ansioihin. Riippuu toki firmasta, mutta niissä, jotka eivät ole ihan huijareita, tuo on täysin mahdollinen ansio kenelle tahansa.

      • hehehehehe

        Olet näemmä suuri humoristi!!


    • eettinen_dilemma

      Myymään vanhoille mummoille ja papoille juttuja, joita he eivät ollenkaan tarvitse.
      Tilaavat kun kerran kivat nuoret myyjät heille auliisti suosittelevat. Tarjous josta ei voi kieltäytyä. Sellaista on telemarkkinointi !

    • Herttareeti

      Minä palkkaan kaikki varakkaat pokeria osaavat pelaamaan omilla rahoillaan minun puolesta.

    • p34oirjtfp3w4ijfp3

      Parahin nimim. "Kalervo_"!

      1) Missä puhelinmyyntiyrityksessä sinä itse työskentelet?
      2) Kuinka suuri takuupalkka sinulla on?
      3) Entä paljonko provisiot kasvattavat sinun ansioitasi? Kerro vaikka kuukausiansiosi keskimääräisenä kuukautena?
      4) Onko sittenkin mahdollista, että sinä et itse työskentelekään puhelinmyyjänä?

    • sainfudut

      Olen ollut 90-luvulla takuupalkallinen puhelinmyyjä. Takuupalkka tarkoittaa sitä käytännössä, että täytyy myydä tuotetta tietty määrä per päivä ja saat sen lisäksi tuon takuupalkan. Jos et yllä tähän niin takuupalkkaakaan ei tule ja saat fudut. Tottakai tuotteen laatu suhteessa hintaan oli myös aivan älytön.

    • Maaretta

      Työpaikkailmoituksissa mainitaan usein takuupalkka. Todellisuudessa takuupalkka otetaan pois muutaman viikon jälkeen ja silloin ollaan pelkällä provisiolla. Ilmoituksissa luvataan paljon jopa valehdellaan. Jos palkka jää alle 1000 euroa, ei oo järkevää tehdä tällaista työtä., koska työssäoloehto ei kerry. Varsinkin jos ansiosidonnainen on paljon suurempi.

    • zjdt

      Olen hakenut töitä ! en ole päässyt ? ehkä sulla on tarjota töitä ? voin aloittaa heti !

    • KuupaanOttaa

      Paikallisen työkkärin kanta puhelinmyyjän työpaikkohin on se että tiedot vapaista puhelinmyyjän paikoista laitetaan esille ilmoitustaululle, mutta työttömille niitä ei milloinkaan tyrkytetä.

      Miksi? Koska yhä uudestaan toistuu sama kuvio että puhelinmyyntiyritys aikansa toimittuaan katoaa jättäen palkat maksamatta.

      Joka taas merkitsee että Palkkaturvaksi kutsuttu yhteiskunnan ylläpitämä taho sitten joutuu maksamaan niitä saamatta jäämeitä palkkoja puhelinmyyntifirmaa pyörittäneiden hämäräheikkien sijasta.

      https://www.ely-keskus.fi/web/ely/palkkaturva#.VllOpTJsiew

      Lisäksi puhelinmyyntifirmoihin "työllistyneet" jopa niissäkin tapauksissa että palkkoja on jopa maksettu joutuvat usein turvautumaan sosiaalitoimiston antamaan toimeentulotukeen.

      http://www.tampere.fi/ekstrat/sote/toimeentulotuki/

      Edelleen varsinkin jokainen jolla on dementoituvia omaisia joilla on puhelin tietää sen riesan mikä seuraa siitä että joutuu jatkuvasti noiden omaisten puolesta palauttelemaan milloin mitäkin tavaraa jota näille dementikoille on puhelimitse myyty.

      Nykyaikana ei tarvita yhtään mihinkään puhelinmyyntiä. Kaiken mailman tavaran saa halvemmalla netitse jos ei itsellä ole mahdollisuutta kaupoissa pyöriä.

      Tulee kalliiksi niin puhelinmyyjälle kuin uhreilleen/asiakkailleen kuin yhteiskunnallekkin tämä täysin tarpeeton elinkeinohaara nimeltä puhelinmyynti. Ei palkkaturva eikä sossu eikä asiaasivuten myöskään voudinvirastot tai raastuvan oikeudet ilmaiseksi pyöri.

      Puhelinmyyntifirmat tulisi lisätä terroristijärjestöjen listalle.
      Ja niitä firmoja omistelevat roistot tulisi lähettää Guantanamo Bayhin.

    • asko9999

      Olen ollut puhelinmyyjänä. Se on henkisesti rankkaa touhua. Työ ei sovellu kaikille. Itse ajattelen niin että ala on eräänlainen kutsumusammatti, sitä voi kokeilla jos kantti kestää. Alalla ei ole yleensä TES:iä ja alaa ei valvota mitenkään ja siksi siellä on paljon puuhapete firmoja joissa a) kusetetaan asiakasta b) kusetetaan työntekijöitä (epämääräisiä palkkausehto, palkkoja jää maksamatta jne.). Tälläisiä töitä ei pidä ainakaan työtarjouksina laittaa esimerkiksi siksi että ketään voida pakottaa huijaamaan toisia ihmisiä jne. Toisaalta työn ottaessa vastaan helposti joutuu taloudellisiin ongelmiin jos palkkaus hämärän rajamailla.

      Näitä työpaikkailmoituksia on mol sivu täynnä. Se johtuu siitä että ovet käy firmoissa tiuhaan kun myyntiä ei tule. Jos joku firma joka viikko laittaa työpaikkailmoitusta kehiin niin kierrän sen paikan helevetin kaukaa. Hyvässä firmassa vaihtuvuus on pienempää.

      Mol.fi työpaikkailmoitukset on usein harhaanjohtavia. Voidaan lämäistä esim. 1800e/kk palkka vaikka todellisuus on sitten toinen. Myytävää tuotettakaan ei kehdata kertoa, se selviää työpaikkahaastattelussa, ehkä. Kävin aikoinaan eräässä firmassa haastattelussa ja meininki oli sellainen että ensin allekirjoitetaan työsopimus ja sitten aletaan katsomaan mille aletaan. Ei näin. Kävelin haastattelusta pois ovet paukkuen..

    • gtdryrye

      Puhelinmyynti pitäisi ehdottomasti kieltää lailla. Ihmisen pitää saada olla rauhassa edes omassa kodissaan Muita kriminalisoitavia 'firmoja' ovat perintäpuljut ja korkeakorkoiset pikavippihait.

    • dfggdfgdfdgf

      Hyvin on taas aloittajalla termit sekaisin. Takuupalkka = harvoin kannattaa. Ensiksi joudut myymään x-määrän lehtiä ennen kuin takuu täytyy, jonka jälkeen alkaa vasta bonukset juosta. Eli keskinkertainen myyjä saa aina vain tuon takuupalkan.

      Pohjapalkka on sitten jo eriasia. Se tarkoittaa, että kaikki myynnit saat siihen päälle.

    • näennäispalkka

      Kuuleman mukaan moni firma potkii takuupalkalta äkkiä pois, jos tulosta ei ala tulla. Syyksi laitetaan, että ei päässy tavoitteisiin. Voi olla toisenkinlaisia, mutta ei ne kauan kattele.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe