Pieksämäelle tarvitaan moskeija

rfgeeswlcme

Islaminuskoisten lukumäärä Pieksämäellä ylittää jo reilusti ortodoksien lukumäärän. Ortodokseilla on oma kirkko Pieksämäellä, mutta muslimeilla ei ole minkäänlaista uskonnonharjoittamispaikkaa.

Olisi syytä selvittää onko jokin kaupungin tiloista muunnettavissa muslimien käyttöön, esimerkiksi Veturitalleille vanhaan vesitorniin rakennettu kappeli tai esimerkiksi Latomon ylimmän kerroksen entinen kappeli. Sopisiko esim. tyhjillään oleva kaupungintalo tähän käyttöön. Siitä voisi tehdä jopa ekumeenisen monikulttuuritalon.

Oma paikka uskonnon harjoittamiseen edesauttaisi kotoutumista Pieksämäelle ja saisi kasvavam muslimiväestön tuntemaan olonsa turvallisemmaksi. Moskeijat on todettu muualla Euroopassa hyväksi keinoksi saada muslimit osaksi yhteiskuntaa ja radikalisoitumisen riski pieneksi. Olisi oman etumme mukaista ratkaista tämä epäkohta mahdollisimman pikaisesti.

17

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimoskeijaa

      Ja hitot niille mitään moskeijaa rakenneta, ei tänne Pieksämäelle eikä muuallekkaan Suomeen. Ei niiden mutiaisten tartte tuntee oloonsa kotoisaksi, eiköhän niiden ole lähdettävä täältä pois. Et kai halua että ne jää tänne pysyvästi, hitto soikoon!

    • rollimikärolli

      Taas tuo matu trolli aloittajana. Lopettais jo typerät kirjoittelunsa. Kukaan ei halua moska moskeijoita eikä matuja, näin se on.

    • rfgeeswlcme

      Koska muslimit ovat tulleet Suomeen ja Pieksämäelle jäädäkseen, on meidän kaikkien yhteisen edun mukaista, että he integroituvat yhteiskuntaan ja siinä on suureksi avuksi se, että voivat harjoittaa uskontoaan kunnollisissa puitteissa. Tämä ei ole vain Pieksämäen muslimiväestöä vaan koko kaupunkia hyödyttävä asia.

    • Lärvit

      Joo.Rakennetaan joka kaupungin osaan 1500 henkeä vetävät moskeijat.Kultaisineen kupoleineen - Saataisiin valoa tähän kaupungin pimeyteen..

      • ilmanmitään

        Joo hyvä idea, kaupungin viherpiipertäjät voisivat auttaa kaavoitus ja muissa asioissa , pikku moskeijan voisi sijoittaa kaupungin vaikutusvaltaisimman piipertäjän naapuriin niin asiat sujuisivat asiahengessä lähetysten.


    • rfgeeswlcme

      Ottakaa nyt ehdotus vakavasti. Ei tänne mitään kultakupolisia rakennuksia tarvita, vaan moskeija voisi sijoittua olemassa oleviin tiloihin. Maahanmuuttajien kotouttaminen on meidän kaikkien etu!

      • vanhuksetko

        Kuka on maksumies?


      • tietystimummot

        joutaa maksamaan moskeijan, niillä on rahaa ja ne ei kuitenkaan osaa käyttää sitä.


      • Annetaankaikkemme
        vanhuksetko kirjoitti:

        Kuka on maksumies?

        Kotomaan heikompi aines kuolee alkoholiin, fidudukseen, nälkään ja sairaanhoidon puutteeseen niin siitä saadaan kivasti rahaa uusien tulokkaiden elätykseen sekä viihdytykseen.

        Ainahan me kumminkin otetaan lisää velkaa niin ei kai se nyt olo mikään ongelma maksattaa jälkipolvilla hieman enempääkin.


      • moskeijavittuun

        Perseestä oot! Ota itelles asumaan ja maksa ite niiden ylläpito ja tee pihalles moskeija, jos mieli tekee. Mutta älä harkitsekkaan että moskeija tulis tänne p-mäelle jonnekkin olemassa oleviin tiloihin. Ei muuten onnistu, vastustusta tulee niin että hanke varmaan kaatuu, se on vissi!


      • huntsapontsa

        Sarkastinen huumorinlaatu lienee tuntematon käsite Pieksämäellä...joskus asiat etenee huumorin keinoin , lisää tämmöistä ja mielikuvitusta peliin.


    • Allahdin

      Veturitallit on sopiva paikka moskeijaksi.

    • patrik49

      Samaa mieltä moskeijaa pitää alkaa suunnitella mahdollisimman pian. Valmiita tyhjiä tiloja varmasti löytyy, tai sitten valtiolta lisärahoitusta rakentamiseen. Pieksämäellä on aika laittaa asiat kuntoon ulkopuolisin voimin koska itse eivät siihen kykene. Kaupunki tarvitsee uusia asukkaita jotka valmiita tekemään töitä. Liian suuri edustus alkaa olla työttömillä ja alkoholisoituneille, lisäksi laittomat päihteet näkyy katukuvassa jatkuvasti. En ole maahanmuuttaja vaan kantasuomalainen.

      • Moskeija

        Kontiopuistoon jää juuri sopiva tila kun Paraskunto muuttaa veturitalleille?


    • yläristille

      Voisiko moskeijan sijoittaa Harjun päiväkodilta vapautuviin tiloihin? Olisi lyhyen kävelymatkan päässä niin Soiselän vastaanottokeskuksesta kuin Karjalankadun asumisyksiköistä. Saataisiin vapautuvat tilat hyötykäyttöön.

    • turbaaniurbaani

      Shiioille vaikka veturitalleille ja sunneille Harjun päiväkotiin. Suatana sentään.

      • hilimavinkee

        Kaupunginjohtajan talon tienoolle niin saavat sosiaalista elämää kokeilla , iso pallokupoli loistamaan ikään kuin älykkyyden symbolina ja järjen riemuvoittona siitä miten kantasuomalaisia jälleen vietiin kuin litran mittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe