Ette te mitään köyhiä ole

röihin-siitä-nyt

Teillä kaikilla on ruokaa ja asunto jonka sosku maksaa ja sillä pärjää elämässä. Lisää rahaa saatte menemällä töihin. Jouluna syötte hyvin ja menette työkokeiluun heti ensi vuonna.

26

75

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryömi

      sinä pullahdit pahasti keskosena maailmaan ryömi takaisin sinne mistä tulit.
      Kun vihdoin elätä itsesi ota sitten kantaa yhteiskunnan asioihin.

    • Njyguan

      Onko Suomessa oikeasti köyhiä?
      Sellaisia joilla ei oikeasti ole minkäänlaista kattoa päänsä päällä eikä ruokaa jokaiselle päivälle?
      Kun miettii kuinka paljon tavallinen keskiluokka lohkaisee tuloistaan veroihin, niin ihmetellä sopii mihin nuo verovarat menee.
      Nykyään ei kai sitten ainakaan heikoimpien ja apuatarvitsevimpien piikkiin.

      • PorvarinMärkäUni

        Valtio jakaa vuosittain 18 miljardin edestä ns. tukiaisia ja helpotuksia. Sinne ne verot menevät, eli kiertävät saman parjatun apparaatin kautta takaisin keskiluokan taskuihin. Tuo määrä on about saman verran kuin koko koulutus- ja sosiaalialan budjetti, josta pieni murto-osa on asumistukia ja perusturvaa, josta tässäkin nyt mälkätetään.

        Fakta on, että jos valtiolla olisi ollut yhtä pakonomainen asenne asunnottomuuden ja leipäjonojen ratkaisemiseen kuin mitä nyt vastaanottokeskuksiin, niin nuo ongelmat olisi ratkaistua aikoja sitten. Vaan kun ei ole.

        Vastaus on aika simppeli ja se on seuraava; Suomessa palkat ovat laskeneet monilla aloilla ja siihen päälle vielä osa- ja määräaikaisuudet, joten ihan tarpeeseen tuleva sosiaaliturva kilpailee noiden kanssa. Ongelma ei ole sosiaaliturvassa vaan kansan kurjistamisessa. Näin ollen sosiaaliturvasta yritetään nipistellä sen minkä saadaan ja tehdä siitä oikein vaikeasti haettava ja saatava "viimesijainen" etuus, minkä seurauksena köyhältä lähtee jo leipäkin pöydästä. Siis niiltä, jotka sitä oikeasti tarvitsevat.

        Kun sitä rahaa on syytää viimeisten tapahtumien valossa, on lienee helppo päätellä, että koko alimman kansan desiilin kurjuus on puhtaasti poliittisesta pahansuopuudesta tehty päätös. Porvari tietää itsekin, että palkat ovat niin olemattomalla tasolla, että alkaa olla käsillä se tilanne, että osa lyö hanskat tiskiin, koska ilmaiseksi työntekoa ei pidä kenenkään harrastaa. Niinpä tämän yhtälön ylläpitämiseksi aika moni kansan- ja sairaseläkeläinen tulee näkemään puhdasta nälkää.

        Suomessa on muuten yli 10 000 asunnotonta. Leipäjonoissa on viikottain arviolta useita kymmeniä tuhansia suomalaisia. Suomessa perusturvastakin voidaan leikata 20-40%. Arviolta puolet työttömistä on saanut jossain vaiheessa elämäänsä karenssin, jolloin puhutaan n. 250 000 tapauksesta.

        Sosiaaliturva ei myöskään ole saavutettavissa 7 päivässä, vaan sen saaminen voi viedä viikkokausia, jos kuntaa ei kiinnosta palkata etuuskäsittelijöitä. Monet pikavippikierteistä ovat saaneet alkunsa siitä, kun on pitänyt ottaa lainaa ruokaan tai esimerkiksi maksaa sairaalalasku, johon sosiaali ei ole antanut sitoumusta tai korvausta, ainakaan heti, vaan se on vaatinut viikkojen tai kuukausien vänkkäämisen.

        Suomen perusturvaa nostettiin ensimmäisen kerran sitten vuoden 1992 viimeisen hallituksen aikana. Suomessa on siis inflaatio saanut nakertaa 20 vuoden ajan vapaasti perusturvaa, jonka voi sanoa olevan edellisen vuoksi varsin vaatimatonta eurooppalaista tasoa maassa, jossa vuokrat ja ruoan hinta ovat pilvissä.

        Kumma, että tässä maassa on edelleen näitä, jotka kieltävät viimeiseen saakka sen, että mitään vikaa löytyy. Lieneekö juuri sitä joukkoa, jotka hyötyvät tavalla tai toisella siitä, että koko turvaa ei olisi laisinkaan. Ei olisi lakkoja ja olisi työntekijä nöyrää poikaa. Moni keskusta-kokkare varmaan odottaakin tuota aikaa kuin kuuta nousevaa.


    • ovatköyhiä

      Kaikki joita yhteisķunta joutuu elättämään ovat köyhiä p*skakasoja.

    • omaaikaparasaika

      No en kyllä oo samaa mieltä. Me ollaan fiksuja, hullu paljon työtä tekee viisas pääsee vähemmällä.
      Se joka pystyy elämään ilman palkkatuloja, on fiksu. Kokeile onnistutko itse?

      • nauttikaaelämästä

        Tietysti jos sinä pummi tyydyt elämään muutamalla satasella kuussa omassa suunnitelma taloudessasi, niin mikäpä siinä. Kyllä itse käyn paljon mieluummin töissä ja tienaan hyvin. Rahaa tulee paljon, voin tehdä mitä lystyy ja mulla on aivan sama vaikka verorahoillani elät alle köyhyysrajassa.


      • khpta

        Köyhät haisevat pahoilta.


      • Vaneritehtaalle

        Ette te mitään fiksuja ole. Te olette laiskoja


    • köyhäkäupunkilainen

      En ole pikavippejä ottanut ikinä enkä ole leipäjonossa käynyt koskaan. Työttömänä pärjää kyllä jos luopuu monista jutuista kuten harrastukista, sosiaalisesta elämästä ylipäätänsä. En tilaa lehtiä, en syö rafloissa, en ole käynyt elokuvissa, en käy baareissa, en käy jäkis peleissä, puheaikaa olen ostanut 10 eurolla viimeisen 5 kk aikana, kuljen kävellen tai pyörällä. Siksi kai mulla ei olekkaan läheisiä kavereita koska ei kukaan halua henkata köyhän kanssa jolla ei ole rahaa käydä baareissa tai missään.

      • oravapyörässä

        No just ... en oo lehtiä tilannut vuosiin, en käynyt jäkis pelissä koskaan elämässäni, harrastaa en ehdi kun pitää olla aina töissä ja työpäivän jälkeen on niin puhki ettei jaksa kuin kerätä voimia seuraavaa työpäivää varten. Ei oo aikaa eikä jaksamista henkata baareissa tai missään, ainoot kaverit on työkaverit ja sukulaiset.

        Tilillä on sentään rahaa ja puheaikaa ei tarvii ostaa, sillä kun on säännölliset tulot niin ei tarvii maksaa puheluita ennakkoon. Ensi keväänä kun on vuoden palkka säästössä, pyydän vuodeksi vuorotteluvapaata töistä ja lähden maailmalle reissuun. Saa joku työtön sitten vuodeksi astua oravanpyörään minun tilalle.

        Vinkkinä vaan, että ei sun, köyhäkaupunkilainen, ongelmat kyllä sillä ratkee, että menet töihin. Harrasta ja seurustele nyt kun sulla vielä on aikaa ja tarmoa, kun ei työnantaja ime susta kaikkea. On paljon halpoja ja ilmaisiakin harrastuksia, missä voi tavata ihmisiä. Nyt kun sulla on aikaa niin toteuta itseäsi ja ELÄ!


      • häpeäedeselätti

        Elät siis toisten ihmisten tienaamilla rahoilla?
        Kuinka kehtaat sellaisella elämäntavalla rehvastella.
        Olet kuvottava loispummi.


      • ihanaaihanaa

        Ei kukaan mulle rahaa tienaa, kyllä minä nostan tt tutukia ihan itse maksamilla veroilla. Työttömyyskorvauksista maksan 20 % veroa ja se on ihan liikaa. Muttajos haluut tienata mulle lisää niinkuin uhoot, niin mikäs siinä.
        Työttömyys on elämäntaa, kotona on töitä, lapset pitää hoitaa, ym, kyllä se on työtä siinä missä sinäkin aseman vessoja siivoot lähestulkoon ilmaiseksi.
        Me työttömät ollaan vaan osattu luovia niin ettei tehdä ilmaistyötä, arvostamme itseämme. Jos palkkaa maksetaan, kyllä sitä töihin menisi, mutta ei ilmaseksi.
        Ihanaa ihanaa...kyllä minä rehvastelen tuttaville miten ihnaa on olla oman itsensä herra.
        Olet vaan erittäin kade.


      • häpeäedeselätti

        Et sinä hölmö todellakaan maksa mitään veroja.
        Sinun verosi maksavat samat ahkerat ihmiset jotka elättävät sinut ja lapsesi.
        Lapsesi hoitavat exäsi uudet miehet, lähinnä siis mamut.
        Etkä sinä ole oman itsesi herra koska olet riippuvainen työtätekevien elättirahoista.


      • ootkateellinen
        häpeäedeselätti kirjoitti:

        Et sinä hölmö todellakaan maksa mitään veroja.
        Sinun verosi maksavat samat ahkerat ihmiset jotka elättävät sinut ja lapsesi.
        Lapsesi hoitavat exäsi uudet miehet, lähinnä siis mamut.
        Etkä sinä ole oman itsesi herra koska olet riippuvainen työtätekevien elättirahoista.

        Kyllä minä maksan ja enempi kun työlliset. No aivan sama kuka maksaa ei meitä haittaa, pääasia et jostain saadaan rahaa, ilman sitä et sinäkään selviis.
        Vai tykkäätkö pestät niitä aseman vessoja 8 e päiväpalkalla? Mä en alistuisi ainakaan.
        Tt tuki on verotonta ja se onkin hyvä asia, ja asumistuki. Mutta kirppareilta saa aina mukavasti ylimääräistä, kun on kätevä käsistään, voi tehdä kaikennäköistä myytävää. Tai tuunata vanhoja juttuja.
        Olemme erittäin iloisia ja onnellisia ihmisiä, kun ei ilmaistyöt meitä rasita ja voimme keskittyä vain omaan hyvinvointiin.
        Lomalle lähtään tuossa joulun jälkeen muutamaksi päiväksi kylpylään.
        Jos olisin töissä, en jaksaisi kotona enää tehdä mitään ja olisin aina kiree, nyt on ihanaa kun voi olla kotona.


      • tuskinkuitenkaan
        ihanaaihanaa kirjoitti:

        Ei kukaan mulle rahaa tienaa, kyllä minä nostan tt tutukia ihan itse maksamilla veroilla. Työttömyyskorvauksista maksan 20 % veroa ja se on ihan liikaa. Muttajos haluut tienata mulle lisää niinkuin uhoot, niin mikäs siinä.
        Työttömyys on elämäntaa, kotona on töitä, lapset pitää hoitaa, ym, kyllä se on työtä siinä missä sinäkin aseman vessoja siivoot lähestulkoon ilmaiseksi.
        Me työttömät ollaan vaan osattu luovia niin ettei tehdä ilmaistyötä, arvostamme itseämme. Jos palkkaa maksetaan, kyllä sitä töihin menisi, mutta ei ilmaseksi.
        Ihanaa ihanaa...kyllä minä rehvastelen tuttaville miten ihnaa on olla oman itsensä herra.
        Olet vaan erittäin kade.

        Maksat työttömyyskorvauksesta KUNNALLISVEROA, et valtion veroa, jolla työttömyysturvasi kustannetaan. https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Valtion_tuloveroasteikko_2015(35390)
        Toki työtönkin valtion kassaan maksaa veroja mm. arvonlisäveroja ja valmisteveroja, mutta kuten tuossa tuloveroasteikosta voi päätellä alimman valtionverorajan 16500€:sta maksettavalla 8€ verolla ei mahdottomia kustanneta valtiontaloutta.
        Joten aika hyväpalkkaisessa työssä olet aiemmin ollut, jos olet oman työttömyysturvasi maksanut...


      • röihin-siitä-nyt
        oravapyörässä kirjoitti:

        No just ... en oo lehtiä tilannut vuosiin, en käynyt jäkis pelissä koskaan elämässäni, harrastaa en ehdi kun pitää olla aina töissä ja työpäivän jälkeen on niin puhki ettei jaksa kuin kerätä voimia seuraavaa työpäivää varten. Ei oo aikaa eikä jaksamista henkata baareissa tai missään, ainoot kaverit on työkaverit ja sukulaiset.

        Tilillä on sentään rahaa ja puheaikaa ei tarvii ostaa, sillä kun on säännölliset tulot niin ei tarvii maksaa puheluita ennakkoon. Ensi keväänä kun on vuoden palkka säästössä, pyydän vuodeksi vuorotteluvapaata töistä ja lähden maailmalle reissuun. Saa joku työtön sitten vuodeksi astua oravanpyörään minun tilalle.

        Vinkkinä vaan, että ei sun, köyhäkaupunkilainen, ongelmat kyllä sillä ratkee, että menet töihin. Harrasta ja seurustele nyt kun sulla vielä on aikaa ja tarmoa, kun ei työnantaja ime susta kaikkea. On paljon halpoja ja ilmaisiakin harrastuksia, missä voi tavata ihmisiä. Nyt kun sulla on aikaa niin toteuta itseäsi ja ELÄ!

        Töihin ei voi mennä koska töitä ei ole . Tai voi olla helsinkissä. Maksaako sossu työmatkat 250 km hesaan joka päivä.


      • määtykkäänkotona
        tuskinkuitenkaan kirjoitti:

        Maksat työttömyyskorvauksesta KUNNALLISVEROA, et valtion veroa, jolla työttömyysturvasi kustannetaan. https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Valtion_tuloveroasteikko_2015(35390)
        Toki työtönkin valtion kassaan maksaa veroja mm. arvonlisäveroja ja valmisteveroja, mutta kuten tuossa tuloveroasteikosta voi päätellä alimman valtionverorajan 16500€:sta maksettavalla 8€ verolla ei mahdottomia kustanneta valtiontaloutta.
        Joten aika hyväpalkkaisessa työssä olet aiemmin ollut, jos olet oman työttömyysturvasi maksanut...

        Mitä väliimitä veroo, veroa kuitenkin, Ja kyl toi 20 % hirmuvero kattaa kaikki verot tuloista meiltä työttömiltä. Mutta niinhän sitä sanotaan että kun sinä työllinen kannat kortesi kekoon työmmien auttmiseksi, tulee sinulle siitä auttamisesta hyvä mieli. Eikö tulekkin?
        Mä vaan viihdyn kotona, en välitä lähtä joka aamu minnee. Ei se työ ole koko elämä, vaan se oma juttu.
        Relaa sinäkin ja ota iisisti, kun huomaat että otat iisiti, et oo noin kiree.
        Aion olla loppuelämän kotona, en välitä töistä kun eläke alkaa juosta, sitten taas nousee tulot... sitä ootellessa


      • tuskinkuitenkaan
        määtykkäänkotona kirjoitti:

        Mitä väliimitä veroo, veroa kuitenkin, Ja kyl toi 20 % hirmuvero kattaa kaikki verot tuloista meiltä työttömiltä. Mutta niinhän sitä sanotaan että kun sinä työllinen kannat kortesi kekoon työmmien auttmiseksi, tulee sinulle siitä auttamisesta hyvä mieli. Eikö tulekkin?
        Mä vaan viihdyn kotona, en välitä lähtä joka aamu minnee. Ei se työ ole koko elämä, vaan se oma juttu.
        Relaa sinäkin ja ota iisisti, kun huomaat että otat iisiti, et oo noin kiree.
        Aion olla loppuelämän kotona, en välitä töistä kun eläke alkaa juosta, sitten taas nousee tulot... sitä ootellessa

        Kotona saan olla minäkin, rahaa tulee silti, tulee osakkeista, vuokratuloa ym. niistä maksan pääomaveroa. Töitä toki teen ihan sen vuoksi, että on jotain mielekästä tekemistä ja maksan niistä kunnallis- ja valtionveroa. Arvonlisäveroa tilitän lisäksi valtiolle.
        Otan ihan löysästi, en stressaa, mutta miksi vain makaisin kotona, kun voin tehdä jotain hyödyllistä ja mielekästä samalla kertaa, josta todella tykkään.
        Olen nyt 57 vuotias, 28 ikävuoteeni asti olin mukana oravanpyörässä ja totesin silloin, että nyt riittää ja siitä asti olen ottanut rennosti. Olen nauttinut elämästäni, matkustellut aika paljon ja viettänyt aikaa perheeni kanssa, lapsilleni olen voinnut kustantaa opiskelut yksityiskoulussa ja lapset ovat voinneet olla mukana matkoillamme.
        Lapset tosin eivät tiedä, että olemme varakkaita ja että omistamme aika paljon Suomea, heidän pitää oppia tavalliseen elämään ja että työstä tulee raha.


      • Velkarahalla
        ihanaaihanaa kirjoitti:

        Ei kukaan mulle rahaa tienaa, kyllä minä nostan tt tutukia ihan itse maksamilla veroilla. Työttömyyskorvauksista maksan 20 % veroa ja se on ihan liikaa. Muttajos haluut tienata mulle lisää niinkuin uhoot, niin mikäs siinä.
        Työttömyys on elämäntaa, kotona on töitä, lapset pitää hoitaa, ym, kyllä se on työtä siinä missä sinäkin aseman vessoja siivoot lähestulkoon ilmaiseksi.
        Me työttömät ollaan vaan osattu luovia niin ettei tehdä ilmaistyötä, arvostamme itseämme. Jos palkkaa maksetaan, kyllä sitä töihin menisi, mutta ei ilmaseksi.
        Ihanaa ihanaa...kyllä minä rehvastelen tuttaville miten ihnaa on olla oman itsensä herra.
        Olet vaan erittäin kade.

        Joopa joo.. tälläisiä tapauksia Suomessa. Kiitos hyysäysvaltion. Oot hieno esimerkki lapsilles.


    • köyhäakkayh

      Mutta ei oo varaa mennä thaimaaseen muksujenkaa talveks

      • halpaaonmatkustaa

        Ja höpö höpö... Thaimaan ja Aasian matkat on niin halpoja, että ei ole kummoinen juttu sinne matkustaa kakrujen kanssa. Halpislennoilla pääsee niin halvalla, ettei ole mikään kustannus ja eläminen perillä ei maksa juuri mitään. Jo Suomessa asumisesta säästyneellä rahalla asuu ja elää hyvin Aasiassa pidemmänkin aikaa. Monet köyhät tekevät juuri näin, kakrut vaan paikalliseen suomalaisten kouluun tai kotiopetukseen (kuten me on tehty). Köyhällä on vara pitää jopa kotiapulaistakin siellä tekemässä ruokaa ja pesemässä pyykkiä.


    • kaikestamielestä

      Näin pielessä on pelottelu Suomen massiivisesta velasta, ja jos eivät nämä riitä, aina voi keksiä enemmän. Voimme nyt täällä Uutisraportissa todeta, että jopa velkakelloa Finlandia-talolla heristelevä Suomen velkapuheen ylin airut on sitä mieltä, että Suomen velan määrä ei oikeastaan ole ongelma, vaan kasvun puute. Itse asiassa koko velkakello on melko järjetön viritelmä.

    • sanajamerkitys

      Pöytä on puhdas, kun se siivotaan, joten pöytäliina pois. Liika istuminen saattaakin aiheuttaa sellaista.

    • Irtisanottu

      Heitäs tähän niitä työpaikkoja, joihin noin vain pääsee!
      Menisin heti vaikka ruumiita siirtelemään, jos pääsisin.

      Kokeile itse elää niin, että rahat juuri ja juuri riittävät perustarpeisiin ja tule vasta sitten inisemään! Sossusta saan 20 euroa kuukaudessa.

      • tyydyosaasi

        Ei kuule minun tarvitse kokeilla kun en ole itse sössinyt asioitani kuten sinä.


    • Alalla on paljon humpuukkia ja haihattelua, mutta kyllä ihan oikeasti panostamalla joka päivä edes 15min pystyy yli ajan tienaamaan paremmin kuin pelkillä tuilla kts. esim. http://tienaakotona.info

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2432
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      334
      1559
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      86
      978
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe