Oikea ja väärä - Onko Jumala aina oikeassa?

Majin

Oletetaan, että on olemassa Jumala. Oletetaan, että hän on ainoa oikea jumala, eikä häntä vanhempaa tai voimallisempaa asiaa ole olemassakaan. Oletetaan myös, että hän on luonut meidät kaikki.

Jos Jumala kertoo meille, mikä on oikein ja mikä väärin, onko se absoluuttinen totuus? Vaikka Jumala olisi olemassa, olisiko hän automaattisesti tällaisissa asioissa oikeassa? Minun mielestäni ei.

Olen lähtöisin isästäni ja äidistäni. Olen käytännössä heidän luomuksensa. Vaikka kunnioitan heitä, en ole heidän kanssaan kaikesta samaa mieltä. Vaikka olen heidän luomuksensa, he eivät tiedä aina parhaiten, mikä on minulle hyväksi ja mikä ei.

Valtakunnan perustaja ja oikeutettu hallitsija voi päättää maansa lait, mutta se ei tarkoita, etteikö hänen moraalisia ja eettisiä näkökantojaan voisi kyseenalaistaa.

Minkä vuoksi Jumala, luojamme ja hallitsijamme, olisi poikkeus? Mielestäni luodessaan maailman täynnä tuntevia ja itsenäisesti ajattelevia asioita hän kadotti oikeutensa päättää, mikä on oikein ja mikä väärin. Mielestäni kun on olemassa miljoonia ajattelevia olioita, eettisiä faktoja ei voi olla olemassa.
Vaikka selviäisi, että on olemassa Jumala ja hän käskisi minut tekemään jotain, joka on mielestäni eetisesti väärin, ainoa syy, minkä takia saattaisin totella, olisi pelko tottelemattomuudesta seuraavasta rangaistuksesta.

21

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • www.joyofsatan.org

      Jos Jumala olisi vanhin kaikista olemassa olevista niin se olisi itse luonut kaiken jolloin se tietäisi totuuden kaikesta. Käyttämäsi vertaus isästä ja äidistä ei mielestäni sovellu tilanteeseen yhtään, koska isä ja äiti ovat pelkkiä ihmisiä jotka joutuvat tulkitsemaan sinua omien kokemustensa ja tietojensa kautta. Et ole edes "käytännössä heidän luomuksensa", koska sinun "luomisesi" ei ollut tietoista toimintaa vanhempien taholta.

      Jumala taas olisi voimallisin kaikista ja tietäisi kaiken luomuksistaan mukaan lukien ihmisistä. Tässä mielessä Jumalan tiedot ihmisestä olisi täysin eri tasolla kuin muiden ihmisten (isäsi ja äitisi) tiedot, koska ne perustuisivat ensikäden tietoon eivätkä pelkkään psykologiseen tulkintaan.

      Jumala voisi luoda parhaaksi näkemänsä käyttäytymismallin (vastauksena siihen mikä on oikein/väärin) ja ilmoittaa sen ihmisille. Jumalalla olisi tähän paremmat edellytykset kuin ihmisillä, mutta siltikin sen pystyisi kyseenalaistamaan juurikin olemalla itsenäisesti ajatteleva olento.

      En itse usko yhteen "kaikkivaltiaaseen", joka olisi luonut olevaisuuden, mutta vastauksena 'oikean ja väärän' -kysymykseen, uskon Dharmaan. Dharmalla tarkoitan kosmista järjestystä [luonnon ikuista lakia] jossa kaikella on paikkansa ja tehtävänsä. Ihminen, joka ei elä luonnonlain mukaan tulee tuhoutumaan kuten myös yhteiskunta, joka ei pysty ylläpitämään järjestystä.

      Nykyiset valtauskonnot ovat esimerkkejä luonnottomuudesta ("pahasta") kun ne kehottavat jäseniään itsekidutukseen eri tavoin kuten tukahduttamaan seksuaalisuutta selibaatilla, kääntämällä poskea vääryydelle (tämä luo järjestyksen puutteen), vastustamalla eugeniikkaa*, paastoamalla liiaksi (tällä tarkoitan useita viikkoja kestävää itsensä näännyttämistä) ja pyrkimällä tuhoamaan egoa - tässä buddhalaisuus ja hindut ovat erityisesti kunnostautuneet. Ego erottaa sinut omanlaiseksi yksilöksi, joka pitää tietyistä asioista ja ei pidä toisista. Egon aiheuttamien mieltymysten pohjalta luodaan kaikenlainen kulttuuri, taide, runous yms.

      *Eugeniikka on ihmisen tekemää, evoluutiota avustavaa, valintaa joka toisin kuin luonnonvalinta ei perustu sattumaan (eikä epäonneen) vaan ihmisen kykyyn erottaa haitalliset ominaisuudet hyvistä ominaisuuksista. Siinä missä luonnonvalinnan pohja on sattuma, ja karsimismenetelmänä on erilaiset katastrofit... Ihmisen tekemä eugeeninen valinta on armollisempaa, koska siinä ei tarvitse kuolla hitaasti kuten luonnonvalinnassa vaan voidaan käyttää menetelmiä kuten sterilisointia ja selektiivistä aborttia jotta äärimmäisen sairaiden ei tarvitsisi kärsiä ja geenipooli ei heikkenisi juutalaiskristillisen "armollisuuden" takia. Sairaitakaan ei teloitettaisi (paitsi jos se on heidän toiveensa) vaan heidät ainoastaan sterilisoidaan tai vannotettaisiin elämään lapsettomina tai adoptiolasten kanssa.

    • Pulinatpois

      Jos oletetaan että Jumala on sellainen kuin sinä ajattelet
      Olisiko mahdollista ajatella että olet erehtynyt
      Aloita hiukan lähempää opettele tuntemaan itsesi. Kun jokaisella on samat valtuudet ajatella omin päin kuten sinulla, miten voidaan saavuttaa yksimielisyys eli luopua oikein/värin ajatuksesta ja olla yhtä mieltä.
      Älä mene ikuisten oppikirjojen tekstien (kuten Raamattu) taakse piiloon. Kuuntele itseäsi, sinulla on valtakirja itselläsi, eli olet omien ajatustesi herra (Jumala - Luoja) siitä et pääse eroon. Sitä ei voi kukaan ottaa sinulta pois.

      Jos rakastut mielettömästi johonkin henkilöön, lataatko mielesi täyteen vaatimuksia millainen tuon rakkaasi pitää olla jotta rakastaisit häntä. Kuinka kauan tällainen rakkaus kestäisi. Kuinka kauan tuo henkilö pysyisi juuri sellaisena kuin sinä hänet vaatisit pysymään?

      Jos Jumala on hän on ikuinen kaiken kattava Rakkaus ilman vaatimuksia. Jos sinua joku rakastaa se rakkauden pysyvyys toteutuu vain sillä että sinua rakastetaan aina juuri sellaisena kuin olet.
      Opettele lemmikkieläimen kanssa. Kouluta sitä jatkuvasti vain kiittämällä ja palkitsemalla onnistumisista, opit tuntemaan itsesi ja lopulta ikuisen Rakkauden eli Jumalan

      • Kiellät piiloutumasta tekstien taakse, mutta silti pidät itsestäänselvänä 'Jumala on rakkaus'-klisettä. Jos yksi muita korkeampi luojajumala on, voi hän olla yhtä hyvin viha tahi pelko kuin rakkaus, tai vaikka himoita porkkanoita ja käyttää ihmisiä vain niitten kasvattamiseen. Että sinulle universaali rakkaus on ihmeellinen asia, mutta oikeasti se onkin vain kemiallinen illuusio, joka estää sinua tappamasta jotain yksittäistä porkkananviljelijää....


      • Pulinatpois
        jokutyyppi19 kirjoitti:

        Kiellät piiloutumasta tekstien taakse, mutta silti pidät itsestäänselvänä 'Jumala on rakkaus'-klisettä. Jos yksi muita korkeampi luojajumala on, voi hän olla yhtä hyvin viha tahi pelko kuin rakkaus, tai vaikka himoita porkkanoita ja käyttää ihmisiä vain niitten kasvattamiseen. Että sinulle universaali rakkaus on ihmeellinen asia, mutta oikeasti se onkin vain kemiallinen illuusio, joka estää sinua tappamasta jotain yksittäistä porkkananviljelijää....

        Kuten sanoin "jos Jumala on sellainen kuin sinä ajattelet"
        Täydellinen Rakkaus ei ota sinulta pakolla eikä väkivallalla mitään pois, ei myöskään sinun käsitystäsi Rakkaudesta.
        Tämä ei ole piiloutumista tekstien taakse minun mielestäni.


      • Pulinatpois
        jokutyyppi19 kirjoitti:

        Kiellät piiloutumasta tekstien taakse, mutta silti pidät itsestäänselvänä 'Jumala on rakkaus'-klisettä. Jos yksi muita korkeampi luojajumala on, voi hän olla yhtä hyvin viha tahi pelko kuin rakkaus, tai vaikka himoita porkkanoita ja käyttää ihmisiä vain niitten kasvattamiseen. Että sinulle universaali rakkaus on ihmeellinen asia, mutta oikeasti se onkin vain kemiallinen illuusio, joka estää sinua tappamasta jotain yksittäistä porkkananviljelijää....

        Kuten sanoin "jos Jumala on sellainen kuin sinä ajattelet"
        Täydellinen Rakkaus ei ota sinulta pakolla eikä väkivallalla mitään pois, ei myöskään sinun käsitystäsi Rakkaudesta.
        Tämä ei ole piiloutumista tekstien taakse minun mielestäni.


      • Jos jumala on ainoa ja voimallisin, ei se vielä tarkoita, että hän on täydellinen jonkun ihmisen moraalikäsityksen mukaan. Silloin hän ei välttämättä ole rakkaus.


      • Pulinatpois
        jokutyyppi19 kirjoitti:

        Jos jumala on ainoa ja voimallisin, ei se vielä tarkoita, että hän on täydellinen jonkun ihmisen moraalikäsityksen mukaan. Silloin hän ei välttämättä ole rakkaus.

        Kumpaa muutat, vai onko näin kaikki hyvin. Molemmat ei voi olla totta. Juuri totuutta ja rauhaa olemme kukin etsimässä
        Tunnetko Jumalan
        Tunnetko itsesi


    • aaveetKaikkiturhatAaveet

      Ihmiskunnan historiaan verrattuna monoteismi eli 'yksi totuus' 'yksi jumala' on uunituore keksintö.... kautta historian on ollut monijumaluutta jne....

      Ja tietysti erilaisia ateistisia tai jumalattomuus oppeja kuten esim. eri buddhalaisuudet...

      Tästä voi vetää yhteispäätelmät että ovat kaikki satuja koko supersankarimielikuvitusolennot ^^

      • Moni tieteellinen teoriakin on uusi keksintö. Ovatko ne siis vääriä?
        En siis itsekään usko yhteen luojajumalaan, mutta silti tuo yksittäinen argumentti ei toimi.


    • Kylmät__kädet____

      Jumala on satuolento aivan kuten adsfh34. Ehkä jumalakin on tissu.

    • AjattelenSiisOlen

      Ei ole jumalaa eikä aina yksiselitteistä oikeaa ja väärääkään. Näkymätön kuulumaton poissaolollaan loistava jumala, joka muka sittenkin näkee ja kuulee koko ajan kaiken, on heijastuma ihmisten halusta kontrolloida toistensa käyttäytymistä, ajattelua ja tunteita koko ajan, 24/7.

      • Mutta tuohan ei liity aloitukseen mitenkään. Tässä nimenomaan oletetaan Jumala, eikä väitellä hänen olemassaolostaan.


      • LuottavainenUskova
        jokutyyppi19 kirjoitti:

        Mutta tuohan ei liity aloitukseen mitenkään. Tässä nimenomaan oletetaan Jumala, eikä väitellä hänen olemassaolostaan.

        Valtaosa kommentoijista ovat täysin hakoteillä.Mitenkä jotakin niin
        mahtavaa kuin luomakunta,voisi syntyä itsestään "VAHINGOSSA" ?
        Maapallon kansojen aivoissa ei ole ymmärrystä siitä mahtavasta
        luomistyöstä mitä maailman-kaikkeus on vaatinut.Mitään ei tule
        eikä tapahdu tyhjiöstä.Me puhumme usein yliluonnollisista voimista ?
        sitä se kaikki juuri tarkoittaakin,mihinkä ihmisviisaus tyssää täysin.
        Ihminen sekaantuu aina omaan näppäryyteensä joka asiassa.
        Einstein aivoitteli asiaa,ja lopulta ilmaisi mitenkä hänen on nöyrryttävä
        sen mahtavan viisauden edessä,mikä ilmenee "Universumissa".Luojan kiitos
        Jumala on olemassa,muuten ihmiskunnilla ei olisi mitään toivoa tulevista
        vaikeuksista.


    • Pulinatpois

      Kuten sanoin "jos Jumala on sellainen kuin sinä ajattelet"
      Täydellinen Rakkaus ei ota sinulta pakolla eikä väkivallalla mitään pois, ei myöskään sinun käsitystäsi Rakkaudesta.
      Tämä ei ole piiloutumista tekstien taakse minun mielestäni.
      Sinun on tultava toimeen oman käsityksesi kassa aivan kuten missä muussa asiassa tahansa.
      " Mielestäni luodessaan maailman täynnä tuntevia ja itsenäisesti ajattelevia asioita hän kadotti oikeutensa päättää, mikä on oikein ja mikä väärin"
      Yllä on sinun käsityksesi, olisiko mahdollista ajatella että asia ei ole noin.

      • Pulinatpois

        Jatkan vielä että olet itse luonut omat käsityksesi kaikesta lukemastasi ja kokemastasi ja nyt ihmettelet miten tuo käsitys on ristiriitainen ja kummallinen joten Jumala on syyllinen?
        Todellakin Jumala on syyllinen että olet sellainen kuin olet, ja oma mielipiteesi on sellainen kuin on? Omasta vapaasta tahdostasi.

        jotain katkoksia oli yhteyksissä viestit eivät lähteneet ja kuitenkin niitä on nyt useampi samoja??


      • Järkikäteen

        Kaikkivaltias Jumala ei voi tehdä virheitä,koska hän on täydellinen,voimassa
        ja viisaudessa.Se,miksi maailma on menossa vikasuuntaan ei johdu
        Jumalasta vaan hänen vastustajastaan saatanasta,joka on voimakas pettäjä,
        mutta ei kuitenkaan "Kaikkivaltias".Saatanan päivät ovat loppuajassaan,
        jonka jälkeen tapahtuu "vahdin vaihto".Saatana tietää päiviensä vähenevän
        nopeasti,siksi me tulemme kokemaan lisä-sotia ja kurjuutta maapallolla,
        kunnes JAHVE ottaa häneltä vallan itselleen jälleen,palauttaen järjestyksen
        kaikkialle.Sille asialle me emme voi tehdä mitään.


    • Kauha-Guru_

      Uskonnot ovat vain tehty hallitsemaan ihmis massoja.

      • Pulinatpois

        Entä kuka on aina oikeassa oli kysymys? Tai mikä on oikein tai väärin?
        Eikö ihmismielen hallinta olisi hyvä apuväline esim. jatkuvan tappamisen ja sodan torjumiseen, jopa lopettamiseen. On paljon ihmisiä jotka pitävät sotaa ainoana oikeana asiana maailmassa


    • Vankkauskoinen

      Se vaatii paljon rohkeutta panna itsensä Jumalan yläpuolelle.Aivojesi toiminta
      on pahasti häiriintynyt.Ihminen ei ole edes hyttysen arvoinen,arvostelemaan
      luomakunnan voimallista Luojaa.Henkesi on hiuskarvan varassa,ja sinulla on
      "otsaa arvostella"kaikkivaltiasta JAHVEA.Älä häpäise itseäsi pitemmälle.
      Ymmärrän asenteesi.Valtaosa maapallon kansoista ovat täysin sen vanhan
      valhettelijan kätyreitä,jota saatanaksi kutsutaan.Jokaisen olisi ensin ajateltava
      mitä näille palstoille pitää tulla sekoilemaan.

    • Sikamaistakohtelua

      Tämä palsta näyttääkin olevan ateistien mielisivu.Totuudenmukaiset asiat
      evätään täysin,eikä niitä julkaista vaan ne salataan taas kerran kirkon-miesten
      toimesta.Totuuksien julkaisut ovat vähenemässä huolestuttavasti sivuilta,
      koska Jumalan pilkkaajat omistavat jo kaiken.Se kaikki on sananvapauden
      karttamista,koska heillä on kaikki voima.Mutta niinhän se kaikki on ennustettu
      jo kauan sitten.Kulkekaa omaan itsetuhoonne,se ei minua kiinnosta.
      PS. Oikeat numero-vastaukset te käännätte virheelliseksi.Säästän kuitenkin
      omat kommenttini tulevaisuuden varalle,todisteeksi oikeuksistani.

    • 17-2

      Aloittaja voisi miettiä, niin halutessaan, onko henki olemassa. Usein näkee pyynnön - näytä konkreettinen esimerkki onko henki olemassa?
      Voiko hengen tuhota
      Samaistatko ruumiin tuhoamisen hengen tuhoamiseksi. Kuitenkin koko ajan syntyy uusia kehoja joissa on henki.
      Onko keho oikeassa? Silloinhan meillä on ainoastaan oikeassa olevia noin 7 miljardia. Miksi siis kyselet jos keho on oikeassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe