SSS hallitus, valehtelijoiden klubi

StubidLaskuoppi

HS: Stubbin luvut hallintarekisterin kannattajista vääriä

Iltalehti 27.11.2015
Helsingin Sanomien mukaan vain noin kymmenen prosenttia lausunnon antaneista viranomaisista suhtautuu myönteisesti osakkeiden hallintarekisteriin.

Torstaina rekisteriä eduskunnan kyselytunnilla puolustanut valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoi, että noin 90 prosenttia lausunnoista oli myönteisiä.

Helsingin Sanomien mukaan 21:stä lausunnon antaneesta viranomaisesta vain vajaat kymmenen prosenttia kannatti rekisteriä. Lähes 43 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa ja vajaat 48 prosenttia vastusti rekisteriä.

Kun selvitykseen otetaan mukaan kaikki lausunnon antaneet 42 tahoa, tulos on edelleen kaukana Stubbin eduskunnassa esittämistä laskelmista. Myönteisesti hallintarekisteriin suhtautuvien osuus oli vajaat 29 prosenttia, kielteisesti suhtautuvien osuus tasan 50 prosenttia ja runsaat 21 prosenttia jätti ottamatta kantaa.

43

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UhoOnTuho

      Hallituksen pyörrettyjä päätöksiä: Pääoma- ja solidaarisuusveron muutokset, ylityökorvausten ja sunnuntailisien leikkausten peruminen, harmaan talouden torjuntaohjelman jatkaminen, poliisin talousrikosmäärärahojen nosto, aktiivisen katumisen peruminen, eläkkeensaajien asumistuen leikkauksen pienentäminen…

    • täysharmi

      Kutosen matikka on kokoomuksen tavaramerkki. Stubin sekoilut on nähty ennenkin.

    • huijaritvaudissa

      Sipilä nosti reilusti eräiden paperinvatkaajien palkkoja. Stupp hehkuttaa TV palkkamaltia. Niin sitä mennään.
      Milloin kaatuu vatulointihallitus. Milloin loppuu kymmenvuotinen "rakenneuudistus"

    • SSSmiehet

      28.11.2015HS
      Stubb myönsi virheensä hallintarekisterikohussa: "Virhe oli minun, sori siitä"
      Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Stubb käytti vääriä lukuja kertoessaan hallintarekisteriä kannattavien viranomaisten määrästä.

      Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on myöntänyt käyttäneensä vääriä lukuja kertoessaan hallintarekisteriä kannattavista viranomaisista.

      – Ilman muuta debatin tuoksinnassa tekee virheitä ja tämä oli yksi niistä, Stubb totesi Ylen Ykkösaamussa.

      Stubb väitti aiemmin tällä viikolla eduskunnan kyselytunnilla, että 90 prosenttia hallintarekisteriä koskevista lausunnoista oli myönteisiä. HS:n mukaan lausunnon antaneista 21 viranomaisesta kymmenen vastusti hanketta, yhdeksän ei ottanut kantaa ja kaksi kannatti.

      – Näitä voi toki sitten laskea monella tavalla, katsoa onko kyse viranomaislausunnoista vai ei. Helsingin Sanomien juttu osoittaa sen, että laskea voi monella tavalla. Mutta virhe oli ilman muuta minun, sori siitä, Stubb sanoi.

      Valtiovarainministeriön suunnitelma osakeomistusten hallintarekisteristä on herättänyt julkisesti paljon vastustusta. Käytännössä rekisterin avulla osakeomistusten piilottaminen helpottuisi.

      PS.Stubbin asema vaakalaudalla.Jäätteenmäki erosi annettuaan väärää tietoa eduskunnan kyselytunnilla: #hallintarekisteri-vääristely samaa tasoa

      Hallituksen pitää antaa eduskunnalle tiedonanto ministeri Stubbin lausunnoista ja toiminnasta ja sen jälkeen eduskunta äänestää ministeri Stubbin luottamuksesta. Tällöin mitataan myös, hyväksyvätkö keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat sen. että ministeri Stubb on antanut virheellistä tietoa eduskunnalle ja pyrkinyt salailemaan lakihankkeeseensa tulleet viranomaisten kriittiset lausunnot.
      On erittäin vakavaa, että ministeri antaa eduskunnalle täysin virheellistä tietoa, poliittisista syistä. Ministeri Stubbille tarjoutui vielä mandollisuus korjata heti virheellinen väittämänsä eduskunnassa. kun esitin välittömästi jatkokysymyksessä esitti vahvan epäilyn ministeri Stubbin antamista luvuista. Hän ei edes tämän jälkeen korjannut asiaa. Tämän tekee erittäin vakavaksi se, että ministereiden on puhuttava totta eduskunnan edessä. Kysymys ei ole myöskään ensimmäisestä kerrasta, kun ministeri Stubb jää kiinni perättömistä puheistaan. Hän myös väitti mm. ns. pakkolakien perustuslaillisuuden tarkastelun asiantuntijoilla. Myöhemmin on selvinnyt. että näin ei ole asian laita. Tämä vie uskottavuuden ministeri Stubbin toimintana ministerinä. Voiko enää luottaa mihinkään. mitä ministeri Stubb sanoo, kun hän toistuvasti jää kiinni perättömistä puheistaan, Lisäksi hallintarekisterin valmistelussa on ollut paljon hämäriä piirteitä: lausuntojen salailua, porttikielto toimittajalle ja tänään Aamulehden paljastama muistio. jonka mukaan VM pyrkii valikoimaan toimittajia joille antaa informaatiota omasta näkökulmastaan.

      • Demostreison

        Lamahan tulee Hep! Merkistä ja hyvinvointi kestää tovin! Tämä kierrepyörre
        johtuu epädemokratiasta. Demokratia on tasapainoista ja sopusuhtaista joka suuntaan.


    • KukaSäästääEiValtio

      27.11.2015Aamulehti

      Muistio: Stubbille väitettiin, että hallintarekisteri tuo jopa 35 miljoonan euron säästötkäy ilmi valtiovarainministeriön (VM) rahoitusmarkkinaosastolla laaditusta taustamuistiosta. Muistio liittyy valmisteilla olevaan hallintarekisterilakiin, jonka avulla pörssiyhtiön osakeomistukset voisi piilottaa esimerkiksi veroparatiisissa sijaitsevan hallintarekisteritilin taakse.

      Aamulehti pyysi VM:n rahoitusmarkkinaosaston finanssineuvosta Harry Leinosta kommentoimaan muistion tietoja. Leinonen kieltäytyy ensin haastattelusta. Pian hän soittaa takaisin ja sanoo haluavansa sittenkin kommentoida asiaa.

      Asian keskeisiä valmistelijoita ovat rahoitusmarkkinaosastolta Armi Taipale ja Annina Tanhuanpää. Leinonen kertoo laatineensa taloudellisia laskelmia muistiota vartenMillaiseen laskelmaan 28-35 miljoonan euron säästöväite perustuu?

      - Se on arvio.

      Eli laskelmaa ei ole tehty, vaan arvio?

      - On tehty arvio.

      Miksi muistiossa ei kerrota, että kyseessä on arvio?

      – En tiedä, koska en ole kirjoittanut asiaa siihen kohtaan. Arviohaarukka osoittaa, että kyseessä on arvio. Minulla on ollut hyvin pieni rooli muistiossa.

      • ValtionVarainHoitajaHuh

        On tässä ministeri, Valtiovarainministeriön johtaja. Enhän minä, mutta nuo virkamiehet. Eikö edes tiedä mistä ja minkälaisia lausuntoja on tullut. Alkaa olla kun persut, me puhumme aidasta ja muut aidan seipäistä. Häivytetään omaa hölmöilyä.

        Stubb: VM:n toiminta ei ole ollut avointa - "Puutun tähän välittömästi
        28.11.2015 IL
        Valtionvarainministeri Alexander Stubb (kok) kirjoittaa blogissaan, että aikoo puuttua valtionvarainministeriön valmistelutyöhön.

        Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) myöntää, että arvopaperien säilytystä ja hallintarekisteröintiä koskevan lain valmistelu ei ole täyttänyt läpinäkyvyyden kriteerejä.

        - Hallintarekisterilain valmistelu ei ole täyttänyt niitä avoimuuden kriteerejä, joita valtionvarainministeriön toiminnalta edellytän. Puutun tähän välittömästi, Stubb kirjoittaa blogissaan.

        Stubb kirjoittaa blogissaan, että esitykseen liittyvä valmistelu ja viestintä eivät ole täyttäneet niitä avoimuuden ja läpinäkyvyyden kriteerejä, joita hän valtiovarainministeriön toiminnalta edellyttää.

        Stubb sanoo tarttuvansa puutteisiin välittömästi ja voimakkaasti.


    • huijari

      Kouvolan kokoomus & keskusta pelaa arvioilla ja musta tuntuu.
      Eli samaa hämäystä mitä nämä sankarit harrastaa. Sipilä on vatuloinnut liki vuoden. Huolella perunnut kaikki päätöksensä ja numerohuippu Stubb, todellinen totuuden väistäjä.
      Rinne vaatii rankaisua. Hyvä

      • GoRinne

        Nyt Rinne on sinun paikkasi tehdä historiaa!


    • ElonLaskuoppi

      Juha Sipilä @juhasipila

      Täysi tukeni VMI Stubbille. Teemme kaikki joskus virheitä. Hallintarekisteriin palataan suunnitellusti ensi viikolla.

      PS. Millähän matematiikalla Stubb toimii, kun ei erota 90% ja 10%? On meillä siinä ministeri.

      • EKjuoksupoika

        Ja valehteli eduskunnalle. Häkämiehen oppipoika.


      • EKhallitus

        Kempeleen Keisari lakkaa tukemasta petturia! Yleislakkoako nämä pojat puuhastelevat? Oman kansan raiskaukset saivat jo käyntiin. Mitä seuraavaksi?


    • LikainenLobbari

      Todella karkeita virheitä. Yritti puhua TAAS mustaa valkoiseksi. Lobata. Tai sitten ei vissiin mitään alkeellisia aivoja hahmottaa asioita ja mittasuhteita. Tai sitten on vaan puhdas psykopaatti. Kaikki megaluokan mogia anyways tuossa asemassa. Rikostutkinta voisi olla paikallaan herran toimista.

      Lukekaa tästä lisää:
      https://suomimedia.wordpress.com/2014/12/06/jarkyttava-totuus-ja-faktat-alexander-stubista/

      Sori Alex, mutta irtisanoudutko itse vai haluatko että sinut potkitaan ulos? Ole ystävällinen ja mene hävittämään joku muu valtio.

    • NettiTietää

      Pääministeri Stubb valehtelee Suomen EU-maksuista
      Pääministeri Alexander Stubb valehtelee lehdistölle Suomen EU-maksuista väittäessään Suomen nettomaksun olevan suurin piirtein plusmiinus nolla euroa.
      https://www.youtube.com/watch?v=ivM70VnWo2s

    • OlikohanVitsi

      Sampo Terho, perussuomalaiset: Varmasti tahaton erehdys

      Terhon mukaan ”kyseessä oli varmasti tahaton erehdys, jollaisten suhteen kiivastahtisella kyselytunnilla täytyy olla ymmärtäväinen”.

      PS. Ja sama linja jatkuu, persut peesaa kokoomusta

      • Oinonenonhiljaa

        Missä Terho niin sanoi ?

        Sipilä sanoi: Täysi tuki Stubbille.


      • uhkapelurit

        Totta kai. Ajoihan sipilän asiaa.


    • antinanti

      Muistakaa! Vain oppositiossa saa puhua täysin perättömiä!

      • Laulajantestamentti

        Arvostan Soinia ja Oinosta sekä Ritva Elomaata.


      • lieneeouto

        Onko Stubb oppositiossa. Näkyy puhuvan hyvin pehmeitä


    • OnSiinäHuijari

      Timo Soinin unelma toteutui osittain 15 vuotta myöhässä, tosin valehteli eroavansa.

      Perussuomalaisten Soini kokoaa uutta puoluetta
      02.12.2000 MTV Uutiset
      Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokoaa Suomeen uutta oikeistopuoluetta. Soinin mukaan Suomessa on viiden vuoden kuluttua samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa.
      -Jos sellaista ei synny, olen epäonnistunut. Ja jos silloin vielä on Perussuomalaiset-puolue, en voi tästä syystä olla sen puheenjohtaja, Soini sanoo.

      Soini sanoo sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".

      Soini kiertää parhaillaan maata käännyttämässä ensin omaa puolueväkeään uuden puolueen kannalle. Samalla hän sanoo etsivänsä puolueelle uutta, "profeetallista" johtajaa.

      PS. Tässä teille tämänpäivän työväestön puolue,on jo asemoinut sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".

      • ErkkiEe

        kahden suuren puolueen välissä on hyvä haukotella.


      • Pula-Ahoi

        PS on keskustan ja kokoomuksen oikella puolella peesaamassa. Kysykää vaikka Eerolalta


    • PersutPeesaa

      Hallintarekisteri tuo jopa 35 miljoonan euron säästöt
      Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok)
      27.11.2015Aamulehti
      Hallintarekisterin väitetään tuovan vuositasolla 28-35 miljoonan euron säästöt, käy ilmi valtiovarainministeriön (VM) rahoitusmarkkinaosastolla laaditusta taustamuistiosta. Muistio liittyy valmisteilla olevaan hallintarekisterilakiin, jonka avulla pörssiyhtiön osakeomistukset voisi piilottaa esimerkiksi veroparatiisissa sijaitsevan hallintarekisteritilin taakse.Aamulehden haltuunsa saama muistio on laadittu 17.marraskuuta valtiovarainministeri Alexander Stubbille (kok) päätöksenteon tueksi.

      JA TÄNNE NE PÖRSSIKEINOTTELIJOIDEN SÄÄSTÖT HUPENEVAT, VAI HUPENEVATKO,NO EIVÄT

      Sipilä: Suomi maksaa 35 miljoonaa kohentaakseen pakolaisten oloja Turkissa
      29.11.2015 IL
      Suomi on valmis maksamaan oman osuutensa Turkin pakolaistilanteen kohentamiseksi, pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo.
      EU-komission mukaan Suomen osuus avusta olisi reilut 35 miljoonaa euroa.

    • törttöjä

      Sipilä, Stubb ja Soini ovat AKT:ta
      suurempia törttöjä


      Hallituksen lupausten ja osaamisen välillä on ollut ammottava epäsuhta

      Poliittinen latinki näkyy jo kiistellyn lapsen nimessä.

      Hallitus on kutsunut sopimusta yhteiskuntasopimukseksi, oppositiolle se on ollut pelkkä työmarkkinaratkaisu.

      Lupaavasti jonkin aikaa edenneet neuvottelut karahtivat karille keskiviikkona, joten kepeät mullat kaikki alat ja työt kattavalle palkkojen nollasopimukselle ja työnantajien kustannusleikkauksille.

      Tai ehkei sittenkään. Sopimukset ovat katkolla vasta vuoden kuluttua. Periaatteessa aikaa siis on - jos tiimalasina käytetään järjestöjen aikarautaa.

      lll

      Pääkonnasta ei ole epäselvyyttä. Kaatajan mantteli on kuljetusalan syndikaatin AKT:n puheenjohtajalla Marko Piiraisella. Koska noin 60 000 jäsenen liitto jää pois, muut alkoivat empiä.

      Ei tämä sentään ihan näin suoraviivaisesti mene. Pienessä maassa päävastuu taloudenpidosta on aina hallituksella.

      Pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ja ulkoministeri Timo Soini (ps) ovat suurempia törttöjä.

      Hallituksen tarkoitus on ollut hyvä, mutta politiikassa mitään ei ole ratkaistu ennen kuin päätökset on pantu toimeen ja eduskunta sanonut viimeisen sanan. Hallituksen lupausten ja osaamisen välillä on ollut ammottava epäsuhta.

      Huonoa pelisilmää ovat osoittaneet myös Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja puheenjohtaja Matti Alahuhta, jotka keväällä hyppäsivät Sipilän jalaksille kuvitellen hallituksen ajavan työnantajien puolesta hartaasti toivotut palkanalennukset.

      Kun SAK oli syksyyn tultaessa lopulta taipunut, EK tuhri kultaisen tilaisuutensa. Ennen kuin EK tuli tosissaan mukaan neuvotteluihin, hallitus oli ehtinyt lahota sisäisesti. Ammattiyhdistysliike huomasi tuon välittömästi. Hinta alkoi taas nousta.

      lll

      Pahinta uudessa käänteessä on se, että investoijien luottamus hallitukseen on liki romahtanut. Hallitus on peruuttanut tai vesittänyt useita uudistuksiaan. Pakkolait todennäköisesti kaatuvat eduskunnan perustuslakisyynissä. Kaiken kruunaa epäselvä työmarkkinatilanne, joka saattaa vuoden kuluttua karata kaikkien lapasesta.

      Miksi ihmeessä sijoittajat luottaisivat hallitukseen, joka ei pysty edes vakauttamaan tilannetta. Uhkana pikemmin on, että hallitus joutuu paikkaamaan julkista taloutta lisävelanotolla, joka on tulevaisuuteen siirrettyä verotusta ja ennen pitkää kerätään omistajilta.

      Työpaikat jäävät syntymättä, tehtaat kylmenevät ennen aikojaan. Suomi köyhtyy.

      Jokainen suomalainen asunnonomistajakin köyhtyy, kun työt loppuvat ennenaikaisesti ja kotien hinnat laskevat.

      Liittokierroksella joku ehkä saa 50 senttiä lisää tuntipalkkaansa. Kun inflaatio on nolla ja korot matalia, kuinka monta vuotta kestää, ennen kuin tuo korotus on kuitannut vaikkapa 50 000 euron halpuutuksen oman asunnon arvoon? Siihen taitaa kulua liki sata vuotta.

    • FantastinenHallitus

      Sipilä hylkäsi yhteiskuntasopimuksen
      4.12.2015 IS
      Sipilä kuitenkin kertoi, että hänellä oli ”pari ideaa” siitä, miten keskusteluja olisi jatkettu.Sipilä ei kuitenkaan halunnut avata ideoitaan.
      – Toimimattomia prototyyppejä ei julkisteta.


      PS. Olisikohan ne ideat olleet että EK tekee sittenkin keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja ja näinollen saadaan ATK mukaan neuvottelupöytään?

      HALLITUKSEN JULKAISTUT TOIMIMATTOMAT IDEAT;
      Hallituksen pyörrettyjä päätöksiä: Pääoma- ja solidaarisuusveron muutokset, ylityökorvausten ja sunnuntailisien leikkausten peruminen, harmaan talouden torjuntaohjelman jatkaminen, poliisin talousrikosmäärärahojen nosto, aktiivisen katumisen peruminen, eläkkeensaajien asumistuen leikkauksen pienentäminen…

    • ainiinjoo

      Nykyisen hallituksen ministerit saavat tällä hetkellä puhua täydellistä palturia, ilman että puhemies Maria Lohela (ainiinjoo, hallituspuolue perussuomalaiset) puuttuu asiaan millään tavalla.

      Vuonna 2003 silloinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk) joutui eroamaan, koska hän puhui edellä mainittua muunnettua totuutta eduskunnan kyselytunnilla.

      Otetaan tuore esimerkki: Liikenneministeri Anne Berner (kesk / kok / r / kukatahansajokalupaaministeripaikan / vallilainterior / mainitsinkojolastensairaalan) väitti eduskunnan ministeriaitiosta käsin käyneensä keskusteluja Siuntion kunnan kanssa Y-junan kohtalosta, ja sanoi kunnan halunneen itse tekevän liikennesuunnitelmansa.

      Joo, Berner oli toki käynyt Siuntiossa, mutta vain keskustan omassa piirikokouksessa, ja kunta toki tekee omat liikennesuunnitelmansa, mutta vasta siinä vaiheessa, jos valtio lopullisesti vetää junat pois Siuntiosta.

      Ja ei, tuo ei ole ensimmäinen kerta kun Berner puhui pask... siis muunneltua totuutta kansanedustajille.

      Tietysti meidän on syytä muistaa myös pääministeri Juha Sipilän (edelleen kesk) huikea puhe Kesärannasta suoraan kaikille suomalaisille: Sipilä väitti Suomen velkaantuvan miljoona euroa tunnissa, jos köyhiä kurjuuttavia säästöpäätöksiä ei tehdä. No, oikea summa oli virkamiesten mukaan liki puolet pienempi.

      Lisäksi Sipilä on uhkaillut Euroopan komission ottavan Suomen haltuunsa, jos emme saa talouttamme parempaan kuntoon. Ei, tämäkään ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

      Ja onhan tässä vielä pakko nostaa esiin valtiovarainministeri Stubbin taannoiset väitteet siitä, että hallituksen pakkolakipäätökset olisi tarkistettu perustuslakiasiantuntijoilla, vaikka niin ei ollut tehty.

      Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) on vaatinut köyhiä kyykyttävää leikkauspolitiikkaa, koska muuten EU suuttuu (ei suutu) ja puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) on puhunut - edelleen - muunneltua totuutta puolustusministeriön kansliapäällikön kelpoisuusvaatimuksista.

      Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) petosrikosepäilyn syyteoikeus vanheni poliisin loman takia, ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok) sai synninpäästön, koska selitteli suomeksi sanottuna hevonlantaa veronkiertojärjestelyistään.

      Ja jos otetaan vielä esiin perussuomalaisten puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin takinkääntöperustelut puolueen päätöksissä hallituksessa, tästä jutusta loppuisi tila kesken. Internetissäkin.

      Meillä suomalaisilla onkin tällä hetkellä hallitus, jonka ministereistä pelottavan suuri osa valehtelee silmiä räpäyttämättä vasten kansalaisten naamaa.

      Jossain länsimaisessa oikeusvaltiossa tilanteeseen olisi jo puututtu.

    • SaatananTunarit

      Sipilän hallituksen saldo: Jo 8 päätöstä peruttu!
      6.12.2015 is

      IS listasi kahdeksan hanketta, josta hallitus on ehtinyt luopua puolivuotisella taipalellaan.
      Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on istunut reilut puoli vuotta, ja hallitus on jo ehtinyt perua ainakin kahdeksan päätöstään tai hankettaan.

      Toukokuun 29. päivänä työnsä aloittanut Sipilän kabinetti julisti, että nyt hallitus ryhtyy rivakasti tekemään päätöksiä. Edellisen Stubbin hallituksen loppumetreillä pitkä liuta hallituksen hankkeita meni nurin.
      IS listasi Sipilän hallituksen perumat hankkeet
      1. Ansiosidonnaisten työttömyyskorvausten leikkaus siirrettiin vuodella. Hallituksen piti leikata työttömyysturvaa 200 miljoonalla eurolla ensi vuoden alusta. Kesäkuussa neuvoteltiin Tupo-sopimuksen jatkamisesta kolmanneksi vuodeksi. Jotta sopimus syntyi, hallitus siirsi työttömyyskorvausten leikkaukset sopimuskauden loppuun. Eli työttömyyskorvauksia leikataan vasta vuonna 2017.

      2. Ylimääräinen leikkauslista jäi toteuttamatta. Yhteiskuntasopimuksen raipaksi hallitus oli laatinut 1,5 miljardin euron leikkauslistan. Tarkoitus oli muun muassa leikata lapsilisiä, leikata lisää työttömyysturvasta ja lopettaa kokonaan vuorotteluvapaa. Yhteiskuntasopimusta ei tullut, mutta hallitus jätti tekemättä lisäleikkaukset ja alkoi sorvata pakkolakipakettiaan.

      3. Lisien leikkaus pois pakkolakipaketista. Pakkolakipakettiaan hallitus on rukannut niin, että se luopui sunnuntai- ja ylityölisien leikkauksista. Lisien leikkaus on korvattu lomarahojen leikkauksilla.
      4. Eläkeläisten asumistuen leikkaus peruttiin. Hallitus aikoi lopettaa eläkeläisten asumistuen ja yhdistää sen yleiseen asumistukeen. Tukea piti leikata ensin 90 miljoonaa euroa. Sitten leikkausta pienennettiin 30 miljoonaa ja säädettiin katto, että yhdenkään tuki ei voi pienentyä kuin korkeintaan 60 euroa kuussa. Marraskuun puolivälissä hallitus veti henkselit yli koko hankkeelle ja eläkeläisten asumistukea ei leikata. Sen sijaan eläkkeensaajien asumismenoihin vaikuttavat asumismenot jäädytetään ensi vuonna.

      5. Aktiivinen katuminen nurin. Niin sanotussa rikkaiden armahduslaissa olisi voinut tunnustaa verorikkeensä ilman rangaistusseuraamuksia. Tämä hanke torpattiin marraskuun alussa.

      6. Harmaan talouden torjunnan rahat takaisin. Samalla kun hallitus luopui rikkaiden armahduslaista, hallitus päätti palauttaa poliisilta leikkaamansa 6,4 miljoonaa euroa takaisin harmaan talouden torjuntaan.

      7. Hankintarekisterit unholaan. Tällä viikolla hallitus päätti luopua hallintarekistereiden valmistelusta. Arvopaperiasetukseen ei enää yritetä ympätä hallintarekistereitä, mutta arvopapereiden säilytys avataan kilpailulle.

      8. Laitosfuusio haudattiin. Elokuussa hallitus luopui päätöksestään yhdistää Suomen ympäristökeskus ja Luonnonvarakeskus.

    • ReelStuupit13v

      Stubbilta lipsahti erikoinen itsenäisyyspäiväntoivotus Facebookiin

      Valtionvarainministeri Alexander Stubb lähetti Facebook-sivuillaan itsenäisyyspäivänä viestin, jossa halusi muistuttaa suomalaisia Suomen hyvistä puolista.

      –Vaikeina aikoina on aina hyvä muistaa, että elämme maailman parhaassa maassa, Stubb aloitti viestinsä.

      Kirjoitusvirheiden takia viesti meni kuitenkin hieman erikoiseksi. Stubb tuli nimittäin toivottaneeksi itsenäisyyspäivän sijaan hyvää itsenpäisyyspäivää.
      Ministerin viesti joutuikin heti monen kommentoijan hampaisiin sekä sisältönsä että kirjoitusvirheidensä takia.

      – Hyvä kirjoitusvirhe tuo itsenpäisyyspäivä – onko tärkeämpää toimia "itsen pään " mukaan vai itsenäisen Suomen hyväksi?

      – Onks taas päästä vedetty tilastotieto et olis "maailman paras maa!?

    • PimitysValehtelu

      HS: Hallituksen pakkolakiluonnoksesta poistettu EU-perustelut - professorit ihmeissään
      - Pimittäminen on varmaan suora termi tälle, professori Anssi Keinänen sanoo HS:lle.

      - Mahdollinen tulkinta on, että jätetään kertomatta asioita, joihin lakien vastustajat voisivat tarttua. Pimittäminen on varmaan suora termi tälle. Oppositiolle tai muille tahoille ei haluta antaa lyömäasetta, Itä-Suomen yliopiston lainsäädäntötutkimuksen professori Anssi Keinänen sanoo Helsingin Sanomille.

      Helsingin Sanomien mukaan hallituksen kiistellyn pakkolakipaketin luonnoksesta on poistettu kohtia, jotka olivat aiemmassa versiossa mukana. Luonnoksesta on poistettu lehden mukaan EU-oikeudelliset perustelut sekä osio nimeltä "riskinarviointi suhteessa EU:n vuosilomasääntelyyn".

      Luonnoksessa todetaan HS:n mukaan vain, että lomarahojen leikkaus on ongelmatonta EU-oikeuden näkökulmasta. HS:n haastattelemat professorit epäilevät, että lainvalmistelun taustalla on poliittista ohjausta.


      Lakien valmistelusta vastaava työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallitusneuvos Tarja Kröger puolustaa päätöstä jättää keskeisiä asiakohtia luonnoksesta pois.Kröger muistuttaa, että lakien valmisteluaika oli poikkeuksellisen lyhyt. Tyypillisesti vastaava lainsäädäntö vie vähintään vuoden. Työsopimuslakia valmisteltiin neljä vuotta ja vuosilomalakiakin useampi vuosi. ”Meillä oli kolme–neljä viikkoa aikaa kasata paketti, jonka sisältö on työlainsäädännön historiassa poikkeuksellinen”, Kröger huokaa ja lisää, että aikataulu asetti lainvalmistelun laadulle suuret haasteet.

    • PepsodentStubb

      Ettei kukaan taas keksi prosentteja omasta päästään – tässä oikeat luvut
      13.12.2015 HS

      Hallituksen esitys kilpailukykyä kohentavasta lakipaketista, ns. pakkolait, saa tyrmäävän kohtelun lausuntonsa jättäneiltä.

      Lausunnon jätti yhteensä 40 tahoa, joista vain kuusi lausujaa eli 15 prosenttia suhtautui selkeän suopeasti lakiesitykseen. Ymmärrystä löytyi lähinnä työnantajapuolelta, mutta esimerkiksi työantajia lähellä olevia Elinkeinoelämän keskusliitto EK myös kritisioi esitystä. EK:n mielestä lainmuutoksille asetetut tavoitteet eivät toteudu, jos säästötoimet jäävät tähän.

      Yli puolet (55%) lausunnonantajista eli 22 kappaletta suhtautuu kriittisesti lakipakettiin. Ammattiliitot käyttävät myrkyllisintä kieltä, koska säännösesitykset rajoittavat merkittävästi työmarkkinajärjestöjen päätösvaltaan perinteisesti kuuluneita asioita. Esitystä vieroksuu myös esimerkiksi Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla. Sen mielestä toimenpidepaketin vaikutuksiin liittyy huomattavia sekä juridisia että palkanmuodostukseen liittyviä riskejä ja sen takia hallituksen tulisi lakien sijasta vielä pyrkiä ns. yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseen.

      – Mikäli tämä ei onnistu, tulisi harkita fiskaalista devalvaatiota, Etla tähdentää lausunnossaan.

      Myös talousprofessorit lyttäävät pakkolait. Sixten Korkman ja Matti Pohjola toteavat Kauppakorkeakoulun lausunnossa, että lakiesityksen myönteiset vaikutukset tuotantoon ja työllisyyteen jäävät todennäköisesti vähäisiksi.

      – Lyhyellä aikavälillä kilpailukykypaketti lähinnä supistaa kotimaista kysyntää ja syventää taantumaa. Parempana vaihtoehtona voi pitää fiskaalista devalvaatiota, joka on toteutettavissa esimerkiksi välillistä verotusta kiristämällä ja sotumaksuja alentamalla, Korkman ja Pohjola ehdottavat.

    • HyvinTodettu

      Kommentti: Sopu on antanut sijaa syyttelylle
      10.12.2015 KymenSanomat

      Suomen kilpailukyky on murentunut, eikä sitä saatu ainakaan yhteiskuntasopimuksella palautettua. Kuka on syyllinen? Ketkä ovat vastuussa siitä, että olemme menettäneet asemamme taloudellisessa mielessä emmekä osaa tehdä mitään asiantilan korjaamiseksi?

      Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) totesi Yle TV 1:n ykkösaamussa (5.12.) ykskantaan, että syy on porvarihallitusten. Suomessa on ollut porvarillinen pääministeri vuodesta 2003, hän muistutti.

      Tosin Suomen alamäki alkoi muiden länsimaiden tapaan vuonna 2008, jolloin asuntokupla Yhdysvalloissa puhkesi. Nykyiseen murheenlaaksoon päädyttiin vuonna 2012 pienen nousukauden jälkeen.

      Lipposen kalikka taisi silti kalahtaa, sillä hallituksessa vuodesta 2008 istunut valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kiirehti jo samana päivänä vastaamaan Lipposelle, että nyt kannattaa etsiä enemmän ratkaisuja kuin syyllisiä. Stubbin vastaus suomeksi käännettynä kuulostaa jotakuinkin siltä, että olemme tehneet virheitä jo vuosia ja haluamme jatkaa edelleen.

      Yhteiskuntasopimuksen neljännen yrityksen nurinmenoa on sälytetty niin AKT:n kuin EK:nkin niskaan. Virallisestihan neuvottelut katkaisi EK, koska se ei halunnut sopimusta, jossa kuljetusväki ja ahtaajat eivät ole mukana.

      Sivusta seuraavalle jäi vähän epäselväksi, mitä EK lopulta halusi. Jos EK pelkäsi AKT:n ulosjäännin aiheuttavan satamalakkoja, niin liittokohtaisiin mentäessä se voi olla aivan varma siitä – ja monesta muustakin lakosta.

      EK taisi tulla vähän ahneeksi. SAK teki sille vuosisadan palkkatarjouksen, mutta se ei riittänyt, koska EK halusi hallituksen tukemana katsoa, saisiko puristettua vielä enemmän.

      Riitaan tarvitaan tunnetusti kaksi osapuolta, eli synnitön ei ole myöskään AKT. Sopimuksen hylkääminen sitä näkemättä – ennen kuin sitä edes on olemassa – tuntui kovalta uhkapeliltä. Panoksena pelissä oli omien etujen lisäksi muiden työntekijöiden, muun muassa hoitajien työehdot.

      Oikeastaan syyllistämisen aloitti mitä julkisemmalla tavalla entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius, joka iltauutisissa (26.11.) avosteli järjestöjä sopimiskyvyttömyydestä. Näennäisesti syytös kohdistui molempiin osapuoliin, mutta tähtäimessä oli enemmän työntekijäpuoli, joita Salonius moitti lakkoilusta. Hän totesi Suomessa olleen viime vuonna 143 lakkoa, kun Ruotsissa oli selvitty viidellä ja Norjassa kymmenellä työselkkauksella.

      Moni otti luvut tosissaan, ja faktaahan ne olivat, kappalemääräisessä tarkastelukulmassa. Kun Helsingin Sanomat (7.12.) purki luvut menetettyihin työpäiviin, niin totuus näyttäytyy toisenlaisena. Vuosina 2009 - 13 Suomessa menetettiin lakkojen takia 55 työpäivää 100 000 työntekijää kohden, mutta Saloniuksen esimerkiksi ottamassa Norjassa 21 enemmän eli 76 ja Tanskassa 82.

      Lakkoilu on nykyisin muutenkin aika vaatimatonta takavuosiin verrattuna. Samassa HS:n jutussa kerrottiin, kuinka vuonna 1977 lakossa oli 743 800 työntekijää, mutta viime vuonna 95 000. Toisaalta vuonna 1986 hyvän nousukauden alussa hukattiin lakkojen takia 2,8 miljoonaa työpäivää, mutta viime vuonna 82 000.

      Tilanteen tekee vielä erikoiseksi se, että nykylakoista suurin osa on mielenosoitus- tai tukilakkoja. Vain 10 prosenttia kaikista kohdistuu omien etujen eli palkkojen tai muiden parantamiseen. Ei kuulosta kovin ahneelta.

    • HyvinTodettu

      KymenSanomat toimittajalta hyvä kirjoitus kokoomuksen politiikasta viime vuosilta;

      Kommentti: Sopu on antanut sijaa syyttelylle
      10.12.2015 KymenSanomat

      Suomen kilpailukyky on murentunut, eikä sitä saatu ainakaan yhteiskuntasopimuksella palautettua. Kuka on syyllinen? Ketkä ovat vastuussa siitä, että olemme menettäneet asemamme taloudellisessa mielessä emmekä osaa tehdä mitään asiantilan korjaamiseksi?

      Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) totesi Yle TV 1:n ykkösaamussa (5.12.) ykskantaan, että syy on porvarihallitusten. Suomessa on ollut porvarillinen pääministeri vuodesta 2003, hän muistutti.

      Tosin Suomen alamäki alkoi muiden länsimaiden tapaan vuonna 2008, jolloin asuntokupla Yhdysvalloissa puhkesi. Nykyiseen murheenlaaksoon päädyttiin vuonna 2012 pienen nousukauden jälkeen.

      Lipposen kalikka taisi silti kalahtaa, sillä hallituksessa vuodesta 2008 istunut valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kiirehti jo samana päivänä vastaamaan Lipposelle, että nyt kannattaa etsiä enemmän ratkaisuja kuin syyllisiä. Stubbin vastaus suomeksi käännettynä kuulostaa jotakuinkin siltä, että olemme tehneet virheitä jo vuosia ja haluamme jatkaa edelleen.

      Yhteiskuntasopimuksen neljännen yrityksen nurinmenoa on sälytetty niin AKT:n kuin EK:nkin niskaan. Virallisestihan neuvottelut katkaisi EK, koska se ei halunnut sopimusta, jossa kuljetusväki ja ahtaajat eivät ole mukana.

      Sivusta seuraavalle jäi vähän epäselväksi, mitä EK lopulta halusi. Jos EK pelkäsi AKT:n ulosjäännin aiheuttavan satamalakkoja, niin liittokohtaisiin mentäessä se voi olla aivan varma siitä – ja monesta muustakin lakosta.

      EK taisi tulla vähän ahneeksi. SAK teki sille vuosisadan palkkatarjouksen, mutta se ei riittänyt, koska EK halusi hallituksen tukemana katsoa, saisiko puristettua vielä enemmän.

      Riitaan tarvitaan tunnetusti kaksi osapuolta, eli synnitön ei ole myöskään AKT. Sopimuksen hylkääminen sitä näkemättä – ennen kuin sitä edes on olemassa – tuntui kovalta uhkapeliltä. Panoksena pelissä oli omien etujen lisäksi muiden työntekijöiden, muun muassa hoitajien työehdot.

      Oikeastaan syyllistämisen aloitti mitä julkisemmalla tavalla entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius, joka iltauutisissa (26.11.) avosteli järjestöjä sopimiskyvyttömyydestä. Näennäisesti syytös kohdistui molempiin osapuoliin, mutta tähtäimessä oli enemmän työntekijäpuoli, joita Salonius moitti lakkoilusta. Hän totesi Suomessa olleen viime vuonna 143 lakkoa, kun Ruotsissa oli selvitty viidellä ja Norjassa kymmenellä työselkkauksella.

      Moni otti luvut tosissaan, ja faktaahan ne olivat, kappalemääräisessä tarkastelukulmassa. Kun Helsingin Sanomat (7.12.) purki luvut menetettyihin työpäiviin, niin totuus näyttäytyy toisenlaisena. Vuosina 2009 - 13 Suomessa menetettiin lakkojen takia 55 työpäivää 100 000 työntekijää kohden, mutta Saloniuksen esimerkiksi ottamassa Norjassa 21 enemmän eli 76 ja Tanskassa 82.

      Lakkoilu on nykyisin muutenkin aika vaatimatonta takavuosiin verrattuna. Samassa HS:n jutussa kerrottiin, kuinka vuonna 1977 lakossa oli 743 800 työntekijää, mutta viime vuonna 95 000. Toisaalta vuonna 1986 hyvän nousukauden alussa hukattiin lakkojen takia 2,8 miljoonaa työpäivää, mutta viime vuonna 82 000.

      Tilanteen tekee vielä erikoiseksi se, että nykylakoista suurin osa on mielenosoitus- tai tukilakkoja. Vain 10 prosenttia kaikista kohdistuu omien etujen eli palkkojen tai muiden parantamiseen. Ei kuulosta kovin ahneelta.

    • HyvinTodettu

      KymenSanomat toimittajalta hyvä kirjoitus kokoomuksen politiikasta viime vuosilta;



      Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) totesi Yle TV 1:n ykkösaamussa (5.12.) ykskantaan, että syy on porvarihallitusten. Suomessa on ollut porvarillinen pääministeri vuodesta 2003, hän muistutti.

      Tosin Suomen alamäki alkoi muiden länsimaiden tapaan vuonna 2008, jolloin asuntokupla Yhdysvalloissa puhkesi. Nykyiseen murheenlaaksoon päädyttiin vuonna 2012 pienen nousukauden jälkeen.

      Lipposen kalikka taisi silti kalahtaa, sillä hallituksessa vuodesta 2008 istunut valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kiirehti jo samana päivänä vastaamaan Lipposelle, että nyt kannattaa etsiä enemmän ratkaisuja kuin syyllisiä. Stubbin vastaus suomeksi käännettynä kuulostaa jotakuinkin siltä, että olemme tehneet virheitä jo vuosia ja haluamme jatkaa edelleen.

      Yhteiskuntasopimuksen neljännen yrityksen nurinmenoa on sälytetty niin AKT:n kuin EK:nkin niskaan. Virallisestihan neuvottelut katkaisi EK, koska se ei halunnut sopimusta, jossa kuljetusväki ja ahtaajat eivät ole mukana.

      Sivusta seuraavalle jäi vähän epäselväksi, mitä EK lopulta halusi. Jos EK pelkäsi AKT:n ulosjäännin aiheuttavan satamalakkoja, niin liittokohtaisiin mentäessä se voi olla aivan varma siitä – ja monesta muustakin lakosta.

      EK taisi tulla vähän ahneeksi. SAK teki sille vuosisadan palkkatarjouksen, mutta se ei riittänyt, koska EK halusi hallituksen tukemana katsoa, saisiko puristettua vielä enemmän.

      Riitaan tarvitaan tunnetusti kaksi osapuolta, eli synnitön ei ole myöskään AKT. Sopimuksen hylkääminen sitä näkemättä – ennen kuin sitä edes on olemassa – tuntui kovalta uhkapeliltä. Panoksena pelissä oli omien etujen lisäksi muiden työntekijöiden, muun muassa hoitajien työehdot.

      Oikeastaan syyllistämisen aloitti mitä julkisemmalla tavalla entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius, joka iltauutisissa (26.11.) avosteli järjestöjä sopimiskyvyttömyydestä. Näennäisesti syytös kohdistui molempiin osapuoliin, mutta tähtäimessä oli enemmän työntekijäpuoli, joita Salonius moitti lakkoilusta. Hän totesi Suomessa olleen viime vuonna 143 lakkoa, kun Ruotsissa oli selvitty viidellä ja Norjassa kymmenellä työselkkauksella.

      Moni otti luvut tosissaan, ja faktaahan ne olivat, kappalemääräisessä tarkastelukulmassa. Kun Helsingin Sanomat (7.12.) purki luvut menetettyihin työpäiviin, niin totuus näyttäytyy toisenlaisena. Vuosina 2009 - 13 Suomessa menetettiin lakkojen takia 55 työpäivää 100 000 työntekijää kohden, mutta Saloniuksen esimerkiksi ottamassa Norjassa 21 enemmän eli 76 ja Tanskassa 82.

      Lakkoilu on nykyisin muutenkin aika vaatimatonta takavuosiin verrattuna. Samassa HS:n jutussa kerrottiin, kuinka vuonna 1977 lakossa oli 743 800 työntekijää, mutta viime vuonna 95 000. Toisaalta vuonna 1986 hyvän nousukauden alussa hukattiin lakkojen takia 2,8 miljoonaa työpäivää, mutta viime vuonna 82 000.

      Tilanteen tekee vielä erikoiseksi se, että nykylakoista suurin osa on mielenosoitus- tai tukilakkoja. Vain 10 prosenttia kaikista kohdistuu omien etujen eli palkkojen tai muiden parantamiseen. Ei kuulosta kovin ahneelta.

    • SSSkusetusta_taas

      HALLINTAREKISTERI TAAS! - PETTURI STUBB VALEHTELI

      tiedonanto

      19.3.2016 10:03

      Sipilän hallitus on nyt täysin salaa tuomassa eduskuntaan lakia, missä suursijoittajien bisneksiä suojeleva hallintarekisteri on uudelleen piilotettu kiertotermien taakse!

      Alexander Stubb kertoi joulukuussa, ettei kiisteltyä lakia hallintarekisteristä tuoda eduskunnan käsittelyyn.

      ”Me emme valmistele hallintarekisteriä uudestaan missään muodossa. Hallintarekisteri on haudattu ja kuopattu. Sitä ei tuoda tämän hallituskauden aikana, Stubb vakuutti erikseen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa sen jälkeen kun oli käynyt ilmi hänen antaneen väärää tietoa ns. 90 % - 10 % asiassa.

      Stubbin uudessa esityksessä ei puhuta suoraan hallintarekisteristä, mutta käytännössä laki mahdollistaisi hallintarekisteröinnin sellaisen arvopaperikeskuksen kautta, joka tarjoaa toisen EU-maan toimiluvalla hallintarekisteröintipalveluita Suomessa. Nimi ja sanat vain ovat nyt kätevästi vaihtuneet.

      Hallintarekisteri mahdollistaisi osakeomistusten piilottamisen verottajalta. Finanssialan Keskusliitton voimakkaasti lobbaama hanke on herättänyt vastustusta, koska lukuisten viranomaisten – mm. poliisin, verottajan ja syyttäjälaitoksen – mukaan se mahdollistaa veronkiertoa ja tukee harmaata taloutta.

      Onko maamme nyt täysin oikeistomafian hallussa?

      Stubb lupasi toisin - hallintarekisteriä yritetään taas
      Lue lisää: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031821291383_uu.shtml
      "Hallitus on tuomassa eduskunnan käsittelyyn lakia, jossa kohuttu hallintarekisteri on piilotettu kiertotermien taakse".
      .
      Sipilä on Stubbin takana tuomassa aina vain uudelleen uusilla nimillä ja keinoilla hallitusrekistereitä SSSuomeen piilottamaan omistajuutta ja välttämään veronmaksua. Koska nämä roistot saadaan oikeuden eteen? Muualla maailmassa olisi jo epärehellisten SSS-miesten urat olleet ja menneet, mutta SSSuomen korruptio on sen luokan hyvävelimeininkiä että huh, huh. Suomi on SSS-porvarikorruption mallimaa.

    • MaisteriJätkä

      Näin Timo Soini ennusti 28 vuotta sitten Donald Trumpin nousun

      Mehän kaikki olemme kuulleet, miten Donald Trump ei ole yksin. Euroopassa on tyrkyllä trumpeja vaikka muille jakaa: Hollannin Wilders, Unkarin Orban, Puolan Kaczyński, Suomen Soini, Ruotsin Åkesson, Ranskan Le Pen ja niin edelleen.

      Juuri nyt sekä Trump itse että Euroopan pikku-Trumpit ovat vahvoilla: He puhuvat maahanmuuttoa tai muslimeja vastaan, korostavat perinteisiä arvoja, haluavat palauttaa maansa menneisiin kunnian päiviin ja nostaa keskiöön oikean, unohdetun kansan ja sen arvot.

      Mitä oikein tapahtuu? Miten tätä kaikkea voisi ymmärtää?

      No, vuonna 1988 Helsingin yliopistossa hyväksyttiin suorastaan profetiaalinen Timo Soinin pro gradu, joka selittää tästä aivan kaiken.

      Nuoren poliitikon Soinin gradu Populismi – Politiikkaa ja poltinmerkki on eräs parhaista keinoista ymmärtää, mitä maailmassa nyt tapahtuu. Katsotaanpa.

      Trump on tullut tunnetuksi siitä, että häntä äänestävät erityisesti vähän koulutetut, vanhoilla tehdasalueilla asuvat amerikkalaiset, jotka ovat pettyneet globalisaation vietyä tehtaat ja työt. Heille Trump lupaa panna vapaakaupalle stopin.

      Näin Soini kirjoitti vuonna 1988:
      Populismi on perinteisesti erilaisten itsensä syrjäytyneiksi tuntevien ihmisten aate. Näitä ”kelkasta pudonneita” riittää Suomessa vieläkin pienviljelijöiden ja sotaveteraanien hiljaa poistuessa historiaan. Vähäväkiset ovat vain muuttaneet maaseudulta kaupunkilähiöiden pubikansaksi.

      Populismi on uskonnollista ja vihamielistä tiedettä ja tekniikkaa kohtaan. Se on jonkin verran taipuvaista lievään rasismiin, joskin sen yleinen moraalinen maine on melko hyvä.

    • JaTimoPeesaa

      SSS hallituksen avustajat ovat rippikoulun kesken jättäneitä tai siellä edelleen olevia.

      Puoluetoveri Eero Lehti runttaa Stubbin tukijoiden junttakirjeen: ”Stubb kerää enkelikuorolaisia ympärilleen”
      http://www.hs.fi/politiikka/a1459046735366?ref=hs-prio-5-1
      27.3.2016 HS

      Kansanedustaja Eero Lehti (kok) luonnehtii puolue-eliitin tukikirjeen puoluejohtaja Alexander Stubbille hämmästyttäväksi ja puoluedemokratian vastaiseksi toimeksi. ”Stubb ei Jyrki Kataisen tapaan siedä itseään fiksumpia henkilöitä millään osa-alueilla.”

      Kansanedustaja Eero Lehti (kok) on tyrmistynyt puolue-eliitin julkisesta tukikirjeestä puoluejohtaja Alexander Stubbille. Lehti pitää junttakirjettä hämmästyttävänä ja puoluedemokratian vastaisena. Puolueen piirijohtajat Lehti määrittelee arjesta täysin etääntyneiksi toimijoiksi.

      Lehden mukaan Stubb voi syyttää itseään, että puolueessa on nyt kylki auki.

      ”Stubbin tyyli johtaa ärsyttää aika monia. Minusta Stubb alentaa puheenjohtajan ja ministerin arvovaltaa osallistumalla kaikenlaiseen valtiovarainministerin toiminnan kannalta toisarvoiseen toimintaan.

      Stubb ei Jyrki Kataisen tapaan siedä itseään fiksumpia henkilöitä millään osa-alueilla. He kumpikin valitsevat avustajikseen miltei rippikoulun kesken jättäneitä tai siellä edelleen olevia. Se todella ärsyttää niitä, jotka jotain jostain tietävät ja joilla olisi kokemusta.”

    • 8-8-8

      Eero Lehti jatkaa urheilevan Stubbin ryöpytystä

      Lehden mielestä tukikirje on puoluedemokratian vastainen, hämmästyttävä toimi. Hän luonnehtii IS:lle, että vaatimus puolueen sisäisen puheenjohtajapelin katkaisusta kevään ajaksi on kuin Pohjois-Koreasta.

      – Suomessa ei saa harjoittaa ennakkosensuuria kuin sodan aikana. Tämän tyyppinen toiminta, jossa kierretään keskustelu, on perustuslain vastaista. Voisi olettaa, että yhteiskunnallisessa toiminnassa mukana olevat tietäisivät tämän, Lehti sanoo.

      – Se on ihan eri asia kuka vastustaa ja kuka kannattaa Stubbia, mutta että keskustelu kielletään. Olisiko niin, että täytyy mennä Pohjois-Koreaa, että päästään samaan tilanteeseen, hän tarkentaa.

      Alun perin ilmoitti, ettei käytä kuin 8 tuntia viran hoitoon, 8 tuntia nukkumiseen ja 8 tuntia muuhun. Ei hän ole korjannut asiaa. Kun maa on tällaisessa tilanteessa, tuossa työssä pitää tehdä totaalisesti työn vaatimia asioita ja viedä niitä eteenpäin.

    • FantastistaPSlinströmmi

      Hallituksen esitys: Työttömät töihin ilman työsuhdetta

      Hallitus esitteli toimia yrittäjyyden ja työllisyyden edistämiseksi. Hallitus muun muassa esittää ns. työnäytepalvelua. Sen ideana on, että työtön menee vapaaehtoisesti lyhyeksi aikaa töihin työnantajalle ilman työsuhdetta.Hallituksen esityksen ideana on, että kun työtön on ensin töissä ilman työsuhdetta, työnantaja saattaa palkata työttömän pysyvästi. Vielä ei ole tietoa, saako työtön työnäytteen aikana palkkaa ja jos saa, niin minkä suuruinen palkka on. Ja saako työtön työterveyspalvelut ja muut työntekijöille kuuluvat oikeudet sekä etuudet.Ulkomaisten eritysasiantuntijoiden rekrytointia tehdään sujuvammaksi käymällä läpi lupaprosessin pullonkaulat.

      Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) ilmoitti, että pakettiin sisältyy myös toimia työttömyysturvan tiukentamiseksi. Velvollisuutta ottaa työtä vastaan tiukennetaan ja alueellista liikkuvuutta lisätään. Samalla työttömille tulee aiempaa tiukempi velvollisuus osallistua kaikkiin työllistymistä edistäviin palveluihin, Lindström ilmoitti.


      Pitääkö töihin koskaan suostua ruokapalkalla?

      Ministeriö pyysi taiteilijoita töihin ilman korvausta
      Tutkija Anu Suorannalle freelancereiden palkaton työ on tuttu asia. Ilmaisen työn teettäminen freelancereilla on yleistä, ja alalla vallitsee ikävän villi viidakko, hän sanoo.

      Suoranta kertoo esimerkin, jossa Työ- ja elinkeinoministeriö pyysi häntä keskustelemaan Porin Suomi-Areenaan. Palkkaa ei luvattu maksaa, vain matkakulut ja majoitus.

      ”Lisäksi minulla olisi ollut mahdollisuus tavata Hjallis Harkimo. Sanoin ei palkattomalle työlle.”

    • HesaristaLuin

      Hallitus leikkaa pienituloisilta, mutta välttelee sen sanomista suoraan

      ”Onko niitä nyt 25 eri kohdetta? Ne löytyy helposti sitten teille”, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk) eilen hallituksen tiedotustilaisuudessa, kun toimittaja kysyi, mistä eri indeksisidonnaisista menoista leikataan.

      Kyseessä ei ole mikään pieni leikkaus, vaan yhteensä 195 miljoonaa euroa.


      Miksi ihmeessä Sipilä ei voinut luetella näitä menoja, kun hän varmasti ne hyvin tiesi? Tai ainakin suurimmat niistä?

      Varmaankin siksi, että hallitus tiesi leikkaavansa perheiltä ja pienituloisilta ihmisiltä. Oli kivempaa luetella tarkasti kaikki ne tie- ja pikaratikkahankkeet, joita hallitus lähtee nyt rahoittamaan.

      Kerrotaan nyt vielä Sipilän puolesta, mitkä kaikki etuudet ovat kyseessä. Kelan sivuilta löytyy kattava lista.

      Kyseessä ovat ainakin lapsilisät, työttömän peruspäiväraha, työmarkkinatuki, sairauspäiväraha, vanhempainpäiväraha, kotihoidon tuki, yksityisen hoidon tuki, joustava hoitoraha, kansaneläke, takuueläke, rintamalisä, vammaistuki, eläkettä saavan hoitotuki, lesken alkueläke ja jatkoeläke sekä sotilasavustuksen perusavustus.

      Leikkausten kohteina ovat satojen tuhansien suomalaisten saamat tuet. Lapsilisiä maksetaan yli 550 000 perheelle, työmarkkinatukea melkein 200 000 työttömälle, kansaneläkettä 616 000 eläkeläiselle.

      Tämän lisäksi opintotukea leikataan, vaikka se ei olekaan indeksisidonnaista

      Pääministeri olisi voinut kertoa tämän tarkemmin, mutta hän näytti noudattavan yritysviestinnän periaatteita, joissa huonot uutiset kätketään hyvien uutisten vyörytykseen.

      Entäpä Sipilän lupaus, että ”ne löytyy helposti sitten teille”, siis tiedot mistä etuuksista on kyse?

      Pyysin valtiovarainministeriöstä varmistukseksi kattavaa listaa näistä etuuksista ja menoista numerosarjojen sijaan. Etuudet ja menot pystyy toki helposti pläräämään budjetista ja päättelemään edellä kuvatun tapaisesti, jos yhtään seuraa talous- ja sosiaalipolitiikkaa, mutta varmistus on aina varmistus.

      Ensin valtiovarainministeriön viestintäpäällikkö Liinu Lehto kieltäytyi vedoten siihen, että tarkempia tietoja ja lukuja ei voi antaa, ennen kuin julkisen talouden suunnitelma on julkinen eli hyväksytty valtioneuvostossa 14. huhtikuuta.

      Lehdolta tuli myöhemmin pienen painostuksen jälkeen lista numerosarjojen sisällä olevista etuuksista. Lista vahvistaa, että leikkauskohteina ovat edellä mainitut yleiset etuudet.

      Ihmetyttää, miksi niitä ei voinut saman tien listata myös hallituksen eilisessä tiedotteessa.

    • Tosi-On-Timosta

      Ulkoiluministeri Soini on ulkoistettava. Takinkääntäjien kuningas Suomessa.

    • TyötäIlmaiseksi

      Perustulo vai pakkotyö? Hallitus ei vieläkään osaa päättää


      8.7.2016 Taloussanomat

      Sipilän hallitus valmistelee samanaikaisesti sekä vastikkeetonta perustuloa että "osallistavaa sosiaaliturvaa", joka saattaa tehdä sosiaaliturvasta selvästi nykyistä vastikkeellisemman. Hallitus ei tunnu itsekään tietävän, mihin se pyrkii ja miksi.

      Vuoden loppuun mennessä työ- ja elinkeinoministeriö ja työministeri Jari Lindström (ps.) esittelevät niin sanotun "osallistavan sosiaaliturvan" mallin, jota jo edellisessä hallituksessa valmisteltiin silloisen sosiaali- ja terveysministerin Paula Risikon (kok.) johdolla.

      Osallistava sosiaaliturva tarkoitti Risikon papereissa sosiaaliturvan vastikkeellisuutta eli sitä, että saadakseen nykyisenlaista sosiaaliturvaa työttömän olisi joka päivä parin tunnin ajan esimerkiksi tehtävä pihatöitä tai ulkoilutettava vanhuksia.

      Idea pohjautuu Yhdysvalloista 70-luvulla levinneeseen workfare-ajatteluun. Presidentti Richard Nixonin tunnetuksi tekemä muotisana viittasi työn (work) ja sosiaaliturvan (welfare) yhdistelmään, jossa ilmaistöistä kieltäytyvä työtön menettäisi sosiaalitukensa.

      Juha Sipilän (kesk.) hallitus suunnittelee samaan aikaan sekä vastikkeetonta perustuloa että osallistavaa sosiaaliturvaa, joten haluaako se tehdä sosiaaliturvasta nykyistä vastikkeettomampaa vai vastikkeellisempaa?

      Vaikuttaa siltä, että hallitus ei itsekään tiedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe