Marevanilla henki pois nopeammin?

fkewoe

Vaimo sai 4 viikkoa sitten Marevania ja siitähän se lysti alkoi ja lääkärissä/sairaalassa juoksu.

Onko Marevanilla tarkoitus tappaa potilas vai pidentää hänen elämäänsä?

Osaamattomat nuoret lääkäritkään eivät näytä tietävän mitä tekevät. Potilas kuitenkin hengenvaarassa. Ei se mitään, kunhan lekureilla menee hyvin.

8

923

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rotanmyrkkyäseon

      Marevan = rotanmyrkky

    • Ohutverinen

      Marevan käytetään verenohentamiseen jonkun veren ohentamista vaativan sairauden vuoksi. Annostus on erittäin tarkkaa ja vaatii säännöllistä ruokavaliota jossa K-vitamiinia sisältävien kasvisten määrät pysyy mahdollisimman samanlaisina päivittäin. Laboratoriossa Marevanin tehoa mittaavassa INR-kokeessa on käytävä säännöllisesti. Kaikki lääkkeet ja luontaistuotteet ei sovi käytettäväksi Marevanin kanssa. Marevan-hoito vaatii potilaalta huolellisuutta ja aikas säännöllisiä ruokatottumuksia. Uudet verenohennuslääkkeet ovat helpompia kun ruokavalio ei vaikuta niiden tehoon ja ei ole niin paljon muiden lääkkeiden kanssa yhteensopimattomuutta. Verenohuutta määrittäviä laboratoriokokeita ei uusilla lääkkeillä tarvi ottaa. Niiden huono puoli on korkea hinta mutta Kela korvaa joissain ilmeisesti arpapelillä satunnaisesti valituissa sairauksissa myös niitä. Omavastuuosuus on silloinkin hintava mutta kasvattaa lääkekattoa joten korvausta saa sitä kautta. Epäoikeudenmukaisesti keuhkoveritulpan elinikäiseen esto-hoitoon Kela korvaa vain Marevania. Vai korvaakohan sitäkään mutta se on halpa lääke vaikka sen joutuisi kokonaan itse maksamaan. Kipulääkkeiden suhteen uusilla verenohennuslääkkeillä on samat esteet kuin Marevanilla koska jotkut kipulääkkeet altistaa sisäisille verenvuodoille ja ovat siis vaaraksi kaikkien verenohennuslääkkeiden kanssa käytettyinä. Kannattaa perehtyä lääkeselosteeseen.

      • Taustatietoa_oltava

        Marevania käytetään mieluummin kuin uusia lääkkeitä, jos se on vain mahdollista. Marevanin vaikutus voidaan kumota nopeasti vaikkapa silloin kun jonkin tapaturman vuoksi joudutaan leikkaukseen. Uusilla lääkkeillä ei ole tällaista mahdollisuutta vaan joudutaan odottamaan pitkäänkin vaikutuksen loppumista.
        Moni ei ymmärrä että esimerkiksi aspiriinpohjaisilla särkylääkkeillä, E-vitamiinilla ja kalaöljyillä on vastaava verta ohentava vaikutus. Tällöin INR arvo voi heitellä satunnaisesti lääkitessä tai suuressa leikkauksessa runsas verenvuoto voi yllättää hoitohenkilökunnan.


    • outsiderr

      Lääkärit ovat sadistisia psykoterroristeja. Tekevät ihmisistä sairaita vaarallisilla rotanmyrkyillään ja väärillä diagnooseillaan. Kun tämä laillistettu terroristiorganisaatio tyrkyttää neuroleptejä kieltäytyen samalla antamasta vaarattomia diapammeja, niin kaikki uskottavuus on mennyttä. Marevan-lääkitys veritulppaankin on taatusti silkkaa sadismia, jolla työllistetään näitä turhakkeita. Veritulppa paranee itsestään. Viisaampi kieltäytyä verenohennuslääkkeistä, niin välttyy lääkärikäynneiltä. Jos tosi tiukka paikkka tulee, menkää ulkomaille hoitoon. Suomalaista lääkäriä ei kiinnosta potilaan hyvinvointi tippaakaan.

      • SeasonsInAbyss

        Puhut kyllä totta. Diapami aiheuttaa riippuvuutta, mutta siihen menee noin puoli vuotta vähintään päivittäistä käyttöä. Näin ollen ei ole mitään syytä, etteikö potilaalle voida antaa esim. 2 kk annosta reseptillä, jos hän kertoo sellaisen tarvitsevansa. Nykyään reseptejä voidaan seurata ja kun katsotaan että tuo puoli vuotta alkaa lähestyä niin voidaan ottaa riippuvuus puheeksi jos näin on käymässä. Lyhytaikaisiin psykiatrisiin häiriöihin ei missään nimessä neuroleptiä tai SSRI:tä mikäli kyseessä on ahdistus tai unettomuus.


      • SeasonsInAbyss

        Riippuvuusperustelu ei ole myöskään uskottava syy kieltäytyä määräämästä jos SSRI-lääkkeitä määrätään. Kyllä Venlafaxin tai Cipealex koukuttavat samalla tavalla kun niitä on syönyt puolisen vuotta. En tiedä ovatko jotkut lääkärit tietämättömiä tästä, vai ovatko he korruptoituneita, kun mieluummin myrkyttävät potilaan neurolepteillä tai mielialalääkkeillä kun bentsojakin voi lyhyeen käyttöön määrätä. On tietysti perusteltua olla määräämättä jos potilastietoihin on merkitty nimenomaan aikaisempia riippuvuuksia bentsoista. Parempi tosin olla riippuvainen kuin se että elämässä vallitsisi täysi kaaos.


      • Pelastaa_henkiä

        Jos lääkäri on määrännyt Marevania, hän on katsonut että se pelastaa todennäköisesti potilaan hengen. Veritulppa ei parane itsekseen, jos suoni on tukossa niin se on tukossa ja pysyy. Tulppa joudutaan avaamaan joko mekaanisesti tai lääkkeellä.
        Mutta veritulppa on vasta oire muusta ja sen vuoksi tarvitaan Marevanhoitoa. Sitä ei välttämättä tarvita sen dignosoidun veritulpan hoitoon vaan tulpan hajoamisen jälkihoitoon. Mm. sydämen suonisto on ohuempaa ja niihin ajatuneet verituplan palaset tukkii suonia ja voi aiheuttaa massiivisen sydänkohtauksen. Myös aivoinfarkti on hyvin mahdollinen samasta syystä. Alkuperäisen tulpan syntymisellekin on syy ja sen vuoksi tarvitaan verenohennusta ettei veri hyydy esimerkiksi sydämen eteisiin.
        Marevanhoito vai olla määräaikainen tai pysyvä riippuen siitä mikä on hoitotavoite.


    • veret

      Se on hyvä lääke,silloin kun veri on paksua.Ei alkoholia ja K-vitamiini esm.vihreät kasvikset joka päivä sama annos.Säännöllisesti verikokeissa .Olen tyytyväinen lääkitykseen .Oma vaivansa tästä kaikesta,mutta vanhuus ei tule yksin, setuo vaivat tullessaaan.Isäntä ottaa nyt vaan rauhallisesti,ettei vaimolle tule lisää stressiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe