Sähköhammasharja: Mikä malli?

virtaa_harjaukseen

Ajatuksena jossakin vaiheessa hankkia ensimmäinen sähköhammasharja, mutta sopivan laitteen valinta runsaasta tarjonnasta onkin sitten oma lukunsa.

Tietenkin Oralin laitteet ovat tehneet ilmeisesti ansaistun maineensa, joten jokin Oralin malli toistaiseksi etusijalla.

a) Ovatko kaikki laadukkaiden merkkien ja mallien sähköharjat akulla olevia?

Siitä herää kysymys akkujen ja latureiden kestoiästä, sekä tarvikeakkujen hinnoista ja saatavuudesta pidemmällä aikavälillä.

Onko vaikkapa Oralin eri laitteissa kovin erilaisia mallikohtaisia akkuja vain sopiiko sama akku moneen malliin?

Pitääkö laitteen olla kaiken aikaa latauksessa vai vasta akun hiipuessa tai onko tämän suhteen malli-akkueroja?

b) Entä tarvikepäiden / hammasharjojen hintaerot? Itselleni jokin pehmeä malli.

Pikavilkaisulla Oralin vaihtopäät maksvat noin 25 euroa (kpl?), eli varsin kalliita.

Itse en mitään superohjelmien mallia tarvitse, mutta tokihan kiinnostaa katsoa josko eri malleissa olisi jokin itselle tarpeellinen tai hyödyllinen ominaisuus.

c) Kauanko sähköhammasharjat yleensä kestävät?

d) Onko jotakin erityistä huoioitavaa mallia valitessa?

Niin, mikäli laite olisi hiljaisemman puoleinen, niin se olisi plussaa ;-)

***

"Sähköhammasharjoissa on runsaasti valinnanvaraa. Useimmille riittää pelkkä perusmalli, mutta erityisominaisuuksia haluava voi valita kalliimman mallin, jossa on ohjelmia muun muassa herkille hampaille, valkaisuun, kiillotukseen tai ikenien hierontaan."

- https://www.yhteishyva.fi/kauneus-ja-pukeutuminen/kauneus-ja-meikkaus/sahkohammasharja--ostajan-opas/0218010-104383

***

"Sähköhammasharja vai käsiharja – kumpi on parempi?"

"Valitse hammasharjaksi pehmeä ja sopivan kokoinen harja. Sopivilla välineillä ja oikeanlaisella harjaustekniikalla saat puhtaat hampaat ilman harjausvaurioita."

- https://fi.webdento.com/sahkohammasharja-hampaiden-pesu/


- http://www.vertaa.fi/hammasharjat/

27

5005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otakaskooraaliis

      Et taida olla penaalin terävin kynä?

    • Tässä_vastauksia

      a) Oral on laadukas merkki ja mikä tahansa versio on täysin riittävä hampaiden pesuun. Oma laitteeni on halvin vaihtoehto ja siinäkin on aikakatkaisu ettei harjaa liian pitkään.
      Kaikissa Oralin sähköharjoissa on akut. Jotkut halpismallit (esimerkiksi Golgate) toimii paristoilla. Akut eivät ole vaihdettavia. Kun akut ei enää pidä latausta, laite viedään SER jätekeräykseen (ilmaiseksi). Jotkut ovat avanneet laitteen väkisin ja laittaneet uuden akun, mutta tavalliselta käyttäjältä tämä ei onnistu.
      Ohjeiden mukaan laitetta ei saisi pitää jatkuvasti latauksessa. Sähköharjoissa käytetään vanhemmantyyppisiä metallihydridiakkuja joissa on muistiominaisuus. Jos akun lataa ennen tyhjentymistä, akku ei enää jatkossakaan ota enempää sähköä vastaan ja käyttöaika lyhenee. Akku pysyy parhaimmassa tehossaan ja kestää pitkään jos se ajetaan tyhjäksi (lähes kuukauden käyttöaika) ja ladataan vasta sitten täyteen pitkällä latauksella (12-14 h).
      b) Oralin vaihtoharjat on todellakin kalliita mutta ei sentään 25 euro kappale. Tuolla hinnalla saa pakkauksen jossa on useampi harja, kampanjatarjouksissa ylimääräisiäkin. Käytännössä yksi harja kestää paljon kauemmin kuin suositellaan.
      Oralin harjoja saa erilaisia, myös kaipaamaasi pehmeämpää (Sensitive) ja kaikki harjat käy kaikkiin runkoihin.
      c) Laadukkaat sähköhammasharjat kestää varmasti niin kauan kuin akku toimii. Joku nettimyynnistä parilla eurolla tarjottu halpismalli voi hajota ensimmäisellä käyttökerralla.
      d) Esimerkiksi Oralin sähköharjoista halvinkin mallit tekee puhdasta jälkeä siinä kuin kalliskin (käyttävät samoja harjoja). Halvimmat näkyy olevan hiukan alle pari kymppiä (mm. sama jota olen jo käyttänyt vuosia) ja nekin kelpaa mainiosti.
      Kaikki sähköharjat "metelöi" samalla tavalla, mutta ei tuo ole kovin voimakasta (mittasin omani: korvan vierassä n. 60-65 dB). Lisäksi laitetta käytetään vain pari minuuttia joten ei rasita.

      • virtaa_harjaukseen

        Ok. Jokin Oralin malli on vahvana ehdokkaana. Myös Braunin ja Philipsin laitteet varmastikin ok.

        "Jotkut ovat avanneet laitteen väkisin ja laittaneet uuden akun, mutta tavalliselta käyttäjältä tämä ei onnistu."

        Ilmeisesti pieni juotos-tinaushomma ja se on siinä, mutta mistä niitä kiinteitä akkuja löytää jos koko laite on suunniteltu kiertoon akun simahdettua? Tietenkään mitään epäkuranttia ja riskialtista akkua ei kannata edes alkaa juottamaan paikoilleen.

        "Ohjeiden mukaan laitetta ei saisi pitää jatkuvasti latauksessa. Sähköharjoissa käytetään vanhemmantyyppisiä metallihydridiakkuja joissa on muistiominaisuus."

        Näköjään vanhassa vara parempi, eli hyvä tietää.

        Samalla näissä kaikissa häpäkkeissä häiritsee niinden epäekologisuus jo lähtökohtaisesti, eli eiköhän sähköharjastakin saisi suunniteltua elinkaareltaan toimivamman.

        Tuo laitteiden äänekkyys voi häiritä joissakin tilanteissa jos henkilöillä on eri vuorokausurytmi ja jos ainoa harjauspaikka on liian lähellä makuuhuonetta, jolloin toisen unet voi häiriintyä.

        Ps. Akullinen parranajokone on varsinainen turhake ja ekologisesti ajatellen yksi järjettömyyden kukkanen, joka vain kasvattaa saastuttavien akkuteknologioiden aiheuttamaa rasitetta ja globaalia saastevuorta.

        En juuri tiedä tilannetta jossa normielämässä verkkovirta ei olisi saatavilla ja jos lähtee jonnekin korpeen patikkaretkelle, niin parran voi jättää muutamaksi päiväksi vaikka ajamatta tai ripustaa peilin puunoksaan ja käyttää höylää ja samalla on hieman vähemmän painoakin pakaaseissa.


      • Tässä_vastauksia

        "Ok. Jokin Oralin malli on vahvana ehdokkaana. Myös Braunin ja Philipsin laitteet varmastikin ok."
        Oral B on sama kuin Braun (valmistaja). Jos hinnat on samaa luokkaa, katsoisin että kannattaa ostaa yleisin merkki (Oral B).
        "Ilmeisesti pieni juotos-tinaushomma ja se on siinä, mutta mistä niitä kiinteitä akkuja löytää jos koko laite on suunniteltu kiertoon akun simahdettua? Tietenkään mitään epäkuranttia ja riskialtista akkua ei kannata edes alkaa juottamaan paikoilleen."
        Jos käy hyvä tuuri sähköharjassa sattuu olemaan jokin yleinen akkutyyppi jollainen löytyy pienakkuja myyvän erikoismyymälän listoilta kohtuuhintaan. Jos parinkympin harjaa on käyttänyt jo useita vuosia, on käytännössä turhaa vaihtaa siihen enää uutta akkua muutaman euron säästöllä kun uudessa laitteessa on moottori ja vaihteisto taas uutta.
        Lisäksi kannattaa huomioida että laite ei ole tarkoitettu avattavaksi joten kuoren joutuu rikkomaan ja sen jälkeen vesitiiviyden palauttaminen voi olla hankalaa.


    • ei.rakettitiedettä

      Osta Oralin sähköhammasharja, ei halvinta, ei kalleinta.

      Älä tee asioista vaikeampia kuin ne ovat!

    • virtaa_harjaukseen

      Löytyi talukko Oral B:n mallisarjasta (ehkä muillekin hyödyksi) ja paljon ovat saaneet niihin eri ominaisuuksia, liekö sitten kaikki nimikkeidensä veroisia, mutta paremmin puhdistavia ne kuitenkin ovat kuin vanha manuaali-versio.

      "Compare features across all Oral-B PRO electric toothbrushes"

      - http://www.oralbnordic.com/en-SE/electric-toothbrushes/oral-b-pro-electric-toothbrush/

      Ehkä oleellisin on paineentunnistus ettei tee ajan kanssa vahinkoa (itsellä ollut tapana harjata liian voimakkaasti puhdistuksen 'tehokkuutta' ajatellen) ja sitten ehkä harjausajasta piippaus.

      Yhdessä marketissa vilkaisin PRO 600 perusmallia johon sopii neljä eri harjamallia, mutta niissä kaikissa ei mainittu ovatko pehmeitä vai jotakin muuta.

      Sitten hieman monipuolisimmista PRO 4000 voisi olla hyvä kompromissi. PRO 3000:n valmitus liene elopetettu, mutta edelleen myynnissä joissakin paikoissa.

      No, nyt on mallit haarukoitu, eli ei merta pidemmäksi kalaan ;-)

    • virtaa_harjaukseen

      Tein kierroksen Amazonin kommeteissa ja niiden perusteella vaikuttaisi, että Oral B:n ilmeisesti kaikissa (?) laitteissa on samat akut ja samat moottorit tai vain pienillä eroilla. Tai onhan moottoreiden kierrosluvuissa lienee eroja(?).

      Tämä sen perusteella, että riippumatta mallista niin niiden äänekkyyttä ja akunlatauksen kestoa (noin 20h) moitittiin. Muutoin hyviä laitteita.

      Ps. Mikähän on Trizone-mallien (runkojen) idea kun Trizone-harjan saa kiinni muihinkin runkoihin, vain onko kierrosluvussa ymv. eroa toisiin runkoihin nähden?

    • WaterFloss

      Onkos muita valmistajia joilla hammasvälien vesisuihkulaita mallistossa? Kokemuksia, puhdistaako hyvin? Olettaisi, että tuollaisessa laitteessa pitäisi käyttää mieluummin tislattua vettä ettei systeemi kalkkeudu umpeen.

      Outoa kun ovat nimenneet sen 'AirFloss' vaikka 'WaterFloss' olisi kuvaavampi ...

      "Jos et käytä hammaslankaa, et pääse käsiksi hampaiden väleihin muodostuviin bakteereihin, jotka aiheuttavat infektioita. Philips Sonicare AirFloss -hammasvälisuuttimella puhdistat hampaiden välit vain 30 sekunnissa. Se on erittäin helppoa: osoita ja paina – ei muuta."

      - http://www.philips.fi/c-p/HX8211_02/sonicare-airfloss-hammasvaelisuutin-ladattava

      • Eräs_vaihtoehto

        Mikäli hammasvälit on riittävän väljät, voi käyttää hammasväliharjaa joka puhdistaa tehokkaasti mekaanisuutensa vuoksi. Harjoja on eri kokoisia, ehkäpä ohuin mahtuu pieneenkin väliin, itse käytän kokoja 0,5 ja 0,6 mm ja hammaskivi pysyy hyvin poissa näkyviltä pinnoilta. Ikenen alta hammaskiven saa pois vain hygienisti.


      • WaterFloss
        Eräs_vaihtoehto kirjoitti:

        Mikäli hammasvälit on riittävän väljät, voi käyttää hammasväliharjaa joka puhdistaa tehokkaasti mekaanisuutensa vuoksi. Harjoja on eri kokoisia, ehkäpä ohuin mahtuu pieneenkin väliin, itse käytän kokoja 0,5 ja 0,6 mm ja hammaskivi pysyy hyvin poissa näkyviltä pinnoilta. Ikenen alta hammaskiven saa pois vain hygienisti.

        Yep, käytössäni on ollut tuollainen väliharja jo pidempään, joskin lähinnä kolmelle viimeiselle hammasvälille, sillä muut ovat tiukkoja. Tosin koen tuon harjan hieman agressiivisenä jos koskettaa ikeniä, vaikka mitään ienongelmia ei tähän mennessä ole ollutkaan.

        Ajattelin samaa, että mahtaisiko hammasvälisuihku (mikäli on toimiva) itsessään olla riittävä vai toimia vain lisänä. Tai sitten suihkua voisi nopeutensa vuoksi käyttää pitkin päivää ja sitten viimeisen iltapalan jälkeen sekä että.


    • WaterFloss

      Korjaus edelliseen nimikritiikkiin. Philipsin tuotteen nimi kertoo ilmanpaineella toimivasta puhdistajasta.

      "Counter Top Water Flosser Reviews"

      - http://www.waterflosserhq.com/

      Suoraan vesihanaan kiinni ...

      "SHOWERFLOSS is the ultimate flossing device. It is convenient, effective and affordable with no mess. It will not harm the gums. With excellent massaging action it flushes out pockets of any depth. Shower location makes it conducive to DAILY use. And that, of course, is the KEY to good dental health."

      - http://showerfloss.com/showerflosshome.php

      - http://showerfloss.com/whyfloss.php

    • virtaa_harjaukseen

      Hommasin ihan peruslaitteen Oral B Pro 600 jossa on Ni-MH akku.

      Tässä_vastauksia: "Ohjeiden mukaan laitetta ei saisi pitää jatkuvasti latauksessa. Sähköharjoissa käytetään vanhemmantyyppisiä metallihydridiakkuja joissa on muistiominaisuus. Jos akun lataa ennen tyhjentymistä, akku ei enää jatkossakaan ota enempää sähköä vastaan ja käyttöaika lyhenee. Akku pysyy parhaimmassa tehossaan ja kestää pitkään jos se ajetaan tyhjäksi (lähes kuukauden käyttöaika) ja ladataan vasta sitten täyteen pitkällä latauksella (12-14 h)."

      Laitteen aapisen mukaan laturi ei ylilataa ja laite voi olla kaiken aikaa latausyksikössä, mutta neuvotaan irroittamaan se verkkovirrasta vähintään 6 kuukauden välein antaen akun tyhjentyä täysin.

      Alkulataus kesti noin 22 tuntia ja tuli juuri valmiiksi.

      Tuo edullinen laite antaa hyvin viimeistellyn ja laadukkaan ensivaikutelman. Olisin tosin kaivannut sille jonkin mittojen mukaisen kovamuovisen matka-boxin.

      - http://www.oralbnordic.com/en-SE/electric-toothbrushes/oral-b-pro-electric-toothbrush/

      Katselin marketeissa olevan erilaisia harjapäitä 11-12e per 2kpl, mutta niissä ei ole mitään pikku-boxia reissua ajatellen, mutta jokin puhdas tyhjä korvatulppa-boxi toiminee siinä.

      • Pysyy_puhtaampana

        Itse ole todennut kätevämmäksi säilyttää Oral B sähköharjaa kylpyhuoneen pöytälaatikossa. Vasta kun kierrokset heikkenee liikaa, laitan koneen laturiin kylpyhuoneen hyllylle.


      • virtaa_harjaukseen
        Pysyy_puhtaampana kirjoitti:

        Itse ole todennut kätevämmäksi säilyttää Oral B sähköharjaa kylpyhuoneen pöytälaatikossa. Vasta kun kierrokset heikkenee liikaa, laitan koneen laturiin kylpyhuoneen hyllylle.

        Pointtina oli tuon laitteen akkutyypin kestävyys / pitkäikäisyys, sillä eri akkutyypeillä on omat ohjeistukset niiden käytöstä ja lataamisesta.

        Muistaakseni, ja kuten toinen jo kommentoi, niin näitä ns. vanhoja Ni-MH akkuja tulisi käyttää juuri kuten käytät, eli ajaa joka kerta liki loppuun ja ladata vasta sitten, sen sijaan että olisivat jatkuvasti laturissa tai ladattu kuten nykyakut milloin vain.

        Siksi olin yllättynyt kun latteen aapinen ohjeistaa pitämään laitteen jatkuvasti laturissa ja sitten vähintäin joka kuuden kuukauden välein päästämään sen tyhjäksi täyslatausta varten. Akkumuistin ylläpitämiseksi (?).

        Joissakin peilikaapeissa on virtapistoke myös sisäpuolella, eli tarvittaessa laitteen voisi pitää siellä suojassa latausalustassaan (mikäli sopii akulle) tai sitten vain virtapistoke irroitetuna.


      • Eräs_sähköasentaja
        virtaa_harjaukseen kirjoitti:

        Pointtina oli tuon laitteen akkutyypin kestävyys / pitkäikäisyys, sillä eri akkutyypeillä on omat ohjeistukset niiden käytöstä ja lataamisesta.

        Muistaakseni, ja kuten toinen jo kommentoi, niin näitä ns. vanhoja Ni-MH akkuja tulisi käyttää juuri kuten käytät, eli ajaa joka kerta liki loppuun ja ladata vasta sitten, sen sijaan että olisivat jatkuvasti laturissa tai ladattu kuten nykyakut milloin vain.

        Siksi olin yllättynyt kun latteen aapinen ohjeistaa pitämään laitteen jatkuvasti laturissa ja sitten vähintäin joka kuuden kuukauden välein päästämään sen tyhjäksi täyslatausta varten. Akkumuistin ylläpitämiseksi (?).

        Joissakin peilikaapeissa on virtapistoke myös sisäpuolella, eli tarvittaessa laitteen voisi pitää siellä suojassa latausalustassaan (mikäli sopii akulle) tai sitten vain virtapistoke irroitetuna.

        Ni-MH akut on halvempia kuin puhelimissa yleiset litiumakut ja siksi niitä käytetään näissä sähköharjoissa.
        Myyjällähän voi olla taustalla saada myydyksi uusi laite mahdollisimman nopeasti ja se saadaan aikaiseksi sillä että väärällä tavalla ladattu akku menettää tehonsa ennen aikojaan.
        Jos kylpyhuoneen peilikaapin valo syttyy ovipielen kytkimestä, voi olla että pistokkeesta katkeaa virta kun valo sammutetaan. Kustannussäästöjen vuoksi on ehkä laitettu halvempi kaapeli josta puuttuu jatkuvaa sähköä tuova piha (sähkösuunnittelija tai -asentaja on tehnyt mokan).


      • virtaa_harjaukseen
        Eräs_sähköasentaja kirjoitti:

        Ni-MH akut on halvempia kuin puhelimissa yleiset litiumakut ja siksi niitä käytetään näissä sähköharjoissa.
        Myyjällähän voi olla taustalla saada myydyksi uusi laite mahdollisimman nopeasti ja se saadaan aikaiseksi sillä että väärällä tavalla ladattu akku menettää tehonsa ennen aikojaan.
        Jos kylpyhuoneen peilikaapin valo syttyy ovipielen kytkimestä, voi olla että pistokkeesta katkeaa virta kun valo sammutetaan. Kustannussäästöjen vuoksi on ehkä laitettu halvempi kaapeli josta puuttuu jatkuvaa sähköä tuova piha (sähkösuunnittelija tai -asentaja on tehnyt mokan).

        Tuleeko tuota akkua siis käyttää laitteen aapisesta poiketen, eli käyttää sen lataus joka kerta lopuilleen ja ladata se vasta sitten, jotta saisi sille optimaalisemman eliniän?

        Peilikaappeja ja niiden asennuksia on erilaisia. Tuossa mainitussa oli muistaakseni sen sisäiselle sähköpistokkeelle oma on/off kytkin sisäpistokkeen vieressä ja kylppärin valokytkin sytytti peilikaapin valot. Itse asensin tuollon kaapin paikalleen (toinen paikka), mutta siitä on pitkä aika muistaakseni täydellä varmuudella.


      • Eräs_sähköasentaja
        virtaa_harjaukseen kirjoitti:

        Tuleeko tuota akkua siis käyttää laitteen aapisesta poiketen, eli käyttää sen lataus joka kerta lopuilleen ja ladata se vasta sitten, jotta saisi sille optimaalisemman eliniän?

        Peilikaappeja ja niiden asennuksia on erilaisia. Tuossa mainitussa oli muistaakseni sen sisäiselle sähköpistokkeelle oma on/off kytkin sisäpistokkeen vieressä ja kylppärin valokytkin sytytti peilikaapin valot. Itse asensin tuollon kaapin paikalleen (toinen paikka), mutta siitä on pitkä aika muistaakseni täydellä varmuudella.

        Kannattaa ajaa akku tyhjäksi niin saa ehkäpä useammankin vuoden pidemmän käyttöajan. Mutta stoppiin saakka ei pidä ajaa tai jos harja pysähtyy virran vähyyteen, se on laitettava välittömästi lataukseen että akku alkaa latautumaan varmasti.


      • virtaa_harjaukseen
        Eräs_sähköasentaja kirjoitti:

        Kannattaa ajaa akku tyhjäksi niin saa ehkäpä useammankin vuoden pidemmän käyttöajan. Mutta stoppiin saakka ei pidä ajaa tai jos harja pysähtyy virran vähyyteen, se on laitettava välittömästi lataukseen että akku alkaa latautumaan varmasti.

        Ok, pitänee ottaa tuolle akkutyypille annetut perinteiset ohjeet käyttöön. Aapisen mukaan laite varoittelee kun virta alkaa olla vähissä, joten ei ole riskiä ajaa akkua aivan finaaliin. Uusi laite, eli en vielä ole akkua vähiin ehtinyt käyttää.


    • virtaa_harjaukseen

      Laitteen mukana tullut FlossAction tuntee äkikseen hieman agressiiviseltä (ja varsinkin jos vahingossa sen muovipää pääsee koskettamaan ylä tai alapuolen hammasata, vastakkaista harjatessa). Tekee kuitenkin tehokkaasti puhtaampaa kuin perinteinen harjaus.

      Mikä harja-vaihtoehdoista olisi toiminnaltaan mahdollisesti vähemmä agressiivinen ... Sensitive Clean?

      Ps. Ehkä tottumuskysymys, mutta tuolla sähkövimpaimellahan ampuu hammastahnaa (pienehkökin määrä harjassa ja ennnen laitteen starttausta kaikille hampaille levitettynä) ties minne samalla kun varoo ettei kolistele muovipäällä toisia hampaita ...

      • Harjat_vaihtoon

        Oman Oral B sähköharjan mukana tuli Precision Clean harjat ja koin ne liian koviksi toiminnaltaan. Ostin vaihtoharjoiksi Sensitive Clean harjat jotka ovat pehmeämmät. Nämäkin harjat toimivat 3D tekniikalla joten harjakset "tökkivät" ientä, eli voivat "kolistella" vastakkaista hammsriviä. Halvoissa sähköharjoissa (itsellä Golgate) harja vain pyörähtelee edestakaisin ja ne tuntuu huomattavasti hellemmiltä vaikka harjakset on yhtä jäykät.
        En ole huomannut tuota ongelmaa hammastahnan kanssa. Asetan harjan suuhun nojaamaan hammasriviin (suu suljettuna) ennen kuin käynnistän laitteen.


      • virtaa_harjaukseen
        Harjat_vaihtoon kirjoitti:

        Oman Oral B sähköharjan mukana tuli Precision Clean harjat ja koin ne liian koviksi toiminnaltaan. Ostin vaihtoharjoiksi Sensitive Clean harjat jotka ovat pehmeämmät. Nämäkin harjat toimivat 3D tekniikalla joten harjakset "tökkivät" ientä, eli voivat "kolistella" vastakkaista hammsriviä. Halvoissa sähköharjoissa (itsellä Golgate) harja vain pyörähtelee edestakaisin ja ne tuntuu huomattavasti hellemmiltä vaikka harjakset on yhtä jäykät.
        En ole huomannut tuota ongelmaa hammastahnan kanssa. Asetan harjan suuhun nojaamaan hammasriviin (suu suljettuna) ennen kuin käynnistän laitteen.

        Nähdäkseni tuo mukana tullut FlossAction harjana on pehmeä (jos okein muistan kun marketissa lisäharjoja katselin), mutta tuo 3D liikerata ainakin näin aluksi tuntuu hieman agressiiviseltä (tuntuu että muovipään vahingossa hampaaseen osuessa voisi jopa rikkoa jonkin paikan), joskaan ienten alueella itse harja ei ole tuntunut epämukavalta tai niitä ärsyttänyt.

        Olen ilmeisesti ymmärtänyt väärin, sillä olen olettanut, että itse harjapäät ratkaisevat liikeradat jossa vaikkapa tuo Trizonze ei käyttäisi 3D moodia, sillä se on kaikista harjapäistä lienee liikeradoiltaan kaikkein poikkeavin.

        Tuohon runkoon sopii lisäksi:

        - Cross Action

        - 3D White

        - Sensitive Clean

        - Trizonze

        Tuo hammastahanan ampuilu. Laitan ensin startaamatoman harjan suhun ja manuaalisti levitän harjalla tahnan kaikille hammaspinnoille (jotta tahna ei keskittyisi harjauksen aloituskohtaan) ja vasta sitten starttaan laitteen aloittaen takahampaista. Tahnaa laitan maltillisesti.

        Mutta kun suuta joutuu avaamaan aluetta vaihtaessa mm. hampaiden sisäpinnoille ja varoa ettei kolhisi värisevän harjan muovipäällä toisia hampaita ja vaikkapa etumahpaiden sisäpintoja harjatessa, niin tahnaa ampuilee pelille.

        Suu suunnilleen kiinni metodilla harjausta ei saa finaaliin, mutta ehkä tuota kollateraalista vahinkoa oppii rajoittamaan kunhan laitteeseen tottuu ;-)


      • Harjat_vaihtoon

        Valmistaja kertoo että kaikki Oral B harjat sopii kaikkiin runkoihin. En ole kokeillut toimisiko omassa rungossani myös vain edestakaisin heiluvat harjat (tavallisen hammasharjan näköiset) käytän vain näitä pyöriviä koska olen todennut ne tehokkaammiksi.


      • virtaa_harjaukseen
        Harjat_vaihtoon kirjoitti:

        Valmistaja kertoo että kaikki Oral B harjat sopii kaikkiin runkoihin. En ole kokeillut toimisiko omassa rungossani myös vain edestakaisin heiluvat harjat (tavallisen hammasharjan näköiset) käytän vain näitä pyöriviä koska olen todennut ne tehokkaammiksi.

        Näin ketjussa ylempänäkin kerrotaan, mutta tuon mainitsemani harjojen sopivuuslistauksen kopion tuon juuri ostamani PRO 600 laitteen pakkausen kyljestä jossa se oli erikseen mainittuna.

        Ehkä uudemmat (tuon laitteen valmistuksen jälkeen tulleet, jos sellaisia on?) harjapäät ovat tuohonkin sopivia.

        Itsekin olen enempi kallellaan noihin pieniin pyöriviin päihin joilla pääsee vaikeampiinkin paikkoihin.

        Trizonz 3D näyttäisi tekevän poikittaista liikettä pääliikkeenä tavoitteena puhdistaa tehokkaammin hammasvälejä.

        - http://www.oralbnordic.com/en-SE/electric-toothbrushes/oral-b-trizone-electric-toothbrush

        "Get To Know All Oral-B toothbrush Heads"

        - http://www.oralbnordic.com/en-SE/electric-toothbrushes/oral-b-toothbrush-heads


      • EiOralia

        Oralin harjat tuntuvat lähinnä porakoneilta. Ostin Philipsin harjan joka on pehmeämpi ja toimii eri periaatteella kuin Oralin harjat. Olen tyytyväinen Philipsiin ja heitin Oralin harjan pihalle.


      • Hyvä_tietää
        EiOralia kirjoitti:

        Oralin harjat tuntuvat lähinnä porakoneilta. Ostin Philipsin harjan joka on pehmeämpi ja toimii eri periaatteella kuin Oralin harjat. Olen tyytyväinen Philipsiin ja heitin Oralin harjan pihalle.

        Ilmeisesti Philipsillä harjat tekee pelkästään pyörivää liikettä.


    • Anonyymi

      Nivalan tapa myydä ostaa sisään tuoteita, virheelusi. Ohjekirjoi. Lapin Tulostus tarkistus tehty emme vastaa lakimies myynti tilaukset.
      Sen jälkeen ne menee TK veikonkone on tk .

    • Anonyymi

      Nauha syötti sanan Lappi ei oma

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe