Jäätyminen kiihtyy

RuplaHuviTatjaana

Ilmasto lämpenee kiihtyvällä vauhdilla, minkä jokainen voi nähdä kiihtyvänä jäätymisenä Arktiksella! Lämpeneminen sekoittaa tuulia, merivirtoja, lisää makeaa vettä, muuttaa sateita ja pilvisyyttä, JNE. Nämä kaikki yhdessä saavat aikaan sen, että Arktis jäätyy nykyisin helpommin kuin ennen.

Vai miten se nyt menikään? Metsäveli vois auttaa?

http://ocean.dmi.dk/arctic/old_icecover.uk.php

19

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PierreReview

      Tai sitten Osmo Soininvaara voisi "järkeillä" blogissaan, että näinhän sen juuri pitääkin mennä. Kiihtyvä sulaminen Arktiksella aikaansaa kiihtyvää jäätymistä. Aivan kuten kiihtyvä lämpeneminen saa aikaan pimeät, sateiset ja lumettomat talvet, mikä esim. eteläisessä Suomessa tässä muutamana vuonna ilmeni kylminä ja erittäin runsaslumisina talvina, mikä oli ihan loogista ja sellaista, miten sen juuri pitikin mennä.
      Tosin tuollaisen "järkeilyn" tunnistaa hevonpaskaksi, koska siinä ei ole rahtustakaan uskottavuutta. Asia olisi hieman toisin, jos tuontyyppiset päättömät selitykset olisi edes esitetty 20 v sitten.

      • SuoraaHuutoaa

        Unohditko vahingossa samoina vuosikymmeninä olleet valtaisat helleaallot? Jos kyllä, niin kertoisitko myös kesäisistä helteistä tarkemmin viimeisen 20 vuoden aikana.

        Tai vaikkapa ajan kuluksesi, mitä hitin väliä yhdellä kesällä tai talvella on isossa kuviossa?


      • HupatiPupatiMooses

        Juu tosiaan. Myös nämä helleaallot lisäävät AGW-teorian mukaan Arktiksen jäätymistä! Tämä menee juurikin ihan ennusteiden mukaan. Kymmeneen vuoteen jäätä ei ole tähän aikaan ollut näin paljoa, joten tämä on sitä KIIHTYVÄÄ lämpenemistä, mikä tuo mukanaan sitä kiihtyvää jäätymistä.

        Vai miten se nyt menikään? Voisiko Metsäveli auttaa uskonveljiä?


    • LöysätPois

      Onpa hiljaista AGW-leirissä?

      Toisin oli 2012 ja myös apostoli-Gore vuonna 2009 saarnasi, että uusimpien mallien mukaan jo 2014 oltaisiin lähes jäätömän Arktiksen äärellä. No toisin on käynyt, kun nytkin on eniten jäätä kymmeneen vuoteen.

    • 845706295873

      Ei ole vielä kuultu Hörhöjen ennusteita ja veukkauksia ensi kevään jää-maksimista?

      Jääkö historian pienimmäksi vai jatkuuko tämä kiihtyvä jäätyminen ja se onkin viimeisen 10 vuoden ennätys?

      Miten ois? Mitä AGW-tuulet näyttää? Hajoaako napapyörteet ym. unelmat lumena tuuleen?

      • RyhmäRemppaHömppä

        Nyt voisivat Pariisissa muistella, että mitä tuli ennustettua esim. Arktiksen jäiden vähenemisestä ja verrata sitä nyt vallitsevaan tilanteeseen?

        Taitaa olla ikävä katsella taakse päin, kun ennusteet ovat menneet pieleen, mutta tämän päivän ennusteet eivät ole vielä pielessä, kun kukaan ei tulevaisuutta tiedä.


    • HaistakaaPaskaa

      Hevonpaskaa!!!

    • Torakan_pieru

      Noh.
      Vielä viime vuonna Arktinen jää oli ilmastomuutoksen mittari.
      Onko enään?

      • 3264873714

        Ei ainakaan tällä palstalla ole kukaan Hörhö ottanut asiaa puheeksi enää, kun jäät porskuttaa ihan kelpo vauhdilla ja merkittävintä, että jäätä on enemmän kuin 10 vuoteen.


    • nääs

      Tämäkö jarruttaa ilmaston lämpenemistä kun satojatuhansia maahantunkeutujia asutetaan pohjolaan ja heille lämpimät asunnot rakennetaan ja he tuontienergialla tuotettavia lämpö/sähkö energia palvweluja käyttävät??
      Siis haloo!!
      Pohjolaan ei pitäisi yhtään loisia ottaa ihmisten elätettäviksi!

      • metsäveli

        Juuri näin on näreet !
        Luulisi vihreiden ituhippejä harmittavan , kun koko poliittisen uran "saavutukset"
        menevät etu ja takakäteen vessasta alas.
        Mitä kannattaa edes yrittää luonnon eteen, kun heinäsirkkojen laumat tekevät
        kaiken ponnistelun tyhjäksi.
        No vitsiä lykkään, ei nykyvihreät välitä pätkääkään luonnonsuojelusta.
        --
        Aloittaja kyseli apua metsäveli-rievulta.
        Olisko tämä mitään.
        http://ocean.dmi.dk/arctic/icecover.uk.php


    • amisfyysikko

      Kyseessä on ohutta kanamunankuorijäätä joka sulaa hetkessä. MENIKÖ OIKEIN

      • Ei tällä kertaa, vaan denialisti on hädissään takertunut siihen viimeiseen oljenkorteensa, eli graafiin, jonka sen julkaisijatkin tietävät olevan pahasti vanhentuneen ja harhaanjohtavan.

        Ei oikein mene läpi tuollainen paniikkipurkaus! :D


      • amisfyysikko

        No niin siis kansmunskuorijäät on lopullisesti sulaneet pois ilmastoideologiasta. katsoin vain noita kesä lukemia ja vahvasti ja tukevaa jäätä näytti pohjoisnavalla olevan ja koska kamerapoijun kuvaa ei ole oletan että sekin jäänsisällä kesät talvet. hihhuleiden prediktiohan perustui siihen että Pohjoisnapa olisi sulana vuonna 2015 ei ollut kuten käppyrästä näkee.


      • amisfyyysikko

        jäätä oli siis kesällä enemmän kuin kymmeneen vuotee ja etelänapaki paukuttelee ennätyksiä ja merenpintakaan ei nouse kúin kokouksissa.


    • lämpenee

      Ilmasto on lämmennyt rajusti, myös jäätiköt sulaneet, täällä on ihan turha ilmastoskeptikoiden tulla hörhöilemään. Jatkuvasti tulee uusia lämpöennätyksiä ja tulee vielä 20-30 vuoden ajan vaikka tupruttelu saataisiinkin kuriin, niin pahasti olemme planeettamme ilmakehän saastuttaneet.

    • Tutkija_mm

      Ilmasto muuttuu ja osa siitä johtuu ihmisen toimista. Suurinta yksittäistä asiaa on aika vaikea nimetä (CO2 se ei ole, ellei ole IPCC työntekijä).

      Öljyntuotanto, jalostus ja käyttäminen ovat yksi suurimmista syistä, mittakaava on aika eriluokkaa kuin muilla. Raakaöljy tuotetaan noin 12-13 miljoonaa tonnia/päivässä. Jalostamot ovat erittäin suuria päästölähteitä ja samoin öljytuotteiden käyttäjät. Jokainen käytetty öljy tilkkanen tuottaa noin 40-42MJ/kg energiaa ilmakehään. Tästä voi jo ala-asteen matematiikalla päätellä, että öljyteollisuus on yksi suurimmista ongelmista, tuottavat ilmakehään päästöjä sekä julmetusti energiaa joka osaltaan aiheuttaa ilmaston lämpenemistä.

      Toinen ongelma on ihmiset joille tuotetaan energiaa, elintarvikkeita ja kulutushyödykkeitä kaiken muun roinan lisäksi. Tuotanto vaatii energiaa ja vanhan perimätiedon mukaan energia ei häviä, se vain muuttaa muotoaan ja yleensä lämpöenergia on lopputulos. Eli meitä on liikaa - varsinkin Aasiassa.

      Kolmantena ongelmana on Etelä-Amerikan ja Aasia kiihtyvät sademetsien tuhoamiset, joista aiheutuu paljon paikallisia sekä globaaleja ongelmia. Sademetsiä tuhotaan aivan surutta, välittämättä vaikutuksista. Hiilinielut tyrehtyvät ja ilmasto muuttuu totaalisesti eikä sademetsien ennalistaminen ole onnistunut juuri missään.

      Muitakin ongelmanlähteitä on, mutta niihin vaikuttaminen on todella vaiketa, kansalliset ja kansainväliset intressit eivät kovin usein kohtaa...

      Se, että joku kiihkoilmastomuutostutkija julistaa CO2 tai jonkun muun olevan yksin syyllinen ja koko homma korjaantuu kun hoidetaan esim CO2 päästölähteet - voi työntää päänsä sinne minne ei aurinko paista. Syyt ovat moninaisia ja ihminen voi vaikuttaa vain osaan. Helpoiten asiaan voi vaikuttaa sillä, että vähentää omaa energiankulutustaan - energiaa tuotetaan vain ja ainostaan tyydyttämään kulutuksen tarpeet.

      Kun Golf-virta pysätyy tai muuttaa suuntaansa - nähdään todellinen ilmastonmuutos. Tosin tästäkin moni arvovaltainen tutkija on eri mieltä - toiset väittävät, kylmenee toisten mielestä ilmasto pohjois-euroopassa lämpenee - uskoo ken tahtoo ja mitä haluaa. Onneksi tämä ei ole mielipideasia vaan halutessa asia voidaan mallintaa...tulokset eivät vain miellytä kaikkia - varsinkaan Brittejä.

      Tästä huolimatta, hyvää valkoisen joulun odotusta.

      • todellisuutta_peliin

        Niin, se raakaöljyhän on itseasiassa aurinkoenergiaa, joten täysin luomua.
        Ja niitä sademetsiä kaadetaan nimenomaan tuon viherterrorismin takia, että voitaisiin tuottaa palmuöljyä ja muuta hömppää.


      • Kausi_vaihtuu
        todellisuutta_peliin kirjoitti:

        Niin, se raakaöljyhän on itseasiassa aurinkoenergiaa, joten täysin luomua.
        Ja niitä sademetsiä kaadetaan nimenomaan tuon viherterrorismin takia, että voitaisiin tuottaa palmuöljyä ja muuta hömppää.

        Valitettavasti olet oikeassa sademetsien osalta - suuri osa hakkuista johtuu biopolttoaineen tuottamisesta. Joko alue menee suoraan biopolttoaineen tuotantoon tai elintarviketuotantoon koska peltoalasta on siirretty iso osa boipolttoaineiden tuotantoon. On paljon kannattavampaa tuottaa biopolttoaineita kun esim elintarvikkeita.

        Öljy ei ole millään mittarilla aurinkoenergiaa - ei edes päiväunissa tai trolleissa.

        Muutos on tulossa, muutaman vuoden sisällä alkaa selvä viileneminen ja sen jälkeen tulee......no jokainen voi kuvitella mitä lystää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe